PDA

Pokaż pełną wersje : Problem z internetem (neo)

Raul
24-06-2006, 16:20
Otóż od ładnych kilku dni mam problemy z internetem. Prędkość downloadu spadła przynajmniej o połowę. Strony otwierają się jakby chciały a nie mogły. Problem występuje zarówno na ff jak i ie. W Tibię, gdzie nigdy nie miałem lagów, nie da się teraz grać. Im dłużej jestem połączony z internetem tym prędkość bardziej spada, aż wogóle nie kontaktuje. Niby jestem połączony a strony się nie ładują, dziwne, że akurat komunikatory (gg, msn) działają bez zarzutu.
I tu chciałbym się Was poradzić czy może się domyślacie na czym ten problem polega, lub spotkaliście się z czymś takim w przeszłości. Wykluczam jakieś awarie w tpsa, bo koledzy nie mają u siebie z neo żadnych problemów. Chyba najlepszym rozwiązaniem byłby format, ale zanim to zrobię chcę się upewnić, że nie ma innego wyjścia.
Wiem, że to forum nie jest od porad technicznych, ale możliwe, że akurat trafię tutaj na kogoś kto wie o co chodzi.
Dzięki za wszelkie porady. ;]

hoomik
24-06-2006, 16:37
a limitu neo przypadkiem nie przekroczyles?

Nyksus
24-06-2006, 16:38
Mój qmpel też to ma. Komunikatory mu działają ale stronki właśnie po jakimś czasie nie chodzą :confused: Nie znam innego rozwiązania jak format;)

Master Knight de'Vere
24-06-2006, 16:41
Nie jestem jakimś specjalistą od komputerów ale jeżeli masz neostrade to sprawdzałeś na http://www.neostrada.pl czy nie przekroczyłeś limitu pobranych danych? Bardzo możliwe, że to jest źródłem problemu. Sam przekroczyłem limit niedawno i miałem podobne problemy...

Trenei
24-06-2006, 16:47
Też tak miałem. W moim przypadku była to wina Wirusów. Strony po krotkim czasie przestawaly chodzic, a gdy sie wczytywaly nie dawaly oznak zycia. Nie wiem czy masz wirusy czy nie, bo moze byc to ich wina.

Matek
24-06-2006, 17:05
Otóż od ładnych kilku dni mam problemy z internetem. Prędkość downloadu spadła przynajmniej o połowę. Strony otwierają się jakby chciały a nie mogły. Problem występuje zarówno na ff jak i ie. W Tibię, gdzie nigdy nie miałem lagów, nie da się teraz grać. Im dłużej jestem połączony z internetem tym prędkość bardziej spada, aż wogóle nie kontaktuje. Niby jestem połączony a strony się nie ładują, dziwne, że akurat komunikatory (gg, msn) działają bez zarzutu.
I tu chciałbym się Was poradzić czy może się domyślacie na czym ten problem polega, lub spotkaliście się z czymś takim w przeszłości. Wykluczam jakieś awarie w tpsa, bo koledzy nie mają u siebie z neo żadnych problemów. Chyba najlepszym rozwiązaniem byłby format, ale zanim to zrobię chcę się upewnić, że nie ma innego wyjścia.
Wiem, że to forum nie jest od porad technicznych, ale możliwe, że akurat trafię tutaj na kogoś kto wie o co chodzi.
Dzięki za wszelkie porady. ;]

1. Sprawdz czy nie przekroczyles limitu
2. Sprawdz czy USB ci dziala - podlacz np PenDrive'a i zobacz jak tam z transferem
3. Przeinstaluj sterowniki USB na firmowe, nie te z windowsem.

Smetana
24-06-2006, 17:09
Mój qmpel też to ma. Komunikatory mu działają ale stronki właśnie po jakimś czasie nie chodzą Nie znam innego rozwiązania jak format
Nie ma głupszej rady jak format :/. Praktycznie wszystkie problemy jakie miałem udało sie bez tego rozwiązać. Oczywiście raz na jakiś czas trzeba go zrobić, ale bez przesady... Z neo to moze być wirus, przekroczony limit itp. Polecam zadzwonić do nich, moze mają jakąś awarię i trzeba to przeczekać.

Cafe
24-06-2006, 17:40
Miałem to samo, w moim przypadku były to problemy w centrali, które zostały rozwiazne po miesiacu...

Nadrill
24-06-2006, 17:48
A działa ci alt+ctrl+del? Też miałem taki problem i nie działały mi niektóre 'programy' systemowe.

Nyksus
24-06-2006, 22:20
Co za problem format zrobić? Zostawiasz na noc, idziesz o 10.00 na dwór zostawiając instalke windowsa i tyle, masz pewność że system kompa jest jak nowy

Raul
24-06-2006, 22:37
Dzięki za rady, ale poszedłem na łatwiznę i już sformatowałem kompa. Internet śmiga jak kiedyś, czyli to była wina czegoś w systemie/wirusa/konfiguracji łącza.