Pokaż pełną wersje : Crossbow czy Bow?
No właśnie - co jest lepsze?
jezeli masz niski level to proponowal bym ci troche potrenowac distans i shielding i z luku walic slabsze potworki np. ghule a jak idziesz na cos lepszego to oczywiscie kusze i bolty np. demon skeleton
Tylko że bełty są droższe niż strzały, a jak nie masz PACC to możesz robić strzał a bełt nie. Ale kusza jest silniejsza. NA początek jednak łuk wystarcza
Czyli mówisz, że zrezygnować z łuku i kupić kusze(koszta pewnie te same)? Powiedz mi jaka jest najlepsza kusza i ile mniejwięcej będzie kosztować... w tej chwili mam około 400 GP, 3 lvl.
ps: co to jest pacc?
PACC to premium account
kusza jest tylko jeden rodzaj, za 200gp powinno udać ci się kupić (czasami mniej, czasami wiecej, z tym roznie jest)
Za to są rózne bełty, konkretnie 2 rodzaje: Bolt i Power Bolt, ale tego drugiego raczej nie kupisz w dużych ilościach
Narazie miej łuk, bo strzały są tańsze niż bełty. Strzałę możesz kupić za 1,5 gp a bełt za 2 albo 2,5 gp a nawet 3.
Masz 3 level?? to jesteś na rooku i tam używaj mace albo sworda a nie łuku poczekaj do 8 levelu idź do maina na palladyna i tam ćwicz spearami df a potem chodź z łukiem
Nikisquad
08-10-2003, 21:54
Ja na słabsze potworki używałem łuku takie jak cycki a jak szłem na Gsa albo Dragona to z kuszy
:)
Main Vegeta
12-10-2003, 14:53
NIe walczylem nigdy distance(tylko na rooku spearsami) ale mysle ze bow jest lepszy.Moze troche slabszy ale o wiele szybszy mi sie wydaje. :D
Kabraxis
12-10-2003, 16:30
Bow:
+wile rodzaji strzal
+lekki
-niski damage
Xbow:
+wiekszy damage
-ciezki
-2 rodzaje beltow
Napewno Crossbow zadaje lepsze obrażenie,ale Bow nie jest dużo gorszy
Z tego co wiem pallki najczesciej wala z Crossbow'a :D
Oryginalnie dodany przez Kabraxis
Bow:
+wile rodzaji strzal
Xbow:
-2 rodzaje beltow
I tak paladynem sie urzywa tylko zwyklych strzal i boltow (tzn jak jestes szalenie bogaty to wielkiego hunta mozesz wziasc kilka power boltow).
Burst arrows urzywaja bardziej druidzi/czarodzieje poniewaz ich demage zalerzy tylko i wylacznie od magic levelu, poison arrows to chyba prawie nikt nie urzywa, chyba ze dla zabawy.
Ogolnie slabe potwory leje sie wloczniami, troche mocniejsze strzalami, a wszystko mocniejsze z kuszy
najwieszksze hity są zadawane dzieki kuszy i bełtów (jak masz power bełty to wymiatasz). dobry dystans tez sie przyda:P
Taaa... "dobry dystans też się przyda". Co Ty nie powiesz. Naprawdę dobry dystans przydaje się paldkowi, żeby rozwalać potworki?? Nie wiedziałem, kurczę. Myślałem, że najważniejsze, to wziąć rybę w rękę i bić tą rybą smoka.
A ja do 20 levelu uzywam bowa chyba ze ide na mocniejsze potworki a kusze mam i zostawiam jak się kurs euro zmniejszy :) (Pacc) :P
Lord Jack
19-10-2003, 10:26
1) Crossbow + Bełty = Droższe, cięższe, silniejsze.
2) Bow + Strzały = Tanie, lżejsze, słabsze.
Chyba Ci to trochę podpowiedziało nie ? :))
Ja osobiście używam (1) Bo to poprostu jest lepsze :)
---
"Śmierć to największe wynagrodzenie za wszystkie lata życia".
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.