PDA

Pokaż pełną wersje : Patriotyzm , Nacjonalizm oraz Poglądy narodowe

Stron : 1 [2]

Hydro
03-07-2006, 21:39
o tym to nie wiedzialem, ale widocznie ludzie tam mieszkajacy dorosli do tego typu spraw nie to co polacy:/

03-07-2006, 21:59
A zgodę od modków na reklamę masz?

Czemu mnie atakujesz z byle jakich powodów przecież popatrz sobie na dział
"O wszystkim i o niczym" ja tu prawie wszędzie widzę reklamy podam ci nawet przykłady:

GG 7.5v.Beta Radio
Hattrick
Bmw M6
Opera 9 - oficjalna premiera.
reklama air soft guns

Vanhelsen
03-07-2006, 22:40
Czemu mnie atakujesz z byle jakich powodów przecież popatrz sobie na dział
"O wszystkim i o niczym" ja tu prawie wszędzie widzę reklamy podam ci nawet przykłady:

GG 7.5v.Beta Radio
Hattrick
Bmw M6
Opera 9 - oficjalna premiera.
reklama air soft gunsOdrazu rzuciłem się na ciebie z nożem...
Czytałeś regulamin? Reklamy (czytaj: takowe linki) można publikować za zgodą modeartorów...
w/w takoe mają, a jak nie, to są bardziej sensowne niż to co ty zamieszczasz...

@down: bez urazy, ale tematy BMW M6 oraz "Reklama ASG" to są reklamy jak nic!... Pierwszy to jest pytanie, czy ów model jest ładny czy nie, drugi to wręcz antyreklama...

04-07-2006, 00:48
Odrazu rzuciłem się na ciebie z nożem...
Czytałeś regulamin? Reklamy (czytaj: takowe linki) można publikować za zgodą modeartorów...
w/w takoe mają, a jak nie, to są bardziej sensowne niż to co ty zamieszczasz...

Tamto to też są reklamy. Dla ludzi interesujących się zagadnieniami Patriotyzmu, Nacjonalizmu oraz o zainteresowaniach (Poglądach) Narodowych moje linki są ciekawe. W końcu taki mamy temat, więc takie linki podaje.

Matek
04-07-2006, 08:15
"Cywilizacja żydowska t. II - Nabytki golusa wśród chrześciajan" <- nazistowskie gowno

Wiekszosc ksiazek, sadzac po opisach, to zwykle scierwa. Ludzie, ktorzy je czytaja w wiekszosci to tez pewnie scierwa.

Ashlon
04-07-2006, 09:37
Tamto to też są reklamy. Dla ludzi interesujących się zagadnieniami Patriotyzmu, Nacjonalizmu oraz o zainteresowaniach (Poglądach) Narodowych moje linki są ciekawe. W końcu taki mamy temat, więc takie linki podaje.

Przestan pisac "patriotyzm, nacjonalizm i poglady narodowe" z duzej litery, bo tym chyba dowartosciowujesz siebie i tobie podobnych, ze macie male ptaszki :/

Yassek
04-07-2006, 10:52
[email protected]
http://i64.photobucket.com/albums/h193/yas_sek/img.jpg
Wy tam kurvva chyba ostro się zjaraliście lub nachlaliście.
"Cywilizacja żydowska t. II - Nabytki golusa wśród chrześciajan" <- nazistowskie gowno

Wiekszosc ksiazek, sadzac po opisach, to zwykle scierwa. Ludzie, ktorzy je czytaja w wiekszosci to tez pewnie scierwa.Nie staraj się zgrywać takiego przekozaka, bo jesteś żałosny w tym co robisz ^;^

Matek
04-07-2006, 10:57
Nie staraj się zgrywać takiego przekozaka, bo jesteś żałosny w tym co robisz ^;^

Co ja poradze na to, ze na bucow mowiacych, ze nacjonalizm nie ma nic a nic wspolnego z nazizme mam alergie? Co ja na to poradze, ze wszyscy moi kumple skrajnych prawicowcow wysmiewali? I gdzie ja tam kozacze: mowiac, ze to scierwo? Bo to prawda: akurat ta ksiazke, ktoram przytoczylem czytalem, wiec co? Wyrazenie opini;]

Skrajni prawicowcy jak nacjonalisci, nazisci itp itd zawsze beda dla mnie zerami i glabami.

04-07-2006, 12:32

Wiekszosc ksiazek, sadzac po opisach, to zwykle scierwa. Ludzie, ktorzy je czytaja w wiekszosci to tez pewnie scierwa.

Matek ty umiesz tylko krzyczeć przeklinać i wyzywać wszystkich od nazistów nawet książki i do tego nie masz racji!!!. Zanim coś napiszesz zastanów się nad tym dwa razy.

Cywilizacja żydowska t. II - Nabytki golusa wśród chrześcijan - Autor: Feliks Koneczny - Przedstawię fakty o autorze które obalają twoją wypowiedź.

Feliks Karol Koneczny - urodzony 1 listopada 1862 roku w Krakowie. Wybuch II wojny światowej zastał go w Krakowie. W 1942 roku władze niemieckie rekwirują część jego domu, w tym pracownię, zostawiając właścicielowi z rodziną jeden pokój (decyzja ta została utrzymana przez władze komunistyczne). W lipcu 1943 r. aresztowany zostaje jego młodszy syn Stanisław, adwokat w Katowicach (zostaje stracony w październiku 1944 r. w Brandenburgu). W sierpniu 1944 r., w czasie powstania warszawskiego zabity zostaje wraz ze swą żoną starszy syn Czesław, sędzia Sądu Najwyższego. Pomimo tych trudności i tragedii, Koneczny bierze czynny udział w naukowym i politycznym życiu polskiego podziemia .

Biografie Feliksa Konecznego znajdziecie na stronię :

http://koneczny.prv.pl/

Hydro
04-07-2006, 12:40
Matek@ja tez nienawidze wszelkiego rodzaju fayszstow,komunistow,nazistow i mnie wkurza jak jeden mowi jakies teskty faszystowskie i propaguje je na forum gdzie powiedzmy sobie sczerze sa dzieciaki od 12 lat wzwyz.Zajac skoro znasz sie na historii to powinienes wiedziec, ze niemcy potrzebowali kozla ofiarnego tu czyt. Zydzi, a czemu bo oni nie mieli panstwa, nnikt by im nie pomogl i sam dobrze wiesz, ze te stereotypy o Zydach to jedno wielkie klamstwo, ktore ty akceptujesz.A dodam jeszcze od siebie, ze nalezy im sie szacunek bo wprowadzili
wiele rzeczy do naszej kultury i wiedzy Albert Einstein chociazby.

Matek
04-07-2006, 12:51
Matek ty umiesz tylko krzyczeć przeklinać i wyzywać wszystkich od nazistów nawet książki i do tego nie masz racji!!!. Zanim coś napiszesz zastanów się nad tym dwa razy.

Nah, wyzywam tylko skrajnych prawicowcow. Czy mam racje, nie mnie to oceniac.

Tasior
04-07-2006, 13:06

Cywilizacja żydowska t. II - Nabytki golusa wśród chrześcijan - Autor: Feliks Koneczny - Przedstawię fakty o autorze które obalają twoją wypowiedź.

Feliks Karol Koneczny - urodzony 1 listopada 1862 roku w Krakowie. Wybuch II wojny światowej zastał go w Krakowie. W 1942 roku władze niemieckie rekwirują część jego domu, w tym pracownię, zostawiając właścicielowi z rodziną jeden pokój (decyzja ta została utrzymana przez władze komunistyczne). W lipcu 1943 r. aresztowany zostaje jego młodszy syn Stanisław, adwokat w Katowicach (zostaje stracony w październiku 1944 r. w Brandenburgu). W sierpniu 1944 r., w czasie powstania warszawskiego zabity zostaje wraz ze swą żoną starszy syn Czesław, sędzia Sądu Najwyższego. Pomimo tych trudności i tragedii, Koneczny bierze czynny udział w naukowym i politycznym życiu polskiego podziemia .

Biografie Feliksa Konecznego znajdziecie na stronię :

http://koneczny.prv.pl/
Za to ty, chodzący geniuszu, potrafisz tylko wklejać linki bądź cytaty z tych stron.

BTW. czego dowodzi ten tekst o Koniecznym?

Yassek
04-07-2006, 13:06
Nah, wyzywam tylko skrajnych prawicowcow. Czy mam racje, nie mnie to oceniac.Nie masz. Gówn0 wiesz o historii, a udajesz jakiegoś pieprz0nego profesora. Co z tego, że masz coś do prawicowców - trochę obiektywiznu chłopcze.
Co ja poradze na to, ze na bucow mowiacych, ze nacjonalizm nie ma nic a nic wspolnego z nazizme mam alergie? Co ja na to poradze, ze wszyscy moi kumple skrajnych prawicowcow wysmiewali? I gdzie ja tam kozacze: mowiac, ze to scierwo? Bo to prawda: akurat ta ksiazke, ktoram przytoczylem czytalem, wiec co? Wyrazenie opini;]

Skrajni prawicowcy jak nacjonalisci, nazisci itp itd zawsze beda dla mnie zerami i glabami.A ja mam alergie na to poczucie Twoje własnej wyższości, jakże podobne do faszystowskich poglądów. Racja nadludzi i podludzi, jak mniemam.
A dodam jeszcze od siebie, ze nalezy im sie szacunek bo wprowadzili
wiele rzeczy do naszej kultury i wiedzy Albert Einstein chociazby.Ja Ci powiem tyle, że Einstein nie był wybitny. Małżeństwo Rosenbergów ownowało go z każdej strony. Niestety Einsteinowi udała się jedna teoria przez co jest bardziej znany od tych fizyków atomowych (chociaż podczas wojny pracowali w jednej drużynie podczas konstrukcji bomb atomowych).

//edit
I co ma kvrwa Einstein do kultury?

Matek
04-07-2006, 13:14
Nie masz. Gówn0 wiesz o historii, a udajesz jakiegoś pieprz0nego profesora. Co z tego, że masz coś do prawicowców - trochę obiektywiznu chłopcze.

O historii wiem wystarczajaco duzo, zeby wiedziec, ze ktokolwiek jest zwolennikiem nacjonalizmu jest w 95% debilem. Wystarczy poczytac biografie Hitlera, zeb dowiedziec sie, ze on byl na poczatku swojej "kariery" nacjonalista/ Wystarczy poczytac historie Niemiec po I wojnie swiatowej i zobaczyc co NACJONALISTYCZNE nastroje zrobily z tamtym swiatem. To wlasnie nacjonalisci uchwalili ustawy o "krwi niemieckiej";] Wiec do mojej wiedzy sie nie czepiaj.

A pozatym: wystarczy zobaczyc jakie juz tu padly pomysly "nacjonalistow"

trochę obiektywiznu chłopcze.

Po pierwsze: obiektywizm nie istnieje IMO. Po drugie: do wlasnego zdania nie potrzebny mi obiektywizm. Po trzecie: Anglia, Francja i reszta krajow byly obiektywne, kiedy nacjonalistyncze (jeszcze) Niemcy sie zbroily...

A ja mam alergie na to poczucie Twoje własnej wyższości, jakże podobne do faszystowskich poglądów. Racja nadludzi i podludzi, jak mniemam.

Milo mi, ze masz mnie za kogos lepszego od siebie. Ja na szczescie uwazam sie za normalnego czlowieka, ktory ma prawo krytykowac debilizmy wypowiadane na temat nacjonalizmu w tym topicu.
Jak mam reagowac spokojnie, kiedy koles mowi, ze nacjonalizm nie ma niczego wspolnego z nazizmem, faszyzmem itp, itd a historia dowodzi, ze jest odwrotnie? Poczytajcie o Niemczech troszeczke, a potem sprawdz jaki ze mnie profesor.

Ja Ci powiem tyle, że Einstein nie był wybitny. Małżeństwo Rosenbergów ownowało go z każdej strony. Niestety Einsteinowi udała się jedna teoria przez co jest bardziej znany od tych fizyków atomowych (chociaż podczas wojny pracowali w jednej drużynie podczas konstrukcji bomb atomowych).

HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHHA

/me sika z radosci.

hahahahahahahahah

ale radocha. Zes porownal... muahahaha.... sory, wymieklem.

Einstein wcale, ale to WCALE nie byl genialny... totalny przecietniak. Najwazniejsza teorie XX wieku przeciez wymysla sie na poczekaniu...

edit: a pozatym: albo nacjonalizm, albo patriotyzm. Te dwie postawy nie moga koegzystowac, bo mowia o czyms innym. Podobnym, ale innym.

Xawieri
04-07-2006, 13:14
265 post w tym temacie :D

I co ma kvrwa Einstein do kultury?
Może był kulturalny?
Albo był kulturystą? :>

Vanhelsen
04-07-2006, 13:40
Ja Ci powiem tyle, że Einstein nie był wybitny. Małżeństwo Rosenbergów ownowało go z każdej strony. Niestety Einsteinowi udała się jedna teoria przez co jest bardziej znany od tych fizyków atomowych (chociaż podczas wojny pracowali w jednej drużynie podczas konstrukcji bomb atomowych).Ale to się liczy, najwyraźniej wyczyny państwa Rosenbergów nie były aż tak ważne, że nie zasłyneli w historii nauki. A co ma do tej całej gadki Einstein? Był Żydem żyjącym w niemczech.

http://img98.imageshack.us/img98/8717/mwgif8yt.gif

Hydro
04-07-2006, 15:35
musze sie chyba inaczej wyrazac bo czesc mnie nie rozumie einstein wrpowadzil do wiedzy teorie wzglednosci i powiedzmy sobie szczerze wynalazl bombe atomowa.Rosenbergowie przekazali plany konstrukcji tejze bomby sowietom wiec raczej to nic innego niz szpiegostwo zreszta mam filmik o tym jak ich sadzili

Yassek chodzilo ci rowniez o Fermmiego ktory uciekl z wloch?Oppenheimer,Rabi

Caer
04-07-2006, 16:19
@zajac:
Może byś w końcu zostawił w spokoju te swoje "źródła wiedzy" i sam ruszył łbem? SAM się zastanowił nad tym co piszesz? Bo jak na razie to rzucasz na prawo i lewo linkami i cytatami. Zaczyna mi się wydawać, że po prostu w "sprytny" sposób reklamujesz inne strony... ;p

Dez
04-07-2006, 18:15
O historii wiem wystarczajaco duzo, zeby wiedziec, ze ktokolwiek jest zwolennikiem nacjonalizmu jest w 95% debilem. Wystarczy poczytac biografie Hitlera, zeb dowiedziec sie, ze on byl na poczatku swojej "kariery" nacjonalista/ Wystarczy poczytac historie Niemiec po I wojnie swiatowej i zobaczyc co NACJONALISTYCZNE nastroje zrobily z tamtym swiatem. To wlasnie nacjonalisci uchwalili ustawy o "krwi niemieckiej";]
Dajesz Hitlera jako przykład Nacjonalizmu i mowisz ze to sie tyczy kazdego.No fajnie, moge ci wyszukac jakiegos Żyda ktory byl maniakalnym morderca i juz mam niezbity dowod ze Żydzi to "ścierwo"?
Ta, Hitler byl na poczatku nacjonalista ale caly rasizm psychoza w kwestii aryjczykow itd., wymyslil potem juz jako nazista. Sam nacjonalizm jako taki nie musi wcale wiazac sie z nienawiscia do kogokolwiek.Nacjonalizm to po prostu uwielbienie dla wlasnego narodu, co w tym zlego?
a to ze jakis nacjonalista przy okazji nie bedzie lubil zydow czy czarnych nie ma zadnego znaczenia.

2 sprawa, ma ktos zdjecia jak ktos z MW bije gejow w wwie/krakowie? (nie pamietam dokladnie ale chyba sie tu zajac wypierales ze tam byliscie?)

Hydro
04-07-2006, 18:20
dez co ty za przeproszeniem chrza*isz ?miedzy patriotyzem,a nacjonalizmem jest granica i nacjonalizm to uwielbienie tak panstwa, ze nie chce sie nikogo tam dopuscic bo jeden jest "gorszy" od mieszkajacych tam

Matek
04-07-2006, 18:53
Dajesz Hitlera jako przykład Nacjonalizmu i mowisz ze to sie tyczy kazdego.

A druga czesc zdania o spoleczenstwie niemieckim krasnoludki zjadly? Czytaj... ze zrozumieniem

Ta, Hitler byl na poczatku nacjonalista ale caly rasizm psychoza w kwestii aryjczykow itd., wymyslil potem juz jako nazista. Sam nacjonalizm jako taki nie musi wcale wiazac sie z nienawiscia do kogokolwiek.Nacjonalizm to po prostu uwielbienie dla wlasnego narodu, co w tym zlego?

Juz tlumacze, ale pewinie ciezko to bedzie pojac. Hitler NIE wymyslil ani nietolerancji dla ZYDOW, ani nietolerancji dla OBCOKRAJOWCOW, ani tego, ze rasa aryjska powinna byc dominujaca. To wszystko bylo juz przed nim - spowodowane czy? NACJONALIZMEM. Naprawde proponuje przeczytac biografie hitlera.

a to ze jakis nacjonalista przy okazji nie bedzie lubil zydow czy czarnych nie ma zadnego znaczenia.

Chwala tym nacjonalistom, ktorzy lubia zydow i czarnych. Szkoda tylko, ze to nieliczny odsetek.

Vanhelsen
04-07-2006, 19:22
[...]

2 sprawa, ma ktos zdjecia jak ktos z MW bije gejow w wwie/krakowie? (nie pamietam dokladnie ale chyba sie tu zajac wypierales ze tam byliscie?)Własnie o to się rozchodzi, że 75%.. 85% nacjonalistów "nie lubi" Żydów i czarnych...Nacjonalizm to po prostu uwielbienie dla wlasnego narodu, co w tym zlego?To, że to uwielbienie wiąrze się z poniżaniem innych narodów, uznawaniem ich "za niegodnych przebywania w Polsce..." -.-''

Dez
04-07-2006, 20:55
Nie. Nacjonalista toleruje inne narody, poprostu wywyzsza swoj. Co do Niemców- zgoze sie ich nienawisc wyszla od nacjonalizmu. chodzi mi o to ze oni poszli dalej. Nacjonalizm jest blisko szowinizmu ok ale nim nie jest. Nacjonalizm nie poniza innych. jak nacjonalista zaczyna dyskryminowac inne narody juz przestaje nim byc(a wkazdym razie lami juz jego zasady). dlatego tez gadanie ze 80% nacjonalistow to rasisci to bzdury.

Matek
04-07-2006, 21:19
Nie. Nacjonalista toleruje inne narody, poprostu wywyzsza swoj. Co do Niemców- zgoze sie ich nienawisc wyszla od nacjonalizmu. chodzi mi o to ze oni poszli dalej. Nacjonalizm jest blisko szowinizmu ok ale nim nie jest. Nacjonalizm nie poniza innych. jak nacjonalista zaczyna dyskryminowac inne narody juz przestaje nim byc(a wkazdym razie lami juz jego zasady). dlatego tez gadanie ze 80% nacjonalistow to rasisci to bzdury.

To moze powrocmy do komunizmu, co? Tez szczytne idee i tez w przeszlosci sie nie udalo.

Let it be...

Protar
04-07-2006, 22:02
Nacjonalizm nie jest zly? No wiec ta wielka milosc do swojego narodu powoduje nienawisc wzgledem innych. dam wam przyklad: alkohol sam w sobie nie jest zly, ale niektorzy ludzie po jego spozyciu staja sie debilami(jakis tam procent) i np siadaja za kierownica i nawet nie zauwazaja gdy skosza dzieci i babcie niczym chwasty. Dalej. Narkotyki same w sobie tez nie sa zle jednak gdy ktos sie nacpa lub jest na glodzie moze zrobic wszystko(skoczyc z dachu, zabic itd.). Nacjonalizm nie jest skutkiem nacjonalizm jest PRZYCZYNA!!! i dlatego jest zly.

@up
"Chcialem dobrze"-Adolf Hitler

Vanhelsen
04-07-2006, 22:43
Nie. Nacjonalista toleruje inne narody, poprostu wywyzsza swoj. [...]Szklanka jest w połowie pusta? W połowie pełna?
Skoro jeden narud się wywyższa, to pozostałe musi poniżać, takie jest podstawowe prawo natury, więc nie mów mi, że nacjonalista będzie tak samo raktował Żyda/Murzyna jak i Polaka skoro Polaka będzie wywyższac...

Hydro
04-07-2006, 22:52
to co up wiec Dez jak nie wiesz o co chodzi- nie pisz bo inteligencja to ty nie zablysles

05-07-2006, 13:04
:) Pierwszy raz spotkałem się z takim konkursem. :D

http://img127.imageshack.us/img127/9906/eurodebil0sw.jpg

:D

Ten link znalazłem na stronie

http://www.nacjonalista.org/

Hydro
05-07-2006, 15:01
up@ to bylo na waszej stronie i nie bylo zadnego takiego konkursu wiec nie zamulaj forum i przy okazji Tusk by zrobil wiecej niz kaczynski

05-07-2006, 15:10
up@ to bylo na waszej stronie i nie bylo zadnego takiego konkursu wiec nie zamulaj forum i przy okazji Tusk by zrobil wiecej niz kaczynski

Ten portal to nie nasza strona.

Nasza strona Młodzieży Wszechpolskiej to ta.

www.mw.org.pl

Dez
05-07-2006, 15:33
@matek
Czyli jak jedna mysl w przeszlosci byla bledna to wszystkie kolejne tez?...

@alkohol sam w sobie nie jest zly, ale niektorzy ludzie po jego spozyciu staja sie debilami
i komputer jest zly bo to tego moze prowadzic i jedzenie bo ludzie z glodu robia rozne rzeczy...
tak nacjonalizm jesli zachacza o fanatyzm staje sie zly i moze byc przyczyna jakiegos nieszczescia. jak juz dajesz przyklad alkoholu to on w 85% nikomu nie wyrzadza krzywdy sam z siebie.Jak sie do czegos dorwie fanatyk to wszystko staje sie zle.
No wiec ta wielka milosc do swojego narodu powoduje nienawisc wzgledem innych.
czyli jak masz dziewczyne i wywyzszasz ja nad inne to automatycznie reszte nienawidzisz.Nie. i tu jest tak samo. Moze i traktujesz polaka lepiej co nie znaczy ze inne nacje traktujesz jak smiecie, po prostu jestes neutralny, tak jak trzeba.

Matek
05-07-2006, 15:41
@matek
Czyli jak jedna mysl w przeszlosci byla bledna to wszystkie kolejne tez?...

czyli jak masz dziewczyne i wywyzszasz ja nad inne to automatycznie reszte nienawidzisz.Nie. i tu jest tak samo. Moze i traktujesz polaka lepiej co nie znaczy ze inne nacje traktujesz jak smiecie, po prostu jestes neutralny, tak jak trzeba.

Oba porownania smierdza. Zobaczcie jaki byl nacjonalizm w przeszlosci... i nie beda potrzebne zadne porownania. Zawsze przeradzal sie w nazizm badz cos podobnego jak faszyzm etc.

05-07-2006, 15:48
Oba porownania smierdza. Zobaczcie jaki byl nacjonalizm w przeszlosci... i nie beda potrzebne zadne porownania. Zawsze przeradzal sie w nazizm badz cos podobnego jak faszyzm etc.

Nieprawda chociażby Polskie: „Narodowe Siły Zbrojne”, które jako pierwsze rzuciły się w obronę Polski przed niemieckim i komunistycznym okupantem w czasie II wojny światowej.

Matek
05-07-2006, 15:51
Nieprawda chociażby Polskie: „Narodowe Siły Zbrojne”, które jako pierwsze rzuciły się w obronę Polski przed niemieckim i komunistycznym okupantem w czasie II wojny światowej.

Akurat wtedy to nie mialo nic wspolnego z nacjonalizmem. ;]

05-07-2006, 16:02
Akurat wtedy to nie mialo nic wspolnego z nacjonalizmem. ;]

A potem się dziwicie że linki wklejam.

Przeczytaj ten artykuł od deski do deski.

http://encyklopedia.pwn.pl/49956_1.html
http://encyklopedia.pwn.pl/49964_1.html

A także tu macie informacje o Narodowych Siłach Zbrojnych.

http://www.mw.org.pl/t.php?id=1291
http://www.pms.gower.pl/nsz/texts/wpnsz.htm
http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/zw_nsz.htm

Ashlon
05-07-2006, 19:00

Czegos tu nie rozumiem...

NARODOWE SIŁY ZBROJNE (NSZ), konspiracyjna organizacja wojsk. utworzona w Polsce 20 IX 1942;

Czyli co, nasza armia dopiero walczyla z Niemcami/Rosjanami po 1942? A jesli chodzi ci o dywersje, to o wiele wczesniej zostaly zalozone inne organizacje...

Dan the Automator
05-07-2006, 19:35
To eurodebilami nie zostali posłowe LPRu za wystawe nt. aborcji? Niesłychane ;-).

Hydro
05-07-2006, 20:22
ja tam nawet na pewnym forum widzialem userbara "not my president", a obok spie*rzaj dziadu. Ludzie widocznie koachaja nowy rzad gdzie lepper mowi glupoty, a giertych jest ministrem edukacji (!), a co do tego to do eurodebili to bym giertycha tam wstawil i leppera oraz rydzyka.
zajac@ na waszej stronie tez bylo pare dni temu wiec nie mow mi glupot

ta ten userbar wygladal :
http://img101.imageshack.us/img101/9159/notmypresidentuserbar2nq.jpg

w linku mnie wyszlo bo inaczej wkleic nie moglem

gorgi
05-07-2006, 21:10
^.^ no entiendo ^.^
A pozatym ten naród mam gdzieś, jeśli żądzi nim kapitalista, i gość oddany okładkom gazet "zwalczajmy homo", mam w szkole geja, który jest spoko, a różni się tym, że lubi patrzeć na innych chłopców, i sie z nimi lizac[ a na lesbijki prezydencie się patrzyliśmy waląc niemca po głowie*?No właśnie....
Pewnie zaraz odezwie się ktos, że jestem dziwny, ablo że jestem gejem, ale odrazu was za[ewniam ze jestem normalnym chlopakiem, z normalną dziewczyną. Poprostu każdy ma swoje ciało, charakter oraz wyobraźnie, czy za to mamy go karac? Czy za to, że koło nas przechodzi gość z kolczykiem w nosie, albo huj wie gdzie indziej, mamy go nienawiwidzić, i bić kijem? Naród do chrzanu...
*wyjaśnienie - walenie konia, marszczenie freda

06-07-2006, 00:50
Dokument Pentagonu zalicza homoseksualizm do chorób psychicznych.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8358168&rfbawp=11508198&ticaid=11e90

Caer
06-07-2006, 01:28
@Up:
A ja zaliczam ciebie do beznadziejnych przypadków debilizmu i wyprania mózgu.
Jak chcesz to mogę wrzucić ten tekst na jakąś stronę internetową i dam ci linka. Happy?

Vanhelsen
06-07-2006, 01:47

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8358168&rfbawp=11508198&ticaid=11e90
A Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) już dawno homoseksualizm wykresliło z listy chorób, so? Wyżej stawiam WHO niż Amerykański Pentagon, za tym kryje się masa rzeczy które nie podobają mi się w polityce USA i jak chcesz, chętnie je wymienię.
Jeżeli, dla przykładu, Tajlandzki rząd uzna heteroseksualizm* za chorobę umysłową, też będziesz się opierał na tym dokumeńcie?
Tak w ogóle, czytaj to co pisze w podanym linku a nie wal samymi nagłówkami:
Eksperci medyczni uznali taką diagnozę za niewłaściwą ponad 30 lat temu. Instrukcja została skrytykowana przez lekarzy, kongresmenów i członków Amerykańskiego Stowarzyszenia Psychiatrycznego.

--------------
*-to jest PRZYKŁAD, obaj wiemy, że tak się nigdy nie stanie, więc odpuść sobie tego typu odpowiedzi "ale tak się nigdy nie stanie" etc.

Ghost Nieudany
06-07-2006, 09:43

Tak, Pentagon jako dep. obrony USA jest bardzo wiarygodnym, pewnym i odpowiednim do tego typu sądów źródłem.

Nie mówiąc już o tym, że dokument został potępiony przez mnóstwo organizacji, także medycznych, a również przez neurologów i psychiatrów.

Hydro
06-07-2006, 20:26
dzis na jedynce byla nastepujaca wiadomosc:"Dzis zamknieto strone B i H (organiazacja faszystowska dzialajaca na calym swiecie) przez FBI oraz oskarzono administratora o propagowanie tresci faszystowskich"
wiec polska policj nareszcie cos robi z faszystami

PiXik
06-07-2006, 20:30
jeśli homoseksualizm jest chorobą to wy jesteście jeszcze bardziej chorzy:-)

spider-bialystok
06-07-2006, 20:50
dzis na jedynce byla nastepujaca wiadomosc:"Dzis zamknieto strone B i H (organiazacja faszystowska dzialajaca na calym swiecie) przez FBI oraz oskarzono administratora o propagowanie tresci faszystowskich"
wiec polska policj nareszcie cos robi z faszystami
Jakby to powiedziec.... Maja tempo ;\

Hydro
06-07-2006, 21:44
masz racje spider, a co do tego, ze homoseksualizm jest choroba to zajac poczytaj wikipedie i masz tam wyraznie napisane, ze wiele organiazacji medycznych to potepilo wiec sprawdz cos zanim napiszesz

06-07-2006, 23:43
masz racje spider, a co do tego, ze homoseksualizm jest choroba to zajac poczytaj wikipedie i masz tam wyraznie napisane, ze wiele organiazacji medycznych to potepilo wiec sprawdz cos zanim napiszesz

Czy ja napisałem swoją opinie - nie - napisałem posta(Informacje) i tyle w którym :

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8358168&rfbawp=1150819 8&ticaid=11e90

Vanhelsen
07-07-2006, 00:31
Czy ja napisałem swoją opinie - nie - napisałem posta(Informacje) i tyle w którym :

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1356&wid=8358168&rfbawp=1150819 8&ticaid=11e90Ok, ale patrz na to co piszesz.Piszesz na forum PUBLICZNYM i podajesz dane informacje do wiadomosci PUBLICZNEJ dostępnej dla wszystkich. Następnym razem podawaj informacje SPRAWDZONE a nie pierwsze lepsze linki. Moim zdaniem, i zdaniem regulaminu, jeśli coś piszesz na forum w swoim poście to odpowiadasz za to co piszesz, tworzysz mniemanie o swojej osobie u innych osób, a podawanie informacji nie sprawdzonych i walenie linkiem o tak sobie nie poprawia tej reputacji.

07-07-2006, 02:15
Ok, ale patrz na to co piszesz.Piszesz na forum PUBLICZNYM i podajesz dane informacje do wiadomosci PUBLICZNEJ dostępnej dla wszystkich. Następnym razem podawaj informacje SPRAWDZONE a nie pierwsze lepsze linki. Moim zdaniem, i zdaniem regulaminu, jeśli coś piszesz na forum w swoim poście to odpowiadasz za to co piszesz, tworzysz mniemanie o swojej osobie u innych osób, a podawanie informacji nie sprawdzonych i walenie linkiem o tak sobie nie poprawia tej reputacji.

Jak niesprawdzone rekomendacja 4/5 patrz uważnie.

Rekomendowana:
mocno.

Czyli sprawdzone informacje wszystko ci pisze na tej stronie.

Caer
07-07-2006, 02:36
@Up:
A zauważyłeś, że to czytelnicy rekomendują ten tekst?

@Down:
Włącz tryb myślenia.

07-07-2006, 03:21
Moim zdaniem portal wp.pl daje rekomendację a nie czytelnicy. :)

Vanhelsen
07-07-2006, 10:06
Jak niesprawdzone rekomendacja 4/5 patrz uważnie.

Rekomendowana:
mocno.

Czyli sprawdzone informacje wszystko ci pisze na tej stronie.OMG, ty taki niekumaty czy tylko udajesz?!...
primo, to "rekomendacja" to nic innego jak ocena userów na temat artykułu więc to nie jest to samo co "sprawdzona infomacja"...
secundo, przeczytaj to co napisałem jeszcze raz, potem ponownie, potem podany link, potem jeszcze raz to co napisałem...

@up: nad gwiazdkami masz drugą linijkę gwiazdek... klikając odpowiednią gwiazdkę przyznajesz punkt o tej wartości (1-5) dla artykułu, potem na dole jest srednia. Ponownie pojawia się twoje lamienie, jesli się na coś już powołujesz (ta, 'rekomendacja') to warto wiedzieć na co się powołujesz...

08-07-2006, 01:39
Rzeczywiście użytkownicy rekomendują te teksty. :)

Caer
08-07-2006, 02:20
Czyżby twój pierwszy przebłysk intelektu w tej dyskusji?

09-07-2006, 21:39
Lewica się jednoczy?

http://www.nacjonalista.org/wiadomosci.php?id=127&PHPSESSID=03183dbc93bf2d6119dc7e6aec7e7e8a

Vanhelsen
10-07-2006, 02:03
Lewica się jednoczy?

http://www.nacjonalista.org/wiadomosci.php?id=127&PHPSESSID=03183dbc93bf2d6119dc7e6aec7e7e8a
A co to ma do tematu?...
Tak w ogóle, to niech się jednoczy, każdy będzie głosowac na kogo uważa i znów wybiorą nie tego co trzeba ;) jak to zwykle bywa... ale to nie ma nic związanego z tematem tego topicu...

Alien Wight
10-07-2006, 08:17
jestes jakims skrzywionym bachorem od giertycha i teraz próbujesz zarazić tą wielką miłoscią do opsranego narodu polskiego nas? wez idz stąd.

Morgrim22
29-07-2006, 23:57
Ynteligent się znalazł. Alien Wight a kim ty jesteś? Osrajdupo? Weź wyp...laj...

Caer
30-07-2006, 00:04
wielką miłoscią do opsranego narodu polskiego
1) Obsrany.
2) Może ciebie ktoś osrał, ja jestem czysty. Także jestem polakiem.

Smetana
30-07-2006, 00:07
jestes jakims skrzywionym bachorem od giertycha i teraz próbujesz zarazić tą wielką miłoscią do opsranego narodu polskiego nas? wez idz stąd.
Sam jesteś obsrany :P.

04-08-2006, 01:37
Liga Polskich Rodzin chce wprowadzenia kary śmierci za zabójstwo dzieci na tle seksualnym.

http://www.lpr.pl/?sr=!czytaj&id=5045&dz=kraj&x=2&pocz=0&gr=
http://www.mw.org.pl/t.php?id=2425
http://www.mw.org.pl/t.php?id=2428
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8415832,wiadomosc.html?ticaid=12148
http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=252354

Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Przestępcy, którzy dokonują bestialskich zbrodni na dzieciach nie mogą czuć się bezkarnie.

Tana
04-08-2006, 01:50
Przypominam o kulturze użyszkodnicy. Wiem, że temat jest gorący i związany z emocjami, ale nie daje to żadnych ulg w ramach klnięcia.

Tyle ode mnie *sigh*

Matek
04-08-2006, 08:08
Moim zdaniem to bardzo dobry pomysł. Przestępcy, którzy dokonują bestialskich zbrodni na dzieciach nie mogą czuć się bezkarnie.

Chyba jedyny dobry w programie LPR, ale...

Samo to, ze ktos rzucil taki pomysl wywolalo w UE fale sprzeciwow, presja bedzie ogromna jak zechca to uchwali

A ja wolalbym, zeby takich ludzi: zarowno zwyklych pedofili jak i tych co morduja "odczlowieczalo sie" - zamykaloby sie ich w wiezieniach BEZ JAKICHKOLWIEK PRAW i naklejano na ubrano/robiono tatuaz na ciele "pedofil". Co sie dzieje z takimi ludzmi w wiezieniach - wszyscy wiemy.

spider-bialystok
04-08-2006, 09:24
Wg mnie kara smierci to kiepska kara. Dostanie taki morderca jeden zastrzyk i po prostu usnie. Lepsze jest ciezkie wiezienie do konca zycia, a do tego dac im jakas ciezka prace np. w kamienialomach. No i oczywiscie kastracja.

Slay
04-08-2006, 15:30
Kara smierci jest akurat bardzo dobrym pomyslem. Nie tylko dla pedofili, ale na poczatek moze byc i to.

Matek
04-08-2006, 17:06
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8441734&rfbawp=1154701833.967

kolejny poroniony pomysl anty-ministra romana g. ciekawo jak on by wypadl w tym tescie?

Vanhelsen
04-08-2006, 18:48
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8441734&rfbawp=1154701833.967

kolejny poroniony pomysl anty-ministra romana g. ciekawo jak on by wypadl w tym tescie?Co innego pisać maturę z jakiegokolwiek przedmiotu w 3 klasie liceum a co innego po 20 latach gdy 75% zagadnień postanowiło opusciś pamieć :P Pomysł jest kiepski... by krytykować wcale nie trzeba mnieć danych umiejętności opanowanych, przecierz taki Krytyk filmowy wcale nie musi być genialnym reżyserem/aktorem

Feral
04-08-2006, 19:21
Łał, Mr. G jest wielki. -.-

Nie tak łatwo zdać maturę z maty? Poziom podstawowy zda każdy, o ile tylko uważał na lekcjach i powtórzył materiał przed maturą. Poza tym, wybiera się te przedmioty do zdawania, w których jest się najlepszym...

Ponadto zgadzam się z Wieszokiem, że po latach wiedza, jeżeli nie jest używana, "wypływa" (:D) z głowy...

Marco the Swordmaster
04-08-2006, 21:26
@up matek, spider cośtam

To akurat p****enie jest. Kara śmierci jest dobra pod tym względem, że przynajmniej nie będziemy tych s****wieli utrzymywać przy życiu za nasze podatki. A jeszcze lepiej powinni ich dawać na krzesło elektryczne, choć najlepszym rozwiązaniem byłaby publiczna ekzekucja.

Lasooch
04-08-2006, 21:33
@up matek, spider cośtam

To akurat p****enie jest. Kara śmierci jest dobra pod tym względem, że przynajmniej nie będziemy tych s****wieli utrzymywać przy życiu za nasze podatki. A jeszcze lepiej powinni ich dawać na krzesło elektryczne, choć najlepszym rozwiązaniem byłaby publiczna ekzekucja.

A Ciebie powinni ściąć publicznie za nadmiar kB w podpisie.

Kara śmierci to imho zły pomysł. Z jednej strony zbyt łagodny, z drugiej imho... nieludzki? Zresztą, za obcięcie diety jakiegośtam posła można by spokojnie utrzymywać kilkudziesięciu takich dożywotnich więźniów o chlebie i wodzie.

Btw podoba mi się pomysł Matka.

Tasior
04-08-2006, 22:01
@up matek, spider cośtam

A potem publiczna sekcja zwłok! Ubaw bedzie!

Morderstwo, nawet w świetle prawa (fajnie brzmi), pozostanie morderstwem, wg mnie kara śmieci to chybiony pomysł.

PiXik
04-08-2006, 22:01
Chyba jedyny dobry w programie LPR, ale...

Samo to, ze ktos rzucil taki pomysl wywolalo w UE fale sprzeciwow, presja bedzie ogromna jak zechca to uchwali

A ja wolalbym, zeby takich ludzi: zarowno zwyklych pedofili jak i tych co morduja "odczlowieczalo sie" - zamykaloby sie ich w wiezieniach BEZ JAKICHKOLWIEK PRAW i naklejano na ubrano/robiono tatuaz na ciele "pedofil". Co sie dzieje z takimi ludzmi w wiezieniach - wszyscy wiemy.
więcej samobójstw w więzieniach?dobre ,albo nawet zabójstw

Vanhelsen
04-08-2006, 22:46
@up matek, spider cośtam

To akurat p****enie jest. Kara śmierci jest dobra pod tym względem, że przynajmniej nie będziemy tych s****wieli utrzymywać przy życiu za nasze podatki. A jeszcze lepiej powinni ich dawać na krzesło elektryczne, choć najlepszym rozwiązaniem byłaby publiczna ekzekucja.Tak, za jaja ich! Yeah! To tylko będzie dla nich złagodzona kara... Będzie trupem i co dalej? zwisa mu...
A tak przynajmiej jak dostanie bezwarunkowe dożywocie z pietnem pedofila to będzie miał prze... ten tego do końca życia... (czyli parę[nascie] ładnych lat)

Caer
05-08-2006, 01:42
@up matek, spider cośtam

Ta jest! A złodziejom ucinać ręce, żeby nie kradli. ;

Z jednej strony zbyt łagodny, z drugiej imho... nieludzki?
Gwałt i zabojstwo 7-latka też są nieludzkie.

Kara śmierci jak najbardziej. Ale tylko w wypadku wyjątkowo okrutnych morderstw z premedytacją.

Jeśli zgwałcił i zabił dziecko, to jedyną "sprawiedliwą" karą jest śmierć.

Dan the Automator
05-08-2006, 12:05
@Kara Śmierci
Olaboga, jedna populistyczna sztuczka a wy już na nią lecicie ;-). Troche powagi!

Lasooch
05-08-2006, 12:22
Gwałt i zabojstwo 7-latka też są nieludzkie.

Kara śmierci jak najbardziej. Ale tylko w wypadku wyjątkowo okrutnych morderstw z premedytacją.

Jeśli zgwałcił i zabił dziecko, to jedyną "sprawiedliwą" karą jest śmierć.

A owszem, są nieludzkie... ale ja kary śmierci nie popieram. Chociaż jakby ją wprowadzić to z pewnością zmiejszyłaby się liczba tego typu przestępstw.

Duch Niespokojny
05-08-2006, 15:44
A owszem, są nieludzkie... ale ja kary śmierci nie popieram. Chociaż jakby ją wprowadzić to z pewnością zmiejszyłaby się liczba tego typu przestępstw.
Tak naprawdę o liczbie przestępstw decyduje przede wszystkim skuteczność w wymierzaniu kary, a nie jej surowość. Jeżeli przestępca wie, że uda mu się uniknąć schwytania, to nie obchodzi go, czy za to, co zrobił grozi 10 lat, 50 czy też kara śmierci, bo i tak uniknie wszelkiej odpowiedzialności. Dlatego najważniejszym problemem w tej chwili jest ociężałość i nieskuteczność polskiego wymiaru sprawiedliwości. Często stosuje się też karę pozbawienia wolności w zawieszeniu, czyli de facto brak kary, z powodu braku miejsc w więzieniach. Przydałoby się zatem zwiększyć ich liczbę lub poszukać dla nich jakiejś alternatywy. Dopiero kiedy to się uda zrobić, możemy dyskutować, czy kara śmierci jest jeszcze potrzebna.

Ghost Nieudany
05-08-2006, 16:05
A tak przynajmiej ak dostanie bezwarunkowe dożywocie z pietnem pedofila to będzie miał prze... ten tego do końca życia... (czyli parę[nascie] ładnych lat)

O ile nie dostanie wyroku w zawieszeniu, co zdarza się w 90% przypadków. =/
Ale jak się dostanie, to nie wróżę mu długiego życia w pudle i tak - więźniowie nienawidzą pedofili. :P

Kary śmierci w stanie bezwględnym nie popieram, bo zawsze istnieje ryzyko posadzenia osoby niewinnej tylko dlatego, że dziecko w stresie pokazało osobę najmniej odpowiadającą wyglądem (albo dlatego, że podejrzany miał skute ręce, vide sprawa pewnego pięćdziesięcioletniego Polaka, który został skazany za gwałt na dziewczynce, bo przechodził niedaleko miejsca zbrodni).

zamykaloby sie ich w wiezieniach BEZ JAKICHKOLWIEK PRAW i naklejano na ubrano/robiono tatuaz na ciele "pedofil". Co sie dzieje z takimi ludzmi w wiezieniach - wszyscy wiemy.

Ja bym tak ostro nie jechał, bo można komuś niewinnemu urządzić masarnię (a i tak pedofile i DOMNIEMANI pedofile mają kompletnie przesrane w pierdlu).

Vanhelsen
05-08-2006, 18:04
O ile nie dostanie wyroku w zawieszeniu, co zdarza się w 90% przypadków. =/
Ale jak się dostanie, to nie wróżę mu długiego życia w pudle i tak - więźniowie nienawidzą pedofili. :P

Kary śmierci w stanie bezwględnym nie popieram, bo zawsze istnieje ryzyko posadzenia osoby niewinnej tylko dlatego, że dziecko w stresie pokazało osobę najmniej odpowiadającą wyglądem (albo dlatego, że podejrzany miał skute ręce, vide sprawa pewnego pięćdziesięcioletniego Polaka, który został skazany za gwałt na dziewczynce, bo przechodził niedaleko miejsca zbrodni).Jeśli chodzi o dorzywocie bezwzględne, to dokładniej chodzi mi o to, by za takie czyny nie było możliwości wydania nawiasów, i by nie było ŻADNYCH możliwości do zwolnienia warunkowego... Jeśli ofkors zajdzie pomyłka (ahhh ta sprawiedliwosć ;)) To Taki osobnik powinien oczywiście zostać wypuszczony i obdarowany odpowiednią rekompensatą BEZ ubiegania się o nią w sądzie... Ale to by było chyba zbyt piękne by było prawdziwe :|

Thero
05-08-2006, 19:33
Wiecie co... jak tak sobie czytam te posty to nawet Kaczuszki wydają się mówić coś mądrego, a niektórzy piszący tutaj sprawiają wrażenie strasznie zakompleksionych kreytnów...
Pierd*lenie do potęgi n-tej sku*wieli pt. "Nie będą pedofile za nasze pieniądze żyć!". Tak to powinen pisać głupi 10 latek, a nie ktoś kto chce sprawiać wrażenie mądrego.
Kara śmierci to cofanie się o epokę wstecz, każdy ma prawo żyć, najgorszy frajer i nawet chory psychicznie cżłowiek ma do tego prawo. Opinia paru głupków, którym sie w dupie poprzewracało tego nie zmieni. Ciekawe co kolejne, aborcja z funduszu zdrowia? No bo przecież ktoś może nie mieć pieniędzy i takie dziecko by przymierało głodem... a może rodzice chorzy psychicznie, huh?

Matek
05-08-2006, 19:38
Pierd*lenie do potęgi n-tej sku*wieli pt. "Nie będą pedofile za nasze pieniądze żyć!". Tak to powinen pisać głupi 10 latek, a nie ktoś kto chce sprawiać wrażenie mądrego.
Kara śmierci to cofanie się o epokę wstecz, każdy ma prawo żyć, najgorszy frajer i nawet chory psychicznie cżłowiek ma do tego prawo.

Tak, kazdy czlowiek ma prawo do zycia. Powiedz to matce, ktorej dziecko zostalo zgwalcone przez pedofila a potem zamordowane z zimna krwia. Kto mu dal prawo do rządzenia zyciem i smiercia? Czy on ma prawo zyc tylko dlatego, ze 90% spoleczenstwa to idioci twierdzacy, ze ten pedofil ma prawo oddychac, bo byl sprytniejszy: TO ON pierwszy zabil, a nie go zabili.

I to prawda: nikt nie ma prawa decydowac o tym kto ma zyc a kto ma umrzec. W 100% sie zgadzam. Tylko to sie tyczy zarowno tych stojacych po tej 'dobrej' stronie jak i tych stojacych po 'zlej'. I ci drudzy musza miec swiadomosc tego, ze jezeli zabija inna osobe wylamuja sie z grona ludzi szanujacych zycie. I tym sposobem ta zasada ich nie dotyczy.

W dupe z takim mysleniem, moze cofniemy sie o epoke... ale co w tym zlego? Moze wlasnie tamta epoka byla wlasciwa a my poszlismy nie tym kierunkiem co trzeba?

Thero
05-08-2006, 20:20
Tak, kazdy czlowiek ma prawo do zycia. Powiedz to matce, ktorej dziecko zostalo zgwalcone przez pedofila a potem zamordowane z zimna krwia.
Gdzie ta matka? Mogę jej powiedzieć, że pedofil właśnie dostaje w pierdlu takie katusze ze świadomością, że nigdy już stąd nie wyjdzie. Przez całe życie będzie c*elował, aż się załamie.
Kto mu dal prawo do rządzenia zyciem i smiercia? Czy on ma prawo zyc tylko dlatego, ze 90% spoleczenstwa to idioci twierdzacy, ze ten pedofil ma prawo oddychac, bo byl sprytniejszy: TO ON pierwszy zabil, a nie go zabili.
Pedofilowi Bóg dał prawo wolnego wyboru, a że my na szczęście nie jesteśmy jeszcze tak zacofani mamy sądy, które jak tylko złapią pedofila i udowodnią mu winę ten za jakiś czas zrozumie, że to co zrobił było najgorszym co mógł wybrać. I na szczęście sądy nie bawią się w Boga już praktycznie na całym świecie, bośmy na tyle oświeceni, że nie zniżamy sie do poziomu morderców i gwałcicieli.
90% może sobie twierdzić, że on sprytniejszy, ale kilka % twierdzi, że lepiej żeby cierpiał w więzieniu niż "humanitarnie" (o ile przy okazji takiej kary słowo może mieć miejsce) zginął zasypiając or smth.
I to prawda: nikt nie ma prawa decydowac o tym kto ma zyc a kto ma umrzec. W 100% sie zgadzam. Tylko to sie tyczy zarowno tych stojacych po tej 'dobrej' stronie jak i tych stojacych po 'zlej'.
Tylko, że ci stojący po "dobrej" stronie nie powinni się zniżać do poziomu tych "złych". Mamy lepsze pomysły (dożywocie) na wymierzenie kary temu człowiekowi.
Oczywiście możliwe, że sądy są zbyt pobłażliwe i pedofile dostają zawiesznie etc. ale tak moim zdaniem nie powinno być. Sam z dwojga złego wolałbym żeby zginęli niż mają wyjść po 20 latach na ulicę.

I ci drudzy musza miec swiadomosc tego, ze jezeli zabija inna osobe wylamuja sie z grona ludzi szanujacych zycie. I tym sposobem ta zasada ich nie dotyczy.
Moim zdaniem pedofil zanim kogoś zgwałci/zabije sam musi ze sobą stoczyć wyczerpującą walkę. Nie myśli o tym jak to społeczeństwo odbierze bo tak ma psychikę spieprzoną. Myśli o jednym.

W dupe z takim mysleniem, moze cofniemy sie o epoke... ale co w tym zlego? Moze wlasnie tamta epoka byla wlasciwa a my poszlismy nie tym kierunkiem co trzeba?
Fajnie gdybasz, ale o to nie ma co się kłócić.

Btw. Wreszcie po 15 minutowej walce z tibia.pl post się pojawił...

EDIT: O jednym zapomniałem napisać. Do tych co twierdzą, że pedofila zabić bo nie ma prawa żyć: Co z ludźmi, którzy by czekali na śmierć z powodu pomyłki prawa? Skazania niewinnych wszak nadal będą miały miejsce.

spider-bialystok
05-08-2006, 20:36
Tak, kazdy czlowiek ma prawo do zycia. Powiedz to matce, ktorej dziecko zostalo zgwalcone przez pedofila a potem zamordowane z zimna krwia. Kto mu dal prawo do rządzenia zyciem i smiercia? Czy on ma prawo zyc tylko dlatego, ze 90% spoleczenstwa to idioci twierdzacy, ze ten pedofil ma prawo oddychac, bo byl sprytniejszy: TO ON pierwszy zabil, a nie go zabili.
Oprocz powodow swiatopogladowych odrzucam kare smierci takze z innych powodow. Czy bezbolesna i spokojna smierc [wstrzykniecie trucizny] jest odpowiednia kara za zgwalcenie i zamordowanie? I nie piszcie, ze chodzi o wykluczenie zagrozenia ze strony takiego osobnika, bo rownie dobrze wykluczy je kastracja i dozywotnie wiezienie na minimalnych kosztach utrzymania. Na swoje utrzymanie powinni tez zapracowac wykonujac jakas ciezka fizyczna prace.
Cala ta dyskusja to populistyczna walka o glosy. Nie cofniemy sie, bo zgadzajac sie na przystopienie do UE przyjelismy pewne zasady, ktorych teraz zlamac nie mozemy. Krotko mowiaz kary smierci i tak nie bedzie, ale LPR chce tym pomyslem zyskac w oczach wyborcow .

Caer
05-08-2006, 21:41
Gdzie ta matka? Mogę jej powiedzieć, że pedofil właśnie dostaje w pierdlu takie katusze ze świadomością, że nigdy już stąd nie wyjdzie. Przez całe życie będzie c*elował, aż się załamie.
Napewno ją to pocieszy.

Pedofilowi Bóg dał prawo wolnego wyboru, a że my na szczęście nie jesteśmy jeszcze tak zacofani mamy sądy, które jak tylko złapią pedofila i udowodnią mu winę ten za jakiś czas zrozumie, że to co zrobił było najgorszym co mógł wybrać.
Tak jest, będzie miał wyrzuty sumienia do końca życia, biedaczek :<

I na szczęście sądy nie bawią się w Boga już praktycznie na całym świecie, bośmy na tyle oświeceni, że nie zniżamy sie do poziomu morderców i gwałcicieli.
Pewnie, nie zabijemy ich, tylko zamkniemy w pierdlu, żeby tam gnili i byli gwałceni to końca życia. To wcale nie jest decydowanie o życiu, ani zabawa w Boga.

Tylko, że ci stojący po "dobrej" stronie nie powinni się zniżać do poziomu tych "złych".
I dawać się im zabijać?

Czy bezbolesna i spokojna smierc [wstrzykniecie trucizny] jest odpowiednia kara za zgwalcenie i zamordowanie?
Tak.

Jak dla mnie człowiek, który zgwałcił i zabił dziecko jest śmieciem. Śmieci się wyrzuca, a nie zamyka w foliowych woreczkach i hoduje. Możecie powiedzieć, że to prymitywny pogląd blabla, ale takie jest moje zdanie. Jeśli nie szanujesz życia innego człowieka, jeśli je mu odbierasz, jesteś śmieciem który nie zasługuje na chodzenie po tej ziemi.

TehRegent
05-08-2006, 22:35
Panie zajec czy jak Ci tam. Mam wrazenie, ze nalezysz do MW, a dlaczego? Bo ty kurwa nie wiesz co to nacjonalizm! Ty tutaj glosisz kwestie neonazi~

Co do kwesti zydowskiej.

Ostatnimi czasy dla mnie ciezko jest nie byc antysemita po tym co te skurwysyny robia. Najpierw oskarzaja nas o Holokaust, a teraz sami prowadza wojne totalna (patrz. niszcza wszystko szpitale, osiedla cywilne) czy to nie jest aby paradoks?

Co do homofobii. NIE! Nie jestem przeciw zwiazkom homo~, ale potepiam adoptowanie dzieci, tak jest juz w Hiszpanii i imo nie wychodzi im to.

Btw. nacjonalista =/= nazista. Jesli przychodzi wam na mysl co innego to porownajcie DMowskiego z Hitlerem.

Hmm...finito.

Thero
06-08-2006, 10:08
Napewno ją to pocieszy. W naturze człowieka jest zemsta, a to czy żyje/nie żyje taką matkę najmniej obchodzi, myślę, że by się ucieszyłą, że go złapali, a to czy tak za to zapłaci czy inaczej... no cóż, ona raczej myśli o swojej córce niż to czy ten facet ma dożywocie. Oczywiście ty możesz wiedzieć lepiej.
Tak jest, będzie miał wyrzuty sumienia do końca życia, biedaczek :< Nie sądzę żeby pedofilowi tak łatwo przychodziło gwałcenie i mordowanie. Nie zaprzeczysz, że po kilku latach spędzonych z nowymi znajomymi będzie żałował.
Pewnie, nie zabijemy ich, tylko zamkniemy w pierdlu, żeby tam gnili i byli gwałceni to końca życia. To wcale nie jest decydowanie o życiu, ani zabawa w Boga. Człowiek nie ma prawa zabijać innego i koniec, do tego prawo ma Bóg. A jak ty chcesz być taki czysto-krystaliczny to może w ogóle by ich nie łapać, co? No, bo to przecież "zabawa w Boga" twoim zdaniem.
I dawać się im zabijać? Ciekawe jak cię pedofil zza krat zgwałci. Wystarczy, że nie będziemy się zniżać do ich poziomu, tzn. nie będziemy zabijać.
Jak dla mnie człowiek, który zgwałcił i zabił dziecko jest śmieciem. Śmieci się wyrzuca, a nie zamyka w foliowych woreczkach i hoduje. Możecie powiedzieć, że to prymitywny pogląd blabla, ale takie jest moje zdanie. Jeśli nie szanujesz życia innego człowieka, jeśli je mu odbierasz, jesteś śmieciem, który nie zasługuje na chodzenie po tej ziemi. No ty już jesteś na pierwszym stopniu, nie szanujesz życia innego człowieka (tak, tak, pedofil też człowiek) i nazywasz go śmieciem. Piszesz, że trzeba człowieka jak śmieć wyrzucić, no to gratuluję, ale raczej nie chcę dyskutować z kimś, kto ma takie poglądy.

Matek
06-08-2006, 10:57
W naturze człowieka jest zemsta, a to czy żyje/nie żyje taką matkę najmniej obchodzi, myślę, że by się ucieszyłą, że go złapali, a to czy tak za to zapłaci czy inaczej... no cóż, ona raczej myśli o swojej córce niż to czy ten facet ma dożywocie. Oczywiście ty możesz wiedzieć lepiej.

Skad wiesz z czego ucieszy sie ta matka? Skad wiesz co bedzie czyc i jakiej kary pragnac dla pedofila?

Nie sądzę żeby pedofilowi tak łatwo przychodziło gwałcenie i mordowanie. Nie zaprzeczysz, że po kilku latach spędzonych z nowymi znajomymi będzie żałował.

Ty chyba nie rozumiesz znaczenia "pedofil". Poczytaj sobie w necie artykuly o nich. Oni nie zdaja sobie sprawy, ze robia cos zlego z moralnego punktu widzenia. Wiedza, ze lamia prawo, ale dla nich to nic zlego. Pozwole sobie przyrownac pedofila to takiego przecietnego polacza: ogromna czesc spoleczenstwa ma na kompie nielegalne mp3 i nic sobie z tego nie robi, omimo tego ze lamie prawo. Z pedofilem jest tak samo: lamie prawo, ale co go to obchodzi? Wazne, ze potrzeba zaspokojona.

Człowiek nie ma prawa zabijać innego i koniec, do tego prawo ma Bóg. A jak ty chcesz być taki czysto-krystaliczny to może w ogóle by ich nie łapać, co? No, bo to przecież "zabawa w Boga" twoim zdaniem.

NIe, on ci poprostu pokazal idiotyzm twojego myslenia. Bo jakby nie postapic: czy ukarac pedofila smiercia czy wyslac go do pierdla, gdzie bedzie mial przesrane. Jakby nie patrzysz, bawisz sie w boga bo decydujesz o tym co ma robic czlowiek (i co bedzie mu robione).
Wytlumacz mi jaka jest roznica pomiedzy "legalnym" zamordowaniem kolesia skazujac go na kare smierci a zamordowaniem go skazujac na dozywocie? lepiej sie poczujesz, bo to nie "sad" go zabil? Czyste raczki beda mieli?

Wystarczy, że nie będziemy się zniżać do ich poziomu, tzn. nie będziemy zabijać.

Oh, ah - jacy my zli. Znizamy sie do ich poziomy. A NIEHUMANITARNE, OKROPNE i powodowane z czysto ZLYCH pobudek zamykanie pedofili w pierdlu jest ok? FAJNIE.

No ty już jesteś na pierwszym stopniu, nie szanujesz życia innego człowieka (tak, tak, pedofil też człowiek) i nazywasz go śmieciem. Piszesz, że trzeba człowieka jak śmieć wyrzucić, no to gratuluję, ale raczej nie chcę dyskutować z kimś, kto ma takie poglądy.

Jaki czlowiek? To zwierze. Nie rozni sie niczym od psa, ktory rznie kazda napotkana suke. Wytlumaczmy sobie jedno: pedofil to potwor w ludzkiej masce. On nie czuje, nie mysli i nie zachowuje sie jak normalny mieszkaniec planety ziemia.

PS: tak, szanuje zycie ludzkie. Nie w tej sytuacji nie wymagam sprawieliwosi. I tak - jezeli tego wymaga sytuacja chce sie bawic w Boga i mam gdzies jaka potem mnie za to kara spotka. Pedofile powinni cierpiec: czy to poprzez odebranie im wszystkich ludzkich praw (takze tego do zycia) czy poprzez powolne cierpienie jakie spowouje wstrzyknieta do ich krwioobiegu krew. Sa granice ktorych nikt nie moze przekroczyc i ta granica jest gwalt i morderswo na dziecku.

Thero
06-08-2006, 11:39
Matek my się nie rozumiemy chyba. Nie ma sensu rozbijać już postów i wszystkiego komentować, bo my się po prostu nie rozumiemy. Mam głęboko humanitarność w stosunku do pedofila, prawda, nie wiem do końca, kto to jest, bo nigdy żadnego nie spotkałem, mogę mieć o nim błędne zdanie. Mi chodzi o to (i od początku to widać w moich postach), że ludzie nie są od zabijania innych ludzi. Róbcie sobie z nimi, co chcecie, tylko won od pomysłu zabawy w Boga, zabijania innego człowieka. Jesteśmy na tyle rozwinięci, że nie powinniśmy się odnosić do takich sposobów. To na poziomie LPR, nie Polski.

Dygresja:
Swoją drogą jak pedofil zabije to jest nielegalne, a nasze sądy mają ich potem legalnie zabijać? Że co, że pedofil pierwszy? No tak, wszystko byłoby pięknie gdyby nie to, że nie uniknie się niesłusznie skazanych, a LPR jest tak nienormalną partią, że moim zdaniem jak już się pojawiły się ostre protesty będą chcieli iść na ugodę, tzn. "kara śmierci tylko w wyjątkowych przypadkach" etc. Tylko, że z naszym sądownictwem zanim sąd udowodni na 100% winę i szczególne okrucieństwo, żeby móc "zabawić się w Boga", mogą mijać miesiące.

Duch Niespokojny
06-08-2006, 11:40
Widzę, że zbyt emocjonalnie podchodzicie do kwestii winy i kary. Co prawda trudno jest wam się dziwić, kiedy chodzi o takie zbrodnie jak pedofilia, gwałt czy morderstwo, powinniście jednak zrouzmieć pewną rzecz. Kara nie powinna być zemstą społeczeństwa na przestępcy, nie jest też (bo i być nie może) zadośćuczynieniem ofierze za poniesione przez nią szkody (chyba, że częścią kary są przeprosiny ze strony sprawcy i rekompensata finansowa, ale na tym kara w najcięższych przypadkach się oczywiście nie może skończyć). Kara powinna tylko i wyłącznie zapobiegać temu, aby taka rzecz wydarzyła się w przyszłości - czyli powinna zarówno samemu sprawcy uniemożliwiać ponowne dokonanie takiego czynu, jak i stanowić ostrzeżenie dla innych potencjalnych przestępców.
Jaki czlowiek? To zwierze. Nie rozni sie niczym od psa, ktory rznie kazda napotkana suke. Wytlumaczmy sobie jedno: pedofil to potwor w ludzkiej masce. On nie czuje, nie mysli i nie zachowuje sie jak normalny mieszkaniec planety ziemia.
Porównanie do psa jest jak najbardziej nie na miejscu. Żaden pies nie gwałci swoich młodych. Żadne zwierze nie potrafi wykazać się takim okrucieństwem, bezwględnością i bezmyślnościa jak człowiek. I choć wśród zwierząt też zdarza się bezsensowna przemoc, to nigdy w takim stopniu jak wśród ludzi.

Caer
06-08-2006, 14:59
@Thero:
W sumie to już nie mam co pisać, bo Matek wszystko wyjaśnił. W tej sprawie moje zdanie jest w 100% identyczne jak jego.

Powiedz mi tylko co jest lepszym rozwiązaniem:
1) Zabić pedofila, odchodzi natychmiast, nie cierpi...
2) Zamknąć pedofila w pierdlu gdzie spędzi, daj my na to, 10 lat, będzie gwałcony, bity, poniżany... po 10 latach wyjdzie, znowu zgwałci jakieś dziecko, znowu pójdzie do pierdla, tym razem pewnie dostanie dożywocie i będzie bity i gwałcony aż do śmierci.
Które rozwiązanie jest bardziej nieludzkie? Które jest większą "zabawą w Boga"? Odebranie człowiekowi życia, czy skazanie go na cierpienie do końca życia?

Thero
06-08-2006, 18:16
@Up
Wydawało mi się, że już napisałem, że z dwojga złego wolałbym żeby zginął. No bo jeśli nikt nie potrafi inaczej problemu rozwiązać...
Ja jestem zdania, że nie wolno zabijać drugiego człowieka i kropka. Giertych i spółka wpadli na durny pomysł. To cofanie się o epokę wstecz, ale dla naszego rządu to najłatwiejsze rozwiązanie.
Oczywiście ty mi możesz napisać zaraz znowu, że to śmieci, trzeba ich wybijać itp. Ja mam swoje zdanie w tej sprawie i żadne z takich wypowiedzi mnie nie przekona. Swoje zdanie wygłosiłem i możesz się z nim nie zgadzać jak ja nie zgadzam się z twoim.

09-08-2006, 16:20
http://www.nacjonalista.org/wiadomosci.php?id=279

Strona pedofilska znów ruszyła
Strona ukazująca rzekome dobre strony pedofilii "Mały Książe" znów powróciła do sieci.
http://www.daretospeak.net/pages/maly-ksiaze/

Petycja w sprawie zamkniecia pedofilskiej strony

Petycja przeciwko pedofilskiej stronie "Mały Książe"
Przyczyń się do ukrócenia bezkarności pedofilów w internecie!

http://www.nacjonalista.org/wiadomosci.php?id=286

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=1632

Faer
13-08-2006, 07:30
A teraz popatrzcie na kare smierci z drugiej strony
Jak bylaby Polska postrzegana na swiecie gdyby wprowadzono kare smierci?
Nie jestesmy USA i nie mozemy sobie na wszystko pozwalac
Trzeba znalezc jakis inny srodek zapobiegawczy dla pedofili zamiast wiezenia
zeby ow pedofil po wyjsciu na wolnosc stal sie wmiare normalnym czlowiekiem
i zeby nie wrocil do tego co robil te 10 czy 20 lat temu

Dez
13-08-2006, 12:19
[QUOTE]Trzeba znalezc jakis inny srodek zapobiegawczy dla pedofili zamiast wiezenia
zeby ow pedofil po wyjsciu na wolnosc stal sie wmiare normalnym czlowiekiem
i zeby nie wrocil do tego co robil te 10 czy 20 lat temu{/QUOTE]
Jest to mniej wiecej tak samo sprytne jak pomysl nawracania gejow. maja to wrodzone i nie jest to zadna choroba,ze wystarczy kilka elektrowstrzasow czy psycholog i juz beda normalni. albo wiezienie dozywotnie albo smierc, innej mozliwosci nie ma.
Chyba ze masz jakis swietny pomysl jak ich nawrocic?

Ghost Nieudany
13-08-2006, 12:52
maja to wrodzone i nie jest to zadna choroba,ze wystarczy kilka elektrowstrzasow czy psycholog i juz beda normalni. albo wiezienie dozywotnie albo smierc, innej mozliwosci nie ma.

ROTFL!

Mają to wrodzone? +DDD
Jasne, Bóg sam sobie dobiera, kiedy tworzy te abstrakcyjne ludziki, kto ma być gejem, kto ma być hetero, a kto ma być pedofilem.
Tak, każdy człowiek jest po narodzeniu transseksualitą/homoseksualistą/zboczeńcem/heteroseksualistą w trybie instant.

Człowiek może zmienić swoje poglądy na jakikolwiek temat kiedy chce, tudzież kiedy zmusi go do tego sytuacja - nie pieprz głupot, że ludzie się rodzą zboczeńcami i mordercami, dobra?

Dez
13-08-2006, 13:52
Zmiana pogladow a zmiana preferencji seksualnych to 2 rozne rzeczy-jak niby chcesz zmienic w pedofilu zeby zaczal chciec rowiesnikow?
Może i nie jest wrodzone ale jakos innego wytlumaczenia nie mam. Jak jestes gejem to juz tam w wieku 12 czy 10 lat jestes troche inny niz reszta- czyli niby kiedy ma sie to w czlowieku uksztaltowac?(u pedofili wiadomo wychodzi to pozniej) Z mordercami jest podobnie, u jednych zadza zabojstwa jest na normalnym, ludzkim poziomie a u innych nie, tyle.(kazdy czlowiek rodzi sie jako takim morderca, do konca zwierzecych odruchow sie nie wyzbyslismy?)

Lasooch
13-08-2006, 14:01
Zmiana pogladow a zmiana preferencji seksualnych to 2 rozne rzeczy-jak niby chcesz zmienic w pedofilu zeby zaczal chciec rowiesnikow?
Może i nie jest wrodzone ale jakos innego wytlumaczenia nie mam. Jak jestes gejem to juz tam w wieku 12 czy 10 lat jestes troche inny niz reszta- czyli niby kiedy ma sie to w czlowieku uksztaltowac?(u pedofili wiadomo wychodzi to pozniej) Z mordercami jest podobnie, u jednych zadza zabojstwa jest na normalnym, ludzkim poziomie a u innych nie, tyle.(kazdy czlowiek rodzi sie jako takim morderca, do konca zwierzecych odruchow sie nie wyzbyslismy?)

Nah, to nie tak, że człowiek rodzi się gejem tudzież pedofilem, tylko to potem wychodzi. Bo skąd to ma? W genach? Nie! Bo rodzice musieli być hetero, żeby spłodzić dziecko. To się dzieje pod wpływem środowiska i gejowskich pornoli, pod wpływem doświadczeń (np. ktoś się zraził do płci przeciwnej), etc etc.

Dez
13-08-2006, 14:06
znam jednego geja jak i jego brata(hetero) obaj byli wychowani zupelnie tak samo, wtym samym towarzystwie i z tymi samymi rozrywkami. tyle tylko ze 1 z nich ma chlopaka.(i jednoczesnie swietnie ukladaja mu sie relacje z dziewczynami)twoja teoria padla?

Gromnjir
13-08-2006, 14:12
Kto urodzil sie homoseksualista, pozostanie nim do smierci. Uwarunkowanie genetyczne?

15-08-2006, 22:53
Nah, to nie tak, że człowiek rodzi się gejem tudzież pedofilem, tylko to potem wychodzi. Bo skąd to ma? W genach? Nie! Bo rodzice musieli być hetero, żeby spłodzić dziecko. To się dzieje pod wpływem środowiska i gejowskich pornoli, pod wpływem doświadczeń (np. ktoś się zraził do płci przeciwnej), etc etc.

Nawet MICROSOFT OSTRZEGA PRZED PEDOFILAMI !!!!!!!!!!!!!!

http://www.microsoft.com/poland/athome/security/children/kidpred.mspx

Vanhelsen
16-08-2006, 00:45
@up: poradnik który można o kant 4 liter rozbić...
To, że np: ja spędzam kupę czasu w necie to znaczy, że mam zaprzyjaźnionego pedofila w necie?!... żal.pl

Owned
17-08-2006, 18:06
Rotflolmao xD Jaki temat ;s wkoncu to OWION! Owion podobny do OWNED ! xD:evul:
@topic
moj poglad narodowy jest... suchy xd... polska jest fajna ciesze sie ze tu mieszkam ale nasz prezydent SUX0R plz0r =s niestety... ;/ mamy prezydenta kaczke xd ale wkoncu sie skoncza jego rzady ]:-> i moze polscy obywatele beda madrzejsi i wybiora takiego Tuska ktory wg. mnie sie nadaje =] i jest lepszy =]

Przez kaczora polska jest...

OWNED!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21-10-2006, 19:46
12 listopada odbędą się wybory samorządowe.

Mam dla was 2 spoty filmowe oto linki:

http://www.lpr.pl/klipy/2006_1.mpg
http://www.lpr.pl/klipy/2006_2.mpg

Blog polityczny Wojciecha Wierzejskiego

http://wierzejski.blog.onet.pl/

Ghost Nieudany
21-10-2006, 19:51
@up
Get a life.

Musisz odkopywać swoje żałosne tematy, żeby wkleić linki do dwóch durnych spotów i bloga durnego nazisty?

Lasooch
21-10-2006, 20:04
Z Wierzejskiego to się można tylko pośmiać, lub popłakać nad tym, że m. in. on decyduje o naszym kraju.

spider-bialystok
21-10-2006, 20:25
Te wypociny Wierzejskiego moga co najwyzej odstraszyc wyborcow :) Zreszta zarowno jego jak i jego partyjke popieraja juz chyba tylko sami czlonkowie LPR i MW:D

Mogrim
21-10-2006, 21:07
Primo - Morgrim22 to nie ja. Można sprawdzić IP. A teraz do rzeczy.

Patriotyzm i nacjonalizm to dwie rózne sprawy. Patriotyzm jest ok, nacjonalizm je be. I to tyle na temat. Większość postów to jeden wielki off topic o gejach i innych.

Jestem zażenowany poziomem niektórych userów. Śmierdzicie totalitaryzmem. To, że ktoś jest nacjonalistą lub ma inne pseudo-narodowe poglądy nie znaczy, że powinien być kastrowany etc. Gdybym powiedział, że powinno się wykastrować zwolenników aborcji lub antyklerykałów, już dawno byłbym zalany falą bezmyślnej agresji ze strony innych userów.
Nie jestem zwolennikiem kary śmierci (są gorsze sposoby ukarania zwyrodnialców). Pewien wysoki rangą urzędnik UE napisał lechowi kaczorowi, że w UE są pewne wartości, które wykluczają karę śmierci. Ciekaw jestem, co to za wartości, które pozwalają mordować niewinnych nienarodzonych, a nie pozwalają na zabijanie zwyrodniałych bydlaków. Lewicowa ideologia rox.
Nie mam nic przeciwko homoseksualistom, o ile nie są agresywni wobec ludzi o odmiennych poglądach i nie nazywają katolików faszystami (vide biedroń).

Odpowiedź na wielki offtop o homoseksualistach w tym temacie:
"prof. Gerard van den Aardweg w ciągu 30 lat pracy wyprowadził z homoseksualizmu kilkaset osób. Punktem wyjścia w terapii jest założenie, że pociąg do własnej płci nie jest - jak to przedstawiają działacze ruchu gejowskiego - wrodzony, uwarunkowany genetycznie lub hormonalnie. Nowojorski psychiatra Lawrence Hatterer uważa takie teorie za "dziewiętnastowieczne". Jak dotąd nie powiodła się żadna z licznych prób odnalezienia "genu homoseksualizmu" ani ośrodka w mózgu odpowiadającego za pociąg do własnej płci. Nawet wielu bardzo życzliwych gejom seksuologów uważa, że źródłem homoseksualizmu są "nabyte preferencje".
Zygmunt Freud stykał się z wieloma homosekualistami jako pacjentami. Analizując ich fantazje oraz sny, zawsze wykrywał pod powierzchnią ślady normalnego, głęboko ukrytego usposobienia heteroseksualnego. Uczniowie Freuda: Alfred Adler i Wilhelm Stekel powiązali homosekualizm z zaburzeniami neurotycznymi. Pierwszy zdefiniował go jako kompleks niższości, a drugi jako psychiczny infantylizm. prof. van den Aardweg uważa, że homoseksualizm wynika z zaburzenia emocjonalnego rozwijające się w dzieciństwie i okresie dojrzewania. Źródłem są niezdrowe relacje z matką i - zwłaszcza - ojcem. Najczęściej chłopiec jest zbyt rozpieszczony przez matkę, a niedoceniany przez ojca (albo jedno i drugie), co sprawia, że wpada w kompleks niższości na punkcie swojej męskości.
Doktor Bieber, który opiekował się wieloma gejami, stwierdził, że nie spotkał wśród nich ani jednego przypadku normalnej relacji miedzy synem a ojcem.
Homoseksualiści zwykle mają poczucie wrażliwości typowe dla neurotyków i są bardziej rozchwiani emocjonalnie. Narzekają na samotność, depresję i brak stabilności w kontaktach międzyludzkich. Aż 60 proc. "dobrze przystosowanych społecznie" gejów korzystało z pomocy psychiatrycznej lub psychologicznej - wykazały badania naukowców z Uniwersytetu Stanowego Indiana (USA).
Działacze ruchów gejowskich nie zaprzeczają tym danym. Ich zdaniem, problemy emocjonalne homoseksualistów biorą się z braku tolerancji ze strony otoczenia oraz z niemożności funkcjonowania w społeczeństwie na takich samych prawach jak heteroseksualiści. Ale przecież w Holandii te bariery już nie istnieją, homosekualizm jest powszechnie akceptowany i prawnie usankcjonowany, a jednak skala problemów neurotycznych wśród gejów wcale się nie zmniejszyła.
Ruch gejowski często przedstawia siebie jako prześladowaną mniejszość, ofiarę nieżyczliwego społeczeństwa - mówi Górny. Podobny mechanizm - jak zauważył prof. van den Aardweg - występuje u pojedynczych homoseksualistów, skłonnych do przesadnego użalania się nad sobą, postrzegania siebie w kategoriach ofiary, czy wręcz autodramatyzacji.
Psychologia określa takie postawy jako niedojrzałe emocjonalnie i egocentryczne. Na ich bazie wyrasta kompleks niższości, który z kolei wywołuje - zdaniem holenderskiego uczonego - skłonności homoseksualne.>
<Terapia trwa kilka lat. Polega głównie na wglądzie we własne wnętrze i wewnętrznym zmaganiu. Jej celem jest uzyskanie emocjonalnej dojrzałości do małżeństwa, zaś powodzenie zależy od motywacji danej osoby, jej wytrwałości i szczerości - najpierw wobec siebie.
Jeden z instrumentów to... humor. Autoironia pomaga obnażyć infantylizm, odkryć "dziecko siedzące w środku dorosłego" i stanowi antidotum na impulsy o charakterze neurotycznym. - Prof. Aardweg odkrył ciekawa zależność: im mniej roztkliwiania nad sobą, tym mniejsza skłonność do zachowań homoseksualnych.> "

Ktoś tam pisał o stosunku kościoła do homoseksualistów. Kościół mówi wyraźnie, że należy im sie szacunek, jak kazdemu człowiekowi. Zaznacza jednak za PŚ, że stosunek homoseksualny jest grzechem (i nie można mieć doń o to pretensji, bo trzyma sie litery Biblii). Życzyłbym sobie takiego samego szacunku organizacji homoseksualistów wobec kościoła i ludzi o odmiennych poglądach.

Wracając do nacjonalizmu. Nie jest poprawnym nazywanie nacjonalisty skrajnym prawicowcem. Postulują oni nie wolność jednostki a dobro narodu, ergo solidaryzm społeczny, ergo są za ingerencją w konkurencję jednostek, ergo ograniczają wolny rynek. Jest to podejście stricte lewicowe (również pis i lpr mają lewicowe podejście do gospodarki, to są partie lewicowe). Samoobrona sama siebie nazywa lewicą, gospodarczo nieznacznie rózni sie od koalicjantów, wiec czemu Pis nazywany jest prawicą? Wielu intelektualistów twierdzi, że to błędna nomenklatura (nie bede sie rozpisywal o cechach lewicy i prawicy, kto ciekawy niech sprawdzi choćby w wikipedii i porówna - PIS i LPR to lewica). Poza tym pis i lpr niepotrzebnie odwołują sie do nauki kościoła. Społeczna nauka kościoła katolickiego krytykuje socjalizm za lekceważenie samodzielności i zdolności jednostki ludzkiej oraz jej kolektywizację (a rządzący chwalą się swoja polityką pro-socjalną).
Nie wiem też, dlaczego nacjonaliści odwołują się do katolicyzmu. Nacjonalizm jest przez kościół potępiany (mówię tu o jego nauce i organizacji, nie o wiejskim proboszczu który popiera lpr).

PS
Jeśli coś nie podoba ci się w mojej wypowiedzi, to wysil się na więcej niż "ssij poje***". Nie na więcej inwektyw, tylko na więcej kultury i argumentów.

Ultros Calimari
22-10-2006, 14:44
http://youtube.com/watch?v=zStWObqaJTw

Ten link podany wyżej wszystko mówi, jak niebezpiecznymi ludźmi są te ameby intelektualne. I tak nie zostaną wybrani, i tak nigdy nie będą mieli nawet 0.001%
władzy w kraju, ale to, co oni mówią, dobitnie pokazuje ich nastawienie wobec normalnej tkanki społeczeństwa.

Wiecie co? Dziwię się tym, co chcą głosować na "Nóp"*. Ja nie chcę, żeby ktoś mi zakładał sznur zniewolenia na moją szyję wolności. Chcę robić co chcę, mieć swoją opinię i postępować z zasadą "Live in a sin, die with a grin". Ja mówię tak "Wolnemu wyborowi" (Możliwość dokonania aborcji i eutanazji). Tak wolności słowa i opinii. Tak dla tolerancji i akceptacji homoseksualizmu.

* Błąd popełniony celowo.

Mogrim
22-10-2006, 15:40
Ja mówię tak "Wolnemu wyborowi" (Możliwość dokonania aborcji i eutanazji).

Aborcja to prawdziwa wolność, w szczególności dla zabijanego dziecka. Dla mnie to ohydna zbrodnia.
Co do eutanazji - jak ktoś chce, to niech się zabija. Zeby tylko nie było tak jak w holandii. Sprawozdanie holenderskiej komisji rządowej mówi, że w roku 1990 w kraju tym przeprowadzono 25 306 zabiegów eutanazji, z czego aż 14 691 przypadków stanowiły uśmiercenia bez wiedzy i zgody pacjenta, czyli tzw. kryptanazja. W rzeczywistości liczba ta powinna być jeszcze wyższa, gdyż raport nie uwzględniał niedobrowolnej eutanazji noworodków, dzieci i pacjentów psychiatrycznych.
Co ciekawe, z samej definicji eutanazji wynika, że jest to "aktywne pozbawienie człowieka życia na jego własną prośbę". Tymczasem we wspomnianym 1990 roku aż 11,3 procent wszystkich zgonów w Holandii stanowiła kryptanzja, czyli uśmiercenie chorego nie na jego prośbę, lecz bez jego wiedzy. 11,3% wszystkich zgonów to po prostu morderstwa.Głośna była sprawa z 1985 roku. W domu starców „De Terp” w Hadze zaczęło nagle umierać wielu pensjonariuszy. Śledztwo wykazało, że uśmiercał ich pielęgniarz, który nie miał cierpliwości do zajmowania się osobami starszymi. Został on przez sąd uniewinniony. Wielu holenderskich emerytów zaczyna nosić przy sobie zaświadczenia, że nie zgadzają się na eutanazję, a to na wypadek, gdyby zasłabli na ulicy i zostali przewiezieni bez przytomności do szpitala. Zdarzały się bowiem przypadki uśmiercania starszych osób, które w ten sposób trafiały do szpitali.
Sędzia Sądu Najwyższego Huib Drion domaga się wprowadzenia ustawy, w myśl której każdy, kto skończy 70 lat, powinien mieć dostarczoną do domu „pigułkę śmierci”.

Fragment artykułu z lewicowego "przeglądu", który swoją drogą postuluje legalizację eutanazji:
"Polski internista Zbigniew Żylicz, który założył w Holandii pierwsze hospicjum opieki paliatywnej, badał kobietę chorą na nieuleczalnego raka płuc. Chciał skierować ją do szpitala, aby tam złagodzić jej cierpienia, lecz pacjentka bała się, że w klinice zostanie zgładzona przez lekarza. Żylicz zapewnił, że on sam będzie miał dyżur i do eutanazji nie dopuści. W niedzielę udało się przywrócić chorej normalne funkcje oddechowe. Polski internista poszedł do domu. Kiedy wrócił w poniedziałek po południu, starsza pani już nie żyła. Lekarz, który pozbawił ją życia, powiedział: Po co mieliśmy trzymać tę kobietę? Co za różnica, czy umrze dziś, czy za dwa tygodnie? To łóżko było nam potrzebne.

Zbigniew Żylicz już wcześniej zauważył, że 80% osób proszących o eutanazję po objęciu ich opieką paliatywną nie chciało już umierać. Komentatorzy podkreślają, że Holendrzy, dumni ze swego liberalnego, permisywnego społeczeństwa, jako pierwsi na świecie zalegalizowali eutanazję, aby zapewnić jednostce całkowitą autonomię, obejmującą także prawo do <wolnej śmierci>. Skończyło się na tym, że często o swym zgonie nie decydują chory ani jego najbliżsi, lecz lekarz, któremu potrzebne jest wolne łóżko w klinice"
Przykładów można by mnożyć.

Ja zamiast cywilizacji śmierci wolę kulturę życia. Chcę życ w kraju, gdzie życie będzie szanowane, a dziecko nie będzie przedmiotem i własnością matki, które można zabić. Nie chcę życ w kraju rządzonym przez lewicowych socjalistów, którzy potrafią tylko niszczyć gospodarkę, zezwalać na morderstwa i małżeństwa homoseksualne. Nie chcę życ w kraju rządzonym przez nacjonalistów.
Kraj wolny to kraj rządzony przez partie liberalno-konserwatywne, które szanują wolność gospodarczą i obniżają podatki, oraz szanują życie ludzkie.
Lewica to wolność. Ale tylko od pasa w dół.

spider-bialystok
22-10-2006, 16:36
Wiecie co? Dziwię się tym, co chcą głosować na "Nóp"*. Ja nie chcę, żeby ktoś mi zakładał sznur zniewolenia na moją szyję wolności. Chcę robić co chcę, mieć swoją opinię i postępować z zasadą "Live in a sin, die with a grin". Ja mówię tak "Wolnemu wyborowi" (Możliwość dokonania aborcji i eutanazji). Tak wolności słowa i opinii. Tak dla tolerancji i akceptacji homoseksualizmu.
Aborcja to wolny wybor? A od kiedy pyta sie dziecko czy chce zginac zanim sie narodzi? Czy moze ja o czyms nie wiem? Nikt nie ma prawa decydowac o zyciu lub smierci drugiego czlowieka, nawet jego matka. Oczywiscie nie licze przypadkow gdy ciaze trzeba usunac gdy zagrozone jest zycie matki.
Eutanazja - tu sie zgadzam, czlowiek powinien moc decydowac czy chce zyc w cierpieniu czy woli umrzec.
Homoseksualizm - ok dopoki bedzie to prywatna sprawa kazdego czlowieka i nie bedzie tego nachalnie rozglaszal.

Slay
22-10-2006, 17:59
Homoseksualizm - ok dopoki bedzie to prywatna sprawa kazdego czlowieka i nie bedzie tego nachalnie rozglaszal.
Czemu? Skoro moge wyjsc na ulice i publicznie mowic, ze jestem heteroseksualny, to powinienem tez moc mowic, ze jestem homo- albo biseksualny.

spider-bialystok
22-10-2006, 18:18
Czemu? Skoro moge wyjsc na ulice i publicznie mowic, ze jestem heteroseksualny, to powinienem tez moc mowic, ze jestem homo- albo biseksualny.
A moze ja sobie nie zycze zeby np na mojej ulicy szla jakas parada z prawie nagimi facetami ze sztucznymi chujami na czolach [i na szczescie jeszcze do tego nie doszlo]. Niestety ale tacy psuja opinie zupelnie normalnym homoseksualistom ktorzy zachowuja dla siebie swoje prywatne sprawy.

Slay
22-10-2006, 18:40
A ja sobie nie zycze, zeby kolo mojego bloku bily dzwony koscielne, a dwie ulice dalej grali jakies techno w klubie. Wiec co? Hej, szable w dlon i kosic ksiezy i 'sluchaczy' techno?

Mamy wolnosc slowa, zgromadzen i moge przejsc pod Twoim blokiem z tym 'sztucznym chujem na czole', a Ty nie mozesz mi nic zrobic. Simple =)

spider-bialystok
22-10-2006, 18:45
A ja sobie nie zycze, zeby kolo mojego bloku bily dzwony koscielne, a dwie ulice dalej grali jakies techno w klubie. Wiec co? Hej, szable w dlon i kosic ksiezy i 'sluchaczy' techno?

Mamy wolnosc slowa, zgromadzen i moge przejsc pod Twoim blokiem z tym 'sztucznym chujem na czole', a Ty nie mozesz mi nic zrobic. Simple =)
"Moja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiego czlowieka"
Nie moge w takim przypadku nic ci zrobic i nawet nie mialbym zamiaru ale trudno wtedy wymagac zeby byc do takiej osoby pozytywnie nastawionym.

De'sH
22-10-2006, 18:49
patrzac na powyzsze posty... tolerancja tolerancja ale ma to jakies granice... dajmy na to: mam dlugie wlosy, ide sobie ulica i jakis kolo drze ryja "brudas brudas" podchodzi i cos chce zrobic? no to jak mozna go olac : ]

to samo idze kolo z kutasem na czole... tolerowac moge to dopoki robi to w domu, ale kiedy pokazuje sie ludzia... zero tolerance : ]

Mogrim
22-10-2006, 18:55
Parady homoseksualistów powinny się odbywać, choćby dlatego, że jak im się zabroni zrobić parady to sprawę nagłaśniają media, a ja naprawde nie mam ochoty o tym słuchać. Potem taki idiota biedroń udziela wywiadu zdaje się The Guardianowi czy tam financial timesowi, że "dzisiejsza sytuacja w polsce przypomina tę z lat 30. w hitlerowskich niemczech" - to jest skrajny infantylizm. Jak by nie patrzeć, prawa homoseksualistów są w polsce przestrzegane. Te prawa to zwyczajne prawa człowieka. Żadne bonusy. Niech sie geje zajmą Sudanem, Jemenem i spółką, bo tam za homoseksualizm grozi kara śmierci.
I jeszcze jedno - niech homoseksualiści nie obrażają na tych paradach innych. Podczas pielgrzymki Jana Pawła II do Niemiec homoseksualiści urządzili sobie prowokacyjną paradę, gdzie poprzebierani za księzy i zakonnice kpili z sakramentu Eucharystii i symboli religijnych. To jest ta "tolerancja"...

Vanhelsen
22-10-2006, 19:04
A moze ja sobie nie zycze zeby np na mojej ulicy szla jakas parada z prawie nagimi facetami ze sztucznymi chujami na czolach [i na szczescie jeszcze do tego nie doszlo]. Niestety ale tacy psuja opinie zupelnie normalnym homoseksualistom ktorzy zachowuja dla siebie swoje prywatne sprawy.ino, tu się z tobą zgadzam w pełni, ale są dwie strony, może taka para gay/les nie chce oglądać liżącej się parki hetero...

@Mogrim: Masz rację, ja już po prostu żygam, gdy widzę enty nagłówek w wyborczej o paradzie... Rozumiem, że chcą praw, to niech już ten rząd da im prawo do świeckiego ślubu, ale niech widzą dwie sprawy: a) takimi paradami nie przekonają społeczeństwa do siebie, jedynie pokazują, że są oraz b) niech nie robią już z siebie takich wielkich męczenników... dzisus chrajst! To co oni wyprawiają to jest totalna błazenada... nawet gdybym był gejem nie chciał bym iść w takim pochodzie klałnów...

12-05-2007, 17:11
Watykan: propagowanie aborcji to terroryzm

"Terroryzmem" nazwał propagowanie oraz usprawiedliwianie aborcji i eutanazji sekretarz Kongregacji Nauki Wiary arcybiskup Angelo Amato. Opinię tę wyraził podczas sympozjum w Rzymie.

- Oprócz odrażającego terroryzmu kamikadze jest jeszcze tak zwany terroryzm o ludzkiej twarzy - powiedział włoski arcybiskup. Jego zdaniem ma on miejsce wtedy, gdy "aborcja nazywana jest dobrowolnym usunięciem ciąży, a nie zabiciem bezbronnej istoty ludzkiej, lub kiedy eutanazję określa się delikatniej jako śmierć z godnością".

- Dzisiaj zło - dodał arcybiskup Amato - nie jest tylko działaniem jednostek lub łatwych do zidentyfikowania grup, ale pochodzi także z ciemnych centrali, z laboratoriów fałszywych opinii, anonimowych sił, które atakują nasze umysły nieprawdziwymi wiadomościami, uznając za śmieszne i wsteczne zachowanie zgodne z Ewangelią.

Arcybiskup Amato nazwał kliniki aborcyjne "autentycznymi rzeźniami istot ludzkich". Mówił również o "laboratoriach, w których produkuje się (pigułki aborcyjne) Ru 486 lub manipuluje embrionami ludzkimi", a także o parlamentach, gdzie "przyjmowane są ustawy przeciwne życiu ludzkiemu".

onet.pl

znalezione na serwisie www.nacjonalista.pl

odnośnik do artykułu

http://www.nacjonalista.pl/wiadomosci.php?id=1814&licz=1

Chesterkaa
12-05-2007, 21:16
A mnie przeraża, że ludzie, którzy ponoć coś o tym wszystkim wiedzą, nie umieją napisać nazwiska Piłsudskiego.

Moze poprosu literowka ? ;] Kazdemu sie zdarza...

Co do tematu to wole zamilczec zeby moje slowa znow nie zostaly zle zinterpretowane...

a co do zalozyciela tematu :
a Ty ile masz lat, ze piszesz "14 letnie dzieci" ? 16 max 17 zapewne. To to faktycznie duzo psychika sie rozniz od takiego 14-letniego czlowieka ;s Niektorzy sa bardziej dojrzali i elokwetni niz Ci sie wydaje !

Bastash
12-05-2007, 21:35
Moze poprosu literowka ? ;] Kazdemu sie zdarza...

Alesz oczywiśće. że nie każfy musi traiac w klawiszr.

Co do tematu to wole zamilczec zeby moje slowa znow nie zostaly zle zinterpretowane...

Interpretuję to jako brak pomysłu na odpowiedź dot. tematu. Tak było łatwiej. Źle? :P

Niektorzy sa bardziej dojrzali i elokwetni niz Ci sie wydaje !

Jak Ty? No fucking wai!

; *

Chesterkaa
12-05-2007, 22:14
Alesz oczywiśće. że nie każfy musi traiac w klawiszr.

Interpretuję to jako brak pomysłu na odpowiedź dot. tematu. Tak było łatwiej. Źle? :P

Jak Ty? No fucking wai!

; *

Ad. 1.

No czasami tak bywa... Tobie sie nie zdarza chodzacy ideale to trudno.

Ad. 2.

Wiekszosc zna moja opinie na temat patriotyznmu

Ad. 3.

Nie gadales ze mna nigdy na gg ani na IRCu wiec zamilcz i mnie nie oceniaj.

Bastash
12-05-2007, 22:19
Ad. 1.

No czasami tak bywa... Tobie sie nie zdarza chodzacy ideale to trudno.

Ad. 2.

Wiekszosc zna moja opinie na temat patriotyznmu

Ad. 3.

Nie gadales ze mna nigdy na gg ani na IRCu wiec zamilcz i mnie nie oceniaj.

Sry, następnym razem jak będę z Tobą rozmawiał to walnę potężne tagi *, będzie Ci łatwiej.

*Jak ja nie znoszę tego słowa...

Czarna_Mamba
12-05-2007, 23:21
wiec zamilcz

Zamilcz, zamilcz już nie chce słyszeć Ciebie nigdy więcej... Co za stanowczość, Czesterko.

Co do tematu, tutaj się muszę zgodzić z Czesterką <no wai!>, dużo już w klawiaturę na ten temat wystukałyśmy.

Mad-Sin
12-05-2007, 23:36
Po przeczytaniu tego tematu to chuj wi czy kochasz ojczyznę czy naród...

Vanhelsen
13-05-2007, 13:12
Watykan: propagowanie aborcji to terroryzm
(...)No to proszę uznawać mnie od dzisiaj za terrorystę... Pardon, ale prawo wyboru dorosłego człowieka stawiam ponad "prawo do życia" 3-10 komórek...

Slay
13-05-2007, 15:13
No to proszę uznawać mnie od dzisiaj za terrorystę... Pardon, ale prawo wyboru dorosłego człowieka stawiam ponad "prawo do życia" 3-10 komórek...
3-10 komorek to Ty pozbawiasz "prawa do zycia" codziennie pod kolderka. Terrorysto.
NMSP

Co do aborcji - jestem za tylko w scisle okreslonych przypadkach.