PDA

Pokaż pełną wersje : LOL? Hunter?

Kaper2005
02-07-2006, 17:37
A więc, idę sobie do Carlin, mijam właśnie Fermor Hills, gdy nagle dostaję strzała: raz 50, drugi raz 30 i tam jeszcze kilka. Naszczęście miałem UH i uciekłem. To był Hunter. Na mapie respawnu na tibia.pl nie ma zaznaczonego respawnu Huntera na powierzchni.

Na tej mapce zaznaczyłem czerwonym punktem miejsce w którym otrzymałem strzały:

http://img414.imageshack.us/img414/1299/hunter5jo.png (http://imageshack.us)

Jeśli ten Hunter był lurnięty to niby z kąd?

P.S
Gram na non pvp także to nie był player i wyraźnie na dole pisało:
"You lost 50 hitpoints ..... attack by a Hunter"

W skrócie moje pytanie do was to: Skąd on się tu wzioł?!

PharadoX
02-07-2006, 17:40
Może był najazd na Ab'dendriel :D
Bo na powierzchni nigdzie się nie respi hunter , jedynie 2 piętra wyżej.

Kaper2005
02-07-2006, 18:36

Ty serio z tym najazdem ?
Chyba nie... :)
A jeśli serio to nic nie pisało że jakieś coś roaming for Ab'Dendriel.
Proszę, odpowiedzcie skąd on się tu wzioł???!!! 8o

@down
To nie był najazd.... chyba...
Może ktoś go "zepchnoł" z góry Fermor Hills?

Palooh
02-07-2006, 19:03
Nie zawsze jest ostrzeżenie o najazdach :P

A co do tematu, to nie wiem, jak to się mogło stać, bo często chodzę tamtędy i nigdy Huntera ine spotkałęm (na szczęście :P)

Vysal sath
02-07-2006, 20:39
Może był to wybryk gmów albo tajemny atak tak jak z pająkami w kazz :P

ripper
02-07-2006, 20:44
Czasami można spotkać różne humanoidy w pobliżu FH. Nikt chyba nie wie z jakiej okazji się one tam pojawiają.

~~*Punisher*~~
02-07-2006, 21:32
Bo na powierzchni nigdzie się nie respi hunter , jedynie 2 piętra wyżej.
i tu się mylisz w wielu miejscach Hunter Respi się na powierzchni..
a co do pytania to nie mam pojecia

PharadoX
02-07-2006, 21:40
@Up

Serio? Nie jestem taki ciemny , mówiłem tylko o miejscach niedalekich od Femor Hills a ty?

@Topic

Może gdzieś tam respi się Boss hunterów a to był jeden z jego sumonów :P

Kaper2005
02-07-2006, 21:53
Może był to wybryk gmów albo tajemny atak tak jak z pająkami w kazz :P

Czasami można spotkać różne humanoidy w pobliżu FH. Nikt chyba nie wie z jakiej okazji się one tam pojawiają.

Jeśli Gm'y się tak bawią to co na to Cip soft?
Jak się pojawiają stwory niewiadomo gdzie i kiedy to to chyba jest trochę bezsensowne, bo niejednemu graczowi ( mi akurat nie :D ) może odechcieć się grać gdy zginie z rąk stwora który się pojawił "Z nikąd".

Wracając do tego co napisał ripper to może jest w tym racja, bo już kilka razy spotkałem przy FH Wild Warriora ale do tej pory myślałem że on jest lurnięty bo niedaleko (Przy mostku goblinów "za" FH) jest jego spawn.

Bardzo wątpie w to że to był najazd na Ab'Dendriel, bo przecież, jak? Hunter napada na Ab'Dendriel?
To nie ma sensu. A jak dotąd nic nie słyszałem o bossie Hunterów który je summonuje, a właściwie to wogule nie słyszałem o bossie Hunterów.

Church Master
02-07-2006, 23:40
Wydaje mi się, że jest to coś w rodzaju najazdu bez ostrzeżenia. Miesiąc temu na Trimerze w miejscu które wskazałeś natknąłem się na 4 hunterów i 2 wild warriory.

Kaper2005
02-07-2006, 23:46
Wydaje mi się, że jest to coś w rodzaju najazdu bez ostrzeżenia. Miesiąc temu na Trimerze w miejscu które wskazałeś natknąłem się na 4 hunterów i 2 wild warriory.

Jeśli to prawda to bardzo mi pomogłeś,
będę omijał to miejsce z daleka...

Big THX

Klocek Lego 666
03-07-2006, 00:20
Ja tez tam spotkalem hunteraz kiedys i kilka wildow moze z 5-6, obok fermour hils jest resp 1 albo 2 hunterow napowierzchni ale tam czesto ludzie chodza i go zabijaja, wiec zaaadko go mozna spotkac =]

EDIT: co zrobic zeby te linki byla jako obrazek? :>

Kaper2005
03-07-2006, 00:24
jest resp 1 albo 2 hunterow napowierzchni ale tam czesto ludzie chodza i go zabijaja, wiec zaaadko go mozna spotkac :]

Wątpie w Twoją teorię ponieważ było by tam dużo dedów, bo chodzi tam dużo low-leveli i by była "afera" oraz było by to zaznaczone na mapie respawnu na tibia.pl.

Lecz jeśli prawdą jest to co tutaj napisałeś to proszę aby ktoś z wyższym levelem to sprawdził i aby dodać punkt z hunterami na powierzchni do mapy respawnu na Tibia.pl:cup:

Klocek Lego 666
03-07-2006, 03:10
Bo ten resp jest jakby na prawo w lasku jak ktosd lurnie to jest ;S

Silkov
03-07-2006, 08:11
On poprostu respi sie nieregularnie wraz z kilkoma wild warrior'ami
btw 2 miesiące temu mój qmpel na map clicku poszedł z Kazz do Ab i poszedł sie odlać, podchodzi do kompa "You are dead" :D i hunter obok :p

Garino Ardielowan
03-07-2006, 09:51
No, patrzcie. :)
http://img129.imageshack.us/img129/7569/ww9zu.jpg
Sorry za tą panikę, ale naprawdę mogłem paść, dobrze, że tamci kolesie ubili te Wildy. :)

Aynahanir
03-07-2006, 10:01
możliwe że tak było (o historii autora) ale możliwe też, że to jakiś PK który zsummonował 2 huntery. mógł strzelać PK i jest summony
ale nie wykluczam waszej możliwości

Garino Ardielowan
03-07-2006, 10:03
Nie da się zsummonować huntera. :)
@Edit
Co ciekawe, Wildy zrespiły się na moich oczach, po prostu nagle 'zalogowało się' 6 czy 5 wild warriorów i zaczęły mnie lać. :( xD

Gatho Gokhinin
03-07-2006, 10:28
Hunter jest na 100% hmm
Więc z prawej strony są takie pólwyspy, w jednym widać że jest jakaś "zabudowana" jasknia, hunter(y) są Pólwysep wyżej (ten któego końcówka ucina się) ;P resp tam jest na 10000000%
edit: przyzjalem się fotce i nawet widac tam Hunter's House, znajduje się mniejwięcej(patrząc od czerwonej kropki na mapce)
/\
/
-------/

taka dziwna strałka wyszła ;p
btw- niby skąd ludzie za Tibii 7.4 lurowali huntery na amazon camp? ;s

Kaper2005
03-07-2006, 10:33
ale możliwe też, że to jakiś PK który zsummonował 2 huntery. mógł strzelać PK i jest summony

Nie odczytałeś do końca mojego pierwszego posta bo, wyrażnie napisałem że gram na non-pvp :p

A jeśli myślicie że ten hunter respi się gdzieś tam "zawsze" i to nie jest najazd, to proszę o zaznaczenie na mapce tego respa.

Cashtan
03-07-2006, 22:24
Jak to hunter sie nie respi na powrzchnu :o ?
Respi sie na drodze z Amazon camp do OF :|
Wiem bo wpadlem jak szlem na quest X(
Tam 1 jest po drodze, jak sie zboczy lekko na prawo

Wihex
04-07-2006, 16:51
To był najazd. Sam raz tam natrawiłem na huntera, a dalej są wild warriory.

nalog
04-07-2006, 17:11
Sam raz tam natrawiłem na huntera

Masz kłopoty z trawieniem?

Ufocznik
04-07-2006, 19:27
btw- niby skąd ludzie za Tibii 7.4 lurowali huntery na amazon camp? ;s

napewno nie z tego miejsca z ktorego byl ten kolo fh, bo fh i ac dzieli mostek przez ktory huntera by sie nie przeprawilo

@topic
najwyrazniej jest tam jakis nieregularny(?) spawn hunterow/ww jak na screenie Garino~

Damianphoenix
05-07-2006, 01:47
Nie wykluczam najazdu ale ten hunter co respi się 2 piętra wyżej też mógł to zrobić, ponieważ gdy z kolegą planowaliśmy ubić tamtejszego dsa gdy byliśmy nad dziurą mój kolega zaczął obrywać od strzał i padł jeśli powierzchnia and dsem i hunter sa na tych samych pietrach to zgadzam się z teorią najazdu

Zummer
05-07-2006, 02:13
-Najazd, możliwe.
-Lurnięty, też możliwe, tylko nie wiadomo skąd.

Xenmon
07-07-2006, 14:46
A według mnie to mogła być "plaga" która nie została zapowiedziana ja nieraz wchodziłem na tą góre z goblinami (tam gdzie gobliny zawsze chodzą) były orc warriory, ridery i shamany. A najlepsze było to że na wieży gdzie pk często się chowają była masakra same zerki , shamany, leadery a nawet warlordy atak ten nie jest zapowiedziany jest bardzo rzadko ukazywany:p

Przemmo
07-07-2006, 15:03
Hunter ta ciota jak miałeś poniżej 14 lvl-u rozumiem miał cie na 3-4hity ale powyżej ok 17 nie powinien cię tknąć no to też zależy od zbroi a przy okazji kiedyś tam terz spotkałem hunteraB) fakt może się nie znam bo mam dopiero 19lvl i udało mi się (w pocie czoła z nim wygrać)

noobowaty mistrz
07-07-2006, 15:03
To jest po prostu niezapowiedziany najazd, w wielu miejscach tibii wystepuja od czasu do czasu takie najazdy jakis potworow (nie tylko w miastach)
Hunter ta ciota jak miałeś poniżej 14 lvl-u rozumiem miał cie na 3-4hity ale powyżej ok 17 nie powinien cię tknąć no to też zależy od zbroi a przy okazji kiedyś tam terz spotkałem huntera fakt może się nie znam bo mam dopiero 19lvl i udało mi się (w pocie czoła z nim wygrać)
Lol plx. Hunter potrafi zabic nawet 50+lvl knighta jesli ten sie go nie spodziewa