PDA

Pokaż pełną wersje : Pomocy

kudlaty
10-08-2004, 19:51
Niewiem czy w odpowiednim dziale zalozylem ten temat no, ale coz skoro jest to niech bedzie.

Wiec mam pytanko przegladalem ostatnio forum i co widze program do edytowania grafiki z Tibii WOW. Natychmiast zabralem sie do ich przegladania i co widze elfa arcaniste, i tak sobie mysle fajnie by bylo miec taki outfit w tibii.

Wiec podniecony tym faktem przegladam je dalej i ogladam podstawowe outfity i widze ze sa dwa typy jedne normalne (biale) a inne kolorowe (czerwony, zolty, zielony i niebieski). Wiec wzialem sie do tuningowania elfa, ale nie wiem czy robie dobrze (czy nie jest to syzyfowa praca). Bo pozniej chcialem wyrzucic outfit knighta i wkleic arcaniste tak wiec niewiem czy mialem dobry pomysl.

Pomozcie !!!

Jakbyscie mieli gotowy taki outfit by wrzucic go odrazu do Tibia.spr to piszccie tez

Hegemmon
10-08-2004, 20:00
hmm dobre pytanie http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=7963 tutaj jest faq do tego programu i zaraz dodam odpowiedz na twoje pytanie.. daj mi 5 minutek :)

Edit:
Już jest to w faq, które jest ponownie przyklejonym tematem ;)

yon
10-08-2004, 20:08
oka, gotowego outfitu nie mam :)
a wiec tak. outfity musza byc robione w specjalny sposob, jest to po to zeby potem w grze mozna bylo dowolnie zmieniac kolory postaci.
Zatem masz grafike outfitu (szare) oraz maske ktora pokazuje ktore miejsca jak maja byc przekolorowywane (inny kolor dla spodni, koszuli i wlosow. wszystko logiczne jak sadze ). Elementy ktore nie sa obiete maska (kolor rozowy na masce) w grafice outfitu moga byc kolorowe, te kawalki nie bede przekolorowywane przez tibie.
Zatem, na bialo/szaro musisz przekolorowac ubrania i wlosy, a reszte elfa zostawic tak jak jest. Potem dorabiasz do tego maski.

Mozesz tez zrobic nastepujacy trick. maski robisz cale rozowe, a elf zostaje kolorowy bez zmian. Dzieki temu w grze bedziesz mial takie same kolorki, natomiast nie bedziesz ich mogl zmieniac :)

wlepiam grafike z mojego outfitu dla przykladu (mozliwe ze nie dziala perfekcyjnie ;)
http://www.yon.menel.com/2d/outfit_animated_mask_1.png

Necron
11-08-2004, 17:48
nie znam sie na tym zabardzo ale chcialem powiedziec jedno: COOL OUTFIT YON ;]