Pokaż pełną wersje : Co się dzieje z tą Polska!?
Witam!
Po przeczytaniu tytulu tematu wiecie chyba o co chodzi.
Otoz, jak uwazacie: czy dobrze ze pan Giertych jest ministrem edukacji czy zle?
Jak oceniacie pomysl usuniecia W-F a wprowadzenia Histori Polski?
Jak myslicie, czy Pan Jaroslaw Kaczynski bedzie premierem?
Co myslicie o zdymisjowaniu pani Zyty Gilowskiej?
Co sadzicie o innych politykach?
Czy waszym zdaniem pan Lepper powinien byc wicepremierem?
Tu o tym dyskutujmy!
PS:
Prosze tylko o jedno.
Nie rozladowujcie tu swoich nerwow, wyzywajac politykow itp.
Thx!
Kiepsko, że chcą usunąć wf. Otyłość wzrośnie na jeszcze wyższy poziom niż jest teraz. Historia Polski? Phi, a przez pierwszą klase to niby co wałkowaliśmy, jak nie królów, książąć i ogólnie średniowiecze w Polsce?
Pozatym wf dla mnie jest czymś w rodzaju odpoczynku od zajęć lekcyjnych.
@joey
Polacy stana sie jak duzo Amerykanow, puszystymi ludzmi :)
Premier ktory nawet dobrze hymnu nie potrafi zaspiewac, Leppera to powinni w ogole z Rzadu usunac. Tak w ogóle, to teraz nami Bliźniaki beda rzadzic, juz nic gorszego chyba sie nie moglo wydarzyc. Nie warto usuwac WF z szkół, bo co ja bede robil, non-stoper tylko sie uczył? Co z sprzetem ktory szkoły zakupuja za nie małe pieniadze ? Moje byłe Gimnazum wybudowało hale sportowa za pare mln zł. I teraz co ? Nadawala by sie jedynie na jakies wystepy. Spewnoscia to nie przejdzie, ale kto to w ogole wymyslil ? Pozatym, sama historia wystarcza, w podstawowce uczyleme sie histori Polski, w gimnazjum uczylem sie histori Polski, po co mi wiecej ?
W TVN 24 Oglosili ze premier Marcinkiewicz bedzie startowal na prezydenta Warszawy.
Omg, zamiast rzadzic Polska, chce rzadzic stolica?
Maximus89
08-07-2006, 15:49
W sumie z rezygnacji z lekcji WFu się cieszę. W liceum przestał mi się podobać ten przedmiot,ponieważ wszyscy po prostu "leją" na to i te lekcjie nie wyglądają jak powinny.
Co do kaczki na premiera to juz przesada......Nie nawidzę Kaczynskiego jako prezydenta,a teraz kiedy nasz kraj będą prezentować bracia K. to ju.ż wogle Polska zejdzie na psy.
Nie wiesz co się dzieje? Kazik Staszewski kiedyś to ładnie podsumował: "Polska Płonie". To się dzieje, tylko czemu qwa my musimy być tego świadkami? Świadkami przekształcania się naszego kraju w ośrodek wszelkiej maści fanatyków, narodowców i homofobów. Czemu?
chyba jak kazik odchodzi to rzad tez, wiec moze jaro (w co watpie) nie wstawi na ministra edukejszyn pana Frankensztajna. oby, oby
btw jedna sprawa
Gdzie sa ci wszyscy wyborcy PiS i Kaczorow? Dlaczego ich nie bronia?? na onecie byla wczoraj sonda 'Jaro prezydentem??' i kur 94% bylo na NIE!! GDzie ci wszyscy prawicowcy co na nich glosowali lub ich popierali?? Wstydza sie ich? Nie mowie tu o forum tibi.pl tylko ogolnie na portalach internetowych, w radiu, w tv wszyscy na nich najezdzaja, a tych, co pojda za nimi w ogien wogole nie ma.
Angel of Death
08-07-2006, 16:08
J. Kaczyński premierem .. omg najgorsze co może byc ;/ dwaj beznadziejni bracia będą rządzić państwem i w tym premier nie umie hymnu polskiego .. żenada. A i IMO to Marcinkiewicz nie odszedł sam "ktoś" mu "zasugerował" :<
No nie wiem czy otylosc zalezy od tego 1 wfu mniej... i czy w ogole od wfu.., raczej od trybu zycia ludzi...
Chessterr
08-07-2006, 16:32
Hmmm...
Dobrze jesteście poinformowani. Likwiduję w-f... ciekawe. Mają zabrać jedną godzinię poprostu i dać zamiast tego historię. Może to i dobre gdyż rzecznik praw dziecka dąży do zajęć dodatkowych z w-f. Czyli sks itp., które byłyby obowiązkowe. Tylko kwestia tego gdzie zmieszcz w i tak napięty plan lekcji obowiązkowe SKS... Będziemy siedzieć 12h w szkole. A narazie co do Giertycha nie mam zastrzeżenień, jedynie nie lubie jego poglądów. Napewno jak wporowadzą jakieś zmiany będą one widoczne w przyszłym roku szkolnym.
Co do sytuacji w rządzie.
plusy
+sytuacja będzie jasna i klarowna,
+premier będzie na równi z koalicjantami,
minusy
-pogorszenie i tak już kiepskiej opinii o polskim rządzie w kraju i na świecie,
-zabranie jednego z najlepszych polityków (według mnie najlepsi byli Zyta Gilowska i Kazimierz Marcinkiewicz) i dobrego premiera,
-sytuacja jaka zaszła jest ewenementem w polityce światowej (nigdy bliźniacy nie rządzili krajem)
-formalna dymisja i rekonstrukcja rządu (nawet jeśli zostaną ci sami ministrowie to i tak dostaną odprawki)
Pociesza mnie fakt, że PiS bez koalicji nie ma większości, czyli są małe szanse na reżim. A w dodatku nie wiadomo czy LPR i Samoobrona nadal będą w koalicji. Kto wie czy razem z wyborami samorządowymi nie będzie wyborów do sejmu.
Orginalnie napisane przez Vandoz
W TVN 24 Oglosili ze premier Marcinkiewicz bedzie startowal na prezydenta Warszawy.
Omg, zamiast rzadzic Polska, chce rzadzic stolica?
Nie tyle on chce ile lider partii (czyt. Kaczyński) mu kazał.
Ostatnio w TV mówili, że tego pomysłu z WF już nie będzie.
W Polsce rządzą układy. Każdy robi tak, aby jemu było dobrze i nawet jak już mają dużo kasy to chcą jeszcze więcej i dlatego tak jest.
Witam!
Tu o tym dyskutujmy!
PS:
Prosze tylko o jedno.
Thx!
Giertych się na ministra edukacji nie nadaje. Największy faszysta (tak, tak, to ma coś do tematu, i nie gadać mi tu, że on nie faszysta jeno nacjonalista), debil, przymuł, frankensztajn etc etc w rządzie odpowiada za edukację... n/c.
WF nie lubię za bardzo, ale uważam, że więcej historii naszego kochanego kraju to debilizm, no ale cóż, minister jaki jest taki jest...
Jaruś będzie premierem. Aczkolwiek mi się to nie podoba. Ale cóż, cała władza w ręce kaczek!
O innych politykach sądzę, że nie powinni nimi być. Chociaż bodajże Nikast (jak źle nick napisałem, to przepraszam, poprawić mnie i zedytuję xD) mówił, że już 1 porządny w tej Polsce jest...
Kryminalista wicepremierem być nie powinien.
Kiepsko, że chcą usunąć wf. Otyłość wzrośnie na jeszcze wyższy poziom niż jest teraz. Historia Polski? Phi, a przez pierwszą klase to niby co wałkowaliśmy, jak nie królów, książąć i ogólnie średniowiecze w Polsce?
W drugiej klasie historia to też głównie Polska, przynajmniej u nas w gimnazjum ^^
A średniowiecze to my zaraz będziemy mieli... dosłownie.
Premier ktory nawet dobrze hymnu nie potrafi zaspiewac, Leppera to powinni w ogole z Rzadu usunac. Tak w ogóle, to teraz nami Bliźniaki beda rzadzic, juz nic gorszego chyba sie nie moglo wydarzyc. Nie warto usuwac WF z szkół, bo co ja bede robil, non-stoper tylko sie uczył? Co z sprzetem ktory szkoły zakupuja za nie małe pieniadze ? Moje byłe Gimnazum wybudowało hale sportowa za pare mln zł. I teraz co ? Nadawala by sie jedynie na jakies wystepy. Spewnoscia to nie przejdzie, ale kto to w ogole wymyslil ? Pozatym, sama historia wystarcza, w podstawowce uczyleme sie histori Polski, w gimnazjum uczylem sie histori Polski, po co mi wiecej ?
Gorzej by było, gdyby rządziły nami bliźniaczki Beger ;)
A ktoś mówił (nie wiem czy to prawda), że w Szwecji osoby mniej-więcej w naszym wieku mają kilkanaście godzin lekcji w tygodniu (my 30+), i się uczą, a nie kują. Jeśli to prawda (bo nie są to sprawdzone przeze mnie informacje), że tak mało czasu w budzie siedzą, to im zazdroszczę ^^'
chyba jak kazik odchodzi to rzad tez, wiec moze jaro (w co watpie) nie wstawi na ministra edukejszyn pana Frankensztajna. oby, oby
Osz Ty, teraz dopiero zauważyłem, że nie jestem pierwszą osobą nazywającą Romka frankensztejnem xd
btw jedna sprawa
Gdzie sa ci wszyscy wyborcy PiS i Kaczorow? Dlaczego ich nie bronia?? na onecie byla wczoraj sonda 'Jaro prezydentem??' i kur 94% bylo na NIE!! GDzie ci wszyscy prawicowcy co na nich glosowali lub ich popierali?? Wstydza sie ich? Nie mowie tu o forum tibi.pl tylko ogolnie na portalach internetowych, w radiu, w tv wszyscy na nich najezdzaja, a tych, co pojda za nimi w ogien wogole nie ma.
Oprócz moherów i posłów w obecnym rządzie ktoś jeszcze wierzy w to, że obecny rząd się nadaje do rządzenia? Wątpię. Chociaż IQ na świecie jest stałe, a ludzi w przybywa... chociaż w Polsce ponoć ubywa. Szkoda, że tych inteligentnych, którzy emigrują.
-sytuacja jaka zaszła jest ewenementem w polityce światowej (nigdy bliźniacy nie rządzili krajem)
A Remus i Romulus? Nie wiem, czy byli identyczni, ale na pewno byli braćmi xD
Chessterr
08-07-2006, 16:50
A Remus i Romulus? Nie wiem, czy byli identyczni, ale na pewno byli braćmi xD
A czy Remus i Romulus rządzili krajem?
A mnie denerwuje jeszcze jedna rzecz w większości komentarzy. Dlaczego wszyscy ich krytykujecie? Wszystko wam nie pasuje. Wszystko politycy to kitu i do bani. Mogą ich krytykować osoby, które mają pojęcie o polityce. A nie tacy jak wy którzy nie rozróżniają prawicy od lewicy.
PS: Znając życie zaraz wszyscy skopiują artykuł i prawicy i lewicy z Wikipedii lub jakiejś innej encyklopedii i się pochwalą: "A ja wiem co to jest prawica i lewica!". Ja staram się dowiadywać jak najwięcej o polityce itp, ale nie mam takich kompetencji jednak niektórą krytykę popieram z osób tych którzy obserwują sytuacje. Komentują z wiedzy jaką posiedli będąc obserwatorami.
zaczne narzekać jak zamkną jakieś pobliskie dyskoteki,odczuje to na własnej skórze(dodatkowe lekcje w szkole)bo pierdzielenie że jest do dupy bo rządzą kaczki jest modne ;]
ale Kazia szkoda bo to jedyny polityk który wzbudzał we mnie dobre emocje(skrócił rok szkolny)Hail!;)
A czy Remus i Romulus rządzili krajem?
A starożytny Rzym to nie kraj? Co prawda były to postacie mityczne czy coś, ale whatevah ;d Kaczuchy pewnie też przejdą do legendy ^^'
A mnie denerwuje jeszcze jedna rzecz w większości komentarzy. Dlaczego wszyscy ich krytykujecie? Wszystko wam nie pasuje. Wszystko politycy to kitu i do bani. Mogą ich krytykować osoby, które mają pojęcie o polityce. A nie tacy jak wy którzy nie rozróżniają prawicy od lewicy.
Może nie mam wielkiego pojęcia o polityce, ale wystarczające, by powiedzieć, że Polska idzie w złą stroną i nadchodzą mhroczne czasy ciemnoty, otępienia, nietolerancji i dyskryminacji. Co już widać (fanatyczne mohery, Zające broniące zażarcie jakże dobrych i światłych ideałów MW etc. etc.)
PS: Znając życie zaraz wszyscy skopiują artykuł i prawicy i lewicy z Wikipedii lub jakiejś innej encyklopedii i się pochwalą: "A ja wiem co to jest prawica i lewica!".
Mówisz - masz xD
Lewica w polityce to określenie sił politycznych głoszących ideały równości oraz postępu społecznego.
Zalicza się do nich środowiska o poglądach socjalistycznych, socjaldemokratycznych, socjalliberalnych, komunistycznych. Poglądy komunistyczne uważa się za skrajnie lewicowe. Do ruchów lewicowych zalicza się także ruchy związkowe, feministyczne (wielu członków tych ugrupowań zaprzecza, jakoby ich działalność miała związek z polityką lewicową).
Prawica - zwyczajowe określenie poglądów politycznych i podzielających je ugrupowań politycznych, w których podkreśla się nienaruszalność, a nawet "świętość" własności prywatnej (z tego względu wiele ugrupowań prawicowych głosi poglądy liberalne w gospodarce), zachowawczych w dziedzinie obyczajowości i (od XX w.) narodowych.
JA WIEM CO TO LEWICA I PRAWICA!!1!111 xD
PS: Znając życie zaraz wszyscy skopiują artykuł i prawicy i lewicy z Wikipedii lub jakiejś innej encyklopedii i się pochwalą: "A ja wiem co to jest prawica i lewica!". Ja staram się dowiadywać jak najwięcej o polityce itp, ale nie mam takich kompetencji jednak niektórą krytykę popieram z osób tych którzy obserwują sytuacje. Komentują z wiedzy jaką posiedli będąc obserwatorami.
Jest do dupy wogole wszystko sie pierdoli i nie pierdol mi tu kurwa ze jest dobrze jak jest kurwa zle na huj takie kurwa brednie pierdolisz co ? Ty chyba chesz zeby jebane kaczaki zniszczyly jeszcze bardziej reputacje Polski , wogole to wyjdz i nie wracaj.
A ktoś mówił (nie wiem czy to prawda), że w Szwecji osoby mniej-więcej w naszym wieku mają kilkanaście godzin lekcji w tygodniu (my 30+), i się uczą, a nie kują. Jeśli to prawda (bo nie są to sprawdzone przeze mnie informacje), że tak mało czasu w budzie siedzą, to im zazdroszczę ^^'
To racja w Szwecji kolesie jak np maja jakies jedynki na semestr albo nie chodza wogole to maja poprawki chyba w lipcy/czerwcu z calego roku który sie zawsze zdaje.
Togashi Yokuni
08-07-2006, 18:20
Mam dośc tego rządu, dośc Braci K. i pana "Frankensztajna", poprostu cała sytuacja mnie denerwuje i cały ten PiS, obecnie wywalili z rządu jednynego człowieka, który budził zaufanie - p. Marcinkiewicza... Co do wf'u to juz zupełna paranoja... zamiast jeden dodac to jeszcze chcą zabrac... Nie dośc, że Polskie społeczeństwo już wgryza się w ere McDonaldów to jeszcze umie się im jako taką sprawnośc fizyczną... Pogratulowac tym Polakom, którzy zagłosowali na PiS...
Jest do dupy wogole wszystko sie rzodkiewka jest superi i nie rzodkiewka jest super mi tu kobieta lekkich obyczajówa ze jest dobrze jak jest kobieta lekkich obyczajówa zle na męski narząd płciowy takie kobieta lekkich obyczajówa brednie rzodkiewka jest superisz co ? Ty chyba chesz zeby uwielbiam jeść bananyane kaczaki zniszczyly jeszcze bardziej reputacje Polski , wogole to wyjdz i nie wracaj.
Pwnt! Ale Cię ocenzurowało, aż ciężko sens wyłapać xD Może zastąp wulgarne wyrazy wyrazami z * zamiast jakiejś litery? ; >
Nightwalker
08-07-2006, 18:28
Ze Gilowska została zdemisjowana, to PiS poakzał, ze nie trzyma siejej kurczowo, nie chowa "swoich". Dla pis SBectwo to oś strasznego przecież.( i nie dziwie się...)
To ,zę jesten Wf mniej - dobrze. Tyle o wizeliśmy na tym wfie to phi...a dziewczny non topper wypisywały sobie zwolnienia o niedyspozycji. Cały Wf
Więcej historii? Po co? Polacy i tak dostatecznei dobrze ją znają.
Gierych I Lepper w rządzie? Muszą być, by była koalicja, lepsze to IMGO niz stagnacja. PiSowi to tęz nei na rękę
Jarosław premierem? A słyszeliście o premierze Marionetkiewiczu? Czy wiecie dlaczego premier zawsze miał dużo czasu na podróże?
Hm to chyba tyle.
Ze Gilowska została zdemisjowana, to PiS poakzał, ze nie trzyma siejej kurczowo, nie chowa "swoich". Dla pis SBectwo to oś strasznego przecież.( i nie dziwie się...)
W niedanej Polsce bylo cos takiego jak domniemana niewinnosc. Nietety, w polsce kaczynskich nie ma miejsca na takie cos.
Chessterr
08-07-2006, 18:51
Jest do dupy wogole wszystko sie rzodkiewka jest superi i nie rzodkiewka jest super mi tu kobieta lekkich obyczajówa ze jest dobrze jak jest kobieta lekkich obyczajówa zle na męski narząd płciowy takie kobieta lekkich obyczajówa brednie rzodkiewka jest superisz co ? Ty chyba chesz zeby uwielbiam jeść bananyane kaczaki zniszczyly jeszcze bardziej reputacje Polski , wogole to wyjdz i nie wracaj.
Żenada...
Popisałeś się poziomem swojej kultury.
A tak propos...
To czy ja chwale rząd i jestem jego fanem?! NIE! Według mnie nie ma w kraju żadnej partii politycznej która mogłaby porządnie rządzić Polską. Znając życie PiS przez czterylata zrobi taki bajzel, że przez cztery kadencje będą go "niby" sprzątać.
To jest moja opinia do której mam prawo.
A moim zdaniem, ukracanie WFu jest bardzo dobrą myślą, gdyż porównajmy(dane na pierwszą klasę gimnazjum):
Chemii - 1,5 godziny
Fizyki - 1,5 godziny
Geografii - 1 godzina
Biologii - 1 godzina
Wosu - 1 godzina
Historii - 2 godziny
Angielskiego - 3 godziny
Matematyki - 4 godziny
Polskiego - 5 godzin
W-Fu - 4 godziny
Czy to jest normalne, aby w szkole, która ma kształcić, było więcej godzin wychowania fizycznego, niż większości przedmiotów? Prawdę mówiąc, tylko polskiego jest godzinę więcej. Moim zdaniem, dwie godziny wychowania fizycznego byłyby w zupełności wystarczające, a te dwie "wolne" godziny można dodać po połówkach do geografii i biologii, a jedną całą chociażby na język polski czy też obcy.
Czy to jest normalne, aby w szkole, która ma kształcić, było więcej godzin wychowania fizycznego, niż większości przedmiotów? Prawdę mówiąc, tylko polskiego jest godzinę więcej. Moim zdaniem, dwie godziny wychowania fizycznego byłyby w zupełności wystarczające, a te dwie "wolne" godziny można dodać po połówkach do geografii i biologii, a jedną całą chociażby na język polski czy też obcy.
Na szczęście to nie Ty decydujesz :D
Geografia i biologia zdecydowanej mniejszości się przydadzą w życiu dorosłym. Mi na przykład na 90% (cholera wie, może pójdę na medycynę - biologia, ale nie sądzę) się oba nie przydadzą.
J. polski również mi się nie przyda. Ortografie mam opanowaną w stopniu imho niemal doskonałym, a to mi wystarczy. Nie zamierzam książek pisać ani uczyć polskiego (bo większość rzeczy na lekcjach naszego języka ojczystego to tzw. trucie dupy bzdurną literaturą tudzież gramatyką, której znajomość pod każdym względem się przyda tylko nauczycielom - po co mi rozbiór logiczny zdania? -,-).
WF może się przydać do utrzymania narodu w jako takiej kondycji fizycznej. Polski, geografia i biologia przydadzą się dużo mniejszej liczbie osób. Podobnie jak chemia, historia, muzyka (zwłaszcza historia muzyki - program gimnazjum -,-), plastyka etc. etc. Konkretniej nie przyda Ci się praktycznie wcale to, co nie ma związku z tym, co zamierzasz robić w życiu dorosłym.
Jeszcze odnośnie języka obcego - j. angielski mam opanowany na poziomie b. dobrym jak na mój wiek (konkursów nie ma, psia ich mać, gdyby były to bym 6 dostał na koniec, ale i tak mówię o moim odczuciu i wymaganiach, a nie ocenie), a ze szkoły z lekcji tegoż języka wynoszę jedynie regułki w jakich sytuacjach stosujemy jaki czas, które i tak zapominam. W ciągu dwóch lat nauki w gimnazjum poznałem może ze 3 słówka, których nie znałem. Żadnego nowego czasu etc, niczego nowego. Jeno te głupie zasady, które są imo zbędne, bo zawsze można zastąpić innym czasem lub intuicyjnie 'wyczuć' jaki zastosować.
A po 2 latach nauki niemieckiego w gimnazjum umiem powiedzieć 'Ich heisse Lass, ich bin 15 Jahre alt, ich wohne Oppeln, ich komme aus Polen', pytania do nich i 2 dodatkowe pytania - 'welche Musik hoerst du gern?' i 'spielst du Tennis?'. To już więcej wyniosłem z piosenek Rammsteina, których tekstów i ich tłumaczeń swego czasu szukałem.
Alem się rozpisał.
edit (zostawiam, tu dopiszę)
WF może się przydać do utrzymania narodu w jako takiej kondycji fizycznej. Polski, geografia i biologia przydadzą się dużo mniejszej liczbie osób. Podobnie jak chemia, historia, muzyka (zwłaszcza historia muzyki - program gimnazjum -,-), plastyka etc. etc. Konkretniej nie przyda Ci się praktycznie wcale to, co nie ma związku z tym, co zamierzasz robić w życiu dorosłym.
Powiedzmy, że z polskim przesadziłem odrobinkę. Bo faktycznie większości się przyda ---> ORTOGRAFIA. Ale poza tym - raczej nie bardzo.
Btw chyba się trochę offtop zrobił :'(
Otoz, jak uwazacie: czy dobrze ze pan Giertych jest ministrem edukacji czy zle? Jeśli będzie przedłużał czas wolny, tak. Jeśli włączy religie do matur, nie!
Jak oceniacie pomysl usuniecia W-F a wprowadzenia Histori Polski? Ten "pomysł" jak się dowiedziałem z Radia Zet jakieś 2tyg temu został wycofany, a za to zostanie włączone do w-f'u konieczne sprawdzanie obecności, gdyż ten przedmiot jest najczęściej opuszczany, zwłaszcza przez dziewczyny.
Jak myslicie, czy Pan Jaroslaw Kaczynski bedzie premierem?Sam siebie wybrał, a na prezesa PiS mianuje Gosiewskiego. Kaczyński na premiera jak Pronto w kiblu.
Wdepnęła w szambo to teraz ma.
Co sadzicie o innych politykach?Mądra prawde mówi tylko Jan Maria Rokita. "Kaczyńskiemu brzuszek rozbolał" (o odwołaniu spotkania z Francją i Niemcami)
Czy waszym zdaniem pan Lepper powinien byc wicepremierem?A czy chcecie, żeby kryminalista rządził Polską?
Kto chce, żeby to wszystko minęło za 3 lata, a kto za 4?
@down
Dali i słusznie. Przecież każdy wie co się dzieje na igrzyskach letnich i zimowych oraz na mundialach.
PS:Wiecie jaka jest wogóle różnica między PiSem a reprezentacją Polski? Ci pierwsi rządzą tak jak ci drudzy grają.
Podzial historii na historie polski i historie powszechna jako 2 odrebne przedmioty moim zdaniem jest dobry. Ale nie kosztem wf-u... Mozna to zrobic w zupelnie prostszy sposob, zamiast 2 historii tygodniowo zrobic tygodniowo jedna lekcje historii polski i 1 historii powszechnej. Bo to co jest obecnie dla mnie jest paranoja... Najpierw Polska w wieku XVII, pozniej cofanie sie do Europy w XVI... Zupelny brak logiki. Przynajmniej moj podrecznik do 2LO jest tak zbudowany... Nie wiem jak inne.
Ktos poruszyl tu temat religii na maturze... Jezeli nie bedzie obowiazkowa, a w to zeby byla naprawde watpie, nie mam nic przeciwko. Co komu przeszkadza to ze mielibysmy dodatkowa mozliwosc wyboru przedmiotu maturalnego? A ktos chetny do zdawania religii/etyki znalazlby sie napewno...
Zabieranie lekcji wf na rzecz innego przedmiotu to moim zdaniem idiotyzm... Fakt ze lekcje te nie zawsze wygladaja tak jak powinny, np odbywaja sie pomiedzy innymi lekcjami zamiast na koncu dnia, a dziewczyn zazwyczaj cwiczy nie wiecej niz 5... Ale dla wielu jest to jedyna okazja zeby wykonac jakies cwiczenia, poruszac sie bo wiekszosci w domu nie chce sie cwiczyc. Ale ten pomysl i tak nie przejdzie.
Co do samej osoby Giertycha narazie sie nie wypowiadam... Do tej pory nie zrobil nic czym moglby zasluzyc na moja krytyke, nie zrobil tez nic za co moglbym go pochwalic... Poprostu jest. I jest mi obojetny.
To samo dotyczy Leppera... Dopki nie zrobi niczego idiotycznego na swoim stanowisku, nie wypowiem sie negatywnie na jego temat. To co mi sie ostatnio w nim spodobalo to to ze jest przeciwko Kaczynskiemu na stanowisku premiera. Fakt, robi to dla wlasnej korzysci, by obsadzic wiecej miejsc ludzmi z wlasnej partii, ale bez wzgledu na powody kazdy kto jest przeciwko Kaczynskiemu, nawet jezeli to sam Lepper, zasluguje na pochwale.
No wlasnie... Kaczynski... Powiem tylko tyle ze to zaczyna mi pachniec absolutyzmem i obawiam sie co z tego wyniknie... Jedno jest pewne- nie wplynie to pozytywnie na wizerunek naszego kraju na swiecie. Ale jest jeden plus... Kiedy Kaczynski zostanie premierem, Giertych i Lepper beda bardziej kontrolowani i trudniej bedzie im wprowadzac potencjalne "genialne" pomysly... I zgadzam sie z tym co powiedzial Olejniczak: Premier Kaczynski- rozpad koalicji- wczesniejsze wybory... a przy tym co obecnie dzieje sie w polityce watpie ze ludzie popelnia ten sam blad co ostatnio i pojda zaglosowac na "mniejsze zlo" zamiast pozwolic wyznawca Rydzyka wybrac wieksze...
(...)a dziewczyn zazwyczaj cwiczy nie wiecej niz 5...(...)
Odnośnie tego fragmentu powiem, że u nas na wf nie wyobrażam sobie jak miałbym ćwiczyć gdybym był dziewczyną. To się znaczy w zimie, w lecie by się dało. Chodzi o to, że u nas na dość małej sali wf mają naraz 2 klasy, ze względu na to, że w jednej jest 3 a w drugiej 9 czy tam 10 chłopaków. 13-14 chłopaków zajmuje połowę - jak już powiedziałem - nie największej sali, a po drugiej stronie obserwujemy efekt negatywny łączenia klas na wf - na małym obszarze ciśnie się 45 dziewczyn. Nie wiem, jak one mogą ćwiczyć... w sumie i tak nie ćwiczy większość, i dobrze dla tej ćwiczącej mniejszości, gdyby wszystkie ćwiczyły to by się tam za cholerę nie wcisnęły.
Z resztą się w miarę zgadzam, poza rozbiciem historii na 2 przedmioty, bo ja wolę takie skakanie, niż później konsekwencje w rodzaju dodatkowego sprawdzianu (a u nas sprawdziany się kumulują strasznie, tzn. są naraz ze wszystkich przedmiotów - taki materiał xd).
co jak co ale Marcinkieiwcz byl dobrym premierem wedlug mnie . i kaczynscy biora sie za kraj ehh
Mój ojciec od dawna powtarza to zdanie i ja to popieram:
-Kaczory skłócą nas z całą Europą, nie będa nas lubić, później nienawidzieć.
Chcą dać Wychowanie Patriotyczne do szkół. Teraz powiedzcie tak:
-Po chama wychowanie patriotyczne?
-Kto będzie szykował rozkład zajęć? Młodzież Wszechpolska?
-Dlaczego Giertych robi nam tak "dobrze" skoro on bierze pomysły z parti LPR a nie od siebie?
Inna beczka.
Wildstein - przezes TVP. AntyeSBek (że tak to nazwe). Planuje:
-usunąć "Stawka większa niż życie" i "Czterej pancernii i pies", ponieważ są to seriale przełamującą prawdziwą historię.
-usunąć programy: Wideoteka dorosłego człowieka, Linia specjalna, Od przedszkola do Opola i coś jeszcze, ponieważ nawiązują do czasów PeeReLowskich.
I teraz powiedzcie: czy to nie jest głupotą usunąćprogramy, które przyciągają widzów??
Nie boli mnie taki a nie inny sklad rzadu, ktory jest na najlepszej drodze do spieprzenia kraju, bo temu glupiemu narodowi potrzebna jest kuracja szokowa zeby wreszcie zaczal myslec zamiast wierzyc w cuda i Karola W. Boli mnie to, ze aktualni wlodarze, tak jak poprzedni i nastepni, za spieprzenie kraju nie poniosa konsekwencji innych niz polityczna emerytura, a zasluguja przynajmniej na wyrok za dzialanie na szkode panstwa i dlugoletnie wiezienie..
Diego'Odin
08-07-2006, 22:57
@up
i obowiaskawa kastracja/sterylizacja dozywocie na diecie (woda ze sciekow)
codzienna lewatywa z uzyciem zardzewialego 3 metrowego preta
dodatkowo dla nadgorliwych krzeslo nabijane zkolcami luub atrakcja w postaci zabawy z kombajnem (polityk w roli siana)
Diego, zmniejsz żesz ten podpis, bo on jest optycznie za duży.
W każdym razie z panami up i up up się zgadzam ^^'
Dodałbym do tego wyrywanie któregoś paznokcia raz w miesiącu, ale tak żeby odrósł. That hurts xd
Bez przesady, sadysta nie jestem ale powinni dostac na co zasluzyli..
+ obowiazkowa _doglebna_ kontrola finansowa i odebranie nieslusznie pozyskanego majatku
_________
= utopia
Wtedy do wladzy dojde ja i w 3 lata zrobie z Polski drugie USA :P
Wtedy do wladzy dojde ja i w 3 lata zrobie z Polski drugie USA :P
Tak ty dojdziesz do władzy jak Polska wygrać Mundial ^^
No właśnie... Nekromanto, przecież wiadomo, że ja dojdę do władzy, zrobię z Polski drugą Ugandę i ogłoszę się monarchą absolutnym i bogiem (zapewne po 2 kadencjach PiSu - moje przewidywania, w końcu uogólniając nasze społeczeństwo jest tępe - nikogo to nie zdziwi...).
Jak na razie Giertych nic jeszcze nie zrobił, a więc nie można krytykować jego "żonduf". Co innego, że uważam go za pół-debila, który nie umie dobrze mówić po polsku i do tego wygląda jak pół dupy zza krzaka.
Dla mnie już sam pomysł wprowadzenia "Historii Polski" jest poroniony. Ale to nie ja tu jestem ministrem (na szczęście ;])
IMHO PiS sam sobie strzelił samobója doprowadzając do dymisji Marcinkiewicza. W sumie była to jedna z niewielu osób, której Polacy ufali i którą (w większości) lubili. A teraz jako premiera będziemy mieli osobę, która nie umie zaśpiewać hymnu polskiego.
Lepper na pewno nie powinien być wicepremierem. Jego w ogóle nie powinno być w rządzie. Chociaż, czym byłby sejm bez Leppera ;)
Btw. zauważyliście, że on ostatnio jest jakoś tak mniej opalony? Solarium mu zamknęli czy jak?
BeZedura. Mogę krytykować kogo chce, a ty jesteś ostatnią osobą, która mi będzie mówić kogo nie powininem krytykować ;]
co do Leppera to narazie z moich obserwacji itp itd np.w wiadomościach ,czasem mówią ,że popiera jakieś tam pomysły na pomoc rolnikom itp itd.także narazie kryminalista lepiej rządzi niż Jurgiel(bo to chyba jego poprzednik był;>)
edit.nie tylko popiera ale sam coś robi w tym kierunku
Diego'Odin
09-07-2006, 21:01
ta a czytales program samobrony?
zmniejszenie podatkow a zwiekszenie wydatkow
baardzo ciekawe chyba tylko lepper to potrafi
Vanhelsen
09-07-2006, 21:11
ad1. tragedia... człowiek o faszystowskich pomysłach ma nas edukować?!
ad2. 3 zamiast 4? zmienić 1godz wf na hp, nie jest źle, ale pod warunkiem, że z normalnej historii wyleci to co o Polsce, bo po co uczyć się 2x tego samego.
ad3. kocham gry polityczne... -.-''
ad4. marcinkiewisz ok, braciszkowie sux, PiS sux, PO ok, SO sux, LPR SuX przez durze S i X...
ad5. człowiek karany który będzie wyprowadzany z posiedzeń tajnych?! A czy recydywista z więzienia powinien być sędzią?...
Ogólnie stan naszej polityki przedstawia dokładnie złotówka, w 4h poleciała o 4-5 gr...
W ogóle skoro Marcinkiewicz był cacy, good i piekny według PiSu to dlaczego go zmuszają do dymisji? (nie uwierze, że sam się podaje), by bliźniak objał stanowisko? B. ładnie podsumowała to pani Gronkiewicz-Waltz - premiera który zna obce języki zamieniamy na takiego, który nic nie umie, a pewnych rzeczy przez dłumacza załatwić się nie da. I to jest święta prawda... Jeśli będzie przedłużał czas wolny, tak. Jeśli włączy religie do matur, nie!Genialne... Może odrazu Wrzesien-Paź szkoła, reszta wakacje... Człowieku, zauwarzysz to dopiero w Liceum, ale tam masz 24 miesiące (2 lata) na zrealizownie materiału, który robili kiedyś w 4!!! A ty chcesz jeszcze więcej wolnych dni.... Wdepnęła w szambo to teraz ma.ke? to raczej wina rządu nie jej, nie można obwiniać kogoś, kto dobrze zajmuje sie tym co robi za czyny ludzi na górze... Dali i słusznie. Przecież każdy wie co się dzieje na igrzyskach letnich i zimowych oraz na mundialach. A polski Prezydent ma problemy z wymową... Więcej j.polskiego plx!...
Affffffffff... Bliźniacy rządzący krajem. Lech i jego brat Jarosław Zawsze Dziewica.
Gorzej być nie mogło.
Pozdro
Affffffffff... Bliźniacy rządzący krajem. Lech i jego brat Jarosław Zawsze Dziewica.
Gorzej być nie mogło.
Pozdro
Raczej Jarosław Zawsze Prawicowy Prawiczek, Były Szef Partii, Która Weszła W Koalicję Ze Skrajnie Prawicową Partią.
Plx nie reportować za all wyrazy z dużej, to nazwa własna jest.
J. Kaczyński premierem .. omg najgorsze co może byc ;/ dwaj beznadziejni bracia będą rządzić państwem i w tym premier nie umie hymnu polskiego .. żenada. A i IMO to Marcinkiewicz nie odszedł sam "ktoś" mu "zasugerował" :<
No to co?
Czekamy na sezon polowan na Kaczki??? (<--- Joke Ofkorz)
A tak na marginesie.
Izrael skrytykowal LPR!
Niech sie za nasz rzad wezma z UE plx,plx,plx!
Mozna to krotko skomentowac. Doooooooooooool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przypomnijcie sobie wszystkie obietnice PiS-u. Co to bylo? A tak, pamietam
"zadnych koalicji z przestepcami"(to o samoobronie), krytyka LPR. Jak tak patrze na ludzi ktorzy teraz zadza krajem to zdaje sobie sprawe ze karzdy polityk jest dziwka, kwestia jest tylko cena.
A mnie zastanawia, ktorzy idioci dali sie nabrac na "wybudujemy 3 miliony mieszkan komunalnych" :D
Chessterr
10-07-2006, 10:10
A mnie zastanawia, ktorzy idioci dali sie nabrac na "wybudujemy 3 miliony mieszkan komunalnych" :D
Naprzykład Ty?
Jak wy dojdziecie do władzy to będzie koniec świata, w cały nasz kraj walnie meteoryt i rozwali sejm itp itd. Nie sądzicie, że to śmieszne jak wy niby do władzy dojdziecie? Wiem, że to żarty, ale mnie już strach bierze jak pomyślę co to będzie...
Naprzykład Ty?
Jak wy dojdziecie do władzy to będzie koniec świata, w cały nasz kraj walnie meteoryt i rozwali sejm itp itd. Nie sądzicie, że to śmieszne jak wy niby do władzy dojdziecie? Wiem, że to żarty, ale mnie już strach bierze jak pomyślę co to będzie...
Ojj, coś Ty bardzo strachliwy jesteś.
Nekro a mieli nabrać się na zmianę pokoleniową w SLD.czy może obiecanki byłego Awsu-będzie dobrze??no no szeroki wybór...ktokolwiek by nie rządził będą narzekania
Chessterr - zapewniam, że gdybym ja doszedł do władzy, tzn. byłbym prezydentem i mój brat byłby szefem partii, to z pewnością jako-tako dotrzymałbym słowa - może nie w każdym przypadku, bo to nie zawsze możliwe, ale na pewno przynajmniej w sporej części, nie tak, jak PiS. Na przykład na samym początku obaj główni kandydaci (Tusk i Kaczyński ofc) zarzekali się, że na pewno odmówią propozycji Leppera, że on za posadę wicepremiera powie ludziom, którzy na niego mieli głosować, żeby głosowali na jednego z nich. I co? Lepper jest wicepremierem...
Zauważyliście może od jakiego momentu zaczęła się ta afera?
Poszło dokładnie o siedzenie marszałka Sejmu. Jurek z PiSu zdenerwował się bo zajął jego miejsce Komorowski z PO. I poszedł naskarżyć się Kaczyńskiemu i ten pomyślał o rozwiązaniu Sejmu (prezydent rzecz jasna). Jarek pojechał do braciszka przekonać go żeby tego nie robił. Wielkie orędzie. Lechu odwołuje rozwiązanie Sejmu.
Nagle po ok. miesiącu PiS domaga się samorozwiązania Sejmu. (dalszych szczegółów tej sceny nie znam) Aby do tego nie doszło PiS, Samoobora i LPR podpisują pakt stabilizacyjny...ale na antenie Telewizji Trwam (ja na to mówie TV Sram). Następnie na innych mediach, którzy wyczekiwali na ten moment. Ale pojawia się tu pytanie: skoro podpisywali 2x pakt, to czy czasem nie mogło być tam co innego?
Następna sprawa. W rządzie Marcinkiewicza zaczyna się robić totalny bałagan. Odwołania, dymisje itp. Dlatego żeby PiS miał lepsze poparcie powołał na stanowiska Ministra Edukacji Giertycha i Ministra Rolnictwa Leppera.
I możliwe, że tu sie znajduje odpowiedź na moje pytanie. Że ten dokument co podpisywali na TV Sram było coś innego, bo jedna osoba + kamerzysta niczego nie zauważy, a dziesiątki kamer to zobaczą. (moja wersja)
Następnie zaczęly się ataki na polityków w sprawie teczek tzw. lustracja. Jarek Kaczyński pokazał te "słynne" 2 sfałszowane dokumenty...a Gilowska nie chce być lustrowana.
I tu niespodzianka. Gilowska podała się do dymisji. Już nie da się opanować rządu, więc tu Marcinkiewicz także podaję sie do dymisji i podaje posade szefa rządu Jarkowi Kaczyńskiemu.
Wracając do wyborów parlamentarnych, można było przypuszczać, że to Jarek będzie premierem, a powołał kogo innego.
I to by było na tyle. Jeśli napisałem z błędami to sorka, ale taka scena polityczna, że pogubić sie idzie ;)
Chessterr
10-07-2006, 12:42
Chessterr - zapewniam, że gdybym ja doszedł do władzy, tzn. byłbym prezydentem i mój brat byłby szefem partii, to z pewnością jako-tako dotrzymałbym słowa - może nie w każdym przypadku, bo to nie zawsze możliwe, ale na pewno przynajmniej w sporej części, nie tak, jak PiS. Na przykład na samym początku obaj główni kandydaci (Tusk i Kaczyński ofc) zarzekali się, że na pewno odmówią propozycji Leppera, że on za posadę wicepremiera powie ludziom, którzy na niego mieli głosować, żeby głosowali na jednego z nich. I co? Lepper jest wicepremierem...
A posiadasz wogle jakąs wiedze, żeby tego dotrzymać i orientować się w polityce?
Wiecie co mnie najbardzie wkurza? Bezczelne robienie wala z nieswiadomych ludzi.
Spoty reklamowe mowia "bezrobocie spada!". Jasne, kurde, ze spada: przeciez teraz jest MNOSTWO prac sezonowych, MNOSTWO ludzi wyjezdza na wakacje i musi sie wyrejestrowac. Po wakacjach bezrobocie znowu wzrosnie do poziomu wyjsciowego i co? Wtedy o tym nie wspomna?
Druga sprawa: populizm. Jak mozna dobrze rzadzic panstwem stawiajac na partie populistyczne? JAK! Czy my chcemy zrobic z Polski druga Argentyne?
Trzecia sprawa: kiedy wybory?
Wiecie co mnie najbardzie wkurza? Bezczelne robienie wala z nieswiadomych ludzi.
Spoty reklamowe mowia "bezrobocie spada!". Jasne, kurde, ze spada: przeciez teraz jest MNOSTWO prac sezonowych, MNOSTWO ludzi wyjezdza na wakacje i musi sie wyrejestrowac. Po wakacjach bezrobocie znowu wzrosnie do poziomu wyjsciowego i co? Wtedy o tym nie wspomna?
Druga sprawa: populizm. Jak mozna dobrze rzadzic panstwem stawiajac na partie populistyczne? JAK! Czy my chcemy zrobic z Polski druga Argentyne?
Bezrobocie spada poniewaz wiele bezrobotnych wyjezdza zagranice.
A TO ZASLUGA NASZEGO RZADU!!!
...
Naprzykład Ty?
Oj, czyzbys ty sie dal na to nabrac? Nadepnalem na odcisk, kotek? Po drugie, ja nie moge brac udzialu w glosowaniu, skarbie, wiec nawet gdybym sie na takie proste klamstwo nabral - nie moglbym zaglosowac.
Conajmniej bede mial honor i nie bede wspolrzadzil z przestepca, ktorego objezdzalem jakis czas wczesniej. Nie wspominajac o tym, ze gorszego dna, niz jest teraz, byc nie moze.
Nekro a mieli nabrać się na zmianę pokoleniową w SLD.czy może obiecanki byłego Awsu-będzie dobrze??no no szeroki wybór...ktokolwiek by nie rządził będą narzekania
Juz lepiej nabrac sie na "bedzie dobrze", niz na JAWNE klamstwo dotyczace 3 milionow mieszkan. Przeciez kazdy idiota widzi, ze u nas kasy na wszystko brak, a zeby spelnic taka obiecanke, to chyba cale Pomorze musielibysmy Niemcom w dzierzawe oddac :/ No ale czego oczekiwac po rzadzie, skoro narod taki ciemny...
Raz - bezrobotni wyjezdzaja za granice.
Dwa - prace sezonowe.
Trzy - inwestorzy otwieraja u nas firmy (tania ziemia, tania sila robocza - prawie jak Tajwan :D) co tez dobrze robi.
Ah, warto jeszcze pamietac o 'szarej strefie'. Ludzi pracujacych na czarno - oficjalnie jest bezrobotnym, a jednak pracuje. Ostatnio czytalem felieton w Angorze wlasnie o tym wspominajacy, gdzie wedlug szacowan ta szara strefa zajmuje 3-4% rynku.
Wtedy, kiedy rozpoczyna sie sezon polowan na kaczki ;)
Chessterr
10-07-2006, 13:41
Conajmniej bede mial honor i nie bede wspolrzadzil z przestepca, ktorego objezdzalem jakis czas wczesniej. Nie wspominajac o tym, ze gorszego dna, niz jest teraz, byc nie moze.
Hola hola... nie rozpędzaj się... Zacznijmy od tego, że do władzy i tak nie dojdziesz, więc po co sobie robić nadzieje?
A posiadasz wogle jakąs wiedze, żeby tego dotrzymać i orientować się w polityce?
Przecież bez wiedzy bym się za to nie zabierał. Więc nie mówię, że się za to zabiorę. Ale jakbym już tą wiedzę miał i bym się za to zabierał, nie obiecywałbym rzeczy, których i tak nie zrobię.
Będzie gorzej... jak się znajdzie zaginiony brat Kaczyńskich (nie bliźniak, ale i tak brachol).
Hola hola... nie rozpędzaj się... Zacznijmy od tego, że do władzy i tak nie dojdziesz, więc po co sobie robić nadzieje?
Skąd wiesz, że nie dojdzie? Myślisz, że kiedy bracia K. grali w tamtym filmie o księżycowych złodziejach myśleli już, że oni dojdą do władzy? Że ktokolwiek wtedy tak myślał? A nuż Nekromanta będzie prezydentem. Nigdy nic nie wiadomo.
Bezrobocie spada poniewaz wiele bezrobotnych wyjezdza zagranice.
A TO ZASLUGA NASZEGO RZADU!!!
...
Powiec mi drogi Watsonie jaka jest w tym zasluga naszego zadu? Jest to zasluga(chyba jednyna pozytywna) skompromitowanego i zrzartego przez korupcje i kolesiostwo zadu SLD-UP.
@Nekromanta
Racja ludzie wyjezdzaja za granice i... spora ich czesc decyduje sie tam zostac poniewarz po powrocie do polski beda musieli zaplacic jeszcze raz podatek co w innych krajach jest wlasciwie niedopuszczalne.Jesli taki stan zeczy sie utrzyma(a narazie sporo na to wskazuje) to za kilka(nascie) lat zabraknie nam specjalistow ktorych brakuje juz teraz i rak do pracy. Rezultatem tego bedzie podniesie wieku emerytalnego i obnizenie rent oraz emerytur.
Nekromanta: "Ah, warto jeszcze pamietac o 'szarej strefie'. Ludzi pracujacych na czarno - oficjalnie jest bezrobotnym, a jednak pracuje. Ostatnio czytalem felieton w Angorze wlasnie o tym wspominajacy, gdzie wedlug szacowan ta szara strefa zajmuje 3-4% rynku."
Istotnie szara strefa obejmuje bardzo duza czesc rynku. Jest to spowodowane kosmicznymi kosztami pracy w polsce(skladki emerytalno-rentowe, podatek dochodowy, zdrowotny). Pieniadze z tych skladek przechodza przez mnostwo resortow ktorych namnozylo sie za zadow PiS-u, poniewarz brakowalo stolkow dla koalicjantow (a obiecywali ich zmniejszenie).
Warto rownierz wspomniec o zatrudnianiu ludzi na umowe-zlecenie, znam bardzo duzo osob ktore pracuje w ten sposub za naprawde smieszne pieniadze.
No i co do tych 3 milionow mieszkan-smiech na sali. Prezydent zatwierzdzil ustawe ktora nie byla zgodna z konstytucja, wynikiem tego bedzie kolosalna dziura budrzetowa w najblizszych latach, strajki innych grup pracowniczych(pielegniarki ktore juz mielismy oraz lekarze). Co ciekawsze gornicy przepchneli ta ustawe na sile grozac demolowaniem stolicy. Czy w demokratycznym panstwie cos takiego powinno byc tolerowane?
PS. A angory nie czytam(i wszystkim odradzam) gdyz jest to polityczny szmatlawiec(przeczytalem kiedys artykol o tym ze Kuklinski byl.... zdrajca. Dla mnie to jest popierdolon*)
Powiec mi drogi Watsonie jaka jest w tym zasluga naszego zadu? Jest to zasluga(chyba jednyna pozytywna) skompromitowanego i zrzartego przez korupcje i kolesiostwo zadu SLD-UP.
Nie zrozumielismy sie.
Chodzilo mi o to, ze NASZ rzad przywlaszcza sobie wiele sukscesow, ktorych np. nie zrobili albo ktore nie sa dokonczone.
Jak dla mnie ten Rząd zamiast polepszyć sytuację w Polsce nam ją chce obrzydzić:
1) Dymisja Marcinkiewicza, zaczął występować podział PiS na grupę Kaczyńskiego i Marcinkiewicza, Kaczyński zauważając zbyt dobrą sytuację Premiera zareagował.
2) Cudowne plany ustaw (niektóre nie aktualne mogą już być, ale liczy się fakt ich wymyślenia):
- kara więzienia dla osób posiadających w domu, firmie nagrywarkę płyt cd, dvd
- monitoring szkół = 0 prywatności
- wprowadzenie przymusowego wojska - osoba będąca na studiach (zaoczne, dzienne, itd) może w czasie roku studenckiego zostać powołana do wojska na 4 miesiące
3) Giertych na stanowisku Ministra Edukacji to niepoważna decyzja
4) Kolejna wysoka pozycja w państwie zajęta przez Kaczyńskich
Jak dla mnie ten Rząd zamiast polepszyć sytuację w Polsce nam ją chce obrzydzić:
1) Dymisja Marcinkiewicza, zaczął występować podział PiS na grupę Kaczyńskiego i Marcinkiewicza, Kaczyński zauważając zbyt dobrą sytuację Premiera zareagował.
2) Cudowne plany ustaw (niektóre nie aktualne mogą już być, ale liczy się fakt ich wymyślenia):
- kara więzienia dla osób posiadających w domu, firmie nagrywarkę płyt cd, dvd
- monitoring szkół = 0 prywatności
- wprowadzenie przymusowego wojska - osoba będąca na studiach (zaoczne, dzienne, itd) może w czasie roku studenckiego zostać powołana do wojska na 4 miesiące
3) Giertych na stanowisku Ministra Edukacji to niepoważna decyzja
4) Kolejna wysoka pozycja w państwie zajęta przez Kaczyńskich
O co Ci biega tymi nagrywarkami?
Jak ktos ma to zle?
No widzę, że nie słyszałeś, nie czytałeś jakie plany miał MEN (Ministerstwo Edukacji i Nauki). Chcieli wprowadzić prawo na wzór europejskiego o nagrywarkach cd, dvd oraz o czymś jeszcze napisze jak będe w domu o tym drugim mam pełen artykuł. Chodzi o to, że nasi leniwi i bezmyślni urzędnicy wraz z Rządem, zamiast starannie zapoznać się z tą ustawą obowiązującą w Unii przetłumaczyli ją sobie od tak i wyszło im totalna bzdura, która chcieli uchwalić, a mianowicie, że za posiadanie nagrywarki cd, dvd czy to komputerowej, czy też podłączanej do telewizora, zarówno w pracy jak i w domu miała grozić kara więzienia na rok czasu. Ustawa ta miała zmniejszyć piractwo w Polsce, a doprowadziła by do wpakowania prawie wszystkich do więzień. Wycofano tą ustawę, ale i tak ma być ponownie przygotowana, w nowej treści.
No widzę, że nie słyszałeś, nie czytałeś jakie plany miał MEN (Ministerstwo Edukacji i Nauki). Chcieli wprowadzić prawo na wzór europejskiego o nagrywarkach cd, dvd oraz o czymś jeszcze napisze jak będe w domu o tym drugim mam pełen artykuł. Chodzi o to, że nasi leniwi i bezmyślni urzędnicy wraz z Rządem, zamiast starannie zapoznać się z tą ustawą obowiązującą w Unii przetłumaczyli ją sobie od tak i wyszło im totalna bzdura, która chcieli uchwalić, a mianowicie, że za posiadanie nagrywarki cd, dvd czy to komputerowej, czy też podłączanej do telewizora, zarówno w pracy jak i w domu miała grozić kara więzienia na rok czasu. Ustawa ta miała zmniejszyć piractwo w Polsce, a doprowadziła by do wpakowania prawie wszystkich do więzień. Wycofano tą ustawę, ale i tak ma być ponownie przygotowana, w nowej treści.
Daj arta.
PLAX
Nie zrozumielismy sie.
Chodzilo mi o to, ze NASZ rzad przywlaszcza sobie wiele sukscesow, ktorych np. nie zrobili albo ktore nie sa dokonczone.
Faktycznie. Spieszylem sie gdyz chcialem przeczytac caly temat i niedopatrzylem sie ironii. Przepraszam i Pozdro dla Ciebie.
A co do nagrywarek to chodzi o to ze jak ktos ma to nielegalnie kopjuje. Tutaj kolejny niezbyt genialny pomysl naszego zadu. Lata doswiadczen nie nauczyly nikogo ze jesli obnizy sie cene, to nielegalna sprzedarz okaze sie nieoplacalna. Przyklad: obnizenie akcyzy na alkohol w ostatnich latach i ponowne jej podniesienie.
Czytalem kiedys ze premier/prezydent jakiegos panstwa zapowiedzial ze jesli firmy informatyczne i muzyczne nie obniza cen na swoje wyroby to rzad nie bedzie zwalczal piractwa
Omg, co za rzad!
Jesli ktos ma nagrywarke, to wedlug nich jest piratem? >.<
Ustawa jest w poprawce, rząd z niej nie zrezygnował artytkuł dam wam jak będę w domu jestem obecnie w pracy (kończę :D).
No pewnie, ze nie dojde. Za rok wprowadza kaczyzm i nie bedzie juz demokracji.
Chessterr
10-07-2006, 15:45
No pewnie, ze nie dojde. Za rok wprowadza kaczyzm i nie bedzie juz demokracji.
Z kaczyzmem się zgadzam... Zero demokracji. Będzie jak na białorusi! REŻIM!
Z kaczyzmem się zgadzam... Zero demokracji. Będzie jak na białorusi! REŻIM!
Jedyna nadzieja w sezonie na kaczki!
Oto artykuł z pewnej gazety komputerowej:
http://img.photobucket.com/albums/v458/czuk85/P1010581.jpg
Polecam zapisanie na dysku i powiększenie bo photobucket mi coś pomniejszył te zdjęcie ;p.
@czuk85
HAHA!
Omg, Polska shodzi na psy....
Jesli ktos ma nagrywarke, to wedlug nich jest piratem? >.<
lepsze to niz bycie zydokomuchomasonem i czlonkiem lobby homoseksualnego powiazanego z organizacjami przestepczymi ( pozdr Wojtus W. ).
W sytuacji uchwalania takiego prawa proponuje oblozyc karami rowniez ludzi posiadajacych zwykle cd-romy ( bo moga sluzyc do odtwarzania lewych plyt produkowanych przez pirackie podziemie ), magnetowidy, odtwarzacze mp3 ( tak, to diabelskie mp3 ) i noze do pieczywa.
Dalej utwierdzam sie w przekonaniu, ze jak sie naobiecuje, dostanie wladze w rece i nie ma pomyslu na rzadzenie, najprostszym wyjsciem jest zamydlanie ludziom oczu rozgrywkami koalicyjnymi, manifestacjami homo, studniowka premiera, lustracja i nagrywarkami. Lud ma igrzyska, a zanim zglodnieje uklad sie zmieni a emeryturki juz beda gotowe...
zyczymy milego dnia w IV RP..
spider-bialystok
10-07-2006, 22:23
Takie cos na czasie: klik (http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=50316&wid=8384985&rfbawp=1152341359.330&rfbawp=1152560203.248&ticaid=11f05)
Moj komentarz: Rotflmao8o Kiedy palenie prezerwatyw na stosie?:D
Proponuje wielki billboard w centrum Warszawy :
" powstrzymujac sie od antykoncepcji zwiekszasz szanse na nowe Kaczory "
Ghost Nieudany
10-07-2006, 22:36
lepsze to niz bycie zydokomuchomasonem i czlonkiem lobby homoseksualnego powiazanego z organizacjami przestepczymi ( pozdr Wojtus W. ).
I pedofilem. Nie zapomnij. Bo dla Wojtka wszyscy geje to pedofile i wszyscy pedofile to geje. Włącznie z kobietami, które molestują seksualnie małe dziewczynki. To też są geje.
@Kaczory
Ale to było do przewidzenia akurat. Kaczyńscy nam wprowadzą totalitaryzm, a Wildstein, ich piesek, będzie niszczył kolebkę polskiej kultury w telewizji (Wielka Gra, Czterej Pancerni I Pies i Stawka Większa Niż Życie pójdą do domu, bo to niby relikty PRL. Czyli Nie Ma Róży Bez Ognia, Zmiennicy, Czterdziestolatek i Wojna Domowa też polecą?). Ot, standard. Ale i tak będą nam wmawiać, że jest demokracja.
Shanhaevel
10-07-2006, 22:36
Ja tylko dodam, że równie dobrze można zostać uznanym za pirata przepisując sobie książkę lub przerysowując komiks.. Bo kopiujesz. Niedług znikną kalki techniczne i ołówki, by niczego nie odrysowywać, długopisy, by nie robić notatek z książek... :/
Widzial ktos zdjecia z mianowania premiera przez prezydenta?
"Panie Prezydencie..." "Panie premierze" "Panie Jaroslaiwe" OMG brat do brata tak mowi? Pozatym co bendzie gdy pojedzie polska reprezentacja na jakis szczyt- pan Kafan annan-jak to mowi pani Beger bendzie sie na*******al z naszych "przywodcow" a jak Lechu sie zacznie smiec to chyba nas z UE wyrzuca.
@piractwo- Super! Wkoncu zamkna polska mafie (Policje) ojciec kolezanki jest wysokim oficerem i ma wiencej piratow niz ja i moi bracia razem wzieci... Teraz wkoncu bendzie mozna powiedizec"Dajcie mi czlowieka a ja znajde wam paragraf"
PIS dazy do wladzy absolutnej tylko po co? Nic nie robia, zadnych reform powtarza sie to wkolko - obiecanki cacanki.
Skoro my wtracamy sie w sprawy Bialorusi pod pretekstem walki z rezimem, to ciekawe za ile lat taki sam proces bedzie toczony ze strony np Czech :P
Na nasze szczescie wieczny kaczygrod nam nie grozi. Za kilka lat (miesiecy/tygodni) bedziemy mieli nowe wybory a wtedy PiS na pewno nie wygra
(mam nadzieje). Do wladzy dojdzie partja o przeciwnych pogladach niz PiS i prawdopodobnie scenariusz sie powtorzy(miejmy nadzieje ze nie).
@up
UE juz sie wtraca. w XXI wieku cywilizowane panstwa stosuja przemoc tylko w ostatecznosci, znacznie dotkliwsze beda sankcje, i zamkniecie granic.
Quezacoatl
11-07-2006, 01:01
Up up
Na co ty liczysz? Że jakieś państwo będzie się wysilało i ponosiło koszty dla takiego kraju jak Polska? IMHO wszyscy by nas olali nawet gdyby znowu wprowadzili nam komunę. (Przykład? II Wojna światowa, IMO tak jak kiedyś wszyscy mieli Polskę w dupie, tak i teraz mają)
Teraz to tylko czekać aż Nekromanta zostanie prezydentem a Lasooch premierem, ciekawe jakby to wygladało :p
PS
Vil zmienił avka, a Frapper będzie musiał zmienić logo... wszystko jest ciągiem przyczynowo-skutkowym. Mieliśmy zły rząd, który okradł państwo, daliśmy się omamić kaczkom, że bedzie lepiej, i mamy to co mieliśmy.
Teraz to tylko czekać aż Nekromanta zostanie prezydentem a Lasooch premierem, ciekawe jakby to wygladało :p
Ja zostanę królem... a Nekromanta będzie pełnił funkcję mojej sekretarki ^^'
Jako, zem czlowiek pokorny :
- ograniczyc diety - przez 4 lata na sama Beger poszlo 0.5 mln zlotych -.-
- zniesc immunitet poslom
- wypierniczyc jakiekolwiek powiazania roznych partii z kolkami rozancowymi/radiami MaTwarz/jakimikolwiek mediami - szczegolnie przed wyborami.
- ograniczyc ministerstwa (np ministerstwo gospodarki wodnej [rybolowstwa? - tam, gdzie siedzi ten z Mlodziezy Naz...tzn Wszechposlkiej) - po co ma istniec cos, co do niczego nie sluzy?
- przestalic lizac tylek Amerykancom
I wiele innych...No, ale coz. Raz, ze mnie by w rzadzie nikt nie chcial, dwa, ze po Kaczynskich ludzie nie beda wierzyli w nic.
Quezacoatl
11-07-2006, 02:13
O! to! to chce!
Tak się kiedyś ze znajomymi zastanawialiśmy jakie skutki miałoby obniżenie diet poselskich do ok 2500zł na miesiąc. Z tego można spokojnie wyżyć i to w dobrych warunkach. Nikt nie zaprzeczy, że po czymś takim połowa (jak nie więcej) by ze swoich stanowisk zrezygnowała. IMHO nawet lepiej, oni nie mają siedzieć tam dla kasy. Taki system przyciągałby jedynie patriotów i ludzi chcących faktycznie pomóc, a nie się nagłabać.
Ktoś jeszcze rozwinął ten pomysł, o opcję zwiększenia diety, ale tylko w przypadku gdy widać pozytywny wpływ posła na kraj. Potrzebujemy ludzi, którzy bedą coś robić a nie tylko pierdzieć w stołki. No i oczywiście za pomysły pokroju naszego obecnego rządu posypałyby się dalsze obniżenia diet ;)
IMHO to naród powinien trzymać rządzących za jajca, bo takiemu się potem wydaje, że jak wygra wybory to mu wszystko wolno.
[..]
I wiele innych...No, ale coz. Raz, ze mnie by w rzadzie nikt nie chcial, dwa, ze po Kaczynskich ludzie nie beda wierzyli w nic.
Załóż własną partię :P
Jasne, ze tak. Pod warunkiem, ze zmniejszymy diete tylko poslom bez wyksztalcenia wyzszego i tylko tym, ktorzy np. nie maja jakiegos minimum przebywania w sejmie.
- zniesc immunitet poslom
Nigdy w zyciu. Byc moze czasami rodzi to zle rzeczy, ale w czasach gdy kaczki doszly do glosu jest on jak najbardziej wskazany.
- wypierniczyc jakiekolwiek powiazania roznych partii z kolkami rozancowymi/radiami MaTwarz/jakimikolwiek mediami - szczegolnie przed wyborami.
Ok. Tylko w jaki sposb zdefiniujesz powiazanie parti z kolkami rozancowymi? Kiedy ono wystepuje? Kiedy jakis polityk wystepuje w jej telewizji? Sory, dla mnie tez jest to smieszne, ale mamy demokracje i kazdy polityk moze robic co chce, jezeli jest to zgodne z prawem.
- tam, gdzie siedzi ten z Mlodziezy Naz...tzn Wszechposlkiej) - po co ma istniec cos, co do niczego nie sluzy?
A to jest dokladnie takie same myslenie jak "zdelegalizowac SLD" - wiesz, kto to powiedzial?
- przestalic lizac tylek Amerykancom
ZDECYDOWANIE!! ;)
ak się kiedyś ze znajomymi zastanawialiśmy jakie skutki miałoby obniżenie diet poselskich do ok 2500zł na miesiąc. Z tego można spokojnie wyżyć i to w dobrych warunkach. Nikt nie zaprzeczy, że po czymś takim połowa (jak nie więcej) by ze swoich stanowisk zrezygnowała. IMHO nawet lepiej, oni nie mają siedzieć tam dla kasy. Taki system przyciągałby jedynie patriotów i ludzi chcących faktycznie pomóc, a nie się nagłabać.
Ty powaznie mowisz? Hehe - wybacz, ale patrioci tez maja rodziny. Musza je utrzymac. Byc moze to nie jest sprawiedliwe, ale jezeli mialbym zostac poslem, sluzyc spoleczenstwu i narazac sie na krytyke ludzi, ktorzy nie wiedza nic a nic o gospodarce, realiach itp to chcialbym jednak troszeczke zarobic. W ludziach powstaje jakas smieszna zazdrosc: duzo zarabia == musi malo robic. I pewnie nie raz sie tak zdarza. Ale pamietajcie, ze mimo wszystko spora czesc poslow zapier.d.ala ostro. Czy to w swoim regionie, czy to w partii, czy to pomagajac robic projekt jakiejs ustawy. Wejdzcie sobie na www.lex.pl i zobaczcie ile ustaw i poprawek jest przeglosowywanych rocznie. Myslicie, ze to wszystko robi garstka ludzi? Oczywiscie, nie wszyscy z nich to poslowie ;]
W sytuacji uchwalania takiego prawa proponuje oblozyc karami rowniez ludzi posiadajacych zwykle cd-romy ( bo moga sluzyc do odtwarzania lewych plyt produkowanych przez pirackie podziemie ), magnetowidy, odtwarzacze mp3 ( tak, to diabelskie mp3 ) i noze do pieczywa.
Dalej utwierdzam sie w przekonaniu, ze jak sie naobiecuje, dostanie wladze w rece i nie ma pomyslu na rzadzenie, najprostszym wyjsciem jest zamydlanie ludziom oczu rozgrywkami koalicyjnymi, manifestacjami homo, studniowka premiera, lustracja i nagrywarkami. Lud ma igrzyska, a zanim zglodnieje uklad sie zmieni a emeryturki juz beda gotowe...
zyczymy milego dnia w IV RP..
Niedlugo wogole nie bedzie mozna meic w domu kompa... bo mozna odtwarzac pirackie plyty, przeoisywac cos ....
Teraz to tylko czekać aż Nekromanta zostanie prezydentem a Lasooch premierem, ciekawe jakby to wygladało
Lepiej? Niech mnie wezma na Ministra Edukacji! :P
Niestety z polityka tak zawsze-raz u wladzy sa ludzie z prawicy potem z lewicy. Zawsze obiecuja zlote gory a dostajemy gowno. Najgorsze jest to ze PIS, LPR i moze kilka osob z innych partii chce ograniczyc wolnosc osobista a wzamian nic nie daja... no moze becikowe.
PIS to typowa populistyczna partia- nie ma zdefiniowanych jasno priorytetow, nie ma dobrego programu naprawy gospodarki i sluzby zdrowia (swiadczyo tym fakt iz na stanowiska tych resortow wzieto ludzi z PO). Jesli ktos ma juz rzadzi to wolalbym partie, ktora:
-zmiejszy podatki dla malych przedsiebiorst i firm prowadzonych przez mlodych wyksztalconych ludzi
-postara sie zatrzymac mlodziez w kraju
-postawi jasno sprawy z lekazami-no ile mozna podwyzszac pensje?
-zmniejszy ilosc spozywanego w polsce alkoholu!
-wprowadzi jakies zmiany w polityce pro-rodzinej(becikoemu mowimy nie)
Nie potrzebujemy takich pierdolek jak daje PIS, po co komu rozliczanie starych dziadow z ich SBckiej przeszlosci? h.uja to nas obchodzi ze jakis ksiadz 60 lat temu donosil na pania borosiukowa?
Zamiast zajac sie na powaznie gospodarka, brakiem checi do pracy naszych panow z nalewkami z pod sklepu, masowymi wyjazdami za granice przyszlych platnikow podatkow to wladza jak zwykle(tak jest zawsze) daje nam chelba i igrzysk.
Potrzeba nam... eeee... Lincolna???
Albo Kennedego.
Co tu duzo gadac?
KACZYZM
noo narazie nas te rzeczy nie obchodza (osoby ponizej 18lat) z tymi walutami vatami itp. czyzby po nominowaniu Jaroslawa Kaczynskiego na premiera szykowali razem zamach na slonce ? ;p
@Zamor1
Oni beda wladac swiatem.
Maja juz ksiezyc :/
Jasne, ze tak. Pod warunkiem, ze zmniejszymy diete tylko poslom bez wyksztalcenia wyzszego i tylko tym, ktorzy np. nie maja jakiegos minimum przebywania w sejmie.
Zniesmy te masakryczne diety wszystkim do normalnego poziomu. Oficjalnie deta wynosi 2.3 tysiaca zlotych. Czyli przy niskich zarobkach w Polsce (2.5tys zlotych) to nic ;)
Nigdy w zyciu. Byc moze czasami rodzi to zle rzeczy, ale w czasach gdy kaczki doszly do glosu jest on jak najbardziej wskazany.
Gdyby anulowac ten caly immunitet, poslowie zaczeliby bac sie prawa, a nie prawo poslow.
Ok. Tylko w jaki sposb zdefiniujesz powiazanie parti z kolkami rozancowymi? Kiedy ono wystepuje? Kiedy jakis polityk wystepuje w jej telewizji? Sory, dla mnie tez jest to smieszne, ale mamy demokracje i kazdy polityk moze robic co chce, jezeli jest to zgodne z prawem.
Ok. Ale skoro podpisanie takiego np paktu stabilizacyjnego odbylo sie TYLKO na antenie TVTrwam, to cos tu jest nie w porzadku? Wylacznosc - nie, dla wszystkich tv - jak najbardziej. O to mi chodzilo ;)
A to jest dokladnie takie same myslenie jak "zdelegalizowac SLD" - wiesz, kto to powiedzial?
Wiem, kto to powiedzial. Ale teraz odpowiedz mi, po co istnieje takie cos jak ministerstwo gospodarki morskiej, ktore (jak na razie) nie zajmuje sie niczym? A obecny minister, Rafal Wiechecki (byly dzialacz MW) nawet nie potrafi opisac, jak wyglada dorsz? Nie wspominajac o tym, ze zabronil rybakom wyplywac na morze w niedziele. Przeciez to zalosne jest - zlikwidowac cos, co istnieje tylko dla stolkow.
Niestety z polityka tak zawsze-raz u wladzy sa ludzie z prawicy potem z lewicy.
Bo ludzie rozczarowuja sie kolejnymi rzadami i kolejne ekipy wchodza do sejmu na niecheci do poprzednikow.
-postawi jasno sprawy z lekazami-no ile mozna podwyzszac pensje?
Place lekarzy trzeba uregulowac, a nie podwyzszac. Wielu lekarzy ( przy nienajwyzszych i nieadekwantnych pensjach ) dorabia prywatnie korzystajac z panstwowego sprzetu, wiec krzywda im sie nie dzieje.
-zmniejszy ilosc spozywanego w polsce alkoholu!
Niewykonalne z prawnego pktu widzenia. To jest kwestia obyczajnosci a nie legislacji.
-wprowadzi jakies zmiany w polityce pro-rodzinej(becikoemu mowimy nie)
Polityka prorodzina jest wynikiem rozsadnej polityki gospodarczej. Jesli kazda rodzina moze swobodnie _zarobic_ na dziecko i je _utrzymac_ wtedy automatycznie sa warunki do powiekszania przyrostu naturalnego.
Nie potrzebujemy takich rzodkiewka jest superek jak daje PIS, po co komu rozliczanie starych dziadow z ich SBckiej przeszlosci? h.uja to nas obchodzi ze jakis ksiadz 60 lat temu donosil na pania borosiukowa?
Niestety, niewiele wiecej mozna oczekiwac od partii katoprawnikow, w wiekszosci "pokrzywdzonych" ( a studia to kiedy konczyli ? nie za PRL ? ) przez system.
wladza jak zwykle(tak jest zawsze) daje nam chelba i igrzysk.
Jakos tego chleba nie widze, moze poza fabryka Sharpa o ktorej ostatnio Kazio rozmawial z Japonczykami. 10k nowych miejsc pracy, do czasu az zbuduja wyjedzie 10x tyle i bezrobocie leci w dol ...
@ministerstwo Wiecheckiego:
Na pierwszy rzut oka widac ze jest to nowy urzad wydzielony tylko po to, zeby koledzy Giertycha mieli robote ...
Diety dietami, ale posel dostaje jeszcze sporo innej kasy ( na utrzymanie biura poselskiego itp ) i poprzez pare cwanych umow o prace kasa i tak zostaje w rodzinie nawet jesli zarabia na reke 2.3k.
Niewykonalne. Jedyna rada - kary grzywny za agitacje polityczna w czasie ciszy wyborczej. Nie moze to pojsc dalej bo nie ma regulacji prawnych ( a na zdrowa przyzwoitosc odpowiednich srodowisk nie ma co liczyc .. ).
IMHO to naród powinien trzymać rządzących za jajca, bo takiemu się potem wydaje, że jak wygra wybory to mu wszystko wolno.
idealne podsumowanie.
pzdr
Shanhaevel
11-07-2006, 12:24
Czytałem jak pewien gość wymyślił sposób na podatki...
Za każdym razem, gdy podwyższają podatki o 1 %, to muszą też sobie podwyższyć podatek od diety o 2 % i odwrotnie, obniżą o 1 %, sobie też o 2%. :P
Potrzeba nam... eeee... Lincolna???
Albo Kennedego.
Co tu duzo gadac?
Reagana, kurde, Reagana!
noo narazie nas te rzeczy nie obchodza (osoby ponizej 18lat) z tymi walutami vatami itp. czyzby po nominowaniu Jaroslawa Kaczynskiego na premiera szykowali razem zamach na slonce ? ;p
Ale tylko z motyką. I pistoletem na kulki.
Quezacoatl
11-07-2006, 14:00
No man is wise enough, nor good enough to be trusted with unlimited power.
I tego trzeba się trzymać.
Jeżeli chodzi o zajmowanie stołków, przez tworzenie nikomu niepotrzebnych "organizacji" to jest to proceder, który zdecydowanie należałoby ukrócić, tymbardziej że jego efekt to tylko wzrost biurokracji. Potem pieniadze należące do państwa, przechodzą przez tyle rąk, że wszystko ginie, bo każdy musi sobie coś z tego podebreć (nieraz jawnie).
Witam!
Tu o tym dyskutujmy!
PS:
Prosze tylko o jedno.
Thx!
1:CZy on mial doswiadczenie z prawdziwa nauka? Jezeli nie to niech on idzie na pole orac ziemiaki.
2:W-F nie powinno sie nigdy usuwac poniewaz to tez nauka wkoncu uczymy sie grac w pilke,hokey,kosza itp. Nie dosc, ze mam historie polski na normalnej lekcji histori to jeszcze mam sie tego douczac czy on powariowal?! Nie tylko rozum jest wazny, ale i takze sila fizyczna.
3:Bedzie.
4:Sprawa z trzezwoscia i potraceniem rowerzysty to tylko jej sprawa. W koncu ten rowerzysta sam na nia wpadl i jezeli maja ja usunac to mysle, ze postepuja zle.
5: O niech mysle tak: awanturnicy,samoluby,leniuchy,zlodzieje I tylko tyle.
6:Tak.
Reagana, kurde, Reagana!
RACJA!
A moze trzeba nam Kazimierza Wielkiego? :P
@Down
Wiec czemu nie napisal ze do pana MINIZDRA? :D
Shanhaevel
11-07-2006, 19:32
@up
Kurde, rozwaliłeś mnie. Toż to widać na kilometr, że mówił o Giertychu. -.-
Omg, dziecko! Czytanie ze zrozumieniem!
I to powinno być tutaj dobrym komentarzem...
Problemem w Polsce nie są wysokie zarobki polityków,ale marnotrawstwo pieniędzy.
Bardzo duzo pieniędzy jest marnotrawiona bo:
-decydujacy nie mają pomysłu jak je wykorzystać
-podejmuje sie idiotyczne decyzje tylko dlatego,zeby wydac kase (bo jeżeli zostanie nadwyzka to w przyszłym budżecie mniej sie dostanie)
-niektórzy chcą ,ale nie wiedza jak wykorzystać pieniadze
-niektórzy chca i umieja wydać sensownie kase,ale sie boja ryzyka i wydają na "bezpieczne"cele, czyli rozdaja kase
-czesto kasa jest wydawana na jakis cel dlatego,ze jest to medialne,a inne konieczne wydatki są pomijane
Nawiązując do tematu:To,ze J.Kaczyński bedzie premierem było wiadomo na samym poczatku, pytanie pozostawało "kiedy"
To,ze Lepper został wicepremierem to zarówno dobrze i źle. Źle bo nie chce,zeby wicepremierem był ktos kogo największym zmartwieniem jest własna kariera.
Dobrze:bo Lepper juz nie bedzie uzywał argumentu,ze nie był u władzy, część ludzi zobaczy,ze ten lepper to nie żaden janosik co daje biednym.
Źle,ze Zyta odeszła bo Polsce potrzeba silnego ministra finansów.
Wirand von'lee
12-07-2006, 12:42
Nie wiem czy ktoś już pisał tu coś takiego, bo nie czytałem całości.
Moim zdaniem pomysł ministra Giertycha jest pomysłem dobrym. Argumentuję to tym, że wśród młodych Polaków istnieje niski poziom świadomości narodowej, a co za tym idzie zmniejszenie patriotyzmu. Wprowadzenie dodatkowego przedmiotu, jakim miałaby być historia Polski w znacznym stopniu pomogłoby w rozwiązaniu tego problemu. Ponadto uważam, że nauka gry w piłke czy jakikolwiek inny sport jest sprawą podrzędną, gdyż: po pierwsze, niektóre z tych sportów możemy uprawiać poza szkołą, po drugie, umiejętność tych sportów raczej nie przyda się w późniejszym życiu, a jeśli ktoś chce zostać sportowcem to powinien iść do odpowiedniej szkoły, gdzie będzie kształtowany w tym kierunku. Jeśli jednak ktoś chce uprawiać sport w normalnej szkole to może uczęszczać na dodatkowe zajęcia sportowe, które są organizowane w większości szkół.
Ponadto uważam, że nauka gry w piłke czy jakikolwiek inny sport jest sprawą podrzędną, gdyż: po pierwsze, niektóre z tych sportów możemy uprawiać poza szkołą,
Historii polski tez mozesz sie uczyc poza szkola, nikt ci nie broni
po drugie, umiejętność tych sportów raczej nie przyda się w późniejszym życiu, a jeśli ktoś chce zostać sportowcem to powinien iść do odpowiedniej szkoły, gdzie będzie kształtowany w tym kierunku.
Nie chodz o sama umiejetnosc tylko o aktywnosc fizyczna. Jestes mlody, wiec musisz rozwijac swoje miesnie i stawy, zeby na starosc dawaly rade.
Jeśli jednak ktoś chce uprawiać sport w normalnej szkole to może uczęszczać na dodatkowe zajęcia sportowe, które są organizowane w większości szkół.
Jezeli ktos chce zostac patriota moze zapisac sie do MW czy LPR. Dla mnie bycie patriota jest tak samo nieobowiazkowe jak dla ciebie bycie sportowcem. De'facto uwazam, ze nauka historii nie rozbudzi w czlowieku patriotyzmu, bo to nie jest cos co czuje sie caly czas tylko w konkretnych chwilach.
Niedlugo wogole nie bedzie mozna meic w domu kompa... bo mozna odtwarzac pirackie plyty, przepisywac cos ....
I można się komunikować z innymi gejami i pedofilami! Pewnie w celach obaleniu reżimu Kaczorów!
Keep on rockin' in the free world, qwa.
Moim zdaniem pomysł ministra Giertycha jest pomysłem dobrym. Argumentuję to tym, że wśród młodych Polaków istnieje niski poziom świadomości narodowej, a co za tym idzie zmniejszenie patriotyzmu. Wprowadzenie dodatkowego przedmiotu, jakim miałaby być historia Polski w znacznym stopniu pomogłoby w rozwiązaniu tego problemu. Ponadto uważam, że nauka gry w piłke czy jakikolwiek inny sport jest sprawą podrzędną, gdyż: po pierwsze, niektóre z tych sportów możemy uprawiać poza szkołą, po drugie, umiejętność tych sportów raczej nie przyda się w późniejszym życiu, a jeśli ktoś chce zostać sportowcem to powinien iść do odpowiedniej szkoły, gdzie będzie kształtowany w tym kierunku. Jeśli jednak ktoś chce uprawiać sport w normalnej szkole to może uczęszczać na dodatkowe zajęcia sportowe, które są organizowane w większości szkół.
Trochę mnie Twoja wypowiedź rozśmieszyła - czego my się, k*rwa, uczymy na normalnej historii, jak nie historii Polski (w większości)!? Tak samo - ja nie planuję być historykiem. Po co mi historia? Nie planuję być pisarzem - po co mi j. polski? Nie planuję być sportowcem również, ani chemikiem, biologiem, lekarzem etc etc. Jakby każdy od razu wiedział kim chce być, to by równie dobrze mógł mieć w szkole 2-3 przedmioty, które mu się przydadzą. Mówisz, że sporty mi się nie przydadzą - powiem to samo o historii Polski. I tak nic z tych lekcji na długo nie zapamiętam (kucie do sprawdzianu - pamiętam, ale tylko przez 2-3 dni, potem zapominam, po miesiącu totalna pustka nt. lekcji sprzed tegoż miesiąca). Patriotyzmu też z tych lekcji nie wynoszę. I co?
@UP
Uczymy sie praktycznie tylko rozbiorow, o naszej pierd**onej szlachcie itd. Po co?
Tak? To pomysl. Jak ktos jest cielak, to kto z nim bedzie np. chcial grac w pilke? A on sam nie bedzie chcial, bo nie bedzie umial.
I beda chodzili takie inwalidy....
spider-bialystok
12-07-2006, 15:13
Jak dla mnie wszystkie w-f'y mozna wywalic; rozgrzewka 15 min, potem 10 min pogramy w cos i reszte czasu siedzimy na lawce bo inne klasy cwicza. Jak ja chce pocwiczyc to ide na stadion i przez 30 min na nim zmecze sie bardziej niz przez tydzien na w-f'ach. W Polsce w-f to zenada, latem mamy je na podworku i od samego siedzenia na tym sloncu w samo poludnie czlowiek sie poci niemilosiernie i w takim stanie idzie sie na nastepne kilka lekcji w dusznej klasie >.<. A szatnia u mnie byla po prostu swietna: 3x2 m i okolo 30-40 osob naraz :|
Poza tym co z tego jak ktos pobiega te 40 min na w-f'ie skoro potem bedzie siedzial w domu caly dzien? ;s
spider to że Ty tak masz to nie znaczy że wszyscy ;p u mnie na wfie w 80% wychowań fizycznych gramy w piłke 10% w inne sporty i 10% na zaliczenia żeby ocenki były.i takie wfy uwielbiam ;p raz na sali raz na dworze a raz na dużej hali gramy sobie w piłke czasem tylko zdarza się że któraś z sal nie jest wolna;)
~~~~~~~~~~~
co do Polski podobno znowu ma być rząd mniejszościowy bo Samoobrona ma jakieś problemy do kaczorków...znowu tyle czasu w pupe
Jak ktorys ciec wspomni jeszcze raz, ze wycowafie w-fu z normalnych szkol to dobry pomysl to kur.wa chyba zabije! Jak dla kogos jedyny sport to gry komputerowe i najchetniej by trenowal caly tydzien po 10h dziennie to nie wroze mu dlugiego zycia i zdrowia. Jak kazdy kto choc troche wie oczywiste jest ze bez chociaz krotkiego treningu jakiegokolwiek sportu nasze organizmy staja sie bardziej narazone na wiele chorob, pojawiaja sie rowniez (rowniez od dlugotrwalej pracy na komputerze) zwyrodnienia stawow.
Najwazniejsza sprawa: Jesli zamiast w-f Roman chce nam dac historie polski i uczynic z nas patriotow to mu sie chyba cos w glowce pojebalo. Z tego co widze najweksze zrywy patriotyczne nie sa gdy jest manifestacja przeciwko pedaleniu sie w Holandii ale podaczas rywalizacji sportowej na szczeblu miedzynarodowym-ktos widzial wiekszy powod do chwalenia sie swoim krajem niz zdobyce przez niego mistrzostwa w jakim sporcie, czy brazylijczycy nie sa dumni ze swoich canarinios?
Sek w tym, ze patriotyzmu nie nauczy sie na lekcji historii takiej czy innej, patriotyzm trzeba zaszczepic rozbudzajac szacunek do kraju w ktorym zyjemy. A dlaczego niby szanowac kraj, w ktorym wszyscy chca nas wyr**** w d*** ? Dlaczego szanowac kraj w ktorym prawie nikomu nie zalezy na niczym wiecej poza wlasnym portfelem ?
bounce~
Quezacoatl
12-07-2006, 19:27
Jakby każdy od razu wiedział kim chce być, to by równie dobrze mógł mieć w szkole 2-3 przedmioty, które mu się przydadzą.
Ludzie kiedy wy zrozumiecie że to tylko dla waszego dobra.
Nie chesz być historykiem/sportowcem itd.? kim chcesz być?
Powiedzmy że chcesz się poświęcić informatyce (trafiłem?) od dzieciństwa uczysz się w tym kierunku. I co? gdy dorastasz okazuje się że na rynku informatycznym (?) bezrobocie (rynek przesycony), a ty nie masz co jeść. Naturalnie idzesz szukać innej pracy, i co? Nigdy nie miałeś WFu? posada pomocnika trenera odpada, nigdy nie miałeś chemii? posada expedienta w sklepie farmaceutycznym odpada itd. Pozostaje ci umrzeć z głodu. :D
Podstawowe wykształcenie w każdej dziedzinie daje ci większe szansę na przeżycie na tym niegościnnym globie. A jeżeli mało z tych lekcji wyciągasz to już twoja wina. Jak się chce wiedzieć, to się wiedzy nie zapomni. A każdy skrawek wiedzy może ci się w życiu przydać. Nie licz na to, że wszystko bedzie ci się w życiu udawać, bo na tym wielu już się przejechało. ;(
Taki fajny wykład. IMHO nauka profilowana, powinna się zaczynać od liceum, nie wcześniej, bo potem mamy takich (jak w USA) co to myślą, że Stany zjednoczone to oddzielny kontynent.
Ludzie kiedy wy zrozumiecie że to tylko dla waszego dobra.
Nie chesz być historykiem/sportowcem itd.? kim chcesz być?
Powiedzmy że chcesz się poświęcić informatyce (trafiłem?) od dzieciństwa uczysz się w tym kierunku. I co? gdy dorastasz okazuje się że na rynku informatycznym (?) bezrobocie (rynek przesycony), a ty nie masz co jeść. Naturalnie idzesz szukać innej pracy, i co? Nigdy nie miałeś WFu? posada pomocnika trenera odpada, nigdy nie miałeś chemii? posada expedienta w sklepie farmaceutycznym odpada itd. Pozostaje ci umrzeć z głodu. :D
Podstawowe wykształcenie w każdej dziedzinie daje ci większe szansę na przeżycie na tym niegościnnym globie. A jeżeli mało z tych lekcji wyciągasz to już twoja wina. Jak się chce wiedzieć, to się wiedzy nie zapomni. A każdy skrawek wiedzy może ci się w życiu przydać. Nie licz na to, że wszystko bedzie ci się w życiu udawać, bo na tym wielu już się przejechało. ;(
Taki fajny wykład. IMHO nauka profilowana, powinna się zaczynać od liceum, nie wcześniej, bo potem mamy takich (jak w USA) co to myślą, że Stany zjednoczone to oddzielny kontynent.
Wiem, że to dla mojego dobra. To był argument przeciwko jego opinii nt. tego, że historia Polski jest baardzo potrzebna, a wf wcale. Ja wiem, że wszystkie przedmioty są nam w większym lub mniejszym stopniu potrzebne, poza historią muzyki oczywiście.
@Quezacoatl
na bank wezmą cie do roboty w aptece bez kształcenia w kierunku ~chemicznym. jeżeli nawet miałby te studia informatyczne(idąc twoim przykładem) to ostatni raz chemie miał w szkole średniej na podstawowym poziomie pewnie... spytaj się kogoś czy przyjmie cię do apteki z takim poziomem wiedzy -.-
Quezacoatl
12-07-2006, 19:53
@Up
I takie komentarze pojawiaja się gdy ludzie bawią się w szczegóły :confused:
To miało być jedynie porównanie, poglądowe... jak mam ci to opisać?
Myślę, że chwyciłeś przekaz a o to mi chodziło, a to gdzie z jakim wykształceniem przyjmą mnie nie interesuje, więc to był tylko strzał.
(dobrze, że nikt się nie przyczepił, ze napisałem tylko o chemii i wfie B) )
Podstawowe wykształcenie w każdej dziedzinie daje ci większe szansę na przeżycie na tym niegościnnym globie.
2 lata po ukonczeniu liceum nie pamietam autorow wiekszosci lektur ( tytulow zreszta tez ), musialbym grzebac dlugo w pamieci zeby przypomniec sobie ile mamy chromosomow, z historii pamietam jedynie bitwe pod Warna i oswiecenie. Oddalbym 85% przedmiotow przez ktore musialem ( chcac nie chcac ) przejsc za jedno kierunkowe obieralne wprowadzenie do ukladow elektronicznych, chocby przez 2 lata mieli mnie uczyc budowy tranzystora.
Wybierajac dany kierunek studiow ma sie swiadomosc, ze chcac dostac prace w dziedzinie, ktora nas interesuje trzeba wyjsc bardzo szeroko poza zakres obowiazujacy na kierunku ( np elektronik musi byc bardzo dobrym informatykiem a nie tylko miec praktyke z lutownica i kabelkami ). Elementarna wiedza ze wszystkiego poza nasza dziedzina tylka nam nigdy nie uratuje.
A teraz wrocmy do tematu.
Warto powiedziec o tym, ze malo ktory nastolatek zdaje sobie sprawe z tego kim bendzie w przyszlosci. Niektorzy gdyby ich nie zmusic zamiast sie uczyc to graliby w Tibie, zamiast kszatalcic sie woleliby wbic levelik albo troche skila.
Pewien pan gral sobie jako dziecko w gierki komuterowe, czesto wystepowaly w nich rozmaite bajkowe stwory, panowi x podobalo sie to. Kiedys gdy byl juz starszy pomyslal ze fajnieby tak robic takie ludziki zeby ludzie w nie grali, gdy dorastal olewal wszystko, myslal ze nie musi uczyc sie nawet informatyki. Pewnego razy poszedl do nowootwartej kafejki i zobaczyl co to "tibia" zaczol grac, coraz czesciej i wiencej. Olewal szkole, ale wkoncu skonczyl technikum informatyczne (nie zdal matury, wyniki mial rowniez slabe). Rodzice w*****li sie na niego i kazali znalesc prace... znalazl w... kafejce. Mogl grac do woli, dzieci przychodzace na godzinke po szkole grac w CS graly w te kwadratowe ludziki a on dzieki temu mogl siedziec i tylko mowic:"siadaj na stanowisko xx" "6.50 sie nalezy". Gral, i gral wiencej ludzi zaczelo grywac w tibie. Po kilku latach(dwuch) wkoncu dorusl i zrozumial, ze marnuje zycie pracujac z dziecmi bez neostrady za marne pieniadze, zarywaja noce. Poszedl pracowac w fabryce, sprzedal chara w Tibii.
Historia dluga i prawdziwa.
Kazdy mlody czlowiek moze zmarnowac sobie zycie olewajac edukacje, bo mysli ze wyzyje z gier komputerowych. Ale nawet zeby byc dobrym fachowcem trzeba skonczyc zawodowke i troche sie tam nauczyc. Dzisiaj czlowiek po wielogodzinnym wpatrywaniu sie w ekran potem nie moze sie skupic na literkach ktore nie sa kolorowe i nie poruszaja sie. Ludzie ktozy nalogowo graja na pewno benda mieli problem ze skupieniem sie-nauka. Nawet aby projektowac gry trzeba miec wyksztalcenie i wyobraznie, bez tego mozemy sobie platnego OTSa zalozyc albo server do Linage II czy jakiegos innego MMORPGa.
Dlatego wlasnie sadze ze kazdy przedmiot powinien byc obowiazkowy(dodalbym kilka zawodowych w gimnazjum, bo potem mamy spoleczenstwo serwisow telefonicznych, kalekie) dopiero dojzaly czlowiek moze wiedziec co bendzie robil w zyciu.
@Stożek
mam wrażenie jakbyś częściowo pisał o sobie... może olewałeś polski ?
-tak, tak od razu w podstawówce przedmioty zawodowe dodać jak taki dzieciak nei wie co będzie robił w życiu.
-kiedyś grając po kilka godzin w tibie nie miałem problemu skupić się potem na innych czynnościach, może jestem inny ?
@up Zgadza sie, polski olewalem i bende to robil nadal. Jednak ocena z polskiego (dobry) wystarczy mi. Ucze sie na wszystko tylko nie polski...
Te przedmioty zewodowe nie powinny byc wprowadzane za wczesnie(jeszcze sie dzieci zabija wkretarka albo srubokretem), mysle ze w gimnazjum jednak powinno byc cos takiego.
Shein Silvershadow
13-07-2006, 11:02
@up Zgadza sie, polski olewalem i bende to robil nadal. Jednak ocena z polskiego (dobry) wystarczy mi. Ucze sie na wszystko tylko nie polski...
Te przedmioty zewodowe nie powinny byc wprowadzane za wczesnie(jeszcze sie dzieci zabija wkretarka albo srubokretem), mysle ze w gimnazjum jednak powinno byc cos takiego.
Ciekawe, jak na poziomie gimnazjum można "przyuczać" na przykład przed filologią angielską? Wprowadzać staroangielski, metodykę i te wszystkie inne dziwadła? Hihi.
@obieralnie przedmioty w sam raz do liceum na 2-3 rok, ktos po poprzednich latach ma swiadomosc tego w jakim kierunku chce kontynuowac nauke, to bierze dodatkowa biologie/ chemie/ historie, dodatkowo prowadzona z ukierunkowaniem wlasnie na specyficzny kierunek studiow, bez koniecznosci wyrownywania w dol " bo reszta sobie nie poradzi "
@stożek
no i widać efekty... -.-
@silver~
albo chemie fizyczną i na bank wszyscy przejdą te przedmioty ;>
"Przymilasz sie kiedy chcesz władze mieć, i zmieniasz się, kiedy wkońcu ją masz..."
Nie chcecie wiedzy ogólnej?
To zakilka lat bedziecie sie wypowiadali jak niektórzy Amerykanie i wg których swiat sie tak przedstawia ;)
http://rotfl.pl/img.php?242
..a na pytanie skąd si bierze mleko odpowiecie "z lodówki"...a w lodówce ? "ze sklepu"
Ciekawe, jak na poziomie gimnazjum można "przyuczać" na przykład przed filologią angielską? Wprowadzać staroangielski, metodykę i te wszystkie inne dziwadła? Hihi.
Można, bo to nie jest nic wielkiego na filologii angielskiej, sam byłem na tym kierunku, ale zrezygnowałem na rzecz telekomunikacji i elektrotechniki.
Przedmioty jakie ja miałem:
Metodyka - jak uczyć aby nauczyć
Gramatyka - wejście w większe szczegóły - to co robisz np. na języku polskim
Historia - trochę historii o państwach anglojęzycznych
Literatura - coś o pisarzach, poetach tych krajów
Fonetyka - jak wymawiać angielskie, amerykańskie słowa
Czytanie - ...
Tak więc tto są tylko rozbudowane przedmioty i spokojnie mogłyby się znaleźć w gimnazjum, liceum w stopniu początkowym.
Studia dobre dużo dające ale nudne :P.
If a dog chews shoes whose shoes does he choose.
Six silly sisters selling shinny shoes.
Five fresh fish for you.
Shein Silvershadow
13-07-2006, 12:54
If a dog chews shoes whose shoes does he choose.
Six silly sisters selling shinny shoes.
Five fresh fish for you.
Łatwe do wymówienia:p
(..) poprostu cała sytuacja mnie denerwuje i cały ten PiS, obecnie wywalili z rządu jednynego człowieka, który budził zaufanie - p. Marcinkiewicza...
I takie coś mnie denerwuje!
Marcinkiewicz SAM zrezygnował ze stanowiska premiera Rzeczypospolitej Polski...>.<
Niedosłyszy i powtarza.
Odnośnie tematu:
Lepper ministrem rolnictwa - Ok... zna się na tym, ale wicpremierem..? Ehh, no cóż rząd nie jest idealny...
A teraz odnośnie tego, że w mediach cały czas krytykują:
Czy jak rządziła kur*a lewica to oni coś złego powiedzieli? Cały czas krytykowali? Czy był program Majewskiego, który cały czas naśmiewał się z polityków? NIE!
Medią nie jest na ręke władza PiSu... Tak samo lewicy...Myślicie, że ona nie wywiązała się z PZPRu? Założyciele SLD to byli PZPRowcy... A ich się kur*a nie krytykowało...Obecny rząd chce tych byłych "agentów SB" upublicznić...Więc nie ma się co dziwić, że lewicy to nie na ręke...
Wszyscy, którzy się nie znają zbytnio na polityce od początku "pluli" na ten rząd nawet jeśli zrobili coś dobrego, to media tego nie pokazywały. Ja bym proponował każdemu z was przynajmniej RAZ oglądnąć całe obrady sejmu...
W zupełności zgadzam się z Chesterrem (?)
To by było na tyle...
Mam nadzieję, że nie spotkam się od razu z masą wyzwisk i złych notek na mój temat "Bo on jest be!11 i nie mysli tak jak my !!111" ...
Five fresh fish for you.
A 'Five fresh fish for free' byłoby chyba trudniej wymówić ^^
I takie coś mnie denerwuje!
Marcinkiewicz SAM zrezygnował ze stanowiska premiera Rzeczypospolitej Polski...>.<
Niedosłyszy i powtarza.
Taak, stuprocentowo sam zrezygnował, pod ŻADNYM naciskiem ze strony szefa partii, na pewno... na jakim świecie Ty żyjesz? -,-
Odnośnie tematu:
Lepper ministrem rolnictwa - Ok... zna się na tym, ale wicpremierem..? Ehh, no cóż rząd nie jest idealny...
Kryminalisty w ogóle w rządzie nie powinno być. A na stanowisku v-ce premiera to już kpina.
Wszyscy, którzy się nie znają zbytnio na polityce od początku "pluli" na ten rząd nawet jeśli zrobili coś dobrego, to media tego nie pokazywały. Ja bym proponował każdemu z was przynajmniej RAZ oglądnąć całe obrady sejmu...
Wolę Pokemony. Zarówno bardziej toto interesujące jak i inteligentniejsze... I co zrobili dobrego jak na razie, hm?
Bluzgać Cię nie zamierzam ^^'
Trzeba byc idiota zeby myslec, ze najbardziej zaufany polski polityk, gloszacy wszem i wobec swoje sukcesy ot tak rezygnuje ze stanowiska. To, ze bedzie marionetka w rekach Kaczorow wiadomo bylo zaraz po wystawieniu go na premiera...
Czy jak rządziła kur*a lewica to oni coś złego powiedzieli? Cały czas krytykowali? Czy był program Majewskiego, który cały czas naśmiewał się z polityków? NIE!
Nie pamietam, zeby lewica zaczynala rzady od debaty o becikowym, zakazywania pokojowych demonstracji, dzikiej lustracji i dekomunizacji, nie wspominajac o kilkumiesiecznych rozgrywkach koalicyjnych typu " kupic LPR za stolki ". Wokol PiSu jak na razie jest wiecej dymu niz ognia...
Obecny rząd chce tych byłych "agentów SB" upublicznić...Więc nie ma się co dziwić, że lewicy to nie na ręke...
Jakby nie patrzec, TVP pod rzadami Bronislawa W. na pewno lizac tylka lewicy nie bedzie, Rydzyk raczej tez nie, goscie od Polsatu i TVN tez jakos prolewicowi nigdy nie byli. Publiczny polew z blaznow przy wladzy wynika z tego co robia i jak to robia a nie z tego czy sa z prawej czy lewej strony. Za SLD nie bylo rolnikow z wyrokami na stanowisku premiera ani kon nie zajmowal sie edukacja.. To jest nie na reke wiekszosci myslacego spoleczenstwa a nie tylko lewicy ktora wplywy w TV daawno juz ma ograniczone..
Ja bym proponował każdemu z was przynajmniej RAZ oglądnąć całe obrady sejmu...
Ja proponuje przyjrzec sie blizej gdy w wiadomosciach pokazuja fragmenty sali sejmowej przy debatach o finansach publicznych itp, i zobaczyc ilu poslow w tym czasie wychodzi.
Istotnie faktem jest ze wokol obecnego rzadu jest sporo szumu. Postarajcie sobie jednak przypomniec jak ksztaltowaly sie finanse panstwa za rzadow SLD-UP. Kolesiostwo. lapuwkarstwo zatrudnianie rodzin i wyjeba,na dziura budrzetowa, ze nie wspomniec o tym ze politycy przyznawali sobie ogromne premie. Jesli mialbym wybierac pomiedzy PiS a SLD zdecyduje sie na PiS.
Gdy szedlem na wybory wiedzialem ze bede glosowal na PO, duzo mowilo sie wtedy o koalicji z PiS. Myslalem wtedy ze reformy gospodarcze PO pozytywnie wplyna na gospodarke(glownie podatek liniowy ktory sprawdza sie znakomicie we wszystkich panstwach) a Socjalistyczni PiS-owcy nie pozwola biednym umrzec z glodu. Jednak wybory wygraly kaczaki i jasnym stalo sie dla mnie ze ich celem nie jest naprawa panstwa lecz zdobycie i utrzymanie wladzy, Zlamali oni chyba wszystkie swoje postanowienia(3 mln mieszkan to smiech na sali) skumali sie z przestepcami i nacjonalistami(na ktorych grzmieli wczesniej) innymi slowy chca poprostu rzadzic. Warto jeszcze wspomniec ze Andrzej L. prowadzil wczesniej rozmowy koalicyjne z... SLD!!! Przyjal do swojej partii Renate B. ktora sfalszowala listy podpisow(moim zdaniem za cos takiego kara wiezienia powinna wynosic przynajmniej 3 lata wiezienia i zakaz obejmowania stanowisk publicznych).
No i co do pomyslu zmniejszenia godzin wychowania fizycznego na rzecz historii polski. W-F jest jak najbardziej potrzebny w szkole, w gimnazjum mialem 4h tygodniowo i nikt nie nazekal. Gdy poszedlem do Liceum(jednego z najlepszych w bialymstoku) moim nauczycielem byl chlorek, niejednokrotnie musielismy przynosic wlasne pilki zeby pograc a nauczyciel pojawial sie na lecjach raz na 4 miesiace. Patriotyzmu uczylem sie za to nie na historii lecz na
jezyku polskim.
Mnie w*****a dzisiejsza polityka: kiedys (za rzadow SLD) jakos malo bylo szumu wokol stanowisko, dopiero pod koniec nastapil powazny rozpad. Teraz przez 8 miesiecy jedyne co zrobiono to kilka poprawek do ustaw, becikowe, nowa droga dojazdowa do podjazdu pasla X, nowy pociag pospieszny relacji posel Y-Warszawa, reszte czasu PiS na czele z p.Gosiewskim(zwanego jeba.nym karakanem) i panami Kaczynskimi prowadzi "tajne" gierki polityczne, intrygi majace na celu wyjebanie z kazdego stolka ludzi z poza "nowej Grupy Trzymajacej Wladze".
Szczerze mowic mnie wali to, ze ludzie z SLD byli jakomis SBkami kilkadziesiat lat temu. Wiadomo-ludzie sie zmieniaja, pozatym kazdy chyba moze zostac bylym "agentem" wystarczy pogadac z kim trzeba w IPN. Nie powinno byc takiej dyskryminacji nawet jesli chodzi i gejow(chociaz nie popieram homoseksualizmu). Mam dosyc bojowek mlodziezy nazi... wszechpolskiej, ktore zajmuja sie biciem, oczernianiem itp. kazdego kto nie jest:bialym katolikiem, koniecznie hetero, nie chodzi do klubow, slucha TYLKO muzyki klasycznej i arki noego.
Diego'Odin
13-07-2006, 23:08
wiecie co mnie przeraza (oprocz polityki)?
ojciec dyrektor an "his boys"(raczej his mocher komando)
Dodałbym do tego wyrywanie któregoś paznokcia raz w miesiącu, ale tak żeby odrósł. That hurts xd
uhu jasne politycy tyle juz ukradli ze nerwy w palcach im pozamieraly uroslo zgrubienie i nie czuja nic wiecej oprocz pieniendzy
Bez przesady, sadysta nie jestem ale powinni dostac na co zasluzyli..
czyli to co napisalem a za sadysm nad politykami (nie wszystkimi) powinny byc nagrody Wiekszosc mysli tylko o wlasnej dupie a to ze tysioce(?)osob na nich glosowaly majac nadzieje na poprawe You are now ignoring People.
New money has arrived.
Jeśli WF ma być trzymany na dotychczasowym poziomie, to może go w ogóle nie być. Na moich lekcjach nauczyciele zwykle rzucali piłke (do nogi, której zresztą nienawidzę - głównie właśnie przez takich nauczycieli). Czy jest sesn mieć taki WF? Oczywiście, nie. Gdyby na tych lekcjach nawet coś się działo, to nie przyniosło by to korzyści dla zdrowia. WF byłby sensowny, gdyby istniał każdego dnia w szkole, a na lekcji nauczyciele dawali by niezły wycisk, wtedy efekty pewnie dało by się zauważyć.
Slajt to ,że Ty nie lubisz piłki i moze jakieś 30 albo 20% uczniów to wasza sprawa.daje głowe że około 70% uczniów wolało by pograć w piłke niż dostać niezły wycisk,z resztą grając też można nieźle poćwiczyć...
pozatym jesli jest taka sytuacja(choć w to nie wierze)że nauczyciel daje wam piłke do nogi a wy wolicie pograć w co innego to poporście tylko pewnie wa da;)
Skonczcie z tym plakaniem "wuef jest błeee", bo to sie zalosne robi. Na matmie sie nikt nie pyta, czy lubisz geometrie/stereometrie/algebre czy ulamki. Oczywiscie znajdzie sie grupa, ktora nie bedzie cwiczyla "dla zasady" albo dlatego, ze sie wstydzi, ze jest np chuda. Ale to sie zalatwia u psychologa w szkole, a nie na forum. Gdyby nie ten wuef to duzo osob w ogole nie zapoznalaby sie ze sportem (ja, dzieki graniu w noge na wuefie, polubilem ten sport).
Quezacoatl
14-07-2006, 00:50
z resztą grając też można nieźle poćwiczyć...
Nie jeśli stoisz na bramce. ;)
Ale to sie zalatwia u psychologa w szkole
W mojej byłej szkole to właśnie pani psycholog chyba najbardziej potrzebowała pomocy... i to psychiatry.
WF, tak! Ale przy kilku założeniach (min. powinien być na koniec lekcjii, no i kary za nieobecność itd.). Choć sam nie przepadam za wysiłkiem fizycznym, sądze że lepsze to, niż kolejne godziny siedzenia zgarbionym nad książkami.
Shein Silvershadow
14-07-2006, 10:00
A może WF jako przedmiot dodatkowy, jak na przykład religia? Kto chce, to chodzi, kto nie, to nie.
Historia Polski, jeżeli miałaby być wydzielona z godzin zwykłej historii, to powinna być obowiązkowa. A jeżeli pozostawałby zwykły wymiar godzin historii zwykłej, to nie;)
A może "Historia Polski" jako przedmiot dodatkowy? Czemu nie, ten kto chce być "patryjotom" może chodzić, reszta może normalnie iść na w-f.
Panowie. Jest nadzieja-internet. Gdyby go nie bylo to zapewne zamiast gadac o polityce, komentowac denne decyzje naszych kochanych kaczuszek, obrazac pana karakana zwanego rowniez Gosiewski(ten knypas z krotkimi raczkami, paluszkami typu"kielbaska" i miesniem piwnym wychodowanym na jakim syfie z tesco za 0.75gr), klucic sie na temat pomyslow Romka G., ktory wcale nie jest antysemita, gdyby nie to to sluchalibysmy jebanej propagandy podawanej na tacy przez telewizje. Obejzyjcie kiedys dziennki w kazdej telewizji(Trwam rowniez) i porownajcie. Gdyby nie nasze dyskusje na rozmaiych forach to byloby jak za komuny-cos sie stalo na polnocy a na poludni brak wiesci.
Gdyby nie net to najprawdopodobniej palityka stanelaby w miejscu-bo po co sie maja starac jak o ich pierdzeniu w stolek nikt nic nie wie, po co?
Zamiast owalac kolejnego browarka pod sklepem, albo ruszac reka o jakies 15cm w prawo i lewo przed komputerem aby zobaczyc bialy napis "You advensed in sth." Postarajmy sie lepiej pomyslec o tym co mozemy zrobic dla kraju? To wlasnie jest patriotyzam- a nie jakies wyuczone regolki, daty historyczne, biografie i wiersze (nie mowie zeby nie wiedzec kto to A.Mickiewicz). Gdy my-przyszlosc Polski zaczniemy sie zachowywac jak ludzie a nie zwierzeta, ktore najchetniej pozagryzalyby sie nawzajem to w tym kraju nareszcie bendzie dalo sie zyc. Teraz moje zdanie o Polsce jest-gowniany kraj, jednak nie wyjade, nie wyjade, nie wyjade. Dlaczego? bo chce to zmienic!
--------------------------------------------------------------------------------
A może "Historia Polski" jako przedmiot dodatkowy? Czemu nie, ten kto chce być "patryjotom" może chodzić, reszta może normalnie iść na w-f.
Swietny pomysl!
Nie jeśli stoisz na bramce.
Tak?
A wyjscia szybkie sam na sam?
Rzucanie sie do pilki?
To nie sa cwiczenia?
Gdyby nie net to najprawdopodobniej palityka stanelaby w miejscu-bo po co sie maja starac jak o ich pierdzeniu w stolek nikt nic nie wie, po co?
Skad wiesz, ze nikt nie wie?
Mozemy strajkowac, min. przeciw ministrowi edukacji.
Ostatnie zdanie w 100% podzielam. :)
A kto ci będzie chciał chodzić na tą dodatkową lekcje? Na to pójdą tylko osoby poierające Giertycha, bo przecież jak to LPR powiedział: "Kto przeciwko Giertychowi, ten gej. Kto gej, ten pedofil."
Giertych jak chce to sobie kupi młodzież. Ta ostatnia amnestia...ciekawe co sądzą o tym osoby, które zdały matury...
A kto ci będzie chciał chodzić na tą dodatkową lekcje? Na to pójdą tylko osoby poierające Giertycha, bo przecież jak to LPR powiedział: "Kto przeciwko Giertychowi, ten gej. Kto gej, ten pedofil."
Giertych jak chce to sobie kupi młodzież. Ta ostatnia amnestia...ciekawe co sądzą o tym osoby, które zdały matury...
Znam kilka osob ktore by chodzily, a nie popieraja Giertycha.
Tak?
A wyjscia szybkie sam na sam?
Rzucanie sie do pilki?
To nie sa cwiczenia?
A rzucaj się do piłki na asfaltowym boisku. Ja nie mam ochoty ^^
A rzucaj się do piłki na asfaltowym boisku. Ja nie mam ochoty ^^
Mam kumpla ktory wszedzie sie zuca, na kaluze, trawe, piach, kamienie, asfalt.
Sa tacy ludzie... ^.-
TAK NAPRAWDE TO DOBRZE ZE RZADZA KACZYNSCY I GIRERTYCH BO ONI SA LEPSI OD KAZDEGO I ZROBIA NAM SUPER KRAJ KUTRY PODBIJE SWIAT A GIERTYCH ZNISZCZY WF I BEDZIE SIE ZE MNA CIESZYL I POWIEM MU : DOBRA ROBOTA. A ON POWIE: JUZ ZA CZTERY LATA, ROMEK WLADCA SWIATA!!!!!
TAK NAPRAWDE TO DOBRZE ZE RZADZA KACZYNSCY I GIRERTYCH BO ONI SA LEPSI OD KAZDEGO I ZROBIA NAM SUPER KRAJ KUTRY PODBIJE SWIAT A GIERTYCH ZNISZCZY WF I BEDZIE SIE ZE MNA CIESZYL I POWIEM MU : DOBRA ROBOTA. A ON POWIE: JUZ ZA CZTERY LATA, ROMEK WLADCA SWIATA!!!!!
Jeżeli to nie jest prowokacja to Ci współczuję, wiesz? Raporcik za caps locka. I mógłbyś mniej oczoj*bny kolor wybrać (np. czarny).
Jeżeli to nie jest prowokacja to Ci współczuję, wiesz? Raporcik za caps locka. I mógłbyś mniej oczoj*bny kolor wybrać (np. czarny).
To DYSKRYMINACJA!
CZemu nie moge pisac jak chce?!
RZAD JEST ZLY A DROBRY JEST LEPER!
To DYSKRYMINACJA!
CZemu nie moge pisac jak chce?!
RZAD JEST ZLY A DROBRY JEST LEPER!
Idz sie lecz, naprawde.
<Fan Samoobrony (?)>
Idz sie lecz, naprawde.
<Fan Samoobrony (?)>
HA! Samoobrona I LPr RZADZA!
Co wy macie do radia maryja? Ja codziennie slucham i sie modle, i jest fajnie.
Nic nie wiecie o Polsce!
Do PIASKOWNICY, Albo w PAPE!
HA! Samoobrona I LPr RZADZA!
Co wy macie do radia maryja? Ja codziennie slucham i sie modle, i jest fajnie.
Nic nie wiecie o Polsce!
Do PIASKOWNICY, Albo w PAPE!
Z czym ty wyskakujesz?
Rzadi PiS.
Fajnie ze zarwales bana.
Premier ktory nawet dobrze hymnu nie potrafi zaspiewac, Leppera to powinni w ogole z Rzadu usunac.
Słyszałem równiez jak spiewal cytuję "(...) Z ziemi Polskiej do Wolski(...)"
A co do rzadu: Macie władze jaką chcieliście- większość polaków czyt. DEMOKRACJA.
Nie ma sensu się nad tym zbytnio głowić, bo i tak "co będzie to będzie".
Ja w głębi serca wierze iz ludzie docenią PO i stwierdzą, że poczynania Panów Kaczyńskich są skrajnie liberalne i zakrawaja o "lekki" faszyzm. [lustracje ?].
*Luthi spadł z krzesła i kwiczy :D
Kolega chciał niektórych sprowokować, ; o !
A ja myślę, że w tej (http://wlochaty.most.org.pl/droga_oporu.html#rzeszapospolita) piosence mogą zmienić numerek i będzie nadal pasowało.
Sokochłap
24-07-2006, 19:29
Zmiany w radiu BIS - podobno zmiana zarządu, cenzura itp.
Kaczorki chyba maczały w tym płetwy.
Petycja jest gdzieś w necie.
Szkoda radia.
Z czym ty wyskakujesz?
Rzadi PiS.
Fajnie ze zarwales bana.
A ty jakbys choc troche znal sie na polityce to bys wiedzial ze PIS jest w koalicji z Samoobrona i LPR , wiec tez rzadza...
*Luthi spadł z krzesła i kwiczy :D
Kolega chciał niektórych sprowokować, ; o !
Jeśli chodzi Ci o taki efekt
/me pokazuje efekt
To wklep /.me bez kropki a potem tekst.
A ty jakbys choc troche znal sie na polityce to bys wiedzial ze PIS jest w koalicji z Samoobrona i LPR , wiec tez rzadza...
Tylko ze PiS ma najwieksza wladze.
Min. najwiecej poslow w sejmie.
KOLAICJA SIE ROZPADA!?
CO to sie stanie!?
Co robic!?
Radzcie starszyzna!
carlos_pl
16-09-2006, 01:30
co do wf mysle ze jest "radoscia" w szkole podstawowej a co do gimnazjum wole miec matme niz taki wf gdzie jest 5 min aby sie przebrac nie ma prysznica i caly spocony sie idze na lekcje ...
co do wf mysle ze jest "radoscia" w szkole podstawowej a co do gimnazjum wole miec matme niz taki wf gdzie jest 5 min aby sie przebrac nie ma prysznica i caly spocony sie idze na lekcje ...
Swieta prawda!
Umeczysz sie na takim wf-ie, a pozniej np. sprawdzian. Organizm ledwo zyw , a tu ci sie kaza skupiac. BLEEEEEEEE!
Och, ach jakiś Ty biedny... A czy nie jest jasne, że na ostatnie lekcję wstawia się WF, albo jakiś lekki przedmiot w stylu religia? Możliwe, że w wielu szkołach się do tego nie stosują ale jeszcze nigdy nie spotkałem się z kimś, kto po W-F'ie miał matmę, czy fizę.
Pomyśl chłopaczku, że kiedyś chodziłem do takiej szkoły gdzie w szatni było ok. 30 osób na raz, szafki się sypały a prysznic stał chyba tylko dla szpanu. I jakoś nikt nie narzekał i nadal nie sądzę, że to były złe warunki.
Swieta prawda!
Umeczysz sie na takim wf-ie, a pozniej np. sprawdzian. Organizm ledwo zyw , a tu ci sie kaza skupiac. BLEEEEEEEE!
To tylko wina nauczyciela, który jest na tyle "mądry", by robić Wam po wych. fiz. sprawdzian. Na Waszym miejscu pogadał bym z przewodniczącym albo wychowawcą klasy.
(..)jeszcze nigdy nie spotkałem się z kimś, kto po W-F'ie miał matmę, czy fizę.
Niniejszym spotykasz. Miło mi.
kto po W-F'ie miał matmę, czy fizę.
.
Poznajmy się bliżej.
LO 6 Opole.
Wiecie, was mecza lekcje w-f'u.
Ale co z uczniami, ktorzy po lekcjach historii, biologii i chemii nie nadaja sie do funkcjonowania? Mnie te przedmioty wymeczaly tak psychicznie, ze do konca dnia nie wiedzialem co z soba zrobic. I co? Lekcje biologii, historii i chemi maja byc na koncu dnia, albo ma ich nie byc wcale, bo mnie mecza?
W-f jest po to zeby cie zmeczyc. W-f jest po to, zebys smierdzial - bo w ten sposob dbasz o kondycje. A to, ze 90% spoleczenstwa mlodziezowego jest wychowywana w rytmie "przyjmij wszystko co ci daja" i przez to nie potrafi wymusic na szkole zainstalowania prysznicow (chocby platnych - 2 zlote od osoby)to nie wina nauczycieli. Ale pewnie jakby takie prysznice powstaly to i tak by bylo narzekanie, ze faceci musza sie kapac jak w wojsku - grupowo. "I jak ja mam sie myc jak kazdy patrzy mi sie na siusiaka...??!!"
Madrid'ista
16-09-2006, 11:30
nie ma co najgorzej sie czujesz.. po dwóch fransuskich.. pod rzad.. jeszcze jak masz zjebaną nauczycielke:P
Ghost Nieudany
16-09-2006, 11:41
Nudzisz mnie takim pieprzeniem, idź na dowolne szkolenie wojskowe i zgiń z bólu, skoro cię tak bardzo boli pot na klacie.
@down
Ja tam uważam, że większość chłopców, którzy się wstydzą prysznica w jednym miejscu po prostu boi się, że koledzy mają większe penisiki.
Wojsko na Ciebie czeka, chłopcze ;)
Matek:
Też się z tym spotkałem, że chłopcy się boją kąpać grupowo, bo ktoś ich zobaczy nago...
Ta polska młodzież..
Olaboga jo ni moga.Temat"co się dzieje z tą Polską"offtopic na ostatniej stronie o wfie i prysznicach +wcielanie ludzi do armi.Klawo;]co się dzieje z Polską,napewno nic dobrego skoro tylu ludzi wyjeżdża za granicę,a pytanie brzmi czy uda się zatrzymanie ludzie którzy będą chcieli wyjechać za pare lat...chyba raczej nie.Tak to już jest z Polską;)
Shanhaevel
16-09-2006, 16:09
Nudzisz mnie takim pieprzeniem, idź na dowolne szkolenie wojskowe i zgiń z bólu, skoro cię tak bardzo boli pot na klacie.
@down
Ja tam uważam, że większość chłopców, którzy się wstydzą prysznica w jednym miejscu po prostu boi się, że koledzy mają większe penisiki.
Nieprawda, bo niektórzy mają po prostu więcej sutków niż inni i się wstydzą, o! =]
wedlug mnie w-f to calkowicie niepotrzebny przedmiot.od malego tego przedmiotu nie lubilem i byl wrecz po prostu dla mnie meka,staralem sie go jak najbardziej unikac i nawet sie nie staralem na ocene wyzsza niz 2.bardzo bym sie zreszta cieczyl jak by giertych wprowadzil swoj pomysl z usunieciem w-fu i uwazam to za jego jedyny madry pomysl.co to przysznicow,nigdy w sql takich nie mialem i nawet jak by byly to bym nie weszedl,po prostu nie wyobrazam sobie bycia nago kolo innych chlopcow i tyle.najlepiej by bylo jak by w-f byl dla tych co chca a nie dla wszystkich.
Ghost Nieudany
16-09-2006, 18:27
@up
Tia, najlepiej siedzieć przed komputerkiem - nie przykładać się, mieć szkła takie, jak monitor CRT i cieszyć się, że postać w Tibii porusza się szybciej niż gracz biegiem.
Seksu z dziewczyną - o ile jakaś ci się trafi, chyba, że pójdziesz do burdelu - też się będziesz wstydził, bo twojego fiutka zobaczy?
@up
co innego jest dziewczyna a co innego 20 ilus chlopakow kolo ciebie ...........
spider-bialystok
16-09-2006, 18:33
Seksu z dziewczyną - o ile jakaś ci się trafi, chyba, że pójdziesz do burdelu - też się będziesz wstydził, bo twojego fiutka zobaczy?
Przeciez mozna po ciemku :p
Nieprawda, bo niektórzy mają po prostu więcej sutków niż inni i się wstydzą, o! =]
Znam typa co ma trzy i się nie wstydzi.
Po to się szuka dziewicy... Nie widziała innego, nie ma porównania...
Niniejszym spotykasz. Miło mi.
Poznajmy się bliżej.
LO 6 Opole.
Sprawa powinna iść do kuratora, bo z tego co mi mówili kiedyś nauczyciele to w statutach szkoły musi się znaleźć punkt, który nakazuje układać plan wg wzoru - rano: przedmioty ścisłe, potem humanistyczne, wf, po nim ew. coś lekkiego.
dawanie w-fu pod koniec lekcji rowniez dobrym pomyslem nie jest gdyz wiekszosc osob jest just zmeczona po poprzednich lekcjach.w 2 gim mialem na 8 leckji wf i prawie zawsze gralismy pingla bo nawet nikomu nie chialo sie przebierac ,dlatego to kolejny powod dla ktorego powinnio sie zlikwidowac ten calkowicie nie potrzebny przedmiot
Ghost Nieudany
16-09-2006, 18:47
@up
co innego jest dziewczyna a co innego 20 ilus chlopakow kolo ciebie ...........
Człowieku, widok nagiego ciała płci przeciwnej krępuje bardziej od ciała tej samej, wątpię, żebyś kiedyś jakiejkolwiek dotknął z takim nastawieniem.
20-iluś chłopaków? Żyjesz w internacie, czy w klasie integracyjnej?
dawanie w-fu pod koniec lekcji rowniez dobrym pomyslem nie jest gdyz wiekszosc osob jest just zmeczona po poprzednich lekcjach.
Jeśli cię męczy jakiś przedmiot umysłowy do tego stopnia, że nie potrafisz pokręcić tyłkiem, to ja jestem jeszcze bardziej za tym, żeby rypnąć pięć lekcji w tygodniu.
Po to się szuka dziewicy... Nie widziała innego, nie ma porównania...
Oj ma. W wyobrazni. I wlasnie dlatego, ze nie ma porownania powinienes sie obawiac. Bo dopuki nie bedzie miala realnego porownania bedzie uwazac, ze jest za krotki
WF jest potrzebny. Jest i już. Normalny człowiek zażywa sportu, i to częściej niż czasem. A dorosły ma na to mniej czasu i musi za to płacić. Trzeba się cieszyć, że ma się kilka razy do tygodniu do dyspozycji obiekt sportowy za darmo.
Mój brat ma 32 osobową klasę czy coś takiego... I dwie dziewczyny... Czy tam jedną :-)
chodze do technikum na oddzal technik elektronik na ktorym jest 30 iles chlopakow.hmm na 8 lekcji po lekcjach typu biologia ,chemia,matma i inne w takim miesacu jak np.maj to raczej nie ma sie ochoty czegokolwiek robic tak w kazdym razie bylo w moim przypadku i mojej klasy. aco do widoku plci przeciwniej jestem calkowicie innego zdania..
spider-bialystok
16-09-2006, 19:05
WF jest potrzebny. Jest i już. Normalny człowiek zażywa sportu, i to częściej niż czasem. A dorosły ma na to mniej czasu i musi za to płacić. Trzeba się cieszyć, że ma się kilka razy do tygodniu do dyspozycji obiekt sportowy za darmo.
Pamietam jak to wygladalo w gimnazjum - 10 min rozgrzewka, nastepnie gra w siatke albo kosza 5 min i reszta wf'u na lawce, bo na sali bylo mnostwo osob, a pograc chcial kazdy. Teraz w lo nie bede nazekal - w szkole malo chlopakow wiec wf'y sa bardzo fajne, jest niewiele osob, czasami zajecia na silowni:)
Mój brat ma 32 osobową klasę czy coś takiego... I dwie dziewczyny... Czy tam jedną :-)
U mnie niemal odwrotnie - 30 dziewczyn i 3 chlopakow;)
Shanhaevel
16-09-2006, 19:39
Też nie lubię WF-u, piątki nie miałem, ale usunięcie tego przedmiotu byłoby naprawdę głupie. Jest potrzebny i już. Tylko czwarte WFy powinni wpleść w lekcje, a nie jako jakieś pozalekcyjne...
Ogólnie to WFem nie bardzo się przejmuję, trójka gwarantowana, strój zawsze noszę. XD
@down
Mnie to mówisz? Plan na poniedziałek:
WF
7 następnych lekcji
I tak za każdym razem...
Sozemego
16-09-2006, 19:39
W-f ? Chodze czasem, cwicze jeszcze rzadziej, wole pograc z kumplami w noge, tez sport tylko przyjemniejszy i bez ocen. Kto nie chce cwiczyc i tak nie bedzie cwiczyl czy to w szkole czy to poza nia. Juz sam fakt, ze mozna nie zdac z w-fu to idiotyzm o0
Pozatym za czesto w-f jest w srodku dnia badz na samym poczatku...taaak, nie ma to jak 2 godziny biegania po czym sprawdzian z matmy [lo rox ]
Yoh Asakura
16-09-2006, 20:43
Widze, że moja niechęć do w/f'u nie jest odosobniona. IMO ten przedmiot powinien być jak religia - kto chce ten chodzi, a jak chodzi to może mieć i 1 ale i tak zda.
A co do w/f'u na samym początku dnia - najgorzej będzie w zimę. Już sobie wyobrażam bieganie po obleśnej sali w temperaturze -20 stopni z samego rana...
Zlikwidować WF?
A potem się dziwią, że Polska w każdym sporcie do dupy, że ludzie są obleśni i grubi, zawały serca, cholestelor itd....
Dla mnie WF był zawsze odpoczynkiem psychicznym i zawsze bardzo go lubiłem.
Co do prysznicu:
Byłem 2 razy na obozie, chodzę do klubu piłkarskiego i po każdym treningu się kąpiemy, a na obozie codziennie po dwa, czasem trzy razy.
Wydaję mi się, że niektórzy wogóle nie chcą widzieć czyiś penisków, bo ich to wstydzi? Swój własny też was wstydzi?...
Ja bym to nawet mógl się kąpać z dziewczynami, a nawet byłoby lepiej ;)
Ta młodzież jakaś taka cnotliwa się staje..
Sprawa powinna iść do kuratora, bo z tego co mi mówili kiedyś nauczyciele to w statutach szkoły musi się znaleźć punkt, który nakazuje układać plan wg wzoru - rano: przedmioty ścisłe, potem humanistyczne, wf, po nim ew. coś lekkiego.
Może i tak być powinno, ale tego nie da rady zmienić. U nas w klasie jest taka organizacja, że trudno się zrzucić na kwiaty dla nauczycielki, która idzie na macierzyński (chociaż i tak jej nie lubię, i dobrze, że idzie), a co dopiero zorganizować jakąś bardziej całoszkolną akcję, czy coś (bo sam na pewno nic nie zrobię). Można by petycją... i szkoda, że nie ma na tym forum nikogo, kto załapie, o co mi chodzi ;)
Ad. kwestii 'wstydliwości' - cóż, ja też tak mam. I nie wiem, co to będzie w wojsku (przy czym mam OGROMNĄ nadzieję, że wyszukają we mnie jakąś chorobę uniemożliwiającą mi pójście tam, bo po pierwsze to kupa czasu imho zmarnowanego, po drugie... nieważne, sprawa prywatna xD).
Oj ma. W wyobrazni. I wlasnie dlatego, ze nie ma porownania powinienes sie obawiac. Bo dopuki nie bedzie miala realnego porownania bedzie uwazac, ze jest za krotki
Gdzieś czytałem, że długość chvja dziołchy w długotrwałych kontaktach mają na dość dalekim miejscu. Poza tym przeciętny penis przeciętnego dorosłego mężczyzny ma 14 cm, a pochwa kobiety 9 cm (trudno, może dostanę warna za uświadamianie dzieci...), więc nawet mały wystarczy xD
Ja mam w klasie 28 osób, z czego jest 3 chłopaków (ja i jeszcze 2). Ale WF mamy łączony z inną klasą (śmiesznie to wygląda, jak po połowie małej hali biega w sumie 13 chłopaków, a na drugiej połowie tłoczy się 'stado Murzynów' - 45 dziewczyn).
U mnie niemal odwrotnie - 30 dziewczyn i 3 chlopakow;)
Przebiłeś mnie ;D
Wzięło mnie na cytowanie, o.
Tak na marginesie dodam jeszcze mój poniedziałek - 7 lekcji tylko, kończę o 16:10, 2 WF na końcu (i dobrze, że na końcu). Nie jest tak źle. Szkoda tylko, że i tak się nie wyśpię, a będę do późna w szkole (w zimie będzie się już ściemniać pewnie)...
Widze, że moja niechęć do w/f'u nie jest odosobniona. IMO ten przedmiot powinien być jak religia - kto chce ten chodzi, a jak chodzi to może mieć i 1 ale i tak zda.
A co do w/f'u na samym początku dnia - najgorzej będzie w zimę. Już sobie wyobrażam bieganie po obleśnej sali w temperaturze -20 stopni z samego rana...
Albo bieganie w temp. 30+, dodac do tego ze od kazdego zalatuje potem. Zemdlec mozna :p
Zlikwidować WF?
A potem się dziwią, że Polska w każdym sporcie do dupy, że ludzie są obleśni i grubi, zawały serca, holestelor itd....
W kazdym? Malysz, Pudzian, Kadra Polska rok 1974, Siatkarki, Kubica. I co?
Dan the Automator
16-09-2006, 21:36
Ja bym to nawet mógl się kąpać z dziewczynami, a nawet byłoby lepiej ;)
O to to!
Co do WFu - mógłby być tak na zasadzie "chodze na jakieś zajęcia sportowe, przynosze papier który to udowadnia, mam zaliczone"... bo co jak co, ale nie jestem zobowiązany do kochania koszykówki ;-)...
Albo bieganie w temp. 30+, dodac do tego ze od kazdego zalatuje potem. Zemdlec mozna :p
I w takich sytuacjach cenię mój... <werble>... brak powonienia! Tak tak, jak już coś czuję, to rzadko kiedy - na ogół szkoda, ale w tego typu sprawach się to przydaje ;d
bo co jak co, ale nie jestem zobowiązany do kochania koszykówki ;-)...
Ja akurat kosza zniosę (rzadko bardzo gramy), ale od siatkówki zbiera mi się na wymioty, i mam ochotę odgryźć sobie ręce (choć już dawno straciłem zęby od obgryzania brudnych paznokci u nóg...) byleby tylko nie grać.
Pan Giertych ma zadecydować czy religia ma sie wliczać w średnią -,-
Krzesław
16-09-2006, 21:43
Pornole oglądają a na żywo się wstydzą ;)
Lubie WF, ale teraz mamy z klasą koszykarzy, którzy uważają się za lepszych i to trochę dołuje...
U mnie niemal odwrotnie - 30 dziewczyn i 3 chlopakow
Ja też tak chce!
Malysz, Pudzian, Kadra Polska rok 1974, Siatkarki, Kubica.
No to sukcesów od cholery mamy, po prostu.
Dan the Automator
16-09-2006, 21:50
Pan Giertych ma zadecydować czy religia ma sie wliczać w średnią -,-
Jakiś dowód? Nie myśl sobie że bronie tego idioty, ale o ile mi wiadomo, byłoby to wbrew konstytucji.
Ja akurat kosza zniosę (rzadko bardzo gramy), ale od siatkówki zbiera mi się na wymioty, i mam ochotę odgryźć sobie ręce (choć już dawno straciłem zęby od obgryzania brudnych paznokci u nóg...) byleby tylko nie grać.
No popatrz, ja mam odwrotnie ;-).
holestelor
pwn3d!
(21:47:47) (+NervGal) "ludzie są obleśni i grubi, zawały serca, holestelor itd.."
(21:47:49) (+NervGal) by kaczi
(21:47:52) (+NervGal) holestelor
(21:47:56) (+NervGal) rotfl
(21:48:49) (+NervGal) !quote add kaczi na forum: ludzie są obleśni i grubi, zawały serca, holestelor itd..
(21:48:50) (@^RagnaRok^) Added Quote #1648: kaczi na forum: ludzie są obleśni i grubi, zawały serca, holestelor itd..
Kwadratowe Koło
16-09-2006, 22:07
Zawsze mi sie wydawalo, ze przecietna dlugosc penisa jest 11,3cm, w jakiejs encyklopedii looknalem.
Zawsze mi sie wydawalo, ze przecietna dlugosc penisa jest 11,3cm, w jakiejs encyklopedii looknalem.
Nieaktualne dane? (czyżbym <nędzny żart, jakby ktoś nie załapał...> zawyżał średnią globalną o te 3 cm?) xd
Ja też tak chce!
No to sukcesów od cholery mamy, po prostu.
Wychodze zzaloznia,ze lepsze to niz nic. :P
Kwadratowe Koło
16-09-2006, 22:30
Lasooch, pewnie mierzyli po sporej dawce viagry ;]
Zlikwidować WF?
A potem się dziwią, że Polska w każdym sporcie do dupy, że ludzie są obleśni i grubi, zawały serca, holestelor itd....
Poziom polskich reprezentantow jest wynikiem malych nakladow na baze sportowa, nie likwidacji wfu w szkole. Tak dlugo jak w sport bedzie sie inwestowac tyle co obecnie ( czyli np bedzie sprowadzac do klubu za pol darmo 30 latkow zamiast podpisywac kontrakty i szkolic juniorow, bo taniej ) bedzie on w oplakanym stanie. Sukcesy w sporcie polskim odnosza glownie mlodzi, zauwazcie, ze tyczy sie to glownie dyscyplin mniej popularnych ( i wg mnie dziala na takiej zasadzie ze przy malej konkurencji taki utalentowany zawodnik moze zgarniac wiecej srodkow co pozwala na lepsze warunki treningowe, sprzet itp ).
Zawaly serca to jest natomiast efekt popularnego stylu zycia, zauwaz ze dotyka on raczej ludzi nieco starszych niz ci uczestniczacy w wfie i trudno zakladac ze 1 godzina tygodniowo wiecej biegania przez czas szkoly zaprocentuje za 20 lat niezdrowego trybu zycia zmniejszeniem ryzyka zawalu.
Z innej beczki: beznadziejny stan krajowych drog to, na dokladnie takiej samej zasadzie, nie efekt niewprowadzenia do szkol inzynierii ladowej, tylko tego ze przeznaczane na to pieniadze sa marnotrawione przez grupy kretaczy.
Co do tego W-F w szkołach- moje zdanie jest takie ,że ten W-F może sobie być byle nie było z niego ocen, bo po co? :confused:
Vil, wspomnienie o sportowcach, kiedy się mówi o kondycji społeczeństwa, było kiepskim pomysłem Zotemuta, i nikt nie mówił, że nie ma dobrych sportowców dlatego, że ludzie na wuefy nie chodzą.
Co do tego W-F w szkołach- moje zdanie jest takie ,że ten W-F może sobie być byle nie było z niego ocen, bo po co? :confused:
Ja z WF mam oceny (przynajmniej tak nauczyciel mówi) za postępy i chęci, a nie zdolności, więc mogą być oceny... choć i tak na 5 nie mam szans ;d
nikt nie mówił, że nie ma dobrych sportowców dlatego, że ludzie na wuefy nie chodzą.
Zlikwidować WF?
A potem się dziwią, że Polska w każdym sporcie do dupy
que ? odbieram to tak, ze polski sport suxx bo za malo wf a bedzie jeszcze gorzej bo chca obciac ..
Vanhelsen
17-09-2006, 00:48
Osobiście niechętnie jestem nastawiony do WFu i przemęczania się :> szczególnie po paru godzinach lekcji... ale spox... tyle, że WF jest potrzebny, a jak ja to mówię, to na pewno coś w tym jest. Gdyby WF nie był obowiązkowy to by była banda kaleków u nas w kraju :| a pomysł w wpakowaniu nauki o patryjotyźmie zamiast wf to kapa... I w ogóle to kapa...
Nie każdy kto uczy się w polskich szkołach musi być polakiem i tutaj wpychanie do łba na siłę nie jest zbyt dobrę. Patryjotyzmem powinni zajmować się rodzice!...
Ale byka walnąłem, ale miałem taką wenę, że zapomniałem jak to się piszę i skojarzyło mi się z harcerzem ( Wiem, że głupio, ale mówie, że na szybko :P ) i tak wyszło.
Topic:
Patryiotyzm zamiast WF? Widać, że Giertych raczej za sportem nie przepada.
Btw, nie lubicie się spocić, wymęczyć?
Na tym polega sport, aby być aktywnym fizycznie a co za tym idzie, pocić się...
Zotemut:
No to rzeczywiście, cała armia... Prawie by się w jednym poście nie zmieściło!
Teraz zauważyłem, mamy ich pełno!
Btw, nie lubicie się spocić, wymęczyć?
Na tym polega sport, aby być aktywnym fizycznie a co za tym idzie, pocić się...
No ba, ale nie przed/pomiędzy lekcjami, bo potem sale w szkole zajeżdżają.
No ba, ale nie przed/pomiędzy lekcjami, bo potem sale w szkole zajeżdżają.
Kij tam z salami, gorzej szatnie...
Mimo wielu cech negatywnych, są również i pozytywne i to one są ważniejsze, więc szkoła bez WF'u to jak szkoła bez.. Historii, Biologii, Chemi, Fizyki itp.
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=8510044&rfbawp=1158573645.317
Roman to spoko zią, szkoda, ze nie wie co robi.
Ghost Nieudany
18-09-2006, 16:43
@Matek
Roman dba o elektorat, he, he, he.
Wyobrazacie sobie co by bylo bez wf'u? wiekszosc ludzi tylko na wf'ie aktywnie spedza czas...
ze sie tak wyraze... no to przejebane... chyba ze wprowadzi te swoje "pomysly" dla rocznikow 89' i mlodszych, wtedy prosze cie bardzo ;] Na poczatku zlewalem na te jego wszystkie 'szlachetne idee', na zasadzie "skoro nie dotyczy bezposrednio mnie = mam to w dupie", ale teraz ten czlowiek na serio zaczyna mnie w*****ac ;]
O wlasnie, slowkiem wtracenia - zabawni jestescie, wszyscy wy ktorzy tak narzekacie na rzad ;] Mowicie zupelnie jak ludzie, ktorym by ten caly cyrk przeszkadzal. A tymczasem powiedzcie - jak na BEZPOSREDNIO WAS SAMYCH wplynela zmiana rzadu z sld na pis? I nie mowie tu o "dyskomforcie psychicznym", bo taki argument to o kant dupy rozbic. Ja osobiscie do momentu wprowadzenia Wielce Oswieconego Pana Ministra Romana G. nie odczulem najmniejszej zmiany - chleb nie podrozal/potanial, trawa nie zrobila sie bardziej/mniej zielona, pieniadze na ulicach dalej nie leza... gadanie ze to przez nich mlodziez ucieka na zachod tez jest bezsensowne - to byla tylko kwestia czasu kiedy mlodzi polacy rusza w sina dal, to by sie stalo bez wzgledu na to kto akurat by rzadzil - czy kaczor, czy donald.
A, i jeszcze slow kilka na temat wuefow - tez zabawni jestescie ;] Jak sama nazwa wskazuje, jest to "wychowanie fizyczne", a nie "katowanie ucznia do momentu omdlenia". To, ile/jak/kiedy/gdzie bedziecie cwiczyc juz w duzej gestii zalezy od osoby nauczyciela oraz obiektow dostepnych dla/w szkole. Jak po w-fie macie sprawdzian - idzie sie do wuefisty/wuefistki, "prosze pani/pana mamy sprawe - po wuefie jest sprawdzian, prosimy o lajtowe zajecia tudej", przy rozsadnych nauczycielach problem z glowy. Zgodze sie z tym, ze w-f na poczatku dnia jest nieporozumieniem, ale coz - nie kazdemu da sie dogodzic, jedni maja wf na poczatku, zeby drudzy mogli miec na koncu, simple. Chyba ze kazdy bedzie miec na koncu i po 5 klas jednoczesnie na jednej sali chcecie sie tloczyc, kwestia gustu. No, to tyle. God, dawno tu nie machnalem posta dluzszego niz kilka linijek, starzeje sie...
ktos tam mowil ze bez wf'u pozniej sie dziwia dlaczego tacy sportowcy sa ciency.
Tutaj moge sie zgodzic, bo od wf sie zaczyna, nauczyciel zauwazy ze jestes dobry z lekkoatletyki, z pilki noznej etc i on Ci proponuje abys poszedl na zawody, zapisal sie na dodatkowe lekcje lub do jakiejs szkolki pilkarskiej. I wtedy wlasnie wyrastaja mlodzi sportowcy
Vanhelsen
18-09-2006, 20:34
@hoomik: co mi przeszkadza w zmianie? Romek... Bo jestem rocznik 89' i jak coś się nie zmieni w tym roku to biada mi, biada na maturze bo już sam nie wiem co lepsze...
@hoomik: co mi przeszkadza w zmianie? Romek... Bo jestem rocznik 89' i jak coś się nie zmieni w tym roku to biada mi, biada na maturze bo już sam nie wiem co lepsze...
Ty sie nie ucz na mature. Za rok kolo z samymi palami zda, wiec pewnie wycofaja mature.
Ave Begger!
Po wczorajszej "prezentacji" kobeta ma u mnie malego plusika. Wyszla cala prawda o IV RP PiSu - przekupstwo, przekupstwo i jeszcze raz przekupstwo! A tak naganiali na SLD pomimo tego, ze nie potrafili nic udowodnic. Tak wszystkich przeciwnikow od komuchow wyzywali. Na pal z nimi i tyle. Zero litosci.
Jak ktos nie wie niech PRZESLUCHA to co nagrala:
http://wiadomosci.onet.pl/1409312,11,item.html
Ja tam nagrań do słuchania nie widzę? o.O
Zostało także zarejestrowane jak poseł Chmielewski (Pis) próbował przekupić posłankę Sandrę Lewandowską oferując jej świetlaną przyszłość zarówno w wawce jak i na opolszczyźnie, skąd pochodzi. Możecie posłuchać tej rozmowy klikając here (ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/7/3645/m3645567.mp3) i hier (ftp://ftpbi.gazeta.pl/im/6/3645/m3645566.mp3).
Mnie to raczej nie dziwi, wiadomo, że za darmo się nie zmienia partii. Dziwi mnie tylko to, że ujawnili to...
PiSuary przedstawią "jedyną słuszną" wersję wydażeń jak to świeża maturzystka przyszła do Lipowiskiego z żądaniem stanowiska dla siebie oraz 5 kolegów plus zabezpieczenie "weksli" z kasy publicznej w zamian za przejście do PiS & c.o. Jednak Lipowski trzeźwo powidział że się musi skonsultować z Kaczyńskim który odmówił kategorycznie na żądania Begerówny. Więc jej odmówił i na dodatek nagrał wszystko na taśmę wido i ujawnił w "TerazMY". On jest bohaterem, ona skorumpowaną posłanką łapczywą na kase i władzę.
Ogólnie zuooooooooo.
ps. już to zrobił sz.p. Marek Kuchciński :
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=31794&wid=8525420&rfbawp=1159347350.235&ticaid=12665&_ticrsn=5
http://kokoart.net/index.php?comic=127 ;)
Chcecie wiedzieć co z tą Polską?
Nic prostszego, wystarczy oglądać program Tomasza Lisa.
Ghost Nieudany
27-09-2006, 17:14
Ave Begger!
Po wczorajszej "prezentacji" kobeta ma u mnie malego plusika.
PiS popełniło rekrucki błąd.
Zlekceważyło Samoobronę.
Kaczyńscy chcieli sprowadzić Leppera i resztę do roli prostych automatów do głosowania. Problem w tym, że Samoobrona to są ludzie PROŚCI. Oni mają swoje proste zasady - jak mi mówisz, że dostanę białe, to dajesz mi białe, a nie czarne i próbujesz mi wcisnąć, że to jest białe, albo, że się źle zrozumieliśmy.
Ba, już Kobuszewski z kabaretu Dudek w skeczu "Ucz się Jasiu" mówił, by nie obrażać robotnika, chłopa i inteligenta pracującego, bo stanowią siłę narodu. "Elita" w postaci klienta to zlekceważyła i dostała w pysk. Kaczki myślały, że Samoobrona to banda bezmózgowców i dostały w pysk.
Odnośnie tłumaczeń PiSu - prawdę mówiąc, to nie dziwię się, że szukają desperackich linii obrony i pieprzą jak najęci, że to mistyfikacja i prowokacja Begerówny.
Na sprawę w prokuraturze liczyć nie możemy, bo Ziobro (Miller miał jednak rację, nazywając go zerem) już postawił całą sprawę pod nożem.
Najzabawniejsze jest to, że PiS wszystkiego się ładnie wypiera - kiedy zaś Teraz My! ujawniło taśmy z kongresu PO, całe Prawo i Sprawiedliwość garnęło się do Morozowskiego i Sekielskiego z pochwałami. Jestem ciekaw, czy tym razem też będą tacy rozrzutni w pochwałach. ;]
Hehe. Niezle ta Beger namieszala :D
Angel of Death
27-09-2006, 19:36
Brawo dla Beger za odwagę, w końcu ktoś sprzeciwstawił się w zdecydowany sposób "brudnoPiSowi". Tak jak Lepper powiedział dziś; gdyby zdarzyło się to w innej partii odrazu trafiło by to do prokuratury, CBA, zwołano by Komisję Śledzczą itd. ale jak ujawniono że u nich coś takiego się dzieje to bagatelizują problem w śmieszny sposób. Czytając fora, odrzuca mnie jak niektórzy dalej twardo stoją za PiSem, mówiąc jak to opozycja próbuje zniszczyć "naprawianie Polski" rotfl ^^ PiS i Kaczyńscy - DNO !!
Vanhelsen
27-09-2006, 19:45
Ekhmm... Koalicjo... Wal się... szybko i doszczętnie
Mam nadzieję, że szybko upadnie :) I plusik dla Beger. A do hipokryzji PiSu się już przyzwyczaiłem.
Beger mnie czymś zaskoczyła. Pozytywnie. Wszystkiego bym się spodziewał, ale tego nie.
Wielka mi to sensacja, przeciez wiadomo o tym juz od dawna, ale jak widac ludzie zeby to zauwazyc musza obejrzec to w TVN ... pathetic
Wielka mi to sensacja, przeciez wiadomo o tym juz od dawna, ale jak widac ludzie zeby to zauwazyc musza obejrzec to w TVN ... pathetic
O widzisz! Ty jestes taki poinformowany ze nie musisz patrzec na TVN ! !! !!1111
Masz podniete ze inni sie z tego zrodla dowiaduja???
Angel of Death
30-09-2006, 12:19
Eh wczorajsze "przeprosiny" J. Kaczyńskiego są żałosne ... najpierw przez 2 dni wmawiali że to nie było nic złego, juz nawet nie mówiąc o korupcji "bo przeciez to była prowokacja i spisek", a teraz jak mu się pali grunt pod nogami to przeprasza.
Eh wczorajsze "przeprosiny" J. Kaczyńskiego są żałosne ... najpierw przez 2 dni wmawiali że to nie było nic złego, juz nawet nie mówiąc o korupcji "bo przeciez to była prowokacja i spisek", a teraz jak mu się pali grunt pod nogami to przeprasza.
Hehe. Zgodze sie.
Gdyby to zrobilo PO to by sie pluli po sadach. LOL! Gdyby to zrobila inna partia niz PiS by sie po sadach walali :D
Ten kraj schodzi na psy -.-' nie, nie na psy na kaczki(?). To co sie dzieje przed wyborami to narazie nic. Jednak to co robi PiS zeby tylko utrzymac sie u wladzy to prawie szczyt. Rozumiem, ze w innych krajach tez sa afery ale przynajmniej premier/prezydent nie mowia, ze przekupywanie poslow jest normalne a notarialnie potpisany dokument jest nielegalny.
O widzisz! Ty jestes taki poinformowany ze nie musisz patrzec na TVN ! !! !!1111
Masz podniete ze inni sie z tego zrodla dowiaduja???
Giertycha kupili przy okazji budowania koalicji za resort edukacji, Leppera - za rolnictwo. Barter stolek-za-poparcie nie jest niczym nowym i zupelnie nic nowego nie wyszlo na jaw przy okazji nagran Renatki. Nie trzeba byc niewiadomo jak poinformowanym zeby na to wpasc.
Ten kraj schodzi na psy -.-' nie, nie na psy na kaczki(?). To co sie dzieje przed wyborami to narazie nic. Jednak to co robi PiS zeby tylko utrzymac sie u wladzy to prawie szczyt. Rozumiem, ze w innych krajach tez sa afery ale przynajmniej premier/prezydent nie mowia, ze przekupywanie poslow jest normalne a notarialnie potpisany dokument jest nielegalny.
Nasz kraj zaczal zschodzic na psy od wyborow. (na kaczki) A nawet przed wyborami :P
Teraz mam zabawe ze sluchania przeprosin PiS-u itp.
Jak to ktos tam wczesniej wspomnial:
brudnoPiS
@Vil
Aha :P
Według mnie ten rząd jest bezsensu...
Cytat:"zwykły bełkot Rywina doprowadził do wielkiej afery" <Beger
Więc w takiej sprawie powinno nie być żadnej dyskusji...
Ziobro wykręca się non stop i nie rozpoczyna tej sprawy....
A co robi specjalny organ który jest odpowiedzialny za zwalczanie korupcji (biuro antykorupcyjne) nic siedzi cicho...
Żerują na naszym groszu i się o*******ają <- inaczej tego sformułować nie moge...
A co do wypowiedzi Mojzeszowicza
Wkurzyło mnie najbardziej zdanie w którym powiedział że kosztami obciąży się sej m , a co za tym idzie kieszenie nas ... podatników.
Jaki ten rzad jest taki jest. Nie zmienimy go az do wyborow (chyba).
Odrazu mowie: Jezeli bedzie jakis kandydant ktory zaoferuje legalizacje marihuany w Polsce to na 300% na niego zaglosuje. A dlaczego na 300%?
Podpisze sie za Starsza i brata no i siebie 8o
A po za tym gdyby PO bylo przy wladzy to by sprzedawali wszystko co polskie.
Slyszeliscie cos takiego jak prywatyzacja? Sprzedaja wszystko zagranicznym inwestora ktorzy daja prace polskim obywatela za najnizsza srednia krajowa a sami biora za to krocie i wyworza do swojego kraju.
A Ci co sie czepiaja Moherowych to maja troche racji ale i tez troche nie maja. poza tym ze sluchaja RM to maja wieksze doswiadczenie w zyciu niz my. I chyba lepiej wiedza co dla nich i ich rodzin lepsze.
Kazdy slucha tego co mowia w radiu, tv i co pisza w gazetach i sa za tym co uslysza. Ale nikt nie slucha samego siebie.
Te wszystkie artykuly, wywiady itp to poprostu sa ataki na rzad. Nikt sie nie zastanawial czemu gdy PO bylo w rzadzie gora, takich atakow bylo naprawde nie duzo.
A PiS, oni przynajmniej proboja zmienic gospodarke wewnetrzna, edukacje, rolnictwo (wymienilem tylko te trzy bo one najczesciej sa atakowane).
Wiec zastanowcie sie wszyscy co jest dla was najlepsze a nie najlepsze dla politykow. Bo wiekszosc z was nie zostanie milionerami bo zrobili w zyciu wielki interes albo wielki przekret, bedziecie szaraczkami ktorzy beda chodzic do pracy od poniedzialku do soboty po 8 godzin dziennie i chyba nie chcecie dostawac 800zl na reke.
To tyle co mam do powiedzenia, czekam na szyderstwa, bluzgi itp tylko dlatego ze mam inne zdanie niz wy.:]
Kazdy slucha tego co mowia w radiu, tv i co pisza w gazetach i sa za tym co uslysza. Ale nikt nie slucha samego siebie.
Skad kurde wiesz co kazdy robi? Ja nigdy nie powiedzialem kazdy robic cos, zawsze zostaja ludzie przy zdrowych zmyslach a nie tylko otumanieniu klamstwami politykow nie tylko z PISu.
Slyszeliscie cos takiego jak prywatyzacja? Sprzedaja wszystko zagranicznym inwestora ktorzy daja prace polskim obywatela za najnizsza srednia krajowa a sami biora za to krocie i wyworza do swojego kraju.
Widze, ze zgodnie z regula: "nie oddamy naszej polskiej stoczni! nie oddamy".
Te wszystkie artykuly, wywiady itp to poprostu sa ataki na rzad. Nikt sie nie zastanawial czemu gdy PO bylo w rzadzie gora, takich atakow bylo naprawde nie duzo.
Naprawde, kiedys nie bylo takich artykolow jak teraz, bo wladza nie byla tak komiczna jak dzisiaj. KIdys polityk byl powazny, nienagannie sie zachowywal a teraz mamy smiesznych chlopczykow ze wsi.
A PiS, oni przynajmniej proboja zmienic gospodarke wewnetrzna, edukacje, rolnictwo (wymienilem tylko te trzy bo one najczesciej sa atakowane).
Jasne! Wiesz gdzie podzial sie ten gosc co obrazil prezydenta? Schowal sie w jednym z 3 milionow mieszkan. PIS jak kazda partia przy wladzy stara sie zatuszowac niepowodzienia. Tylko teraz naklamali tak duzo, ze mozemy sie spodziewac tego co mamy na Wegrzech (tylko tam wyszli na ulice a w Polsce jeszcze nie zdazylismy ich zbudowac...)
Wiec zastanowcie sie wszyscy co jest dla was najlepsze a nie najlepsze dla politykow. Bo wiekszosc z was nie zostanie milionerami bo zrobili w zyciu wielki interes albo wielki przekret, bedziecie szaraczkami ktorzy beda chodzic do pracy od poniedzialku do soboty po 8 godzin dziennie i chyba nie chcecie dostawac 800zl na reke.
Ja nie zamierzam zarabiac 800zl na raczke, pracowac w fabryce za marne grosze. Juz zarabiam wiencej bendac zaledwie nastolatkiem-praca u ojca ot co. Tak samo mysla CI co wyjechali juz z tego chorego kraju. Jednak mysle, ze gdy kotlety benda tansze, piwo zostanie w obecnej cenie, bendzie becikowe a renty dla gornikow i pracownikow fizycznych benda od 40roku zycia to PIS zostaje na druga kadencje (rzad da ci prace, rzad da ci zone, rzad da ci rozrywke-ty tylko go wybierz)
Jaki ten rzad jest taki jest. Nie zmienimy go az do wyborow (chyba).
Mam nadziejie ze takich ludzie bendzie mniej. Bunt panowie bunt!
Odrazu mowie: Jezeli bedzie jakis kandydant ktory zaoferuje legalizacje marihuany w Polsce to na 300% na niego zaglosuje. A dlaczego na 300%?
Ot swiadomosc polityczna Polaka...
Oprocz tego ubywaloby ci z lodowki tak jak na spotach wyborczych.
A Ci co sie czepiaja Moherowych to maja troche racji ale i tez troche nie maja. poza tym ze sluchaja RM to maja wieksze doswiadczenie w zyciu niz my. I chyba lepiej wiedza co dla nich i ich rodzin lepsze.
Ich doswiadczenie zyciowe to lata pielgrzymek na Jasna Gore i gotowosc zarowno wysylania polowy renty/ emerytury na konto radyja jak i zasloniecia dyrektora wlasnym cialem w przypadku zamachu ... To jest sterowane stado baranow, a przynajmniej ta jego czesc ktora oddaje glos w wyborach.
Ja slucham samego siebie i dlatego mnie to juz nie rusza. Trzeba sie nauczyc dystansu bo w przeciwnym wypadku bedziemy sie na przemian smiac do lez i plakac do upadlego nad naszym pieknym, polskim cyrkiem.
'ataki na rzad' to najprostsza linia obrony niekompetentnej wladzy.
Oswiec mnie co powszechnie wiadomo o zmianach w gospodarce. Zmiany w edukacji - to glownie halas wokol dodatkowej historii, sprawa WF, wychowania patriotycznego i innych bezdetow, o podwyzkach dla nauczycieli i jakiejkolwiek reorganizacji w dziedzinie oswiaty jak dotad cisza.
Obudzcie sie ludzie, zyjemy w kraju gdzie wybory sa tylko po to, zeby zaszpanowac billboardami, poczekac az ciemna masa pojdzie do wyborow zaglosowac przeciw oplutemu przez nas przeciwnikowi, nastepnie przejac wladze, zatkac ludowi usta igrzyskami, a zanim sobie przypomni o chlebie beda nastepne wybory. Czas pomiedzy nimi mozemy sobie wypelnic czymkolwiek, byleby niczego powaznego nie popsuc, uzyskamy bowiem bardzo mocna karte przetargowa ' nasze rzady byly dobre bo popsulismy mniej niz poprzednicy '. A glupi narod i tak w to uwierzy, albo wyjedzie za granice oddajac wybor w rece prawicowego betonu.
Lepper dawno powinien się zajać tymo co najlepiej umie: blowkować drogi z rolnikami, do Zyty nic nie mam, usunać wf dać lekcje historii Polski-zupełna pomyłka (mino tego iż lekcje wf i tak wyglądaja marnie , przyjdzie koleś, rzuci piłke i grajcie-nie wszędzie ale w 90% szkół),już ktoś pisał, ale i ja napisze w 1 klasie liceum nic innego nie ma na hipie jak historia Polski, ogólnie polski rząd sux-jedyne co mi sie podoba to że pomysł na wprowadzenie mundurków, ja tam lubie chodzić w gangu. :P
....wychowania patriotycznego i innych bezdetow, o podwyzkach dla nauczycieli i jakiejkolwiek....
Jestem za, wiesz ile oni zarabiają, niechciałbyś być na ich miejscu
Jestem za, wiesz ile oni zarabiają, niechciałbyś być na ich miejscu
Akurat nauczyciele zasługują, jednak BYNAJMNIEJ NIE WSZYSCY! Jak widzę nauczyciela informatyki, który przez pół roku uczy malowania w Paint'cie, to mnie krew zalewa. Taki nauczyciel nie zasługuje na NIC.
I odnośnie takich podwyżek etc. - w wielu wypadkach jest to ratowanie jednostek kosztem całego narodu. Bo skąd się biorą miliardy na rolników? Z podatków. Na marginesie mówiąc rolnik nigdy nie jest zadowolony. Albo za małe plony, i nie ma czego sprzedać, albo za duże plony, i nie może sprzedać, bo za mało dają. I w ten sposób - 'podarunki' dla rolników, wspieranie stoczni, kopalń [nie sztuką jest wyprodukować coś (np. wydobyć węgiel), sztuką jest to sprzedać] - mamy zadłużenie w wysokości ~52% PKB. Ponoć gdzieś jest zapisane, że nie może przekroczyć 60%. Zbliżamy się do bankructwa, panowie. Radzę nie trzymać pieniędzy w bankach (bodaj w Argentynie była taka sytuacja, nie chce mi się pisać, gugle Twoim przyjacielem xD)...
I odnośnie takich podwyżek etc. - w wielu wypadkach jest to ratowanie jednostek kosztem całego narodu.
Wiadomo, ze trzeba ocenic na ile takie podwyzki sa realne, chodzilo mi raczej o to, ze kazdy resort zajmuje sie pierdolami a o waznych ( czyt. ekonomicznych itp ) kwestiach sie nie dyskutuje. Innymi slowy robi sie teatrzyk zeby odwrocic uwage od faktu niezajmowania sie problemami. Gdy pogada sie troche o tym, ze warto byc Polakiem, poopieprza sedziow za OZI Beate i mlodziez za manifestacje przeciwko RG, narobi dymu przy projekcie ordynacji i nie zezwoli na przemarsz paru manifestacji, ma sie gwarancje ze glupi lud sie ucieszy i nie bedzie pytal o 3 mln mieszkan.
Akurat nauczyciele zasługują, jednak BYNAJMNIEJ NIE WSZYSCY! Jak widzę nauczyciela informatyki, który przez pół roku uczy malowania w Paint'cie, to mnie krew zalewa. Taki nauczyciel nie zasługuje na NIC.
I odnośnie takich podwyżek etc. - w wielu wypadkach jest to ratowanie jednostek kosztem całego narodu. Bo skąd się biorą miliardy na rolników? Z podatków. Na marginesie mówiąc rolnik nigdy nie jest zadowolony. Albo za małe plony, i nie ma czego sprzedać, albo za duże plony, i nie może sprzedać, bo za mało dają. I w ten sposób - 'podarunki' dla rolników, wspieranie stoczni, kopalń [nie sztuką jest wyprodukować coś (np. wydobyć węgiel), sztuką jest to sprzedać] - mamy zadłużenie w wysokości ~52% PKB. Ponoć gdzieś jest zapisane, że nie może przekroczyć 60%. Zbliżamy się do bankructwa, panowie. Radzę nie trzymać pieniędzy w bankach (bodaj w Argentynie była taka sytuacja, nie chce mi się pisać, gugle Twoim przyjacielem xD)...
Dwie sprawy.
Po pierwsze taki nauczyciel uczy wedle programu ktory narzuca mu ministerstwo edukacji (zeby nie bylo ze w szkole x dzieci maja 5 z informatyki bo maluja w paincie a w szkole y maja 2 bp nie potrafia skompilowac jadra linuxa).
Po drugie, rolnicy byli, sa i beda wiecznie niezadowoleni. Przyklad, lato upalne i wilgotne, rolnicy zbieraja rekordowe ilosci zboza z hektara, ale ci co zasiali kapuste czy cos placza ze kleska zywiolowa i chca pomocy od panstwa (bo sie nie ubezpieczyli), za rok mamy ciagle opady i wichury, zboze lezy na ziemi i rolnicy placza ze nie zbiora nawet 20% tego co przewidywali, ale ci od kapusty to maja 200% normy. i tak dalej, rolnictwo jest tak obszernym dzialem gospodarki ze nie da rady kazdemu dogodzic, a w polsce mamy do czynienia z paradosem ze jeden rolnik tu sobie zasieje zyto, tam posadzi ziemniaczki, za stodola ma 20 jablonek i 10 gruszy tu wypasie 3 krowki a w oborze ma 4 swinki,, 10 kur lata po zagrodzie i on jest szczesliwy, na zachodzie taki rolnik ma cale gospodarstwo nastawione na jeden rodzaj oferowanego dobra, np ma tylko zyto, i wie co z tym zbozem trzeba robic, ma specjalistyczny sprzet (bo np nie kupil maszyny do kopania ziemniakow lub dojarki dla krow)
Dwie sprawy.
Po pierwsze taki nauczyciel uczy wedle programu ktory narzuca mu ministerstwo edukacji (zeby nie bylo ze w szkole x dzieci maja 5 z informatyki bo maluja w paincie a w szkole y maja 2 bp nie potrafia skompilowac jadra linuxa).
Co do tego, nie chodzi mi o program. Bo tego, co (coniektórzy) nauczyciele uczą przez pół roku, można się nauczyć w ciągu 2-4 lekcji. I program programem, ale można go zrobić DUUUUŻO szybciej, a potem można uczniów uczyć czegoś ponad program (z tym, że niekoniecznie na ocenę).
Co do rolników - niezależnie od tego, czy mają właśnie duże plony czy małe, i tak są niezadowoleni wszyscy (odsyłam do poprzedniego posta). To znaczy u nas, w Polsce, tak jest. Jeśli kukurydza latoś obrodzi, to niewesoło bo mały zarobek, jeśli nie obrodzi, to niewesoło bo mało na sprzedaż.
Calen Futh
02-10-2006, 15:38
Myśle ,że system dwupartyjny w Polsce by sie przydał.
Giertycha kupili przy okazji budowania koalicji za resort edukacji, Leppera - za rolnictwo. Barter stolek-za-poparcie nie jest niczym nowym i zupelnie nic nowego nie wyszlo na jaw przy okazji nagran Renatki. Nie trzeba byc niewiadomo jak poinformowanym zeby na to wpasc.
Jednak to rząd Kaczyńskich był tym, który w swoich postulatach obiecywał odnowę moralną, rozbicie układów, powiązań, korupstwa; oraz tym który ma pół roku rządzenia dał się złapać na w/w działaniach.
Ghost Nieudany
02-10-2006, 16:43
Boś głupi i słaby z matematyki?
@Ad. Begerówny
A propo tej afery, póki jeszcze można gadać (bo Polska idzie w dobrym kierunku, cholera, bójmy się!)...
Ponoć jest urząd antykorupcyjny.
Po kiego wała go tworzyli, skoro teraz go nie używają?
Ponoć jest urząd antykorupcyjny. Po kiego wała go tworzyli, skoro teraz go nie używają?
Bo to tylko taki straszak na opozycję.
Po kiego wała go tworzyli, skoro teraz go nie używają?
nie po to od 2 lat hoduje wilczura zeby teraz mnie gryzl....
Od kiedy to skarbie proponowanie oplacenia weksli z pieniedzy publicznych jest normalne? od kiedy stwierdzenie "jezeli sprawa trafi do sadu jest wygrana" jest normalne?
Dawno mnie nie było... ;P
Zwróc uwagę, że PiS jest partią, która obiecywała "rewolucję moralną" i inne bzdety.
Barter stolek-za-poparcie nie jest niczym nowym i zupelnie nic nowego nie wyszlo na jaw przy okazji nagran Renatki.
A więc dla ciebie gwarantowanie miejsc na listach wyborczych członkom rodziny to nic nowego? Propozycja obciążenia kosztami weksli społeczeństwa to też nic nowego? Obietnice Lipińskiego, że jeśli sprawa trafi do prokuratury to "jest wygrana", to także nic nowego?
Jezeli bedzie jakis kandydant ktory zaoferuje legalizacje marihuany w Polsce to na 300% na niego zaglosuje. A dlaczego na 300%?
Nawet jeśli w swym programie zaoferuje zwiększenie podatków o 50%?
Za to teraz, armie polaków wyjeżdzają do Anglii, harują dla dobra tamtego (obrzydliwie bogatego) kraju za gówniane pieniądze.
poza tym ze sluchaja RM to maja wieksze doswiadczenie w zyciu niz my.
Dzięki za takie doświadczenie.
A niby skąd miałbyś informacje na temat polityki, gdybyś nie słuchał radia/tv i nie czytał gazet? Trzeba po prostu umieć sobie te informacje uporządkować i oddzielić prawdę od kłamstwa.
Obudzcie sie ludzie, zyjemy w kraju gdzie wybory sa tylko po to, zeby zaszpanowac billboardami, poczekac az ciemna masa pojdzie do wyborow zaglosowac przeciw oplutemu przez nas przeciwnikowi, nastepnie przejac wladze, zatkac ludowi usta igrzyskami, a zanim sobie przypomni o chlebie beda nastepne wybory
Czyli mamy w ogóle nie głosować?
Panowie, co tu dużo mówić... Stalin leży w grobie i się śmieje, bo jego i tak wylazło na górę... No, ale cóż my z tym możemy zrobić, jeżeli PiS leje kaczym moczem na wszystkich dookoła i dalej robi swoje?
Czyli mamy w ogóle nie głosować?
Zrobic pospolite ruszenie jak na Wegrzech, wpieprzyc sie na sile do sejmu, skurczybykow w dyby i powsadzac na 10 lat za dzialanie na szkode panstwa. Potem bedzie mozna glosowac gdy wladza zrozumie ze narod nie da sie bezkarnie w ch*** robic. Odpowiedzialnosc polityczna to podstawa.
Angel of Death
04-10-2006, 13:52
Oglądął ktoś wczoraj Teraz my ? Co tam Kurski odstawił to już jest dno, śmiać się chciało momentami (w studiu się widownia śmiała nawet) jakie bzdury wygadywał, jeszcze to chamstwo i wogóle inteligencja zabójcza ..
Nawet jeśli w swym programie zaoferuje zwiększenie podatków o 50%?
I akcyzę na zioło (ją zią, ja chcę rząd co mi mariannę zalegalizuje, elo! CHWDP!) w wysokości 666% wartości?
Zrobic pospolite ruszenie jak na Wegrzech, wpieprzyc sie na sile do sejmu, skurczybykow w dyby i powsadzac na 10 lat za dzialanie na szkode panstwa. Potem bedzie mozna glosowac gdy wladza zrozumie ze narod nie da sie bezkarnie w ch*** robic. Odpowiedzialnosc polityczna to podstawa.
To idziemy we trzech - Ty, Caer i ja!
Ale będzie jazda, ziąąąąą
Za to teraz, armie polaków wyjeżdzają do Anglii, harują dla dobra tamtego (obrzydliwie bogatego) kraju za gówniane pieniądze.
stawka 4 funty na godzine, gdzie 1 funt = 5/6 zl. Naprawde uwazasz ze to gowniane pieniadze? To ty chyba z Kulczykiem blisko spokrewniony jestes...
Yoh Asakura
04-10-2006, 15:22
Oglądął ktoś wczoraj Teraz my ? Co tam Kurski odstawił to już jest dno, śmiać się chciało momentami (w studiu się widownia śmiała nawet) jakie bzdury wygadywał, jeszcze to chamstwo i wogóle inteligencja zabójcza ..
Yeah, najlepsza była gadka o "obiektywnym dobieraniu publiczności". A apogeum zostało osiągnięte po pytaniu Sekielskiego. Kurski nie wiedząc co powiedzieć odrzekł uroczo - "nie mieszajmy w to Subolewicza*"
*- nie wiem czy dobrze napisałem.
@hoomik:
Odlicz koszty wynajmu mieszkania i jedzenia.
Chyba, że żyjesz w baraku z 20 innymi polakami, a żresz jedną konserwę dziennie - wtedy może uda ci się coś odłożyć, żebyś potem mógł wrócić do Polski i żyć normalnie do końca swych dni.
"Na czysto" zarobki są minimalne.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.