PDA

Pokaż pełną wersje : Pomysł: A możeby tak stworzyć...

Mikael Wilde
17-07-2006, 21:49
Piszę to na forum, bo wpadł mi do głowy świetny pomysł, a nie wiem jak innaczej mogę go wprowadzić w życie. Jeżeli ktoś wie jak to proszę... Jesem początkujący. Gram od niedawna. I już 5 razy zostałem w jakiś spokób okradziony. Raz ktoś podarował mi butelkę trucizny mówiąc, że to lekarstwo, raz widząć, że ledwo żyję podpychał mi stworzonka do walki:( A gram w zwykłym świecie (bez PvP) i nie miałem jak się tej osobie odwdzięczyć. X( Pomyślałem sobie więc, że można by poprosić twórców gry, aby stworzyli posterunek policji w nowej wersji Tibii. W takim posterunku jakiś NPC przyjmowałby zgłoszenie: kim jest przestępca, gdzie się to zdarzyło i co zostało ukradzione. Po tym zostałoby wywieszone ogłoszenie na ścianie i każdy, kto by chciał mógłby je przeczytać. Jeżeli tak osoba przyniosłaby na ten posterunek głowę tego przestępcy (trzebaby było stworzyć możliwość odcinania głowy...) i skradzione przedmioty (nie muszą być wszystkie... Wiadomo.) to otrzymywałby równowartość kupna tych przedmiotów u NPC (tych, które oddał) + jakaś nagroda (za oddanie np. short sword otrzymywałby 30Gp +10Gp nagrody) I co?? Dałoby się to zrobić?? A może już coś takiego istnieje?? :) Jakby co, to już wszystko obmyśliłem... :)

Baron Kaldrick
17-07-2006, 22:14
A wpadłeś na prosty fakt ludzkiej mentalności? Tj. zgłaszanie przestępstw, które miejsce nie miały?

kaczi
17-07-2006, 22:20
Ha! To by i chuligani musieli powstać ! :P

A byliby też tacy z tarczą i hełmem na głowie? :)

Widać, że jesteś początkujący.. Pomysł do bani.

Mikael Wilde
17-07-2006, 22:31
Oczywiście, że wpadłem na ten poysł. A rozwiązanie jest bardzo proste. Płatne są tylko te przedmioty, których kradzież została zgłoszona. Jeżeli zgłosić przestępstwo, którego nie było, to ten przestępca raczej nie miał by tego co "ukradł"... Więc o łowca nagród nie zyskałby kasy, a zgłaszający tych przedmiotów. A domniemany przestępca to nie wiem. Trochę by stracił, ale to też dałoby się jakoś rozwiązać. Mały problem. Zresztą musiałby się komuś narazić, że tamten go podał... pomyśle i jeszcze coś napiszę...

Mikael Wilde
17-07-2006, 22:34
A tobie Kaczi to nie wiem wogóle o co chodzi. A pomysł jest dobry. Zawsze chciałem zostać łowcą nagród... :D

Duke Dran
17-07-2006, 22:37
Srr ale daj sobie siana z takim czymś :S nigdy sie na takie cos nie zgodzą.

Może jak swoją tibię stworzysz B)

Baron Kaldrick
17-07-2006, 22:42
Noo, jasne. Zabójca...Ups, nie tak... Łowca nagród nie zyskałby faktycznie niczego - poza tym, co 'spadłoby' z ofiary. Zlecający nie zyskałby nic - poza śmiercią kogoś, na kogo śmierci mu zależało. A ofiara faktycznie straciłaby malutko - niespodziewana śmierć, 10% skilli i expa w dół, przerwa być może w środku expienia albo treningu...

Pomysł jest do dupy, bo jest kompletnie niedopracowany, a co za tym idzie, nierealny do wprowadzenia.

Raul
17-07-2006, 22:50
A co tibia.pl ma z tym wspólnego? Masz pomysł, to leć na tibia.com.