Pokaż pełną wersje : Nowe Questy
O rany dobrze, że pacca mam zabieram się od razu za zwiedzanie tych nowiutkich terenów już nie mogę się doczekać! :P
Ludzie tibia staje się coraz bardziej denna. Jak chcie zmienić gre to podaje link
http://s5.*********.pl/c.php?uid=87832
s5 ********* pl/c php?uid=87832 (jagby zasłoniło wam link gwaizdkami wstaw na miejsce spacji kropki )
Warto zobaczyć!!!
Gra jest mmo rpg!!
Polecam!
Patrz -> data dołączenia
Chyba rozumiecie...
Rywin_Capy
19-07-2006, 20:27
@xarinav
ty tam noobas jestes predzej padniesz lepiej bys mi tego g armora dal!!
Chao Guardian
19-07-2006, 20:31
nowe outfity wreszcie B) mam dopiero 3miechy pacca a juz mi sie znudzily xD
a co do tej ukladanki na samym dole to to podejrzewam ze o Orshabaalu mowa, tlyko ze sie spuznili na guardii z ta zapowiedzia bo na Guardii juz byl a dokladnie w Pon. 17.07.06r ;P jak niewiezycie to looknijcie na postac Mistrzu Guardian przez comunity na tibia.com ;P zgadnijcie czyj charter :D
Grab_iarz
19-07-2006, 20:31
ale te ss'y sa denne ...; / tibia sux coraz gorsza.... pliax tibia 7.5 back!!!!!
Arie Nena
19-07-2006, 20:35
nowe outfity wreszcie B) mam dopiero 3miechy pacca a juz mi sie znudzily xD
a co do tej ukladanki na samym dole to to podejrzewam ze o Orshabaalu mowa, tlyko ze sie spuznili na guardii z ta zapowiedzia bo na Guardii juz byl a dokladnie w Pon. 17.07.06r ;P jak niewiezycie to looknijcie na postac Mistrzu Guardian przez comunity na tibia.com ;P zgadnijcie czyj charter :D
Ja uważam że nie ma się z czego cieszyć. Te outfity to szajs X(
Tibia Player
19-07-2006, 20:36
Mi sie wydaje ze to chodzi o Orshabaala ;] Bo u nas na Elysi go ubili i moze o niego chodzi ;] Ja i tak sie nie naciesze niczym z tego newsa bo nie mam Pacca :( Pozdro...
Rekin Master
19-07-2006, 20:38
wkleje pare zdjec, zdjecia te pobralem z roznych stronek :P:
http://i113.photobucket.com/albums/n237/TibiaUpdate/uo0004ne9.jpg
http://i113.photobucket.com/albums/n237/TibiaUpdate/aaqu9.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/261/beztytuusl1.png
Szkoda nie zrobią nowych questów dla low-lvl.A te outfity to ciekawe jak bedą wyglądać^^ A co do zagadki to pewnie będzie ktoś z The Ruthless Seven.
Arie Nena
19-07-2006, 20:43
No i spójrzcie jak to wygląda!! Ten outfit z cylindrem jest beznadziejny!!!
Ale te potwory są fajne.
Duch Guardi
19-07-2006, 20:44
Słyszałem że podobno już otwarto test serv dla GM'ów i tutorów :)
Rekin Master - ja jednym ss jest chyba nowy dark helmet :)
Mandawiers
19-07-2006, 20:47
w zagadzce chodzi o Apocalypse ?
huh ten niebieski potforek z wielkimi rogami rox ! ale to nie zmienai faktu że outfity sux ;/
jezeli ktos kiedys czytal genesis tibii na tibia.pl (kiedys byl teraz gdzies znikl jak ktos wie gdzie jest to pls wescie przez pm mi wyslijcie) to pewnie będzie wiedzial ze to chodzi o jednego z pierwszych bogó tego boga zła nie mapiętam jego imienia ale jak dawno juz zginą a teraz ma powrocic to napewno on i mysle ze ten demonowaty stworek to wlasnie on.
ok znalazlem bylo w opisie thunder hammera
Legenda: W starszliwych czasach niektórzy z najlepszych krasnoludzkich kowali zostali zatrzymani w niewoli przez siły Blog'a. Zostali zmuszeni do zdradzenia sekretów kowalstwa dzieciom Bloga, Cyklopom. Kazrad Rockfist(KamiennaPięść), krasnoludzki bohater, przeszedł wiele niebezpieczeństw aby znaleść ukryte pod ziemią kuźnie. Wślizgnął się do środka i zdołał uwolnić jeńców, jednak gdy uciekali do wyjścia, stanęły im na drodze zapieczętowane stalowe drzwi. Z rozwśieczonymi Cyklopami Bloga za ich plecami krasnludy zaczęły się modlić do ich bogów i w ostatniej minucie dostali odpowiedź z nieba. Młot Kazrad'a został pobłogosławiony i jednym uderzeniem bohater wyważył drzwi, pozwalając wszystkim jeńcom uciec. Dzierżony w wielu walkach jako symbol walki przeciw Cyklopom, młot zaginął. Krasnoludy nazywają ten artefakt Khundahamar co oznacza 'Wyzwoliciel', ale znany jest jedynie jako 'Grzmiący Młot' dla ludzi.
czyli jak wynika z tej legendy ten straszliwy bóg to blog (ale nazwa) i to moim zdanie on powroci
Outfity SHAIS !!! Beznadziejne update. Jestem o krok bliżej pożegnania się z tibią.
@Co do zagadki to pewnie Ferumbras...
Ehh stare dobre czasy ;)
14.Co myślisz o Ferumbrasie? Czy jest szansa, że powróci?
Kilka lat temu, kiedy istniał jeszcze tylko jeden świat gry, mieliśmy kilka specjalnych zdarzeń ze złym i potężnym czarownikiem Ferumbrasem, który atakował Tibię. Ta postać miała kilka specjalnych zdolności i była kontrolowana przez jednego z członków naszego zespołu. Ponieważ nie mogliśmy stworzyć takich "ręcznie robionych" zdarzeń na wszystkich światach, stworzyliśmy automatyczny system zdarzeń. Przygotujcie się na więcej zdarzeń w niedalekiej przyszłości. Kto wie, może nawet Ferumbras pewnego dnia powróci?
;) No to chyba powruci ;>
Szynek from Celesta
19-07-2006, 20:50
Ten kawalek z helmem do nurkowania bardzo mnie zaciekawil !!!
Arie Nena
19-07-2006, 20:53
Słyszałem że podobno już otwarto test serv dla GM'ów i tutorów :)
Rekin Master - ja jednym ss jest chyba nowy dark helmet :)
To raczej Devil Helmet.
Rascal Alton
19-07-2006, 21:19
Jednak po dłuższym namysle to cały ten up date jest do dupy.
Wiecej złego niż dobrego, Celowanie na battle i out fity maksymalna kicha.
Ja chyba przestane grać w tibie, może kiedyś do niej wróci ten klimat 7.5!
Zapowiada się ciekawy update! Szkoda że tylko dla pacc;( . Nie rozumiem natomiast dlaczego nie podobaja wam sie inf. z poniedzialku!!!
ja osobiscie nie lubie zlodziei, a po tym update nie bedzie mozna okradac potworkow.:cup:
Arie Nena
19-07-2006, 21:29
Zapowiada się ciekawy update! Szkoda że tylko dla pacc;( . Nie rozumiem natomiast dlaczego nie podobaja wam sie inf. z poniedzialku!!!
ja osobiscie nie lubie zlodziei, a po tym update nie bedzie mozna okradac potworkow.:cup:
W każdym update jest coś dobrego, ale co powiesz jak PK bedzie na ciebie celowal w battle i cię zabije??:kon:
W każdym update jest coś dobrego, ale co powiesz jak PK bedzie na ciebie celowal w battle i cię zabije??:kon:
i tak ludzie uzywają aim bota..więc wiele to raczej niezmieni...
a mi sie outfity nowe podobaja...wkoncu cos nowego...
Malyszek
19-07-2006, 21:33
Jesli chodzi wam o to trafianie z SD na wojnie to ciekawe czy ktos bedzie mial czas wchodzic do menu zeby zmienic nick (to zajmuje jakies 5sec+) zeby strzelic 2 SD i znów kogos innego napie???ac. Chyba ze idzie na jednego przeciwnika to tak. Watpie czy to ktos bedzie uzywal. Jedynie nooby lub do aniihilatora jako UH myself :P
Creghaan
19-07-2006, 21:33
Tibia traci swoj urok z roku na rokl jest coraz gorzej gram juz kilka lat i za kazfdym razem robia taki syf ze nie mozna na to patrzec ;/
Przeciez nowe elementy outfitu beda dostepne tylko po wykonaniu jakiegos questu i zapewne dla pacc wiec po co se robia nadzieje gracze z free acc.
Trollowiec
19-07-2006, 21:34
a co do nurkowania to dojdzie do tego, iz jakis gracz posiadajacy wiele rare items bedzie konczyl grac i wyrzuci wszystko do wody to sie zbiegnie masa noobow z tymi helmami
|0||0||0||0||0| |0| |0||0||0||0| |0| |0| |0||0||0| |0||0||0| |0||0||0| |0| |0||0||0||0| |0||0||0| |0||0||0| |0||0| |0||0| |0||0||0||0| |0||0||0||0| |0| |0||0||0| |0| |0| |0|
|0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0||0| |0||0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0|
|0| |0| |0||0||0||0| |0| |0| |0| |0| |0||0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0||0||0| |0||0||0||0| |0| |0| |0| |0||0| |0|
|0| |0| |0| |0| |0| |0||0||0| |0| |0| |0||0||0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0||0||0| |0| |0||0| |0|
|0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0| |0|
|0| |0| |0||0||0||0| |0| |0| |0| |0| |0| |0||0| |0| |0||0||0| |0||0||0||0| |0||0||0| |0||0||0| |0| |0| |0| |0||0||0||0| |0||0||0||0| |0| |0| |0||0||0| |0| |0| |0|
Rascal Alton
19-07-2006, 21:35
@malyszek
Jezu brak słów dla takich ludzi, najpierw pomyśl później pisz.
Po up date bedzie można na battle celować w ludzi, tak jak w potwora teraz tylko że w człowieka.
Arie Nena
19-07-2006, 21:35
i tak ludzie uzywają aim bota..więc wiele to raczej niezmieni...
a mi sie outfity nowe podobaja...wkoncu cos nowego...
Rozumiem że coś nowego, ale tu chodzi o ich wykonanie.
Creghaan
19-07-2006, 21:36
Op fajna uwaga anihilatro glupota konkreta --.-- co prawda odna 3/4 ani robili na botach ale zrob sam bez bota to jestes gosc -.^
Rascal Alton
19-07-2006, 21:38
Przeciez nowe elementy outfitu beda dostepne tylko po wykonaniu jakiegos questu i zapewne dla pacc wiec po co se robia nadzieje gracze z free acc.
Wszystkie out fity ulegną zmianie, ale żeby mieć "hiper mega evul" out fita trzeba będzie wykonać quest (dla pacc).
Matthaus
19-07-2006, 21:40
Hmmm chyba po Orschabaalu przyszedł czas na Ferumbrassa xD
Ciekawe kto stawi mu czoła i jaki będzie loot.
ChynyDruid
19-07-2006, 21:40
Dlatego nie podoba sie update bo Knightów juz nie bedzie bo jaki knight chcial by bloczyc np demona jak i tak nie zobaczy lota z niego taki wspanialy jest system Shoterzy zabijaja biora loty a Knight stal sie noobem który musi kase zbierac na UH i bloczyc za free to chyba jasne co nie
Malyszek
19-07-2006, 21:41
"Set ambient light: 100%"
Juz nie trzeba light hacka? :o:evul:
Malyszek
19-07-2006, 21:44
@malyszek
Jezu brak słów dla takich ludzi, najpierw pomyśl później pisz.
Po up date bedzie można na battle celować w ludzi, tak jak w potwora teraz tylko że w człowieka.
Btw, to i tak milego szukania i przewijania na pasku w battle :D
Rascal Alton
19-07-2006, 21:47
Nie trzeba przewijać, no chyba że jest battle (battle to akcja w której 2 rywalizujące grupy sie spotykają wtedy jest strasznie dużo ludzi na ekranie)ale gdy jest "battle" to nie trzeba na liście battle celować przeciez i tak prawie nikt sie nie rusza bo cięzko w takim tłumie.
A zobacz sobie na solo, taki knight ucieka a ty go walisz na battle z sd.
Ogólnie to te celowanie na battle list pomaga walczyć gdy ktos ucieka.
Dlatego nie podoba sie update bo Knightów juz nie bedzie bo jaki knight chcial by bloczyc np demona jak i tak nie zobaczy lota z niego taki wspanialy jest system Shoterzy zabijaja biora loty a Knight stal sie noobem który musi kase zbierac na UH i bloczyc za free to chyba jasne co nie
muahahaha....ale ty jesteś naiwny..
myślisz ze jakis knight pójdzie na hunta, aby tracic uh ?
a shooter zabierze caly loot, exp i ledwo co na hunta kasy wyda ?
w jakim ty świecie żyjesz...chyba w tibie grasz dopiero od tygodnia...
Według mnie tą zagadką nie jest Ferumbras ale Apocalypse, było to chyba jakos nie dawno na tibianews.net
ChynyDruid
19-07-2006, 21:54
muahahaha....ale ty jesteś naiwny..
myślisz ze jakis knight pójdzie na hunta, aby tracic uh ?
a shooter zabierze caly loot, exp i ledwo co na hunta kasy wyda ?
w jakim ty świecie żyjesz...chyba w tibie grasz dopiero od tygodnia...
lol? wiem ze nie pujdzie !!! pisze noobowi tamtemu tak jak on mysli!!
@2up
Idz i go zblocz jak on wali po 3k.
Cipsoft chyba nie jest taki glupi zeby wypuscic takie monstrum na wolnosc, najwyzej Ferumbras, ale to juz nie bedzie tylko 145 ms bo wtedy na tibi 80 lvl byl max, teraz bedzie cos kolo 200. Ja tylko tak mysle ;)
Juz sie nie moge doczekac az zrobie questa na dodatek do outfita.
TS plz X( X( X( X(
Ragnar666
19-07-2006, 22:04
To raczej Devil Helmet.
1 chain helmet 2 dark helmet 3 dive helmet? 4 viking helmet + nowa kolczuga i manafluid... i reszta to jakies nowości
Ajron 88
19-07-2006, 22:06
Screen z photobucket jednego pana pokazuje 2 runy uh z trzema uzyciami i jedna ruine uh z dwoma uzyciami , kolo siebie.. watpie zeby ten gosciu zalatwil 3 take runki i jednej znich urzyl raz , zeby zrobic tutaj kogos w jajo , czyli uh ma teras 3 uzycia , jesli cena run nie zmieni sie , a takze zrobienie jej bedzie wymagac tyle samo many.. knighci dostana takiego boosta ze bede wstanie im wybaczyc to strzelanie na battle...
Arthevariel
19-07-2006, 22:09
Outfity - OMFG! Porazka! Totalna porazka!
Zagadka - Hitler?xDe
hohoho moze teraz samemu bedzie sie wybieralo spodnie, bluzki, kolor oczu :D
Ragnar666
19-07-2006, 22:11
@Cipsoft Customer
ty głupi jesteś czy co ? -.-'
Alien Wight
19-07-2006, 22:20
Super ,outfity za osiągnięcia-to własnie misię podoba ....fajnie by było jakby postacie 10 levelowe miały dostępne tylko ciuchy noobka...a ktos z większymi osiągnięciami miałby ładniejszy:)
adekis druid
19-07-2006, 22:30
:p sadze że to zapowiadano Blog'a ale nie jestem pewien
Fire Necromacer
19-07-2006, 22:31
Ojej, tibie psuja. Ale my sie przyzwyczailiśmy do tego, więc wszystko OK. ;)
Outfity - no, jeszcze nutka wymiocin kotka i będzie perfekt.
Wszystko inne - patrz wyzej
Wniosek - to jak? Papa tibi?
Andrew32
19-07-2006, 22:36
Wszyscy ciesza sie na update ale polowa z nich nie ma PACCa to nie wiem po co sie ciesza bo jak zawsze dla FaCCy co roku prawie nic sie nie zmienia:( jestem za tym zeby szlo kupic PACCa przez kome placac np 20zl a otrzymujesz np 15 dni PACCa ale to tylko moje marzenia bo na PACCa nie wydan 90zl bo i tak w pelni to nie wykorzystam Pozdro dla wszystkich tibijczykow;)
Predator myszy
19-07-2006, 22:42
NARAZIE i tak ten upade jest suxxxxx
ale zobaczymy co dalej.....
Voldus15
19-07-2006, 22:42
Człowiek boi się tego co jest mu nie znane, obce. Tak samo jest z wami kochani :) Nawet nie wiecie dokładnie co będzie a już powstają jakieś petycje w sprawie odwołania tego rocznego ubtate. Ja osobiście cieszę sie z każdego nowego ubtate. Wole grać w grę która jednak zostaje modernizowania a nie porzucona i stworzona po to żeby trzebać na niej kase. Cip się stara chodz nie zawsze im wychodzi. Prosze o wyrozumiałość i cierpliwość! Serdecznie pozdrawiam :p
Poprostu Pitbul
19-07-2006, 22:45
Użytkowników czytających ten temat: 137 (zarejestrowanych: 36, gości: 101)
Poprostu Pitbul+, kac, Luigi88, Skromny pacyfista, Voldus15, Tutivihi, Mistrz Harnas, Grzybicostopy, Lady Aricia, thornik, Predator myszy, Royal II, ..::QRAS::.., Hunter Of Mystery, PeTeRsOn, Segrrox, Vogee, Zuvido, MiCh@eL, Rezidew, Mastermind Toothy, Andrew32, Pani K., nepton, s1maciej, domin3x, Alien Wight, Glowa14, Rex'tor, TaH, Martha, Vulfae, Fire Necromacer, Szarik, Grab_iarz, Elexand
:P
A tak ogólnie to ja i tak nie będę grał. Może, jak będą nowe wyglądy postaci, troche stworków itp.
Dobrze ze mam Outfit Pacca...ale zastanawiam się czy nie nabyc 2...UP mi sie podoba w sęsie Grafy,ale kto wie co się tam jeszcze kryje.
Arthas Tath
19-07-2006, 22:49
Nowe questy ;)... fajnie, fajnie :)
Wydaje mi sie że to Apocalypse kryje się za tą zagadką. Puścili go na Test Server wiec może puszczą go w tym update? Może otworzą drogę do Pits of Inferno? Kto wie? :)
Ferumbas back !, ciekawe czy gral nim bedzie player (jak kiedys) czy bedzie to normalny potwor.
Czemu tak zle mowicie o outfitach? To tylko wyglad postaci, dzieki niemu chyba nie bedzie postac silniejsza. Hotkeye z runami to troche zly pomysl, teraz beda mieli latwiej robic jakies combo, jak ofiara bedzie uciekac to i tak bedzie dostawac, no ale tez te uhy to plus ( dla knightow?) na swiatach non-pvp to chyba tylko knighty sie beda mogli sie cieszyc z hotkeyow. Ja i tak ich pewnie nie bede uzywac (chyba...)
Potwory, no nie jest zle, gratuluje tym co maja pacca ;] ja tylko moge wyslac 1 smsa na konkurs sms, no ale moje szanse sa jak w totka czyli 50% wygram albo nie ;>
Zmiany w grafikach i dodane przedmioty [manasy, bronie (skull staff), plecaki itp] to tez nie tak zle.
Cip'y z roku na rok coraz bardziej dziwne zeczy wymyslaja.
P.S. Sory za wszystkie bledy w pisowni o ile sie takie znajda.
P.S.2. Ta zagadka, to chodzi moze o potwora, wyglada jak niebieski demon, screen jest na jednej z Polskich stron o tibii ( na forum).
Rekin Master
19-07-2006, 23:33
Screen z photobucket jednego pana pokazuje 2 runy uh z trzema uzyciami i jedna ruine uh z dwoma uzyciami , kolo siebie.. watpie zeby ten gosciu zalatwil 3 take runki i jednej znich urzyl raz , zeby zrobic tutaj kogos w jajo , czyli uh ma teras 3 uzycia , jesli cena run nie zmieni sie , a takze zrobienie jej bedzie wymagac tyle samo many.. knighci dostana takiego boosta ze bede wstanie im wybaczyc to strzelanie na battle...
daj mi linka do tego photobuckera...jakby uh byly 3 strzalowe to...najpiekniejszy update w moim tibijskim zyciu(mianowicie dopiero trzeci XD)
Masakrutator
19-07-2006, 23:35
Człowiek boi się tego co jest mu nie znane, obce. Tak samo jest z wami kochani :) Nawet nie wiecie dokładnie co będzie a już powstają jakieś petycje w sprawie odwołania tego rocznego ubtate. Ja osobiście cieszę sie z każdego nowego ubtate. Wole grać w grę która jednak zostaje modernizowania a nie porzucona i stworzona po to żeby trzebać na niej kase. Cip się stara chodz nie zawsze im wychodzi. Prosze o wyrozumiałość i cierpliwość! Serdecznie pozdrawiam :p
ubtate ?? hehe w jakim to jest jezyku ? po angielsku jesli oto ci chodzilo jest podobne slowo "update" - unowoczesnic, ulepszyc
kaxiorek
19-07-2006, 23:36
ale cipowie robia te update jak cos sprza to inn fajjnie zrobia to zquestami i outfiutami spox ale celowanie na battle i stamina porazka-.-
pawlusek
19-07-2006, 23:37
Uh 3x?? Jak dla mnie bomba bo knightem gram :P
Master'Mefisto
19-07-2006, 23:38
Te zmęczenie to porażka....
A w Zagadce chodzi chyba O ferumbrassa
Magik van Kamikadze
19-07-2006, 23:41
I jeszcze taka mała zagadka, o kogo chodzi w tej nieoficjalnej zapowiedzi:
Zabity, jednak nie pokonany, wraca, a świat będzie jęczał pod jego krokami.
Niebiosa załkają, a śmiertelni zadrżą
Śmierć i agonia to jego towarzysze, terror i destrukcja to jego prawica i lewica.
Ponownie wyzwie tych, którzy odwarzą się stanąć z nim w szranki, i najlepsi Tibijczycy padną przed jego gniewem.
Czy ktokolwiek będzie w stanie zmierzyć się z tym złem z przeszłości?
Bądź gotów...
On powraca...
Tego lata, na twoim PC.[/QUOTE]
czyz by to byla tibia??
Ragnar666
19-07-2006, 23:42
A kto powiedział że Ta Zagadka Jest o Tibii?
Mnie sie Wydaje że Tutaj Chodzi o Diablo i Jego trzeciąodsłone która włąsnie ma wyjśc...
I tu chyba wszyscy sie myliliście :D
to jest portal związany z Tibią - a mianowicie Tibiahumor - więc trudno żeby było o Diabole Trzecim ;>
a mi sie nie podoba ten cylinder dla PACCowego outfitu paladyna...chociaż teraz wygląda jak z klasy arystokratycznej ;p
Uh 3x?? Jak dla mnie bomba bo knightem gram :P
To runa z questa. Niestety :p
Ragnar666
19-07-2006, 23:58
@Guido on tibia.pl
koles przestań bo żal ;s
Duch Guardi
20-07-2006, 00:01
Guido on tibia.pl - bana mu na 99,9% to keyloger ....
NIE WCHODZCIE !
Didek Boys
20-07-2006, 00:13
Tibia robi sie gra dla n00bow:
1,bicie ludzi przez battle list lol
2.stamina lol
3 robienie updatow co pol roku ja bym wiekszy update zrobil za darmo przez te pol roku sam...
4.Cipy chca loic kase na kazdym kroku wiec...sami sobie dokonczcie:confused:
Necro Kein
20-07-2006, 00:17
Chodzi pewnie o Orshaballa, a z tymi outfitami to dowalili...
ChynyDruid
20-07-2006, 00:22
Oj 1 wielka klapa..
Bohman 21
20-07-2006, 00:25
Dowiedzialem sie od kolegi ze te nowe outfity beda tylko dla PACCow a podobno my bedziemy mieli ubranka jeszcze obecnych paccow :)
Kalisiok Knight
20-07-2006, 00:27
hehe, lole. odpowiedź na tą zagedkę jest bardzo prosta :D
Tu o update chodzi!
lole
PeTeRsOn
20-07-2006, 00:31
To ja i tak tych starych bede uzywal. Zagadka moze byc fajnie :) Fajne monsterki ogolnie good
ChynyDruid
20-07-2006, 00:48
Po update tak sie przelchodzi Anhilatora podobno http://img285.imageshack.us/my.php?image=update1xp7.jpg
Allaney Argon
20-07-2006, 01:01
1.Questy: Questy wydają się bardzo ciekawe... wydaje mi się, że wprowadzą jakieś nowe także dla facc... i napewno będą jakieś stworki :)
2.Outfity:Nie są takie złe, jeżeli się ma jakąś koncepcję... Jak było widać na zdjęciach załączonych przez tutora.
3.Anty-thieving: Wydaję się ciekawą rzeczą, ale lepiej by było gdyby osoby z party mogły też łapać loot...
3.Stamina: Może być kłopotliwa, zwłaszcza w wakacje, ale cóż, przeżyje się. Może zrobią znów dla pacc, że gdy śpisz to stamina wraca sie prędzej.
4.Zagadka: w/g mnie to też będzie Ferumbras, ale Cipy nie raz nas już zaskoczyły wieć można sie wiele spodziewać.
5.BattleList (ala AimBot): Totalna porażka... Oczywiście z czasem każdy się przyzwyczai i będzie fajnie... Ale tibia bez pvp to jak granie bez przyjemności...
6.Runa na HotKeye: Niezły pomysł... Ale wygląda to troche tak, jakby tą nowością nadrabiali błąd przy stworzeniu pkt. wyżej...
A pacc jest jak lody :)
Na początku kupujesz tanie lody ale i tak Ci smakują (facc)
Potem kupujesz droższe lody i są wyśmienite (pacc)
Potem znów nie masz pieniędzy i kupujesz te co na początku, ale nie smakują już tak dobrze
@down
Wygląda zaje****cie. Wydawało mi się, że jeżeli to wprowadzą to będzie przesada ale zapowiada się ciekawie. gratz i thx za ss'a
Medivh Shady
20-07-2006, 01:15
Widok pod woda :)
http://i65.photobucket.com/albums/h201/Arakox_Derix/test-1.jpg
ChynyDruid
20-07-2006, 01:27
Omg!! To Lada Dzien I Dzwiek Bedzie W Tibi Jak Pod Woda Mozna Być :d
A co sie stanie jak sie sciagnie helm pod woda? :>
Duch Guardi
20-07-2006, 01:53
up może ded :D
zagadka : potężny warlock Ferumbrass ??
Brahmaparusha
20-07-2006, 01:58
Po pierwsze:
Pod zagadka kryje sie Ferumbras - na tescie jak wpisujesz Utevo Res "Ferumbaras wyskakuje komunikat "sorry it's impossible"
Po drugie:
Outfity teraz beda przedstawiac twoj status spoleczny. Sa te tzw. ogolno i latwo dostepne, oraz takie, nad ktorymi bedziecie musieli spedzic mnostwo czasu by go zdobyc (150k, czy skolekcjonowac 30 fsow ;)
Po trzecie:
Ciagle battle window sux ;, stamina jest genialnym pomyslem, poniewaz robiac nawet maksymalne pg nie jestes w stanie jej zuzyc nie uzywajac cheatow.
Po czwarte:
Aby odblokowac nowe wyspy sie nabiegacie wiecej niz na postmanie (juz 2 dzien sie mecze) i ciagle nie odblokowalem zadnego porzadnego expowiska ;)
Poza tym teraz kazdy potwor bedzie zostawial cos charakterystycznego tylko dla niego (np. skora wilka, oko beholdera, czy tez miod waspa) - i tu sie zaczyna pojawiac metamorfoza tibii w wow. Zaczna sie questy typu uzbieraj xxx tego, yyy tego a nastepnie zabij xyz tamtego by dostac y czegos.
Evil Maul
20-07-2006, 02:02
Ej nie za duzo tego wszystkiego na jeden update xD ? Ja musze do szkoly chodzic a nie rozkminiac questy z new outfitami xD
Ciekawe jak potężny będzie ten Fortenbras, jak wielu Bossów jest na jego usługach i jak potężne armie będzie on zsyłał na tibijskie miasta...
Medivh Shady
20-07-2006, 02:12
Ciekawe jak potężny będzie ten Fortenbras, jak wielu Bossów jest na jego usługach i jak potężne armie będzie on zsyłał na tibijskie miasta...
jak to bedzie on to zapewne bedzie wygladal tak jak w twoim avatarze ;)
Duch Guardi
20-07-2006, 02:14
Ech na początku będziemy narzekać, że outfity są do bani, ale po czasie przyzwyczaimy się tych strojów i all będzie OK. :)
lolish... ze też sie ludziom chce, no ale nic - najlepiej skasować to konto, i tak sie na nie więcej nie lognie :PP
[edit]
pierwsze primo - na test servera nie mozna sie narazie wbić bo jest zamknięty dla publiczności
drógie primo - identyczny post pojawił się już dwa razy w tym temacie tylko został skasowany
i trzecie primo - założyłeś swoje konto DZISIAJ... i pewnie nie jest to twoje jedyne konto ktore zostało dzisiaj założone (reszta już zbanowana?)
@Palaaadinka
Weź z tąd człowieku wy*******aj, mam cie już kobieta lekkich obyczajówa dosc
TO JEST KEYLOGGER NIE SCIAGAC
Bakteriusss
20-07-2006, 06:40
powiedźcie mi czy out fity i qwesty sa dla pacc?
Xzonixek
20-07-2006, 07:26
Wszystkie outfity wyjebane:D Water Elemental 411 hit on draggy-.- Ladna grafika kuszy, chain armora, plecakow i bagow (gwiazdka/czaszka):D.
Vantristran
20-07-2006, 07:39
Ciekawe czy wprowadza zmiany w tych outfitach co sa czy dodadza nowe... dla pacc :baby: i ciekawe czy quesy beda dla facc i pacc w co watpie bo cipy to skapiradla. Ale jak sie nie placi to tak jest ;(
jak dla mnie ta zagadka to ..... UPADE!!!
Nie no bez jaj! Stamina dla mnie jest troche głupim pomysłem bo już zrzygnowalem z Najta bo nie chce sie zanudzac pol dnia ;] - dlatego gram sorcem, tam gdzie nima staminy - bedą runki ^.-
No ale... ten UPDATE napewno bedzie Ciekawy :) No jak tylko bedzie update - powodzenia wszystkim poszukiwaczom skarbow ^.-
Xzonixek
20-07-2006, 09:01
Omg! Eureka?
Śmierć i agonia to jego towarzysze, terror i destrukcja to jego prawica i lewica.
Cytat z wywiadu ze Stephanem
14.Co myślisz o Ferumbrasie? Czy jest szansa, że powróci?
Kilka lat temu, kiedy istniał jeszcze tylko jeden świat gry, mieliśmy kilka specjalnych zdarzeń ze złym i potężnym czarownikiem Ferumbrasem, który atakował Tibię. Ta postać miała kilka specjalnych zdolności i była kontrolowana przez jednego z członków naszego zespołu. Ponieważ nie mogliśmy stworzyć takich "ręcznie robionych" zdarzeń na wszystkich światach, stworzyliśmy automatyczny system zdarzeń. Przygotujcie się na więcej zdarzeń w niedalekiej przyszłości. Kto wie, może nawet Ferumbras pewnego dnia powróci?
Apocalipse= Totalna Destrukcja??:D
Ja już swoje wiem, to jest DUZA podpowiedz...
Jakie pajacowate outfity :D
Stanley997
20-07-2006, 09:19
Ja myśle że odpowiedz na zagadkę brzmi: Apocalypse
Morgaroth
20-07-2006, 09:23
Ciekawią mnie ci piraci. Pewnie będzie z nimi jaki quest.Hmmm... akurat w kinach będą puszczali Piratów z Karaibów ^^
Może zrobią w tibi kapitana Jacka Spearrowa (Sparrowa , tylko znając Cipy zmienili by minimalnie nazwę xD) Ale to i tak dla Pacc , więc co mnie to obchodzi...
straszna truskawa
20-07-2006, 09:34
kto to ferumbras,blog,rules seven czy cos takiego ?
Sake Ryu-Keisei
20-07-2006, 09:37
Hm.... jak się zastanowić, to wątpie, aby w zagadce chodziło a Apocalypse czy innego członka Ruthless Seven. Dlaczego? Bo oni przecież nigdy nie byli pokanani, a w zagdce mowa o kimś, kto już walczył i przegral. Czyli może to być Furembras. Albo Goshnar, nekromanta zabity przez Nightmare Knights i pochowany pod Knightwatch Tower xP Osobiście wolałbym to drugie, bo wlka z kimś, kto przywoływałby ogromne ilości potworów mogłaby być interesująca :o Ale co tam, i tak mi sie podoba. Ide expić, to może się na coś przydam jak już się zjawi.
Morgaroth
20-07-2006, 09:39
kto to ferumbras,blog,rules seven czy cos takiego ?
Ferumbrass to czarnoksiężnik , który terroryzował tibię wiele lat temu , blog był bodajrze jakimś bogiem... Nie pamiętam dokładnie , ale cyklopy chyba dla niego wykuły mls'a , zaś The Ruthless Seven to bezlitosna siódemka. Jest to 7 najpotężniejszych demonów w całej tibi... Po prostu Zathroth fan :p
Princessa Barbarella
20-07-2006, 09:44
"Ponownie wyzwie tych, którzy odwarzą się"
Gratuluję odwagi, ale u mnie... pała :-) A tak poza tym, to zacznę tępić takie "byki" bo to wstyd. Myślę, że z czasem otrzymam jakąś nagrodę, może być ten hełm do nurkowania :-)
He, ciekawe ile osob ktore powiedzialy Ferumbras naprawde wiedzialy kto to jest a nie przeczytaly posty innych uzytkownikow..
Artimansee
20-07-2006, 09:58
Helm do nurkowania...
Zakladasz helm - wlazisz do wody i zbierasz wszystko co tam kto wrzucil do wody :evul:
I jesli mozna pod woda juz lazic to z brzegu wody tez bedzie mozna zbierac...
Fajnie by bylo - tym bardziej ze na celescie znam kilka miejsc gdzie leza na brzegu takie rzeczy jak dragon shieldy, bohy to widzialem tylko jedne na brzegu - pare groszy to zawsze wiecej kaski B)
Morgaroth
20-07-2006, 10:01
Helm do nurkowania...
Zakladasz helm - wlazisz do wody i zbierasz wszystko co tam kto wrzucil do wody :evul:
Fajnie by bylo - tym bardziej ze na celescie znam kilka miejsc gdzie leza na brzegu takie rzeczy jak dragon shieldy, bohy to widzialem tylko jedne na brzegu - pare groszy to zawsze wiecej kaski B)
lol ? To może pójdziemy po Dragon Scale Legsy ? ;]
offtop
Jak myślicie czy Aquabubble Sniper pasowałby do tego update ? Ja byłbym za dodaniem go do gry.
Nie moge już patrzeć na wasze posty.Wszystkie dotycza update...to czemu Cip Soft robi nowosci dla pacca itd.Chyba glupi nie jestes po co ludzie mieli by w takim razie placic.A jak nie stac cie placic na ta gre i masz zamiar narzekac to wy*******aj.Na pierwszy rzut oka ten update to nie wypal ,ale trzeba miec troche mozgu i pomyslec.Po co debilu ,piszesz ze knighty beda padac od sorcerer ,bedzie tak to zrobione ze sorcerer vs sorcerer tez tak latwo nie beda padac.Pamietajacie ze uhacie sie co 1 sec,a walic z sd mozna co 2-3sec ,jezeli sie nie myle.A juz widze ze kazdy chodzi i akurat na*******a z sd to takie tanie nie jest.I potwoim poscie widac ze ty nie masz co sie bac.Zapewne sami uzywaliscie TBI ,i inne gowna ,kazdy prawie uzywal aim bota ,mozna powiedziec sie nic sie nie zmieni.A przynajmniej beda wszyscy rowni.A pomysl co latwiej zrobic nacisnac F1,czy wymierzyc na battle.Jak to pisza ludzie jakie on mial pvp ,juz widze wszytkich pvp jak leci 100 ms.Bloker bedzie widzial loota tylko nie bedzie mogl wziasc tej rzeczy dopiero po 10 sec.Moim zdaniem ten update jest przelomem w tibi i wszytko idzie w dobry kierunek.Skonczy sie account sharing itd.A najczesciej ci co pisza ,ze graja w tibie od poczatku ,a obok avatera widze 28 lvl to wiecie co mi sie robi...
Jeszcze nowe servery po update i looz
Morgaroth
20-07-2006, 10:05
Nie moge już patrzeć na wasze posty.Wszystkie dotycza update...to czemu Cip Soft robi nowosci dla pacca itd.Chyba glupi nie jestes po co ludzie mieli by w takim razie placic.A jak nie stac cie placic na ta gre i masz zamiar narzekac to wy*******aj.Na pierwszy rzut oka ten update to nie wypal ,ale trzeba miec troche mozgu i pomyslec.Po co debilu ,piszesz ze knighty beda padac od sorcerer ,bedzie tak to zrobione ze sorcerer vs sorcerer tez tak latwo nie beda padac.Pamietajacie ze uhacie sie co 1 sec,a walic z sd mozna co 2-3sec ,jezeli sie nie myle.A juz widze ze kazdy chodzi i akurat na*******a z sd to takie tanie nie jest.I potwoim poscie widac ze ty nie masz co sie bac.Zapewne sami uzywaliscie TBI ,i inne gowna ,kazdy prawie uzywal aim bota ,mozna powiedziec sie nic sie nie zmieni.A przynajmniej beda wszyscy rowni.A pomysl co latwiej zrobic nacisnac F1,czy wymierzyc na battle.Jak to pisza ludzie jakie on mial pvp ,juz widze wszytkich pvp jak leci 100 ms.Bloker bedzie widzial loota tylko nie bedzie mogl wziasc tej rzeczy dopiero po 10 sec.Moim zdaniem ten update jest przelomem w tibi i wszytko idzie w dobry kierunek.Skonczy sie account sharing itd.A najczesciej ci co pisza ,ze graja w tibie od poczatku ,a obok avatera widze 28 lvl to wiecie co mi sie robi...
Jeszcze nowe servery po update i looz
Może byś tak zacytował tą osobę ? Bo niezabardzo wiemy o co ci chodzi :P
Medivh Shady
20-07-2006, 10:29
Ferumbras we wlasnej osobie :)
http://img159.imageshack.us/img159/7029/ferumbrasreturnsbeecheske8.png
ladnie nawet zrobiony , nawet na pelerynie widac literke F wiec raczej na 100% to on ;)
Bloker bedzie widzial loota tylko nie bedzie mogl wziasc tej rzeczy dopiero po 10 sec.<<<kompletna bzdura-.-
Według mnie ta zagadka jest o Apocalypse :evul:
PS. To tylko moje przypuszczenia...
PS2. Może w następnych updatach będą członkowie "Ruthless Seven" ??
slimaczek
20-07-2006, 11:04
No, wkoncu zrobili jakies nowe outfity ktore mozn dostac za pomocą questa. Ale zaloze sie, ze beda one dosc trudne ;] I widac ze sondy sie na cos przydaly. I mysle ze bedzie jeszcze jeden news o gameplayu.
Co do zagadki - albo Ferumbrass (czy jakos tak, w starej tibii jeden z godow prowadzil tym potworem ktory wygladal jak warlock i zabijal ludzi tak jak orshabaal) albo morgaroth. Ale mysle ze to pierwsze.
Nie wiem, czy było:
http://img220.imageshack.us/img220/6308/lolhr9.jpg
Nowicjush
20-07-2006, 11:22
hehe nowe outfity :dance:
:( TYLKO CZEMU DLA PACCa ;(
@2x up
omg omg... pod wodą.. aaaaaaa... kozak!
już wiemy po co te hełmiska..
Vantristran
20-07-2006, 11:30
Nie wiem, czy było:
Wydaje mi sie ze fake... ale jak jest to nie wiem. Fajnie by bylo jakby tak zrobilili :D
@up
Fake? -.-
omg... co ty gadasz..
http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=99806
zdjecia z test serwera dla tych co nie wiedza ze juz jest -,-
Hmm...
nie wiem czy ktoś to wcześniej pisał ,bo nie czytam wszystkich postów ,ale na Default Chat'cie ,bedzie takie coś ,że przy każdej wypowiedzi ,tzn. przy nick'u wypowiadającego się ,będzie jego level w kwadratowym nawiasie...
np. 11:05 Ronek [61]: bla bla
btw.
znalazłem ,w sensie dostałem link do photobucketa ziomka ,na którym są skrinki z Testa Tutorów... Zapraszam..
http://smg.photobucket.com/albums/v634/Piotr_niszczyciel/
~eR~
Morgaroth
20-07-2006, 11:54
Wydaje mi sie ze fake... ale jak jest to nie wiem. Fajnie by bylo jakby tak zrobilili :D
WG mnie to prawdziwe. To by było logniczne nurkowanie w określonych miejscach. Mogę się założyć , że nie które miejsca gdzie jest woda będą działaly jak drabinki :P Fajnie by było , gdyby rozmieścili takie miejsca po całej tibi :P
Justysia_=*
Ehh qurede wie ktos moze o której jest save na menerze...mial byc o 11 a tu lipa :D
Justysia_=*
Ehh qurede wie ktos moze o której jest save na menerze...mial byc o 11 a tu lipa :D
Gandalf of Gray
20-07-2006, 12:03
nie wiem czemu ale nikt nie zauwazyl nowego skull staffa chyba:)
beznadziejny nowy plecak ;/
Ajron 88
20-07-2006, 12:24
daj mi linka do tego photobuckera...jakby uh byly 3 strzalowe to...najpiekniejszy update w moim tibijskim zyciu(mianowicie dopiero trzeci XD)
Byl jakies 2-3 strony przed moim postem , wybacz ale nie mam sily go szukac po raz kolejny :l
zoabczcie to i ocencie na podstawie zagadki :>
http://img.photobucket.com/albums/v636/Tencellar/3.png
z ta zagadka to wydaje mi sie ze ferumbas chciaz dowiedzialem sie o nim dopiero na tym forum ;p
@Steve on tibia.pl
BUaushuahsuahsuahushaushauhsuahsuahsuahsushauh...
Paliblant
20-07-2006, 12:39
co do tej zagadki to wydaje mi sie ze to potwor ktory wyglada jak demon w nazwie ma cos z apokalipsa zwiazane xP
Rekin Master
20-07-2006, 12:49
Śmierć i agonia to jego towarzysze, terror i destrukcja to jego prawica i lewica
Destrukcja to Apocalypse, terror to byc moze Morgaroth(?)
a kto jest panem tych 2 poteznych bosow?Ferumbas!!sa nawet jego fotki :)
Ps. Helm do nurkowania zajefajny...nowe expowiska yeah!
Nafurany
20-07-2006, 12:50
ten nowy update jest taki 50% fajny..X(
ale tylko 50%...
zobaczymy co bendzie jescze. :baby: :baby:
Trang Oul
20-07-2006, 12:55
W tej zagadce chodzi chyba o Orshabaala.
Sebcio :)
20-07-2006, 12:59
Zaistniał błąd w tlumaczeniu Angielska Agony to nie to samo co Agonia.
Agonia jest to moment przed ostateczna śmiercia natomiast "Agony" Jest to straszny ból nie do zniesienia. Jest to różnica, ponieważ zdanie "Smierć i agonia" to jedno i to samo a CIPom chodziło tutaj o cierpienie.
Nowe Questy-fajna sprawa
Aim BoT w tibi-only na non-pvp
Nowe Monstery-tez fajnie
FERUMBRAS-Teraz sie przekonacie ze Orshaball przy nim to pestka (jestem ciekawy loota z niego)
Stamina-Niepotrzebne cos co utrudnia gre........
Oufity-aff wedle mnie sa obrzydliwe ale to moje zdanie tylko
Jednym slowem update sie ciekawie zapowiada. Życze wysztkim radosnego odkrywania nowych miejsc i rozwiazywania nowych zagadek. Pozdro.
ChynyDruid
20-07-2006, 13:06
Zna ktoś dokładna date tego update ??
up@
Jak narazie jest Test server dla Tutorów jak i GM-ów, za pare dni będzie dla graczy i dopiero po nim bedzie ten szalony Update.
Haraohara
20-07-2006, 13:45
nareszcie nowe outfity, a co do zagadki to moze byc orshabaal. Najlepsi sie przednim ugną.
Morgaroth
20-07-2006, 14:00
nareszcie nowe outfity, a co do zagadki to moze byc orshabaal. Najlepsi sie przednim ugną.
OMG ale tu nooby są. Wiadomo , że odpowiedź to Ferumbrass... Przecież ktoś wcześniej pokazywał jego sprite i na 100% to będzie on. To po pierwsze , a po drugie Orshabaal przecież nadal jest z nami i nie jest złem z przeszłości. Więc proszę was nie piszcie w kółko to samo ;(
PS. Mam chara Son of Ferumbrass , ale nim nie gram XD
Sindri the Ripper
20-07-2006, 14:09
jesli chodzi o zagadke to mam pewną teorię, oto ona:
znaczie odzywkę orshabala, prawda??(Orshabaal is back!, Praised by my masters, the Ruthless Seven!). Według mnie orshabal jest tylko sługą, a zagadka dotyczy kogoś z tej "Ruthless Seven". Kolo pewnie będzie summonował orshabale, które będa summonowały demony, bendzie za niego około 5000000 expa ;] a w loocie bendzie pewnie kilka nowych przedmiotów, np. Helmet of Apokalypse, Apokalypse Armor, Apokalypse legs itp. które będą dawały właścicelowi nieśmiertelność + wszystkie statsy +100 ;]
poza tym potworek będzie pewnie gdzieś w dark katedrze i będzie się respił co 3-4 miesiące
hehehe
Myślicie, że gdy będzie ta blokada lootu ( kto zadał najwięcej obrażen może wziąć loot przez 10sek. ) Zadasz najwięcej obrażeń, na red hp potwora podejdzie thief i zacznie odsuwac ciało potwora od Ciebie, minie 10sek. i weżmie loot.. Proste...
3x Down:
Mój błąd :P
Yo. Zagadka... hum .. przeczytawszy ja odrazu zalapalem ze to jakis monster. Grawszy na test servie widzialem potwora chyba nazywal sie Apocalypse i mial wyglad demona. Sadze ze chodzi o niego. Wkoncu Apocalypse oznacza koniec swiata. Pozatym nie moge sie doczekac kiedy bedzie update lecz tez bedzie glupio w za 15 di konczy mi sie pacc wiec ;P sie nie pociesze i nie pozwiedzam ale zycze wszystkiego dobrego all ^^
Ps. Co do 10s to chodzi o to ze nikt potwora nei moze ruszyc i zabrac z niego eq ... pozatym uwazam ze nei jest to najlepszy pomysl. Jestem obuzony tym... moze cip soft nie przemyslal tego ale poweidzcie np. knight bloczy cos ( bo od tego byl od lat) a wiec jesli knight bloczy cos np. demona to przeciez oczywiste jest to ze nie zada najwiecej hitow wiec teraz nie bedzie juz loota dla knighta ?!. Podobne pytanie gosc bloczy orshabaala styarci ~~ 10 bp uh czy cos w tym stylu i co z tego ma jak loot nie bedzie jego ? w ciagu 10 s jakis noob sie zaloguje kolo ciala i zdazy zarypac loota na ktoergo zaslozyl jedynie bloker !
Ziomal Dawidsol
20-07-2006, 14:28
Update zapowiada sie ciekawie, szkoda ze dopiero w drugim miesiacu wakacji.
A oto link do tematu z bardzo duza iloscia zdjec z Testserva dla tutorów, warto looknac:
http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=99806
Myślicie, że gdy będzie ta blokada lootu ( kto zadał najwięcej obrażen może wziąć loot przez 10sek. ) Zadasz najwięcej obrażeń, na red hp potwora podejdzie thief i zacznie odsuwac ciało potwora od Ciebie, minie 10sek. i weżmie loot.. Proste...
Czytaj uważnie. Przez 10s. brać loot może tylko ten kto zadał najwięcej obrażeń i przez 10s. nie można przesuwać ciała.
Co do tej zagadki...
To gdyby nie słowo, że tibijczyk zdobędzie chwałe, to bym pomyślał, że chodzi o Diablo III. Końcówka Na twoim PC jest dziwna. A akcja tej gry ma być wojnom pomiędzy niebem a piekłem, więc wszystko pasuje (prócz "tibijczyk").
Arie Nena
20-07-2006, 14:43
A czy ktoś widział zdjecie z test servera "Tibia pod wodą" ??
Jak ktoś ma link to bardzo proszę, bo swój gdzieś posiałem.
Skromny pacyfista
20-07-2006, 14:50
jesli chodzi o zagadke to mam pewną teorię, oto ona:
znaczie odzywkę orshabala, prawda??(Orshabaal is back!, Praised by my masters, the Ruthless Seven!). Według mnie orshabal jest tylko sługą, a zagadka dotyczy kogoś z tej "Ruthless Seven". Kolo pewnie będzie summonował orshabale, które będa summonowały demony, bendzie za niego około 5000000 expa ;] a w loocie bendzie pewnie kilka nowych przedmiotów, np. Helmet of Apokalypse, Apokalypse Armor, Apokalypse legs itp. które będą dawały właścicelowi nieśmiertelność + wszystkie statsy +100 ;]
poza tym potworek będzie pewnie gdzieś w dark katedrze i będzie się respił co 3-4 miesiące
hehehe
ta i zostanie GMem... wracaj na ots, co za idi0ta -,-" gdzie sie tacy rodza ;(
Rekin Master
20-07-2006, 14:53
A czy ktoś widział zdjecie z test servera "Tibia pod wodą" ??
Jak ktoś ma link to bardzo proszę, bo swój gdzieś posiałem.
http://img65.imageshack.us/img65/9374/lmaowwwwwwmm3.jpg
http://img107.imageshack.us/img107/4652/berntl1.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/9884/roflwlwiy9.jpg
np :)
Magic Dru
20-07-2006, 15:01
hmm ciekawe jak duzy bedzie ten obszar podwodny:) i czy z kazdego miejsca bedzie mozna zanurkowac:) I czy jakis pacc da swoj helm do nurkowania faccowi to ten bedzie mogl zejsc pod wode
Aim BoT w tibi-only na non-pvp
na co komu aimbot na non-pvp ?
Magic Dru
20-07-2006, 15:12
moze troche dziwne:) ale zawsze to cos nowego a chyba lepiej zeby gra sie rozwijała nie?
Myslicie ze jak czlowiek bedzie sterowal potworem to nie dacie sobie z nim rady,bo co bo bedzie inteligetny?:baby:
Orshabaal,Faraony?!8o
Jeszcze raz radze newsa przeczytac:
"Zabity, jednak nie pokonany, wraca, a świat będzie jęczał pod jego krokami.
Niebiosa załkają, a śmiertelni zadrżą
Ponownie wyzwie tych, którzy odważą się stanąć z nim w szranki, i najlepsi Tibijczycy padną przed jego gniewem.
Czy ktokolwiek będzie w stanie zmierzyć się z tym złem z przeszłości?
Bądź gotów...
On powraca...
Tego lata, na twoim PC."
Orshabaal ani Faraony nie musza powracac bo sa caly czas.
A co do outfitow widac ze sa bardziej hmmm... jakby "przestrzenne".
Morgaroth
20-07-2006, 15:24
Może by tak ktoś dął Ssa z lookiem na ten helmet ? ^^
NIe rozumiem tych faccow. Myslicie ze gracie na facc to bendom wam dawac gre w pelni? To tak jak demo pelnej wersii wiec stfu i nie narzekajcie ze jak zwykle facc nic nie dostanie tylko sie cieszczie ze macie katedre :P
P.S. wiem ze jestem teraz na faku bo mi sie skonczyl, ale jak bendzie juz test to kupuje zeby miec akurat na ubdate. Pozdro 4 All ^^
Sebcio :)
20-07-2006, 16:26
Czy moglibyscie powklejac screeny z testa ? ;/ Nigdzie nic nie ma ;(
Dajcie tez ludziom poogladac :D !
Rekin Master
20-07-2006, 16:31
Czy moglibyscie powklejac screeny z testa ? ;/ Nigdzie nic nie ma ;(
Dajcie tez ludziom poogladac :D !
pare postow wczesniej dalem 4 screeny z testa akurat z penetrowania podwodnych terenow, pare stron wczesniej wkleilem pare zdjec gdzie mozna zobaczyc jak wygladac beda nowe outfity, i troche nowych potworkow,items... paredziesiat stron wczesniej ktos dal linka do pewnej strony gdzie jest mnostwo tego...
omg!jestes jak ci,ktorzy twierdza ze chodzi o orshabaala w tej zagadcce...kiedy ona juz dawno sie wyjasnila!!noobs plax!
Omg uspokójcie sie... Link był podawany już conajmniej 5 razy. Może szanowni panicze się wysilą i poszukają. Ferumbras to nie boss warlocków, tylko Ferumbras.
http://www.tibia-alumni-society.net/cobalt-tower/Screenshots/ferumbras.html
Large Orion
20-07-2006, 16:33
Ktoś tam mówił że na 'V' ma być ten potwór z Zagadki...
Może to 'Verminor' ??
jeden z członków bezlitosnej siódemki (the ruthless of seven)
The Ruthless of Seven:
* Infernatil, the incediary of hell
* Pumin, the Lord of Despair
* Verminor, the Plaguelord
* Tafariel, the mistress of the damned
* Apocalypse, total destruction
* Bazir, the great deceiver,lord of the lies
* Ashfalor, the right hand of Urgith. The general of the undead hordes.
Albo może to być Morgaroth o którym zapomnieliście ;)
Oto zdjęcia z test serveru.
Ps:Jak to już ktoś umieścił to przepraszam.
MANY NEW SPRITES!
http://img.photobucket.com/albums/v636/Tencellar/1.png
http://img.photobucket.com/albums/v636/Tencellar/2.png
http://img.photobucket.com/albums/v636/Tencellar/4.png
http://img.photobucket.com/albums/v636/Tencellar/5.png
http://img.photobucket.com/albums/v636/Tencellar/6.png
---
An AWESOME Photobucket:
http://smg.photobucket.com/albums/v...tr_niszczyciel/
---
Burning Sun's screenshots
UNDERWATER HUNTING!
http://i65.photobucket.com/albums/h...erix/test-1.jpg
---
Kirkwoods screenshots:
Underwater screens
http://img65.imageshack.us/img65/9374/lmaowwwwwwmm3.jpg
http://img107.imageshack.us/img107/4652/berntl1.jpg
http://img142.imageshack.us/img142/9884/roflwlwiy9.jpg
New hydra spawn
http://img89.imageshack.us/img89/6390/aaassdg8.jpg
Demon horn
http://img82.imageshack.us/img82/1599/demonhornck3.jpg
Red dragon scale
http://img223.imageshack.us/my.php?image=uo00099ro7.jpg
Massive waterelemental damages
http://img178.imageshack.us/img178/4012/roflua2.jpg
Beggar outfit
http://img71.imageshack.us/img71/4127/uo00199cy7.jpg
New shield
http://img336.imageshack.us/img336/...lsonnoiscd6.jpg
http://i113.photobucket.com/albums/...e/uo0004ne9.jpg
http://i113.photobucket.com/albums/...e/uo0002yi0.jpg
http://i113.photobucket.com/albums/...Update/afw6.jpg
http://i113.photobucket.com/albums/...pdate/aaqu9.jpg
http://i113.photobucket.com/albums/...e/uo0006dc7.jpg
http://i113.photobucket.com/albums/...date/uo0007.jpg See the leaf? That's a dragon scale.
http://i113.photobucket.com/albums/...date/UO0011.jpg
---
Skorr's screenshots
Outfits
http://img288.imageshack.us/img288/2559/outfitcp9.jpg
Outfits
http://img482.imageshack.us/img482/...matruneser6.png
Outfits
http://img524.imageshack.us/img524/...ewthingsoh8.jpg
Hotkey window
http://img231.imageshack.us/img231/2811/tsfi1.png
New monster
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...id=180814&stc=1
New monster
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...id=180816&stc=1
---
Halvz's screenshot:
Hotkey window
http://img373.imageshack.us/img373/7632/updatexa1.jpg
---
Ookani's screenshots
New backpack
http://tibia.gamigo.de/forum/attach...id=180813&stc=1
Rekin Master
20-07-2006, 16:36
Ktoś tam mówił że na 'V' ma być ten potwór z Zagadki...
Może to 'Verminor' ??
jeden z członków bezlitosnej siódemki (the ruthless of seven)
The Ruthless of Seven:
* Infernatil, the incediary of hell
* Pumin, the Lord of Despair
* Verminor, the Plaguelord
* Tafariel, the mistress of the damned
* Apocalypse, total destruction
* Bazir, the great deceiver,lord of the lies
* Ashfalor, the right hand of Urgith. The general of the undead hordes.
Albo może to być Morgaroth o którym zapomnieliście ;)
nie wiem gdzie znalazles ta wiadomosc...a jezeli ktos chce wiedziec, z kad mozna sie dowiedziec o skladzie calej siodemki-wystarczy pogadac z pewnym npc na polnoc od thais,znajdujacym sie posrod beholderow i ghoula :)
moze wy cos odkrycjeie
Large Orion
20-07-2006, 16:39
Dj Mati chyba znalazł odpowiedź
Dał fotkę z Ferumbrasem...
Dokładnie ten pan ala mag z laską w kształcie litery F to ten pan z zagadki :]
A oto on we własnej osobie http://img159.imageshack.us/img159/7029/ferumbrasreturnsbeecheske8.png <<
Nawet fajne te outfity mogło być gorzej
zagadka choć to już prawie pewne - ferumbras
dlaczego on?:
Ponownie wyzwie tych, którzy odważą się stanąć z nim w szranki, i najlepsi Tibijczycy padną przed jego gniewem
Ponownie czyli już kiedyś zawitał na ziemiach tibi ale przy pomocy najsilnieszych rycerzy i najlepszych magów został pokonany i wypędzony ( Your account is banished?) z ziemi tibijskich
jak zażartowałem przed chwilą - wygląda na to że ban mu się kończy....
bójmy się >.< tego co niewiadome lecz nieuchronne
Helm do nurkowania...
Yeah. Fajnie, kolo amazon camp w veno widzialem na isarze platinum amulet ^^ tylko skad go wziasc...(mowie o helmie)
co do zagadki ja uwazam ze to moze nawet zathroth...
Ferumbras .. Hmm.. To raczej będzie on ... Mogli by dodac jeszcze najazdy na inne miasta np Carlin ... Wiem ze bedize najazd piratow na nowe miasto bo widzialem na jakims screenie to :) 8o Mam nadzieje ze tibia bedzie lepsza ... Osobiscie podoba mi sie wszystko co Cipy zrobily ... Wreszcie pomyslaly ze nie mogą odrywac normalnych ludzi od swiata rzeczywistego przez grę ... Kazdy bedzie mogl expic 8 godzin dziennie okolo a potem exp bedzie 2 x mniejszy :)
P.S Kliknij tam na dole :D
@DJ_MATI
Naprawde świetne zdjęcia!
@up
Pomyśl sobie o np. Seromontisie. Dla nich na 100% to nie przeszkoda...
Jeśli chodzie o mnie, to mi to nie przeszkadza xD
Harry Xin
20-07-2006, 18:38
Kazdy bedzie mogl expic 8 godzin dziennie okolo a potem exp bedzie 2 x mniejszy :)
Zauważ, że nie od razu. Byś musiał przegiąć z "zalecaną" dawką przez nieco dłuższy okres niż jeden dzień. :p
ChynyDruid
20-07-2006, 18:43
Sory że nie na temat. Ej nowe 2 servery non pvp powstaly tydzien temu 13.07.2006r o godzienie 17;55 dzis jest 20.07.2006r i mina wlasnie tydzien i ta godzina co jest dlaczego FACC nie moga włazić?
Sory że nie na temat. Ej nowe 2 servery non pvp powstaly tydzien temu 13.07.2006r o godzienie 17;55 dzis jest 20.07.2006r i mina wlasnie tydzien i ta godzina co jest dlaczego FACC nie moga włazić?
Bo to nie ten topick
PS. pisz na forum cip a nie tu -.^
@ zbiorek
popatrz człowieku w słownik ortograficzny bo to co widze przerasta moją wyobraźnie...
jeżeli tibia to robi z ludzmi co z tobą to pójde niedługo na odwyk..
Marek Tibioman
20-07-2006, 18:57
Zagadka mowi pewnie o Orshabaalu:p
łaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja oszaleje z tymi noobami to nie orshabal tylko ferumbas lub ktos z 7 lub blog starozytny bog ciemnosci poczytajcie sobie legende o th(thunder hammer) to uswiadomicie sobie jak bardzo on byl zly
te nowe outfity są prawie takie same jak elfickie
sami zobaczcie
Rywin_Capy
20-07-2006, 19:15
Zapewne Ferumbras to ten dziadziuś z laska w kształcie litery F ( ma ją rowniez na pelerynce :P) Ciekawe czy bedzie az taki potezny.
Evil Maul
20-07-2006, 19:19
Naprawde ci co mówia o Orshabaalu lub o wspaniałej siódemce sa w błedzie
-.- Przeciez to od razu widac Ferumbras padł na pohu teraz chce sie zemścic i powrócić chce znowu aby na Tibii był zapadł chaos . Jednego jestem ciekaw czy Ferumbras powróci jak zwykły potwór czy jako postać Cipsfotu. Co do cipsoftu to ładna komercha xDDDDD co z tego ze jest stamina jak pacc ma duża przyjemnosc z grania zbieranie outfitów, otworzenie nowych wysp , latanie pod wodą xDDDDDD i wiele innych rzeczy
Patrząc a te ss-y wydaje mi sie Cipsoft dąży do gry a'la Pokemon-Zelda dlaczego ? a no dlatego ze system walki jest podobny do gry Zelda po za tym system questów tak samo ;] Np : W tibia spotykamy teraz questy typu uzbieraj xx lub yy tego potem jakis dungeon walka , walka i nagle BOSS :D , a co ma z pokemonów ? Grafika oczywiscie xD niektóre potowry to nawet przypominaja monstery , lub domki i reszta itemów przypomina mi grafe z Golden Sun ;]
ChynyDruid
20-07-2006, 19:26
-.- Przeciez to od razu widac Ferumbras padł na pohu teraz chce sie zemścic i powrócić chce znowu aby na Tibii był zapadł chaos . Jednego jestem ciekaw czy Ferumbras powróci jak zwykły potwór czy jako postać Cipsfotu
Zgadzam sie a te co mowia ze ot Orsh to pewnie wlaczyli tibia.pl przeczytali zagadke i najgorzeniejszy potwor wydawal im sie Orsh i ze bedzie na stale mysleli w tibi nie czytali poprzednihc postow nie widzieli zdjec tylko sie wypowiadaja bez czytania wczesniej to by im pomoglo dojsc do wniosku ze to Ferumbras ^^
co do zagadki:
Pamietacie na prima aprylis byl taki news na tibia.com ze szukaja kogos kto by pracowal u nich. nie pamietam dokladnie na jakim stanowisku ale pamietam ze mialby byc zawsze tak samo bezwzgledny i nieprzyjemny dla graczy niezaleznie od swojego chumoru itd. Chyba chodzilo o tego femcostam :P potem napisali ze to byl kawal ale napisali tez ze ilestam osob sie zglosilo wiec moze wybiora teraz jedna...
Moze naprawde to chodzi o tego femcostam
-.- Przeciez to od razu widac Ferumbras padł na pohu teraz chce sie zemścic i powrócić chce znowu aby na Tibii był zapadł chaos . Jednego jestem ciekaw czy Ferumbras powróci jak zwykły potwór czy jako postać Cipsfotu. Co do cipsoftu to ładna komercha xDDDDD co z tego ze jest stamina jak pacc ma duża przyjemnosc z grania zbieranie outfitów, otworzenie nowych wysp , latanie pod wodą xDDDDDD i wiele innych rzeczy
Patrząc a te ss-y wydaje mi sie Cipsoft dąży do gry a'la Pokemon-Zelda dlaczego ? a no dlatego ze system walki jest podobny do gry Zelda po za tym system questów tak samo ;] Np : W tibia spotykamy teraz questy typu uzbieraj xx lub yy tego potem jakis dungeon walka , walka i nagle BOSS :D , a co ma z pokemonów ? Grafika oczywiscie xD niektóre potowry to nawet przypominaja monstery , lub domki i reszta itemów przypomina mi grafe z Golden Sun ;]
Tak, niewątpliwie fajną inicjatywą będzie latanie pod wodą. Z pomocą specjalnych, nieprzemakalnych skrzydełek jak mniemam?
Cosik mi się na dodatek wydaje, że skoro PACC płaci, to dostaje więcej :> W tym m.in. wyżej wymienione przyjemności. Mimo początkowo lekko negatywnego nastawienia do update'u, po przejrzeniu screenów, zagłębieniu się we wszelakie zapowiedzi etc. etc. stwierdziłem, że... hmmmm... będzie całkiem ciekawie...
Btw. Ruthless Seven to na pewno nie Wspaniała Siódemka. Już prędzej Bezlitosna Siódemka.
Wyniki tłumaczenia: Ruthless
angielsko-polski
ruthless (Ectaco-Poland)
a,
1 bezlitosny
2 nielitościwy
3 niemiłosierny
4 bezmiłosierny
5 srogi
6 nieludzki
7 bezpardonowy
8 bezwzględny
9 drakoński
Zaczerpnięte z - http://slowniki.onet.pl
Mówcie sobie co mówcie .. ale ja wam powiem tak ... korzystajcie z Tibi 7.7.1 puki ona jeszcze jest ... bo all to już wiedzą ... po ubdate Tibia sie zmieni .. i nie bedzie juz tak jak byloStrach będzie poruszać się po tibi ---> nowe monsters .. Stanie ona sie "dziwniejsza" nowe jak ot nazwaliście "pomoce" ---> np używanie uh's poprzez USE + jakis klawisz, walenie z runes w ludzi z okeinka battle... Oraz co najgorsze!! Jakis Pe***l który bedzie robil maskry kaj popadnie :/ i jak go uwalic :/ all mowia co bedzie robil .. jakie szkody będa .. jaki lvl w przyblizeniu . .ale nikt nie powiedział jeszcze co przypuszczalnie bedzie spadać ... ( może nawet magic long sword ;) :p 8o ) no i te outify .. zobaczy się jak już będa .. nie panikujcie ;)
Może i się nie znam ale wg mnie zagadka mówi o Apocalypse..Już jakiś czas temu gmowi wypróbowali go na test serverze.Zdjęcia wklejono na tibianews i wg mnie najprawdopodobniej to o nim..nowinki bedą wprowadzali pokolei..narazie może pare "nowicjuszy:P" wyprowadzi sie z ankh
Hyhy:
http://img168.imageshack.us/img168/3253/turtleboat1gf4.jpg
Kostka?:
http://img326.imageshack.us/img326/9423/dicess1hx4.jpg
Gandalf of Gray
20-07-2006, 21:46
nikt nie zauwazyl nowego skull staffa ;]
@up co to za srubki ??
Outfity: spoko, ale żeby dla facców też jakieś nowe były :p
Zagadka: ??? :baby:
Zagadka: Ferumbras
Tylko ciekawi mnie to czy bedzie jak kiedys, ze wbija do depo i sypie UE albo czy wypadaja z niego runy po 50+ shotów xD
Ivan of Fortera
20-07-2006, 22:11
http://img168.imageshack.us/img168/3253/turtleboat1gf4.jpg
CO TO MA BYĆ??????!!!!!!!serfowanie na żółwiu?
P.S. A tak właściwie skoro można przemieszczać się pod wodą to można też pod nią dostac sie na rooka??(Pewnie raczej nie ale moglo by być fajnie:p )
Nie można się downolnie przemiesczać. Tylko tam gdzie cipsoft zrobił podwodne lokacje.
@down
lol poczekaj zawsze przed publicznym test serverem był test server tylko dla tutorów...
Update zapowiada naprawde ciekawy ale niestety jak zwykle Cipsoft cos zwalil i tym razem zwalil date wejscia updata -.-'
Szkoda ze test server nie jestes publiczny, mogli by chociaz na dzien udostepnic paccom test server, skoro placimy to nam sie to nalezy ;P
moglby ktos napisac w jaki sposob przenosi sie pod wode?
@up
Widziałeś tego żółwia?
ee... no widzialem, a to z niego sie przechodzi?
Nie, wskakujesz do wody w dowolnym miejscu, najlepiej z trampoliny. Przy wskakiwaniu wybierasz jeden z 1337 stylów. Później musisz zanurkować, przypomina to grę zręcznościową, muszisz unikać evul szatańskich bąbelków. Kiedy już to zrobisz musisz zabić 6 demonów i wtedy wreszcie znajdujesz się pod wodą! Gratulacje!
hmm do mnie to pisales? jezeli tak, to troche ci ten zart nie wyszedl ;>
Wiem, miał być tak samo idiotyczny jak pytania co niektórych...
Evil Maul
20-07-2006, 23:43
Tak, niewątpliwie fajną inicjatywą będzie latanie pod wodą. Z pomocą specjalnych, nieprzemakalnych skrzydełek jak mniemam?
Cosik mi się na dodatek wydaje, że skoro PACC płaci, to dostaje więcej :> W tym m.in. wyżej wymienione przyjemności. Mimo początkowo lekko negatywnego nastawienia do update'u, po przejrzeniu screenów, zagłębieniu się we wszelakie zapowiedzi etc. etc. stwierdziłem, że... hmmmm... będzie całkiem ciekawie...
Btw. Ruthless Seven to na pewno nie Wspaniała Siódemka. Już prędzej Bezlitosna Siódemka.
Wyniki tłumaczenia: Ruthless
angielsko-polski
ruthless (Ectaco-Poland)
a,
1 bezlitosny
2 nielitościwy
3 niemiłosierny
4 bezmiłosierny
5 srogi
6 nieludzki
7 bezpardonowy
8 bezwzględny
9 drakoński
Zaczerpnięte z - http://slowniki.onet.pl
omg kiedy użyłem słowo ,,latanie" chodziło mi o bieganie -.- nie łap mnie za słówka , chciałem przedstawic jak Cipsoft nieźle zarobi kase z tego update wiem ze słowo wspaniały po angielsku nazywa sie "magnificent" -.-
pawci013
20-07-2006, 23:44
mam pytanie kiedy to update bedzie wprowadzone ??
najwcześniej w sierpniu..dokładna data jeszcze nieznana...
Larethan
20-07-2006, 23:58
Hmmmm..
mi tam ta zagadka kojarzy sie tylko z 2 rzeczami
primo - będzie stały resp Orshabala
secundo - blizzard wypusci diablo III (jako ze to nie ma nic zwiazanego z tibia bardziej to 1:) )
Wiem, miał być tak samo idiotyczny jak pytania co niektórych...
moje pytanie nie bylo idiotyczne, pytajac sie w jaki sposob bedzie mozna sie dostac pod wode, nie sugerowalem ze mozna bedzie wchodzic do niej z kazdego brzegu itp jak to twierdza coniektorzy, tylko czy przechodzi sie jakims tp, npc czy jeszcze inaczej, i zgadzam sie z toba ze twoj post byl idiotyczny bo nie udzieliles mi nim odpowiedzi ;>
Alien Wight
21-07-2006, 00:50
własnie miałem przyjemnosc zobaczyc te outfity..i wg mnie jedne są fajne a inne zbyt hmm...spłąszczone jakby nasz ludek pod walec wpadł :D
ale ogólnie skoro są takie plażowe i gorące outfity w stylu -pirat itp to mzoe by tak sie przydał w kolejnym update lodowy kontynent? yeti ,lodowe miasta ,igloo jako domki i mizliwosc nowego puszystego ciepłego outfitu? hehe ale ogólnie mysle ze ten update wnosi duzo i się przyda;)
neutralny16
21-07-2006, 01:00
Ja nie moge patrzec juz na tibie...ide se expic wyskakuje dzieciak gora 9 lat i krzyczy 'to kówa muj lot byl!masz hunteta!!"..ok luuz ide dalej jakis 140 sorc idzie kradnie loota i cfany bo siedzi po 12 h przed kompem...wylaczam tibie...wchodze na forum..yeah update..komenty "cipsoft debile!!!bllele !!!" wchodze dzisiaj "cipsof..super,chyba se kupie pacca'...omg!!!boshe w Tibie graja same 9 latki czy mi sie zdaje???no ku** -.- ja nie gram w Tibie bo przejzalem na oczy,odnowilem kontakty z moja rodzina,dziewczyna....i nie siedze juz po 8 h przed kompem,bezmysle zabijajac potwory...to by bylo na tyle
P.S..oczywsicie nie wszyscy a tym forum sa tacy jak pisze up...mowie o ludziach ktorzy nie umieja napisac slowa "mÓj" poprawnie..dziekuje...
zaraz pewnie sie znajda profesorki co mnie zjadą..a na rl by wpier** dostali ze hej...pisza glupoty tylko zeby nabic posta...ok,koniec marudzenia i pzdr WSZYSTKICH NORMALNYCH!!!;p
1.Ja akurat nie znam żadnego 9 latka grającego w tibie a sam mam 16.
2. tylko 9 latek by pisał takiego głupiego offtopica
3. Co mi po tym że jest PA i nie grasz? też mam PA a gram bo jestem wytrwały.
nie jestem uzależniony ale co będę kończyć z grą skoro inni gracze mają problemy z głową?
Wiadomo że to Ferumbras będzie plagą tibi i zamierzam się z nim zmierzyć i wygrać albo paść z honorem?
KTO MÓWI ŻE UDA MI SIĘ TO DRUGIE? :D
Alien Wight
21-07-2006, 01:49
musze się wtrącić jeszcze ;) Faccowcy-czemu jęczycie ze wam tak źle? a co byscie chcieli? facc nie jest taki zły ,da się pograć ,oczywiscie to juz nie to samo ale jest ok i da sie wbic konkretny lv.
Znalazłem plotke ze będa nowe summony. widziałem tez juz sprite nowych outfitów ,musze powiedzieć ze są fantastyczne ,sami się przekonacie ,nie ma się czego bać ,w końcu faccowy outfit sorca (warlock) przestanie wyglądac jak jakis moherowy żyd tylko jak prawdziwy sędziwy mag;)
paccowy knight będzie bardziej wypakowany i męzniejszy;)
outfity kobiet bedą jeszcze bardziej zaskakujące i ciekawe;)
hyhy edytuje posta : co byscie kochani sorckowie powiedzieli jakby wasz summon brał 400 hp od draga?:d byłoby extra co? a co by było jakbyscie mieli 2 takie summony? oznaczałoby ze byscie mogli chodzic elegancko na gski,dragon lordy,hero..na cokolwiek..na co nie mogliscie nigdy isc solo (no chyba ze najbardziej waleczni) a teraz ...mzoe sie to zmienić ,jestem zachwycony:)
Wujek Nevik
21-07-2006, 02:48
Zagadka:
Ferumbras...
Chodz to jest wielka zagadka...
1.Ferumbras byl kiedys sterowany przez kogos z CIPsoftu
lecz nie wiadomo co teraz bedzie :D
Czy moze to bedzie Monster ,lub zas CIP...
2.Moze to bedzie zas NPC... Ktorym trzeba bedzie sie posluzyc zeby wykonac jakiegos questa (Ta opcja raczej nei wypali)
3.CIPy pewno tworza Ferumbrasa... Bo juz dawno sie nie bawili w Massive PK TIME... Bo kogo niby tu GMem zabic...?? A jak other charem kogos zabije to odrazu plotki na forum beda :/ Dlatego Stawia mna ta opcje ,poniewaz CIPom moglo sie juz znudzic granie GODami i GMami
4.Kiedys kiedy byl to czlowiek... to go trapowali parcelami... a teraz co zrobia...? O wiele wiele trudniej jest go trapnac... a do tego wchodzi to kto go zblokuje ?? Wtedy byl to 145 lvl... a teraz zapewne nie bedzie widac lvlu
:D ale bedzie dosc mocny...
No to teraz tylko rozkminiac... jak to bedzie po Update... I tylko czekac na Ferumbrasa :D
Do calego update nie mam zadnych zazutow :D Wszystko jest :evul: :evul:
Coool i mi sie podoba :D
mija 450 post (przeczytałem wszystko)...
podsumowując:
8) Zagadka: Fortembras (moze z dróżyną innych bosów)... oraz prawdopodobnie z falą najróżniejszych najazdów na tibiajskie miasta i niemiasta
8) Outfity: 8 nowych w tym 4 dostępne po zrobieniu questów... niestety nie ma nowych outfitów dla FACC, za to wszystkie outfity zostały lekko "poprawione"
8) 35 nowych potworów i nowe tereny (12 nowych wysp)... jak narazie prawie wszystko dla PACC... jeśli chodzi o potwory to: piraci (także nieumarli); Quara - ludzie-ryby (niektóre expowiska są pod wodą - można tam się dostać mając hełm do nurkowania); i wyznawcy tajemniczego kultu
8) inne zmiany w grze zostały opisane w poniedziałkowym newsie... jak narazie wszystko to prawda
8) Test serwer dla tutorów is running... za niecałe 2 tygodnie otworzą publiczne test servery, a potem zrobią update... trzeba troche poczekać
;) Jak ktoś chce zobaczyć kolekcje zdjęć z update linki były w okolicach posta #406 w tym temacie
8) poza tym dział na forum.tibia.pl "Updates" już odblokowany - tam można znaleść więcej informacji oraz wypowiedzieć i nie utonąć w morzu postów :P
a ja i tak wiem, że prawie nikt nie przewija do końca zanim nie wklei posta :PPP
30% ludzi zadaje beznadziejnie głupie pytania (lub udziela beznadziejnie głópich odpowiedzi) - trzeba przeboleć - nie każdy gra w tibie 5 lat, jest okrzesanym starszym człowiekiem, skończył polonistyke i ma chęć przeczytać 450 postów
20% wyraża swój głęboki entuzjazm związany z nadchodzącym update i nabija posty :P
kolejne 15% wciąż ciska ciężkimi klątwami w strone CipSoftu i z braku reakcji owegoż także w innych forumowiczów... nie możecie patrzeć na update? - spróbujcie nabić posty z zamkniętymi oczami ;)
15% ludzi narzeka, że nie będzie nic FACC... no cóż... narazie nic o tym nie wiadomo, ale trzeba mieć nadzieje (poprawią Elfy i Amazonki ;)
10% ludzi (zapewne posiadaczy PACC) tłumaczy swoim bliźnim, FACCom, że nie każdy ma zaszczyt być tą "lepszą częścią ludzkości"
5% ludzi skupia się raczej na "ortografii" niż na "rozumieniu tekstu czytanego"... no cóż, trzeba się pochwalić choć tym, jak się nic więcej ze szkoły nie wyniosło
5% forumowiczów niezważając na utonięcie w spammie pisze konstruktywne i wnoszące coś posty, i tą grupę mam teraz zamiar serdecznie pozdrowić :-)
<oby tak dalej dziewczyny i chłopaki !>
mija 450 post (przeczytałem wszystko)...
podsumowując:
8) Zagadka: Fortembras (moze z dróżyną innych bosów)... oraz prawdopodobnie z falą najróżniejszych najazdów na tibiajskie miasta i niemiasta
podsumowanie:
30% ludzi zadaje beznadziejnie głupie pytania (lub udziela beznadziejnie głópich odpowiedzi) - trzeba przeboleć - nie każdy gra w tibie 5 lat, jest okrzesanym starszym człowiekiem, skończył polonistyke i ma chęć przeczytać 450 postów
No napewno polonista zrobilby taki blad : )
topic#
Ludzie korzystajciue z tibii teraz, poki jeszcze jest latwo.. Po update bedziecie sie bali wyjsc zmiasta, a nawet i do niego wejsc :p
Fire glutek
21-07-2006, 10:02
Mi sie caly update podoba w 100% a to ze w battle mozna pakowac z run tym sie nie przejmuje bo gram na non-pvp a mam pytanie czy ten helm bedzie mozna zdobyc tylko w jednym miejscu i plywac w jednej wodzie czy w kazdej wodzie bedzie mozna plywac a helm bedzie mozna zdobyc z jakiegos questa i czy facc beda mogli znim plywac ??
Akhel Cimirus
21-07-2006, 10:45
No napewno polonista zrobilby taki blad : )
topic#
Ludzie korzystajciue z tibii teraz, poki jeszcze jest latwo.. Po update bedziecie sie bali wyjsc zmiasta, a nawet i do niego wejsc :p
przecież to dla niskopoziomowych postaci oznacza śmierć jeśli dopadnie go "takie coś" może to byc koniec gry dla wielu graczy, jedynie najsilniejsiu na serwerze przewzyjaX( X(
Arthevariel
21-07-2006, 10:50
A co wy na to?
I jeszcze taka mała zagadka, o kogo chodzi w tej nieoficjalnej zapowiedzi:
Podkreslilem wazne slowo na czarno....
Czyli jednak wszystko mozliwe, ze zadne Ruthless Seven (czy jak to sie tam pisze), ani Ferumbras czy cokolwiek, nie zostanie dodane.
Poza tym zauwazylem ta zagadke tylko na Tibia.pl, dlaczego nie ma jej w innych Supported Fansite?
- Prodigy -
21-07-2006, 10:54
@Up
Nie ma ? A to co jest ?
E ATENÇÃO!
"Ele está voltando...
Ferido mas não vencido, ele retornará e o mundo vai lamentar abaixo de seus passos...
O céu vai cair em prantos e os mortais temerão.
Morte e agonia são companheiros,
Terror e destruição são suas mãos direita e esquerda.
Mais uma vez ele vai desafiar a ousadia e
O melhor de Tibia vai cair por sua ira.
Haverá alguém com chance de vencer este temido mal do passado?
Prepare-se...
Ele está voltando."
www.tibiabr.com
- Prodigy -
21-07-2006, 10:54
- Przepraszam - double post...
Gandalf of Gray
21-07-2006, 10:55
x3@up nie ma na innych fansite bo modki chcieli wywolac dyskusje i jak widac im to wyszlo :) i mysle ze ferumburas a raczej odpowiedz na zagadke byla na test serverze dla tutorów stąd ta nieoficjalna zapowiedz -.-
bugaj123
21-07-2006, 11:32
Hmmm jeśli chodzi o outfity moze byc calkiem fajnie ale mysle ze wprowadza z 5 nowych i na tym sie skonczy, co do questow fajnie ale pewnie tylko dla pacc reszta moze pomarzyc.Zagadka hmmm.... byc moze keylogger?? ;p
A co do informacji z poniedzialku 56h expa spokojnie wystarczy dla normalnych graczy wiec wisi mi to pvp na battle moze byc ale wiecej pk moze teraz byc bo latwiej bedzie kogos ubic. Rozmowa z kapitanem good tylko niepotrzebnie sie tibijczycy denerwuja jak jeden noob blokuje i spamuje, ale mysle ze tak samo powinno byc w sklepach :D No i to by bylo chyba na tyle :D
PS. Plx new servy tylko pvp
Fajne fajne. A ta zagadka to może częściej respiący sie Orshaaball?
Vandar Tokare
21-07-2006, 12:09
Mam pytanie : Co to jest Ferumburas. Mało gram, nie słyszałem o czymś takim i nie wiem.:) Prosze o odpowiedż;)
neutralny16
21-07-2006, 12:14
Mam pytanie : Co to jest Ferumburas. Mało gram, nie słyszałem o czymś takim i nie wiem.:) Prosze o odpowiedż;)
przeczytaj poprzednie komentarze...tam jest wszystko,ba nawet ss jest;)
@up:
Ferumbras, nie Ferumburas.
Ferumbras byl w bardzo starej tibii sorcerem, ktory robil napady na thais(innych miast nie bylo). po takim napadzie thais wygladalo jak teraz edron po najeździe demonow, czyli wszedzie pelno trupow, fieldow i padnietych summonow(tych bylo mniej, byly to czesto demony i warlocki, czasami dl i zwykle dragi). Ferumbras byl kierowany przez CIPsoft. W koncu zebralo sie pelno ludzi i trapneli Ferumbrasa na PoH.
Btw. skad sie bierze Św. Mikolaj(Santa Claus) na ss z Ferumbrasem? Na brzegu ekranu sobie stoi i sie gapi. Na przypadek mi to nie wyglada.
ED!T:neutralny, wyprzedziles mnie. ehhhh...
Okres Zawijaka
21-07-2006, 12:39
no oczywiscie odrazu zeby orshaball sie respil jak hmmm dwarfy :D haha:) pozdro jestem w 50% pozyt. nastawiony na update
Wujek Nevik
21-07-2006, 12:56
Dajcie SSa z tym ferumbrasem i Sw. mikolajem...
Bubusiek
21-07-2006, 13:13
może ten z
Harry Pottera "sami wiecie kto" --Voldemort?
Ja pier... co za glupie dziecko...
Bez dalszego komentarza......
Okres Zawijaka
21-07-2006, 13:20
@UP
ty myslisz ze jestes madry ?? a moze nawet jednej ksiazki harrego pottera nie przeczytales?? widze ze jestes osoba ktora jest nietolerancyjna !! nie mowie tu o tolerancji w 100% pod kazdym wzgledem itd. ale wiesz koles ma pomysl i to sie liczy lol z ciebie
To moze cos ciekawego na zaostrzenie apetytów ... :>
http://img228.imageshack.us/img228/9791/untitledsx3.jpg
Grab_iarz
21-07-2006, 14:07
Ja nie moge patrzec juz na tibie...ide se expic wyskakuje dzieciak gora 9 lat i krzyczy 'to kówa muj lot byl!masz hunteta!!"..ok luuz ide dalej jakis 140 sorc idzie kradnie loota i cfany bo siedzi po 12 h przed kompem...wylaczam tibie...wchodze na forum..yeah update..komenty "cipsoft debile!!!bllele !!!" wchodze dzisiaj "cipsof..super,chyba se kupie pacca'...omg!!!boshe w Tibie graja same 9 latki czy mi sie zdaje???no ku** -.- ja nie gram w Tibie bo przejzalem na oczy,odnowilem kontakty z moja rodzina,dziewczyna....i nie siedze juz po 8 h przed kompem,bezmysle zabijajac potwory...to by bylo na tyle
P.S..oczywsicie nie wszyscy a tym forum sa tacy jak pisze up...mowie o ludziach ktorzy nie umieja napisac slowa "mÓj" poprawnie..dziekuje...
zaraz pewnie sie znajda profesorki co mnie zjadą..a na rl by wpier** dostali ze hej...pisza glupoty tylko zeby nabic posta...ok,koniec marudzenia i pzdr WSZYSTKICH NORMALNYCH!!!;p
w 99% sie zgadzam i przyznaje racje temu o to mezczyznie..!
Rekin Master
21-07-2006, 14:20
@Rahilis
omg zeby to ankr~ w rl tibii nie atakowalo bo expie na scarabach a nie chce dednac... :((
Ehh... sory ze pytam ale nie chce mi sie czytac calego tematu. Ten cały Ferumbras to on taką rzeź na non pvp tez robi? A nawet jesli to tylko jak sie go wkurzy czy nawala wszystkich po kolei. Sry ze pytam ale gram w tibie pol roku i nigdy o takim kims nie slyszalem8o
kiedys byl kierowany przez cip soft teraz cip soft nie ma takiej druzyny zeby na tylu swiatach byl ktos kto nim będzie kierowac dlatego teraz on będzie "zwykłym" stworkiem
Sory ale gram w tibie 4 lata ( z przerwami ) i o furr~~ nigdy nie slyszalem :E
lol zobacz sobie poprzedn ie posty tam jest ferumbras i zobacz czy grales w tibie kiedy byla taka grafa(dam rękę uciąć że nie)
;) Musze przyznac ze ciekawe...
Harry Xin
21-07-2006, 15:20
Gwarantuję Ci, że zaostrza. A skąd wziąłeś tego ssa (oprócz GMów nie widzę tam żadnego innego playera :p)?
Sindri the Ripper
21-07-2006, 16:11
ta i zostanie GMem... wracaj na ots, co za idi0ta -,-" gdzie sie tacy rodza ;(
ty chyba jesteś idiotą, bo nie można zostać GMem. Ztą niśmiertelnością to przesaczyłem, ale jak tego potworka ktoś zsoluje to może dostanie paca na dozywocie
- Prodigy -
21-07-2006, 16:22
Ty powinieneś dostać dożywocie za te idiotyzmy.
Rychulec
21-07-2006, 16:31
ty chyba jesteś idiotą, bo nie można zostać GMem. Ztą niśmiertelnością to przesaczyłem, ale jak tego potworka ktoś zsoluje to może dostanie paca na dozywocie
Żeby zostać GMem po pierwsze trzeba znać perfekt angielski a po 2 najpierw trzeba zostać tutorem potem senior tutorem a na końcu GMem co jest mało prawdopodobne:p
http://img228.imageshack.us/img228/9791/untitledsx3.jpg
cos tu jest nietak zobaczcie nowa grafika hmmm ciekawe :/
a tak pozatym facc sie nie odzywajcie super potwor zabije go itd. bo ON I TAK BEDZIE DLA PACC (najprawdopodobnie teraz jest kilka miast a jesli powroci to koniec tibi:D) !!!!
Evil Maul
21-07-2006, 17:10
You see Ferumbras' hat (Arm:1). It weighs 8.50 oz. It is the proof that Ferumbras has fallen.~~nie taki diabeł straszny jak go maluja :p niestety
ss-a niemam :( . Tutorzy mowili ze sumonuje wiecej demonow od Orshabaala i jest bardzo szybki
2 up:
Czy wiesz, że...
Zdjęć nie cytujemy? :)
Morgaroth
21-07-2006, 17:27
You see Ferumbras' hat (Arm:1). It weighs 8.50 oz. It is the proof that Ferumbras has fallen.~~nie taki diabeł straszny jak go maluja :p niestety
ss-a niemam :( . Tutorzy mowili ze sumonuje wiecej demonow od Orshabaala i jest bardzo szybki
LoL ? Już padł ? A to chociaż potwór był czy gość od Cipów ?
Ametystowec
21-07-2006, 18:23
Jak mnie to wpienia, jedna osoba powiedziala Femb~ to już cała armia noob'ów nabija posta "O taak to Femb~ na 100%". Ale cuż nie jestem tu modem...a co do owej zagadki, yyyyyy to jest nieoficjalna zagadka...więc nie jarajcie się aż tak, że Femb~ zrobi swoje a wy pozgarniacie "Itanz" :D
ej luje, a od ktorego lvlu jest wogole Banuta Quest??
Powie ktos?? :>
Gwarantuję Ci, że zaostrza. A skąd wziąłeś tego ssa (oprócz GMów nie widzę tam żadnego innego playera :p)?
A to niech zostanie moją słodką tajemnicą ... :>
Ale to co jest na ss-ie jest pewne ... :]
kto wam powiedzial ze teraz uhy beda mialu 3 uzycia? moze to sa po prostu 3 uhy ulozone na kupce. jagby mialy 3 uzycia to by bylo widac dopiero po wziaciu look
Edit:pamietacie ze na prima aprylis na tibia.com byl taki news ze poszukuja kogostam do siebie do pracy kto bedzie kims (juz nie pamietam dokladnie) kierowal? ze ma yc zawsze tak samo bezwzgledny itd.? potem powiedzieli ze to zart ale ilestam osob sie zglosilo wiec...
teraz se mysle ze tochodzi o tego femcostama.
niech ludzie nie mowia ze cip soft nie ma tylu ludzi zeby go zrobc na wszystkich serwach bo przeciez mozna bylo se wybrac z tych podan 72 osoby. nie koniecznie do pracy za granica (w niemczech) ale w domu...
Ragnar666
21-07-2006, 20:56
kto wam powiedzial ze teraz uhy beda mialu 3 uzycia? moze to sa po prostu 3 uhy ulozone na kupce. jagby mialy 3 uzycia to by bylo widac dopiero po wziaciu look
no nie...raczej to pokazuje ile jeszcze runka ma "strzałów" ale myśle ze to GM'owie im po prostu dali żeby zachęcić testujących do "zabawy" z nowymi potworkami :evul:
Świetnie :) :) Chyba muszę sobie kupić pacca...a na razie pojsc troche poskillowac ;]
@Pawelan
jest quest na uh x3
20:36 You see a spell rune for magic level 4. It's an "adura vita"-spell (3x).
It weighs 1.20 oz.
Pacc, Pacc, Pacc, Pacc, Cipsoft myśli że robiąc nowe żeczy dla pacc zachęciludzi do kupienia go otóż nie! Zniechęci newbie z których 1/4 moze kupić ten Pacc taki koleś wbija we jakie ubranka do dupy! Tibia od dupy! Mozna by było zrobić kupowanie ubranka albo kupowanie kolory do danych czwsci ciala ncp: I can sell u purple hat for 10 gp's! You wanna buy it? mówisz yes i możesz sobiw dopiero fioletowy łebas zrobić.
Te wszystkie runki co były na zdjęciach gfb x5 uh x2 itd to jest skrót klawiszowy ;] Wiec sie niepodniezajcie buehehe
f1 f2 f3 f4 f5 itd...
lol jaki skrot klawiszowy to ilosc strzalow w runie
:p :p :p Siema nowe ubranka moga byc tylko troche lipa bo na poczatku bedziesz zle wygladal potem dostaniesz na ubranie jakies koronki i badziewka, nawet fajnie. Zapraszam na celeste :D:p :p :p
Jeśli jakieś nóóby dalej gadają iż w zagadce nie chodzi o Ferumbusa no to macie kolejny dowodzik że nie macie za grosz pojęcia o historii tibi.
http://img103.imageshack.us/img103/4103/ferumbraspf4.jpg
Pan i Wladca
21-07-2006, 23:49
Czy ktos to widzial :D
http://i65.photobucket.com/albums/h201/Arakox_Derix/test-1.jpg
http://img82.imageshack.us/img82/1599/demonhornck3.jpg
http://img178.imageshack.us/img178/4012/roflua2.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/6756/uo00041qq2.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/212/uo0003aa6.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/140/uo0022af2.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/995/uo0021ia9.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/9788/uo0014wn9.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/4487/uo0012tf8.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/5743/uo0011dg2.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/3519/uo0008cj8.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/347/uo0004qe9.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/5619/omg4dx1.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/5711/omgdo8.jpg
http://img467.imageshack.us/img467/9826/uo0062dr4.jpg
http://img71.imageshack.us/img71/4127/uo00199cy7.jpg
http://img134.imageshack.us/img134/309/dp2kk9.jpg
http://img82.imageshack.us/img82/2568/dpaj0.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v636/Tencellar/5.png
http://img.photobucket.com/albums/v636/Tencellar/2.png
http://img.photobucket.com/albums/v636/Tencellar/4.png
http://www.hosted-forum.com/uploads/rexisaskara/post-6-1153493260.jpg
APOCALYPSE!
http://www.hosted-forum.com/uploads/rexisaskara/post-6-1153493558.jpg
@down
Wiesz jakos nie mam ochoty przegladać 50 stron, jak nie masz co robić w domu to prosze bardzo.
@topic
taki mały cytat z pewnej stronki
"Nie będzie można PK'ować przed server save"
Wujek Nevik
21-07-2006, 23:56
Tak -.- jak by dziecko przegladnelo wszystkie posty... to by zauwazylo...
Ale niestety lepiej se posta przylepic co nie ??...
Bubusiek
22-07-2006, 00:45
@UP
ty myslisz ze jestes madry ?? a moze nawet jednej ksiazki harrego pottera nie przeczytales?? widze ze jestes osoba ktora jest nietolerancyjna !! nie mowie tu o tolerancji w 100% pod kazdym wzgledem itd. ale wiesz koles ma pomysl i to sie liczy lol z ciebie
A ty jesteś okresem :D
Weeeź człowieku ciho siedź.. zresztą widać po twoim nicku jakim jestes graczem, zresztą co harry potter ma wspólnego z tibia??? NIC!!!
I masz racje nie toleruje noobów.
A odpowiedź brzmi Ferumbras.
|||pszepraszam modków za tą małą kłótnie|||
szachu13
22-07-2006, 01:17
Wydaje mi sie ze w tej zagadce chodzi o Orchabaala... orszabal krzyczy ze powraca i tak dalej... a jak pisze ze zgina najlepsi Tibijczycy to chyba o niego chodzi... pisze tez, ze kogos przyzwie zeby "staneli w jego szeregi" tu chyba chodzi o demony...
Pan i Wladca
22-07-2006, 01:40
@up
Nie może chodzić o orshabala, poznieważ pisze "powróci z przeszlości" czy jakoś tak. A Zreszta w ss widzialem tylko Apocalypse i Ferambrusa(?).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.