PDA

Pokaż pełną wersje : SERVERY PRZELUDNIONE

nawigator
10-10-2003, 23:49
tak nie wiem czy ten temat byl poruszany (jak byl to przepraszam za zasmiecanie) ale Cipowie powini cos z tym zrobic poniewaz jest juz tyle osób ze o godzinie 14:00 nie da rady wejsc a czekac do 22:00 albo do 23:00 to lekka przesada!
Wina leży po stronie AFK nie mówie zeby zabijac tych co se np. trenuja AFK albo robia runy i co jakis czas sa przy kompie ale chodzi mi o tych którzy np. Blokuja depo. chcesz wejsc zostawic stuff a tam nie da rady bo polowa to afk a reszta robi porzadek w swoim depocie.
ale wina takrze są ROOKOWICZE jak gralem na rooku zaczynajac gre w tibie czegos takiego nie bylo. Teraz ludzie potrafia stac w miescie cały dzien nie ruszajac sie poprostu koles taki zostawia kompa i tibie wlaczone i idzie na dwór np. dla rooko wiczów powini zrobic oddzielny server np. ROOKOGARt eternia albo rookogart Nova bo to ci z rooka głównie sa wini albo powini zrobic cos takiego ze jezeli ktos nie ruszy sie raz na pół godziny to go wywala . to jest z deka uciazliwe jak trzeba wpisywac dziesiatki razy jedno i to samo. a pozatym novy server by sie przydal albo 2,3 wtedy troche mniej by tego ludu było
nie wiem co wy o tym sadzicie ale ja nie bede sie burzyl jak ktos ma inne zdanie tylko wyslucham i co najwyzej skomentuje

Gonzo
11-10-2003, 00:00
Ja nie mam takich problemow jak ty z wejsciem o 14:00 na Tibie. Ja mam wlasnie na odwrot od 6:00 do 22:00 swobodnie wchodze sobie na tibie ale juz poznie mam problemy bo servery sa przpelnione, i tak jak pisales o tych co se kompa wlanczaja i wychodza albo stoja w depot i nic nie robia z tym sie zgadam, pozwinni takich wywalac po 30 minutach, za to ze se stoja nikt innyn nie moze wejsc. Trzeba cos z tym zrobic!!!

---
---Palladyn Gonzo -> Paladyn(8lvl - rosnie) -> Thais
---Prosiaczek żądzi
---MeTaL żądzi

Radello
11-10-2003, 00:05
wina tez tkwi w mc (multi client) ale ja mam problemy z wejscem od 17.00

Equilibrum
11-10-2003, 00:45
O 14 jeszcze nie mam problemu ale po 17 na novej to juz wielkie szczescie wejsc :).
Polecam wykupienie pacca bedzies mogl wchodzic kiedy chcesz nawet o 14 ;)

Noon-Chacko
11-10-2003, 10:18
Ale pomyśl o tym, że jakby było miejsce na 2x więcej ludu co by się w miastach nie pomieszczono... czujesz to?

n3m3s!s
11-10-2003, 10:53
Jakby bylo 2x wiecej ludu to i tak bysmy sie pomiescili bo polowa z tego ludu przestala by grac z powodu lagow. Tak mi sie wydaje przynajmniej ze lagi by byly straszne

Noon-Chacko
11-10-2003, 12:33
w sumie to może i masz rację, ale myślę, że nikt z powyżej 40 levelem by się nie poddawał z powodu lagów :rolleyes:

Rafallord
11-10-2003, 13:40
ja o 13 na lunarze niemoge sie zalogowac o 7 myslalem ze malo ludu bedzie a tam pelno :(((((((((((((

nawigator
11-10-2003, 14:14
masz duza racje mowiac ze gdyby bylo 2x wiecej ludzi to lagi itp. ale chodzi mi takze o tych z rooka bo to oni najbardziej sa winni bo taki noob stoi caly dzien nic nie robiac i tylko blokuje wejscie innym

oj chyba dobry temat mi sie udał

nawigator
12-10-2003, 00:03
no wlasnie tego posta pisze o godzinie 24:00 i dalej nie moge sie wlogowac(robie to od godziny 18:00) CIPOWIE powini troszke pomyslec
wszedlem na stronke tibi a tam wszystkie serwery(oporucz premii) nie shodza ponizej 840 osób :(

Dark Ice
12-10-2003, 11:14
Ja nie moge zalogowac sie po 18 ale czasem sie udaje...Powinien byc nowy server i bylo by spoko, najlepjej zlokalizowany w Polsce.

Equilibrum
12-10-2003, 11:37
Jak probujesz sie zalogowac 6 godzin i nie mozes wejsc, to naprawde radze Ci kupic pacca.

nawigator
12-10-2003, 11:50
pacca wiesz chcialbym miec ale szkoda mi wydawac kase dziecko w drodze itp. :( dobrze ze mam chociaz kompa i neta

Matises
12-10-2003, 11:57
Mnie to już lekko też denerwuje ale co zrobić chciałem kupić pacca ale mi zal kasy bo jednak kurs euro jest na razie za wysoki-pozostaje czekać.A co do serwerow to powinni zrobic jeszcze jeden lub dwa i robic mozliwosc przeniesienia postaci z swiata na swiat i byloby porzadnie bo wszyscy by byli szczesliwi bo kolejki by sie rozregulowaly( ja wczoraj od 15 sie juz nie moglem dostac) X(

Ice
12-10-2003, 12:11
Ja wejsc na Calmere od 17 gdzies nie moge. I nawet jakby mi sie zdarzylo byc afk (z roznych powodow):P to moj komp jest na tyle madry ze zrywa polaczenie z netkiem jesli mnie nie ma przez minimum 10 minut :P (wqurfia mnie to X( )

nawigator
12-10-2003, 15:05
w*****ajace ale dobre bo nie blokujesz serva tylko najgorsze ze na twoje konto wloguje sie jakis n00b i robi tak :
1) mylsli "pogram se troche w tibie
2) przyszli po mnie koledzy co zrobic hmm tibia poczeka
3) zostawia wlaczonego kompa z wlaczona tibia i smiga po podwórku
4) w ten sposób blokuje dostep innym
w ten sposób postepuje ok 25% tak mi sie wydaje
nastepne 25 % to afkowicze których nie ma góra 2 godziny ale na konto takiego (jak ten 2 godzinny sie wyloguje) wbija sie nastepny taki no i mamy przepełnione servery i lagggggggi

You advenced in laggg

Equilibrum
12-10-2003, 15:31
Na pacca nie musisz wydac kasy. Mozesz go kupic w Tibii od jakiegos typa, przewaznie 3 miesiace chodza po okolo 55k.

kotomaniak
12-10-2003, 15:57
Mi się trudno dostać od 15 do 22. Moim zdaniem winni są PACCowicze! Moglibysię wszyscy naraz wylogować na jakieś 10 min. żeby zwykli ludzie też mogli wejść.
Potem i tak by się zalogowali. :))

moniek
12-10-2003, 16:31
hmm hyba se po to premium kupili zeby moc grac kiedy im sie chce :P TAk wogule to nowy server by nic nie dal. Bo wiekszosc ludzi by se zrobili nowa postac(bo na takich nowych serwerach to jak najszybciej zdobyc exp zeby byc najsilniejszym). A co do przenoszenia postaci to by bylo pez sensu bo taki z serwera non pvp co co drugi ma 50lev i najlepszy sprzet(nie wspominajac o skilach) by sie przenosili to by dopiero bylo przeludnienie. Dobre by bylo jak by bylo przejscie miedzywymiarowe (serwerowe) bronione przez jakies super kreatury.Lub za realny fundusz mozna by bylo kupic przeniesienie. Albo super kase w tibi.

Jakubas
12-10-2003, 19:14
Macie absolutna racje :evil: CIPowie powinni cos z tym zrobic ale mi sie wydaje ze nie ma na to recepty :(

Main Vegeta
12-10-2003, 19:20
To zdanie najbardziej denerwoje od godziny 14:00 do 22:00 graczy bez PACC.Ja to juz nie moge wytrzymac.Jeszcze mam slaby modem.Proboje wejsc ze pol godziny a tu nagle olsnienie.Weszlo co?????? LAgi jak sam sku.......syn. JA to juz z tego nie moge.<i do tego gram na danubii> :(

chiquito83
12-10-2003, 19:22
w weekend jest fatalnie, probowalem sie zalogowac w sobote na Danubie od 22.00, probowalem, probowalem... udalo sie o godzinie mniej wiecej 4.00... gdyby nie kawa to bym zasnal nad klawiatura :D

Wtajemniczony
12-10-2003, 19:27
Jedyne wyjscie to wykupic sobie PACC.Ja tez kiedys z tym mialem problemy(KIEDYS :D )

Arbuz
12-10-2003, 21:31
Ja to juz sie poddaje. Zeby o 12 nie dalo sie wlezc to juz k!@#!$% przesada.
Dodtakowo CIPowie wprowadzili jakies dziwne "udogodnienie" i character lista laduje misie srednio 30 sekund do minuty zamiast 3 sekundy.
O ile dawniej probowalem na upartego sie dostac o tyle teraz przy takich "udogodnieniach" to juz sie poddaje.

A ludzi z multiklientami to bym pozazynal. Tak samo jak AFKowcow.

Miscoo
12-10-2003, 21:50
No ale zważcie an to ja mam problemy od 17 na danubii... I patrzcie... 17 mija.. 18.. I musze odejsc od tibi.. Logout? Wyloguje sie na chwile i przez godzine bede kiblowal probojac sie zalgować... Więc ide sobie do depo na samą górę zaszywam się w jakimś kącie... I wychodze wracam za 15-10 mini gram dalej! No problem! A poza tym to jest dobre dla CIPów bo az kusi aby sobie PACCa kupić ;-)

bvndy
12-10-2003, 22:15
Ja proponuje grac w tygodniu , rano bo wieczorami gorzej . Co do weekendow sami wiecie

Bloody_Izual
13-10-2003, 16:49
Ja od ok16-17 nei moge wejśc na dunabie a teraz mam na main palka to jak wejde to jest kompletny zonk bo wiadomo lag to zgon przez takiego laga prawie mi padl.
A w sobote wszedłem na tibie o 3.00!!! gdyby nie to że byłem w miare wyspany i jestem przyzwyczajony do grania w nocy to bym zasnoł nad klawiaturą.

Knedel Wielki
13-10-2003, 16:50
.Masz racje. O 14 juz sie zaczyna, ale o 17 to szczyt. Nie da sie wejsc. Powinni wypuscic program ktory by za ciebie logowal sie az do skutku. Albo wpisujesz raz dane i czekasz caly czas az sie miesjce zwolni. Ja gram na Isarze. Zawsze mozna bylo wejsc, ale teraz zrobilo sie bardzo tloczno. Dobry pomysl z tym roograd eternia. Powinni CIP-owie o tym pomyśleć. No nic. Ide sie dalej logowac i życze szczęscia X( X( X( ;( ;( ;( . NIE MOGE SIE ZALOGOWAC :((( ;(

Master of Matiak
13-10-2003, 18:56
NIe wiem gdzie to widziałem, ale ściągnołem se taki programik że loguje sie kiedy chce bez problemów. NIesety internetowa ,,grypa" popsuła mi kompa i tego programu już nie mam ......

nawigator
13-10-2003, 20:29
tez mialem ten program ale na windowsie XP chuja dziala !!! wiecie teraz to jest pikus z logowaniem sie na servery problem bedzie jak beda jakies Świeta wtedy to juz CHUJÓWKA na maksa

Forus
04-11-2003, 18:06
ja mam problemy od 14 nie wiem do ktorej to jest hamstwo sciagnolem jakis program i guwno mi dal :((

Owoc
04-11-2003, 18:27
Nie każdy AFK jest "zły", wiadomo że tacy co zamiast się wylogować i iść na podwórko zostają w Tibii i wychodzą na podwórko :] ale POZOSTAWANIE AFK JEST (IMO) JEDNYM Z NAJLEPSZYCH SPOSOBÓW NA UNIKNIĘCIE PROBLEMÓW Z LOGOWANIEM !
Ja jak np. gram o 11:00 czy 15:00 (kiedy jeszcze nie ma problemów z logowaniem) gram w Tibię i muszę wyjść / odejść od kompa (niezależnie od tego na jak długo) to nie jestem głupi żeby dawać logouta i już nie wrócić tylko biegne do najbliższego depo, wchodzę na najwyższe piętro (tam nigdy nie ma tłoku = nikomu nie przeszkadzam :D) i zostaje AFK. I jak wracam o np. 18:00 to mogę spox grać. Logout po 14:00 = możliwość wystąpienia problemów z logowaniem. A jak dasz logouta po, powiedzmy 17:30 TO JUŻ NIE WRÓCISZ! :rolleyes:
A co do zapchania serverów to winą jest głównie:
a) AFK typu "zamiast się wylogować i iść na podwórko zostają w Tibii i wychodzą na podwórko"
b) MULTICLIENT!!! Narobili se np. UH makerów poinstalowali MC i serv zapchany :rolleyes:
c) AFK tacy jak ja :rolleyes:
Muszę to przyznać :(
Ale jest to bez wątpienia prosty i skuteczny sposób na uniknięcie problemów z logowaniem :]

Forus
04-11-2003, 18:51
no masz racje ale jeszcze ci którzy majom programki na wchodzenie na serwa bez pacca jak niema miejsca na serwie bo jest tych gosci w holere i sa big lagi

Duriel
04-11-2003, 18:58
Jest pewna metoda jednak nieco denerwująca innych gaczy....(czasem jąstosuje, głownie w weekendy)
A więc...
Loguję się rano i komp i gram jak musze odejsc od kompa(z psem na spacer itp) to staje w depo i mnie nie wyloguje w ten sposób praktycznie cąły dzień siedze na Tibiii ale żadko to stosuje ponieważ jesli jestem AFK...to troche utroudniam dostęp graczom którzy chcieli by pograć a nie postąc także poradzam tą metodę desperatom...... :)) :))

Ulrek
04-11-2003, 19:25
... desperatom u których w domu tylko jedna osoba korzysta z kompa.

Programy do logowania się? Pierwsze słyszę, ale to i tamto drugie (programy które same wpisują hasła, czyli makra), są 100% nielegalne.

AFK'erzy cieszą CIP-ów. Zabrzmiało to tak, jakby CIPy to były straszne mendy które liczą tylko na zysk.... Helbreat, mimo że ma gorszy serwer, to jednak ma lepszą grafikę i posiada dźwięk i w dodatku jest całkowicie bezpłatny bez żadnych ograniczeń.

"Buy pacc and stop whining about your death". Dostałem kopa, ale akurat wtedy nie zginąłem (na szczęście ktoś pozabijał potwory które mnie atakowały). Myślałem, że zabiję tego gościa, który to powiedział... laleczką voodoo :) (i uprzedzając kolejne pytania - nie, nie ma takiej broni w tibii).

Mnie też wkurza to durne opóźnienie, które powoduje, że tabela postaci pokazuje się po 30 sekundach, no cóż - komera rulez a CIPy dobrze wiedzą jak wyżulić od nas kasę.

Napewno o wielu rzeczach zapomniałem, bo chciałem napisać jeszcze więcej, ale dodam tylko że ja mogę się zalogować tylko w godzinach porannych, kiedy wszystkie szwedy grzecznie kimają, i mają powyłączane kompy, coby im nad uszami podczas spania nie szumiały.

EDIT:

Jak ty się nazywasz? Durex? Dupek?
No to posłuchaj mnie, Dureń, to właśnie przez takich jak ty porządni ludzie logują się przez 2 godziny, by wykorzystać ten czas maksymalnie (np. na trening, chociażby AFK), a potem grzecznie się wylogowywują. Tak więc nie uważam żeby w twoim sposobie było cokolwiek genialnego! Kapujesz?

(Chłopaki nie płaczą rulez).

Owoc
04-11-2003, 19:58
Napisałem już o AFK ale tu ktoś nie czyta postów pośrednich i napisał to, co już było :]
A zresztą to polecam qpić PACCa wcale nie jest taki drogi a oprócz bezstresowego logowania daje duuuuuuuuuuuuże możliwości! 8)

Baske
04-11-2003, 20:16
Ja was prosze piszcie na głuwna strone Tibi.
Niech zrobia jeszcze z 5 swiatuw wtedy może nie bedzie takie przeludnienie.Piszczie to napewno zmienią.

lukasbank
04-11-2003, 20:30
Kiedy tylko mam trochę wolnego czasu ok. 15-18:00 to zawsze jest zasr.... serwer tymi anglikami.
Co robić??????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Forus
04-11-2003, 20:47
jea nienawice tera eterni kiedys join no problem a tera 1 h czekasz i wpisujesz zeby wejsc coza hamstwo chyba se na serio kupie pacca to mnie juz w*****a

Duriel
04-11-2003, 20:53
Ulrek nie podskakuj pisałem ze robie to baaaaaaaaaaaaardzo rzadko(bo jak mnei nei ma 15-45min to nie widze sensu sie wylogowywać zeby potem sie ryć 2godziny jak trenuje nei jestme AFK jak sotje w depo nei ejstme AFK).....i ciesz sie ze nei mieszkam tma gdzie ty bo jakbym cie dorwał za obrażanie mnei to bys inaczej spiewał...I NIE PYSCZ SIE BO NIE WIDZE PROBLEMU ZALOZENIA NWOEJ POSTACI I DOWALENIA CI 8)

Mistrz Czarnego Miecza
04-11-2003, 20:54
A oto normalny widok po 19:00 na isarce:
Isara 858

Czy oni POWARIOWALI *?!

Forus
04-11-2003, 20:57
no jasne a kiedys byl to najpustrzy serw oprucz premi jebany atak hackera to on all spierdolil zabilbym go z checiom zje...any hacker

nawigator
04-11-2003, 21:57
no to mi sie temat udal :)))

Forus
04-11-2003, 22:04
no udal ci sie maxymalna ocena ale nadal mnie wkurza
ze wieczorem te serwery które kiedys mialy najmniej
gosci teraz ich majom 857 czy cos kolo tego to jest glupie

Dwarf
27-01-2005, 15:53
Jeeezu... a wiecie co sie teeraz dzieje na Arcani?? 950 ludzi ! omg kto wie jaki jest rekord Antici? Juz na xantere i aldroke sie lawiej wbic na ten serv...