PDA

Pokaż pełną wersje : Problem z myszką

Thomisson
30-07-2006, 08:03
Od około 2 dni mam problem z myszką. Co jakis czas, co 2-3 minuty lub kiedy otwiera mi się nowa aplikacja, czy strona w necie, myszka mi sie zacina, nie mogę ruszać kursorem po ekranie, ale mogę wykonywać inne operacje, bez pomocy myszki. Wie ktoś o co chodzi? od razu mówię, że nie chodzi tu o baterie, ani o czyszczenie myszki.

b_elegol
30-07-2006, 08:13
Istnieje wiele mozliwosci, napisz jaka masz myszke przewodowa czy bezprzewodowa...jesli bezprzewodowa sprawdz dokladnie polaczenie radiowe moze cos je zakloca, jak przewodowa sprawdz czy kabelek jest caly (mozliwe ze jest naruszony w ktoryms miejscu). Jesli to nic z powyzszych rzeczy mozliwe ze masz wirusa (to jest najbardziej prawdopodobne), kiedys moj kumpel mial podobny problem, puscil skana po kompie i wszystko chodzilo ok (przejedz po kompie antywirusem i jakims programem do usuwania dialerow i innych smieci). Pozdro :)

Thomisson
30-07-2006, 10:03
Wielkie dzięki za pomoc, juz wszystko chyba jest ok, pozdrawiam
Thomisson
Temat do zamknięcia.

Dark Sven
31-07-2006, 14:30
Hmm... nie będe spamować nowym tematem więc napisze tu ;)
Otóż często kiedy gram, coś robie w necie mycha albo wariuje i lata po całym ekranie, albo stoi. Kabel jest zdrowy (:p )A mysza optyczna.
hlap mi plax ar hauntead

Jade
31-07-2006, 14:44
@up
Sama miałam ten problem. Jeżeli masz myszkę optyczną to pewnie coś jest nietego z baterią, lub coś zakłóca połączenie radiowe. Jeżeli masz myszkę na kulkę, to chyba jest nie wyczyszczona w środku. Jak to nie to to wejdź:
Panel Sterowania -> Myszka, i tam pokombinuj

Celoz
31-07-2006, 15:08
jeśli masz bezprzewodową myszkę (na pewno masz bo poznałem po bnateriach ;] ) to spróbój na nowo ustawić połączenie myszka - komputer, jeśli nie pomoże to zostaw na noc baterie do ładowania. jak nie, to idź i złóż reklamacje.

Gorzki
31-07-2006, 18:12
@Dark Sven
Spróbuj zmienic podkladek. Jesli trzymasz myszka po powierzchni odbijajacej światło (lakierowane drewno, foliowana podkladka) mysz może czasami dostawać świra.

Dark Sven
31-07-2006, 21:03
Dzięki, ale myszka przestała o.0
Cóż za głupi wymysł ludzkości :)

Wujek Nevikk
01-08-2006, 05:04
To nic innego jak zrasowany Port USB :D

Mialem ten sam problem nawet mi przejscowka na PS2 nie dzialala...

Kupilem nowa myszke i czasami mi odskoczy z ekranu jak to optyczna ;d