Pokaż pełną wersje : Neostrada za 59zł!?
All mam pytanie czy na neostradzie za 59zł są lagi ? 128 kb/s ?!
Kiedyś chyba był już taki temat ale nic nie znalazłem..
Gonzo von Krenzel
13-08-2004, 14:36
Teoretycznie nie powinno być, ale pamiętaj, że lagi nie występują tylko zależnie od Twojego łącza. Są to również czynniki takie jak zapchanie serwera, pora o jakiej grasz, czy choćby zasoby pamięci operacyjnej w Twoim komputerze. Ale jeśli masz mało pieniędzy to myślę, że możesz brać za 59zł - nie ma zbyt wielkiej różnicy w działaniu tibii, a zaoszczędzisz dużo kasy.
Ja miałem przez troszkę ponad rok prędkość 128, potem przerzuciłem się na 512 i w sumie... dużej różnicy nie widzę. Bynajmniej nie w Tibii. W ściąganiu jest poprawa, ale Tibia chodzi jak chodziła czyli dobrze :) Lagów nie było i nie ma (przynajmniej z powodu łącza). Wiadomo, że jak będzie serwer zawalony jak już Gonzo mówił to lagi będą, ale tym się nie ma co martwić, bo wtedy lagi mają wszyscy. Krótko mówiąc: bierz 128 kbps jak chcesz, nie powinieneś mieć lagów, chyba, że masz cienki komputer.
Ok kompa mam dobrego 256 ram itd :) wiem że lagi występuja na serverze i jak mówisz lagów nie było i nie ma to ją biore thx and bye :)
Mam neo 128, lagów nie ma wcale, polecam ;)
Misiek-Coralgol
17-08-2004, 10:58
Ja mam takie pytanko , bo pisze ze neostrada jest za 59 zloty ale gdy jesteś zwolniony z vatu (gdy jest inaczej płaci sie miesiecznie 71,98). A kiedy jesteś zwolniony z vatu? i to jest właśnie dla mnie nie jasne bo pisze takie cosik :)
dla podmiotów wymienionych w poz. 13 i 14 Załącznika nr 4 do ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług - Dz.U. Nr 54 poz. 535 (...) Kwota Vat: zwolniona. Nawet nie wiem czy to jest po polsku :P . Więc kiedy się nie płaci vatu? Ile będe płacić 59 czy 71? bo jednak to różnica jest , a zdaje się mi się (pewnie mylnie) że zwolniony vat jest dla jakiś szkół więc dla zwykłych ludzików wtedy neostrada za 59 złotych by nie istniała :(.
Gonzo von Krenzel
17-08-2004, 11:45
Jesteś zwolniony z podatku VAT jeśli jesteś klientem indywidualnym. Jeśli masz firmę czy jakieś przedsiębiorstwo musisz opłacać podatek.
mój jeden kumpel przeszedł miesiąc temu na neo 128 za 59 zł i nie doswiadczy.ł do teraz żadnego laga ( ew. małe ale na pełnych serwerach).
Wiec to mówi samo za siebie.
Opłaca się jeśli chcesz grać w tibie :]
Jak byłam u mojej siostry przez 5 dni to w jeden dzień miałam lagi tylko przez 2 h więc serdecznie polecam!
Misiek-Coralgol
17-08-2004, 12:22
Jesteś zwolniony z podatku VAT jeśli jesteś klientem indywidualnym. Jeśli masz firmę czy jakieś przedsiębiorstwo musisz opłacać podatek.
Dzięki wielkie! to przesądziło że biore neostrade , wreszcie koniec lagów ^^ choć trafiają się negatywne opinie o tym pakiecie ale co mi tam :)
Evill Preacher
17-08-2004, 21:42
osobiscie jiestem zadowolony z neo ! mam juz od miesiac i od 1 dnia zadnego lagu !!! :] a co do sciagania to nie jest zle powiedzial bym ze calkim niezle problem w tym ze jest ograniczenie do 5 gB ... :(
ale i tak jest super :]
Grzes Przewodniczek
23-08-2004, 11:11
Dzięki wielkie! to przesądziło że biore neostrade , wreszcie koniec lagów ^^ choć trafiają się negatywne opinie o tym pakiecie ale co mi tam :)
ja tam czasami mam lagi ale to baaaaaaaaaardzo rzadko ;] (przewaznie kiedy cip bawi sie serwerami :P) neo 768 kb/s tez jest dobra ale trza duzo bulic :/
ale jesli potzrabna ci tylko do grania w tibie to nie ma roznicy ;]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.