zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pomocy

kokon
13-08-2004, 17:54
Cze od niedawna gram w tibie i mam kilka pytań np: czy mana sie sama odnawia? jeśli nie to co trzeba zrobić żeby sie zaczeła odnawać????? Z góry THNX

Fanfi
13-08-2004, 17:55
Musisz spozyc jakis pokarm. Mana nie odnawia sie w depo,swiatyni itp.

Kavann
13-08-2004, 19:21
można też kupic sobie mana fluid czy jak to sie tam nazywa.

Adaras
13-08-2004, 20:33
Jak wspomniano wyżej, food i mana fluidy. Dodam jeszcze, że mana (i hp) odnawia się przy użyciu odpowiednich pierścieni, np. life ring/ring of healing.

dezerter
15-08-2004, 02:49
Koles weź przeczytaj poradniki np. na tibi pl a nie odrazu pisz bez sensownego posta.

Almexian
15-08-2004, 08:54
Powiem ci tylko tyle, ze na mana fluidy raczej nie licz bo kosztuja 100gp a tobie beda regenerowac tylko jakies 35 -40 many, wiec kup sobie wedke( w sklepie 150gp) idz nad jakas wode i low rybki. Jak je bedziesz zjadal to ci sie bedzie regenerowac mana. Jak juz bedziesz mial te 20 many to uzyj swiatla i tak w kółko.

behama
15-08-2004, 09:20
Jezeli zaczynasz grac to pewnie jestes na wyspie nowych "rookgard"
tam mana sie nieregeneruje dopiero po wyjsci na "main" a jezeli jestes na main'ie zdobadz jakis pokarm i spozyj go.
pozdrowionka :P

Zami
15-08-2004, 11:29
"Dodam jeszcze, że mana (i hp) odnawia się przy użyciu odpowiednich pierścieni, np. life ring"
A mi sie wydawalo, ze to tylko przyspiesza regeneracje many... uhum... I mi sie wydaje, ze mam racje :)
Czyli pozostaje zarcie, mf i automatyczna regeneracja po smierci :P
"Powiem ci tylko tyle, ze na mana fluidy raczej nie licz bo kosztuja 100gp a tobie beda regenerowac tylko jakies 35 -40 many"
Nie jestem do konca pewien jaki jest maksymalny zakres ale mojemu druidkowi odradzaja od 20 do 70... Poza tym dostajesz mane zaraz po wypiciu fluida i nie musisz czekac, az sie odrodzi... Czasami warto przypakowac :P
"ezeli zaczynasz grac to pewnie jestes na wyspie nowych "rookgard"
tam mana sie nieregeneruje dopiero po wyjsci na "main" a jezeli jestes na main'ie zdobadz jakis pokarm i spozyj go.
pozdrowionka "
Z wlasnie, ze sie regeneruje tylko, ze ty jej nie potrafisz stracic :) (me neither:P )

Almexian
15-08-2004, 13:14
Chce tylko przypomniec, ze mana fluid regeneruje od 30-100, wiec nie wiem jakim cudem twojemu druidowi regeneruje 20 -70. Moze regenerowac co najwyzej od 30-70. A jesli chodzi o to czy sie je oplaca kupowac to oplaca, ale jak sie ma duzo kasy, a watpie, ze jak sie wychodzi z rooka mozna zaszalec kasa na mana fluidy. Sa wazniejsze wydatki.

Zami
15-08-2004, 14:44
Obawiam sie, ze mi juz kilka razy MF zregenerowal ~20 MP... Napewno mniej niz 30. Co do maksimum to nie wiem. Nigdy nie dostalem wiecej niz 70, a jak juz to niewiele... Co do potrzebnych wydatkow. Dla roznych ludzi sa one inne...