Pokaż pełną wersje : Dwarf guard - czy pokonam go?
Devil Fiedzio
04-08-2006, 18:53
Witam! Niedługo wbije 26 level (tylko 5 leveli zostało :D) i mam zamiar iść na Dwarf Guardy. Czy z poniższym EQ zdołam pobić potwora? :baby:
- Dark Helmet,
- Blue Robe,
- Vampire Shield,
- Plate Legs,
- Leather Boots,
- Wand of Cosmic Energy.
Dodatkowo mam prośbę, jaka jest najlepsza taktyka na tego stwora i jaka największa była by strata UH oraz jakie runy powinienem ze sobą zabrać. ;)
Proszę o szybkie odpowiedzi, :D
Devil Fiedzio
Lol. Walisz go tylko z różdzki i szybko pada. Ja na guardy chodzilem na 20lvl'u sorcem :]
Devil Fiedzio
04-08-2006, 18:59
Dzięki za info, jak ktoś ma jeszcze coś do powiedzenia - niech napisze :)
kamil35s
04-08-2006, 19:00
Pojedynczego zabijesz spokojnie z wandem i exurą gran. Jeśli masz zamiar na nich expić to weź ok. 1-3 bp manasów (na mniejszy hunt), troche hmm i gfb (przyda się kiedy dużo d-guardów jest lurniętych przy wejściu). Stawiasz monka lub 2 i walisz w dwarfy różdżką, jak jesteś bogaty to hmmami a jak masz pacca to exori vis. Aha dawno nie grałem druidem/sorciem ale wydaje mi się że monki możesz summonować od 28 lvl. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi.
Paulina :)
04-08-2006, 19:00
nie martw sie d guard to nie jest super ewul szatański potwór ... spokojnie dasz rade na tym levelu co jesteś
Ja dałem rade D Guardowi na 15lvl z Moonlight Rod 8o
Rotfl. Nawet teraz bierz Volcanic Rod, kilka bp manasów, trochę UH, HMM i GFB (HMM i GFB "na wszelki wypadek") i exp...
Devil Fiedzio
04-08-2006, 20:26
Dzięki za kolejne informacje :)
@ripper:
Volcanic Rod jest dla DRUIDÓW a ja jestem SORCEREREM ;P.
@topic:
Nareszcie mam już jakieś pojęcie o tym wielkim, szatańskim i evul guardzie :D
Łodzianin
04-08-2006, 20:59
Piszecie mu o pojedynczych respach, solowaniu albo o Rodach (Ripper jak zawsze). Ale wlasciwie nikt mu nie odpowiedzial na pytanie :/
Exp na Guardach z Wand of Cosmic jest nie oplacalne, bo Guardy potrafia mocno przylozyc. Mozesz probowac wand of dragonbreth (Ale 27 lv z Monkiem). A jezlei bez Summona to zrob 33 lev, i Wand of Inferno.
Spokojnie dasz rade rozdzka jak cie nic nie bloknie uciekasz, uciekasz az padnie xD uwazaj bo jak sie do ciebie dobierze bedzie siekal niewiele gorzej od dsa. Jak masz jakiegos kumpla knighta i mimo wszystko nie dawalbys rady popros go zeby ci poblokowal knight lvl 15+ ze skilami 50/50. Ale to raczej przy jakichs wiekszych huntach gdzie moga cie otoczyc. Pojednyczo spox mozesz ubijac.P.S. mozesz uzyc tez HMM i drugie P.S. na 21 levelu chodzisz z dark helmetem i p legami? :p
Mazur199
05-08-2006, 00:57
Czytając posty zauważyłem ze nie wiecie o tym że wand of cosmic uderza na odległość 1 kratki(sqm) czyli musi przyjąć guarda na klata -.-.Więc bicie guardów z samego cosmica to waste z monkiem lub dwoma juz nie.
Ja swoim sorcerer'em expilem na dwarfach guardach od 18 lvl i to z nieco slabszym eq od twojego (nie mialem blue robe tylko p arma) i radziłem sobie bez problemów. Więc jeśli chodzi o to to dasz sobie rade tylko weź parę GFB na wypadek gdybyś zadużo ich zrulował no i trzymaj guardy na dystans bo mogą Ci się nieźle przebjiać :) (jak sie tak bardzo boisz to możesz wziąść ze 2-3 uh'y albo mf's żebyś czasami nie padł)... Jak już wbjiesz ten "upragniony" 26 lvl to uh'y będą niezbędne no chyba że dalej bedziesz je wybijał z Wand of Dragonbreath..
POZDRAWIAM SARGON :S
Ja swoim sorcerer'em expilem na dwarfach guardach od 18 lvl i to z nieco slabszym eq od twojego (nie mialem blue robe tylko p arma) i radziłem sobie bez problemów. Więc jeśli chodzi o to to dasz sobie rade tylko weź parę GFB na wypadek gdybyś zadużo ich zrulował no i trzymaj guardy na dystans bo mogą Ci się nieźle przebjiać :) (jak sie tak bardzo boisz to możesz wziąść ze 2-3 uh'y albo mf's żebyś czasami nie padł)... Jak już wbjiesz ten "upragniony" 26 lvl to uh'y będą niezbędne no chyba że dalej bedziesz je wybijał z Wand of Dragonbreath..
POZDRAWIAM SARGON :S
PS:
Tak jak napisał mój poprzednik, na 26 lvl możesz też postawić jakieś sumony i wtedy lać guardy z Wand of Cosmic Energy, (najlepjej 2 Monki bo będą ci blokować) ale wtedy dzielisz z nimi exp :(
po pierwsze jak masz dobry mlvl tak okolo twojego lvla :) to mozesz odpuscic sobie uhy a wziasc ihy. przyzwij fd lub 2 i mozesz bic szybko i bezbolesnie :) pojdzie ci jeden ih na jednego lub dwa guardy ^^
kamil35s
05-08-2006, 08:48
@sporo osób up
Czy mi się zdaje czy już to wszystko napisałem?
@griffin
Od fire devila będzie obrywał i za ihy mu się nie zwróci...
Mazur199 wyraźnie było napisane nabije 26 lvl (brakuje mi 5 lvl) , a więc nie ma jeszcze Wand of Cosmic Energy . A co do Dwarfa Guarda to powiem ja bym sie nie wybieral na większą ich ilość z Wand of Dragonbreth (chyba tak sie pisze ;) ) , gdyż 2 Guardy + Lag = Ded . Radzę expic na Soldkach .
Łodzianin
05-08-2006, 10:46
Czytając posty zauważyłem ze nie wiecie o tym że wand of cosmic uderza na odległość 1 kratki(sqm) czyli musi przyjąć guarda na klata -.-.Więc bicie guardów z samego cosmica to waste z monkiem lub dwoma juz nie.
Ni czytales mojego postu?:(
groszek the palek :D
05-08-2006, 15:39
Mialem kiedys 12 sorca... Poszlem na soldki i spotkalem 2 guardy... 1 padl, a drugi mnie zabil :D:D
Jaszczurek
05-08-2006, 18:06
na 21 levelu chodzisz z dark helmetem i p legami? :p
Na jakim ty serwie grasz? Nie wiesz że na większości serwerów k legi to droga rzecz nie mówiąc już o crown. Co do dark helmetu to może masz racje crusader nie jest wcale drogi, ale 21lvl to raczej kasy nie ma wcale aż tal dużo.
Co do tematu. Najlepiej z monkiem. Bo jak ktoś by cie zbloczył to ładne hity będziesz zbierał.
Dragon of Piorun
05-08-2006, 21:31
Jak masz jakiegos kumpla knighta i mimo wszystko nie dawalbys rady popros go zeby ci poblokowal knight lvl 15+ ze skilami 50/50. Ale to raczej przy jakichs wiekszych huntach gdzie moga cie otoczyc. :p
Lol? Jak knight ze skillami 50/50 i levelem minimalnie 15, może blokować Guardy?
Tom Slughorn
06-08-2006, 16:37
ja na 13 levelu z wand of dragonbreath zabiłem mojego pierwszego dwarfa guarda,ale radziłbym wziąć troche uhów bo czasem potrafia otoczyć
mozna wziąć pare fb lub gfb na wieksze ilosci
Tom Slughorn
06-08-2006, 16:46
najlepsza taktyka wg. mnie to taka ze uciekasz i atakujesz
ale trzeba miec rozczke ktora ma wiekszy zasieg np. wand of dragonbreath
ale Devil Fedzio mowił zeby duzo uhów tracić, wiec stoisz obok guarda i dostajesz tęgie baty jak bedziesz mial malo energi to sie uhasz
ale po co tracić uhy
Sir Radzio Angelus
06-08-2006, 18:16
dzisiaj zabilem 1 guarda po update i zaskoczly mnie 2 rzeczy :
- moje czerwone hp
- ~165 exp za jego ubicie
Poprostu LOL! Po updacie guardy chyba biorą koks bo mocno walą. Nawet cyc mi tak nie pojechal (nie wiem jak teraz bo nie bylem na cycach) 0.o !
Piotrek Marycha
06-08-2006, 22:07
Witam! Niedługo wbije 26 level (tylko 5 leveli zostało :D) i mam zamiar iść na Dwarf Guardy. Czy z poniższym EQ zdołam pobić potwora? :baby:
- Dark Helmet,
- Blue Robe,
- Vampire Shield,
- Plate Legs,
- Leather Boots,
- Wand of Cosmic Energy.
Dodatkowo mam prośbę, jaka jest najlepsza taktyka na tego stwora i jaka największa była by strata UH oraz jakie runy powinienem ze sobą zabrać. ;)
Devil Fiedzio
chyba zartujesz? z WoCE na guardy bez monka?, na kazdego jednego guarda bedzie ci szedl jeden albo dwa manasy ( lol tyle co mi na jednego draga o.O)
zło jest w dobie masz hyda da**a co nie
1. Ja w p-secie, "blokalem" se guardy :] Czasem (bardzo czesto) nie trafialy nawet, a jak juz walnal to max 50 (ale to tak na marginesie)
2. Jesli juz chcesz isc na guardy to a) Mala jaskinia z malym respem (polecam mieszane pietro guardy,soldy)
b) Wand taki zeby mial kilka sqm zasiegu
c) Ze 3-4 bp mf (uhy sa zbedne) mozna gfb
Ofc bijesz na dystans ;]
Knight Cobra
06-08-2006, 22:56
Mozna miec blokera wtedy stajesz 2 kratki od guarda i lejesz :)
Moim 16 drutem na 2 gurady poszly 4 mana fluidy, bilem z moonlight rod :)
Jeden stal i mnie pral, ja biegalem do okola tak ze ten drugi mi nic nie robil.
jak patrze na wasze noobowskie posty, to widze, ze nie macie pojecia, o czym piszecie.
Zabiliscie w zyciu jednego guarda z dwoma ihami i myslicie, ze coskolwiek wiecie.
Jezeli mowimy o huncie, to od 27lvl z wand of cosmic + monk na bloka.
jezeli mowimy o expie, to od 33lvl z wand of inferno na all poziomach, na ostatnie gfb sie przyda ( monk niepotrzebny).
Za 2 bp manasow zwraca sie w loocie. Radze miec pacca +postmana, inaczej biada dotachac loota ( na non pvp ).
Derog Stron
07-08-2006, 13:18
na 13 lvl pokonalem z wand of vortex mialem scale armor brass legs i soldier helmet i boszki
ja na guardy chodzilem na 11 lev i expo poprostu leciało doslzlem do 26 lev z 4 dni
Lord Aurea
07-08-2006, 18:46
a ja mam pytanie mam postac od kumpla a jestem nowy czy 61 pallkiem da sie BARDZO DOBRZE expic na guardah i ile exp/h by wpadalo i czy kasa by z tego byla??
Articuno
08-08-2006, 17:26
z twoimi skillami powinieneś go bardzo szybko jechać, ale loot jak na twoj lvl nie zbyt ciekawy, ale exp 165, a na godzine to ok. zalezy od szczescia ;p, ale i zalezy tez jaka ludnosc swiata...:D
Ja na 14 levlu bije Guardy, tylko że palkiem :P Ale sorcem, to też powinien być LUZIK B)
..::Lord Taggin::..
14-08-2006, 09:02
Na 14 lvl guarda rozwalilem, sa troche za wolne, wprawdzie w przepadek sie do niego dostalem ale bylo latwo ;P
Seth Di'vinci
14-08-2006, 10:43
spok mozesz je lac ale musisz uwazac na respawny boczasem jak ci w dupia w 3 z przodu i z 2 z tylu no to przewalone ja knightem jade je w kakao XD
ale tylko pojedyncze spawny
Super Saiyanin
29-12-2006, 16:16
Bez żadnego problemu. Do tego dołożysz kilka GFB, czyścisz respawn a potem latasz dookoła.
1) chcesz pokonac guarda czy na nich expic ?
2) WoCE nie ma zasiegu
3) jak chcesz runy to najlepiej sd
Btw. jaka satysfakcja bic potworka na x lvlu wastujac niemilosiernie jesli 10 lvli pozniej mozna je wybijac tysiacami ?
ZeboslawCalmera
29-12-2006, 18:23
Witam!
Mam question.A mianowicie od jakich skilli i levela można podchodzić do guardów palkiem oczywiście w BoHach i z UHami.
tomektrz
29-12-2006, 20:19
Witam!
Mam question.A mianowicie od jakich skilli i levela można podchodzić do guardów palkiem oczywiście w BoHach i z UHami.
1. ~20 lvla distance ~60-65
2. Nie musisz brać BoH - i tak uciekniesz, a jak w razie kicka/laga padniesz to ich szkoda.
3. Nie bierz UHów, na 20 lvlu masz czar Exura Vita, więc możesz się nim leczyć i pić manasy (taniej i rośnie ci mlv).
- Dark Helmet,
- Blue Robe,
- Vampire Shield,
- Plate Legs,
- Leather Boots,
- Wand of Cosmic Energy.
Devil Fiedzio
E Vis 250 msem, guard pada na cepa.
@up
W p-secie bloczyles guardy? Powodzenia...
@topic
Tak sie sklada, ze dzis przez godzinke bloczylem ziomkowi guardy (14 palek). Skille 63/62 i do tego crown armor i crown shield. Hity praktycznie nie wpadaly. Zapamietalem tylko jeden za 60, ale przez caly hunt to praktycznie po 0 bily.
Jak gralem sorciem na Guardii to pamietam od 28 lvl (bodajze), woce i 2 monki. Wez tylko 2 bp manasow na summon monkow i ewentualne exury gran. Ja zawsze jeszcze nosilem pare hmmów i gfb, tak na wszelki wypadek... Apropo expu to jest nawet spoko, ale loot porownywalny do tego z soldow. Czasem tylko steel wyleci i po ptokoch.
:) Mam takie pytanie. Czy pokonam Witch'a jak mam 11 lvl
EQ :
-Leather boots
-Brass legs
-brass armor
-beholder shield
-snakebite rod (jak nie dziala to poison dagger)
-bronze amulet
-steel helmet
pewnie nie. ale prosze o odpowiedź
@up idź spoko idź na nią
potem szybko załóż boszki po wyjściu z swiątyni i rzuc haste żeby zebrać wszystkei rzeczy i znowu walić witcha po jakims czasie może ją pokonasz....
ZeboslawCalmera
30-12-2006, 12:20
1. ~20 lvla distance ~60-65
2. Nie musisz brać BoH - i tak uciekniesz, a jak w razie kicka/laga padniesz to ich szkoda.
3. Nie bierz UHów, na 20 lvlu masz czar Exura Vita, więc możesz się nim leczyć i pić manasy (taniej i rośnie ci mlv).
Od 20 lvl to wiadomo, że manasy :):):) wyjdzie taniej!!POZDRO!
A gdzie są witch'e?
nawalają z dystansu?
Dasz rade ale uważaj bo on czasem walnie nawet za 85 albo 86:baby:
_LorDZIQ_
30-12-2006, 12:55
@Kokilo
1.Witche mozna spotkac ,np. w Amazon Camp (na quescie) .Jest sporo miejsc gdzie mozna spotkac te potworki.|
2.Tak Witche strzelaja na dystans.
A gdzie są witch'e?
nawalają z dystansu?
Witche są na wieży amazonek koło carlin
Ale uważaj bo one walą czasem po 50B)
no jak tyle zabierają z dystansu to na 200 życiach chyba jednak nie dam rady:confused:
Mam jedno pytanie czy na 14 lvlu knightem ze skillami 60/61, 4 mlvl-em moge expic na dwarf soldierach z eqiem c armor p legi steel helmet fire axe i medusa shield? Czy zakładać na siebie axe ringi ? Ile bedzie srednio expa na godzinke ? Przepraszam ze nie pisze na temat ale to moj pierwszy post czy jak to tam sie zwie
up:Wg. mnie mozesz spokojnie expic ;p wez kilka GFB na awarje.
eeee...
czy pokonam witha 15 lvlu sorcem?
eq:
scale armor
soldier helmet
chain legs
wand of dragonbreath
dwarfen shield
protection amulet
prosze o szybko odpowiedz, plix plix plix!
gdzie można znaleźć Witch'a??
btw. to wiem, że koleś chciał się popisać eq... temat do zamknięcia!
Sorcodoro
03-01-2007, 19:40
Spokojnie dasz rade jak idziesz na malego hunta wez przynajmniej 1 bp manasow i wal, najlepiej na guardach sie expi od 32 lvl bo jest WOI i se uciekasz i walisz ^^ ale gorzej jak zlapiesz na tym lvl kicka to na bank obudzisz sie w swiatyni...
Co do guardow ... to loota im pogorszyli .. Bardziej wychodze na + bedac na soldach nic na guardach ...
Tak tak .. mam knighta na 82lvlu ze skillami 85/81 i na balanced mode po prostu mnie bija. Nie daje na full bo ryja bardziej. Biegam z tarcza i toporkiem. Po prostu nieoplacalny potworek ;/
gdzie można znaleźć Witch'a??
Witch camp kolo amazon camp oraz na amazon camp.
Phenamin
04-01-2007, 09:50
Możesz biegać i z różdziki walić albo 2 monki se walnąć
Qapek: Raczej nie zabijesz, Twoja ruzga bendzie zadawac za małe obrażenie witch zabił by Cię zanim zjedziesz go do "zółtego" HP
P.S. Na przyszlość pisze się Witch a nie with;)
moim zdaniem poradzisz se z 1 guardem ale jesli hcesz zabijac je po kilka na ras to musisz se stworzyc przynajmnie fire devila i wziasc jakies runy i manasy:p
Lukas Hiper
07-01-2007, 16:41
Dasz rade spokojnie:p
weź pare uhów, manasy i gfb ( na lurnięte )
Tak napewno go pokonasz, gdyż walisz z różdżki o silnym ataku.
Strata uh wyniosła by cię 0.
Jedynie musiał byś uzywać exura vita (jeżeli ją posiadasz), jakbyś mial poniżej 100hp.
Taktyka do dwarfa guarda jest następująca:
1. Nie ustawiaj się do niego na skos, gdyz bedzie cie mocno walił.
2. Jeżeli masz możliwość, suumuj fire devile, (chyba że chcesz sam zabić go)
3. Nie uciekaj jak cię atakuje, bo bedzię cię mocno walił!!!!
4. Na wszelki wypadek weż pare manasków, przydadzą ci się.
Myślę, że ci pomogłem. ;) ;) ;) ;)
Z takim EQ dasz rade spokojnie 1 guardowi.
Jeśli chcesz iść na powiedzmy większe respy weż ze sobą kilka gfb'ków.
Na powiedzmy jedną godzinkę zrobisz wiele expa.
Poprostu wal je z odległości albo z runek masowego rażenia :D
Jeśli beńdziesz miał nawet bp uhów lub nie dasz im rady z palcem w du**:D
Ale pamiętaj zawsze może zdarzyć sie YOU ARE DEAD ;(
I lepiej żebyś niewracał do dp z red hp ponieważ śa tacy gracze jak PK:evul:
lub nawet RED SKULLX(
Ale myśle ze pójdzie ci spoko i dorobisz 26 lvl :cup:
Za błędy ortograficzne BIG SORRY i cya :]
@Up panowie
Zauwazcie ze autor tematu ma 22lvl i raczej juz nie gra w tibie ew. nie ta postacia ;x
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.