Pokaż pełną wersje : GoonZu<-- znudzony tibią,musisz to zobaczyć
@up Ehm... "Zorti" bez cudzyslowiu =p Przy pierwszym logowaniu do gry w okienu ktore wyskoczy... a co do mentora to sam sie gubie, bo zmienili system mentorowania, ale niedlugo go obczaje ;p
Pozdrawiam
Marchewki
05-03-2007, 11:42
dobra gra zapraszamy do grania :D
Devil MayCry
05-03-2007, 14:42
Powróce do gry , aby pomóc Zortiemu w zdobyciu tego upragnionego miasta,a pozatym i tak tibia juz sie znudzila wiec nie mial bym co robic ; ).
Ja nie mam zamiaru was zachęcać do grania w tą gre skoro sam Zorti jakos nie daje rady was sklonić.To zależy już od was samych w jaki sposób podejdziecie do prośby Zortiego...
Lukaszek13
05-03-2007, 16:05
No gierka fajna z rok temu jeszcz w nia gralem mialem swordmena 40 + lvl wlasnie na nowo instaluje i przypominam sobie pasy xD
Marchewki
06-03-2007, 19:59
mam 2 postacie ale nie wiem nie chce mi się robić postaci do kasy , na jednej mam 940.000 [M] a na drugiej mam 240.000 [M] ;) jedna ma 19 lvl druga 13 :P gram gunmenem i zrobię sobie chyba postać do robienia gunów :)
tak jak powiedziałem wyżej mam gunmana interesuje mnie czy opłaca się dodawać skille w Lucky ale to postać do expienia nie robienia kasy a jak tak to jak na jakim lvl ??
A ja mam problem , otóż w trakcie rejstracji wszystko idzie OK , sprawdzam ID , sprawdzam maila i gdy klikam 'confirm' nic sie nie dzieje ! Link 'cancel' działa a 'confirm' nie . Nie wiem co robić .
ps. mam jeszcze jeden problem , w trakcie rejstracji na Kal online , trzeba napisać datę urodzenia , próbowałem na wszystkie sposoby wpisać cyfrę, ale się nie da , wyskakuje okienko 'please insert only numbers' co robić ??
Jakby ktoś chciał pomóc prosze pisać na GG 704379 .
Prosze o szybką pomoc
Już nie ma problemu , chyba sie przerzuce z mozilli na opere ;p
Na oba problemy jest 1 rozwiązanie, włącz te strony przez Internet Explorer :D
NO sciagnelem, zaraz zaloze konto. Wprowadzi mnie ktos w to?
A, Zorti - wpisze ci to polecajacy czy cos.
Na oba problemy jest 1 rozwiązanie, włącz te strony przez Internet Explorer :D
tak właśnie zrobiłem
ludzie po dugim czasie przerwy wracam do Goonzu , może podacie swoje nicki bo chciał bym porozmawiać z jakimiś polakami :P , o przypomnienie co i jak:D
36 lvl gunmana mam;o
mój nick :szczurek albo szczur;p
Lord Duszlik
22-03-2007, 21:13
No chyba se sciągne wygląda fajnie :D
Donpeyot
23-03-2007, 02:05
Próbowałem ściągać firefoxem , ściągnęło jakieś 270 mb (ściągałem full wersje-650mb), włączam , w czasie instalacji wyskoczył jakiś fatal error. Pod IE jeszcze gorzej , ściągnęło się 46 mb , nawet tego nie odpalałem. O co chodzi ? Proszę o odpowiedź bo chętnie bym w tego erpega pograł.
Heliwurab
23-03-2007, 13:33
@Up
Nie wiem, sprobuj może przez DAP [mi tak poszlo. z tego linku: http://cdn.goonzu.com/goonzuglobal/goonzuengsetup***** ]
@Topic
21 lvl, nick [dam po edicie, zapomniało się].
Ostrzegam, że system Mentorów coś sie psuje, duzo osob nie moze wziasc sobie na mentora kogo chce, tym bardziej Zortiego. Ja musialem jakiegoś nieznanego wybrac :x
Gra nie za bardzo ciekawa, bez wiekszego celu i aktywnosci ze strony innych graczy czy chocby GMów, a świat to naprawde przeraża wielkością -.^
@U
Gra nie za bardzo ciekawa, bez wiekszego celu i aktywnosci ze strony innych graczy czy chocby GMów, a świat to naprawde przeraża wielkością -.^
Hmm do ciebie może nie jak wbiłes 20 lvl , cel w każdej grze online to zdobyć jak najwększy lvl (moim zdaniem , niewidzałem gry z innym celem niż zdobywać lvlele:S), a gracze są aktywni , , y? a co chcesz od Gmów frii itenz ? to nie OTS w tibi:s
alkoOholik
25-03-2007, 19:48
Ej... robie sobie konto na stronie. Wypełniłem wszystkie pola... i nie moge kliknąć Confirm... wiecie o co chodzi? Prosze szybką odpowiedź
Te sam bug jest już od dłuuuga, Ja też nie mogę dać confirm.
@Fivapo
Napewno nie w GW, w której masz ograniczenie do 20 lvl... a więc się mylisz.
Pozdrowienia
alkoOholik
25-03-2007, 20:05
i co mam teraz czekac XX czasu az to naprawia?
Wlasnie sciagam gre (bede mial za 40 minut :]) i mam pytanie czy istanieje juz polskie miasto? ;)
Polskiego miasta jeszcze niema. A co do tego "bugu" to może spróbujecie przez IE? -.-
@up
Fucktycznie dziala :D
Teraz mi sie patchuje i potem pogram :)
PS
Juz gram mam narazie 4 lvl i nick Ponntius, chce zostac bowmanem. Nie wiem dlaczego ale gram dziewczyna bo nie moglem wybrac chlopaka :|
Kurcze ja mam taki problem, w żaden sposób nie moge dać dobrego numery ID ciogle wyskakuje mi "That ID is usable" czy wiece co mógłbym zrobić?
@Edit:
Sorki troche się polątałem juz ok :P
alkoOholik
26-03-2007, 17:44
Fajna sie zapowiada tylko że jestem w pierwszym mieście i niewiem co robić... <newbie> xD
Zillek Edonek
26-03-2007, 22:56
Czytając ten opis stwierdzam, że według mnie lepszy jest Lineage 2. Tam jest pełno klas, 5 ras, masa itemków, (niby konia nie da się mieć , ale da się mieć wilka , małego smoczka , większego smoczka, na którym da się jeżdzić i Wyverne , czyli smoka który może latać , ale zdobycie jej jest strasznie trudne)nawet dużo summnów i petów, jest możliwość podbicia zamku i wiele innych...
A mi podczas instalacji wyskoczylo
"D:\Program Files\NDOORS\GoonzuEng\NInterface\Interface\INTE53 cb.rra - zainfekowany modyfikacją wirusa AntiPascal.400"
'AntiPascal (rodzina)
Są to niebezpieczne wirusy pasożytnicze. Infekują lub nieodrwacalnie niszczą pliki zapisane w folderze bieżącym.
AntiPascal.407 usuwa pliki *.?A? oraz *.SYS i zawiera tekst: COSMIC-1'
Co o tym myslec?
Witam wszyst5kich, nie wiedzialem gdzie to napisać.
Gram w tą grę i jest naprawdę świetna, ale niema prawie wogle polakow.
Może niech każdy poda swoj nick w Goonzu, co o tym sądzicie (?)
@Zorti
Grasz jeszcze w goonzu, bo widze, że przeglądasz ten temat, a ani razu od 3 dni nie złapałem Ciebie w grze, a niemam żadnego nauczyciela, ani kumpli, którzy by wytłumaczyli to i tamto ;) .
Pozdro
up@ yyy po co podawać nicki, skoro w każdej chwili możesz sprawdzić kto gra... poprzez zakladke COMMU>COUNTRY na dole ekranu (lista wszystkich obecnych graczy online z danego kraju)
mundek13
31-03-2007, 16:33
Kurde dlaczego nie da sie zalozyc konta:(
Wszystko sprawdzam i nie da sie kliknac confirm:(
Pomozcie bo chce zagrac wta gierke;)
Lord Duszlik
01-04-2007, 10:16
Kurde dlaczego nie da sie zalozyc konta:(
Wszystko sprawdzam i nie da sie kliknac confirm:(
Pomozcie bo chce zagrac wta gierke;)
Działa tylko w IE
a ja mam pytanie zupełnego newbie:
czy istnieje tu takie coś jak depot? jak tak to gdzie?
i gdzie mogę nabyć większy plecak, ponieważ mam ciągle cały pełny, mimo iż sprzedaje wszystkie niepotrzebne rzeczy.
Heliwurab
23-04-2007, 21:19
Masz w grze warehouse. Musisz jednak składke placic ;)
Więcej: http://www.goonzu.pl/e107_plugins/content/content.php?content.22
Witam po przerwie :)
Pora na mały raport z gry :P
Gorąco zachęcam wszystkich do gry... społeczność polska w GoonZu rozwija się równym tępem ... Mamy już kilku utytułowanych graczy 80 lvl + jak i trzech graczy 90 lvl + Istnieje 3 polskie gildie ( "Husaria" > gildia w której jestem liderem, to tutaj zapisuje się wiekszość wysoko lvl-owych graczy z Polski ;) ilość miejsc ograniczona :/ , jednak warto wspomnieć też o takich gildiach jak "Honor" czy też "Armi Boga"... Ja tj. Zorti wraz z kilkoma osobami w dalszym ciągu pracujemy nad polskim miastem, powoli nasze trudy i starania niedługo powinny przynieść zamierzony skutek, mam nadzieje, że w ciągu miesiąca zdobędziemy wystarczającą ilość akcji i miasto będzie nasze.
GoonZu rozwija się bardzo szybko, cotygodniowe lub codwótygodniowe update sprawiają, że GoonZu staje się coraz bardziej rozbudowane.
Zmieniając temat w dalszym ciągu prosze o dodawanie mnie na sponsora, czy też mentora. Ułatwi mi to zakup akcji, jak i zdobycie reco pts. Od dzisiejszego dnia, osoby dodające mnie na sponsora postanowiłem nagradzać sporą ilością gotówki. Wystarczy tylko, przy pierwszym logowaniu do gry w okienku które wam wyskoczy, wpisać nick mojej drugiej postaci (Beliar) <bez nawiasów, jest to mój axe crafter pomoże mi to ogromnie, w zdobyciu reco pts. które są mi niezmiernie potrzebne. W zamian za dodanie wysyłam gotówke na następujących lvl-ach
30 lvl > 500k
40 lvl > 1mln
50 lvl > 1.5 mln
Jak i moja pomoc w grze ;)
<OFERTA LIMITOWANA> :P
Jak się później przekonacie, kwota 3 mln jest nie mała ;) i napewno w znacznym stopniu pomoże wam w dalszej grze, czy rozwoju waszej postaci, pomoże również i mnie w zdobyciu reco pts.. co podniesie mój axe skill...
Z góry dziękuje za doczytanie do końca i za dodawanie mnie na sponsora.
Cya in Game Zorti (92 lvl - axeuser) B)
No musze przyznac ze robi wrazenie, ale Tibia wymiata :P
Randarun
30-04-2007, 22:13
Takie se te ss-y Ja tam wole gothic 1 ,2,2nk i 3
A miasto, które chcecie przejąć to nie jest przypadkiem Almasha?
I mam jeszcze pytania natury czysto technicznej i natury czysto newbie: zrobiłam pewnego razu parę bamboo swordów, lecz w ogóle nie urosło mi doświadczenie w tym skillu. Dlaczego? mam postać 34 lvl i zerowy produkcji. Czy to przez brak pierwszego stopnia tej umiejętności?
Oraz drugie: jak sprzedać komuś coś od ręki, nie przez market? Jak sie kliknie na postać która coś tam chce kupić, to się rozwija te menu z przyciskiem 'trade', lecz jak je nacisnę to się nic nie dzieje...
A miasto, które chcecie przejąć to nie jest przypadkiem Almasha?
I mam jeszcze pytania natury czysto technicznej i natury czysto newbie: zrobiłam pewnego razu parę bamboo swordów, lecz w ogóle nie urosło mi doświadczenie w tym skillu. Dlaczego? mam postać 34 lvl i zerowy produkcji. Czy to przez brak pierwszego stopnia tej umiejętności?
Oraz drugie: jak sprzedać komuś coś od ręki, nie przez market? Jak sie kliknie na postać która coś tam chce kupić, to się rozwija te menu z przyciskiem 'trade', lecz jak je nacisnę to się nic nie dzieje...
Hmm co do miasta to niejestem pewien xD zapytaj Zortiego (o ile zdradzi to;p)
1 )Musisz mieć przynajmniej 1 skill sworda Manufacturing żeby dostawać doswiadczenie w tym kierunki
2) Idzie sprzedawać itemy ludziem od ręki ale musza być itemy takie jak (armmor, helemty , broń , paski , itp musza być unsealed) czyli nieotpakowane , jeśli zrobisz sealed (odpoakowane) i założysz to niestety niemożesz dać tarde , ale to tylko w przypadku itemów armorów itp czyli jedzienie lekarstwa można tarde bez problemu;]
Szczurek >gunman > lvl 70 > guild ~Honor~
ZACHĘNCAM DO GRY :]
Dawno nie gralem moze powroce do tej gierki...
Ps: Musze wbic 50 lvl do 8 maja bo sa jakies nagrody:) (event).Jeszcze okolo 30 lvli...
Zorti jakie sa te nagrody ze mowisz ze dobre??
Moj nick: Krush
Dawno nie gralem moze powroce do tej gierki...
Ps: Musze wbic 50 lvl do 8 maja bo sa jakies nagrody:) (event).Jeszcze okolo 30 lvli...
Zorti jakie sa te nagrody ze mowisz ze dobre??
Moj nick: Krush
Nagrody sa różne ;p zaczynaja się do 15 lvl gdzie dostajesz konia z 300 zyciem później dostajesz na 25 lvl bag na 35 skrzydła (peleryna) póżniej niepamientam ale na 45 chyba dostaje sie status reset ticket a an 50 skill reset ticket (niejestem pewny)
bulbultonelo
13-05-2007, 19:02
Ja se sciagam to... Screeny jakies takie dziwne :p Gra jest w 3D?:baby:
650mb to troche za dużo nawet na grę z japońskim klimatem ;(
ja tez gram w goonzu i jestem bardzo ciekaw czy wypali wam z tym miastem jezeli tak chetnie sie przylacze :]
PS Moja gildia tez jest polska :] ale ma maly lv co niedlugo ulegnie zmianie
Przemi9 Axeman 75lv
BlakHant
19-05-2007, 15:08
PLOX halp me nie moge konta zrobić :(
@up
]
Jakiej przeglądarki uzywasz? I jaki ci bład wyskakuja podczas robiena konta , że sie nieudaje
Szczurek|Gunman 80 lvl| zapraszam do gry!
Podczas tworzenia chara wpisz mnie jako sponsora:D
@up
Haha Szczurek :) Aesu tu :)
Markos12
22-05-2007, 19:25
Kiedyś grałem w to i to jest do kitu!!!!!X( X( X( X( X( X( X( Grałem w to 2 dni!
Tam nawet najlepszy potwór w grze cię nie atakuje!X(
NIE ZATRUWAJCIE SOBIE UMYSŁÓW!!!!NIE GRAJCIE W TO!!!!
Kiedyś grałem w to i to jest do kitu!!!!!X( X( X( X( X( X( X( Grałem w to 2 dni!
Tam nawet najlepszy potwór w grze cię nie atakuje!X(
NIE ZATRUWAJCIE SOBIE UMYSŁÓW!!!!NIE GRAJCIE W TO!!!!
www.zal.br 8o ehhh Opinia opinią, ale jeśli nie znasz sie na grze to nie komentuj lub poprostu napisz coś więcej, bo każdy głupi może powiedzieć "ta gra jest do kitu" nie podając konkretnych faktów, psując przy tym opinie gry... otóż potwory stają sie agresywne czyli "atakują cię" od "Baekdusan" mobków albo nawet wcześniej, no ale jeśli poprzestałeś na potworkach z "Tiny Thicket" to co poradzić. Cóż pozostaje pograć sobie w mario albo contre na pegazusie lub tibie <lol> Powiem jeszcze tak "GoonZu nie dla idiotów"
Pozdrawiam- Zorti człowiek którego potworki atakują same ;)
Marchewki
23-05-2007, 10:12
@up
haha dobre :D
gra spoko jak ktoś lubi taki klimat, najbardziej podoba mi sie system sprzedaży lepszego wymyślić sie nie da :D
@Up
Tak jest sir!! ale brakuje dwóch żeczy :P.
1) Brakuje mi pvp^^
2) I trade miendzy graczami ,(chodzi mi o używane itemy) , leczy gdyby to było możliwe to wtedy by sie craft nieoplacał^^ (ten podpunkt możemy pominąć lecz bez pierwszego smutno , chciał bym latać ze skullem <haha> i mówić "PAY BIATSH PAY OR DIE!" a oni by latali i krzyczeli "IM PROTECT BY MY WEAPON" :p
Nuda, ciągle te questy i questy. :/
Nawet pomimo megawypasionego systemu sprzedaży i, oczywiście przyciskowi "Info", dzięki któremu nie potrzebne są podczas grania żadne fansity na 35 levelu granie mi się znudziło, jednak polecam to grę każdemu (oprócz tych, którzy zamierzają stać w mieście i wołać o fri itany :|)
Na pierwszy żut oka
Hehe :p
(...) i, oczywiście przyciskowi "Info", (..)jednak polecam to grę każdemu
UP@
Nie mów mi, że ty jesteś takim "asem" o_0 Literówkę, może "walnąć" każdy, a tym bardziej w tak obszernym artykule, więc nie rozumie szyderczego śmiechu ??
A co do questów, to są jeszcze inne ciekawe zajęcia... jednak potrzebny jest troszke wyższy lvl niż twój.
Pozdrawiam- Zorti (człowiek, który pisze "rzut" przez "ż" )
P.S Polskie miasto już niebawem , to tylko kwestia kilku tygodni ;)
@up
aj tam przyznaj się wkońcu i tak niedługo cały świat będzie wiedział :P
Witam
Zaczelem grac w goonzu i gra bardzo mi sie spodobalo.
Jestem jescze newbie, wiec mam trzy pytania:
1)Czy w gooznu jest PvP?(jesli jest to jak kogos atakowac)
2)Czy istnieje cos takiego jak Depo(miejsce gdzie moge przechowywac rzeczy)
3)Czy potwory moge mnie zaatakowac jako pierwsze ,czy to ja musze zapoczatkowac walke?
Prosze o odpowiedz, pozdrawiam
Marchewki
23-05-2007, 23:39
@up
1. Nie , szkoda może coś zrobią niedługo z pvp ;)
2.Tak istnieje coś takiego jak Warehouse w nim można przetrzymywać rzeczy za nie dużą opłatą.
3.No silniejsze potwory tak atakują same ;)
coś jeszcze :P , ach skusze sie znowu na ta grę troszku mam 30 lvl chyba :)
@UP
Gdybys mogl mi jeszcze powiedziec gdzie znajde te Werehouse ,byl bym wdzieczny
UP@
P.S Polskie miasto już niebawem , to tylko kwestia kilku tygodni ;)
No niemoge się już doczekać tego miasta:D , btw czyżby to było miasto o nazwie "Almasha?:P
Marchewki
24-05-2007, 07:30
Warehouse znajdziesz w każdym mieście wystarczy sie przejść i po klikać trafisz
na Warehouse :)
No niemoge się już doczekać tego miasta:D , btw czyżby to było miasto o nazwie "Almasha?:P
Niestetety to nie jest Almasha ;) Na takie miasto to dlugo nie będzie nas stać, nasze miasto jest blisko Hell Gate.
Pozdrawiam
@up
To good:D , troche będzie daleko ale zawsze coś:D:D
Marchewki
06-08-2007, 14:26
a tu co taka cisza już przestali grać w goonzu ;>
Gothic_Maniac
06-08-2007, 18:32
jasne przejmowanie miasta... jak "większość" graczy dobije 30 lvl powie ze sie znudzilo :(:(:(
Pozdro Krush
Hehe,,, jaz z GoonZu łatwo nie zrezygnuje =p Lv 93 za sobą, przymierzam się do 94 B) Co do miasta, to akcja nie wypaliła, większość osób zaangażowanych przestała grać, zostałi naprawde nieliczni, więc akcja nie miala dalszego sensu. Mimo to, grać trzeba dalej ;) W grze mamy już może z 9-ciu Polaków na 90 lvl + wiec nie jest zle, kilkunastu na 80 lvl + itd.. Nie ma co ukrywać, ale raczej spora część przestaje grać na 30 lvl + Zostają tylko prawdziwi gracze :cup: Dla zainteresowanych, co drugą sobote każdego miesiąca, a więc w przyszłą sobote , w GoonZu mamy "święto" GoonZu Day ;) Co to oznacza? Exp x 300% !! Pozwala to na okropnie szybkie expienie i odrobienie strat w stosunku do reszty, róznego rodzaju nagrody rozdawane podczas tego dnia, eventy itd. Więcej szczegółów napewno zobaczymy niebawem na stronie głownej, więc warto tam zaglądać.
P.S Nowa opcja, dla wytrwałych, tworząc nowe konto, przy pierwszym logowaniu wpisz mój nick Zorti w oknie które wyskoczy,wzamian za co na WASZYM 80 lvl-u oddaje w wasze ręce"Vixen spirit Orb"-LISA , który jest wart 15 mln. może słóżyć jako środek lokomocji i nie tylko ;)
Zachęcam do "spróbowania" sił w GoonZu
Pozdrawiam: Zorti ^_^
Gothic_Maniac
07-08-2007, 00:38
up : mnie tez to dotyczy?
up : mnie tez to dotyczy?
hym...hym Dodales mnie ? Jaki masz nick w grze...Napisz do mnie na GoonZu albo podaj nick tutaj.
yy. Krush ?
Gothic_Maniac
07-08-2007, 11:36
Tak... Krush narazie nie gram ;p dzis sie logne :}
Wbiłem około 70 levela? i zapomniałem passów bo nie grałem przez 1 miesiąc. Pamiętam jak grałem w to polecam wszystkim (o 100 x lepsze od Guild wars)
Marchewki
07-08-2007, 17:33
hehe jestem jednym z tych graczy z 30 lvl :P ściągam właśnie zagram sobie znowu :)
BlueMaster
08-08-2007, 15:31
Ja poprosze o link do flashgeta
Ja poprosze o link do flashgeta
www.instalki.pl < poszukaj tam
a nastepnym razem , uruchom głowe i www.google.pl
Laleczka voodo
09-08-2007, 18:19
Aff pomoze mi sie ktos zarejestrowac ? ;/ mam problem przy e mailu kiedy mi wysylaja e mail nic w nim nie ma :| jest ikonka "go to goonzu" czy cos takeigo ;/ ale ona prowadzi do logowania sie na stronie a wczensiej nie moge zakonczyc rejestracji (nie moge wcisnac przycisku confrim) !!!!!!!!!!!!!!!!!!
@Down
Kolega ^^
Mam identyczny problem co kolega[żanka?] up.
Dosłałem maila, ale jest w nim tylko button przekierowujący na stronę główną... a tam znów daje Sign up, znów przysyłają maila z linkiem do strony głownej itd... Zorti help :p
w tej grze jest cos jak PvP?
Zagadka rozwiązana. Laleczka, przy rejestracji użyj IE/OPERY, wtedy będzie można kliknąć Confirm.
@Edit
Zorti, mogłbyś troche pomóc...? Nick w grze: Aroonia
Laleczka voodo
10-08-2007, 09:45
Zagadka rozwiązana. Laleczka, przy rejestracji użyj IE/OPERY, wtedy będzie można kliknąć Confirm.
@Edit
Zorti, mogłbyś troche pomóc...? Nick w grze: Aroonia
BAUHAHAHA ! dziekuje :):*
Sir_Marekk
10-08-2007, 09:54
hmmmm zapowiada się ciekawie ,jak walniesz pare ss'ów to będzie git
A ja mam dwa pytania:
1.Mój char często zezuje. To znaczy bije potworka, jest animacja ale zabieram mu hp tylko raz na jakiś czas... ćwiczę swordy, więc większość Stat pointów dałem do Strenghta i Vitality, czy jeśli dam do Agility to będe częsciej trafiał?
2. Od kiedy można mieć konika, i gdzie go dostać? ^^
PROSZĘ O ODPOWIEDŹ NA TE PARE PYTAŃ :P
Pierwszy Temat (http://goonzu.pl/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?1101)
GRE ZASSYSAM ;p
a jak coś niech tu mi ktoś odpisze ;]
1. Co jest po osiągnieciu 100lvl'a?
2. Jaką postać radzicie na pierwszy raz?
3. Jaki Build dla Caneman'a??
proszę o odpowiedzi
Na początek polecam axe mana bije bardzo mocno (może wolniej od swordów, ale wali 3 razy mocniej :P) tylko musisz zainwestować w potiony. (ps. sam mam coś około 70 levela właśnie zaczynałem axe manem tylko zapomniałem passów może sobie przypomnę i też będę pomagał Wam.
Postanowiłem, że chyba sam zagram. Będę sword kimś tam. :P Konto założyłem czekam na email i zasysam już clienta gry.
Zorti dalej można cię wpisywać przy pierwszym logowaniu? :P
I e czy tam są serwery?
Laleczka voodo
10-08-2007, 21:38
@UP jest 1 serwer
@Aroonia
ja dodaje do sword i agility ;]
I nie masz czegoś takiego, że lejesz potworka lejesz a on nic nie traci? Bo mam 15 statpointsów i jeśli dodając to do Agility będe trafiał co hit, to to zrobie...
A jaki niczek masz Laleczka? :D Sprobuj do mnie napisac (Aroonia)
a jak coś niech tu mi ktoś odpisze ;]
1. Co jest po osiągnieciu 100lvl'a?
2. Jaką postać radzicie na pierwszy raz?
3. Jaki Build dla Caneman'a??
proszę o odpowiedzi
powtarzam bo nie dostałem odpowiedzi..
Ja Ci odpowiedziałem, że axe man najlepszy na początek, a znam się bo dużo grałem nim na początku potem wyższa szkoła jazdy spear bow, ale nigdy nie grałem swordmanem.
a jaki radzicie bulid dla Axemana? w co dawać ;d
No i czas na moją małą opinie o tej gierce. :P Gram jakieś 3 dni lvl 31 / swordman i powiem wam, że ta gra jest bardzo fajna. :D Nie nudzi (przynajmniej narazie) i jakoś chce się iść i bić te potworki. W tibii po 2 godzinach expienia miałem dość a tu siedzialem 7 godzin wczoraj i w ogóle się nie nudziłłem.
Jak ktoś ocenia te grę po graficie to jest dziwny, bo tibia też ma "inną" grafikę.
Polecam. ;)
Gothic_Maniac
13-08-2007, 11:43
up:
Najlepiej zapytaj na goonzu.pl ;]
hmmm jak chcesz budować axemana to w str z 60-70 pkt w agality i hp(moge sie mylić z agality) , a jak co zapytaj Zortiego on jest Axemanem XD
Jak w ogóle zostać axemanem? mam 4lvl.. i w ogóle mógł by ktoś dać nr GG z dwóch osób które się znają na tej grze
odświeżam, bardzo prosze o pomoc
Dziub$$, napisz do mnie w grze. Moj nick to Aroonia. Żeby mnie dodać wejdź w community, friends, wpisz w pole Aroonia i Add friend. Przypominam, że muszę być w tym czasie online. Co prawda nie jestem jeszcze w tej grze specem, ale to i owo wiem.
właśnie jakoś tak było że cię spotkałem ;p
jak coś to mój nick DziubsS
Zdobyłem już summona i z(evul :evul:)owałem go na shaman ladybuga. Co zrobić żeby mógł nosić eq? Gdy w chodze equipment, nie mogę nacisnąć ani Magnet (Imię summona) ani SUMMON. Co robić?
Marchewki
02-12-2007, 00:08
a tu co tak temat opadł nikt nic nie pisze ;> gdzie Zorti i cała elita ??
No właśnie czemu taka cisza tu, a Ja sie chciałem dowiedzieć czy coś sie zmieniło w GoonZu:]
Marchewki
02-12-2007, 15:17
To ja odnowie troszkę temacik ;)
Taki słabiutki loot z expienia ;)
http://img131.imageshack.us/img131/5707/goonzu20071202133926296ld4.jpg
Na górze po lewej stronie widać ile był warty ten loot :) pierwszy taki wysoko ceniony loot :)
http://img515.imageshack.us/img515/2888/goonzu20071202134754531wf7.jpg
Tutaj w Banku widzimy troszkę kaski :) starczy akurat na nowa zbroje, hełm , pas , broń i dobrze by było jakby starczyło na Buty :)
http://img129.imageshack.us/img129/7915/goonzu20071202135007734jr5.jpg
Pytacie gdzie Zorti. Zorti aktualnie nie gra. O ile się nie mylę to nie ma czasu już na grę. Aktualnie nie ma żadnego site'u polskiego o GoonZu, jednak Zgryzol informował mnie wczoraj na goonzu, że powstaje nowe forum. Nikt tutaj sie nie wypowiada, ale na goonzu nadal jest bardzo dużo Polaków. Miasta gdzie skupiają się Polacy: Xi'an, Sambara, Talatat, Dromopolis, Balarama, Asran. Może jest jeszcze pare innych gdzie znajdziemy Polaków, jednak w tych ich zwykle jest najwięcej :P
Zgryzol miał mi podać adres forum jak wszystko już zrobi.
Aha Polaków znajdziecie: podczas gry klikacie Commu.>country>wybieramy Europe>Poland
Goonzu cały czas tętni życiem. Gdy powstanie ten polski support to podam linka. Na pewno tam znajdziecie podstawowe informacje dotyczące expienia, profesji i będziecie mogli zadawać różne pytania :P
Puki co pytania mozecie kierowac do mnie na gg: 1301902, a najlepiej na goonzu, na nick Snopek.
Marchewki
09-02-2008, 21:39
no ja grałem mam chyba 50+ lub 60+ ale juz mi sie odechciało nie wiem na czym expic bo wszystko powoli leci i zabija sie bardzo wolno Axe men :/
oj dziwne, bardzo. O ile dobrze pamiętam na tych lvlach można spokojnie było wbić lvl w ciągu godziny. Robisz time questy ? Prawie w każdym mieście "zaludnionym" jest npc Jack u którego bierzesz time questy np. Zabij 100 kaczek[Hotspring Duck] w ciągu XX minut. Są bardzo łatwe, kosztują bardzo mało a dają sporo expa i jakieś tam nagrody lipne :P ale warte więcej niż koszt questa. Na 60 lvl to możesz iść do Ice Castle na Frozen Knighty no i biegasz do Talatat po time questy albo możesz też pójść do Beakdusan na Evil Monter Tree-niezły zarobek :)
Tak marginesem mówiąc to gdy mamy ten lvl 40-70 to gra wydaje się dość nudna i trudno zarobić szybko kasę. Staraj się odkładać na summona i zrobić sobie w przyszłości Horned Shella wtedy na FOURLEAFIE możesz zarabiać nawet 10 milionów w ciągu niecałych 50 minut
tak po za tym to teraz nie wejdziesz na goonzu bo coś dzisiaj cały dzień pracują nad serwerem bo po ostatnim updatcie troche lagowało :/ prace mogą nawet potrwać do jutra, więc musimy czekać :P
EDIT
jak masz zamiar wrócić do gry i troche pograć to napisz do mnie na goonzu albo na gg, które podałem post wyżej to Cię przyjmiemy do guildi polskiej. To nie ta guildia gdzie był niegdyś Zorti, ale u nas i tak jest super ! Jest nas dużo, mamy wysokie lvle i jesteśmy doświadczonymi już graczami :)
Na pewno nie będziesz się wtedy nudził :D
Po co zakładać nowy temat.
Było. Zamknąć.
Po co zakładać nowy temat.
Było. Zamknąć.
Gdzie przeczytałeś że chca zakladać nowy temat ?LOL o ile sie niemyle to była mowa o nowych fan site....
@ topic
Ja aktualnie niegram skączyłem na 83 lvl gunmanem , ale jak bede zaczynał to axemanem od początku;p
oficjalny polski site i support to teraz:
www.goonzu.rox.pl
Nowym graczom i tym co mieli długą przerwę i uważają, że się dużo zmieniło będzie teraz łatwiej zacząć. Jeszcze kilka spraw organizacyjnych i pewnie gdzieś w poniedziałek ruszymy pełną parą :)
Jakiś admin czy moderator mógłby z edytować pierwszy post Zortiego i zmienić tam link :P
Kogo mam dać na mentora?Bo teraz się zarejestruje i gram ^^
@edit
Fajnie nie pogram se bo trzeba mieć IE które mi nie działa -.-
Prośba-zrób mi kto konto
divine_astronis
15-03-2008, 13:41
""Na 60 lvl to możesz iść do Ice Castle na Frozen Knighty""
Z tego co pamiętam grałe mw tę grę około roku temu, miałem ok.35 lvlu Bow-mana i wymiatałem już na Frozen Knightach, ale za duże koszty potionków, lecz jak to w Goonzu dużo kasy mało roboty ^^ gra ogólnie bardzo fajna, bardzo mi się podoba,a 100razy lepsza od tibii, chę znów ponowić moją grę, lecz mi idzie instalka zajmująca 805mb z transferem 20 kb nie ważne czy z global goonzu czy z instalek.pl. Proszę o link do czegoś w stylu rapid share ;/
PS: Kto chce być moim mentorem? Jak ściągnę grę któregoś pięknego dnia w tygodniu to nie będę spowalniał odpalenia i wpisania passów, więc prosze o szybki nick ok 80 lvl+ :)
A i jest nadal ograniczenie lvla w goonzu?
Dla tych, którzy nie mogą założyć konta polecam ściągnać Internet Explorera 7, wyrzucić opere i mozille do kosza, ponieważ nie wszystkie stronki śmigaja prawidłowo sam miałem takie problemy właśnie.. A panowie z microsoftu ciągle robia nowe aktualizacje, więc nie mówci, że IE jest najlepsze do keyloggerów <lol2>
A panowie z microsoftu ciągle robia nowe aktualizacje, więc nie mówci, że IE jest najlepsze do keyloggerów <lol2>
Panowie od keyloggerów również robią aktualizacje ;) Kiedyś screenshoty robione podczas wpisywania passów mogły wydawać się nierealne, dziś co
4* keylogger wyposażony jest w taką funkcję... Podobnie jest z botami. Cipsoft wprowadził lighthacka do klienta i dziś mamy już boty wykonujące za gracza Postman Questa :|
Co do gry, stosunkowo szybko mi się znudziła. Szczerze, wolę walczyć z Tibijskimi DLami i czuć pewne zagrożenie ze strony przeciwnika, niż biegać za skaczącym szopem i z coraz większym znudzeniem klikać na kolejne świnki i różowe zajączki. Duży plus mogę przyznać jedynie za ekonomię w tej grze występującą.
*Nie potwierdzone żadnymi badaniami
divine_astronis
17-03-2008, 17:12
Taaa, ale aby nabyc keylogera należy ściągnąć bota lub inne tego typu bajery i eksperymenty! :D
gracz który nie ściąga takich rzeczy, nie patrzy na inne "boty" tibijskie, nie wzoruje się na nich nie ucieka siędo tego raczej nie złapie keya... Tutaj musisz mi przyznać racje, bo key można ściągnąć chociażby ściągając poradnik "jak zostać tutorem"8o Taka smutna prawda, ale gry takei jak tibii są robione dawniej przynajmniej dla graczy którzy nie sugerują się cenami itemów ze względu na allegro a gry nei są na tej stronie oparte jak to można w tibii zauważyć.. Tibia to gra do zarobienia na rl i niezła maszyna do zarabianai dla cipów :P
A co do microsoftu to prawda, że robią niektóre beznadziejne jak się okazuje później programy... Jednak to ONI zrobili Windows i chyba najlepiej wiedzą jak można w niego złapać keyloggera, a panowie z kolei od keyloggerów nie podsyłają ich przez IE czy Opere, lecz w plikach typu bot czy jakies tam inne przyciągające nooba odblaskiem bajery jak to juz wcześniej napisałem.... Oczywiście są podsyłane przez przegladarki w plikach tymczasowych pliki, które później bez wiedzy użytkownika ściagają te keyloggery, a jak wiadomo windows to nie antywirus, tylko inteligentny system, który przydziela tylko pamięć programom:D Jak się gra w tibie to należy łaźić po oficjalnej stronie ewentualnie na stronach typu tibia.pl, na których można wejść na forum poczytać itd ale nic nie ściągać... dosyć mojego pierdolenia każdy robi jak chce a to, że 90% graczy bez tibii NG na wojne nie pójdzie to już nei moja wina :cup:
Determinator
19-04-2008, 21:41
co to kurwa ma bc jak wpisuje cos zle to moje confirm i mi blad wyskakuje a jek jest zle to niemoge tego skurwysynstwa nacisnac!!
Gralem w Goonzu Gram i Bede gral ^.^ Jednak zycie na globcu mi sie znudzilo coraz drozsze matsy i zycie PD nie ma sensu. Zaczolem grac na serwerze ijji i gra sie fajnie zaczynac od poczatku bylo ciezko ale gram juz tydzien i mam 50lvl Gra malo ludzi ceny sa niskie dla porowniania charcoal na globcu okolo 80k na Athenie (bo na tym serwie gram) ok 4k Jednak ceny matsow ida w parze ceny ekwipunku, ale i tak uwazam ze zycie na athenie jest ciekawsze zawsze cos nowego ^.^
Pograłbym ale nie mam czasu sciągnąć.
Oficer Wywiadu
24-07-2011, 13:24
Odświeżę temat.
Gra cały czas istnieje, może warto spróbować powalczyć w świecie Luminary ?
Oficjalna strona:
http://luminary.ndoorsgames.com/center/default.asp
Wraz z kumplem gramy od roku na serwerze Athena (odkąd skończyliśmy z Tibią) - jesli chcesz zacząć - zarejestruj się, ściągnij klienta (sporo waży ~1,5GB) i utwórz postać.
Podczas tworzenia postaci zostaniesz zapytany o recomendee - wpisz Mobiado, Hierro, Viento lub Cholera a pomożemy ci wystartować.
Gra wymaga znajomości języka angielskiego !
Marchewki
02-08-2011, 18:01
z tego co gram i z tego co wiem to na Zeus gra najwięcej Polaków oraz najwięcej ludzi ^^ więc zapraszam tam
albo podaj nick xD to pogram z wami :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.