Pokaż pełną wersje : GoonZu<-- znudzony tibią,musisz to zobaczyć
Witam wszystkich zainteresowanych.
Zaczne od tego,że kilka miesięcy temu zakończylem kariere w Tibi(lvl60 ek), decyzja ta była jak najbardziej w pełni słuszna,gdyż miałem już dość noobów w wieku 10-12 lat,które nie umiały powiedzieć nic innego oprócz "free items" albo "czy będziesz moim kolegą" , zaczołem poszukiwać gry odpowiedniej dla mnie, z dużo lepszą grafiką,bardziej rozbudowanymi skillami i z wiekszą srednią wieku ludzi tam grających.No i tak po długich testach róznych gier zaczołem grać w GoonZu ;) i tego nie żałuje.
Goonzu to jak twierdzą twórcy "Government Economy Game".Mamy tu do czynienia z bardzo rozwiniętą ekonomią, ogromną iloscią skilli(około 30) z 6 klasami(axeman, swordman, spearman, canman<mag>, gunman, bowman)z masą itemków(od armor,skończywszy na necklace),które to robimy sami lub kupujemy od innych graczy poprzez wymiane lub za pośrednictwem marketu.
Na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło,że ta gra jest dla dzieci(pod względem graficznym),jednak zapewniam was, że tak nie jest. Masa okienek,skilli, itemów, potrzebna dosyć dobra znajomość angielskiego odstrasza tych wszystkich "noobów".Jednak nie martwcie się, po kilku minutach dobry gracz, pownien spokojnie opanować tą gre.
Co ma Goonzu,a czego nie ma Tibia xP
- ogromna ilośc miast, które są stopniowo zasiedlane(wybierany zostaje Town Chief,który po wygranych wyborach dobiera sobie 5 pomocników,miasto może mieć max. 100 rezydentów<posiada własne logo,town chat,może dobudowywać sobie budynki,ma swój magazy i wiele więcej>obecnie w grze jest 13 w pełni sprawnych miast i kilkadziesiąt innych,które w przyszłości będą zasiedlone i czekają na swoją kolej
-na 20 lvl możemy mieć własnego konia(jest już bardziej dostępny niż kiedyś) lub lisa (koń jak i lis daje nam 30 dodatkowych slotów w bagu,dodaje nam dodatkowe staty,służy za środek lokomocji) Obecnie konia można kupić również w item mall za real kase...
-jak już wspominałem crafting,możemy sami wykuwać sobie "eq" czytając odpowiednie ksiązki, przez co zwiększamy skill
-na 30 lvl możemy summonować summona(na zawsze) summon zarówno jak i gracz lvl-uje na 100 lvl, summon może ubierać eq, summon staje się silniejszy przez evolucje
-ogromna ilośc wszelakiego rodzaju itemów
-GvG > guild vs guild, walki gildii ustalane przez Guild Masterów
-TvT> town vs town, walki miast, przegrane miasto traci część capitału
-w przypadku śmierci tracimy tylko niewielką część expa(który odrabiamy w pare minut) oraz 10% money(marbles),czyli właściwie nic bo kase można zostawić w banku
-comiesięczny event z fajnymi nagrodami...
-item mall , różnego rodzaju przedmioty za real kase <uwieżcie mi bez nich też można się obejść, można je kupić za kase w GoonZu od bogatych graczy ;)
-trade port , sprzedaż minerałów graczą z koreańskich i japonskich serwerów
-dosyć duża ilość expowisk, nie spotkacie tutaj kopert typu " Adam hunt here" respawn jest na tyle szybki, że dla każdego starczy mobków
-możliwość bezpiecznego AFK-owania bez obaw o śmierć ze strony innych graczy
-po osiągnięciu wielkiej popularności, możemy startować na kandydata comiesięcznych wyborów GoonZu(lorda) gry oraz 6 ministrów, 12 Guardianów jak i policjantów... którzy to posiadają unikatowe itemki
-w grze występuje potworek o nazwie Doma Pig hmm.... można by go nazwać antybotem, respi się na jakiś czas po czym znika, uniemożliwia tym samym automatyczne expie oraz używanie różnych bothów -.-
NIEDLUGO DOPISZE WIĘCEJ ;)
http://global.goonzu.com/center/default.asp <--strona główna,pobieramy full version,a nie wersje skróconą
http://goonzu.pl <-- polski portal
Kończąc.W GoonZu gra spora liczba Polaków 30+, mamy już 2 polskie Gildie...Moim celem jest rozpowszechnianie infoemacji na temat tej gry i zachęcenie do niej jak największej ilości osób oraz zbudowanie polskiego miasta,jednak do tego celu potrzebujemy 100 osób.
P.S Mój nick Zorti lv.92<axeman (gracz z pierwszej 30 graczy z całego świata<--pod względem lvl-u<skromny> :P) Podczas pierwszego logowania do gry,byłbym wdzięczny gdybyście wpisali w okienku które wam wyskoczy mój nick (Zorti)<dostane za to punkty reputacji... już podczas gry dodajcie mnie na waszego mentora(nauczyciela) alt+t>wyszukaj mój nick>choose mentor ..powiem co i jak
To by było na tyle. Cya in game.
EDIT:ehhh... zapomnialem, stronka główna jeszcze w pełni nie działa,więc nie zobaczycie jakie potworki i itemy występują w grze,jednak niebawem mają ją poprawić,jest za to masa screenów... zapraszam do oglądania, aaaa... i nie zrażajcie się noob potworkami, na wyższym lvl-u są naprawde lepsze
Boski Rzeznik
19-08-2006, 15:32
Zapowiada się nieźle za 90% przetestuje :) Mnie tibia też znudziła niemoge już patrzeć na te "piksele".
Mógłby mi ktoś doradzić jaką profesje wybrać ?
ehhh... piksele w tibi lubią palić oczy :p Napisz do mnie na Goonzu to ci powiem co i jak, możesz też mnie dodac na sponsora będe ogromnie wdzięczny... reputacja mi się przyda :D
Móglbys zapodac jakies screeny? bo wiesz zapowiada sie fajnie ale w ciemno sciagac 500mb to wiesz :)
ehh... screenow na stronce głownej masa ;) nawet ja na paru jestem :D
see & joy>fan art page <-- na wypadek jak by ktoś nie potrafił znaleźć :p
EDIT:
a odnośnie profesji to nie ma jako takiego wyboru,poprostu czytasz odpowiednie ksiązki(wtedy rośnie skill) oraz walczysz daną bronią (dostajesz skill exp podczas walki) i taka ciekawostka na 10 lvl kasują ci się punkty ze status, wtedy możesz je rozdać ponownie.Godną polecenia jest canman,jednak nie polecam dla nowych,gdyz trzeba kupowac potiony dodające hp (cos w rodzaju UH) i potiony dodające mane(mana fluidy :P) a one sporo kosztują
A, mógłbyś szczegółowo (no może nie tak bardzo) opisac jak się zalogowac itp.??
Wchodzimy na oficjalna strone gry(podana wyżej) 1.klikamy register>u gory po lewej ;) 2.potwierdzamy ze znamy regulamin 3.Podajemy dane(wazne zeby imie i nazwisko bylo prawdziwe,gdyzy w przypadku haka odzyskacie account dzieki danym personalnym) w polu ID:mogą byc cyfry jak i liczby, wypelniamy dalej, pod koniec wciskamy check for avaibility przy ID a pozniej przy e-mailu 4. zostaje wyslany e-mail, wchodzimy na e-mail odbieramy wiadomosc,klikamy na link,5. logujemy sie na stronce:P 6.Odpalamy gre 7.tworzymy postac 8.Wyswietli sie tabelka(mile widziane wpisane tam mojego nicku (Zorti) ;) 9.Wciskamy start 10.Wybieramy serwer(jest narazie tylko jeden) 11.Cieszymy sie grą :] To chyba wszystko heh...
EDIT:
pisalem z pamieci,moglem sie pomylic w koncowej czesci :P
Yoh Asakura
19-08-2006, 17:24
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=62464&highlight=Goonzu
Było. Najpierw się szuka potem robi temat.
jak to temat o innej grze to sorry
ojjjj... drogi kolego jestes w bledzie !! link ktory podales wyzej, mowi o calkiem innej grze,to byla werjsa beta z przed kilku miesiecy, a teraz zmienilo sie wszystko:grafika,itemy,potworki,hunting ground,nowe skille...wiec odrazu nie musiałes zażucać mi błędu :) Proponuje dalej ciągnąć ten post, a nie tykać się jakichś starych,zgniłych :]
EDIT:
P.S a post który podałeś to widziałem :P
Dzięki za odpowiedz Zor*~
już ściągam (Troche dużoX()
Zawsze pamiętaj co duże to i dobre ;] a np. taka tibia nieduża i do ... reszte sam dopowiedz,ale mi przychodzi na myśl słowo "du.a" :P Chociaż nie chce obrażać graczy tibijskich respekt dla nich,sam kiedyś w to grałem,jak by nie te piksele,które mi lewe oko wypaliły to może bym i zostal.... :] kto wie.
Yoh Asakura
19-08-2006, 19:18
Pieprzysz bzdury. Miast tworzyć od groma i jeszcze trochę tematów o każdym nowym wcieleniu jakiejś gry lepiej to wałkować w jednym odpowiednim temacie. To samo się tyczy wszystkich Gothico-Morrowindowo-Oblivionowych tematów.
Btw:
Nie nazywaj mnie "kolegą" bo nigdy takim wobec ciebie nie będę.
Nie lubie takich typków jak ty, którzy tylko szukają błędów innych i myślą,że są the best.. Nie interesuje cię temat,to oszczędź sobie zbędnych komentarzy...I to nie jest żadne wcielenie gry,tylko orginalna gra,nie żaden bot tej gry..więc prosze cię.. to ty nie pieprz bzdur,chyba że sobie nabijasz posty, to rób to dalej
Yoh Asakura
19-08-2006, 19:39
Nie lubie takich typków jak ty, którzy tylko szukają błędów innych i myślą,że są the best.. Nie interesuje cię temat,to oszczędź sobie zbędnych komentarzy...I to nie jest żadne wcielenie gry,tylko orginalna gra,nie żaden bot tej gry..więc prosze cię.. to ty nie pieprz bzdur,chyba że sobie nabijasz posty, to rób to dalej
Taak, nie mam co robić tylko śledzić takich jak ty i nabijać sobie posty.
A poza tym, jeżeli tamto to była beta a to już wersja po niej, to jest to jej inne wcielenie. Proste nie ? A jeżeli masz dalej jakieś wątpliwości to specjalnie dla ciebie zapraszam na pw/gg, żebyś nie mówił, że nabijam sobie posty.
Ah i jeszcze jedno - ja JESTEM de best, jak mogłeś tego nie zauważyć ? :<
Właśnie zasysam gre ;p moze wreszcie jakas ciekawa gra :) tylko kicha ze sa bronie nowoczesne... no i te motory :/ ale lookne ;d
ehhhh.. motorów jeszcze nie ma,a z nowoczesnych broni to tylko gun jest...
A, ile trzeba czekac na tego e-maila bo już troche czekam :p wszystko sie zasysło i jest ok ale ile mam czekac!!??
ehhh.. proponuje zrobic e-maila na www.tlen.pl ,tam przychodzi po kilkunastu sekundach, bo ty pewnie masz z wp albo onetu :P Spróbuj tak jak mówilem,jak nie podziała to, pózniej coś wymyślimy;)
Nie zgadłeś mam w interi:D, ok spróbuje, ale czy bende mugł użyc tego samego hasła i id??
Dzięki za pomoc ale już przyszło :)
ehh pewnie nie .. bedzie pokazywalo,że ta osoba już istnieje..
Przeczytałem, ściagłem, właczyłem, Extra!!. Takie były moje pierwsze słowa jak dołaczyłem do świata GoonZu. Klient może razić swoim rozmiarem, ale warto napewno warto. Dodając Zortiego jako sponsora dostajecie rożne itemy np. na 20 lvl 100k... A co ma za to Zorti? Pkt reputacji i wie mniej wiecej ilu gra naszych rodaków. MSG me in game ;]
@Yoh Asakura
Czepiasz się szczegółow, w GoonZu przynajmniej G M nie mają cie w .... dlatego ta gra sie tak szybko zmienia. I jaki jest sens odświeżać posta z przed prawie pół roku? Obejrzył screeny z sierpnia a potem z tamtego tematu. Będziesz wiedział o czym mówie.
cze mam problem :(
nie wiem czy to sciagac, w tibii jestem newbie i nie iwem czy w tej grze dam se rade :(
tibia mnie troche nudzi (nooby, wolny skill, duza strata przy dedzie, trza duzo expic)
czy w goonzu gra sie przyjemnie ciekawie i ogolnie fajnie?
GoonZu jest 100% lepszą grą od Tibi.W przeciągu 4 dni z tego forum dołączyło 14 osób!!(być może więcej,ale na tylu mam tylko podgląd,gdyż dodali mnie na sponsora;) ),a odnośnie tego czy dasz sobie radę,to jeśli znasz angielski,chociaż w małym stopniu to spewnością sobie poradzisz :] O eq i inne potrzebne itemy się nie martw.Wystarczy,żebyś dodal mnie na sponosra,a ja będe wiedział,że dołączyłeś do gry i odrazu zabiore się za pomoc.B)
..::QRAS::..
23-08-2006, 08:50
Wlasnie sciaga sie gra , acc juz zrobiony , i tu moje pytanie :
chcialbym zagrac Swordman albo sword-crafter tylko nie wiem w co mam pakowac skille? mugl bys pomoc. Jesli jest to mierna profesja prosil bym o wskazanie najodpowedniejszej na poczatek.
Yyyyy jeszcze jedno jak zobaczylem kilka screenow na tym forum co podales to sie troszke zdziwilem bo zobaczylem ze all napisy sa po japonsku ? <szok> chyba tak nie jest?
Wszystko powiem,w grze. Wpisz moj nick w rubryce,która ci wyskoczy, przy pierwszym logowaniu,a ja już będe wiedział,że zaczołeś gre i powiem co i jak;) ,a odnośnie swordman-a to każda prof jest dobra,oprócz canman-a bo jest za trudny dla początkujących.
P.S Napisy nie są po japońsku,tylko po ang. a na jakim forum to widzialeś ?? BO nie przypominam sobie o takich napisach :P
ok ja tez sciagam ale mam dopiero 38% ;(
Yoh Asakura
23-08-2006, 15:25
@Yoh Asakura
Czepiasz się szczegółow, w GoonZu przynajmniej G M nie mają cie w .... dlatego ta gra sie tak szybko zmienia. I jaki jest sens odświeżać posta z przed prawie pół roku? Obejrzył screeny z sierpnia a potem z tamtego tematu. Będziesz wiedział o czym mówie.
Jest, bo IMO lepiej kontynuować jeden odpowiedni temat niźli zaśmiecać forum wieloma które mają taki sam cel.
Siema mam problem zquestem ! z Mc'qen quest mianowicie zrobilem 4 bronze swordy i potem sprzedalem i 2 ktore zostaly mialem ulepszycz n to ulepszylem i mam jednego sworda i pisze ze mam poszukac w eq jakies fire.wode.ziemie.i wiatr i mam wybrac te zjawisko ktore dalem do meicza i nieiwem jak toz robic pls help.Aha psize z ejakis potmall czy cso ale to mi niechcce otworzyc pls help z gorythx :NIEPAMIETAM DOKLADNYCHANZWOW wiec niewiem jak sie to nazywa .lps help
ehh..... napisz do mnie w grze, lub zrób podobneqo posta na goonzu.fora.pl
musialbym znać więcej info :P Najlepiej poprostu napisz do mnie....;)
Zorti tylko mam problem nieiwem jak sie na pm pisze:Di nieiwem o ktorejgrasz zawsze mogł byś napsiać o której garsz z zgory thx
moj nick :Suk
Zorti@
Sciagam patcha, jak wejde do gry to dam cie na mentora.
Powiesz mi wtedy co i jak?
Jeszcze nie wiem jaki bede mial nick, powiem jaki w tym temacie;)
P.S. Jestem tez zarejestrowany na goonzu.fora.pl i w jednym temacie zrobilem smietnik za co przepraszam;(
Przeczytałem cały temacik i postanowiłem ,że także zaczne w to grać.Narazie 9% ale szykbo zejdzie. Mam nadzieje ,że pomożesz mi tzw. powiesz co i jak :) . Mój nick Shaemi albo Vapuzu.
Koniecznie w okienku które wyskoczy przy pierwszym logowaniu,wpisz mój nick ;) Ulatwi to wyszukanie ciebie,gyż mam podgląd na osoby,które dodają mnie na sponosra.
P.S Ludzie wbijać na GoonZu heh... już 25 osób w 3 dni!!---> z tibia.pl<które dodaly mnie na sponsora,ale widze znacznie więcej innych osób.które tego nie zrobiły :(
Skromny pacyfista
24-08-2006, 22:12
Jutro od rana bede zasysal.. licze na pomoc ;> w grze, a jakie to ma wymagania ?:D
a jakie to ma wymagania ?:D
Here are the minimum requirements to run the GoonZu Game.
- CPU: P3-800Mhz (Min) P4-2.0Ghz (Recommended)
- RAM: 256M (Min) 512M (Recommended)
- VGA: Video Card with at least 8MB DirectX 3D Accelerator
- SOUND: DirectSound Compatible
- HDD: 1GB(Min)
- Other: DirectX 8.0(Min)/9.0(Recommended)
- Browser: Latest MS Internet Explorer
paruvkovic07
25-08-2006, 09:19
Widze ze fajna grafa,ludki (LOL),moze byc ciekawsze od tibii nawet :D.Moz tez zaczne grac ale narazie mam malo miejsca na kompie musze powykasowywac czesc smieci :D.Odezwe sie do jak zrobie acc i zaczne :D
Btw:Jak sie oglada potworki i wogule zeby sie cos wiecej dowiedziec?
aha Zorti powiesz mi wszystko co i jak z tym sciaganiem bo to co wczesniej napisales to troche tego nekapuje:confused:.Thx
Zorti powiesz mi wszystko co i jak z tym sciaganiem bo to co wczesniej napisales to troche tego nekapuje:confused:.Thx
Wchodzisz na stronke główną w dział download i pobierasz full version, no i później się rejestrujesz,a postać zakladasz w grze..
A odnośnie potworków to stronka jeszcze w pełni nie działa... ale wkrótce.. będzie można zobaczyć co i jak.Na starcie nie zrażajcie się noob potworkami :P,gdyż pózniej będą np. wilkołaki,smoki,cerbery,i inne dziwniaste monstra ;)
marbest17
25-08-2006, 10:20
kurcze ciagnie mnie coraz bardziej do tej gry :p
ale niestety tu gram z kumplami i trudno mi sie z nimi rozstac :)
ale spoko musi byc z Ciebie kolo skoro pomagasz wszystkim na wejsciu ... a co daja ci te punkty reputacji jesli mozna wiedziec ?? ......
paruvkovic07
25-08-2006, 10:32
Dzieki za pomoc Zorti.Ale jak wejde w download i game download to mi sie pokazuje na gorze:
If you cannot download, please try again later since the problem may arise from the high number of users trying to download at the same time. The download speed and stability may differ according to the number of users downloading. DirectX 8.0 or higher must be installed to run the game normally. If DirectX is not installed, please go to the DirectX homepage of Microsoft, and download and install the latest version.
a potem jeszcze jakies ikonki download.com i cos ta jeszcze ;(
@Edit:juz skapowalem i sie sciaga za 2 godz. bedzie :D (chyba)
25-08-2006, 10:39
zaraz 26 lvl i troszke sie nudzi ,misje bardzo sa podobne do siebie ;/ idz zabij 15 krolikow, a nastepna zabij 40 myszy itp. albo zdobadz 13 marchewek a potem zdobadz 20 robakow non stop to samo tylko przedmioty sie zmieniaja do zdobycia i liczba sie zwieksza ;/
Qras nikt nie powiedział,że odrazu będziesz zabijał Dracula albo innych Bossów.W tibi,chyba odrazu nie chodzisz na dragi,tylko wycinasz gobliny,rotwormy czy inne gady.A odnośnie questów,nikt nie kazuje ci ich robić,po to żebyś się nudził.Przecież można expić gdzieś indziej,w bardziej mniej nudnych miejscach....
P.S Nie zniechęcaj odrazu ludzi do tej gry...na 26 lvl nie ma nic ciekawego..poczekaj na większy lvl,a zobaczysz o czym mówie ;)
jest w tej grze jakis vip list czy cos?
Moj nick to bedzie najprawdopodobniej Fedek :D
marbest17
25-08-2006, 14:26
hey ... przxzy zakladaniu konta jak podaje jakis ID to zawsze pisze ze jest "usable" czyli chyba zajety z tego co zrozumialem ...czemu tak jest ??
o juz sobie poradzilem ... ej zorti co daja ci et pkt reputacji ??
paruvkovic07
25-08-2006, 14:57
Już miałem Goonzu ściągniete ale jak robilem porzadki w kompie to instalke usunąlem ;( (niechcący) a nie mialem zainstalowanego bo porzadki w kompie robilem zeby zainstalowac :confused:.Na szczęście nie ściąga mi sie aż tak długo (2-3 godz.).Niedługo może sie w Goonzu spotkamy Zorti .See you in Goonzu :D
Aha i jaką profesje moge wziąć najpierw żeby nie była bardzo trudna dla początkującego?Może Spearman?
@down:hehe chyba tak zrobie :D
25-08-2006, 16:12
wez spearmana albo axemana ;]
paruvkovic07
25-08-2006, 18:20
Taak zrobilem juz account,mam ściagnietą gre ale która postac to spearman?;)
25-08-2006, 19:34
tutaj gdy chcesz zostac spirmanem to musisz skille rozdzielic a nie ze wybierasz sobie prof.
Dobra przy instalacji taki blad, anyone got any idea? ;|
Aha, sciagalem juz dwa razy i blad ten sam, wiec bez odpowiedzi typu "sproboj jeszcze raz sciagnac instalke..."
http://img179.imageshack.us/img179/5653/goonzuow6.jpg (http://imageshack.us)
Mam maly problem... Chce dodac skill do sword i klikam deduct by lv 1 i wyswietla sie okienko z informacja ze musze cos kupic w item mall. Klikam esc i probuje sie polaczyc z item mall ale nie chce wejsc...
Item mall nie działa,zostanie uruchomiony pod koniec września,będzie tam można kupić itemy za real kase,a wykasowanie skilla jest możliwe tylko na 10 lvl.
Hrmpf, grałem w to nabiłem jakiś 13 lvl archerem, i stwierdziłem, że nudą wieje z każdej strony. Ale co tam, chcecie to spróbujcie ;)
ja sciongam mam juz 44% ale zaraz ide grac wtibie wiec sciągne dopiero jutro.
Lord kasztanowiec
26-08-2006, 10:01
Witam!
Mam jedno pytanie, czy świat gry jest duży?
Ja będe grał spearmanem albo swordmanem ktoś może mi opisać ich zalety i wady? w grze nick Ojczul będe miał.
Witam!
Mam jedno pytanie, czy świat gry jest duży?
Świat gry jest tak duży jak dupa mikołaja, z której (jak patrzeć na Twoje dane) pochodzisz ;)
Ale mi nie zalezy na zresetowaniu skilla tylko na podwyzszeniu go. Mam 7 skill points. Sword 1/100 a zeby nosic Bronze sword potrzebuje 5+sword
Kup Sword techniq book [BGN] jak chcesz moge cie bliżej zapoznac z grą bo Zorti (Mój Mentor ;p) Chyba Troche zajenty bo jak dziś wbiłem w goonzu to 3 osoby z mentorem Zorti widzialem chyba :o
Ojczul@: Sword man > słabe Hit-y, Szybki (Chodzi o częstotliwośc atakowania)
Spear man > średnie hity, Średnia szybkośc
Down@: lol świat Gry jest całkiem spory (nie żeby był ogromny czy coś) To, że gra ci się nie podobała
nie świadczy o tym, że musisz ją hmm... źle reklamowac?? A tak wogule to się nie udzielaj jak masz tylko nabijac posty i Gadac na tematy o których pojęcia nie masz...
Świat gry jest tak duży jak dupa mikołaja, z której (jak patrzeć na Twoje dane) pochodzisz ;)
@Lord Kasztanowiec: Interpretuj to jako mały.
Lukas XD
27-08-2006, 00:40
Chlopaki pomuzcie mi sie zalogowac sciagnelem pelna wersje cale 593 mb i gdy uruchamiam gre wyskakuje okienko "patch" i przycisk start jest na szaro niemoge kliknac na niego , Help niewiem jak sie w bic :(
Hmmm... Moze poczekaj az ci sie 'spatchuje'?
Narazie mam 27lvl spearmana gra jest spoko:0
Chlopaki pomuzcie mi sie zalogowac sciagnelem pelna wersje cale 593 mb i gdy uruchamiam gre wyskakuje okienko "patch" i przycisk start jest na szaro niemoge kliknac na niego , Help niewiem jak sie w bic :(
Jeśli ściągnoł się patch(download) i przyciska dalej jest szary,spróbuj wejść do folderu gdzie zainstalowałeś grę, i kliknąc ikonę goonzu***** <która nie patchuje gry,tylko wchodzi do niej bezpośrednio..
już 65%.
fajnie się zapowiada
zorti, byś mógł mi coś więcej powiedzieć o spearmanie? bo na tamtym forum NIC o nim nie ma
zorti, byś mógł mi coś więcej powiedzieć o spearmanie? bo na tamtym forum NIC o nim nie ma
Nie ma sprawy,dodaj mnie na sponsora,a ja szybko znajde cię w grze i powiem co i jak.... i kupie jakieś eq ;)
ok, napewno dodam
A co ci daje reputacja?
27-08-2006, 14:24
czym wiecej tym jestes bardziej cenionym graczem
Można je też zamieniac na nagrody u NPC...
Zorti, już mam postać i czy byś mógł mi dać swoje gg żebyśmy się jakoś spotkali w grze? Byś trochę pomógł
Nick: Zortix (nie kierowałem się twoim nickiem tylko tak jakoś wpadlo do głowy :p)
wahhhhh.... <lol>... proponuje odrazu zmienić nick.... nie nawidze jak ktoś robi takie coś,jak osoba wyżej ^^Za takie coś można dostać nawet bana na ip jeśli osoba pokrzywdzona zgłosi to(w tym przypadku ja ;) ) do Game Mastera... więc lepiej odrazu oszczędzić sobie kłopotów i zmienić na swój własny,przemyślany,orginalny,nieskopiowany nick!!
P.S Nie żartuje pfff...
Torog Velrock
27-08-2006, 16:03
Hej a w tym są światy ? czy jest jeden wielki świat ;p
Lukas XD
27-08-2006, 17:14
Mój problem z gra polega na tym ze gdy po zainstalowaniu odpalam ja gra niechce sie z patchowac a wiec niedziala przycisk start :(
Poczekaj Dłużej albo odpal gre z folderu gdzie ją zainstalowałeś plikiem Goonzu
(nie GoonzuRun) :)
Devil MayCry
27-08-2006, 19:14
Zassysam :p 2h 45 min ale zdaje mi sie ze bedzie warto ;)
hehe 4 lvl :d
Zorti thx za wszystko co mi dałeś :)
A możesz powiedzieć do czego dokładnie służą książki oprócz profesji?
Do Zakładania lepszych Broni np. Musisz miec 5 sword tech żeby założyc bronze sworda.
Lukas XD
27-08-2006, 21:10
chlopaki nic niepomaga :( odpalam gre tez normalnie - wlacvza sie gra , wybieram server i start.. i klapa - wyskakuje ze mam nie ta wersje ;/ a przeciez wczoraj sciagalem z oficjalnej strony ;( , mam wersje lite i normal oby 2 niechodza ;/ help plx
Nniechce juz grac w tibie , znudzilo mi sie a ta gierka sie zajaralem na maxa plx ziomki
Jak komus sie neichce rozpisywac a zna mój problem na wlasnym przykladzie
2535770 nr gg PLX :D
Nikast Shynix
27-08-2006, 22:51
Zapowiada się ciekawie, ale gdy biorę download, a potem Full size download, to wyświetla mi się (mam firefoxa):
Nie odnaleziono serwera
Firefox nie może odnaleźć serwera cdn.goonzu.com.
* Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np.
ww.example.com zamiast
www.example.com
* Jeśli nie możesz otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe.
* Jeśli Twój komputer jest chroniony przez zaporę ogniową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.
ja ścignełem full version i odrazu poszła
super gierka, dzsiaij wbije +10 lvl.
28-08-2006, 09:26
Zapowiada się ciekawie, ale gdy biorę download, a potem Full size download, to wyświetla mi się (mam firefoxa):
Nie odnaleziono serwera
Firefox nie może odnaleźć serwera cdn.goonzu.com.
* Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np.
ww.example.com zamiast
www.example.com
* Jeśli nie możesz otworzyć żadnej strony, sprawdź swoje połączenie sieciowe.
* Jeśli Twój komputer jest chroniony przez zaporę ogniową lub serwer proxy, sprawdź, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.
ja mialem tez problem z opera wiec sprobowalem explorera i zadzialalo :D
Lukas@: Ściągnołeś nie tą wersje Gry nie Chodziło tu o litte, a o full jeżeli nie ściągniesz full, nie będziesz mógł grac.
Devil MayCry
28-08-2006, 10:17
Fajna gra tylko mam jeden problem.
Otoz gdy chce sobie zrobic np. Hard Leather Armor i mam wszystkie potrzebne skladniki to w liscie itemek ktore moge zrobic nie wyswietla mi nie dana zbroja, tak samo mam z riflem.
Jestem dopiero newbie wiec prosil bym doswiadczonych osob o wyjasnienie mi tego problemu.
Mam problem, jakie mam wpisac to ID przy starcie przy sing-up, wiem ze moze glupie pytanie no ale kurcze nie moge, wpisuje sobie nr jaki chce miec nie pasuje.
Devil@: Nie masz odpowiedniego skila ale jeśli chcesz miec tą postac do walki nie ucz się manufacture bo to się nie opłaca.
Up@: Przeczytaj dokładnie pierwsze posty tam tez się pytałem jak się zalogowac.
mam pytanie co do party
jeżeli wezme z kimś party i pójde z nim np: na 10 lvl na najsilniejsze potwory i on będzie je zabijał to będe dostawał coś expa?
I mam pytanie:
jaki zysk mają a tym twórcy gry? jest może jakiś pacc albo coś w tym stylu?
Nikast Shynix
28-08-2006, 12:34
@up: na razie chyba nie mają żadnego, ale było już mówione, że niedługo ma ruszyć item mall, gdzie będzie można kupować itemy za rl kase. I juz będą mieli zysk ;]
Lukas XD
28-08-2006, 13:06
Lukas@: Ściągnołeś nie tą wersje Gry nie Chodziło tu o litte, a o full jeżeli nie ściągniesz full, nie będziesz mógł grac.
Zumer mowilem sciagnelem lite i full i oby dwie neichca sie zpatchowac :( gdy odpalam gre
Zorti wybralem cie na mentora, ale nie mam pojecia jak sie do ciebie odezwac, pisze do ciebie w jakims okienku ale nie odpisujesz, jak mozesz odezwij sie do mnie, moj nick to Leepan
zaloguj sie jeszcze raz, nie wiedzialem, ze do mnie napisales, bo ledwo co sie skapnalem ze msg dostalem, jak mozesz. ja jestem online
MAM WIELKI PROBLEM!
Mam 13 lvl i na sekundę wszedłem do pomieszczenia Draculi odrazu mnie rozwalili ale ja szybko kliknełem na wyjśćie wyszedłem zapytało się mnie tak jak przy dedzie czy przenieść do najbliższej wisoki kliknełem że nie. I teraz mam 1 hp moge sobie chodzić , nie moge się uleczyć, atakować, wejśc do żadnego miasta, nikogo z ludzi nie widze, tak jak bym był martwy a nie moge "Przenieść się do najbliższej wioski" tak jak po normalnym dedzie. Ktoś pomoże? Może to bug
Wyłączyłem na hama gre i jak się zalogowałem leżałem martwy i już jestem w wiosce. Ale znalazłem buga
Dobra, to ja też se ściągne :d Zorti dodam Cie do tego czegoś co się pojawia na początku jak sie zalogam i licze na pomoc (jeśli dalej grasz i pomagasz ;d) Pozdro!
GoonZu jest badziewne... Robisz niedojebane questy (zabij 15 krolikow wroc i dostaniesz nagrode!) Potwory sa zdecydowanie za slabe. Level za szybko idzie do przodu.
marbest17
29-08-2006, 00:57
pytanko:
czy w tej grze istnieje jakies depo czy cos w tym stylu, bo co chwila mi brakuje miejsca w item ... narazie nie znalazlem takiego miesca dlatego musze co chwila sprzedawac te rzeczy
... pomozcie
GoonZu jest badziewne... Robisz niedojebane questy (zabij 15 krolikow wroc i dostaniesz nagrode!) Potwory sa zdecydowanie za slabe. Level za szybko idzie do przodu.
1. Sam jesteś badziewny.
2.Widze,że robisz bardzo szybko questy... bo quest z królikami to chyba 4 z rzędu..i jeśli nie jesteś wstanie go zrobić,to naprawde odpóść sobie.....
3.Potwory są słabe?? Skoro cały czas expisz na twoich królikach,za które pewnie nie dostajesz już expa to wiadomo,że są słabe....może spróbuj zabić Sea Princes i dropnij mi small medal... i powiedz mi czy ten potworek jest słaby... a i przejdz się na np.Dracula Castle,zobaczymy co z ciebie zostanie :baby:
4.Jeśli mi powiesz,że lvl za szybko idzie,to jak wyjaśnisz mi dlaczego abym awansowal z 85-86lvl potrzebuje 2 mln expa(czyli jakieś 15 godzin expienia)
Czy w tibi lvl idzie wolno?? Nie sądze... to zależy tylko i wyłącznie od grającego.
P.S Jeśli nie interesuje cię gra,poprostu odpóść sobie.... i wróc do tibi,zabij sobie pare orków,goblinów... może o draga zachaczysz..
1. Sam jesteś badziewny.
2.Widze,że robisz bardzo szybko questy... bo quest z królikami to chyba 4 z rzędu..i jeśli nie jesteś wstanie go zrobić,to naprawde odpóść sobie.....
3.Potwory są słabe?? Skoro cały czas expisz na twoich królikach,za które pewnie nie dostajesz już expa to wiadomo,że są słabe....może spróbuj zabić Sea Princes i dropnij mi small medal... i powiedz mi czy ten potworek jest słaby... a i przejdz się na np.Dracula Castle,zobaczymy co z ciebie zostanie :baby:
4.Jeśli mi powiesz,że lvl za szybko idzie,to jak wyjaśnisz mi dlaczego abym awansowal z 85-86lvl potrzebuje 2 mln expa(czyli jakieś 15 godzin expienia)
Czy w tibi lvl idzie wolno?? Nie sądze... to zależy tylko i wyłącznie od grającego.
P.S Jeśli nie interesuje cię gra,poprostu odpóść sobie.... i wróc do tibi,zabij sobie pare orków,goblinów... może o draga zachaczysz..
Nie widze sensu nazywac mnie badziewnym. Questow narobilem tyle ile pozwala mi na to moj poziom. Potwory sa slabe. Rzeczywiscie moze Dracula dla 25lv to cos silnego ale nie sadze zeby na twoim poziomie to bylo cos trudnego. Ciagle siedzisz w miescie wiec nie dziw sie ze Ci exp nie idzie. Zorti zarabia na waszym graniu (mentor, pkt referral) on kupuje wam badziewne itemy za max 50k.
Zorti zarabia na waszym graniu (mentor, pkt referral) on kupuje wam badziewne itemy za max 50k.
Jeśli nie wiesz co mówisz to się nie odzywaj... Tak dostaje za to kase,za którą kupuje eq na początek,pamiętaj o tym,że kiedy ja gralem nie dostalem nic,sam zbieralem sobie kase,(nikt nie powiedział mi jak rozdać staty,co mam robić)...na te jak to mówisz badziewne eq i ono wcale nie jest warte 50k - tylko dużo więcej ....a reszte kasy którą dostaje za mentorowanie zbieram na kupno akcji,które dadzą mi to,że utworze polskie miasto a potrzebuje na nie około 14 mln.Ostatnim razem było nas tylko 20 osób(Polaków),a zabrakło nam zaledwie 4 minuty do wygranej..a i ja straciłem wtedy całą moją kase (8mln), i wtedy jakoś nie płakałem,że straciłem tyle kasy,a nawet zmotywowało mnie do wysiłku.Do tej pory,nie odzyskałem choć części straconej kasy,więc oszczędź
sobie słówek typu "Zorti jest oszustem,złodziejem itd".... Jeszcze jedno:zawsze w każdej grze jakiej do tej pory grałem,znalazła się jakaś porzywdzona przez życie osoba,która wytkneła mi coś....
P.S Nigdy nie byłem oszustem,złodziejem,PK... i nigdy takim nie zostane...
Wybór mnie na mentora i sponsora,zostawiam wam... w każdej chwili możecie sobie wybrac inną osobę,która pomoże wam również dobrze...albo innego mentora,który raczej nie da wam tego początkowego eq...
Edit@ jeszcze jedno...stoje cały czas w mieście,gdyż czekam na lepszego neta(za duże lagi),bo z tym czymś co mam nie da się grać,a i mam jeszcze remont domu...
Nie wiem o co ci chodzi, wg. Zorti za to że go dodałeś do sponsora ( i tak nie wiesz nawet po co to jest) pomaga nam, mia dal eq + jak mam problem on mi na wszystko odpowiada. Fajnie się z nim gada, więć jeżeli coś do neigo masz to się odczep -.-
Ps; już 21 lvl :D
do czego służy "Summon Dolls"?
summons dolls to wiekszosci itemy do wskrzeszania suumonow ale 1 doll chyba summuje :p cos w tym stylu pisze na goonzu.fora.pl
Ps:mam 25-26 lvl chyba i mam BIG LUCKY bo lootnelem z blue robstera Wind stone :p
@up
jaki nick masz w grze?
Fedek gram baba przez przypadek :((:(:(:(:(:(::((:(:(:(::(:((::((::(:(:(:(
Dobra też już gram od kilku minut ;] Raxew to mój nick (10lvl ^.^)
@DOWN:
Swordman ;]
jaka profesja grasz bo jam jest gunmen
Yo mam pytanie jak zalozyc wlasnego konika:D
chce ktoś może do party?
mam 27 lvl ale dzisiaj będzi 30 lvl.
nick w grze: Hardex
nie wiem na czym byśmy expili :/ Może kopalnia albo Monkey hotspring(?).
w kopalni bo mam tam tera questa do zrobienia
Devil MayCry
30-08-2006, 11:23
chce ktoś może do party?
mam 27 lvl ale dzisiaj będzi 30 lvl.
nick w grze: Hardex
nie wiem na czym byśmy expili :/ Może kopalnia albo Monkey hotspring(?).
A moze Ice Castle ? :p
mam już 31 lvl :] + summon.
Silver axe + 25 skilla axe.
Gra sie sciaga. Zapowiada sie bardzo dobrze. Wiadomo ze Zorti ma z tego korzysci ale nalezy mu sie za to ze poinformowal nas o tej grze. Tak samo niech i da te n00b eq i niech ma zysk, ale lepsze to niz nic :)
Jak gra sie sciagnie, dodam Zortiego itp... Tylko nie wiem ktora klase wybrac :D
Wszystko znajdziecie na stronie: goonzu.fora.pl
Devil MayCry
30-08-2006, 20:55
Czy w jakis sposob mozna uleczyc swojego summona ?;)
Wszystko znajdziecie na stronie: goonzu.fora.pl
Albo zle szukalem albo nic o tym tam nie ma :p
Jak gra sie sciagnie, dodam Zortiego itp... Tylko nie wiem ktora klase wybrac :D
Polecam axemana (zaczołem trzy dni temu)
mam już 31 lvl axemana , i mi jakoś axman nie przypadł do gustu, mase kasy wydajesz na eq, miksturki dużo idzie,
jak bym miał teraz grać od nowa grałbym gunm :D
Devil MayCry
31-08-2006, 08:32
mam już 31 lvl axemana , i mi jakoś axman nie przypadł do gustu, mase kasy wydajesz na eq, miksturki dużo idzie,
jak bym miał teraz grać od nowa grałbym gunm :D
I to byl by twoj błąd , gunman jest jeszcze bardziej nudny od axemana.Wiem bo nabilem nim 24 lvl i mialem juz dosc teraz mam 30 axemana i duzo lepiej sie nim gra
czy to tlyko u mnie czy inni też nie mogą wejśc na serwer "Zeus" zamiast zwykłego statusu "Fair" jest napisane co innego
czy to tlyko u mnie czy inni też nie mogą wejśc na serwer "Zeus" zamiast zwykłego statusu "Fair" jest napisane co innego
a nie umiesz czytac? :D Jest napisane Maintenance co oznacza konserwacja.
Trzeba chwile poczekac :)
już przeczytałem newsa na forum ( o goonzu) jeszcze 30 miut :D
paruvkovic07
31-08-2006, 11:13
Fajna gierka ja gram juz od paru dni jeszcze lvl i summona bede mial :D.Lepsza od Tibii bo nie uzaleznia (malo sie traci przy dedzie i nie ma checi odrabic tego tak bo to kwestia 2 min. :D)
jest już 11:20 i nadla nie działa
a maiło działac o 11:00 ;/
paruvkovic07
31-08-2006, 11:27
No niestety troche jest opoznienia :/.Wlasnie robilem questa i zostalo mi 12 Frokenow do pokonania i bylby lvl up i summon ;( (jak gre trzeba bylo wylaczyc bo cos tam robia)
ja mam 28lvl spearmana i szukam party do ice castle bo questy mnie juz w*****aja.
Devil MayCry
31-08-2006, 12:56
Czy dla was tez dalej nie dziala czy tylko dla mnie ?:)
Ciągle nie działa, wie ktoś może co sie dzieje?
Server jest już on, ale mi nie chce sie zupdateować ;/
Yo mam jedno pytanie? Mianowicie jak sie daje jedzenie dla summona i kiedy mu exp leci ?Bo jak zabijam potworku nic nieleci mu expa plx halp;p
@Server ju zdziala:D mozna wbijać
Devil MayCry
31-08-2006, 14:43
Mam problem ...
Wlasnie wykonalem quest na wybicie 55 Jelly Jarow (jakos tak) i nie moge otrzymac nagrody od zleceniodawcy gdyz pisze mi ze nie mam miejsca w inventory na odebranie jej , chociaz ze mam wszystkie kratki wolne.
Wie moze ktos co na to zaradzic?
Nowy bug. Tak jest ze wszystkimi, nie można dostac nagrody za zrobienie questow. Ale pewno jeszcze dzisiaj go naprawią.
up:masz racje ;p bys widzial ludzi kolo sigfirend lub saggity to normlanie sie wku... :P
Jak byscie nie wiedzieli miala byc akcja na zobycie polskiego miasta ale bylo za malo osob :(:(:((:
Devil MayCry
01-09-2006, 10:18
Wykonałem już wszystkie questy u Sigfrieda i Gissele.
Czy są jeszcze jakies inne osoby u ktorych moge wzianc questy? Czy to juz koniec questow w Goonzu ?
Jak zrobisz u McCoya quest zeby robic manafuctre to u kzadego zioma np.axia dostajesz qyesty ale trza byc troche wyszkolonym ale daj troche expa :P
Nikast Shynix
01-09-2006, 12:26
A ja mam pytanie: jest jakiś polski fansite GoonZu? Nie chodzi mi o forum, tylko o fansite. Bo jeżeli nie ma, to możnaby zrobić. Jakby coś, to ja mogę się zająć kodem, ale infromacje i grafikę ktoś by mi musiał podrzucić, bo z grafiką u mnie kiepsko, a w GoonZu jestem nowy.
Devil MayCry
01-09-2006, 13:20
Padła mi gra ...
Wpisuje passy , wybieram serw i potem juz nic nie idzie...
Ktos jeszcze ma ten problem czy jak zwykle tylko ja ?:p
@edit
U mnie tez all ok
Tak ja też mam taki problem ;/. A chciałem sobie nową postać zrobić ehh
Edit: U mnie już jest ok ;]
zbieram osoby na party do aojl mine 1f zbieram ludzi do 18:00 jesli bedzie ze 3 osoby to mozna isc :)
Devil MayCry
01-09-2006, 14:05
http://img103.imageshack.us/img103/8959/efektff6.png (http://imageshack.us)
Jak uzyskać taki efekt ataku ?:p (chodzi mi o ten błysk)
@edit
Juz wiem co musialem miec ;)
paruvkovic07
01-09-2006, 15:04
Jesli dobrze mysle to musisz byc Canemanem ;).Znowu gra nie chodzi ;(.Jesli ktos chce pogadac czy cos to mój nick w GoonZu to GekonShooter lub GekonWarrior (czesciej to pierwsze ;))
Devil MayCry
01-09-2006, 15:23
Jesli dobrze mysle to musisz byc Canemanem ;).Znowu gra nie chodzi ;(.Jesli ktos chce pogadac czy cos to mój nick w GoonZu to GekonShooter lub GekonWarrior (czesciej to pierwsze ;))
A jednak nie :p
Poniewaz ten koles ktory tak walnal mial sworda , chyba kazda profesja ma inne rodzaje tych odblyskow
Taki blask jest gdy gracz zada wysokie obrazenie jak na jego skill bron itd.
np przecietnie wali za 50+ a teraz walnol za 100+ i wtedy jest odblysk.
Ja jak moim bowmanem walilem srednio 40-60 i wchodzil hit 90-130 to byl taki blask ale chyba troszke innego odcieniu:)
Devil MayCry
01-09-2006, 16:30
Taki blask jest gdy gracz zada wysokie obrazenie jak na jego skill bron itd.
np przecietnie wali za 50+ a teraz walnol za 100+ i wtedy jest odblysk.
Ja jak moim bowmanem walilem srednio 40-60 i wchodzil hit 90-130 to byl taki blask ale chyba troszke innego odcieniu:)
Ty chyba mowisz o crytical hicie...
Ja swoim axemanem wale po 130-155 a na cryticalu wale 270-310 a jeszcze taki atak mi nigdy nie wszedl.
A ten atak wyglada jak by przecial cos co ma ciemoniebieska zawartosc
up@ sry za pomylke :(
jam ma dopiero 20lv wiec sie nieznam:P
Wojo Astera
01-09-2006, 17:38
No i chyba mnie przekonaliście :P właśnie ściagam... bardzo prawdopodobne, że będe spearmanem ;)
jeszcze 115,72% do 30 lvl :) i bedzie summon :)8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o v
Devil MayCry
02-09-2006, 08:16
I znowu maintenance servera eh...
A ja ściągnałem wczoraj w nocy :) Dzisiaj tylko zrobie postac i gramy :) Pomożesz mi Zorti troche na początku? Nick będe mial najprowdopoobniej RotawonPL albo sam Rotawon :)
Edit: A ja sobie chyba nie pogram... Zacząłem robić misje zeby zabić jakiegos evil racona i mi zdechlo... lag i koniec... W nocy jak odpalilem na sekunde zobaczyc jak to wyglada to bylo gicior a teraz lag i nic :|
Wczoraj zasysnelem gre zrobilem postac i niewiem co robic jak wybrac profesje (chce byc axemanem;) ) i wale z jakiegos bambo sworda xD pomogl by mi ktos ?
plx o szybka odpowiedz
kup sobie jakiegos axe lub go zrob kupuj ksiazki axe thenq bgn czytaj je jesli bedziesz mial skill point
yy Sorry ale yhym.... gdzie mam kupic ;d???
Devil MayCry
02-09-2006, 13:07
yy Sorry ale yhym.... gdzie mam kupic ;d???
Chlopie na sam starcik masz taki tutorial ze niewiem jak mozesz niewiedziec gdzie to kupic , wystarczy tylko znac angielski.Wykonasz wszystkie misje i bedziesz all wiedzial.
i juz sobie pykam :) strzelam sobie z luku xD Niestety dodałem Zorti-ego do mentora i pisze ndo niego a on nie odpisuje... A mówiles że pomozesz... Jak ktos chce pogadac to Rotawon jestem xD
Edit: Aha to ja o tym nie wiedziałem :) a teraz mam nowa postać RotawonPL :) Rotawon nie aktualny... zle rozdalem punkty ;/ zamias w to zeby bylo wiecej zycia dodalem o wiecej mp xD Ja tam robie sobie bowmana :P mi sie podoba on xD strzelam , uciekam , strzela potworek ded xD i jest jazda :) tanie strzaly , kasa wyda na na nie sie zwraca a newet wiecej jej jest :)
@2down wejdz sobie na www.goonzu.fora.pl tam jest wszystko po trochu opisane xD pozdro
zorti najczesciej jest afk i siedzi pod drzewkami kolo almasha
Metal Master
02-09-2006, 15:29
Właśnie zasysam te gierke ;D Mógłby mi ktoś coś doradzić , jaka profesja opisać i co i jak ? Ktoś by pomógł na początku ? a Zorti jest jeszce ? Pozdro
~Metal.
Za godzine bedziecie mieli nowego gracza ;p
to moze sie gdzies spotkamy? i razem pozabijamy potwory? xD bo mi solo jakos dennie jest;/ jak wejdziesz to napisz do RotawonPL to se jakos pogadamy itp :)
ps. narazie tylko 6 lvl.... bede bowman xD
Edit : znowu to samo... wchodze do gry i od razu lag... muzyczka gra a nic sie nie rusza... czekam i czekam i nic... mieliscie takie cos kiedys?
Znow mowie ze duzo znajdziecie na stronie : goonzu.fora.pl duzo tam info
i co z tym pvp w tej grze?
okelm mozemy pojsc na cos
P.S Mój nick Zorti lv.85<axeman (gracz z pierwszej 10 graczy z całego świata<--pod względem lvl-u<skromny> :P) Podczas pierwszego logowania do gry,byłbym wdzięczny gdybyście wpisali w okienku które wam wyskoczy mój nick (Zorti)<dostane za to punkty reputacji... już podczas gry dodajcie mnie na waszego mentora(nauczyciela) alt+t>wyszukaj mój nick>choose mentor ..powiem co i jak,a na 20 lvl kupie wam jakiegoś dobrego itemka :)
Zrobilem tak jak Zorti pisał, wziałem go wpisałem, on pisał ze po 20 lv kupi jakiś item, a teraz kiedy do niego pisze w grze on nigdy do mnie nie odpisuje:/
Szkoda.
jest afk ;/ pogadam z nim
Devil MayCry
03-09-2006, 09:16
Zrobilem tak jak Zorti pisał, wziałem go wpisałem, on pisał ze po 20 lv kupi jakiś item, a teraz kiedy do niego pisze w grze on nigdy do mnie nie odpisuje:/
Szkoda.
Niemartw sie ja tez nic od niego nie dostalem na 20 lvlu
sory ale nie moge nigdzie isc... jak wchodze na moja postac (6lvlB) ) to gra chodzi kilka sekund zacięta a potem wielki lag... muczyka gra ale ruszyc sie nie da...
@Edit: jzu dziala :P 10 lvl xD zwiedzam mapke :) jak ktos chce mi pomoc troche lvli powbijac to niech napsize to sie umowimy na expienie xD
@down O jakaś ty mądra...A ty sugerujesz ze umiesz tak? skromna jesteś...
Kasia'Drutek
03-09-2006, 10:41
Zapowiada się nieźle za 90% przetestuje :) Mnie tibia też znudziła niemoge już patrzeć na te "piksele".
Mógłby mi ktoś doradzić jaką profesje wybrać ?
Poprostu nieumiesz grac w tibie to 1 a 2 grasz na swiecie P.A oblukam te "goonzu"ale i tak tibia rulez!
paruvkovic07
03-09-2006, 16:05
@Up:Skoro twierdzisz ze Tibia rulez to po co sie tu wypowiadasz?To jest topic dla tych ktorym Tibia sie juz znudzila i szukaja czgos innego.Siedze na tym forum jszcze tylko dla tego topicu o GoonZu.
gra jest zupelnie niewymagajaca, gram pierwszy dzien i zaraz bedzie 20lv, gra canemanem wcale nie jest trudna, okienek wcale nie jest tak duzo, potworki sa bardzo latwe i trzeba naprawde mocno sie starac zeby zginac, ogolnie zero emocji ;] najwieksza zaleta gry jest dobry system handlu, reszta stoi na srednim lub niskim poziomie. Wiekszosc questow ogranicza sie do "zabij X potworkow danego typu " lub "przyniesc X danego materialu", pozatym mapka jest dosc mala.
Devil MayCry
03-09-2006, 16:41
gra jest zupelnie niewymagajaca, gram pierwszy dzien i zaraz bedzie 20lv, gra canemanem wcale nie jest trudna, okienek wcale nie jest tak duzo, potworki sa bardzo latwe i trzeba naprawde mocno sie starac zeby zginac, ogolnie zero emocji ;] najwieksza zaleta gry jest dobry system handlu, reszta stoi na srednim lub niskim poziomie. Wiekszosc questow ogranicza sie do "zabij X potworkow danego typu " lub "przyniesc X danego materialu", pozatym mapka jest dosc mala.
Nie podoba sie , nie graj proste...
lol, ten dzial/temat sluzy miedzyinnymi do wyrazania swojej opini nt danej gry, a niektore opinie moga byc nieprzychylne, jaki koles omg
Devil MayCry
03-09-2006, 17:06
A ja wyobraz sobie wyrazilem opinie na temat twojego posta ^^
Wiekszosc questow ogranicza sie do "zabij X potworkow danego typu " lub "przyniesc X danego materialu"
Jesli na 20 levelu już zrobiłeś wszystkie questy... Bo twój opis dotyczy raczej do pierwszych questow.
Adrenalina tez jest, trzeba sie po prostu wybrac na lepsze potwory, a nie siedziec w hot springs, czy gdzies na spawnach z podobnymi potworami (W celu wiekszych emocii radze iść do Ice Castle, albo sea Dragon palace).
czy w tej grze jest pvp? widze tu w statystykach jakies bitwy miast, ale wszyscy maja po 0 pkt ~~
@down
czytalem, ale pisze tam tez ze pvp ma zostac wkrotce wprowadzone ~~
Devil MayCry
03-09-2006, 20:31
czy w tej grze jest pvp? widze tu w statystykach jakies bitwy miast, ale wszyscy maja po 0 pkt ~~
Gdybys czytal uwaznie to bys wiedzial ;) Nie nie ma narazie pvp w Goonzu
mam pytanie
czy z internetem 100kb/s oplaca mi sie grac??
Huh sciagnolem goonzu i musze powiedziec ze pierwsze wrazenie jak sie zalogowalem bylo - COOL...
lecz juz po pewnym czasie kiedy zaczolem robic te przerozne questy i wpadlem w monotona rutyne stwierdzilem ze gra jest przeslodzona, muzyka afee
a questy nudne... B) i czulem sie jak w chinach (suzuka kawasaki ihu)
moze goonzu posiada leprza grafe od tibii ale klimat mimo wszystko w tibi jest leprzy :) (moje zdanie) no i manualnie tibia jest leprza moim zdaniem
gra nie jest jakas trudna noo chyba ze ktos nie zna i to dobrze angielskiego to lezy na samymm poczatku!!
TIBIA ROX :*
Zorti na forum fanowskim goonzu
Sprawa jest taka.Prawdopodobnie kończe z grą i szkoda żeby się postać marnowała. Więc jeśli by ktoś był zainteresowany to czekam na propozycje kupna moich postaci(za real kase;p).DO sprzedania Zorti lv 81>42 horse trainer skill + Sir Zyziol>26 toold pd + Beliar>30 axe pd Postacie mają sporo itemków itd. Jak by ktoś chcial do zgłaszać się do mnie z propozycjami.
thx nara
hehe tematu nie bylo^^ znowu zachciało mi się grać ;p zobaczymy na jak długo. Gra w Polsce nie jest popularna, ale myśle, że to się zmieni niebawem, wtedy sprzedam postać za jakieś 2000 zl
@up szkoda tylko ze nie podales kiedy to było i nie skopiowales całej mojej wypowiedzi -.- Nie udaje,ci się próba zniechęcenia ludzi do tej gry....
lol, wielki sponsor, 20lv mialem po kilku godzinach w pierwszym dniu i niestety nie doswiadczylem zadnych bonusow od zortiego ;] gra nie jest zla, chodzi o to, ze jest poprostu latwa, monotonna i nudna - mozna pograc, ale tylko kilka-kilkanascie dni ;] a co do twojej postaci, nawet jak wbijesz 100lv, sprzedasz ja za max 50zl, glownie dlatego ze gra nie jest i nigdy nie bedzie zbyt popularna, a wbicie tego 100lv nie moze byc az tak trudne, skoro nabilem 25lv w pierwszy dzien grania w te gre >_< mozliwe ze gra sie jeszcze rozwinie, ale w tym momencie jest warta tylko kilku dni grania.
Zorti ile juz zarobiles hajsu od forumowiczow za "Mentorowanie"
:o zorti sie odezwal wreszcie :P A ak po za tym czy jest ktos mi wstanie pomuc (najlepiej high lvl) przez GLUPIA niestrawnosc starcilem kilka punktow agi i tera nie moge spluwy wziasc do lapska moglby ktos wziasc ze mna party i i nabic mi lvl zebym mogl spluwe uniesc Z gory THx
wystarczy ze uzyjesz odpowiedniego lekarstwa a wspolczynnik wroci do normy(po pewnym czasie)
wiem te pastylki co mozna kupic u angelet ale mi przez 3h+ nic nie podroslo :(
05-09-2006, 18:28
coz pogralem sobie tydzien wbilem 35 lvl i mi sie odechcialo moze fri itamz zrobie ale naraze postac zostawie.
Rinnaroc
09-09-2006, 11:16
Prosze jakiegos doswiadczonego gracza, np Zorti'ego, zeby mi powiedzial czy dobrze rozkladam skille :P
Mam 27 lvl axeman
85 str.
40 agi.
35 hp.
22 skill w axe i tu pytanie mam 8 wolnych skill points na co je przeznaczyć ?
Mam full bone, aqua~ boots i bone axe, ok. 400k w banku.
Pozdr0:)
up@ tak,jak najbardziej... twoje staty są dobre..pamiętaj jednak,że agi jest również ważne jak str,bo bez tego będziesz duzo pudłował...a odnośnie 8 wolnych skilli to zainwestuj w axe techniqe skill... a dopiero pozniej baw sie innymi skillami..
pozdro..
ja niestety też nie dostałem nic od Zortiego na 20 lvl :] na początku kupił ma jakieś eq za 30k i tyle...teraz gram inną postacią i mam innego mentora ;]
srry Zorti ale nie będę nikogo oszukiwał...
Rinnaroc
10-09-2006, 18:07
Szczerze to gra mi się już znudziła. Mam 30 lvl, summon jest do dupy bo co chwile ginie i wogole nie pomaga. Questy u Siegfrieda mi sie pokończyly wiec wbijanie lvlu samemu mnie powoli nudzi ;p Moze oddam postac/zrobie free itemy jeszcze zobacze za pare dni :D
@up
ustaw w ustawieniach summona by nie atakował, nabijesz nim tak kilka lvl (tyle samo expa będzie dostawał) to potem naprawdę się będzie przydawał
Rinnaroc
11-09-2006, 16:23
@up
ustaw w ustawieniach summona by nie atakował, nabijesz nim tak kilka lvl (tyle samo expa będzie dostawał) to potem naprawdę się będzie przydawał
Ok dzieki, tylko nie mam pojęcia jak wskrzecić summona. Musze go od nowa zsummonować ? Tj. wydać znowu z 30k na te pieprzone lalki ? :|
musisz kupic tyle tych lalek jaki miał level twoj summon i pujśc do tego NPC co tak niby czaruje nad jakimś garnkiem czy kapeluszem (zazwyczaj jest obok angelet).
Wielki Mancyz
19-09-2006, 07:58
Strona główna mnie zniechęciła... te ludziki mają wyglądy jak te łochy z japońskich kreskówek -,-
@up
odradzam w granie w ta gierke -.- po tygodniu znudziła mi się na maxa
zrobiłem 2 postacie po 30 lvl ;/
Glacial Hero
19-09-2006, 10:02
A ja mam postac na 42 (prawie 43) i jeszcze mi sie nie znudziła ;p
Necromantor
20-09-2006, 22:02
nie moge stworzyc konta wpisuje byle jakie ID i NIC!!! prosze pomóżcie zróbcie mi konto albo niewiem juz w każdym razie prosze o szybka pomoc!!!
Rinnaroc
20-09-2006, 22:52
UWAGA X(
Oddam chara w goonzu. Na acc. jest 33 lvl axeman, 17 spearman i chyba 11 bowman. Na axemanie jest z 600k, na bowmanie chyba 100k. Nie gram bo gra jest do dupy to na tyle. KTO CHCE PASSY PISAĆ NA PW :confused: Bytheway tylko pierwsza osoba która napisze dostanie chara, wiec nie miec potem pretensji ^^'
EDIT :
INFO NIEWAżNE, PASY WYDANE ;-)
Wojtasss
23-09-2006, 19:12
Powiedzcie mi jak zrobic tam konto mam rpoblem z id
Wojtasss
27-09-2006, 20:53
Niemoge zalozyc konta pisze ze mam złe id prubuje all i nic;(
Moge prosic o jakies inne żródlo downloadu bo prubóje sciagnac ale na 20 lub 70 procencie zatrzymuje ise i pokazuje ze konczylo :/
Huh, ok ściągam właśnie grę. Danie na sponsora założyciela tematu jest nadal aktualne? Ilu jest teraz polaków w grze? Jak się ma sprawa z kulturą gry?
Pozdro~
Ja w to gram :)
Ale musze cie ostrzec to fajna gra ale trzeba ja zrozumiec bo na poczatku wydaje sie smetna i zmudna ale potem fajna :)
Wojtasss
30-09-2006, 09:39
Jabym se pograł ale niemoge stworzyc kontaX( na tej pierd***X( stronieX(
Czesc. Mam problem z grą, ddy wejde zrobie postac później ja wybieram wciskam start game i dostaje błąd Find the Vaild File. Czy ktos wie co musze zrobic??
A wlazles na maaila i zaakceptowales konto???
Ok - szukam sponsora:) Kto będzie na tyle dobry, że wzamian dodania mu pkt reputacji ten mi da parę rzeczy i wyjaśni conieco?
;)
Ja Cię mogę przygarnąc ;p Pisz do Zumer'a, Zumepdes'a lub do poradniokas'a.
Ja mam takie pytanie. Czy axeman to jest najlepsza postac? Bo gostek na 28 lvlu wali po 110-120 a ja jako swordman tym samym potworkom na 25 lvlu wlae po
45-50 a mam najlepsza bron jaka moge zalyc na tym lvlu.
Moje staty
Strenght 80
Agility 39
Vitality 20
Dobrze?
Marchewki
10-10-2006, 16:44
masz Forum ich poczytaj :/
Zorti...po 1..
Gdy wlaczylem gre i zalogowalem sie do swiata, na poczatku nie wpisalem twojego Nicku... Da się jakoś to zmienic xzebys zostal moim sponsorem? :/
@Gdzie jest Depozyt jakis? Mam full inventory :/
paruvkovic07
27-11-2006, 20:00
Polecam bardzo GoonZu :). Mało polaków gra ale można to zmienić. Wszystko zależy tylko od Was ;). Często są eventy, można dostać dużo rzeczy przydatnych w grze. I najważniejsze: Brak NOOBÓW. Nikt nie krzyczy "FRI ITANZ PLAX" lub "HANTED IN MEIN".
Marchewki
27-11-2006, 20:17
hehe grałem miałem 28 lvl i mi się znudziło :D
paruvkovic07
27-11-2006, 20:19
Ale nie musisz od razu wszystkich zniechęcać. Może komuś sie akurat spodoba... :)
Niszczyciel Mati
28-11-2006, 16:59
Wlasnie zaczolem sciogac Goonzu sadzac po komentarzach moze to byc niezle ;).
paruvkovic07
28-11-2006, 18:52
Hehe jesli GoonZu ci sie juz sciagnie, zarejestrujesz sie i zalozysz postac, napisz w tym temacie swoj nick. Moj nick to Anerui jakby co. Odezwe sie do ciebie ;)
http://img125.imageshack.us/img125/1530/beztytuujo2.th.jpg (http://img125.imageshack.us/my.php?image=beztytuujo2.jpg)
Zobaczcie sobie ten screen:D. Robiony był dzisiaj czyli 29 Listopada 2006.
huhu... Widze,że ktoś odświeżył temat, nie gram już w GoonZu od paru dobrych tygodni(z braku czasu) hmm... ale gdyby doszło paru Polaków, to kto wie, może bym nawet i wrócil ;)
A od siebie dodam,że w grze dodano bardzo wiele rzeczy np.
-TvT town vs town, wali miasta, miasta wypowiadają sobie nawzajem wojny, w wojnie biorą udzial tylko członkowie miast walczących, wygrane miasto zabiera capitał miasta przegranego...
-od 2 dni ?? GvG guild vs guild, wprowadzono możliwośc tworzenia guild i wypowiadania wojen innym gildią, jednak przy tworzeniu Gildi występuje błąd(bug) który jest już naprawiany
-wprowadzono itemm mall, rózne ciekawe itemy za real pieniądze
-zmianą uległa w niewielkim stopniu grafika, jak również sam system gry
-w grze jest juz 9-10 w pełni aktywnych miast, co daje nam szeroki wybór
- aaa.. i Game Master wspominał również o PvP w najbliższym czasie(trzymam go za słowo) oraz mówil o systemie w którym będzie można brać śluby :) )
P.S W grze jest już 5-7 graczy z Polski na 70 lvl +, co daje możliwość stworzenia przyzwoitej polskiej Gildi. Jednak nadal w grze nie ma zbyt wielu Polaków.Jeśli zobacze duży przypływ graczy, być może wróce do gry.
I jeśli ktoś chce,może w dalszym ciągu dodać mnie na sponsora a pózniej na mentora(jak to zrobić, przeczytasz na 1 stronie), na 20 lvl + obiecuje dużą wypłate w granicy 150-200k (jeśli dodasz mnie również na mentora)
To tyle z mojej strony :P Zobaczymy jak sprawa Polaków w grze się rozwinie...
goonzu.fora.pl > niedługo update forum, o jakim wspomniał nowy admin forum oraz planowany spis aktywnych graczy
bo do cholery kazde ID co Wpisze mi niechce chodzic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PoMoCy!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Ściągnełem wlaśnie goonzu, ale nie wiem ktora profesje wybrac :p
Lepszy jest bowman czy gunman? Kusi mnie też axeman ...
Zorti loujesz się czasem do gry?, bo potrzebuje sposnsora :D i kogoś kto mi troszke pomoze na początku ;) ...
Właśnie mi ID tak samo nie chce wleść.
W pole ID wpisujecie dowolne liczby lub litery.. np 11223344 albo Adam123 po czym wciskacie "Check for avaibility"> powinien wyswietlic sie komunikat THAT ID IS USABLE.Nastepnie wypelniac pozostale pola. Przy polu z E-mail wpisujecie swoj e-mail po czym wciskacie "Check for avaibility" Na samym dole potwierdzacie regulamin,zaznaczając kratke.Całość potwierdzacie przyciskem CONFIRM. I tym sposobem stajecie się posiadaczami własnego konta.
P.S Prawdopodobnie wracam do gry, więc możecie liczyć na sponsoring i pomoc w grze.
A gdzie dokładnie mogę pobrać tę grę i jak już to zrobie to gdzie mogę stworzyć postać??
grałem, grałem. 54 level axeman. ktoś chce? moge mu dać :-)
Zorti ale gdy wszystko wypelnilem i chce dac confirm nie da sie go klinac!!
MOrzesz mi dac jak chcesz moje gg to 2070273:P
zorti i gdy wejde na swojrgo maila klikne linka i wpisuje id i password to mi pisze tak There is not exist the ID.
Hej jaka profe wybrac :D? Axeman czy Bowman ? Który lepszy?
Wojo Astera
03-12-2006, 15:55
Witam. Grałem pare miechów temu w GoonZu i tak pomyślałem czemu by znowu sobie nie pograć :). Doświadczenie mam słabe zaledwie 2 postaci na 30 lvlach ;/.Robie właśnie Bowmana i poszukuje mentora ktoś chętny ? :)
chyba wróce sobie pograc ;p
Widze że tu dużo ludzi w to gra, więc możęmi ktoś powie gdzie można ściągnąć tę grę na tej jej stronie??
ps. Jak przychodzi e-mail z tym linkiem to ten link to "Go to Goonzu"??
pps. Od razu powiedzcie jak stworzyć postać ( tak na przyszłość)
ppps. Miło by było jakby ktoś odpowiedział bo to od razu dla innych odpowiedź :)
paruvkovic07
03-12-2006, 18:59
huhu... Widze,że ktoś odświeżył temat
Tak ja odświeżyłem (chyba jedyny z tego forum który nie przestał grać do tej pory w GoonZu po przeczytaniu tego tematu)
Dzisiaj widziałem Zortiego w GoonZu i bardzo sie z tego powodu ciesze :).
W pole ID wpisujecie dowolne liczby lub litery.. np 11223344 albo Adam123 po czym wciskacie "Check for avaibility"> powinien wyswietlic sie komunikat THAT ID IS USABLE.Nastepnie wypelniac pozostale pola. Przy polu z E-mail wpisujecie swoj e-mail po czym wciskacie "Check for avaibility" Na samym dole potwierdzacie regulamin,zaznaczając kratke.Całość potwierdzacie przyciskem CONFIRM. I tym sposobem stajecie się posiadaczami własnego konta.
P.S Prawdopodobnie wracam do gry, więc możecie liczyć na sponsoring i pomoc w grze.
Dlaczego nie moge dodać cię na menora? Musisz być online?
Co do problemów z wpisywaniem ID, ja osobiście używam przeglądarki Opera, ale być może musicie użyc Internet Explorer...
P.S goonzu.fora.pl < tam możecie zadawać więcej pytań, nie zaśmiecając przy tym tego forum ;)
ja z kumplem niedlugo przetestujemy gierke ta juz 30 % sciagniete :P
Gra Ładnie się prezentuje ale nie wiem czy na moim kompie pójdzie 900MHz 191 MB RAM Karta graficzna Nvidia 128mb
Gra ładnie chodzi jeden koleś mi pomaga robić questy bo Zortiego niema ;/ Zorti w jakich porach jesteś online? :)
Przez pierwsze kilka dni bardzo przyjemnie sie gralo, pozniej mialem reinstalacje Windy i stracilem instalke. Jesli komus nie przeszkadzaja japonsko-chinsko-mangowe klimaty, moze smialo sciagac. Co prawda, pewnie juz duzo osob polecilo, ale nie bedzie sie nikomu chcialo szukac pochwal przez tyle stron.
Hm... Gra się zapowiada nieźle, ale znów te japońskie klimaty... Ileż można? Tibie jako jedna z niewielu jest bardziej średniowieczna, nie jak jakieś 99% mmorpg, gdzie pokemony latają...
19-12-2006, 09:43
ja juz dawno przestalem grac mam tam 30 lvl kto chce passy to niech na prv zagada pierwszy.
Mały update informacji na pierwszej stronie :p Niedlugo dalszy ciąg. Odświeżając chcę powiedziec,że wrócilem do gry(przeważnie gram okolo 20) oraz w grze jest już spora ilość Polaków, jak również 2 Gildie polskie ;)
W dalszym ciągu można dodawać mnie na sponsora i mentora...pomoc w grze jak i nagroda gwarantowane B)
Naprawde zachęcam do gry...
Pozdro
Elder Nagan
23-12-2006, 10:40
szkoda tylko ze sie nieda sciagnac...
Stary_Duch
24-12-2006, 13:41
Da sie wszystko ściągnąc. Najlepiej ściągać z IE programem Star downloader, albo co tam macie.
UWAGA.
Jak ściągniecie gre nie ściągajcie patcha ze stronki, u mnie po instalacji wywala błąd i sie nie da grać.
Najlepiej niech program sam zaaktualizuje gre. Troche to trwa u mnie koło godziny. Na końcu pisze coś tam failed. Wystarczu jeszcze raz włączyć aktualizacje i sie już robi ostatnia łatka szybko.
Mam kilka pytań:
1. Czy musze wybierać jaką profesje, czy wystarczy to od tego jak gram?
2. Ile moge maxymalnie przeczytać książek np. na sword?
Apticer's
24-12-2006, 18:40
Ostatnio musze przyznać że polubiłem takie mangowe klimaty ;) Tylko mam pytanie jedno... jakie ta gra ma wymagania bo nie wiem czy opłaca mi sieściągać jak może na moim syfnym kompie nie pójść (procek i płyta główna mi siespaliły ;()
Stary_Duch
24-12-2006, 19:33
- Minimum specification to run the GoonZu game
- CPU: P3-800Mhz (Min) P4-2.0Ghz (Recommended)
- RAM: 256M (Min) 512M (Recommended)
- VGA: Video Card with at least 8MB DirectX 3D Accelerator
- SOUND: DirectSound Compatible
- HDD: 1GB(Min)
- Other: DirectX 8.0(Min)/9.0(Recommended)
- Browser: Latest MS Internet Explorer
a ja mam pytanie co do logowania. No wiec zalozylam sobie konto, wszystko przebiegalo sprawnie i za minute dostalam maila. Kliknelam w "go to gonzu" i chcialam sie zalogowac, a tu nagle wyskakuje czerwony napis, ze moj nick nie istnieje (?!?). To przeszlam jeszcze raz na strone z rejestracja, wpisalam nick i napisalo, ze jest wolny(?!?) i zarejestrowalam go jeszcze raz, ale na inny mail. Jednak ciagle wyskakuje ten blad. O co w tym chodzi?
Mam to samo jak up. w register wpisuje maila i biore to po prawej bo confrim na doel nei moge. czekam na maila w mailu wchodze i psize ze nie ma takiego ID ;/
Gra naprawde świetna. Tibia odstawiona. Choć jeden mały minus jest,za mało miejsca w plecaku. Jak ma sie więcej rzeczy do robienia broni to sie ładny syf robi. ;<
Up@ Możesz wykupic warehouse (magazyn w którym masz 30 dodatkowych slotów) lub w przyszlośći kupic konia lub bag ...
Ponownie odświeżam post-a... W grze gra już "paredziesiąt" osób z Polski.
Cztery osoby ma już 80 lvl + , Trzy osoby 70 lvl + , Hmmm pozostali się rozwijają :] Mamy dwie polskie gildie, jednak w dalszym ciągu poszukujemy więcej do osób do "przejęcia" miasta...Gra bardzo się rozwija, update następują co 1-2 tygodnie. Dużo ciekawych eventów (np. najazdy potworków na miasta lub "Dark Army" event...hmm oraz surowe kary za oszustwa w grze.. co jest bardzo dobre..
P.S Dodanie mnie na sponsora(poprzez wpisanie mojego nicku "Zorti" przy pierwszym logowaniu jak i dodanie na mentora wciąż aktualne ;) Na 20 lvl płace aż 175k (cała moja gotówka jaką dostaje, więc nie mam w tym zysku materialnego hmm.. za wyjątkiem reputacji =p ) , jeśli dodasz mnie przed 10 lvl-erm. Pomoc w grze, odpowiedzi na pytanie gwarantowane, wystarczy tylko do mnie napisać....lub po wczesniejszym dodaniu sam do was napisze, gdyż dostaje o tym informacje. Jeszcze taka mała prośba ... nie przestawajcie grać na niskich lvl-ach hmm.. ciągłe expienie może wydawać się nudne, jednak na wyższych lvl-ach można dołączyć do gildi, miast i cieszyć się np. wojnami , gra zaczyna się na wyższych lvl-ach, uwierzcie mi na słowo :p
Zapraszam i pozdrawiam ...
Cya in game
Zorti 88 lvl <axe-man> ;)
o kurka ile to waży a i transferu nie ma super... dobra ale przetestuje. Spodziewaj się, że dodam cię jako mentora (czy jak to tam się zwie), mam pytanie czy jest jakieś miasto głównie Polskie? Noi jeszcze spytam na jakim lvl najlepiej cie dodać jako mentor? (czy na poczatku czy duzym itp.)
Pozdro
Edit : Jest jakaś stronka polska na temat Goonzu?
Jeszcze jedno : Czy jest możliwośc później dania tego mentorai jeżeli jest to jak np. 2lvl dam cię na mentora to też dostane 175K?
Siema! mam problem z rejstracją :( :( wszystko robie dobrze ale to ID cały czas nie pasuje!! skąd mam to wziąść? proosze o szybką odpowiedz może być na gg 2115964 :(
Fajna giera
mój nick to friso, jakby coś.
gram na serwie "Fenix" tak on się nazywa?
Gdzie są rzeczy potrzebne do wykuwania "Bronze Sword"
PS. Questy od Siegefreida wymiatają :) "Zabij 15 małych świń""Zabij 15 Evul szopów(?)"
No to zobaczmy co to za gierka. Wlasnie sie sciaga. Znajac zycie bede mial duzo pytan do bardziej doswiadczonych graczy, tos ie przygotujcie :P
Ja mam pytanko czy ktoś jeszcze gra? Bo właśnie ściągam, kiedyś już grałem ale usunąłem gre razem z instalką.
@down:
Jaki lvl i czym walczysz? ;] Ja musiałem nową postać zakładać bo zapomniałem passów do starego konta, nick: Raxevo ;] odezwe się w grze jak coś jutro.
Pozdro
O.o Ostatnio były lagi bo Globalny server jest przepełniny :P Tak, ja gram. Nick: Friso
Chce poinformować wszystkich o nowo powstałym portalu goonzu.pl
Do przybliżenia sprawy zastosuje wiadomości którą wysłalem do wszystkich użytkowników goonzu.fora.pl
Chcę również zachęcić osoby grające już wcześniej w tą gierke do powrotu no, ale o tym pisze poniżej :D
MAMY POLSKI PORTAL GOONZU.PL
Portal ten został stworzony przez osobę neutralną Yumm'a
CYTUJE:
Witam!
Z bolami ale nareszcie udalo mi sie uruchomic Goonzu.pl.
Gdzieniegdzie moga sie jeszcze pojawic jakies niedociagniecia, ale mam nadzieje ze wiekszosc udalo mi sie wylapac.
Zapraszam wszystkich do rejestrowania sie na portalu oraz do pisania postow na forum!
3 osoby z tego forum maja status administratorow na portalu:
Awogard, Zorti oraz Deni
Pozdrawiam i mam nadzieje, ze polska spolecznosc Goonzu szybko sie rozwinie dzieki portalowi!
Yumm
Jako, że wiadomość ta została wygenerowana do wszystkich zarejestrowanych użytkowników goonzu.fora.pl uprzejmie prosze wszystkich o zaprzestanie postowania na fora.pl Od tej pory wszelkie pytania, wasze problemy i inne sprawy piszcie na nowym forum portalu goonzu.pl Obecne forum prawdopodobnie zostanie zamknięte, a być może nawet i usunięte. Co do szaty graficznej nowego forum, składajcie swoje sugestie już na nowy forum w dziale "Goonzu.pl - uwagi, sugestie, pytania". Yumm zapewne przeczyta każdy wasz post z uwagą ;)
Mam nadzieje, że nowy portal z dnia na dzień będzie stawał się lepszy i tylko lepszy. Napewno dodane zostaną nowe elementy nad którymi to cały zarząd forum obiecuje pomyśleć =) Podziękowania należą się oczywiście Yumm-owi który to zaprojektował całą stronke i z własnej kieszeni wyłożył pieniądze na serwer portalu.
Kożystając z okazji, wszystkich nieaktywnych użytkowników zapraszam do ponownej instalacji gry =) Naprawde wprowadzono wiele istotnych zmian w systemie gry. Być może moja wiadomośct zachęci was, właśnie was (niegrających już) do powrotu do gry. Społeczność polska w GoonZu jest już spora, mamy wielu wysoko lvl-owych graczy, wkrótce spróbujemy powalczyć o polskie miasto. Nie poprzestańcie tylko na lvl-owaniu które to zapewne znudzilo się niejednemu z was i spowodowało w jakimś stopniu niechęć do gry czy może nawet zaprzestanie jej, twórzcie Gildie, urządzajcie przyjazne wojny, podczas expienia twórzcie party, wszystko po to aby gra nie znudziła się wam po kilku dniach...
Pamiętajcie te słowa : GoonZu dla POLAKÓW HEHE xD
PozDrAwiAm gorąco
Zorti - wciąż aktywny gracz xD który to wielokrornie kończył gre, lecz wciąż do niej wracał i gra po dzień dzisiejszy i nie podda sie łatwo =p
CYA
Hmmm jako, że nigdy nie dałem SS-ów z gry robie to teraz :
http://i152.photobucket.com/albums/s180/zyzioool/1.jpg
http://i152.photobucket.com/albums/s180/zyzioool/2.jpg
http://i152.photobucket.com/albums/s180/zyzioool/3.jpg
http://i152.photobucket.com/albums/s180/zyzioool/4.jpg
P.S SSy z przed kilku tygodni =p
knajt of pacera
24-02-2007, 12:55
a ja już nie wiem co ma zrobić na Firefox po 20-40 mg staje a na IE po 4.5 mg tez staje co zrobić bardzo chciał bym sobie zagrać w to grę :///
proszę o pomoc
a ja już nie wiem co ma zrobić na Firefox po 20-40 mg staje a na IE po 4.5 mg tez staje co zrobić bardzo chciał bym sobie zagrać w to grę :///
proszę o pomoc
Może poszukaj innego źródła downloadu...np na goonzu.pl jest link odsyłający do klienta, ale nie sprawdzalem z jakiej stronki pochodzi...Sprawdź, może akurat się uda ;)
PoZdRaWiAm
Texterus
25-02-2007, 13:18
Aktualnie nie mam juz zadnych problemow wszystkie sie same rozwiazaly.
Witam. A więc przejde odrazu do sprawy, rozpoczeliśmy akcje "polskie miasto" Naszym celem jest zdobycie jednego z działających już w GoonZu miast... aby przejąc miasto musimy wykupic połowe akcji tego miasta, po to aby zbojgotować wybory proponowanego przez innych Town Chiefa i zaproponowac naszego kandydata z Polski ;) Jednak, aby tego dokonać potrzebujemy kilkuset milionów ;( Wydaliśmy już wszystkie nasze oszczędności i powoli zbieramy je na nowo, aby ponownie kupic akcje... I tutaj zaczyna się moja prośba... Logując się pierwszy raz do gry dodajcie mnie na sponsora w okienku wpisując mój nick tj. Zorti , zapytacie w jaki sposób wpłynie to na kupno akcji, a więc co kilka waszych lvl-i zaczynając od 20... będe dostawal elemental stone, które to sprzedaje w markecie, a za zarbioną gotówke kupuje akcje.Sprawa nie jest łatwa gdyż 1 akcja kosztuje 200k a my potrzebujemy ich kilka tysięcy.Straciłem już całą swoją gotówke tj. 25 mln , no ale czego się nie robi dla dobra sprawy, pieniędzy z elemntal stone napewno nie przepije, a w BARDZO BARDZO dużym stopniu, pomogły by one ;) Naszym celem jest zdobycie tego miasta za wszelką cenę i stworzenie go przyjaznym dla innych graczy. Większość z nas mogła by, gotówke wydaną na akcje przeznaczyc na zakup nowego eq, broni itd.. jednak chcemy powalaczyc o to miasto i stworzyć je wyłącznie do Polaków nie bacząc na pieniądze. Zapytacie po co nam polskie miasto ? Mając polskie miasto otwierają się nowe możliwości w grze( walki miast, town chat na którym będziemy rozmawiać tylko po Polsku, własne logo, regulamin stworzony dla Polaków przez Polaków, Town eventy tworzone przez zarząd miasta, wspólne expienie, tworzenie gildi i wiele innych udogodnień) gra wtedy napewno nie będzie nudzila się po wbiciu paru lvl-i jak to u większości osób ma miejsce :confused: GoonZu ma już kilku bardzo dobrych graczy z Polski ( 7 graczy powyżej 80 lvl ) jednak sami nie poradzimy sobie z tak wielki wyzwaniem i może nam to zając wieki. Pomóżcie nam w tym!! Podsumowując, zapraszam do gry i prosze o dodawanie mnie na sponsora, ewentualnie później na mentora, co w BARDZO BARDZO dużym stopniu przyśpieszy zakup akcji. Jak już mówiłem, nie pisze to po to, aby zarobić na tym przedśięwzięciu miliony, czy oszukać was, ja naprawde całą moją gotówke wydaje na akcje i nie mam z tego żadnego zysku. Nie lubie też cały czas reklamować się na tym forum... jednak tym razem musze to zrobić. Jeśli doczytałeś tą wiadomośc do końca, bardzo za to dziękuje...:)
Zapraszm do gry...
i
PoZDrawiam: Zorti
P.S Żadne państwo w GoonZu nie ma jeszcze własnego miasta, mino iż mają one liczną przewage pod względem grających np. Singapur czy Brazylia, więc tworząc je opłyniemy w sławie i przejdziemy do historii :p
Marchewki
04-03-2007, 15:54
poszukuje mentora :D :>
@up na mentora mam dać nick Zorti czy tj.Zorti? bo nie kumam:D
emm i jak się dodawało na mentora :/
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.