PDA

Pokaż pełn± wersje : vampir

st1L
29-08-2006, 12:15
Witam! Mam takie pytanie.. a temacie gdzie znajde danego potwora vampir jest na czerwono czyli only pacc.. ale w poradniku o mrocznej katedrze jest zaznaczony domek w ktorym niby jest vampir... hhmm? Jesli nie tam to czy gdziekolwiek jest vampi na terenach facc?

Burakou
29-08-2006, 12:17
Wampira znajdziesz w tej okolicy:
http://www.tibianews.net/worldmap.asp?xcor=-831&ycor=-1425

st1L
29-08-2006, 12:20
no wlasnie to miejsce bylo zaznaczone na mapie z dark... dzieki.. acha i jeszcze jedno zabije vampira solo palkiem ze skillami 55+?

Tyrus
29-08-2006, 13:35
no wlasnie to miejsce bylo zaznaczone na mapie z dark... dzieki.. acha i jeszcze jedno zabije vampira solo palkiem ze skillami 55+?

Jak cie nie sparalizuje to moze dasz rade.

Vatone
29-08-2006, 14:11
jak cie nie sparalizuje to powinienes dac rade. jak dostaniesz paralyze rzuc exure i tak ciagle (radze zabrac mf`y)
w krytycznej sytuacji nie zaluj uha, lepiej uzyc niz zalowac potem

Zielone Berety
29-08-2006, 23:27
niby tak ale duzy waste uhów ! ...... hmmm z bp powinien wystarczyc :P

Koxik
29-08-2006, 23:39
My¶lę, że powiniene¶ dać radę ubić vampa przy takich skillach ,ale jak to było już
mówione wcze¶niej uważaj na paraliż ... zawsze masz exure :) Pzdr

Bujak
29-08-2006, 23:42
A ja sadze ze padniesz :] :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:

Leothyr
30-08-2006, 11:43
LoL. Nie radzę. Chyba że masz Bohy i time ringa. Ja wiałem 35 drutkiem i prawie mnie dogonił. A jak mnie jeden zblokował vamp to dostałem combo za 240. W PELNYM EQ. A ty na łuk/kusze dostaniesz tak, że ...

Drah Dorgos
30-08-2006, 11:49
Skoro jest juz temat o vampirze to takie pytanie mi sie nasuwa. Czy druidem 27-29 lvl i 30 mlvl+ pokonam vampa. Jakie summony najlepsze na niego ? Z czego go walic :> ?

Leothyr
30-08-2006, 12:02
@ UP
A po co? I tak vamp shielda nie zlootujesz.

Żadnych summonow bo exp sie zupelnie nie oplaci.
Hmmki + rozga, i palec na vitce. Dziękuję za uwagę.

KonioMaster
30-08-2006, 12:09
Widzieli kiedy¶ vampira?
Spokojnie go ubijesz ze skillami 55, vampir ma słab± obronę na ataki z dystansu, na tym samym skillu 20 lvlowym palkiem zaniłem go 4 boltami:p
A jak co¶ to vitka, exura na paraliż, i staraj się nie dopu¶cic go do siebie bo to zaboli ~200 sadzi knightowi czasem, głównie atakuje z life drain ale na kusze meele też wejdzię ł±dne rzędu 250 razem z drainem
Ey tylko se nie rób nadzieji na vampirke^^ Mi w całym życiu spadła tylko raz, a latalem z kuplem po calym tar tomb -3 z 3h;)

Leothyr
30-08-2006, 12:20
Widzieli kiedy¶ vampira?
Spokojnie go ubijesz ze skillami 55, vampir ma słab± obronę na ataki z dystansu, na tym samym skillu 20 lvlowym palkiem zaniłem go 4 boltami:p

ROTFL? Jaja sobie robisz? Miałe¶ skille 120 w dystansie? Vamp ma 490 hp. To TY chyba go nie widziałe¶ na oczy. Ma słab± obronę, ale NIE AŻ TAK słab±. Kolega RP 97 lvl, 97 dysta zabija vampa na 6-10 bełtów, więc nie pier...nicz.

@EDIT
"Zanilem"
Zraniłe¶ go 4 boltami? O sorry, to możliwe, zwracam honor.

@DOWN
Mi też sie klawiatura omsknęła, 97 rp :D

KonioMaster
30-08-2006, 12:46
Sry zł± literę wpisałem.
6 bolców wszystkie rzędu 80, i biłem go z hmm równocze¶nie . Moj skill w dystanie wynosił 58 wtedy. Akcja działa się na tar tomb -3.
A wampir ma bardzo sł±b± obronę na dystans, hity ~80 na tym skillu to normalka :p
Edit: A z tym zaniłem to literówka jest xD
Edit2: Ta rp na 9 lvlu ^^

Drah Dorgos
30-08-2006, 13:02
@ UP
A po co? I tak vamp shielda nie zlootujesz.

Żadnych summonow bo exp sie zupelnie nie oplaci.
Hmmki + rozga, i palec na vitce. Dziękuję za uwagę.

Niby czemu nie wulootuje ? Co jest ograniczenie ze do lvl 30 nie wypada ?
Mi chodzi o loot nie o exp. Wracajac do poprzedniego mojego posta/u ( nie wiem jak ;P ) jakie summony najlepsze ?

Buzk@
30-08-2006, 13:04
Taak! Tam napewno jest vamp bo jak szedłem z koleg± na dark catedre to mnie ubił:baby: (pomylili¶my drogi) Miałem wtedy moj± ukochan± postać 15lvl. Dzień po tym dedzie był hack i to był moj ostatni ded;( ;( ;(

Leothyr
30-08-2006, 15:10
2 dsy rozjad± go w ekxpresowym tempie. Tylko ostrożnie.

Drah Dorgos
30-08-2006, 15:50
Bardzo dziekuje za odpowiedz... Kolejne pytanie jak szybko on sie respi ;P

Bujak
30-08-2006, 23:17
Sorcem na 43 lvlu zabilem kilka z wanda (33), ale stwierdzilem ze sie nie oplaca, bo schodzily ze 2 mfy czasem nawet na 1, nie mialem bohow, wiec mnie doganial, a jescze jak sparalizowal to wogole...
Jesli jetes bardzo pogaty i lubisz troche adrenaliny to mozesz isc na vampy :P
Ale nieoplacalne i czasem ciezko uciec.

Piotrek Marycha
31-08-2006, 00:04
Omg ludzie opanujcie sie, to tylko vamp, 450 gp 290 expa ;/ 20 lvl sorcem idzie go ubic ;/

dukos
31-08-2006, 02:19
55 (+) dista?! to co ty masz za lvl?! z 15?!

vamp chodzi wkolo tego domku gdzie sie respi, i uwazaj bo uda ci sie tam dojsc. vamp respi sie praktycznie na koncu pohu. ja tam palkiem na 25 lvl poszedlem z 48 najtem, i idac wzdluz rzeki przy DC napodkalem mase orkow, gdyby nie kolega juz dawno bym dedl od riderow i warwolfow. dochodzimy do tego domku i poza witchami i innym szitem nic nie spodkalismy. kilka krokow w bok i juz sie przypalentaly GSy. odrazu isc przez poh tez nie ma co bo tez GSy...

ja was ludzie nie rozumiem, po jaka cholere napalac sie na vampa. chlopak ma ~20% szans za zabicie go (vamp paralizuje, z lapy mi na full defie za 90 potrafi zaje**c, i life drainy tez po 50-100 wchodza...). wogole to ja mu daje z max 5% ze wogole on tam dojdzie (kij nawet z orkami i GSami, wyskocza mu 2 witche i ma lipe). loot z vampa tez znikomy...

odpusc sobie

Tartin
31-08-2006, 09:20
widziałem filmik gdzie 12 lvl palek zabił vampa ze strzał (nie pamiętam skilla) ale raz mu 4 hp zostało więc jak chcesz tam i¶ć to:
1. Uważaj na sam± drogę bo możesz sie na co¶ natkn±ć chociaż jak będzisz szedł przy rzeczce i nikt nic nie zluruje to nie ma sie czego bać. Ja nic groĽnego jeszcze nie spotkałem ale widziałem przy samej rzeczce nieżywego gsa.
2. WeĽ kilka gfb bo koło domkuchodz± witche, ghoule, skeletony i nie wiem czy co¶ jeszcze poprawcie mnie
3. Sam wampir nie jest trudny uważaj na paraliż na wszelki wypadek ręka na exurce żeby się wyleczyć bo jak cie dopadnie to sie możesz nie wyuhać
4. Większego hunta wybij sobie z głowy chyba że masz mase czasu bo on sie respi 15-20min (jak Ľle to mnie poprawcie) i w tym czasie zrespi± sie już inne potwory chyba że będziesz je co jaki¶ czas wybijał

Podsumowuj±c: Jak chcesz i¶ć na hunta to niestety przyda się pacc. Wampir nie jest opłacalnym potworem, ale dla sportu polecam bo może dostarczyć sporo adrenaliny.;)

Drah Dorgos
01-09-2006, 10:48
Co wy ludzie gadacie. Wcale nie jest tak trudno dojsc, wystarczy isc powoli a nie pchac sie na pale zeby jak najszybciej tam dojsc. Na witche wziasc GFB i po sprawie po co sie meczyc, pare sqm przed domkiem postawic dsy i podejsc powoli pchajac dsa przed soba :P ( tak wie nudne ale spawdzone :P ). Potem to już z gorki. Uwazam ze 1 raz jest najgorszy :P. Nie bić z roda szkoda many, mozna sobie porobic uhy albo hmm ale zeby many zostalo na exure, wkoncu to dsy maja sie nim zajac a nie ty :P.

Nie obchodzi mnie kto i co na ten temat mysli. Zrobilem jak radzili. Sam pomyslalem troche i nawet gsy do mnie nie podlazl trzeba poprostu byc ostrorznym (/ż ?).