Pokaż pełną wersje : Co ważniejsze, Skills i Lvl?
To pytanie mnie nutruje :) Najlepij i to i to :P Ale dam na dowód mojego kumpla ma tylko 9lb :P Ale skillse 70/45 (Paladyn) ja mam 11lvl i skillse 38/32 (no coment - równiez paladyn) i spokojnie robimy sobie średnie hunty
Cycki, Demon Skeletony itp. Ale jakie jest wasze zdanie wazneijszy wyższy lvl czy lepsze skillse?
ktos_ze wiata NOVA
12-10-2003, 21:48
dla mnie lepiej miec wieksze skille na poczatku poniewaz jesli masz wieksze skille to sie latwiej expuje i szybciej lvl rosnie.
a jak jestes palkiem to cwicz na niskim lvlu bo im wyzszy lvl tym wiekszy damage zadajesz wiec potem nie ma jak cwiczyc.
No mozna cwiczyć ale shielding :D A i tak distance fighting szybko na huntach roscnie jak sie ucieka przed cyklopem np. :)
I to i to jest dobre bo jak sie ma wysokie skille to lev szybko rośnie i sie szybko zabija potworki.Ale Level tez dobry bo pomyśl niech twój kolega ma laga i go DS walnie 2 razy to on zginie.Także nie są lepsze ani skille ani level
Main Vegeta
18-10-2003, 19:50
Dla mnie skille lepsze bo jak cie jakis je....ny PK cie zaatakoje to na 9 lvlu mu wp...ol spusci i bedzie mile zaskoczenie hehehe!
Znaczy sie tak myślę że skille są najważniejsze bo co z tego że masz 15 level a skille 30/30. Ale równiez nie możesz zapomnieć o levelu bo on daje ci manne i wielkość paska twojego życie :D
Zarowno lvl i skile sa wazne
1) lvl daje mam wieksza ilosc hp, many, pozwa man szybcie sie poruszac .
2) skile (zalezy jakie ) zwiekszaja nasza wytrzymalosc, skracaja czas walki (mniejsza ilosc ciosow) itp.
Ja uważam że najpierw trzeba potrenować do niezłych skillów a potem nabić lv. Bo na niskim lvlu nie polurujesz se nawet zerka...
I to z tym lagiem i DSem to święta prawda :P No bo ostatnio jak byliśmy to on w dziurze z DSem i mną złapał laga i do DS zawalił :( A ja gdyby nie więcej HP podzielił jego los :P Ale ja twierdze, że level ważniejszy, bo im wyzszy level tym wiekszy strach jak cię słabsi widzą :]
Ja tam stawiem na skille i lvl magii tyle potrzeba (oczywiście niezaszkodzi równierz eqipunek) :))8)
bo po co magom skille? tylko lvl i mlvl się liczy, bo bez lvl nie ma many. Gram knightem i mam słabe skille jak na 18 lvl. Ale przynajmniej jak chce potrenować to nie boje się aż tak na afk zostać ...
Lord Jack
19-10-2003, 14:08
Oczywiście że skille ważniejsze.
Wyższy lvl. jest tylko do podkreślenia Twoich skilli :]
A np. po jakiego h... palko shielding :P Jak se palek wyjdzie z łukiem lub kuszą to nawet shielda nie ma i musi uciekać jak coś zobaczy, a wtedy mu shielding nie rosnie a jak palka coś dopadnie to nawet ze shieldem nie ma szans :(
u mnie jest tak ze postanowilem sobie grac do 25 lvl a pozniej laduje w skille do 60/60 przynajmniej:D
Oryginalnie dodany przez Miscoo
A np. po jakiego h... palko shielding :P Jak se palek wyjdzie z łukiem lub kuszą to nawet shielda nie ma i musi uciekać jak coś zobaczy, a wtedy mu shielding nie rosnie a jak palka coś dopadnie to nawet ze shieldem nie ma szans :(
Nie wiem dlaczego sadzisz ze shielding pallowi nie potrzebny i ze jak cos go dopadnie to nie ma szans nawet z shieldem. Pall z 50 shieldingu moze wziasc spery i niezle potworki powymiatac. Shield=60-70 i mozesz blokowac BK.
Ja mialem duzo postaci (2x mag, 3x druid) ale tylko palkiem trenuje, mam 8 lvl i obecnie skille 29/22 i jestem z nich niezadowolony i ciagle trenuje a to z kumplami a to pojde na roty i skille i exp sobie robie, wedlug mnie najwazniejszy jest dobry skill na samym poczatku :P
Ja mam knighta na 15lvlu z 51/48 i zamierzam najpierw trenowac do 55/55 albo lepiej a pozniej lvl sam wskoczy na dobrych potrworkach , a kasa przyokazji :D
Lord piccolo
19-10-2003, 22:03
moim zdaniem skile
oba skladniki sa bardzo wazne w takim samym stopniu
im wyzsze skille teoretycznie mocniejsze udezenie jednak do pewnego stopnia jesli masz niski lvl to co z tego ze bedziesz mial poterzne skille jak lvl maly i nie bedziesz tak samo walil jakos ze slabszymi skillami a o niebo wyzszym lvl... te dwa czynniki maja rowne znaczenie... polecam robic granice sobie walisz 20 lvl skille 60 30 lvl 70 40 lvl do 80 skill mowie o palku ;]
shild dla palka to bardzo wazna sprawa jak goni cie pker i chcesz spierdzielac a nie walczyc zakladasz tarcze full def i jazda do pz :] zawsze nosze nawet glupiego dwarfa ze soba moze i dlatego udalo mi sie nawiac przed pkerami nawet tym co mieli z 20 lvli wyrzej :> polecam pare bp uh i shild nosic jako niezbednik ;] ja nie wychodze z pz jak nie mam 2 bp uh i tarczy ;]
po 2 shild sie przyda palkowi jak bedzie lazil na blokera ;] pal z wysokim lvl czesto jest lepszy od knajta jako bloker na huntach ;] bo ma vite i mniej uchow mu zjada ;] przyklad to notop ze swoim shildem 80 jako palek ;] swir i tyle :>
A ja powiem ze lvl wazniejszy:
- skille leca tez jak expimy, wiec to nie prawda ze bedziemy miec 30 lvl i skille 30/30, jesli bedziemy normalnie expic to na 30 poziomie bedziemy miec skille ok 55-60 (czylie nie tak calkiem tragicznie).
- Zalozmy ze jestesmy paladynem i atakuje nas rycerz na 20, jesli mamy 9 poziom i skille nawet 75/75 to zginiemy bo mu nie uciekniemy, jesli mamy skille 50/30 i 25 poziom to bedziemy mu uciekac i walic go ze strzal a on nas nie dogoni nawet jak dobrze pojdzie.
- lvl widac a skille nie, wiec jesli pk szuka ofiary i widzi kolesia na 11 to nie wie ze ma on ogromne skille (jesli pk bedzie na 30 to z niewiadomo jakimi skillami nie macie z nim szans).
Choc popieram ze paladynem trzeba potrenowac troche na poczatku bo pozniej jest to ciezka sprawa bo rozwalamy przeciwnikow za szybko.
Pozatym w czasie (czas gry) w jakim zajmie wytrenowanie rycerza do poziomu 75/75 na 8 lvl mozna zdobyc ~25-30 poziomu ze skillami 65, sprobojcie pojsc na zerka tym pierwszym i tym drugim, juz nawet nie wpomne ze ten co trenuje wyda jeszcze kase na runy leczace gdy expujacy zarobi w tym czasie na kset ciagajac loot baga z rootow, ghouli, itp.
Darkness Draco
14-02-2005, 13:43
Według mnie to skile są najważniejsze . Sam mam palka na 10 lvl i skile 73/65. A jak masz wysokie skile to i sie szybko level nabije :p
Według mnie to skile są najważniejsze . Sam mam palka na 10 lvl i skile 73/65. A jak masz wysokie skile to i sie szybko level nabije :p
GRATULACJE, wygrał pan konkurs na najlepszego nekromantę ... -.-
Jesli postal nowy serwer i chcesz szybko robic lvl skiluj do 40/xx a jezeli chcesz zeby pozniej ci sie latwiej expilo i nie byc w 10 dziesiatce na serwerze to skiluj do tych skili co twoj kumpel
skill ponad wszystko, tylko tyle mam do powiedzenia.ja gram knightem i wiem ze jak masz skila to glupi lvl sam pojdzie :)
Jedno nie może żyć bez drugiego. Jeżeli masz tylko dobre skile to co... ze skilami 100/100 i z 20 lvl pojdziesz na jakiegoś bardzo dobrego potworka... chyba nie. A jeśli tylko expisz, zero treningu... to raczej ze skilami 40/40 i z 50 lvl nie pójdziesz na nic dobrego.
Leweracja
14-02-2005, 17:04
Lepiej miec skille 100/100 na 20 lvl niz
20/20 na 100 (chyba ze sorc)
ale ogulnie z lepszymi skillami szybciej sie expi
Wiadomo, że ten co treni całe dnie i ma postać na niskim lvlu to powie, że skille to potęga ! Jak dla mnie poprostu jest leniwy .. co to za wyczyn w świecie PvP stać sobie z kumplem pod dp czy pod domkiem i trenować całe dnie. Takie coś każdy potrafi i to nie jest wyzwanie. Zrobienie wysokiego levelu to jest wyzwanie ! Oczywiście skille pomagają w robieniu levelu i troszke potrenić można, ale jak dla mnie osoby, których jedynym celem jest trening, trening i jeszcze raz trening nie zrozumiały celu gry i nie wiedzą co tracą. Dla knighta najważniejsza jest ilość HP a skille są na drugim miejscu.
Knight na lvlu 100 ze skillami 50/50 zablokuje demona spokojnie.
Knight na lvlu 50 ze skillami 100/100 ma mikroskopijne szanse.
po 1 jesliby knight nawet 8 lvl i expowal ze skilami 15/15
to na 100 lvl by mial okolo 75+/75+
Dr.Unknown
14-02-2005, 18:09
@Up
To po co jeszcze 3-go wrzuciłeś?
@Topic
Ani skille, ani lvl nie są ważne, tylko dobra zabawa i czerpanie z przyjemności gry.
Level daje większy prestiż niż skille.
to wy se srednie hunty robicie :/ demon skeletory ?
chyba worek run i pojechali :baby:
Wedlug mnie skile to podstawa dla kazdej profesji...zwlaszcza dist dla palka i mlvl dla maga. Im wyzszy jego wspolczynnik tym oczywiscie wiekszy dmg a co za tym idzie mniej straconych run i beltow co w poczatkowych etapach gry gdy jeszcze nie mamy zabardzo funduszy jest bardzo ekonomiczne i znaczaco ulatwia nam gre oraz szybkosc nabijanego expa...
Dla rycka skile i lvl sa wazne tak samo...lvl daje nam wiecej zycia co jest dla nas bardzo wazne bo walczymy jednak w pierwszej linii zawsze. Skile natomiast zmniejszaja ilosc dmg jaka otrzymujemy i poprawiaja nasz atak.
Skile sa bardzo wazne w walce z pk...mozemy miec niski lvl ale z wysokimi skilami bedziemy w stanie pokonac nawet lepszych od nas graczy ktorzy chca nas okrasc albo co gorsza zabic. ;) Oczywiscie ostateczny glos bedzie mialo doswiadczenie bitewne jakie mamy wiec nigdy nic do konca nie bedzie wiadome... B)
Pozdrawiam
Maraghort
22-02-2008, 19:27
Lol.
Co wam to da,że na 10 lvl'u będziecie mieli 80/60 jak nic wam to nie da bo stracicie czas i pieniądze na trening,a z takimi skillami na 10 lvlu nawet nie zabijesz zerka w ciasnym pomieszczeniu bo cię weźmie na 2 hity.I skille i lvl są tak samo ważne w zależności na jakie potwory chcesz chodzić.:baby:
Kubusssek
22-02-2008, 20:08
A ja tak...
Trewnowalem Dista 10 pallem wbilem 70/60.
Poszedlem expic wbilem na beho 17 lvl (z spearami fluidami zostalo mi jeszcze 20k).Potem poszedlem na cyce wbilem 20 lvl w 2 dni 10 lvli... Ostatnio wybralem sie na Dsa (0 waste) i Draga (3 Health potion) a srednie hity w draga to : 140 ... :)
Dla mnie ważniesze są skille bo potem można na nich łatwo expić...
(gdyby nie radiówka(chwilowy brak stałego neta) miałbym z 30+ lvl)
Po$dro... ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.