PDA

Pokaż pełną wersje : Aukcja domku

Nuper
05-09-2006, 00:21
Mam pytanie odnosnie aukcji domku. Zalicytowalem na domek duza(jak dla mnie) sume 50k. Aukcja trwa juz kilka dni i jak narazie jest ciagle 0,jest wiec szansa ze nie bede musial duzo placic.Czy jesli aukcja ostatecznie skonczy sie na przyklad na 10k to czy musze miec w depo 50k czy wystarczy ze bede mial te 10k+czynsz?

Vanhelsen
05-09-2006, 00:33
10k + czynsz

emilok
05-09-2006, 09:01
http://www.tibia.com/guide/?subtopic=manual&section=houses#gettinghouses

janek@
05-09-2006, 21:25
A czemu bylo na licytacji 0? I czemu chcerz kupic domeq? Bo jakis glupek/niewiedzacy (nie wiem czy wiesz, ze czytaj dol) zawsze sie znajdzie ;p.

1:To niezgodne z zasadami tibi i mozesz za to dostac bana.
2:Nigdy sie niekupuje domq bo koles, ktory twierdzi, ze to jest oficjalne/nie gra jest tego odwrotnoscia. Powiem krotko zabierze ci eq w domq i bye bye... poniewaz on cie tylko zaprosi i kiedy bedzie duzo eq w hacce wtedy cie wyprosi i
bye bye itemki.
3:Mozesz sprzedac gp na alegro i dopiero kupic pacc, a potem kupisz sobie domeq. Mowie odrazu, ze to tez jest niezgodne z prawem i lepiej tak niewarto robic, ale robi sie co chce XD.

@fast post
Niezgodne z prawem tibi i na dodatek oszustwo wielkie.

ripper
05-09-2006, 21:48
@up
Wybacz, może mi się coś myli, ale... Co ty pier*olisz? -.-

Agent Madness
05-09-2006, 22:02
@2x Up
Ekhm? Br?

@topic
Płacisz tyle ile wynosi maksymalny bid na domek w chwili końca aukcji + czynsz. Kwota jaką ustalasz na początku jest Twoim limitem. Jeżeli nikt go nie przekroczy, automatycznie jego oferta będzie przebijana przez Twoją o 1 gp (chyba), aż do momentu przebicia Twojego limitu lub do końca licytacji.

Fiszbin
05-09-2006, 22:04
A czemu bylo na licytacji 0? I czemu chcerz kupic domeq? Bo jakis glupek/niewiedzacy (nie wiem czy wiesz, ze czytaj dol) zawsze sie znajdzie ;p.

1:To niezgodne z zasadami tibi i mozesz za to dostac bana.
2:Nigdy sie niekupuje domq bo koles, ktory twierdzi, ze to jest oficjalne/nie gra jest tego odwrotnoscia. Powiem krotko zabierze ci eq w domq i bye bye... poniewaz on cie tylko zaprosi i kiedy bedzie duzo eq w hacce wtedy cie wyprosi i
bye bye itemki.
3:Mozesz sprzedac gp na alegro i dopiero kupic pacc, a potem kupisz sobie domeq. Mowie odrazu, ze to tez jest niezgodne z prawem i lepiej tak niewarto robic, ale robi sie co chce XD.

@fast post
Niezgodne z prawem tibi i na dodatek oszustwo wielkie.

aleososihozi?

@topic

jeżeli zalicytowałeś 50k to zapłacisz jednorazowo 50k +czynsz, ta kasa musi być w twoim depo w mieście do którego przypisany jest domek. Czy może myle się i jest tak jak napisał kolega wyżej?

Vanhelsen
05-09-2006, 22:08
aleososihozi?

@topic

jeżeli zalicytowałeś 50k to zapłacisz jednorazowo 50k +czynsz, ta kasa musi być w twoim depo w mieście do którego przypisany jest domekJezu, zalicytował 50k, ale system ustala minimalną kwotę, by byc pierwszy, i jeśli wygra z ktową 27k 543gp i 1/2 to musi w depo mieć tylko 27k 543gp i 1/2 + opłata czynszowa za miesiąć a nie całe 50k!...

janek@ <- olej, chłopak pomylił tematy...

Fiszbin
05-09-2006, 22:18
@ up

Sorry za wprowadzanie użytkowników w błąd. Sam nigdy nie byłem tego pewnien bo zawsze odkupowałem domek od kogoś. Źle zinterpretowałem działanie systemu licystacji.
Anyway thx ;)

dagothar
05-09-2006, 22:31
Lepiej jednak mieć w depo te 50k + czynsz. Ludzie często licytują dopiero pod koniec aukcji, nawet jeśli nie wygrają to np. podbiją twoją ofertę do 49k i żegnaj domku, witaj banie.

Agent Madness
05-09-2006, 23:13
żegnaj domku, witaj banie.

Nie no, aż tak krwiożerczy Cip Soft nie jest. Nie możesz jedynie licytować domków przez okres 1-2 miesięcy, nie pamiętam już dokładnie.