PDA

Pokaż pełną wersje : Wszystko zwiazane z Dragon Ball, Gry, Filmy itp

Behemut
18-08-2004, 21:03
Witam fanów DB!!

Piszcie tu np. jaki odcinek (walka z bosem) wam sie najbardziej podobał.
Polecajcie jakies fajne gry z serii DB, Mugeny, jakies fajne RPG'i (szczegulnie RPG'i) itp.

Ja zaczne
wg mnie najlepsza walka Goku w serialu to z Freezerkiem
najsmieszniejsza to jak maly Trunk i Goten sie prubowali zcalic na Bubu :D
a z filmów pełno metrażowych to walka Goku z Brolim
i najsmieszniejsza to Trunk i Goten z armią Hitlera :D

Ulubiona postac: Lubie wszystkich ale najbardziej chyba Herkulesa :P

Mniejwiecej cos w tym stylu piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie :)

aha! najlepszy RPG DB jakie gralem to Legend of super Sayan na snesa

Misieq
19-08-2004, 07:57
Hellu :P

Dla mnie najlepsze bylo Songo vS Frezeer

Najlepsza seria : zetka
Najgorsza seria : gt, nie wiem czemu ale jakas taka ponura :P

Kiedys bylem wielkim fanem tej mangii lecz gdy przestano ja puszczac po paru miesiacach przestalo mnie to krecic :/

$corcerer
19-08-2004, 10:51
Najgorsza seria: anime
dlaczego? bo tłumaczenie było do dupy, najpierw Francuzi okroili połowe żartów, a potem Polazy rozprawili sie z resztą.
Mam wszystkie 42 tomy mangi, i tam to dopiero niektóre texty wymiatają :D

Matheous
19-08-2004, 21:35
A ja DB ogladalem nie po to zeby sie smiac z tych zartow ale po to zeby to ogladac;) Tlumaczenie francuskie b. mi sie podobalo(glos Vegety wymiatal;) i to wyrazenie ATĄSJĄ!:D), lektor polski no coz byl jaki byl;) Czytalem kilka tomow mangi u kolegi i na serio ledwo poznalem ze to jest to samo co w TV 0_0...
Najlepsza seria:DBZ
Najlepsza postac:Vegeta
Najlepsza saga:Android/Cell Saga
Najgorsza postac:Goku, glupi pipcony zarloczny debil:) Wkurzalo mnie to ze z niego takiego pakera zaczeli robic w GT... NP zobaczcie dokladnie odcinek z Super 17... Vegeta w SSJ2 nic mu nie robil wlecial Wielki Goku w SSJ i zaczal sie z nim prac jak rowny z rownym ZEEENAAADAAAAAAA!!!
Najlepsza walka:Goku vs Majin Vegeta!!! YEEEEEEEEEEAHHHHHH!!!! Ale generalnie wszystkie byly superanckie;)
Bardzo lubilem to anime ale wszystkie stacje TV jakos tak puszczaly te odcinki 'w kratke'a potem byla zmiana sygnalu satelitowego Cyfry+ i juz od tego czasu nie mam tvn7 to sie moge gdzies pocalowac a nie DB ogladac:/ A szkoda bo to chyba jedyne anime jakie mi sie podoba;)

Magus
19-08-2004, 22:04
Co do lipnego (true true) tlumaczenia to jedna seria niemal w calosci bylo po japonsku - seria GT. Coz, lubie DB. Mam wszystkie odcinki wszystkich serii na VHS i kilka kinowek.z filmów pełno metrażowych to walka Goku z Brolim Kinowek z Brollim to wogole jest trzy :).Polecajcie jakies fajne gry z serii DB jest mod do Q3 - DB Bid For Power. mnie do gustu nie przypadl ale moze komus sie spodoba.
Lubie wszystkie serie, a z bohaterow najbardziej Vegete i Trunksa z przyszlosci (fajna kinowka o nim jest).

Behemut
20-08-2004, 15:23
Tak dla sprostowania :p Goku z Brolim w filmie "Brolly Legendarny Super Sayiajin"

Gralem w tego moda i jest beznadziejny :/
Słyszałem plote,że powstała kajaś gra RPG z Serii DB ma 6 giga i tam mozna robic prawie wszystko... szkoda że to tylko plota :( pograłbym se w coś takiego

Szwedar
20-08-2004, 17:05
Ja jako wieloletni fan Dragon Balla uważam, że dla mnie najlepsza saga to Dragon Ball Z a najlepsza bitwa - Son Goku vs. Freezer na planecie Nameck.

Vicious Phoenix
20-08-2004, 18:17
Jeśli chodzi o gry z DB fajne były Legacy of Goku na GBA i Legend of Super Sayian na SNES'a (grałem przez emulator :p ), Mugen też był fajny.
Co do serialu nie miałem ulubionego odcinka, zaś jeśli chodzi o filmy pełnometrzażowe bardzo dobre były BARDOCK's STORY oraz TRUNK'S STORY.

Melabux_1
20-08-2004, 20:01
takl...Dragon Ball :) :D ja lubie i najbardziej mi odpowiadał walka Vegeta vs Komurczak

Songo Vs Frezze 4

A z DB Gt

Podobała mi się walka
Songo Vs 7 czy 8 Smokiem :P

Najbardziej lubie:Songo,Goku,Trunk,Vegeta,Songokan,Bulba
Najbardziej lubie z sił zła:Frezze 4 (przemina) chyba 8 smoka,Komurczak ;)

Nielubie:Herkulesa i tego jak mu tam taki brzydal na motorynce :P

Grzes Przewodniczek
20-08-2004, 20:38
najlepsza postac : mr. kame ;] (genialny zolw dla nie wtajemniczonych)
najlepsza walka :goku vs crillin na zawodach ;] (oraz goku vs piccolo na kolejnych zawodach)
najlepsze gierki : mugen 2 i mugen 3(pc) bid for power (pc quake mod)
dbz legacy of goku 2 (gba)

choc nie puszczaja w tv dlalej lubie ta mange i nie wstydze sie przyznac ;];]
bo jest to jedna z najlepszych dla prawdziwych maniakow (like me)
ssjcenter.com (najlepsza polska stronka o db kilka layoutow do wyboru do koloru ;] )

Muszufasa
25-08-2004, 19:22
Najbardziej mi sie podobal motyw potrujnej KAMEHY w wykonaniu Goku, Gohana i Gotena przeciwko Brollyemu

Choc Goku byl dead ale to bylo poprostu piekne B)

I bym zapomnial mam male pytanko czy wie ktos dzie moglbym dostac film DB.
Nie mange tylko z zywymi ludzmi w rolach glownych pod tytulem "Dragon Ball The Magic Begines"

Jak tak plz niech napisze ;)

yombi
25-08-2004, 21:23
Tak Dragon Ball to była piękna bajka <chlip>. Najlepsza walka to oczywiście z Freezerem na Namek (ta przemiana w super wojownika:D), ale jak Songo był mały to fajna była też z szatanem:P
Najlepsza część to DB Z a najgorsza to GT( taka jakaś dziwna fabuła:P)

Behemut
06-09-2004, 09:14
Widze ze cos malo tych fanow Dragon Balla tylko kilka osob sie wpisalo :(
Ale thx tym co sie wpisali :D

Shanhaevel
06-09-2004, 16:35
Lubię DB i wypowiem się w tym temacie:

Najlepsza seria: DBZ!!!
Najlepsza walka: Goku vs Majin Vegeta
Najlepsza postać: Vegeta ROXROXROXROX!!!!!!!
Najlepsza kinówka: Dbz 13 (z Tapionem), Dbz 1 (Garlic Jr), i ten film z Janembą :P .
Najśmieszniejszy moment: Film z Janembą, jak Herkules rozprawia się z zombiakami i nadlatuje taki gostek z jakimś piskliwym okrzykiem i moment ochmielenia Gohana w Dbz 1 :D .
Najgorsza postać: Pan (wkurza mnie ta małolata tą swoją niezależnością)
Najlepsza saga: Buu Saga
Najlepsza gra: Legacy of Goku 2 (niedługo jest Buu's Fury)

Oprócz tej anime uwielbiam też Love Hina (Su-chan WYMIATA w całym M&A).

Behemut
21-10-2004, 22:00
Temat chyba do usuniecia... :`(

Chyba, że coś z tym zrobicie...

Khan
21-10-2004, 22:07
Hehe Jestem EXfanem tego czegoś.

Z filmow polecam: 'History of Trunks'. W Y J E B A N Y w kosmos prolog.

Z gier: Hyper Dimension - jedna z najlepszych naparzanek w jakie w zyciu grałem.

A co do dubbingu: Ktos powiedział ze fajnie brzmi francuski głos Vegety. - Wierzmi japonski brzmi jeszcze lepiej. (szczegolne jak Księcio sie 'irytuje')

Terazjuz tego nie oglądam. Ale przyznaje ze fajnie było. :D

Radek 666
21-10-2004, 22:29
A mi się podobała walka Goku z Frezerem :) .
Moja ulubiona postać to... Genialny żółw :p :p :p . A tak na serio to najbardziej lubie chyba Vegete.
Co do gier to ja grałem w dodatek do Countera Dragon Ball. Fajnie z braciakiem grałem. Ma 10 lat. Jak go opykałem (Bo to nie było wcale trudne) wkurzał się i walił klawiaturą w monitor 8o .

noxlif
22-10-2004, 11:13
DB ROX!!!! Jak leciało na RTL potem na TVN7 to wszystko oglądałem, ale potem przestali puszczać, i się zapomniało wiele nazw itd. :( No ale wciąż jestem fanem!
Najlepsza postać:Goku zcalony z Vegetą, albo te obydwie, ale tylko jak współpracują.
Najlepsza seria: BDZ
Najlepsza saga: Buu, ale wszyskie CooL!
Najlepsza walka: 1-Goku vs Freeza- achhhh ta przemiana w SSJ1, 2-Goku vs Buu-achhhh ta przemiana w SSJ3, 3-Goku zescalony z Vegetą, kiedy byli SSJ4, kontra (zapomniałem nazwy pedała) alw wiecie o co chodzi w, w serii DB GT. :)
Najgorsza postać:Herkules-szczególnie na początku, jak był taki pewny siebie...

Chyba ściągne z Kazzy jakieś kinówki :P

rafal<vaviec>
23-11-2004, 20:59
to byla frajda i podniecenie . 1-3 klasa podstawowki nic sie nie robilo tylko sie siedzielo przed teleizorem cos ok 15 , zbieralo sie karty , a na przerwach tylko sie walczylo kamehamehaaaahaha albo big bank attack uzywane przez vegetę . pamiętam wszystkie postacie songo songo kan(pisze jak sie mowi ale wiem jak sie piszą) vegeta , bulma , krilan , yamcha , videl no i oczywiscie piccolko moim zdaniem najlepsza byla właśnie ta postać
naj;lepsze walki:songo-frezer vegetto-buu majin buu-songo super 17-cala banda seria -- Z ach to byly czasy pamietam jeszzce konkurencje pokemona jakk bym sie rozpisywał to bym nie skończył tego posta chciałbym żeby to znowu było w telewizji

Tibiańczyk
23-11-2004, 21:16
Taaaaa DB to bylo cos ,gonilo sie ze szkoly siadalo przed TV i RTL7 wlaczalo. Mi najbardziej sie podobaly przemiany SSJ. Kupowalo sie masy chipsow z nadzieja ze trafisz jakas dobra karte ;d;d;d;d

joey
23-11-2004, 21:31
z gierek najlepsze były: Budukai
najlepsza postać: super jakiś tam ŻÓŁW (ten zboczeniec)
najgorsza postać: eee? Radim(nie wiem jak to się pisze :P) bo robi dla frezera
najlepsza seria: "Z" (z tatą oglądałem :P)
najgorsza seria: "GT" (takie łe.... dziwne kolorki:P)
najlepsza walka: z BuBu (ze wszystkich bede miałem) i Hercules vs Cell

Matheous
24-11-2004, 13:07
Heh akurat do Vegety najbardziej mi pasuje ten francuski-japonski niezbyt(oglaldalem gdziestam po japonsku, nie pamietam gdzie:P) a niemiecki to totalna pomylka;)
A wogole to Radditz tez calkiem fajny byl-co prawda slaby:P ale podobny z wygladu do Vegety, z charakteru TROCHE tez[ale ksieciem to on nie byl:)]...Jakby pozyl dluzej to bylby calkiem ciekawa postacia:)
A walka Goku z Freeza nie przypadla mi do gustu... Po 1sze Freeza 4 wygladal jak transwestyta(ta szminka!!! I to wkladanie palca wskazujacego do ust:P), pedal czy inne cos takiego... I taka dziwna ogolnie:)
Ech teraz to ja ani nie szukam po necie info o DB ani nic... Niby sie tym nie interesuje... Ale jakby znowu zaczelo leciec to bym ogladal na 1000%:) Tylko chcialbym zeby lecialo tylko w weekendy, bo w ciagu tygodnia to szansa ze nie bede mogl ogladac i full zalamka:P

Adaras
24-11-2004, 15:24
DB forever ;) Serię anime oglądałem wiele razy, ale, co tu kryć, jest okropna (w powównaniu do mangi). Jednak cieszę się, bo na półce mam 42 tomy DB (wszystkie jakie wyszły), ładnie ułożone w 2 kolumny. Właśnie zaczynam czytać po raz dwudziesty ósmy całą serię =]

Polny Lowca
24-11-2004, 20:44
Ja tam wole mange manga jest lepsza bo tam sa orginalne nazwy.Miasto Herkulesa??dupnie brzmi o wiele lepiej jest Satan City:P

Ulubiona gra:Mugen 2 z 100 ilomas postacimi
Ulubiona postac:Trunks i Future trunks i mini trunks(duma vegety) i vegeta:P(a i jeszcze moj ulubiony maly gohan SSJ2 w walce z celem.
Najgorsza postac:Evul Shenlong #3
Najelpsza saga:Sayjan saga,Cell saga,Buu Saaga (trunks :P)
Najlepsza seria:Z
Najgorsza seria:GT
Najlepszy atak:Big Bank Atack i Fala Oigong chyba nie pamietam (ta vegety co nia cella mial rozwalic)
Ulubiona walka:Gohan VS Cell
Najsmniejszejsza postac:Satan

Pisal bym jeszcze duzo Ale mi sie Niechce

Adaras
24-11-2004, 21:12
Coś dla fanów DB i MU =]

http://img.photobucket.com/albums/v452/Adaras/kamehamehaplx.jpg

Dark Brozyn
30-08-2006, 22:21
Może najlepszym rpgiem okaże się MMORPG o dragon ballu ?

http://www.dbo2.pl/site/portal.php

start jest 1 września więc jeszcze każdy ma szanse

Trenei
30-08-2006, 22:42
Odswiezyles temat sprzed 2 lat wiesz? Idiot.