zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Poradnik: jak oglądać mecze przez internet...

Madrid'ista
10-09-2006, 09:21
Zdecydowałem się napisać ten poradnik... ponieważ uwazam,że na tym forum na pewno znajdzie się ktoś kto jest zainteresowany piłką nożną..

a Więc zaczynamy..

Najpierw jest nam potrzebny program... do oglądania meczy.. a więc wchodzimy na http://www.soccerlive.tv.pl/ w dziale download znajdziemy.. pare programów .. ja osobiście polecam program Sopcast albo Tvants... ale narazie nie ściągamy zadnego z programów bo nie wiemy jaki mecz na jakim programie bedzie transmitowany.. w tym celu wchodzimy w dziale Mecze Piłkarskie np w dzień Niedziela.. i wyskakuje nam coś takiego >> http://foteka.pl/pokaz.php?id=5039 szukamy meczu który nas interesuje np Milan vs Lazio ... w oknie meczu.. mamy kilka odnośników Play ale kilikamy tylko na ten pod którym jest nazwa programu,który mamy zainstalowany.. przykładowo Tvants.. sciągamy ten program instalujemy.. (w zadnym wypadku proszę sie nie przejmować,ze jest po chińsku) bo to nam w ogóle nie przeszkadza.. następnie wchodzimy w rozpiskę meczów na dany dzień czyli taki jak pisałem wyżej>> niedziela.. i klikamy odnośnik play przy meczu Milan vs Lazio.. oczywiscie ten odnośnik pod którym jest nazwa programu.. który zainstalowaliśmy

Nastepnie otwiera nam się program... odrazu włącza się kanał gdzie będzie transmitowany mecz.. nastepuje buforowanie... i pojawia się obraz i glos.. oczywiscie glos zależny jest od kanału.. jeśli np mecz będzie transmitować tv Guangdong to komentarz będzie po chińsku :)...

myśle,że wszystko napisałem zrozumiale.. jeśli ktoś ma jakies pytania.. zapraszam na gg 1126639 ( nie pisać na pw ):cup:

Ksabi
10-09-2006, 10:44
Dzisiaj o 19 wyprobuje, jesli sie uda, bedziesz mial u mnie duuuzego plusa ; ).

Madrid'ista
10-09-2006, 10:49
Gwarantuje powodzenie :)... oczywiscie szybkośc transmisjii zależy od neta jakieogo masz.. czy ci się bedzie ścinało czy nie :))... o 19 to chyba Levante vs Real.M

Szkut
10-09-2006, 11:24
Czy to jest legalne?

Wald_Kerius
10-09-2006, 11:45
Jaki net do tego jest potrzebny? Neo 256 starczy?

kaczi
10-09-2006, 11:46
Moja siostra się w to kiedyś bawiła, ale cięło..

Madrid'ista
10-09-2006, 12:23
kazdy net jest dobry.. to zalezy ile ludzi zwali się w danym momencie na jeden kanał i wtedy będzie się ścinało :D... czasem jest tak ze jakis mecz jest transmitowany.. tylko na jednym programmie i jednym kanale.. to wtedy trzeba miec dobry net zeby w ogóle wejsc na kanał :D... ale rzadko są takie sytuacje.. więc mysle ze powinno być git...

Lever
10-09-2006, 13:05
A da sie na tym oglodać mecze pilki ręcznej np Niemieckiej Bundesligi?

Madrid'ista
10-09-2006, 13:27
Myśle ze tak w niektóre w tygodniu.. są mecze siatkówki.. koszykówki.. wyścigi itp.. ale dokładnie nie wiem musisz się zapoznać .. na stronce >> http://www.soccerlive.tv.pl/
wejdz na forum i zapytaj :D.. mnie interesuje tylko i wyłącznie piłka nożna .. więc co do siatkówki nie jestem pewien..

Buzk@
10-09-2006, 13:53
Ja o 14:30 wyprobuje meczyk Wisła-Pogoń
Jak bedzie dzialac to chyba ze szzcescia sie porycze;(
Bo bede mogl nareszcie ogladnac mecz a nie np. Na wspólnej :p
Aha i jeszcze jedno czy tam komentuja po polsku??

Madrid'ista
10-09-2006, 14:39
jeśli bedziesz oglądał polską ligę to nie wiem.. ale słyszałem ze komentarz jest polski.. natomiast wszystko inne czyli np Liga Włoska,Hiszpańska,Angielska itp .. nie po polsku.. ( chinski,angielski,francuski)...
pozdrawiam

Szkut
10-09-2006, 16:11
Sprawdzal to ktos oprocz autora?

Ogórkowy
10-09-2006, 17:46
Bufuruje sie bez końca -,- No ale mam nadzieje ze pójdze :D

Ksabi
13-09-2006, 14:28
Na moim neo 512 działało bardzo dobrze, polecam w szczególności program PPStream i oglądanie meczów piłkarskich tudzież innych transmisji przez niego, ponieważ wg mnie jest najlepszy.

Jakość obrazu była na poziomie średniego telewizora, więc nie było źle - dałem radę odróżnić piłkę od zawodników w białych strojach, a więc sami widzicie ;]

Polecam.