PDA

Pokaż pełną wersje : Blokowanie Dragona !

Wizardek Leader
19-08-2004, 23:41
Proszę Was Pomóżcie !
Tak - Wiem że są już takie tematy ale proszę Was napiszcie mi wszystko jeszcze raz.

Jaki level potrzebuje na Blokowanie Dragona, jaką broń należy użyć, ile BP Uhow.

Z góry Dziękuje.

Jestem 25 60/60 Level Knight czy dam radę blokować Dragona z 3 Bp UH ?

blackregis
19-08-2004, 23:55
hmmm... Wszystko zależy kto będzie go jeszcze bił, podaj klasę i level tej postaci o postaram sie pomóc... Poza tym, te 3 bp uH to na cały hunt :D

Poza tym zajrzyj tutaj http://www.tibia.pl/forum/showthread.php?t=6794

Vanhelsen
20-08-2004, 00:56
Na tym levelu i skillach to spokojnie, ja już na 19 sie na draga z qmplem rzucalem ale szlo 2-3 uh na 1. Tylko muszisz zachowac pare praw:
-Miej uha tuz na sobie, ja raz uhnolem sie na 1hp :P
-Załatw se pare dragon neacle (zawsze 1o% hp wiencej)
-ZAWSZE ale to zawsze stój na skosie
-Rub ruch jako drugi, po dragu. tzn: Stojisz na skosie, drag sie rusza i dopiero po ruchu draga ustawiasz sie na skos (wielu mojich qmpli zarywało od f-wave bo ruszali się przed dragiem)

Jak blokujesz 1 draga to podejdz do niego (byle nie na wprost) i trzymaj go na odpowiedniej odległości od pallka/maga.

Jeśli zabrałeś się za 2 dragi to najlepiej podbiegnij donich między nimi a potem slalomem unikaj stania na wprost i skupcie isę na 1 dragu (pall/mag nawala draga A a ty latasz wokul niego i ciągniesz za sobą draga B ).

W teorii to morze wyglądać strasznie pogmatwane ale w praktyce jest to proste

Zygfryd
20-08-2004, 09:59
Popieram Wieszoka, bo napisal tak jak trzeba ;) Jak sie bedziesz do jego rad stosowal, to masz gdzies 50% szans wiecej na przezycie :)
Jezeli chodzi o blokowanie to twoja postac jest juz wystarczajaca, chociaz przydalby sie 30~ lvl, zeby uhac sie na koncu zielonej/poczatku zoltej bez obawy o zycie :) Chociaz jak czasami mam czerwona, ale to chyba dlatego, ze strzelam jeszcze z hmm i nie nadazam jak posci kombo :P
Postac masz do blokowania dobra, ale przydalby sie bolter z 70~ distem (najlepiej) i sorc/druid z gdzies 40~ mlvlem. Wtedy na smoka (gdybys nie obrywal z wave, co nie jest trudne :P ) tracilbys ja wiem.. 1-2 uhy :) Zalezy tez czy szalony czy nie (duzo gfb jak szalony). Z lapy od smoka nie dostaje sie duzo moim zdaniem, ja dostalem za 60~ maksymalnie, wiec amulet na ogien mile widziany jako maly dodatek :)

Wizardek Leader
20-08-2004, 12:15
Dziękuje Wam bardzo ,wybieram się na smoki z 2 Sorcami 22 Level i 15 Level, tylko jedna rzecz mnie męczy jakiej broni użyć 1-ręcznej i tarczy czy 2-ręcznej ?

Jeszcze raz Dziękuje Wam Wszystkim.

Klugger
20-08-2004, 13:26
Jeśli blokujesz draga to tylko z jednoręczną bronią + dobra tarcza. Broni dwuręcznych używa sie w czasie solowania draga. Powodzenia :)

Wopahos11
20-08-2004, 14:18
hmm.... moim zdaniem bys go przyblokowal ale bys wiecej stracil niz zzyskal ale mozesz sprowbowac ale co do sprzetu musisz miec 1 reczna bron i dobra tarcze. a jak chcesz draga solowac to musisz miec gs-a albo inna bardzo dobra bron.

McCooper
20-08-2004, 18:52
Lvl: 200
Broń: miotla
Bp Uh's: ok 500

Pozatym poskilluj do 65/65 lub 70/70 i mozesz go blokowac z niecalym bp uhow.

Dechsta
21-08-2004, 09:16
25 lvl bloknie smoka , tylko staraj się stac na ukos od niego , zejdzie ci kilka uhuw , zalerzy z kim przyjdziesz !

*M*A*R*C*I*N*
21-08-2004, 09:48
Siemka

Moim zdaniem dasz rade na 100% ja blokowałem dragi na 20 lvl z tower shieldem , fs , k-set , c-helmet skilla 55/53 i tracilem na to z 10 uhów max

aha powiedz mi jescze jaki masz eq

narqa

Krzyzak-
21-08-2004, 18:35
Na 25 lvl i ze skillsami 60/60, i z 3 bp of uh, to mozesz solowac dragi, zalezy jeszcze jaki masz stuff. Moj kolega 23 lvl knight, 50/50 (teraz chyba wienksze) to na 1 dragona zuzywa srednio 3-5 uhy jest bierze smoka na solo. Ja na druidzie sam sobie blokowalem na 20 lvlu i walilem w smoka z hmm lub sd. Niezuzywalem ni 1 uha, chyba ze mana mi sie skonczyla, na smoki to najlepiej chodzic z magic shieldem.

Krzyzak-
21-08-2004, 18:36
Proszę Was Pomóżcie !
Tak - Wiem że są już takie tematy ale proszę Was napiszcie mi wszystko jeszcze raz.

Jaki level potrzebuje na Blokowanie Dragona, jaką broń należy użyć, ile BP Uhow.

Z góry Dziękuje.

Jestem 25 60/60 Level Knight czy dam radę blokować Dragona z 3 Bp UH ?
Na 25 lvl i ze skillsami 60/60, i z 3 bp of uh, to mozesz solowac dragi, zalezy jeszcze jaki masz stuff. Moj kolega 23 lvl knight, 50/50 (teraz chyba wienksze) to na 1 dragona zuzywa srednio 3-5 uhy jest bierze smoka na solo. Ja na druidzie sam sobie blokowalem na 20 lvlu i walilem w smoka z hmm lub sd. Niezuzywalem ni 1 uha, chyba ze mana mi sie skonczyla, na smoki to najlepiej chodzic z magic shieldem.

McCooper
21-08-2004, 19:54
na smoki to najlepiej chodzic z magic shieldem.

Tak a knight moze to uzywac ?_?
----------------------------------------
minusy bylyby mile widziane

Mas
29-08-2004, 16:22
Dasz rade bez problemu . NAjlepiej jakby smoczka bil jeszce pal.
tylko stoj na skos od draga zebys z firewave nie dostal:P