PDA

Pokaż pełną wersje : Dlaczego podczas blokowania ludzie noszą tylko shield a w 2 ręce nic...

lolek_szadoł
22-08-2004, 21:18
Więc tak... kilka dni temu zobaczyłem SS jak taki jeden hi lvl blokuje demona.... ale jak...

MIAŁ NA SOBIE TYLKO SHIELD (Mastermind shield) (ofc. caly set i hełm miał, butki też) ale 1 rękę miał wolną!!! - czemu....? przecież gdyby włozył chociaż takiego Fire sworda to już 20 def więcej i zeszłoby mniej UH....

Czy chodzi o to że liczy się tylko def. tego co ma więcej defence puntów...? [czyżby było tak że jeżeli nosze FS's i Mastermind shielda to liczy się tylko defence shielda a u sworda liczy się tylko to zeby mieć czym atakować???]

Czy może chodziło o to żeby szybko przerzucać na kusze??? - TO BYŁ PALLADYN

HELP PLZ:D

Vanhelsen
22-08-2004, 21:32
Prawdopodobnie był to ten drugi powud choć może poprostu niewzioł sworda ??

Luka
22-08-2004, 22:02
Z tego co wiem to liczy się tylko atak tego przedmiotu ktory ma wyzszy def. tak więc jak masz mastermind shielda i FS'a, to tak jak sam napisałeś liczy sie tylko def. shielda. Jestem tego pewny na jakieś 90% (Tak wynika z moich własnych doświadczeń)

Villen
22-08-2004, 22:11
Jezeli to byl paladyn to najprawdopodobniej mial 1 reke wolna zeby miec mozliwosc szybkiego "przejscia" na kusze.Zobacz Paladinke,on w jednej rece ma demon shiled(bardzo lekki zreszta i sporo def dzieki temu wezmie wiecej boltow i runek) a druga wolna,w bp zawsze ma kusze.Wniosek nasuwa sie sam chcociaz nie wiem po co zadawales te pytanie skoro sobie sam odpowiedziales.

@Down

Skoro ma MMS to raczej ma spory lev i byloby glupie branie wluczni do blokowania.

RozDusz
22-08-2004, 23:46
a pod demonem nie zauwazyles wluczni czasem moze akurat mial wlucznie wywalono wpotwora

wazz
23-08-2004, 16:38
eeee imo def broni tez sie liczy bo po co takto swordy mialby wiecej def?? zaden knight by nimi nie walczyl a jednak wiekszosc osob wibiera wlasnie swordy....

Chomikvader
23-08-2004, 17:12
Z tego co wiem to liczy się tylko atak tego przedmiotu ktory ma wyzszy def. tak więc jak masz mastermind shielda i FS'a, to tak jak sam napisałeś liczy sie tylko def. shielda. Jestem tego pewny na jakieś 90% (Tak wynika z moich własnych doświadczeń)swieta prawda liczy sie tylko ten WIEKSZY def

btw. zapraszam tutaj: http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=9709

ponczus
24-08-2004, 11:50
Hmmm najprawdopodobniej powodem było zwiększenie szybkości przerzucania kuszy (tylko jeden przedmiot), chociaż nie można wykluczyć tego iż nawalał z speara. Wbrew pozorom Speary nie są takie słabe, dmg z nich jest porównywalny do dmg z boltów, tylko że mają mniejszą szansę na trafienie. Może koleś wybrał się spróbować kilnąć demona z samych włóczni (sam dla jaj szedłem z włóczniami i tarczą na smoki, okazało się że tracę jednego uha więcej na smoka niż kiedy używałem boltów).

hide
24-08-2004, 21:11
@chomikvader:
a odjac ci reputacje > : ) juz bylo wiele razy wyjasnione, ze def broni sie liczy... a pewnie i tak chodilo i szybsze wziecie do reki kuszy [co zreszta wszyscy napisali...]

Vizjerej
24-08-2004, 22:03
Już tyle razy było mówione że się liczy.

*M*A*R*C*I*N*
27-08-2004, 00:19
Ale moze on jak blokowal mial ice rapiera i jak walna to mu zniknol
poniewaz gdy sie wali z ice rapiera to po pirwszym hicie znika jak
kazdy wie .

widzicie nikt niewpadl na ten poomysl co ja wiec + do mnie plz

narqa

caoxsude
27-08-2004, 15:40
Ale moze on jak blokowal mial ice rapiera i jak walna to mu zniknol
poniewaz gdy sie wali z ice rapiera to po pirwszym hicie znika jak
kazdy wie .

widzicie nikt niewpadl na ten poomysl co ja wiec + do mnie plz

narqa

TAK TAK PALADYN ICE RAPIERAMI NAWALAŁ .....
Na pewno miał tylko tarczę żeby szybko zmienić na kuszę :/ chyba ze runy chciał robić :P

/\/\ienki
27-08-2004, 17:26
amagad nie mial po to zeby zmienic na kusze tylko po to ze nie potrzebny mu byl miecz
Liczy sie tylko def z przedmiotu ktory ma wiecej DEF dlatego 2 tarcze np. nic nie daja, wiec jesli mial by fs zajmowalo by mu to reke i capa bo i tak nic to nie daje w sasiectwie mms!

caoxsude
27-08-2004, 17:46
amagad nie mial po to zeby zmienic na kusze tylko po to ze nie potrzebny mu byl miecz
Liczy sie tylko def z przedmiotu ktory ma wiecej DEF dlatego 2 tarcze np. nic nie daja, wiec jesli mial by fs zajmowalo by mu to reke i capa bo i tak nic to nie daje w sasiectwie mms!
Co do defa już nie raz było pisane !!!!!

Bal Ur
27-08-2004, 22:10
Chomikvader myśmy już sobie dyskutowali na temat tego czy się dodaje czy nie, w temacie do którego dałeś link. I nadal nie wyjaśniłeś skąd ta bzdura została wyssana czy z palca u ręki czy nogi. ;)

Co do tego, że "jedna ręka wolna" to dlatego, że jest paladynem i szybciej na kuszę się zmienia.

Jakiś *M*A*R*C*I*N* wali coś o Ice Rapierze. Widziałeś żeby jakiś paladyn walił ze swordów na przyzwoitym poziomie? Zdarzają się czasem jakieś odchyły tego typu, ale tacy kolesie nie osiągają wysokich lvl.

A to dedykuję wszystkim którzy pieprzą o dwóch tarczach i takie tam.
Dwie tarcze nic nie dają bo kiedyś na blokowanie knight brał dwie tarcze i miał lepszy blok, ale to zostało usunięte i dlatego to nic teraz nie daje. I nie ma to nic wspólnego z wiekszym def.
Teraz można brać dobrą tarczę i broń która ma siłą rzeczy mniejszy def ale zawsze jakiś def się dodaje. WIĘC SIĘ DEF BRONI I TARCZY DODAJE.

Słyszałem, a raczej przeczytałem tu na forum kiedyś taką teorię, że tarcza to też broń tylko o ataku równym 0 :) . Więc atak jest brany z broni, a def z tarczy. TOTALNA BZDURA.
Chciałbym zauważyć, że każdy przedmiot to jakaś tam część kodu programu o różnych właściwościach reprezentowanych tylko przez ładną grafikę którą my oglądamy.

paul86
27-08-2004, 23:39
@Bal Ur

Nic dodać nic ująć (+dla Ciebie :) )

Do tematu

tak jak juz wiekszosc pisala tylko tarcze mial palladyn po to aby zmieniać szybciej kusza-tarcza :)

Cymcymek
28-08-2004, 01:09
Hmm. Jak ja byłem na demonach to blokował mi je 115 palek i miał tylko tarcze na sobie. Po jakimś czasie porzyczył bright sworda od mojego znajomego. Tak to u mnie wyglądało.

Bal Ur
28-08-2004, 09:10
Nikt tu nie napisał, że paladyn nie może używać mieczy itp.
Może, ale tylko tak dla zwały bo w broni kontaktowej awansuje wolniej niż rycerz. Pozatym jeden punkt więcej w statystykach to zawsze coś no nie. ;)

wazz
28-08-2004, 15:02
WIĘC SIĘ DEF BRONI I TARCZY DODAJE.

no wlasnie... dlaczego mialby sie nie dodawac? przecierz prawdziwi rycerze mogli blokowac ataki takze bronia ;) nie tylko tarcza :) (mogli tez atakowac tarcza :P:P:P ale to juz inna sprawa :))

Angelus
28-08-2004, 18:40
Ja mam inny pomysł ...
Podchodząc do tematu nieco na luzie proponuję taki wariant :
Ten palek miał wysoki level , albo bardzo wysoki level.
W ramach relaxu , dla własnej przyjemności i aby zaimponować kumplom
mógł owego demona nawalać z łapy i sprawdzić jak długo wytrzyma.
Potem wezmie uha i spox , wali normalnie.
A kumplom pokaże fotkę i powie , patrzcie i podziwiajcie , walczę z demonem na pięści ....

caoxsude - plus dla Ciebie , masz wspaniały avatar !!!

blackregis
29-08-2004, 18:24
...do wszystkich co mówią, że def broni się nie liczy i nadal nie chcą wierzyć...
jesli by tak było, to po co istniałaby broń zwaną Bright Swordem?! Jeden atk więcej, nic prawie nie zmienia... A BS jest droższy od Fs-a prawie trzy razy...

Szkodi Sunrise
29-08-2004, 18:56
No dobra. Co jak co ale raczej i ten defending i ten sie liczy. Po co w takim razie bylby ekwipunek jezeli mielibysmy tylko np masterminda i sworda i byloby ok? To po co bylby nam jakis ekwipunek jak c-set czy cos? A moze ten facet ktory zrobil skrina zrobil to poprostu dla "szpanu" aby pokazac sie przed kumplami jaki on nie jest wielki?

Arthi
29-08-2004, 19:15
...................
a nikt nie wpadl na to ze po prostu zlapal chetke zeby se bloknac demona wiec pozyczyl na chwile tarcze od blokera.........

Gandalf-maniak
31-08-2004, 11:40
Przy shieldingu liczy się tylko to co ma wiekszy def. i nic poza tym. Po co opowiadacie bzdety jak nie macie o tym pojęcia. Ja znam badania (:P) nad tym i wiem. Na przykład jak masz samego dwarvena i shieldujesz coś (mocnego, bez zbyt dużej ilości arma na sobie), potem łapiesz za fs'a i nie ma na pewno żadnej róznicy! Dziwie się, że pal blokował demona. Napewno nie był to test server?

bs jest droższy od fsa 1,5 razy a nie 3 razy (nie licząc supernowych światów), ponieważ jest dużo trudniejszy do zdobycia(z tego co wiem jest tylko w jednym quescie). A arm działa niezależnie od shieldowania i chroni przed obrażeniami gdzy cios nie zostanie "zshielowany". Im go więcej, tym lepiej, niezależnie od częsci ciała na której jest go więcej.

To, że łatwiej Chwić kusze w takim wypadku to chyba wyjaśnione? :P

Defragment
31-08-2004, 17:36
@re up
A skąd ty masz informacje. Podaj jakieś źródła dla porównania.