zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Moje Grafiki ~>

Feeix
17-10-2006, 11:01
W Tym temacie bede umieszczał swoje prace. Niedawno zaczołem swoja przygodę z PS więc mile widziane bedą posty z tym co mam poprawic albo jakies linki z tutkami. Chetnie przyjmę zlecenia na avatary , sygnaturki , userbary itp.

1.
http://img132.imageshack.us/img132/6231/boomra3.png

2.
http://img241.imageshack.us/img241/5362/efekt1qt3.png

3.
http://img132.imageshack.us/img132/3430/efekt3av1.png

4.
http://img136.imageshack.us/img136/8203/efekt2zu8.png

5.
http://img136.imageshack.us/img136/55/efekt5si3.png

6.
http://img176.imageshack.us/img176/6950/ipodwz8.png

7.
http://img176.imageshack.us/img176/1782/papiertt4.png

I to wszystko dzis moze dodam cos jeszcze :)
Komentujcie !!!!

DDoS
17-10-2006, 11:45
Jedyne, które mi się spodobało to ostatnie 8, od 1 do 5 przypomina mi efekty wizualne z Winampa ;D, na 7 mogłeś zrobić jakieś ciekawe znaczki imitujące pismo. Rób dalej.

Neaniver
17-10-2006, 12:25
A mi się nie podoba, wygląda to jak jakies nie wiem, pierwsze prace czy coś.

Jackiew
17-10-2006, 14:47
Prawie wszystko to prace z tutoriali (i pod i kartka papieru 100%) i do tego jeszcze badziewnie wykonane.. żenada -.-

MKM
17-10-2006, 15:53
Do tego, o ile sie nie mylę zucone 2 brushe i pokolorowane... wysilił byś się troche..

Feeix
17-10-2006, 17:36
New :

http://img172.imageshack.us/img172/5082/sygngr4.png

KOMENTUJCIE !!!!

Feeix
17-10-2006, 18:57
Adobe Photoshop CS 30 dniowa wersja :P napewno na google.pl znajdziesz.

Shanhaevel
17-10-2006, 19:28
@up
Omg, PSa się nie da krótko wytłumaczyć, to nie jakiś tam MS Paint...

Jackiew
17-10-2006, 19:44
Po pierwsze napie jest cos takiego jak "spolszczenie" - jesli nie wiedziales trzeba bylo poszukac..

Po drugie chcesz sie nauczyc to jest cos takiego jak tutorial "podstawy ps'a" - jesli nie wiedziales trzeba bylo poszukac...

a to wszystko sponsorowane przez google.com

Po trzecie napie, nie podnos reki na osoby powyzej twojego IQ, bo moga Cie one zrownac z ziemia..

Po czwarte, wyzwanie rzucasz grafikowi (artyscie czy nie artyscie- grafikowi) a nie psu.. wiec po pierwsze spytaj czy przyjmuje on wyzwania, po drugie popros a nie rozkazuj

Po piate, naucz sie ortografii.. rozumiem jeden czy dwa bledy, ale 10 to juz przesada.. i nie tlumacz sie pospiechem czy innym kałem.

Master się odezwał..

Tu moge przyznac Ci racje.

Shanhaevel
17-10-2006, 19:52
@Jackiew
Przestań, zawstydzasz mnie... :P

Master się odezwał..

Żebyś wiedział. Na kolana buty mi polerować...

Weź koleś czytaj a potem sie wypowiadaj napie..

Oooo, wiem, jak powiedzieć, żebyś zrozumiał:
1. Włącz PS
2. Zrób rysunek
3. Zapisz
4. Wyłącz
5. Walnij se w łeb młotkiem. Ciężkim.

idz sie prześpij

Czy po tej drzemce będę równie mądry jak ty, misiu, bo mnie zawstydzasz swoją błyskotliwościa, ortografią?

EDIT:

Boshe, dziecko neostrady -,,-

KUR, BRAWO! PRECYZYJNA AUTODIAGNOZA!

Nie używam polskich znakow jesli nie zauwarzyles a oprocz tego nie zrobilem ani jednego bledu (jesli sie myle to sry)

LEŻĘ I KWICZĘ!!! Pewnie masz jakieś dysmózgowie, dysleksję itp.? Spoookoo, nie jesteś sam w tym kraju...

Po drugie poprosilem o krotka informacje bo nie chcialo mi sie sciagac spolszczenia..

To niech ci się zachce, nikt za ciebie robił nie będzie...

Takis cwanish na forum? Zagadaj na rl

OK, jutro o piątej w piaskownicy! Możesz przyjść z babcią/mamą/siostrą... Może mają większe jaja od ciebie...

Ale ok, już milczę.

Jackiew
17-10-2006, 19:55
Sprawdz pierwszy twoj post ze slownikiem i cofnij to co napisales.. nie chodzi mi o polskie znaki...

a jak czegos Ci sie nie chce robic to juz Twoja wina.. w ostatecznosci popros.. bo nie mowisz do psa - a chamstwa nie znosze.

Jesli nie wiesz co to dziecko neostrady to przymknij usta (nie bede mowil brzydko bo juz warna chycilem)..

A co do rl'a .. mmm smialo :D ja tam sie nie boje :D:D

Barpaq
17-10-2006, 19:58
Nawet nawet.. Ale podobają mi sie ;] ocena : 4 B)

Feeix
17-10-2006, 19:58
Zrubcie sobie inny temat do klutni , nie chce miec smietnika w temacie -.-
i PS nie da sie w skrucie opisac masz olówek i nim rysujesz.

Shanhaevel
17-10-2006, 20:03
@Feeix
Ciii, bo cię zaraz zjedzie, że masz czelność mu nie tłumaczyć...

Ontop:
Grafiki nawet fajne. Podoba mi się 2, 4, 5. Reszta gorsza, a papier zbyt sztywny...

@up
=O Aż się ciebie zląkłem. I pragnę nadmienić, że to TY, lolku, zacząłeś... I bądź o tej piątej w piaskownicy...

Feeix
17-10-2006, 20:05
Ehhh... Nayebek do ciebie to nie dociera co ? tak wiem ciezko jest zrozumiec zeby nie zasmiecac tematu. Najlepeij bedzie jak wyjdziesz i nie wrucisz ok ?-.-
Modki prosze o usuniecie nie wnoszacych nic do teamtu postów.

Komentujcie i dawajcie zlecenia :P

slawekmag
17-10-2006, 20:17
Shanhaevel jednym slowem żal.pl
=) Widać że Cie stary w dzieciństwie żucił i nie złapał =)

Na kolana i buty polerować?
Ty mozesh, na kolana i SSAĆ :baby:

EDIT: Niech nie podskakują, to ja tesh przestane ^.-
Napisałem to:
Gratuluję.

Jesteś idiotą.
Ale, nie wysłałem. Postanowiłem nie dokarmiać trolli:p :p

Prace? Średnie, same tutki

@edit
Nie zwruciłem uwagi na nick NAJEBEK. JEBEK rotfl!!111oneoneraz

Feeix
17-10-2006, 20:36
Nowa Praca :

http://img230.imageshack.us/img230/599/sygn234ri7.png

Nayebek
17-10-2006, 20:38
xxxxxxxxxxxxxx

Feeix
17-10-2006, 20:49
Ile jeszcze bede pisal ? -.- Od takich rozmów macie GG , PW , E-Mail.
Prosze Modków o oczyszczenie tematu z niepotzrebnych postów.

A tak do tematu :
Komentujcie i dawajcie zlecenia (nie mam cos pomyslów na nowe prace) :)

Radek 666
17-10-2006, 20:53
Tutki? to zrób lepsze..
O, zobacz jaką fajną grafikę zrobiłem:
http://dx.ampednews.com/images/content/6/content/0142/wallpaper_far_cry_01_1600.jpg
^^

Nayebek, weź ty nie udawaj tutaj kogoś inteligentnego i nie wylatuj z tekstami którymi obsypujesz kolegów w swojej szkole specjalnej, bo na nas to nie działa. Mamy się z czego śmiać, ot co :D.

@ontopic
Grafiki... Te pierwsze kilka to kilka minut roboty, nic trudnego. Nawet używając opcji na chybił trafił można takie coś zrobić ;).

A ten iPod i papier - gdyby nie tutorial byłoby to już coooś... Ale i tak jak na pierwszy raz to dobrze :).

Oceniam pracę na 7/10 - tak na zachęte do robienia następnych.

A zlecenie? Zrób kulę (coś w stylu takiej http://www.graveyard.yoyo.pl/templates/VereorSpiderMan/images/_orb.gif [by me ^^ {tutaj brzydko wygląda, bo ta wersja jest przystosowana do akurat tego miejsca na forum, zresztą zobacz}]), tylko zamiast krzyża daj pentagram, a co! :P

Feeix
17-10-2006, 20:53
Jutro postaram ci zrobic. Następna grafika nie zauwazylem jej wczesniej na dysku ;p (Ten efekt udało mi sie jakos bez zadnego tutka zrobic ;d):

http://img300.imageshack.us/img300/7024/efekt4oz4.png

Radek 666
17-10-2006, 21:01
Radek.. Naskocz =)
<hop> <hop> <hop>

Grafika prosta, ale efekt wygląda ładnie. A co do sygnatur moim zdaniem trochę za ciemne i brzydkie kolorystycznie. Taki 'zgniły' kolor niezbyt ładnie wygląda :). Ale ogólnie jest dobrze.

Lord Wardi
17-10-2006, 21:47
Dzięki, narazie ściągam. Program z pewnością jest po Angielsku, a więc mugłbyś przedstawić jakąś krótką instrukcje obsługi? :)
Nie znasz Photoshopa?! Człowieku! Nie znam cie... xD

@topic
Tutoriale...
Sam byś pokombinował...

Rethfing on Aldora
18-10-2006, 07:34
Srength & Will
Happy End is SuCkS

Srenght? Strenght chyba... Ale to tylko moje przypuszczenia ;)
Happy end is sucks - to chyba znaczy "Szczęśliwe zakończenie jest ssie", ale wiesz, rób z siebie pośmiewisko nadal ;)

Shanhaevel już dawno udowodnił swoją wyższość intelektualną i przestał tu pisać, ale jak znam życie, Ty odpiszesz mi coś ciekawego ^^

slawekmag
18-10-2006, 14:31
@Up znam photoshopa tylko nie zkojazylem na 1 rzut oka :)
/me leży i kwiczy
Ps. nuubki gówno potraficie
MUAHAHAHA
a skaczecie, przyczepcie sie do kogo innego przydupasy, mozecie mi possac niedojeby, mam z was polewke jak jasny skurwysyn 8o

/me leży na podłodze i kwiczy ze śmiechu. Po chwili opanowany stwierdza, że żal mu takich ludzi jak najebek. Bozia mózgu nie dała. Może chociasz musk dała.

żal

Co do prac, to ta ostatnia, ten efekt całkiem ciekawy. Radzę zmienić kolorki. Zrób coś od siebie, nie efekt;)

Pan i Wladca
18-10-2006, 18:40
@2up
Przestań robić z siebie pośmiewisko, Mod~~ come hier :D

@topic
prace się ładnie prezentują, ale zrób coś bardziej efektowniejszego tak żeby się na to godzinami patrzeć chciało :D

Feeix
18-10-2006, 19:36
Nayebek jak przeczytalem twoje posty to aż spadłem z krzesla to co tu wypisujesz to poprostu przyklad jaki z ceibie dzieciak :baby: . Inni dali sobie spokuj , a ty nadal odpisujesz beznadzijenymi tekstami jednym slowem ŻAL.

Jutro postaram sie cos zrobic :P

Feeix
18-10-2006, 20:18
New Praca :

http://img282.imageshack.us/img282/3818/planetawc1.png

Miała być kometa udeżająca w planete ale chyba cos nie wyszlo :P

Ashlon
18-10-2006, 20:47
Niestety, nie mam uprawnien, aby skasowac posty tego trolla, jednak bana wlepic mu moglem ;)

Radek 666
18-10-2006, 20:56
Jednak moje raporty dały skutek :>.

Ta nowa praca tez niezła. Tylko kometa wygląda jakby przelatywała obok planety, nie uderzała w nią. I jakiś wybuch by się przydał ;).

Kshaq
18-10-2006, 21:19
Co do pierwszych grafik od razu rzuciły mi się w oczy... Chwila namysłu... Tak wiem. Tutek na jednej ze stron. Albo tibia.xx.pl, albo myart.com( czy jakoś tak) lub z innej strony o photoshopach... Co do kolejnej pracy tej sygnaturki to jest po prostu robiona z jakiegoś tutka... Kolejna praca (ta z tymi wystającymi kolcami?) efekty zwykłe... Trochę może siedziałeś, ale naprawdę proste do zrobienia... Kometa... Uuu tu się posypią komenty. Moim zdaniem nie jest to uderzenia, a jakby to powiedzieć przelecenie komety obok planety?? Kometa powinna uderzyć a jak najwyższy punkt planety czyli mniej więcej w biegun jednak tak, aby ten niby wybuch w większości był na planecie... Jeśli chcesz zrobić to niżej nie uda ci się to ponieważ komata musiała by mieć inny kształt... W sumie ani plus ani minus. Pracuja dalej, czytaj tutki i próbuj robić sam coraz bardziej skomplikowane prace. Dodawaj efekty oraz mieszja kolory. Wtedy może coś z tego wyjdzie... :D

Radek 666
18-10-2006, 21:28
ponieważ komata musiała by mieć inny kształt...
Albo nie uderzać z 'prawej strony' tylko na środek (tak jakby leciała od nas [czyt. mnie, ciebie, Jasia, Małgosi, Zuzi, Zosi, Jarka, Michała (...) :P]). I tak jak już pisałem dodaj to tego jakiś wybuch ;).

PinGOnE
19-10-2006, 07:25
Co Wy wszyscy sie tak przysraliscie? Nie znacie innych slow niz "tutorial", albo "tutki" ? Zacznijmy od tego ze powstało juz tyle tutoriali i na takie tematy ze praktycznie kazda prace mozna posadzic o to ze zostala robiona dzieki "pomocy naukowej". Ja tez jak rysowalem bannery i backgroundy do jednej z gier [nie powiem jakieg (Pozdro Blacksun)], to pozniej okazywalo sie ze na necie jest pelno podobnych prac.

@Jackiew
Szczerze mowiac to ostatnio nie siedzialem na forum i nie mialem "przyjemnosci" widziec Twoich prac takze chyba nie jestes jakims extra znanym grafikiem. Skoro sam nie za duzo potrafisz to coś sie tak doczepił? Niech sobie chłopak rysuje, a nie od razu do niego z mordką wyskakujesz :/

@Shanhaevel
Ty tez chyba ostatnio jestes w stanie spoczynku ... daaaaaawno nie widzialem od Ciebie nic nowego co byłoby w miare dobre, a tez urzadziles sie tutaj jak pan i wladca.

Master się odezwał..
Żebyś wiedział. Na kolana buty mi polerować...
Taki master jak Ty to mnie wczoraj obszczekał i za nogawke ciągnął, a potem oblał jeszcze drzewo przy przedszkolu ...

Kshaq
19-10-2006, 15:13
@Radek666
Albo nie uderzać z 'prawej strony' tylko na środek (tak jakby leciała od nas [czyt. mnie, ciebie, Jasia, Małgosi, Zuzi, Zosi, Jarka, Michała (...) ]). I tak jak już pisałem dodaj to tego jakiś wybuch

Jak na środek to musiała by mieć inny kształt...

Dark Sven
19-10-2006, 18:58
Taki master jak Ty to mnie wczoraj obszczekał i za nogawke ciągnął, a potem oblał jeszcze drzewo przy przedszkolu ...
/me leży na podłodze...
Ogólnie prace w miare ładne jednak... Nie bardzo pasi mi takie... nic. Bo niczym konkretnym tego nie nazwiesz ;)

Neaniver
20-10-2006, 11:53

Żal. Widzę, że nie potrafisz dostrzegać ironii w postach innych użytkowników, a na Twój post jest po prostu chamski. Dzięki.

Shanhaevel
20-10-2006, 12:42
@up
Spoko, już mu na pw odpowiedziałem...

@ontop
Ta planetka jest spoko dla mnie, chociaż za mało widoczny wybuch, wygląda jakby leciała obok ta kometa... Ogólnie 8/10.

Feeix
28-10-2006, 14:38
Nowa Praca :
http://img241.imageshack.us/img241/79/miecz32zx5.png

Ancinek
02-11-2006, 19:14
Prace są ładne jak na początek...Pobwa sie troche z kształtami i z opacity itp....
Moja prace na początku były gorsze...Pierwszy post ostatnia praca 9/10...
A tak to pozostałe to Tutoriale (sam z nich kiedyś korzystałem) :)) ..Będę tu zaglądał co jakiś czas!

Feeix
07-11-2006, 19:36
New Praca :
http://img278.imageshack.us/img278/4055/miecz1234aa7.png

KOMENTUJCE !!!!:D

Eileen
07-11-2006, 20:15
Po pierwsze:
Panowie z pełnym szacunkiem proszę was o nie "dokarmianie trolli" (i w tym miejscu nie wskażę na trola, bo każdy z was widzi go zapewne gdzie indziej ;) ). Panów z wiedzą (MTA i kilku innych) prosić mogę jeszcze o odrobinkę wyrozumiałości i spokoju, bo ja wiem, że was na to stać :)

Po drugie - obrazki
Są one nienajgorsze, ale takie oklepane. Photoshop to niezwykle skomplikowane narzędzie i każdy w nim może odnajeźć swój sposób "bycia". Tutoriale pokazują nam sposób tworzenia innych - kopując go tracimy po części swój własny styl. Ja nigdy, ale to przenigdy nie robiłam prac z tutoriali - owszem, przeglądałam je i czasem wzorowałam się na nich tworząc swoje efekty, ale nigdy nie robiłam identycznie, ale przekształcałam je na swój sposób. Tutków nie radziłabym traktować jako "pomysł" na obrazek, ale jako pomysł na zastosowanie danej funkcji, czy sekwencji takowych funkcji. Spróbuj zrobić coś "mniej szablonowego", nawet przerabiając znalezione w necie zdjęcie (ja się tak bawiłam ostatnio z kilkoma zdjęciami i wyszedł mi fajny efekt przy łączeniu ich). Tutki niech dają ci "sposób", a ty ten sposób "używaj" gdy uznasz go za przydatny w danej pracy - np. wiesz, że korygując odpowiednio jednej pani zmarszczki i podkreślając jej oczy będzie wyglądac bardziej wyraziście i efektownie - wtedy możesz zerknąć na jakiś tutek z zastosowaniem np. łatek i już wiesz jakim sposobem to zrobić. Pokombinuj - to czasem się opłaca. I co ważniejsze - słuchaj dobrze krytyki, bo na niej się najwięcej nauczymy.

Pozdrowionka

Eileen Blue Rose

SirBorysu
14-11-2006, 13:37
fajne całkiem graficzki ale mógł bys sie postarac...
Sir Borysu

Arnisan
22-11-2006, 17:58
wiesz, tak Ci powiem ze lepiej rob to co robiles wczesniej niz swordy itp albo obrazki w 32x32, znacznie ladniej wychodza Ci grafiki w wiekszych rozmiarach i nie zwiazane z bronia. I taka rada, Eileen naprawde dobrze Ci radzi. Zaczynasz od przerysowywania/kopiowania jak to wiekszosc robi uczac sie, ale z czasem widzisz ze mozesz stosowac poznana wiedze w swoich pracach. tak jest wszedzie, w pixel artach sie wzorowalem na Elorynie i teraz swoje robie. tak naprawde wszystkie ksztalty sa oklepane juz i trudno cos wynalezc, ale nie mozna sie poddawac. W PS, mimo ze sam nie obslugiwalem nigdy (bo wszystko w paintcie robie :P), masz duzo mozliwosci i skorzystaj. Wez do serca rady Błękitnej Róży ;)

Pan i Wladca
22-11-2006, 18:42
Faktycznie zostań moze przy wiekszysz grafikach, a pixelarty pokazuj jak juz sie w nich wyrobisz.
Peace~~

SlotEk
22-11-2006, 21:37
Kto mi napisze jak uruchomic gimpa