zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Moje prace...

Kurnafix
20-10-2006, 18:25
Witam,
Postanowiłem umieścić tu swoje prace wykonane w Paincie. Bardzo go lubię, rysuję od 11 lat. Główną tematyką u mnie są samochody. Zazwyczaj sportowe. Miałem wiele prac, aczkolwiek płyta główna mi się rozwaliła... ale to długa historia. Na razie mam 2 obrazki. Zachęcam do konstruktywnej krytyki ;)

Pierwszy obrazek to samochód OFP -1. Łączy w sobie wszystkie style lat 50-60-80-90 ale najbardziej pasuje do lat 70'tych.
http://images2.fotosik.pl/211/f67ccfbc403ac963.jpg (www.fotosik.pl)

2gi samochód to bardzo ciekawy sportowy mały samochód, czyli coś dla energicznych kobiet ;) Przedstawiam ATI BANACH OFP - 2
http://images1.fotosik.pl/220/2ce49ec7f7837fb7.png (www.fotosik.pl)

A teraz mała próbka tego co umiem... a raczej wydaje mi się, że umiem.

Przerobiłem ten samochód...
http://images1.fotosik.pl/220/e5676f407e972a05.png (www.fotosik.pl)

Na ten w ciągu 10 minut :D

http://images1.fotosik.pl/220/5dd52e10fae40c02.png (www.fotosik.pl)

Jak się podobały samochody/ ;)

Avager
20-10-2006, 18:30
slabe i to bardzo ;/ . 4-5 minut nad jednym obrazkiem ?

Kurnafix
20-10-2006, 18:35
1 - nie zapominaj, że to Paint
2 - skoro mówisz, że to jest do kitu, to pewnie umiesz lepiej? Chętnie obejżę kilka Twoich prac, możesz je tutaj zamieścić.

MKM
20-10-2006, 18:37
4 kolory i same kontóry, żadnego cieniowania, ogólnie nic ciekawego, ściągnij sobie jakiś pożądniejszy program typu photoshop albo gimp, w ms paincie cudów nie zdziałasz.

Kurnafix
20-10-2006, 18:42
Mi nie chodzi o obrazek typu taki jaki masz w podpisie (bardzo ładny, gratulacje :D) Ale o czystą zabawę jaka płynie z tworzenia rysunków. Co do cieniowania, to w Paincie nie idzie, to co się dało zrobiłem, tj. rury, koła itp wycieniowałem. Dziękuję za radę ale chyba przy Paincie pozostanę ;)

Vrael
20-10-2006, 18:53
1 - nie zapominaj, że to Paint
2 - skoro mówisz, że to jest do kitu, to pewnie umiesz lepiej? Chętnie obejżę kilka Twoich prac, możesz je tutaj zamieścić.

Jesli ktos nie umie, to nie znaczy, ze ma sie podniecac byle gownem.

A prace sa takie sobie :p

Edit:

Down:
Nie chodzilo mi o ciebie, tylko o innych, ktorzy mogliby ocenic podobnie, bo ty to wiem ze pro i mastah w grafikach xD

Avager
20-10-2006, 18:53
Oki, Proszem Bardzom,

Jakie grafiki chcesz ? (moze bys tak wlaczyc przycisk "Szukaj", zaznaczyl opcje "szukaj tematow uzytkownika", wpisal moj nick... i gotowe ?)

edit:

Up:

Nie nawidze sie przechwalac, w glebi duszy jestem skromny... ale powiem, robie znacznie lepsze grafiki w paintcie -.- ... (Paint'a traktuje jak przedszkole).

slawekmag
20-10-2006, 19:07
Paint puka w dno od spodu dla dużych grafik. Chłopie, masz 17 lat - weź do ręki gimpa i stwórz coś;)

Dark Sven
20-10-2006, 19:17
Nie bo najlepsza jest ta fala na pierwszym i ogólny brak cieniowania.

Chociaż pierwszy i tak najlepszy bo reszta kanciasta i zupełny brak cieniowania.

Vanhelsen
20-10-2006, 19:20
2 - skoro mówisz, że to jest do kitu, to pewnie umiesz lepiej? Chętnie obejżę kilka Twoich prac, możesz je tutaj zamieścić.Jeeeaa.... tym oto komentarzem własnie jesteś u mnie na dnie... Czy każdy krytyk filmowy jest genialnym reżyserem, każdy koneser sztuki maluje jak Da Vinci?! Chłopie! Masz te 17'ście lat czy nie?! Odpowiedz walnąłes jak 7'io latek...

A co do prac... to są kiepskie... takie coś robią dziwci na informatyce w podstawówce, a kiedy się końcy podstawówkę, w wieku 13'stu lat... ty masz 17'ście więc domyśl się co myślę o tych pracach...

Kurnafix
20-10-2006, 19:31
Ok, dzięki, postaram się mocno poprawić prace. (ogólnie cieniowanie) Chciałem kiedyś nawet się przerzucić na inny program, poszukam czegoś odpowiedniego, ale najpierw znajdę poradnik do np Photoshopa żeby nie zrobić obciachu ponownie :p

Co do mojego pierwszego komentarza, to przepraszam, po prostu troszkę mnie poniosło :( Uważałem przeto, że jestem na prawdę dobry w Paincie ;) Co do 3ciej pracy, to chodziło nie o sam rysunek tylko o przerobienie pierwowzoru na gotową pracę. ;)

MKM
20-10-2006, 19:46
Myśle że masz talent, ale nie posiadasz odpowiednich narzędzi, aby go ujawnić. Mam nadzieję że kolejne twoje prace będą na wyższym poziomie jeśli chodzi o grafikę.

slawekmag
20-10-2006, 19:57
Jeeeaa.... tym oto komentarzem własnie jesteś u mnie na dnie... Czy każdy krytyk filmowy jest genialnym reżyserem, każdy koneser sztuki maluje jak Da Vinci?! Chłopie! Masz te 17'ście lat czy nie?! Odpowiedz walnąłes jak 7'io latek...

A co do prac... to są kiepskie... takie coś robią dziwci na informatyce w podstawówce, a kiedy się końcy podstawówkę, w wieku 13'stu lat... ty masz 17'ście więc domyśl się co myślę o tych pracach...

Ej! Ja mam 13 lat!

A tak na serio to kilku grafików z byłego MTA miało 13 lat.

Kurnafix
20-10-2006, 20:06
Dzięki MKM ;) Czasami miło usłyszeć kilka pociesznych słów :D Właśnie zalatwiłem Photoshopa. Niedługo zaczną się pojawiać moje kolejne prace ;)

Vrael
20-10-2006, 20:09
2Up: Hahaha xD

Nie powinno sie oceniac po wieku, szczegolnie, ze jest duzo tepych 16+ letnich mulow. (ofc nie mowie, ze kazdy 16+ to mul, tylko po prostu duzo takich ;)

Kurnafix
20-10-2006, 20:13
Vrael, tępe muły zdarzają się w każdym wieku, no cóż, trzeba przebrnąć przez wiek 12-13 lat, gdy wszyscy mają cie za debila :) Oczywiście ja jestem z tych co to twierdzą, że 13 latek nie musi znowu być taki zły, znam kilku 13 latków i są w porządku, nawet czasami bardziej niż moi rówieśnicy :D

Vrael
20-10-2006, 20:17
Po prostu kazdy mysli, ze jak ma wiecej lat to moze zjezdzac, zapomina, ze sam byl w jego wieku i na pewno wtedy nie uwazal, ze jest zamaly albo zaglupi.

Kurnafix
20-10-2006, 20:21
Amen, in nomine Patris, Filici, Spiritus ;)

(amen, w imię Ojca, Syna, Ducha)

Shanhaevel
20-10-2006, 20:47
@up
Jak chcesz się popisać łaciną, to przynajmniej pisz poprawnie.

@ontop
Cienizna imho. Prosta, nieskomplikowana robota.

Omg, jak widzę komenty w stylu "Zrup lepiej nupie!!1" to mi się siekiera w kieszeni otwiera...

Kurnafix
20-10-2006, 20:54
Faktycznie, zamiast "r" wpisałem "t" ale to raczej wina szybkiego pisania niż małej znajomości tego co napisałem ;)

Kolidos
20-10-2006, 21:25
Dzięki MKM ;) Czasami miło usłyszeć kilka pociesznych słów :D Właśnie zalatwiłem Photoshopa. Niedługo zaczną się pojawiać moje kolejne prace ;)

Tylko nie dawaj nam tutja swojej pierwszej pracki :p Ja pełen entuzjamu po zrobieniu pierwszej pracki w PS (wtedy była dla mnie czymś cudownym) spotkałem się z nie małą krytyką :)

Cor Tibiarz
20-10-2006, 21:48
Amen, in nomine Patris, Filici, Spiritus ;)

(amen, w imię Ojca, Syna, Ducha)

Tam chyba powinno byc: E nomine patris, fili, spiritus :P a najlepiej jakby bylo: e nomine patris et fili et spiritus sancti xD

Co do prac to faktycznie wkruzyl mnie twoj komentarz w stylu: jak muwish ze do kitó to zrup lepiej! No coz zycze ci powodzenia w PSie ( nigdy tego nie obslugiwalem ani nie posiadalem to wiesz :P) No i popieram po czesci zdanie MKM'a.
Rob, zobaczymy co wyjdzie :P

Blacko
21-10-2006, 03:26
Po pierwsze: Paint sux!

Po drugie: jeśli już pixelart,to zacznij od (znacznie) mniejszych rozmiarów (popatrz jak duże są u ciebie obszary o tej samej barwie)

Po trzecie: czy wspominałem że Paint sux?

Po czwarte: nie zrażaj się (i obrażaj) lecz ucz na błedach ;)

PS Paint ssie!