PDA

Pokaż pełną wersje : Głupie Skorpiony

Lurchil
25-08-2004, 14:26
Mam 15 poziom (Knight). Aktualnie kręce się na 'ghost landzie' i zawsze gdy zejde zbyt nisko to jakis skorpion mnie zarazi trucizna przez co ginę. Czy jest jakiś bezpieczny sposób na walkę z nimi (nie chodzi mi o czary, ani antidotum tylko, żeby nie zarazaly)??

Duriel
25-08-2004, 14:30
Przedewszystkim nie walić w nie na Full Att,po drugie zaopatrzeć sięw dobreog shielda, po trzecie miec wyrobione skille.
Jeśli masz niski level i koniecznei chcesz na nie chodzićto lej je na Full Defence.

Osobiście odradzam skorpiony. Zero lootai wogole Dużo lepsze są np. Rotwormy(bez pacca) i larwy(z paccem)

ALBERT
25-08-2004, 14:33
Na ghostlandzie dawno nie byłem i nie pamiętam jak wygląda to spotkanie...
Najlepiej to rezać je z hmm-ów (w przypadku palka to dysta)
Przy czym uciekać.
Trzeba mieć też dobrą obronę (zmniejsza się ryzyko że cię trafi i zarazi)
Ale nie przejmuj się ja też kilka razy zostałem ofiarą ich trucizny!!

Dwarf
25-08-2004, 14:34
no jest taki czar "exana pox" ale nie wiem jaka masz profesje i mlvl jak mozesz go kupic to idz i go uzywaj na te scorpiony B)

The_FaLLen
25-08-2004, 14:36
Skorpion zatruwa jeśli jego ataku nie uda ci się zblokować musisz nosić tarczę i mieć w miarę duży shielding. Jeśli już cię zatruje trzymaj to 30 many na wszelki wypadek i żucaj antidote . Możesz jeszcze brać pare runów HMM .Skorpion ma zaledwie 45 hp więc powinien zbinąć po 2 strzalach.

Muszufasa
25-08-2004, 14:49
Jak dla mnie skorpion to szybkie 45 xp ale ja jestem pallym wiec nie mam z nimi problemu

A knight na tak niskim poziomie jak ty powinnien albo nosc przy sobie runy antidotum jesli ma 1 mlv :p a jak nie to lepiej zebys je omijal na odleglosc bo raczej w zwarciu nie jest milo sie z nimi spotkac :D

Lurchil
25-08-2004, 15:08
Jaka tarcza by była najlebsza na te skorpiony?? Aktualnie mam Dwarven Shield(Arm:26) (uważałem ją za najlebszą do tej pory, bo lebszej nie miałem w posiadaniu) :)

KamilAires
25-08-2004, 17:51
Najlepsza tarcza na skorpiony to taka ktory ma najlepszy def. :)

Nightwalker
25-08-2004, 18:01
A poco ty sie pchasz na 15 lv KNIGHTEM na ghostland?
Wez lepiej idz na solidery, a najlepiej na roty i dwarfy!

Dwarf
25-08-2004, 18:05
Ja na ghostlandzie byłem z jeszcze mniejszym lev niż on :D i tak wyniosłem sporo i nie było tak źle :P :D

resurrection
27-08-2004, 00:43
skorpiony to przekleństwo wszystkich nowicjuszy na mainie :/ bez exana pox, dobrego shieldingu i tarczy nie warto do nich podchodzić, a i tak lepiej trzymać się od nich z daleka - nic nie dają, poza exp, którego i tak nie jest tak wiele, jak można by się było spodziewać po tak silnej truciźnie jaką posiadają :/
chyba, że zabija je się z dystansu, bo nie są aż tak szybkie, żeby przy dobrym ataku na dystans dogonić, a obrony też najmocniejszej nie mają, wiec dla palladyna są całkiem proste [na otwartym terenie, w jaskiniach gorzej z niskimi skillami]

Dovixio
28-08-2004, 22:43
Jeśli już musisz chodzić na te skorpy to radze je bić na def/balance i nośic z 2 manafluidy (200 gp może uratować życie)

Mathayus
28-08-2004, 22:48
lol skorpiony bij normalnie i uzywaj exana pox i po sprawie i nie zastanawiaj sie nad sposeobem bicia skorpionow to nie sa demony :P