Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 20-02-2007, 14:02   #1
WIEWIOR
Guest

Pytanie kilka pytan na temat palladyna...

... czy jezeli mam palladyna na swicie pvp to czy szybciej mi skile ida jak skiluje na graczu czy na summonowanym potworze?? i czy to sie oplaca?? np mam 2 postac ktora kase daje na tego palka a palkiem skliuje na postaci lub summonie lvl mi nie leci a skile tak... co sadzicie o tym??

z gory thx
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 20-02-2007, 14:06   #2
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

skille szybciej leca na tym w co czesciej trafiasz.

na dluzsza mete trening sie nie oplaca bo pochlania fundusze a zyski z kolejnych skillow sa niewielkie.
stary 20-02-2007, 14:09   #3
WIEWIOR
Guest

Domyślny

wogole gra palkiem jest troche dziwna po tych zmianach.... on sei ma chyba najgorzej
  Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 15:57   #4
xenek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 03 01 2007

Profesja: Paladin
Poziom: 33
Skille: 71
Poziom mag.: 12
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez WIEWIOR Pokaż post
wogole gra palkiem jest troche dziwna po tych zmianach.... on sei ma chyba najgorzej

n.c ja mam palka 34 lvl 72 dista na non pvp i niemam żadnych problemów z kasa expem i huntami ...i graa m isie przyjemnie
xenek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 17:32   #5
Van Rebeliant
Zbanowany

Data dołączenia: 11 08 2005
Lokacja: Straszyn k. Gdańska

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Saruman Army
Świat: Selena
Domyślny

Jeżeli nie masz cierpliwości do trainu to dobij do 70 - szybko wchodzi, a potem już sam będzie szedł na expie
Van Rebeliant jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 17:37   #6
Freezy Eddie
Użytkownik Forum

Freezy Eddie's Avatar

Data dołączenia: 30 04 2006

Domyślny

Cytuj:
Jeżeli nie masz cierpliwości do trainu to dobij do 70
Trochę mnie to rozwaliło.
Gdy nachodzi mi nagły przypływ cierpliwości trenuje max do 50.
Freezy Eddie jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-02-2007, 23:43   #7
BaxCrow
Użytkownik Forum

BaxCrow's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Freezy Eddie Pokaż post
Trochę mnie to rozwaliło.
Gdy nachodzi mi nagły przypływ cierpliwości trenuje max do 50.

To znaczy, że powinieneś grać magicznymi postaciami.

Co do skillowania to skilluj na Monku do 60 Dista.
To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś.
Jeżeli nie znasz ich przydomku.
To znaczy, że nie rozumiesz mnie.
Jeżeli mnie nie rozumiesz.
To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY!

NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU!

You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft.
BaxCrow jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-02-2007, 17:48   #8
Suranos
Użytkownik forum

Suranos's Avatar

Data dołączenia: 02 02 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez BaxCrow Pokaż post
Co do skillowania to skilluj na Monku do 60 Dista.
Szkoda wydawać kasę na spiry.Treni się góra do 45 dysta, bo szybciej wpada przy expie.
Suranos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2007, 04:13   #9
sat
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 09 2006

Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
skille szybciej leca na tym w co czesciej trafiasz.

na dluzsza mete trening sie nie oplaca bo pochlania fundusze a zyski z kolejnych skillow sa niewielkie.
no tak, owszem... wszystko pieknie ladnie, tylko nie zapominaj, ze przy slabym skilu nie trafia sie az tak czesto. warto by sie zastanowic czy nie lepiej zamiast 10k wydane na arrowy/bolce nie wydac ich na kamyki/speary i potrenic troche zeby czesciej trafiac? wtedy nie dosc ze troche czesciej bedziemy trafiac, to jeszcze hity beda troszeczke wieksze. zgodzic sie z tym musze, ze palek "musi swoje wystrzelac", ale 2 gp za arrowa troche gorzej wychodzi niz speary/kamienie zebrane za darmo z troli/gobaskow? nie mwie tu juz o ilosciach hurtowych potrzebnych do przetrenowania z 70-75 skila, tylko o spokojnym dobiciu do tych 50-55 skila gdzie juz W MIARE komfortowo mozna sie czuc z lukiem.
sat jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2007, 04:22   #10
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

@up

Kwestia gustu. Mnie się zwracało na rotach od 37 dista z lootbagiem z mace/swordów. Trenowałem też na rotwormach small stonesami, próbowałem expić spearami (na lagach ). Efekt? Najszybciej wpadał dist podczas expienia. Nikt nie broni trenować kamyczkami do tych 55 (jeżeli np. masz kamyczki z drugiej postaci or sth), ale IMHO jest to po prostu strata czasu i funduszy.

Ogółem, jeśli miałem możliwość expienia, to expiłem. Jeżeli miałem lagi, byłem zajęty or sth, to trenowałem. Efektem tego jest 76 dista na 45 lvl'u.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2007, 04:31   #11
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez P0nury Pokaż post
@up

Kwestia gustu. Mnie się zwracało na rotach od 37 dista z lootbagiem z mace/swordów. Trenowałem też na rotwormach small stonesami, próbowałem expić spearami (na lagach ). Efekt? Najszybciej wpadał dist podczas expienia. Nikt nie broni trenować kamyczkami do tych 55 (jeżeli np. masz kamyczki z drugiej postaci or sth), ale IMHO jest to po prostu strata czasu i funduszy.

Ogółem, jeśli miałem możliwość expienia, to expiłem. Jeżeli miałem lagi, byłem zajęty or sth, to trenowałem. Efektem tego jest 76 dista na 45 lvl'u.
poszedl bys na gobliny ( jesli oczywiscie masz pacca ) na edron ze zwykla bronia , zbieral bys kamyczki i na bierzaco bys z nich walil do gobaskow to moglbys na tym nawet troche lepiej wyjsc. nie dosc ze expisz ( wolno bo wolno, ale zawsze, to jeszcze skacze ci dist i shielding. w miedzy czasie mozesz robic dajmy na to arrowy badz na upartego hmmy ( w zaleznosci od leva ). teraz masz 76 dista, wiec masz juz pewna sile przebicia, jednakze pamietasz moze czasy, kiedy miales te 30-35 dista, waliles z arrowow i modliles sie, zeby roty obficie sypaly?

Ostatnio edytowany przez sat - 25-02-2007 o 04:34.
stary 25-02-2007, 04:34   #12
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Chodziłem na gobliny na Edron, ale knightem. Próbowałem też, jak już mówiłem, expić na rotach ze spearów. Niestety, z mizernym skutkiem (wyciągałem w granicach 6-7k/h expa, za speary się zwracało, ale bardzo wolno rósł dist.). Dodajmy, że były to rotwormy na Edron. Na upartego, jak ktoś bardzo desperacko potrzebuje kasy, to można tak robić. Mimo wszystko uważam trening powyżej 50 dista za absolutnie zbyteczny.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2007, 04:40   #13
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

generalnie masz 100% racje, tyle tylko, ze troche meczace jest expic z arrowami na niskim skilu
stary 25-02-2007, 09:57   #14
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat Pokaż post
generalnie masz 100% racje, tyle tylko, ze troche meczace jest expic z arrowami na niskim skilu
A jeszcze bardziej męczący jest trening bez monka.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2007, 11:21   #15
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
2 gp za arrowa troche gorzej wychodzi niz speary/kamienie zebrane za darmo z troli/gobaskow?
Speary kosztuja, kamienie trzeba zbierac. Od pewnego levelu zbieractwo jest tylko odrywaniem sie od expienia ( tak samo jakby nagle lev 90EK wpadal na minosy zeby szybko kase zarobic ). Arrowy mozna dorabiac, spirow nie.

Nie widze problemu w treningu, nikomu nie bede na sile udowadniac ze cos jest lepsze albo gorsze, ale w pewnych sytuacjach ( np malo gotowki po wyjsciu na main ) dlugi trening jest po prostu nierealny a zaczecie expienia od ~40 dista jak najbardziej realne jest.
stary 25-02-2007, 13:19   #16
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

ja tu mowie o niskich skilach tak max do 50-55... mi osobiscie by sie wybitnie nie chcialo wydawac kase na 20k kamieni, zeby podniesc sobie skila z 90 na 91 przykladowo... palkiem powyzej pewnego skila kompletnie nie oplaca sie trenowac. lepiej wziasc arrowy na poh i to poprostu wystrzelac.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
A jeszcze bardziej męczący jest trening bez monka.
na swiatach non-pvp nie da sie trenic na monku i jakos jest dobrze
stary 25-02-2007, 23:19   #17
Marciniek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 11 2005

Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
Domyślny

Odpowiedź jest prosta - skilować do 13lvla, na czym się podoba, to już Wasz interes, żeby nie zabrakło spearów/innej amunicji. Na 13lvlu dostajemy czar na strzałki, więc można sobie je dorabiać w czasie expa, co wydłuża hunt. Dodatkowo, jeśli kogoś nie stać jeszcze na strzałki, to może troche sobie porobić przy okazji np. czytając www.
Marciniek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 25-02-2007, 23:24   #18
goburu
Zbanowany

Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay

Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez sat
na swiatach non-pvp nie da sie trenic na monku i jakos jest dobrze
Bo ludzie nie trenują tylko expią.
goburu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-02-2007, 02:13   #19
sat
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin Pokaż post
@Do ilu trenowac.
Nie wiem jak wy, ale ja nie mam takich ciagow ze do xx tylko trenuje a pozniej tylko expie, zwykle jak mi sie cos znudzi to robie pozniej cos innego, trenujac palkiem trzeba sobie zdac sprawe za to z jednej rzeczy:

Otoz zeby jak kolwiek sensownie expic z boltow trzeba miec ~50 lvl... czemu?
Poniewaz ponizej tego lvl po prostu mamy za malo cap na amunicje
ok. to zaraz po wyjsciu z rooka bierzemy bowa, arrowy i idziemy na roty. bedziemy walic po 10-15 arrowow na rota, ale jest ok... inksza inkszoscia jest to, ze zbyt duzo tych arrowow na 8 levelu sie nie wezmie, ale mozna wziasc ze 2-3 speary i isc na trole potrenowac, zeby te roty z tego luku ubijac po 3-4 strzalach...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez goburu Pokaż post
Bo ludzie nie trenują tylko expią.
i maja potem 90 lvl i 55 mlvl?
stary 26-02-2007, 02:21   #20
Kanaretto
Guest

Domyślny

Cytuj:
ok. to zaraz po wyjsciu z rooka bierzemy bowa, arrowy i idziemy na roty. bedziemy walic po 10-15 arrowow na rota, ale jest ok... inksza inkszoscia jest to, ze zbyt duzo tych arrowow na 8 levelu sie nie wezmie, ale mozna wziasc ze 2-3 speary i isc na trole potrenowac, zeby te roty z tego luku ubijac po 3-4 strzalach...

i maja potem 90 lvl i 55 mlvl?
Nie kazdy musi odrazu na roty isc 35 dista styka :>
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania