|
Notki |
Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() ... czy jezeli mam palladyna na swicie pvp to czy szybciej mi skile ida jak skiluje na graczu czy na summonowanym potworze?? i czy to sie oplaca?? np mam 2 postac ktora kase daje na tego palka a palkiem skliuje na postaci lub summonie lvl mi nie leci a skile tak... co sadzicie o tym??
![]() z gory thx |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() skille szybciej leca na tym w co czesciej trafiasz.
na dluzsza mete trening sie nie oplaca bo pochlania fundusze a zyski z kolejnych skillow sa niewielkie.
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() wogole gra palkiem jest troche dziwna po tych zmianach.... on sei ma chyba najgorzej
|
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2007
Profesja: Paladin
Poziom: 33
Skille: 71
Poziom mag.: 12
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zbanowany
Data dołączenia: 11 08 2005
Lokacja: Straszyn k. Gdańska
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Van Rebeliant
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Saruman Army
Świat: Selena
|
![]() Jeżeli nie masz cierpliwości do trainu to dobij do 70 - szybko wchodzi, a potem już sam będzie szedł na expie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 04 2006
|
![]() Cytuj:
Gdy nachodzi mi nagły przypływ cierpliwości trenuje max do 50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 02 2006
Lokacja: Żory
Stan: Na Emeryturze
|
![]() Cytuj:
To znaczy, że powinieneś grać magicznymi postaciami. Co do skillowania to skilluj na Monku do 60 Dista.
Jeżeli nie wiesz co przedstawia ten obrazek. To znaczy, że nie wiesz co to prawdziwy futbol. Jeżeli nigdy ich nie widziałeś. To znaczy, że nie wiele w życiu widziałeś. Jeżeli nie znasz ich przydomku. To znaczy, że nie rozumiesz mnie. Jeżeli mnie nie rozumiesz. To znaczy, że... CZERWONE DIABŁY! NA ZAWSZE WIERNY! OD 1997 ROKU! You see dead Game. You recognized Tibia. It was killed by CipSoft. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 02 02 2007
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
|
![]() no tak, owszem... wszystko pieknie ladnie, tylko nie zapominaj, ze przy slabym skilu nie trafia sie az tak czesto. warto by sie zastanowic czy nie lepiej zamiast 10k wydane na arrowy/bolce nie wydac ich na kamyki/speary i potrenic troche zeby czesciej trafiac? wtedy nie dosc ze troche czesciej bedziemy trafiac, to jeszcze hity beda troszeczke wieksze. zgodzic sie z tym musze, ze palek "musi swoje wystrzelac", ale 2 gp za arrowa troche gorzej wychodzi niz speary/kamienie zebrane za darmo z troli/gobaskow? nie mwie tu juz o ilosciach hurtowych potrzebnych do przetrenowania z 70-75 skila, tylko o spokojnym dobiciu do tych 50-55 skila gdzie juz W MIARE komfortowo mozna sie czuc z lukiem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() @up
Kwestia gustu. Mnie się zwracało na rotach od 37 dista z lootbagiem z mace/swordów. Trenowałem też na rotwormach small stonesami, próbowałem expić spearami (na lagach ![]() Ogółem, jeśli miałem możliwość expienia, to expiłem. Jeżeli miałem lagi, byłem zajęty or sth, to trenowałem. Efektem tego jest 76 dista na 45 lvl'u.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ostatnio edytowany przez sat - 25-02-2007 o 04:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() Chodziłem na gobliny na Edron, ale knightem. Próbowałem też, jak już mówiłem, expić na rotach ze spearów. Niestety, z mizernym skutkiem (wyciągałem w granicach 6-7k/h expa, za speary się zwracało, ale bardzo wolno rósł dist.). Dodajmy, że były to rotwormy na Edron. Na upartego, jak ktoś bardzo desperacko potrzebuje kasy, to można tak robić. Mimo wszystko uważam trening powyżej 50 dista za absolutnie zbyteczny.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() generalnie masz 100% racje, tyle tylko, ze troche meczace jest expic z arrowami na niskim skilu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Świat: PvP
Poziom: 90
Skille: po co??
Poziom mag.: 56
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
Nie widze problemu w treningu, nikomu nie bede na sile udowadniac ze cos jest lepsze albo gorsze, ale w pewnych sytuacjach ( np malo gotowki po wyjsciu na main ) dlugi trening jest po prostu nierealny a zaczecie expienia od ~40 dista jak najbardziej realne jest.
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
|
![]() ja tu mowie o niskich skilach tak max do 50-55... mi osobiscie by sie wybitnie nie chcialo wydawac kase na 20k kamieni, zeby podniesc sobie skila z 90 na 91 przykladowo... palkiem powyzej pewnego skila kompletnie nie oplaca sie trenowac. lepiej wziasc arrowy na poh i to poprostu wystrzelac.
na swiatach non-pvp nie da sie trenic na monku i jakos jest dobrze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
|
![]() Odpowiedź jest prosta - skilować do 13lvla, na czym się podoba, to już Wasz interes, żeby nie zabrakło spearów/innej amunicji. Na 13lvlu dostajemy czar na strzałki, więc można sobie je dorabiać w czasie expa, co wydłuża hunt. Dodatkowo, jeśli kogoś nie stać jeszcze na strzałki, to może troche sobie porobić przy okazji np. czytając www.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 14 12 2006
Lokacja: Liberty Bay
Świat: PvP
Poziom: 90