|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() cześć,jestem tu nowy a che napisać poradnik i pisze tu poradnik dotyczy zwrotów po hiszpańsku nie wiem czy taki jest ale pisze
![]() ![]() - cześć- hola -proszę- por favor -dziękuję- gracjas -chcę kupić -yo quero comprar -sprzedam- yo quero vender -Czemu mnie bijesz-por que tocas -czemu mnie pozbawiasz rzycia?-por que me matas -idź z stąd(precz) -fuera !~! -nie lubie cie!- no me le gusta -lubię cię!(kocham cie ) te quero -przyjaciel -amigo/a -czemu tak drogo? por ke tan caro -jak tanio? como barato -nie kupie? no quero comprar -miło sie u ciebie kupuje? me gusta comprar de ti -nie gadaj ze mną! no quero hablar contigo -gdzie iść? donde ir ? -chodź ze mną! vas con migo . -cham. bruto -nie umiesz grac! no sabes como jugar -idę (nara)- boy narazie tylko tyle ale jak czegoś potrzebujecie piszcie na gg 10721135 Mam nadzieje ze komuś sie przyda ![]() Ostatnio edytowany przez Vanee - 17-06-2007 o 23:04. |
![]() |
|
![]() |
#2 | |
Guest
|
![]() Cytuj:
az mi sie przypomnial 1 tekst : juz 2 lata i bez tibii rzyc nie moge moze sie komus przydac ,ale esp raczej znaja ang ö.ö |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 05 2006
Lokacja: KK
Wpisy bloga: 1
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 22
Poziom mag.: 19
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]() A wiesz bylem w hiszpani i malo osob taam po angielsku gada . moze sie przyda moze nie ale zawsze ktos może sięgnąc
|
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 06 2007
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Druid Therbin
Profesja: Druid
Świat: Honera
Poziom: 35
Poziom mag.: 36
|
![]() Racja wymienione błędy kują w oczy. Popraw je. Co do samego mini-słowniczka to wg. mnie jest zbyt mini.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Złotów
Stan: Na Emeryturze
Imię: Sanchineq
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
|
![]() 1. Jeśli nie wiesz, czy jakiś poradnik istnieje, to skorzystaj z opcji 'szukaj'.
2. Zainstaluj sobie przeglądarkę Mozilla Firefox - dzięki niej wyrazy z błędami są podkreślane na czerwono i możesz je poprawić (ale najlepiej, gdybyś poduczył się z polskiego, bo całego życia przed kompem przecież nie spędzisz). 3. Mało przejrzysty. 4. Ogólnie razi w oczy. 5. Przynajmniej można się jakoś doczytać co jest tam napisane. 6. Nie ten dział. 7. Jak na poradnik to jest bardzo krótki, 8. Zamieść więcej często używanych zwrotów i ich tłumaczenia. 9. Źle poustawiane znaki interpunkcyjne. 10. Jeśli chcesz coś zrobić, to zrób to dobrze i dokładnie.
![]() ![]() "A friend in need is a friend indeed." "A friend in need is a friend indeed." Mówimy STOP okaleczaniu polszczyzny! "Rozum jest nie w wieku, lecz w głowie." Ostatnio edytowany przez LookamZzaRogu - 17-06-2007 o 20:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
|
![]() napisz chcesz ja nie moglem wymyślić
![]() ![]() |
![]() |