![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 09 2004
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Aldora
Poziom: 119
Skille: 98/69
Poziom mag.: 21
|
![]() przegladalem grafiki tibi w pliku spr
i znalazlem ciekawy set ![]() ![]() nie widzialem go w tibi ani na tibia.pl czy ktos cos o nim wie ? (prubowalem szukac takiego tematu ale nie wiem jak ta zbroja sie nazywa ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Formost Empire. Kraina mlekiem, miodem i krwią płynąca...
Stan: Niegrający
|
![]() Wygląd sugeruje że, podobnie jak kilka innych przedmiotów z ostatniego update (np. Daramanian Mace) ma cos wspólnego z Ankrahmun...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd
Profesja: Knight
Świat: RL
|
![]() Też to zauważyłem już duzo wczesniej, ale uznałem, ze to jakis pancerzyk z Ankh (nie bywam tam zbyt często)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Master Alucard
|
![]() update sie szykuje, więc muszą być juz przynajmniej tak małe przygotowania, jak wstawienie obrazku seta, nie??
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 06 2004
Lokacja: Łuków
![]() |
![]() IMHO to wlasnie poupdateowy k-set ^^ Fajny, a nie taka czarna, zardzewiala przy krawedziach kolczuga
![]()
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?
Stan: Niegrający
Imię: Scary Menthos
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
![]() |
![]() omg ten set jak dla mnie wyglada za***iscie lepiej od crown.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 09 2004
Lokacja: Knuróv
|
![]() to jest poprostu nowy k-set po updacie bedzie (tak samo jak po ostatnim updacie sie zmienil wygląd soldier helmetu tak samo sie zmienia k-set
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() nigdy nie edytowalem tibia.spr wiec sie nie znam
ale, wiem kilka rzeczy np. to ze kazdy obrazek ma swoj numer i tu mam pytanie a)czy kazdy item ma staly numer i zamieniane sa obraki w pliku spr b) czy moze po updacie jest nadawany nowy numer (i nowy obrazek) do itemu? dla przykladu soldier helmet przed updatem ma numer 1234 i wyglad sprzed updatu a) czy po updacie ma numer 1234 i nowy obrazek? b) czy moze bedzie nowy numer 5678 i nowy obrazek, a stary numer odnosil sie bedzie do starego obrazka? @topic jesli jest tak jak w punkcie a) to znaczy ze jest to wyglad juz istniejacego setu (np. k-setu) a jesli jest tak jak w punkcie b) to raczej bedzie to nowy set
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() @re:up
tak numerek sie zmienia np. dlaczego nie da sie ogladac filmow na tibia cam na kliencie 7,3 jak bylo nagrane na 7.1 ? bo w 7.1 sa inaczej porozmieszczane grafiki i inne numerki maja dlatego wyskakuja bledy ![]() eee, ktos cos z tego quma ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
|
![]() Sa ponoc 2 nowe seciki od zeszlego letniego update kiedy to raty nas bily przy treningu skilli a archere nawalaly jak by mialy miniguna, ale ja tylko to slyszalem i nic wiecej nie wiem. Dostepne sa ponoc w mega trudnym quescie ale tu sie o questach nie mowi, pozatym i tak nikt (chyba) jeszcze ich nie ma. PYTAC NPC W AK
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
eX Moderator
|
![]() @bikstopa...
jesli sa dodawane nowe grafiki z nowymi numerkami, a stare pozostaja ze starymi numerkami, to nie powinno byc problemu z odtwarzaniem filmikow nagranych pod 7.1 wtedy k-arm mialby 2 grafiki w pliku - nowa i stara i powinno dzialac pod warunkiem ze do tibia.spr wsadzisz stare grafiki ze starymi numerkami, co chyba nie jest trudne
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
|
![]() @re:up
posluze sie przykladem sry ze z konkurecji ale nic innego mi do glowy nie przychodzilo http://tibia.dmkproject.net/pafiledb...download&id=73 filmik nagrany w 7.21 chcwile widac popsuta grafike sa roznie pozorzmieszczane tla a potem film sie zawiesza bo brakuje mu jakiejs grafiki wiedz co upade wszystkie numerki grafik sie zmienija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
eX Moderator
|
![]() hmmm
zalozmy - stary knight armor ma plik o nazwie 1111.gif wychodzi update - wychodzi nowy rysunek knight armora - dodana jest nowa amfora i teraz jakie numery beda mialy pliki tych przedmiotow? czy nowy knight armor bedzie mial numer 1111.gif? czy moze zupelnie nowy numer np 5555.gif a jesli nowy numer to co sie stanie ze starym? zostanie przypisany innemu itemowi np wyzej wymienionej amforze? czy moze pozostanie w pliku jako stary knight armor z numerem 1111.gif? sa 4 mozliwosci 1- knight armor bedzie mial nowy numer 5555.gif i pozostanie stary o numerze 1111.gif - powinno wszysko dzialac (pewnie tak nie jest bo plik tibia.spr powiekszalby sie do bardzo duzych rozmiarow po kazdym updacie) 2- jet usuwany stary i zaden inny plik nie ma takiego numeru to wtedy mamy krzaki podczas uruchamiania filmikow bo system odwoluje sie do nieistniejacych plikow (rzeba pozmieniac wszystkie odwolania do usunietych plikow) 3- jest dodawany nowy numer do knight armora, a stary numer jest przypisywany do innego przedmiotu np do amfory, wtedy stary knight armor i amfora maja taki sam rysunek ale nowy knight armor ma nowy numer, wiec powinno dzialac tylko ze w miejsu starego knight armora bedzie amfora 4- knight armor jest podmieniany na nowy (numer pozostaje ten sam), a amfora ma nowy numer (wszystko powinno dzialac prawidlowo) wiec w obecnej chwili jest uskuteczniana opcja 2 oraz 3 dobrze zrozumialem?
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ale ja nie ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 05 08 2004
Lokacja: szczecin
![]() |
![]() Ja z innej beczki i nie na temat
@Bikstopa Reaktywacja Chlopie eq zes se zrobil z www.thefakemkaer.prv.pl (w opisie besena jest) A pozatym trzeba byc skonczonym debilem zeby nosic aola jak sie ma takie eq na maxa ci wypadna 2 rzeczy i to malo prawdopodobne a tak ci wypadnie aol wart 50k pomysl nim cos zrobisz
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 10 2004
Lokacja: Skierniewice
Stan: Aktywny gracz
Imię: Masz of bhaal
Profesja: Knight
Gildia: Szlachta Polska
Świat: Harmonia
Poziom: 60
Skille: 78/74
Poziom mag.: 6
|
![]() Nie wiem czemu usuneliście mojego posta, ale poraz drugi zadam pytanie, jakim programem moge edytować ten plik. (tibia.spr)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: Russia
|
![]() Usunięto twojego posta prawdopodobnie dlatego że ten temat był już nie raz poruszany, a tobie niechce się użyć "magic search button".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
![]() ale co to ma wspulengo z tematem ? i to nie powid zeby jeszcze mnie od debili wyzywac ![]() (ps.reszta EQ prawdziwa) a teraz do tematu przegladalem nadal plik spr xD i znalazlem nowe bohy ![]() czy ktos mi powie co to za klapki ? Ostatnio edytowany przez Bikstopa Reaktywacja - 23-11-2004 o 14:16. Powód: literUwka,blad linka |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() @Up
Odkryłeś ameryke, każdy kto troszkę sie zna na spr, i przeglądał widział "królicze bambosze" @Topic Tak czytając, pod koniec nie wiem o czymw sumie był temat, tak sie rozpisaliście ![]() Aha o secie, ja myśle, że to MOŻE mieć coś wspólnego z ankrahmun, ale jest przecierz Ancient Pharaon set, więc nie wiem... |
![]() |
![]() |