Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-09-2008, 21:01   #1
Rodryg
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 17 10 2007
Lokacja: Świecie

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: non-pvp
Poziom: 16
Skille: 74/74
Poziom mag.: 5
Domyślny MS, czy EK ?

Siema, mam 29 lvl sorca z 40 mlvlem, oraz 15 knighta ze skillami 68/69 i 4 mlvlem. Kupuję niedługo kolejnego pacca, i zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby doskillować knighta do 75/75, aktywować pacca i jechać z lvlem ? Bo sorcem nawet na paccu expi się wolno, a jak chce sie expić średnio szybko to zawsze wychodzi sie na minus. Co Wy o tym myślicie ?

Zapomniałbym, obie postacie są na non-pvp, także skillowanie knightem to tylko na slimach.
Rodryg jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-09-2008, 21:08   #2
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Z tym mlvlem na minus? Chyba w snach jedziesz z morta cyclopolis i jesteś na plusie (i na pewno szybciej będziesz ubijać potworki niż ten knight). A jeżeli potrafisz DOBRZE grać to możesz nawet z utani gran hurem+bohy gsy albo nawet z samym utani (licz się z waste). Nie chcę ci narzucać sorca ale na twoim miejscu bym go wybrał w szczególności z takim magiciem bo knight może i ma dobre skille jak na ten lvl ale jego dmg jest nie porównywalnie mniejszy. Chyba, że lubisz grać knightem to graj nim.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2008, 21:12   #3
Rodryg
Użytkownik Forum

Domyślny

Wiem, że gra sorcem jest ciekawsza, ale nie mogę nabrać przekonania, że będę nim szybciej expił niż knightem i chcę dodać, że mam softy i około 200k w kasie,

Ostatnio edytowany przez Rodryg - 10-09-2008 o 21:14.
stary 10-09-2008, 21:32   #4
Kajulec
Użytkownik Forum

Kajulec's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004

Imię: Raititute
Gildia: Satanica
Świat: Astera
Kajulec ma numer GG 2445317
Domyślny

Zadaj sobie zajebiscie, ale to zajebiscie wazne pytanie.. ktora profesja gra Ci sie lepiej? A potem zacznij nia grac..

Filozofia Laski pasuje do wszystkiego.

retired/retarded
Kajulec jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2008, 21:47   #5
LookamZzaRogu
Użytkownik Forum

LookamZzaRogu's Avatar

Data dołączenia: 04 11 2006
Lokacja: Złotów

Stan: Na Emeryturze
Imię: Sanchineq
Profesja: Paladin
Świat: Silvera
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rodryg Pokaż post
Wiem, że gra sorcem jest ciekawsza, ale nie mogę nabrać przekonania, że będę nim szybciej expił niż knightem i chcę dodać, że mam softy i około 200k w kasie,
Szybciej zrobisz sobie h-lvlka grając sorcem, z takim mlvlem, softami (chociaż chyba nie warto ich zakladac na takim lvlu) expienie nim to będzie dosłownie bajka. Tak jak mowia ludzie @up - nie bedziesz mial waste...
Co do knighta - skille masz imo b. dobre jak na lvl, takze nim tez mozesz szybciutko wbic troche lvli, ale potem knightem to mozesz tylko sobie zarabiac chociazby w mount sternum/of nic wiecej... a sorcem nawet na wyzszych lvlach bedzie ci sie w miare latwo expilo... potem jeszcze z softami ...

"A friend in need is a friend indeed."
"A friend in need is a friend indeed."

Mówimy
STOP okaleczaniu polszczyzny!

"Rozum jest nie w wieku, lecz w głowie."
LookamZzaRogu jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2008, 22:00   #6
Kuboszek
Użytkownik Forum

Kuboszek's Avatar

Data dołączenia: 11 08 2008
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Kuboszek ma numer GG 8606177
Domyślny

No z takim ekwipunkiem i m lvl (ciekawe ile botowania moze niekoniecznie)na pewno będzie ci się lepiej grało niż knightem
Kuboszek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2008, 23:38   #7
Ghard Lage
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez LookamZzaRogu Pokaż post
Szybciej zrobisz sobie h-lvlka grając sorcem, z takim mlvlem, softami (chociaż chyba nie warto ich zakladac na takim lvlu) expienie nim to będzie dosłownie bajka. Tak jak mowia ludzie @up - nie bedziesz mial waste...
Co do knighta - skille masz imo b. dobre jak na lvl, takze nim tez mozesz szybciutko wbic troche lvli, ale potem knightem to mozesz tylko sobie zarabiac chociazby w mount sternum/of nic wiecej... a sorcem nawet na wyzszych lvlach bedzie ci sie w miare latwo expilo... potem jeszcze z softami ...
Nie przesadzaj knight na wyższym lvlu (50? o ile można to nazwać wyższym pewnie dla ciebie to jest wysoki) może na luziku expić na ofie, piratach (z dobrymi skillami i eq), małpach i innych tego typu miejscówkach więc mi nie pierdol głupot, że knight ma 2 expowiska na krzyż. Za to sorc na 50lvl to istny rzeźnik może se ancient scaraby, gsy (poh jest zatłoczony więc exp będzie podobny jak knight na barbach), crystal spiderach, czasem jakiegoś frosta z sd ;p
  Odpowiedz z Cytatem
stary 10-09-2008, 23:46   #8
Rodryg
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kuboszek Pokaż post
No z takim ekwipunkiem i m lvl (ciekawe ile botowania moze niekoniecznie)na pewno będzie ci się lepiej grało niż knightem
Dużo ciężkiej pracy.

@Topic:
Chyba zostanę przy sorcu, zobaczę jak będzie, najwyżej jak mi się nie spodoba to pogram knightem.
stary 11-09-2008, 14:54   #9
ZapodajMuze
Użytkownik Forum

ZapodajMuze's Avatar

Data dołączenia: 10 08 2008

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ghard Lage Pokaż post
Nie przesadzaj knight na wyższym lvlu (50? o ile można to nazwać wyższym pewnie dla ciebie to jest wysoki) może na luziku expić na ofie, piratach (z dobrymi skillami i eq), małpach i innych tego typu miejscówkach więc mi nie pierdol głupot, że knight ma 2 expowiska na krzyż. Za to sorc na 50lvl to istny rzeźnik może se ancient scaraby, gsy (poh jest zatłoczony więc exp będzie podobny jak knight na barbach), crystal spiderach, czasem jakiegoś frosta z sd ;p
Sorc moze expic teoretycznie na wszystkim w sumie knight tez ale czemu jak ma o 30-100 lvli wiecej?

Ostatnio edytowany przez ZapodajMuze - 11-09-2008 o 14:56.
ZapodajMuze jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-09-2008, 15:30   #10
tivis
Guest

Domyślny

jesli nastawiasz sie na botowanie to najt jesli na gre to sork, po osiagnieciu pewnego lev mag jest piekny i mozna w ch*j profit je**c
  Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania