Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 13-09-2008, 23:57   #1
Fanzzi
Użytkownik forum

Fanzzi's Avatar

Data dołączenia: 13 09 2008

Domyślny [?] Profesja i świat [?]

Witam wszystkich Forumowiczów!

Mam nadzieje że Mi pomożecie w wyborze profesji, jak i świata.

Wszędzie zaczynał bym wszystko od zera, a więc jakiś świat pozytywnie nastawiony do nowych graczy. Świat najlepiej PvP.
Bardzo mozolnie i monotonnie wbija się na początku przygody tymi profesjami. Na początku też nie wymaga takiego "dużego" wkładu finansowego.
Knight:
0 problemów ze skillowaniem, jak i z expieniem(na </60lvlu).
Lecz na PvP obrywał bym jak ciota, nawet jeżeli mam dobre umiejętności PvP. Update bardzo udupiła teraz knightów, i niewiem czy odrazu na starcie nie odrzucić tej profesji.

Proszę o pomoc w wykonaniu wyboru, i uwzględnić dlaczego akurat ta profesja jaką preferujecie.

Za pomoc w grze, jak i na forum będę bardzo wdzięczny.

Ostatnio edytowany przez Fanzzi - 13-09-2008 o 23:58.
Fanzzi jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-09-2008, 00:35   #2
M@tthew
Użytkownik Forum

M@tthew's Avatar

Data dołączenia: 28 06 2008
Lokacja: Włocławek

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Calmera
Poziom: 132
Domyślny

"Paladin - Jak dla Mnie najlepsza profesja"
Sam sobie odpowiedziałeś na na jedną część pytania.
M@tthew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 00:39   #3
Fanzzi
Użytkownik forum

Fanzzi's Avatar

Domyślny koszty treningu...

@UP
Widzę że nie przeczytałeś tego uważnie.
Napisałem że zbankrutował bym, zanim bym wbił porządne skille...

Więc żeby grać pallkiem potrzebna Mi jest pomoc jakiegoś innego gracza, na jakimś dobrym serwerze.
stary 14-09-2008, 00:51   #4
Itaro
Użytkownik Forum

Itaro's Avatar

Data dołączenia: 27 04 2008
Lokacja: Sulechów

Domyślny

Weś se knighta na non-pvp (np. Refugii). Jeśli chcesz miec Pacc to wyskilluj postac do 70/70 przynajmniej, poexp do 20 i zrob deserta. Następnie exp do 25 amazon camp, zalatw se eq: knight set, crown helmet, jakaś broń (zależy z czego bedziesz bić) i dragon shield. Wtedy wpadnie kilka skilli. Idź na mt. sternum i exp tam do 40 okolo.Wtedy uaktywnij Pacc, kup promocje i idź na Laguna Islands na -1. Potem (od około 80) idź na Chor. MOżesz również chodzić na dragi ale może się to nie zwrócić a na wyżej wymienionych miejscach masz duuuzy +. Jeśli będziesz grał na Refugii to zapłać gildii Moonblades (napisz do gracza Master Dysan) 100k a oni poczyszczą ci Poi. Następnie doexp do 120~~ na Chor, kup se jeszcze jedną pare softów i idź na frost dragony (możesz sam lub z ekipą).
Itaro jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 00:56   #5
Fanzzi
Użytkownik forum

Fanzzi's Avatar

Domyślny thx :*

ITARO

Bardzo Ci dziękuje.
Jako z nielicznych pokazałeś swoje Pro.
TEMAT DO ZAMKNIĘCIA
JESZCZE RAZ WIELKIE DZIĘKI ZA POMYSŁ I OBY WIĘCEJ TAKICH FORUMOWICZÓW JAK ON.

stary 14-09-2008, 10:30   #6
robek
Zupa Dromidorowa

robek's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2007

Domyślny

sry ze sie wtracam, ale ja bym jednak proponował palka . jak bez kumpli to non-pvp... zarabiasz z 2k na rooku i na mainie na trollach w ab ze spearami skillujesz do 35 distance na full def, pozniej sie wybierasz na gobliny z ktorych kamyki ci wypadaja i na nich skillujesz , nastepne kamyki wypadna i tak w kolko. wbijesz 50 dysta to do 25~ lvl skillowac nie musisz, zalozmy ze na 15 wbiles. dobijesz 60 skila, zarobisz tam powiedzmy pare ładnych k i najwyzej wtedy doskillujesz... pomysl.. jak pacca kupisz - knightem masz 5 expowisk? a palem masz ich dziesiatki, zaczynajac na piratach przez cyclopolis, barby, helheim, dragach, of konczac na tombach. masz tam wszedzie ponad 30k/h exp na 30 lvl z 65 skilem, a knight ciagle sie meczy skillujac a tobie sam distance wpada. pozniej.. 60 lvl.. mozesz sobie expic 50~60k/h z ladnym lootem a knight dalej sie meczy przy 30, a jak chce 40k/h to wastowac musi. btw. palkiem tez sie latwo zarabia : p
robek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 11:05   #7
Ghost419
Użytkownik Forum

Ghost419's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2008

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

LoL bierz pala na pvp. Najpierw idziesz do ab ze spearami skillujesz/expisz na trolach i zbierasz speary. Jak już wbijesz np. 10lvl i jakieś low skille idziesz ciągle na gobliny i tam expisz/skillujesz i zbierasz kamyki. Ja Palem też zaczynałem od zera i wiem, no i przede wszystkich nie graj na non-pvp grałem wiele razy na obydwu i mogę powiedzieć, że non-pvp to servery dla skończonych ciot.
stary 14-09-2008, 13:33   #8
Tolpa
Użytkownik Forum

Tolpa's Avatar

Data dołączenia: 28 08 2008

Profesja: Knight
Świat: Azura
Poziom: low
Skille: słabe
Poziom mag.: 4
Domyślny

Tez nie polecam grac na non-pvp. Nie zebym byl doswiadczonym graczem, ale po pewnym czasie npvp sie nudzi gdy noobki ci kradna loota i bija moby do skillowania, teraz nie mam takich problemow ;p
Tolpa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 13:49   #9
robek
Zupa Dromidorowa

robek's Avatar

Data dołączenia: 09 09 2007

Domyślny

ale tez jak nie masz duzo czasu na gre albo jak nie masz kumpli to pvp sux, padniesz i nie masz czasu zeby odrobic.. albo masz paymenta, to jest niemile.. wszystko zalezy od znajomosci ; p
robek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 14:24   #10
Ghost419
Użytkownik Forum

Ghost419's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2008

Domyślny

Światy nonpvp są przeciążone i nie chodzi tu tylko o kicki czy czekanie na log ale także przeładowane expowiska. Do tego dochodzą napki, które zabijają potwory gdy skillujemy czy kradną lootbagi i nic im nie można zrobić. Jakby tego było mało to nie można skillować na sumonnach do tego wiele osób wyciąga guardy w kazo. Osoba, która najpierw grała na nonpvp a potem przesiadła się na pvp (np. ja) nigdy nie wróci na non-pvp. A brak qmpli mi nie przeszkadza.

@down
weź lepiej sorca nie będziesz musiał skillować, jak coś to zgadamy się przez gg

Ostatnio edytowany przez Ghost419 - 14-09-2008 o 18:19.
Ghost419 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-09-2008, 14:37   #11
Fanzzi
Użytkownik forum

Fanzzi's Avatar

Domyślny

Chciałbym zagrać na Isarze, Paladin'em lub Sorcerer'em.
Potrzebuje pomocy w grze od jakiegoś ogarniętego gracza.
stary 14-09-2008, 14:57   #12
Didav
Użytkownik forum

Didav's Avatar

Lokacja: Wałbrzych

Imię: Sibadav
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 13
Skille: 51/39
Poziom mag.: 5
Didav ma numer GG 13313606
Domyślny

Najlepiej weź pala tak jak mówią niektórzy poprzednicy i, ze spearami do 35 (ja skillowałem do 30) potem jak nie masz kasy to idziesz na gobliny zbierasz około 80 kamyczków i wio skillować (na championach dobijesz 45 distance)
Didav jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania