|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
|
![]() Był ktoś na tegorocznym konkursie polonistycznym? Nie zdziwił was trochę? Ja sam się zapisałem, nawet chodziłem ponad miesiąc na przygotowania. A tu suprise, bo na konkursie nie było nic co przygotowywaliśmy, wszystko ze znajomości (dokładnej, wręcz szczegółowej) lektur. Pierwsza osoba z mojej szkoły, z tego konkursu miała 39 pkt. na, bodajże, 90. A nie jest to słaba szkoła. Nie uważacie, że ten etap był lekko... przegięty?
|
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2007
Lokacja: Toruń
Stan: Na Emeryturze
![]() ![]() |
![]() Ja miałem iść, ale ostatecznie przegapiłem termin. Widzę, że i tak bym nie zaszalał.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków
|
![]() Może to się znowu zmieniło, ale jak byłem w trzeciej klasie gimnazjum, to wprowadzili zasady, że każda szkoła sama organizuje sobie szkolny etap. I tak było w przypadku wszystkich konkursów przedmiotowych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() Kilka lat temu był najpierw Etap szkolny -> powiatowy -> wojewódzki -> centralka. Tak samo było w LO. Chyba ,że to jest taki konkurs jak kangur tygrysek czy inne zwierzę
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Hah, u nas dopiero za tydzień. : ) Ale lektur raczej nie będzie, bo u nas szkolny układa nasza wicedyrektorka, a ona stawia raczej na gramatykę, składnię i rozumienie tekstu. Jednak w kolejnych etapach tak lekko nie będzie. xD
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 08 2005
Lokacja: Rookgaard / Gorzów Wlkp.
Imię: Soru Halton
Profesja: Rookstayer
Gildia: Boy Better Know
Świat: Antica
Poziom: 43
![]() |
![]() Jak ja byłem to było kilka tematów, gdzie przynajmniej jeden był typowo twórczy. Ale kiedy to było... xP
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() U nas już był. Miałem 17/19, ale i tak nie przeszedłem... Żadnej lektury nie trzeba było znać. Musiałeś odpowiedzieć na pytania dotyczące tekstu, uzasadnić jakieś dwa zdania ( Prometeusz został pokonany, ale niezwyciężony i dlaczego był roztropny [to na podstawie tekstu]). Tak to musiałeś napisać ogłoszenie, opowiadanie na podstawie wiersza. Jestem z woj. pomorskiego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |