Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Potwory

Notki

Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 23-03-2009, 17:58   #1
Dybel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: Pionki

Stan: Początkujący
Profesja: Paladin
Świat: Pacera
Domyślny Prośba o rade

Czy PALEM na 17 lvl ze skillem shielda 50 ew. 55 z eq: vampire shield, blue robe, blue/plate legs, leather boots, crown helmet, platinum amulet, wytrzymam przy skilleniu na slime? Oczywiście bd dostęp do wody + wezmę na wszelki wypadek bp manasów. Mój pomysł stąd że nie chce mi się wydawać 40k na ss, skoro mogę je wydać na eq i skillować spearami xP

EW. eq mogę ulepszyć
Dybel jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 23-03-2009, 19:24   #2
Levi
Użytkownik Forum

Levi's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dybel Pokaż post
Czy PALEM na 17 lvl ze skillem shielda 50 ew. 55 z eq: vampire shield, blue robe, blue/plate legs, leather boots, crown helmet, platinum amulet, wytrzymam przy skilleniu na slime? Oczywiście bd dostęp do wody + wezmę na wszelki wypadek bp manasów. Mój pomysł stąd że nie chce mi się wydawać 40k na ss, skoro mogę je wydać na eq i skillować spearami xP

EW. eq mogę ulepszyć
Dasz rade, tylko zmieniaj slima co godzinę, znaczy się jak nie będziesz się już mógł wyleczyć normalnie (czyt. exura). Powodzenia w skillowaniu spearami, slimy będą padały tak szybko ze sobie nie wyobrażasz.
Lepiej zakup ss.
stary 23-03-2009, 19:33   #3
Vein
Użytkownik Forum

Vein's Avatar

Data dołączenia: 22 01 2007

Profesja: Royal Paladin
Domyślny

Wytrzymasz, tylko musisz czesto zmieniac slimy. Tak co godzine jak UP pan napisal. Jak chcesz dluzej wytrzymac no to raczej wiekszy shielding z 65~ oraz full eq. Ja w Port Hope siedzialem z 2 matkami 6h+ na skilach 70+ shieldingu w MMS, G legs, DH, MPA/pal armor, Pirate boots Na paccu spokojnie sie wyrabia z exura, u ciebie bedzie gorzej, troche mp/hp na wszelki wypadek wez.

Ostatnio edytowany przez Vein - 23-03-2009 o 19:34.
Vein jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2009, 15:07   #4
Dybel
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: Pionki

Stan: Początkujący
Profesja: Paladin
Świat: Pacera
Domyślny

@levi
ja właśnie mógłbym skillować ss, ale właśnie o to chodzi, że wolę kupić dobre eq i na slime spearami, niż kupować i eq i ss, a poza tym na takim małym shieldzie, to ja bd ubijał slime, to bd potrzebował jakiegoś przedziału czasowego na zregenerowanie many nie?

A zapomniałem się spytać w temacie, czy taki sposób bez small stone zdałby egzamin do 70 dista?

Ostatnio edytowany przez Dybel - 24-03-2009 o 15:10.
Dybel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-03-2009, 16:37   #5
Levi
Użytkownik Forum

Levi's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2008
Wpisy bloga: 1

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dybel Pokaż post
@levi
ja właśnie mógłbym skillować ss, ale właśnie o to chodzi, że wolę kupić dobre eq i na slime spearami, niż kupować i eq i ss, a poza tym na takim małym shieldzie, to ja bd ubijał slime, to bd potrzebował jakiegoś przedziału czasowego na zregenerowanie many nie?

A zapomniałem się spytać w temacie, czy taki sposób bez small stone zdałby egzamin do 70 dista?
Moim zdaniem nie, pamiętaj że slim ma bardzo małą obronę oraz że to nie klony zadają najwięcej obrażeń ale matka.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania