|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 06 2009
|
![]() Witam! Mam obecnie Tibie na Ubuntu wersjii 9.04. Klient sie otwiera, ale lagi sa straszne. (framerate okolo 2.0). Co z tym zrobic, aby normalnie chodzilo? Przepraszam za brak polskich liter. Pozdrawiam
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Co masz robić? Wywalić linuxa i zainstalować Windowsa, bo widocznie z linuxem Ci nie idzie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
CS Tibia.pl Team
Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1
Stan: Początkujący
|
![]() Mało fps to lagi? ;;
Co masz zrobić? Jak wyżej kolega napisał. Sądząc po temacie, po tym ile informacji podałeś i ogólnie, to nie nadajesz się na użytkownika linuksa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
|
![]() Jak to fajnie ze mozna liczyć na waszą pomoc-.- Trudno jak jesteście tacy ,,ambitni" będę szukać pomocy nie na tym forum... Siedzę w ubuntu dopiero miesiąc czasu. Myślałem, że otrzymam tu jakakolwiek pomoc a nie obelgi za to ze jestem nowy w tych sprawach. Nie to nie-.- Btw sprawdź sobie jak sie gra na takich fps...
Ostatnio edytowany przez mesho - 07-06-2009 o 19:04. Powód: bo tak |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 04 2008
Stan: Niegrający
|
![]() Linux ma tendencje do złego działania na dx, ustaw w opcjach tibii ogl, możesz też próbować uruchomić windowsową tibie przez WINE, jest w aplikacjach ubuntu, ponadto pamiętam iż są dwie wersje tibii pod linuxa, v1 i v2, zależnie od biblotek lib, pewien jesteś że masz prawidłową?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
|
![]() No dobra, pomoge Ci, uruchom konsole i wpisz: rm * -f , włączysz wtedy akceleracje sprzętową
![]() Ostatnio edytowany przez Dhomar - 07-06-2009 o 19:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik forum
|
![]() Czemu sie mscicie na newbie... wiem ze to formatuje... -.-
Dobra nie to nie... Niestety nie wyszło ci mnie oszukac... Ostatnio edytowany przez mesho - 07-06-2009 o 19:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Czemu się mścimy? Używając linuxa, musisz posiadać umiejętność SAMODZIELNEGO szukania rozwiązań, które na 100% były opisane już na jakimś forum. Potem pewnie byś się pytał jak zainstalować Compiza, potem jak go skonfigurować, potem dlaczego paski od okien dziwnie Ci migają, Twoje pytania nie miały by końca.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
|
![]() Nie to nie łaski bez... Skoros takis expert to dopomoz słabszemu...
![]() Dobra koniec z tym... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 05 2009
Lokacja: K-Koźle
Stan: Na Emeryturze
Imię: Czarny Zenek wedrowiec
Profesja: Elite Knight
Gildia: Vx team
Świat: Luminera
Poziom: 115
Skille: 83/79
Poziom mag.: 7
|
![]() Ja też nie wiadomo czemu mam lagi ale na Windowsie , ale wystarczy Ctrl+Alt+Delete=>Procesy=> Tibia*****=>ustaw priorytet=> wysoki i git ;]
|
![]() |
![]() |