Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 03-10-2009, 12:42   #1
Markozy
Guest

Pytanie Czy aby nie za stary na Tibie ?

Witam wszystkich.
Od dluzszego czasu nosilem sie z zamiarem gry w Tibie, jako ze mam lata doswiadczenia w innych grach takich jak Lineage, World of Warcraft, Shadow od Legend, MuOnline, Conquer Online, Metin - Tibia jest ta jedna z pierwszych z gatunku.Oczywiscie nie bede rozpisywal sie o roznicach tej gry z wyzej wyemienionymi. Bardziej zalezy mi na wywnioskowaniu czy gracze w moim wieku (25lat) interesuja sie jeszcze Tibia? Czy sa osoby ktore graja aktywnie? Moze jakies gildie ktore zrzeszaja starszych graczy? No i prosilbym o konrety oraz o wypowiedzenie sie tych gdzies moze "ukrytych graczy" o to czy graja i czy zachecaja do gry. Osobiscie jestem znudzony grami 3D, grami pelnymi od efektow, dzwiekow, questow itp. Moje zauroczenie grami MMORPG mija a Tibia miala by pozostac takim relaxujacym musnieciem tejze kategori.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-10-2009, 12:48   #2
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Za stary. Tibia to gra dla napalonych nastolatków, a nie ludzi, którzy mogą oczekiwać czegoś innego niż pogoni za lvl/kasą.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 12:53   #3
Rybzor
CS Tibia.pl Team

Rybzor's Avatar

Data dołączenia: 06 09 1970
Lokacja: Gliwice
Wpisy bloga: 1

Stan: Początkujący
Adres Jabbera do Rybzor
Domyślny

Racja - banda infantylnych dzieciaków po prostu Cie zje przy każdej interakcji z nimi.
Rybzor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 12:54   #4
Beh0lder
Użytkownik Forum

Beh0lder's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2009
Lokacja: tutaj

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

A graj se tylko nie laz mi na waspy kolo ab i folde bo ja tam b....

@up na szczescie znajdzie sie zawsze rybzior ktory jest mila i uczynna osoba....

Ostatnio edytowany przez Beh0lder - 03-10-2009 o 13:03.
Beh0lder jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 18:54   #5
Kele
Guest

Domyślny

Jakieś 2-4 lata temu kiedy jeszcze aktywnie grałem w Tibie, znałem sporo graczy z zakresu 20-40 lat. Nie mam pojęcia jak sytuacja przedstawia się teraz, ale też myślę, że zdecydowana większość ludzi to podstawowka/gimnazjum.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 19:00   #6
CytrynowySorbet
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin

Domyślny

Jeśli jesteś gotów grać w Tibię mając doświadczenie w grach o niebo lepszych, to jesteś wart tych 12latków.
CytrynowySorbet jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 19:13   #7
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Data dołączenia: 19 03 2004
Lokacja: Szczecin/Kraków

Domyślny

Jak już powiedział Kele - kiedyś w Tibię grało sporo osób w wieku 20-25 lat (bylwali też i starsi). Obecnie jest to raczej gra dla dzieci, nie będziesz się w niej dobrze czuł. Jeśli jednak koniecznie chcesz spróbować, to stwórz postać na serwerze Antica - tam zapewne gra najwięcej "starych" graczy. Spróbuj przyłączyć się do gildii takich jak Red Rose, która jest jedną z najstarszych.
Litawor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-10-2009, 19:50   #8
Kele
Guest

Domyślny

O własnie, o tym zapomniałem. Wybierz jakiś stary server, gdzie w sumie pewnie będzie duuuuuże zróżnicowanie wiekowe, ale też i najwięcej 'dziadków' Antica albo jeśli chcesz non-pvp, Secura.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 00:54   #9
Thal
Użytkownik Forum

Thal's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2007
Lokacja: Poznań

Thal ma numer GG 23752093 Send a message via Skype™ to Thal
Domyślny

Nie no... Tak jak inni mówią Tibia to gra dla "napalonych" nastolatków. Myślę że do 18 lat jeszcze se można grać ale potem.. inne życie. Ja bym się zajoł życiem prywatnym, rodziną i pogonią za pracą
@edit
A tak wogóle spotkasz psychiczne dziecko które poniosło zgon swoją postacią i zero szacunku. Nie ostudzisz. Podejdzie do ciebie jakieś dziecko będzie ci "spamować" i przeklinać. Odradzam..

Ostatnio edytowany przez Thal - 04-10-2009 o 00:55.
Thal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 02:38   #10
Sisab
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 05 2009
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sisab
Profesja: Elite Knight
Świat: Hiberna
Poziom: 111
Skille: 82/81
Poziom mag.: 8
Domyślny

Stary graj sobie w tibie ile chcesz kiedy chcesz
Wielu graczy jest po 20 wiec nie martw sie niejestes sam,ale lebkow jest zdecydowanie wiecej....co czasem staje sie denerwujace...
Nie tworz postaci na antice to zmulony swiat Na non-pvp tez nie zakladaj postaci bo bedziesz tylko sie denerwowal.
Proponowalbym jakies starsze servery np. Nova,Danubia,Hiberna,Eternia,Galana wybieraj tez servery niemieckie,na nich masz lepszy transfer i niema lagow no i duzo polakow
Sisab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 02:47   #11
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sisab Pokaż post
no i duzo polakow
Co oznacza, że należy trzymać się od nich z daleka.
stary 04-10-2009, 03:26   #12
Edwardo
Amor Patriae Nostra Lex

Data dołączenia: 06 08 2005
Lokacja: Jaworzno

Świat: Secura
Poziom: 289
Poziom mag.: 10
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Co oznacza, że należy trzymać się od nich z daleka.

Niestety muszę się zgodzić. Zapewne w Twoim wieku nie jest normalne wyzywanie się itp. Osobiście znam gracza którego wiek podchodzi już pod 40 lat, ale właśnie przez zachowanie naszych rodaków odechciewa mu się grać.

Pomogłem? Notka mile widziana .

Hail Edward
Hail Sanatio
Hail Secura
xD

Ciach!
Edwardo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 05:25   #13
Grocix
Użytkownik Forum

Grocix's Avatar

Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć

Grocix ma numer GG 6761731
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor Pokaż post
Jak już powiedział Kele - kiedyś w Tibię grało sporo osób w wieku 20-25 lat (bylwali też i starsi). Obecnie jest to raczej gra dla dzieci, nie będziesz się w niej dobrze czuł. Jeśli jednak koniecznie chcesz spróbować, to stwórz postać na serwerze Antica - tam zapewne gra najwięcej "starych" graczy. Spróbuj przyłączyć się do gildii takich jak Red Rose, która jest jedną z najstarszych.
No niestety, nawet na Antice nie ma już chociażby resztki dawnego klimatu. Starzy gracze skończyli grać, a kiedyś liczące się gildie "z tradycjami" jak chociażby właśnie Red Rose, ustąpiły miejsca botterom, tudzież innym PG-nastolatkom. Jak jeszcze rok temu na Antice można było jeszcze znaleźć odskocznię od dzieci z innych serwerów tak teraz - już wszędzie jest to samo. Jednym słowem, nie polecam.

Poza tym, na chwilę obecną Tibia nie ma ŻADNEJ przewagi nad innymi MMORPG. Jak kiedyś można było mówić o klimacie, czy graniu "dla przyjaciół", tak teraz praktycznie całkowicie to zginęło. A jeśli chodzi o sam gameplay to Tibia już absolutnie ssie.

時を超え捕らえられてる
あふれるこの想いは何?
優しさが目尻に似合う
あの人たちは今どこに居るの?

Grocix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 08:53   #14
Markozy
Guest

Domyślny

Dzieki wszystkim za wypowiedzenie sie. Mialem troche dylemat czy poswiecac czas ktorego i tak mam malo(tak jak ktos juz pisal, zajety jestem praca i rodzina).Pamietam jak 5 lat temu moi znajomi w tym wieku co ja teraz grali w Tibie i swietnie sie bawili.Mowili o klimacie. Teraz juz kazdy z nich jest przed tuz przed trzydziestka a ja bylem ciekaw czy cos takiego jest jeszcze mozliwe. Ciezko jest znalezc teraz dobrego MMORPG ktory albo nie ukuje w kieszen albo przyciagnie naprawde na dlugo swoja oryginalnoscia.Pozdrawiam
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 10:49   #15
Thal
Użytkownik Forum

Thal's Avatar

Data dołączenia: 21 07 2007
Lokacja: Poznań

Thal ma numer GG 23752093 Send a message via Skype™ to Thal
Domyślny

Powodzenia w życiu
Thal jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 14:40   #16
Sisab
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 05 2009
Lokacja: Bolesławiec

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Sisab
Świat: Hiberna
Poziom: 111
Skille: 82/81
Poziom mag.: 8
Domyślny

Powiem wam chlopaki ze gdyby nie boterzy moze inaczej sytuacja by wygladala w grze i to przez nich ta gra stala sie zbyt nieciekawa. Z pewnoscia by sie polepszyla sytuacja na server~~ gdyby zwalczano ich skuteczniej. Byloby zdecydowanie wiecej osob....a jesli ktos szuka stare wygi z tibii to wlasnie je znajdzie na tych forach Tibia.pl
Sisab jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 15:03   #17
nie_mam_nicku
Guest

Domyślny

Radzilbym ci nie grac w tibie, glupia gra z b.dużą ilością noobów,boterów itp.
Już wiele lepsza jest ultima online, też 2D.
  Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 15:11   #18
Lord_Mayonnaise
Zbanowany

Data dołączenia: 22 04 2009
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sisab Pokaż post
Powiem wam chlopaki ze gdyby nie boterzy moze inaczej sytuacja by wygladala w grze i to przez nich ta gra stala sie zbyt nieciekawa. Z pewnoscia by sie polepszyla sytuacja na server~~ gdyby zwalczano ich skuteczniej. Byloby zdecydowanie wiecej osob....a jesli ktos szuka stare wygi z tibii to wlasnie je znajdzie na tych forach Tibia.pl
Głupia wypowiedź. Botterzy są źli ale to nie przez nich ta gra tak skończyła. To przez te dzieci bez rl lajfa i gimnazjalistów gnojonych w szkole. Sorry ale to co jest teraz to wina tylko i wyłącznie graczy i na nic nie zda sie tutaj szukanie kozła ofiarnego w postaci cipsoftu czy botterow.
Lord_Mayonnaise jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 04-10-2009, 15:28   #19
Litawor
Użytkownik Forum

Litawor's Avatar

Domyślny

Akurat to w dużej mierze przez decyzje CipSoftu odeszła spora część starszych graczy, którzy czynili tę grę ciekawą.
stary 04-10-2009, 15:34   #20
Lord_Mayonnaise
Zbanowany

Data dołączenia: 22 04 2009
Wpisy bloga: 2

Domyślny

trudno oczekiwac zeby cipy nic nie robily. zastanawia mnie czy Ty bys to zrobil lepiej.
Lord_Mayonnaise jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania