Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 18-02-2005, 12:30   #1
Artlon
Użytkownik forum

Artlon's Avatar

Data dołączenia: 17 02 2005
Lokacja: Płock

Artlon ma numer GG 7453049
Problem Palladyn = złość

Chciałbym poruszyć tu temat, który frustruje mnie od początku jak zacząłem grać w tibię moją pierwszą postacią jakieś 3 lata temu...czy twórcy są jakimiś ignorantami, czy tę grę robiły 5 letnie dzieci: powiedzcie mi jedno: co w morde palladyn ma wspólnego z łucznikiem przecież to jest największa głupota zwykłego rangera nazwać palladynem...ehhhh palladyni przecież to byli kiedyś zwykli rycerze, tylko że zabijali za wiarę, cuś podobnego do krzyżowca, tylko bardziej religijni no i używali mieczy, czasami kopii lub koncerzy, ale nigdy łuków...byli raczej na to zbyt honorowi woleli stawić przeciwnikowi czoła, niż siekać ich strzałami z oddali, więc powiedzcie mi, bo może ktoś wie, czym się kierowali twórcy, że tak skrzywdzili prawdziwych palladynów i zrobili z nich rangerów/archerów/bowmenów
Artlon jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 18-02-2005, 13:20   #2
Michael Danny Liberty
Użytkownik Forum

Michael Danny Liberty's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Gdzieś W Krakowie

Michael Danny Liberty ma numer GG 4512397
Domyślny

Jedna wielka bzdura palladyn=Wojownik kapłan...
<Edit>palladyni żeczywiscie szli na pierwsze linie dodając morale i lecząc rannych zwykle uzywali miesczy lub wiekier ,buław i zawsze z tarczą...

Ostatnio edytowany przez Michael Danny Liberty - 18-02-2005 o 13:22.
Michael Danny Liberty jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 13:26   #3
Darkness Dragon Master
Użytkownik forum

Darkness Dragon Master's Avatar

Data dołączenia: 01 02 2005
Lokacja: Gdańsk

Darkness Dragon Master ma numer GG 1538295
Domyślny

Nom Mnie taz to wkurzyło jak zacząlem grać w tibie. Można by zrobićto tak, że wojownikowi rosną sklie w mieczach trochę wolniej, a w discie trochę szybciej. No, ale nie ma co gdybać tylko jak komuś mocno zależy to niech pisze wprost do Cipów.

Ostatnio edytowany przez Darkness Dragon Master - 18-02-2005 o 13:28.
Darkness Dragon Master jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 13:55   #4
bedyl
Użytkownik forum

bedyl's Avatar

Data dołączenia: 17 01 2005

Domyślny

Widac ze nagrales sie w diablo2 ale to oni robili tę gre i to ich sprawa z czego bije pall a jak ci sie pall niepodoba to niegraj.
bedyl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 14:05   #5
Artlon
Użytkownik forum

Artlon's Avatar

Domyślny

A kto tu mówi o diablo, albo wogule o grach ??? pooglądaj sobie krzyżowców, wszelkich rycerzy z zakonów przeróżnych wiar, zwłaszcza wiary chrześcijańskiej...troszkę histori się kłania, a że ludzie z Blizzadra dobrze to odwzorowali to już im się pochwała i plus należy
stary 18-02-2005, 14:12   #6
Gracz Tibii
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 12 2004

Domyślny

Oni nie mieli wyboru. Przecież palladyn wali też z magii no ale gdyby to był knight rzucający czary to kto by chciał grać zwykłym knightem a knight czyli rycerz to wali wręcz i sami dojdzcie do końca bo nie chcę się tak rospisywać.
stary 18-02-2005, 15:24   #7
Lord KATuxo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 02 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Darkness Dragon Master
Nom Mnie taz to wkurzyło jak zacząlem grać w tibie. Można by zrobićto tak, że wojownikowi rosną sklie w mieczach trochę wolniej, a w discie trochę szybciej. No, ale nie ma co gdybać tylko jak komuś mocno zależy to niech pisze wprost do Cipów.
Jesli liczysz na to ze oni cos w tej sprawie zmienia...

... to sie przeliczysz.
Najwyzei (malo prawdopodobne ze im sie zechce) napisza ci dla czego palladyn jest profesja dystansowa, nic wiecej.
Lord KATuxo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 15:25   #8
Michael Danny Liberty
Użytkownik Forum

Michael Danny Liberty's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004
Lokacja: Gdzieś W Krakowie

Michael Danny Liberty ma numer GG 4512397
Domyślny

a odnosnie magi to palladyn uzywa białej magi(leczenie aury obronne itp) a nie czary ofensywne --==główna zasada gier rpg pochodzi od D&D==--a ja w to grałem
stary 18-02-2005, 15:34   #9
ALBERT
Użytkownik Forum

ALBERT's Avatar

Data dołączenia: 21 08 2004
Lokacja: Moria

Domyślny

no więc każdy ma własną koncepcję na grę. Jedni mówią, że np. taki głupi troll jest cholernie słaby i wysokości człowieka (np. Tibia) a inni, że troll to postać 2 razy większa od człowieka i zajmuje więcej miejsca w wojskowych szykach (np. Disciples 2). Tak samo może być z innym i potworami jak zarówno i z postaciami w grze. (niektóre mają inne specjalizacje niż ich odpowiednicy w grze). np. w tibii paladyn to koleś od ataku dystansu a w takim Warcrafcie palladyn jest wojownikiem światła i leczenia z młotem, a jeszcze w diablo to palek to koleś od jakichś aur (chodzi o aury) i zmieczykiem w dłoni na dodatek jest czarno skóry co go wyróżnia.
ALBERT jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 15:38   #10
Willy The Dark Druid
Użytkownik Forum

Willy The Dark Druid's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Szczecin>Moj dom>Moj pokuj>krzesło przed kompem

Willy The Dark Druid ma numer GG 3261525
Domyślny

tia troszke z tym paladynem przesadzili, mogli by zrobic pallek ktory nawala tak jak knighta ale łapie wolniej skille i ma lepsze czary leczenia zwiekszania obrazen obrony albo coś takiego.
Mogli tez zrobic profesje : Archer, tosamo co pallek w tibi xD
stary 18-02-2005, 17:05   #11
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Po prostu palek mógłby się nazywać Archer, albo Ranger. Pamiętam, że przez to, że jest taki a nie inny skopałem swoją pierwszą postać, stwierdziłem, że będę palkiem, a dopiero po jakimś czasie dowiedziałem się, że powinienem używać broni dystansowych
stary 18-02-2005, 17:18   #12
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Artlon
A kto tu mówi o diablo, albo wogule o grach ??? pooglądaj sobie krzyżowców, wszelkich rycerzy z zakonów przeróżnych wiar, zwłaszcza wiary chrześcijańskiej...troszkę histori się kłania, a że ludzie z Blizzadra dobrze to odwzorowali to już im się pochwała i plus należy
Ludzie z Blizzarda dobrze to odwzorowali? Zauważ, że jeśli porównujesz paladyna do krzyżowca [co jest błędem, krzyżowcy to postacie historyczne, a paladyni są wymyśleni] to w Diablo 2 paladyn nie mógłby być czarnoskóry. W ogóle porównywanie krzyżowca [wojownika za wiarę - a tak naprawdę wojownika, który znalazł sobie popierany przez cesarza i papieża pretekst do rozbojów] z paladynem [świętym wojownikiem] wydaje mi się dziwne. A co do paladyna w Tibii - równie dobrze mogę powiedzieć, że druid to człowiek mieszkający w lesie, bawiący się ze zwierzątkami i w ogóle, a nie jakiś aptekarz. Rycerz - wojownik konny, po niemiecku rycerz i jeździec brzmi tak samo [ritter], a tutaj mamy grubasa który chodzi i bije.
stary 18-02-2005, 18:08   #13
Grzyb
Użytkownik Forum

Grzyb's Avatar

Data dołączenia: 23 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Ludzie z Blizzarda dobrze to odwzorowali? Zauważ, że jeśli porównujesz paladyna do krzyżowca [co jest błędem, krzyżowcy to postacie historyczne, a paladyni są wymyśleni] to w Diablo 2 paladyn nie mógłby być czarnoskóry. W ogóle porównywanie krzyżowca [wojownika za wiarę - a tak naprawdę wojownika, który znalazł sobie popierany przez cesarza i papieża pretekst do rozbojów] z paladynem [świętym wojownikiem] wydaje mi się dziwne. A co do paladyna w Tibii - równie dobrze mogę powiedzieć, że druid to człowiek mieszkający w lesie, bawiący się ze zwierzątkami i w ogóle, a nie jakiś aptekarz. Rycerz - wojownik konny, po niemiecku rycerz i jeździec brzmi tak samo [ritter], a tutaj mamy grubasa który chodzi i bije.
teraz to niezle pojechales, w ktorej szkole tak cie skrzywdzili i powiedzieli, ze palladyni sa wymysleni?
Grzyb jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 18:37   #14
Lord_Nerevar
Użytkownik Forum

Lord_Nerevar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Strom Riders
Świat: Guardia
Poziom: 50
Skille: 71/69
Poziom mag.: 5
Lord_Nerevar ma numer GG 2036538
Domyślny

Moim skromnym zdaniem powinni rzekomego paladyna zienic w łucznika, knighta w barbarzyńce i dadac prawdziwego paladyna... barb mógłby używac 2 brani lub 2 raka 1 reką (eh diablo ), lucznik by mial to co stary pal, a nowy paladyn, meele, tarcza, czary defensywne i leczenia(znów diablo) hehe fanatyzm ;] moze jakis dodajace damage... . Gdyby tak pokombinowali była by nowa profesja zmiana denerwującgo wielu łucznika-paladyna .

Swoją drogą jestem w trakcie robienia pala na sworda ;D ciekawe co z tego wyjdzie...

LBW
Guardia

Ostatnio edytowany przez Lord_Nerevar - 18-02-2005 o 18:43.
Lord_Nerevar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-02-2005, 18:49   #15
Artlon
Użytkownik forum

Artlon's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez SuPeRMAN
Ja pierdziele no i właśnie o tym mówiłem, nie odzywać się jak się nie ma pojęcia, teraz tak dałeś popisu, że prawie aż mi się śmiać zachciało. Dobra to od początku. Dla sprostowania nie mówię, że palladyn i krzyżowiec to to samo, tylko że są dość podobni, a tak wogule to co ty masz za kartę graficzną, że ty widzisz czarnoskórego palladyna teraz to mnie rozbawiłeś. Weź się mu przyjżyj dokładniej i polookaj na tysiące tapet z diablo. On ma cere dość podobną do hiszpanów, lub nawet włochów, a chyba wiesz, gdzie znajdowało się papiestwo przez setki lat i nadal się tam znajduje. A z tym, że krzyżowiec to tylko znajduje sobie pretekst do rozbojów to już przegiąłeś. Powiedziałeś to cholernie ogulnikowo, a weź przykładowo Ryszarda Lwie Serce. To był prawidziwy krzyżowiec, gdyż robił wszystko dla wiary, wykładał niewyobrażalne sumy, aby tylko odbić z rąk niewiernych Jerozolimę. Że palladyn jest wymyślony to szczerze mówiąc przemilcze to, bo to co napisałeś było godne pożałowania i nie będe rozwijał tej kwesti bo szkoda na to czasu i miejsca. A na koniec jak nie wiesz kim byli druidzi i czym się zajmowali to nie graj w tibie tylko dalej się baw klockami no i jeszcze co mnie obchodzi jak jest rycerz po niemiecku ? A wiesz jak jest zakręt po włosku ? no właśnie też jakieś takie znane słowo tylko znaczenie trochę inne...
stary 18-02-2005, 18:53   #16
Willy The Dark Druid
Użytkownik Forum

Willy The Dark Druid's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Szczecin>Moj dom>Moj pokuj>krzesło przed kompem

Willy The Dark Druid ma numer GG 3261525
Domyślny

ej no pallek z diablo II ma czarnom skóre niewiem jak w diablo I
stary 18-02-2005, 19:01   #17
Artlon
Użytkownik forum

Artlon's Avatar

Domyślny

Ty bez kitu na tapetkach ma, ale to nie jest kolor czarny, tylko bardzo ciemno złoty może się opalił no niech wam będzie, że paldek w Diablo II jest ciemnoskóry i jak na kogoś naskoczyłem z tego powodu, to bardzo przepraszam, musiało mi się cosik powalić a tak dla sprostowania to w Diablo I nie było paldka
stary 18-02-2005, 21:28   #18
Lord_Nerevar
Użytkownik Forum

Lord_Nerevar's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Gorzów Wlkp.

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Strom Riders
Świat: Guardia
Poziom: 50
Skille: 71/69
Poziom mag.: 5
Lord_Nerevar ma numer GG 2036538
Domyślny

Zgadzam się palek w D2 ma "ciemniejszą" karnację skóry ale nie jest czarnym ;] mozę i w grze tak wygląda ale na tapetach przy cieniowaniu widać różnice. A poza tym co to za różnica... i tak nosi sie hełmy ;] czybe ze ktos czako lubił.. heh ale nie zbaczajmy z tematu tibiowy paldyn jest fe i tyle , trzeba zaspamowac cip-soft mailami (joke)

a do czyjegoś posta czy w D1 jest palek ?
bo gralem tylko w zwykle nie w HF.

LBW
Guardia
Lord_Nerevar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-02-2005, 10:22   #19
Artlon
Użytkownik forum

Artlon's Avatar

Domyślny

No wreszcie mnie ktoś rozumie i również dostrzega ciemnoskórość heheh ale tak do pytania to nie palladyn pojawił się tylko w Diablo II, natomiast w Hellfire nowymi postaciami był: mnich , bard , barbarzyńca
stary 19-02-2005, 10:48   #20
SIQ Reaktywacja
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 02 2005
Lokacja: Lublin

Stan: Aktywny gracz
Imię: ***
Profesja: Paladin
Gildia: ***
Świat: Kyra
Poziom: ***
Skille: ***
Poziom mag.: **
Wyślij wiadomość przez ICQ do SIQ Reaktywacja SIQ Reaktywacja ma numer GG 666 Adres Jabbera do SIQ Reaktywacja
Pergamin

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Artlon
Ty bez kitu na tapetkach ma, ale to nie jest kolor czarny, tylko bardzo ciemno złoty może się opalił no niech wam będzie, że paldek w Diablo II jest ciemnoskóry i jak na kogoś naskoczyłem z tego powodu, to bardzo przepraszam, musiało mi się cosik powalić a tak dla sprostowania to w Diablo I nie było paldka
Ty wogóle grałeś w Diablo 2??
Tam dla twojej wiadomości palek był.....

A wracając do tibi .Mi palek się podoba jest dobry w magi jak i w walce na dystans.Jego zaletą jest to że ma dużo mp i hp(po kupieniu pacc palkowi mana odradza się jak u sorca a hp jak u knighta po kupieniu promocji oczywiście)Dlatego moim zdaniem palek jest całkiem dobry.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania