Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-02-2004, 12:27   #1
Lord optyk
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 04 02 2004
Lokacja: K-ce

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Gildia: nIE MA :p
Świat: Refugia
Poziom: 40
Skille: XX/XX
Poziom mag.: 5
Lord optyk ma numer GG 8462752
Domyślny Jak rozpoznac

JAk rozpoznac ze ktoś cie zhakował

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-02-2004, 12:40   #2
rowerek33
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 01 2004

Domyślny

prawdobodobnie od razu sobie zmieni haslo ( twoje ) albo poczeka cos zdobedziesz i Ci beda z depo rzeczy ginac będą ja nie jestem dobry w tego typu sprawach

a moje haslo jest takie dlugie że... zaden haker sie nie wlamie

a tak na marginesie jak oni sie wlamują :???
rowerek33 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-02-2004, 12:52   #3
Czkowron
Zbanowany

Czkowron's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Głuchołazy

Wyślij wiadomość przez ICQ do Czkowron Czkowron ma numer GG 5079155 Czkowron ma login Tlenu puchacz13@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez rowerek33
prawdobodobnie od razu sobie zmieni haslo ( twoje ) albo poczeka cos zdobedziesz i Ci beda z depo rzeczy ginac będą ja nie jestem dobry w tego typu sprawach

a moje haslo jest takie dlugie że... zaden haker sie nie wlamie

a tak na marginesie jak oni sie wlamują :???
Re : Normalanie

1.Albo przez to ze używasz TibiGG to raz

2.Nie masz antywiruska, przypadkim ktos ci podp..eee miałem być grzeczny ( ) ktos ci posatwił trojana i dał snakowanie IP i być może traił na Twoje.

3.Bardzo żadko się zdarza . Metoda "ręczna" na próbowaniu wszystkich prawdopodobnych numerów i haseł.

a ja sie zabezpieczyć ?? (czayt.hasło ) . Postawić sobie n.p Steganos Pasword Manager ( no comment ;] ) , i wygenerować klucz 512 itowy . Wątpię żeby ktoś złamał tak dłuuuuugi i skomplikowany klucz
Czkowron jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2004, 18:57   #4
Matik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 10 2003

Matik ma numer GG 1856238
Domyślny

Jeśli Cie zhakowali niemasz nie możesz sie dluzszy czas podlaczyc (nie laduje sie okno z postacia) jak sie zalogujesz na 100 % masz 0 itemów i na 50 % jesli masz wyzszy level masz red skula (to jest hamskie) no i tyle ^^ i czasami kaza ci placic bo zabiiles komus postac ty jestes splukany a koles mówi pay 10 k or rook lub die wiec to nie jest takie przyjemne (J**** hakerów )!!!
Matik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 11-02-2004, 19:10   #5
Dejvo
Guest

Domyślny

Hakerzy intenetowi dokonują takie ataki, włamania... a na konto nie mają się włamać? Śmieszne... po za tym... jeżeli ma się odpowiednio szybko maszynę... mózg i umiejętności programistyczny oraz szybki internet to można... shakować każdękonot bez wyjątku... ja nie ukywam, że coś potrafię... ale to dotyczy sieci w bloku... no ale mniejsza z tym... haki będą i zawsze były
  Odpowiedz z Cytatem
stary 12-02-2004, 11:21   #6
Bambuko
Użytkownik Forum

Bambuko's Avatar

Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy

Stan: Niegrający
Domyślny

Dejvo - wtedy byś się musiał włamać na serwer Tibi, aby się włamywać po kolei na konta. A wszyscy pamiętamy, że kiedy już komuś się uda naprawdę włamać na całą Tibię i porobić przekręty, to jest niezłe zamieszanie.

A tak to "włamują" się na konta ludzie, którzy nie wiedzą nic o hakowaniu, ściągneli tylko potrzebny soft z netu, jego obsługa jest banalna i dołączają takie keylogery do TibiGG albo coś.

RE DOWN

Najlepszy sposób to nie grać w Tibię.
stary 12-02-2004, 12:05   #7
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Powiem tak:
Gdybym chciał mógłbym mieć już wiele kont. Nie żartuje. Teraz to naprawdę nie ma problemu podżucić keyloga nOObowi. Wiecie ile na kaffeejah jest ich?! Ja nigdy w e-cafe nie grałem i nie będe grał bo to pewny hack.
P.S. Nie podniecajcie się, że macie Fire Wall-e i Anty Virus-y. To nic nie pomoże. Jeśli uważacie, że nikt Was nie hacknie bo siedzicie za NATem też jesteście w błędzie.
stary 13-02-2004, 18:24   #8
Fruity Juice
Użytkownik forum

Data dołączenia: 08 02 2004

Domyślny

to pograj na dialogu, ktory mam w domu to pogadamy wtedy. nawet knightem strach, a o mojej profesji to wogole nie ma co rozmawiac :rolleyes:

//Yours,
Fruity Juice jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2004, 18:48   #9
Matheous
Użytkownik Forum

Matheous's Avatar

Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.

Matheous ma numer GG 2872460 Matheous ma login Tlenu emcid@tlen.pl
Domyślny

A ja mam takie pytanie dla 'profesjonalistow'-daloby sie shackowac WLASNE konto i na przyklad dac samemu sobie PACCa albo jakis fajny equip?
Pewnie by trza znowu cala tibie shackowac...i przez 3 miechy sie od niej znowu odzwyczaic
stary 13-02-2004, 19:32   #10
Sephiroth
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 12 2003

Domyślny

Cytuj:
Gonzo von Krenzel
P.S. Nie podniecajcie się, że macie Fire Wall-e i Anty Virus-y. To nic nie pomoże. Jeśli uważacie, że nikt Was nie hacknie bo siedzicie za NATem też jesteście w błędzie.
Ale wtedy, pod warunkiem że nie używasz jakiegoś syfu (np tibii gg), potrzeba hackera żebyś stracił konto, nie wystarczy niedorób, który przypadkiem ma keyloggera.
Sephiroth jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-02-2004, 19:41   #11
Byrekpl
Użytkownik Forum

Byrekpl's Avatar

Data dołączenia: 19 12 2003
Lokacja: Zielonki

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Nerana
Poziom: 32
Skille: 60/58
Poziom mag.: 3
Byrekpl ma numer GG 8323596
Domyślny

U mnie było tak:
Wstaje se rano odpalam tibie wpisuje account i password enter. Napis:nieprawidłowe hasło lub account. No dobra jeszcze raz. To samo. Pare razy próbowałem, w końcu wkurzony wszedłem na tibie.com na moje konto i patrze: This account was hacked by Polish Hack Group. Przez pare minut patrzyłem osłupiały w ekran nie wiedząc co robić. Dopiero mój friend pomógł mi. Dostałem nowe account i password. )
stary 13-04-2004, 18:38   #12
Xodapi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 12 2003

Domyślny

To powie ktos wreszcie jak dokładnie rozpoznać keylogera? Jaki do tego jest najlepszy antywirek (Norton?) Lub jaki Firewall
P.S. Apropo hakowania kont. Teraz to takie n00by graja, że o numer i hasło czasami wystarczy tylko poprosić
stary 13-04-2004, 18:49   #13
ludmo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 03 2004
Lokacja: Płock

Domyślny

CTRL-ALT-DELETE i sprawdzasz co masz aktywne. Jak jakiś dziwny programik typu 32szj87 to pewnie masz jakies swinstwo.

Pozdrawiam
ludmo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 13-04-2004, 19:46   #14
baaq
Użytkownik forum

Data dołączenia: 13 04 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Xodapi
To powie ktos wreszcie jak dokładnie rozpoznać keylogera? Jaki do tego jest najlepszy antywirek (Norton?) Lub jaki Firewall
Ad-aware 6.0

Ad-aware is THE award winning, multi-trackware detection and removal utility (designed for Windows 98 / 98SE / ME / NT40 / 2000 / XP Home / XP Pro) that will comprehensively scan your memory, registry, hard, removable and optical drives for known Datamining, aggressive advertising, Parasites, Scumware, Keyloggers, selected traditional Trojans, Dialers, Malware, Browser hijackers, and tracking components.
baaq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania