Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-04-2005, 21:34   #1
Eileen
Użytkownik Forum

Eileen's Avatar

Data dołączenia: 20 02 2005
Lokacja: Wrocław

Stan: Niegrający
Eileen ma numer GG 3600907
Domyślny Zabił za Fire sworda...

Oto artykuł który znalazłąm na chinese.pl. Moze tu chodzi o tibie ? Bądz co bądz to mnie zaintrygowało...

Cytuj:
Zabil za rzecz w grze

Dzisiaj rano uslyszalem w radiu ze jeden chinczyk drugiemu pozyczyl jakas rzecz w grze (ogniesty mieczy czy cos takiego) tamten wystawil to na aukcji i sprzedal za rownowartosc 3k. PLN Jak wlasciciel sie dowiedzial , poszedl na policje , a tam sprawa prosta ... wysmiali go i odeslali. Chinczyk sie zdenerwowal , poszedl i zabil kolege z zimna krwia. Jestem ciekaw jak tak ciekawy news , ktory lecial w radiu nie jest na chinese.pl Pozatym co do takich newsow , juz ktorys raz slyszalem o zabojstwie za jakies rzeczy/akcje w grze. Wlasnie przypomnial mi sie news jak chinczycy grali w kafejce internetowej w ktoregos klona popularnej gry Half-Life (chyba counter-strike) i jak jeden w grze zabil drugiego , to ten zabity wstal i wpakowal noz prosto w serce. Co oni maja z ta wirtualna rzeczywistoscia ???
Co wy na to?

Ukryty tekst:
Hihihihi...Eleiwein aberztop, yba jówt sipdop łyb ynni żin eiktsyszw. Yzcratsyw, yb oklyt inzcliein og lieimuzorz... ^^
Eileen jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-04-2005, 21:36   #2
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

a ja na to, ze mi to zwisa i powiewa - najluzniej mowiac. Debile zdarzaja sie jak widac wszedzie, nie tylko w pl.
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2005, 21:38   #3
Baron Kaldrick
Użytkownik Forum

Baron Kaldrick's Avatar

Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...

Domyślny

Takim oto sposobem słowa "Me no pekay, no kill me plx" wkraczają w nowy wymiar...

Terry Pratchett, "Straż! Straż!"
Baron Kaldrick jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2005, 21:44   #4
Dejvo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 12 2004

Domyślny

$vboptions[postminchars]

Ostatnio edytowany przez Dejvo - 03-09-2010 o 19:19.
Dejvo jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2005, 21:52   #5
Linek
Użytkownik Forum

Linek's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Kolacja

Domyślny

Ale zobaczcie tą dziwną zależność... niby to Japonia jest tak rozwiniętym technologicznie krajem, dzieci tam już od najmłodszych lat mają styczność z wszelką elektroniką i komputeryzacją, a jednak to właśnie tam jest większość z tych przypadków. Chociaż z drugiej strony być może to właśnie przez to... po prostu co za dużo to niezdrowo. A co do Chin... może oni nadal gdzieś w podświadomości mają sposób myślenia ich przodków, gdzie życie nie było tak ważne, liczyło się państwo, nie jednostka, przez co przy zabiciu małej grupy osób nie było aż takiego zamieszania. Tyle ode mnie na ten temat. Wiem, że niby jestem obserwatorem, ale jednak chciałem napisać posta.
stary 14-04-2005, 21:57   #6
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Phew... Sa idioci i psychopaci.....
Rankor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2005, 21:59   #7
Uncle Warrior
Użytkownik Forum

Uncle Warrior's Avatar

Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!

Domyślny

Eee... chyba podkolorowałeś tego newsa (lub ktoś inny) bo czytałem, że chodziło o zupełnie inną grę bodajże to było Legend of Mir któraś część. I jestem pewien bo to jest dokładnie ta sama sytuacja. Pozatym fire sword za 3 tysiaki - to było by śmieszne :P
Jeżeli ktoś myśli, że dzieci w Japan są normalne to zapraszam tutaj pamiętnik Amerykanina pracującego jako nauczyciel języka angielskiego właśnie w Japan... można się polać, przeczytałem wszystko i po prostu... LOL. To tak btw. bylo :P
stary 14-04-2005, 21:59   #8
joey
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

hum... my się w szkole bawimy w tibie ale bez przesady... za fire sworda hahahahhahahhahahahahahha
słyszałem ze w jakiejś grze zdobyli jakąś szable i na spułe mieli (1, 2 tyhodnie i 2, 2 tygodnie)i że jeden to sperzedał za równowartość 3000zł i drugi po zabil
joey jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2005, 22:01   #9
Slajt
Użytkownik Forum

Slajt's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2004
Lokacja: Szczecin

Slajt ma numer GG 2129575 Slajt ma login Tlenu defcom Adres Jabbera do Slajt
Domyślny

Counter nie istnieje. Tak naprawdę to ty obracasz się w okół countera. Zapomnij o nim. Bądź pozdrowiony Kwiecie Lotosu ! PK's coming, pomyślcie co będzie, jak chińczycy będę obracać sięw okół WoW, albo on w okół nich ! Bądźcie pozdrowieni, Spadające Wiśnie !
stary 14-04-2005, 22:17   #10
Wexerh
Zbanowany

Data dołączenia: 25 09 2004
Lokacja: Łódź

Wexerh ma numer GG 2856511
Domyślny

"Dla mnie masz czajna" jejku nie straszcie mnie moja kolezanka jest rumunem/chinczykiem sam niewiem
Wexerh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2005, 23:05   #11
Gangrel
Fallen Angel

Gangrel's Avatar

Data dołączenia: 26 01 2004
Lokacja: At the end of Rainbow.

Stan: Na Emeryturze
Imię: Va'esse
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Poziom: 48
Gangrel ma numer GG 1366254 Gangrel ma login Tlenu gangrel_6@tlen.pl
Domyślny

Idioci tez przechodza ewolucje...zaginione ogniwo :/

Gangrel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2005, 23:56   #12
Adolphus Elbragol
Użytkownik Forum

Adolphus Elbragol's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Wsrod wspomnien Kolor oczu: niebieskoszare IQ:czasem mysle(...) xD

Stan: Usunięty
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: Yy?
Skille: Zmienne
Poziom mag.: <3
Adolphus Elbragol ma numer GG 3877615
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wexerh
"Dla mnie masz czajna" jejku nie straszcie mnie moja kolezanka jest rumunem/chinczykiem sam niewiem
[mamrotaniedosiebie]Rozpisywac sie o rasizmie? Nie... [/mamrotaniedosiebie]

Oh ROFTL! ROFTL ROFTL! ROFL ROFTL ROFTL! Przepraszam, czy wracajac do domu wpadles pod tramwaj? Nie? A pieprzysz, jakbys wpadl. -.-

Kto cie tu straszy? I co ma do tego twoja kolezanka?
Adolphus Elbragol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2005, 00:03   #13
Wexerh
Zbanowany

Data dołączenia: 25 09 2004
Lokacja: Łódź

Wexerh ma numer GG 2856511
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol
[mamrotaniedosiebie]Rozpisywac sie o rasizmie? Nie... [/mamrotaniedosiebie]

Oh ROFTL! ROFTL ROFTL! ROFL ROFTL ROFTL! Przepraszam, czy wracajac do domu wpadles pod tramwaj? Nie? A pieprzysz, jakbys wpadl. -.-

Kto cie tu straszy? I co ma do tego twoja kolezanka?

troszke mnie nie zrozumiales ale to szczegol
Wexerh jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2005, 00:05   #14
Hegemmon
Nikt ważny

Hegemmon's Avatar

Data dołączenia: 07 12 2003
Lokacja: Amroth
Wpisy bloga: 1

Imię: Vetius
Poziom: 100
Skille: -1
Hegemmon ma numer GG 3030954
Domyślny

Ja tam tego nie rozumiem i nie chcę zrozumieć. Trzeba mieć naprawdę poprzestawiane klepki żeby tak reagować...

I shall strike down upon thee with great vengence and furious anger,
those who attempt to poison and destroy my brothers.
And you will know my name is the LAW
when I lay my vengence upon thee!
Hegemmon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2005, 00:22   #15
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Poziom: 104
Domyślny

Bah...
To nie tak bylo dokladnie...
Na tibianews byla krotka wzmianka o tym na poczatku tego miesiaca, ja pogrzebalem i wiecej znalazlem.

Otoz pewien gracz z Shanghaiu porzyczyl swojemu kumplowi bardzo rzadki miecz(Dragon Sabre) z gry Legend of Mir 3. Ten sprzedal ten miecz za rownowartosc okolo 673 euro. Prawdziwy posiadacz poszedl i zglosil ten fakt na policji, jednak policja nie przyjela zgloszenia kradziezy czegos co naprawde nie istnieje. Zlodziej obiecywal prawdziwemu posiadaczowi ze odda mu czesc tych pieniedzy, jednak prawdziwy owner nie wytrzymal i dzgnal kilkakrotnie nozem zlodzieja w lewa czesc klatki piersiowej. Zabojca oddal sie w rece policji i juz zostal uznany winnym morderstwa z premedytacja, wyrok nie zostal jeszcze ogloszony(przynajmniej w necie, nie znalazlem :/). Dodam jeszcze ze zabojca nie byl kims kto ma malo lat, ten czlowiek to 41 letni, dorosly mezczyzna. Wiek zabitego nie zostal nigdzie podany :/

Po tym incydencie zaczely sie toczyc dyskusje na temat kradziezy przedmiotow z gier online. Moze wreszcie prawo zostanie zmodyfikowane tak aby zlodzieje wirtualnych rzeczy nie byli do konca bezkarni.

Ostatnio edytowany przez Dr. Omader - 15-04-2005 o 00:24.
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2005, 01:08   #16
$corcerer
Nieobecny.

$corcerer's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003
Lokacja: Gdzieś w Necie. Liczba postów: koło 1337. http://rtfm.killfile.pl

Imię: Scorcerer
Profesja: Sorcerer
Gildia: Dreamers
Poziom: 23
Skille: 23/22
Poziom mag.: 42
Wyślij wiadomość przez ICQ do $corcerer $corcerer ma numer GG Użyj Jabbera. $corcerer ma login Tlenu scorcerer@tlen.pl Adres Jabbera do $corcerer
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Linek
Ale zobaczcie tą dziwną zależność... niby to Japonia jest tak rozwiniętym technologicznie krajem, dzieci tam już od najmłodszych lat mają styczność z wszelką elektroniką i komputeryzacją, a jednak to właśnie tam jest większość z tych przypadków. Chociaż z drugiej strony być może to właśnie przez to... po prostu co za dużo to niezdrowo. A co do Chin... może oni nadal gdzieś w podświadomości mają sposób myślenia ich przodków, gdzie życie nie było tak ważne, liczyło się państwo, nie jednostka, przez co przy zabiciu małej grupy osób nie było aż takiego zamieszania. Tyle ode mnie na ten temat. Wiem, że niby jestem obserwatorem, ale jednak chciałem napisać posta.
Polecam wziąść globus w łapki, i zobaczyć gdzie są Chiny a gdzie Japonia. To tak na przyszłość, żeby nie wywoływać niekontrolowanych brechtów u innych rozmówców.

Dżizas!
$corcerer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2005, 01:23   #17
patrikoz
Zbanowany

Data dołączenia: 10 12 2004
Lokacja: okolice Tych

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Bah...
To nie tak bylo dokladnie...
Na tibianews byla krotka wzmianka o tym na poczatku tego miesiaca, ja pogrzebalem i wiecej znalazlem.

Otoz pewien gracz z Shanghaiu porzyczyl swojemu kumplowi bardzo rzadki miecz(Dragon Sabre) z gry Legend of Mir 3. Ten sprzedal ten miecz za rownowartosc okolo 673 euro. Prawdziwy posiadacz poszedl i zglosil ten fakt na policji, jednak policja nie przyjela zgloszenia kradziezy czegos co naprawde nie istnieje. Zlodziej obiecywal prawdziwemu posiadaczowi ze odda mu czesc tych pieniedzy, jednak prawdziwy owner nie wytrzymal i dzgnal kilkakrotnie nozem zlodzieja w lewa czesc klatki piersiowej. Zabojca oddal sie w rece policji i juz zostal uznany winnym morderstwa z premedytacja, wyrok nie zostal jeszcze ogloszony(przynajmniej w necie, nie znalazlem :/). Dodam jeszcze ze zabojca nie byl kims kto ma malo lat, ten czlowiek to 41 letni, dorosly mezczyzna. Wiek zabitego nie zostal nigdzie podany :/

Po tym incydencie zaczely sie toczyc dyskusje na temat kradziezy przedmiotow z gier online. Moze wreszcie prawo zostanie zmodyfikowane tak aby zlodzieje wirtualnych rzeczy nie byli do konca bezkarni.
Tak to bylo. Jednak polacy to n00by zlodzieje i n00by i jeszcze raz zlodzieje. Nie dziwie sie chinczykowi, ze tak zrobil A policja gdyby byla sprawiedliwa dobila by Polaka, dala gdzies na pustynie, zakopala (zjadlyby go ancient scaraby) , a chinczyk wynagrodzenie za zabijanie zlodziei.

OMG, pozna pora zle na mnie dziala Tak bardziej serio, Chinczyk mial racje i tyle.
patrikoz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2005, 01:39   #18
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez patrikoz
Tak to bylo. Jednak polacy to n00by zlodzieje i n00by i jeszcze raz zlodzieje. Nie dziwie sie chinczykowi, ze tak zrobil A policja gdyby byla sprawiedliwa dobila by Polaka, dala gdzies na pustynie, zakopala (zjadlyby go ancient scaraby) , a chinczyk wynagrodzenie za zabijanie zlodziei.

OMG, pozna pora zle na mnie dziala Tak bardziej serio, Chinczyk mial racje i tyle.
LOL?
Mozesz mi powiedziec co maja Polacy do tego? Przeciez tam nie bylo zadnego Polaka wymienionego. Moze bys tak nauczyl sie czytac ze zrozumieniem? Albo lepiej leczyc bo jak slyszysz ze ktos cos ukradl to odrazu mowisz ze Polak...
Dr. Omader jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2005, 07:14   #19
Ashlon
Tibiaspy.com

Ashlon's Avatar

Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez patrikoz

Tak, tak. A Stalin jest demokrata.

Rozumiem, ze mozna sie wkurzyc, gdy ukradnie ci cos znajomy. Mozna go wyzywac, pobic, ale nie ZABIC. To juz jest naprawde pogiecie, zabijac kogos za marne 670 euro...
stary 15-04-2005, 07:17   #20
hoomik
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 11 2003

Domyślny

ludzie za 15 zl zabijaja, a ty nazywasz 670 euro "marnymi"...? Brawo...
hoomik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania