|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Możesz wykorzystać lejek czy cuś podobnego, według mojej znajomości praw fizyki dymek wleci do butli. Pytaniem tylko jest, jak długo trzeba będzie to trzymać?
Kiedyś wrzuciłem dymek do butelki, ale z palącego się kadzidełka. Jak otworzyłem to się cały pokój zakopcił cynamonem. ![]()
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 06 2004
Lokacja: 19°58'E 50°05'N
Stan: Na Emeryturze
Imię: Komandor Tarkin
Świat: Secura
|
![]() Najlepiej hapaj dym do ust i wdmuc*** do butelki...
Dym jest lżejszy od powietrza, dlatego będzie ono go wypierało z pełnej powietrza butelki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() @Up: Płuca to skomplikowana aparatura
![]() Cytuj:
a wkładający dymiący patyk do środka? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 11 2003
![]() |
![]() Spróbuj przytrzymać zgniecioną butelkę w miejscu dymu, a potem ją tak naciskać, żeby "rosła" (pompowała się).
@down To imadło w łapę i powodzenia ![]()
Nie każde złoto blask odkrywa, Ani wędrowiec myli drogi, Starość dojrzała siłą bywa, Korzeni mróz nie sięga srogi. (czy ciebie chlopie cos pokopalo zeby sobie wsadzac 120kb animacje do podpisu?) Ostatnio edytowany przez Emil1 - 23-04-2005 o 21:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 08 2004
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 11 2003
|
![]() Cytuj:
a btw, http://mr2.pl/KSR/ ;< Normalnie identyko jak moj kicius, az mi zal sie zrobilo :< |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Cytuj:
![]() A moze po prostu zapalcie butelke, przez chwile bedzie zupelnie pelna dymu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 09 2004
![]() |
![]() @up:myślę, że bardziej racjonalne pomysły byłyby lepsze
![]() ten nie zadziała, bo jak butelka się spali, to to już nie będzie butelka, tylko spalona butelka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Dym lżejszy od powietrza ?
No jeżeli chodzi o CO2 to raczej nie jest lżejszy. Zapal papierosa i dmuchaj w butelkę ?
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala
![]() ![]() |
![]() Ale macie problemy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
![]() @up
Ja to miałem powiedziec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @Topic Ten sposób z petardą naprawde wymiata.. tylko najlepiej do takiej 0.5l butelki od coca-coli ;] |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
![]() Cytuj:
czy to jest Ahtung? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Opole
![]() |
![]() up:
Ta, rozsadzi ją na najmniejsze kawalki ^^ , Chodzi tu chyba raczej o ...em..tzw. Crosairs ^^ . (korsarze ![]() EDIT: Nie chodzi mi tu o diabełki ... te co się rzuca i przez uderzenia strzelają (takie dla dzieci ^^ ale zawsze można na kladce schodowej porzucać bez smrodu ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Avager Tymczasowy - 25-04-2005 o 01:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 09 2004
|
![]() Cytuj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do tego dymu to mi się udało... zrobiłem maleńką dziurke w korku i nałożyłem go na butelke a potem przez dziurke wsadziłem kadzidło i było troche tego tam ale kadzidło zgasło po kilku minutach ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Wystarczy prosty trick. Taki jak ze "stawianiem baniek" - ludowa, oldschoolowa metoda leczenia. Bierzesz kawalek dosyc sztywnego druta, na koncu troche watki. Maczasz to w denaturacie/spirytusie i podpalasz. Taka "pochodnie" wtykasz na chwile do butli. Nie wiem dokladnie czemu tak sie dzieje bo wagarowalem na fizyce ale temperatura i ogien "wypchnie" powietrze z butelki. Powastanie tam podcisnienie albo proznia. Wtedy tylko butle do gestego dymu (najlepiej z wilgotnych lisci) i masz dym w butelce. Troche to skomplikowane ale jak pocwiczysz to sie uda.
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 02 2005
Lokacja: Kazordoon
Stan: Aktywny gracz
Imię: Zirgin
Profesja: Sorcerer
Świat: Balera
Poziom: 20