|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 05 2004
Lokacja: Stwa
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Witam. Mam dwa pytania.
- Mam karte muzyczna C-media ac97 Auto Device lecz nie mam do niej sterownikow. Na Internecie nie moge znalezc. Moze wy znacie jakas strone gdzie moge je pobrac ? ![]() -Chce kupic karte graficzna ale nie wiem czy podejdzie do mojej plyty glownej. Wiecie gdzie mozna sprawdzic nazwe, rodzaj itp plyty glownej? (ksiazeczki do plyty nie mam chyba gdzies zgubilem, na gwarancji tez tego nie moge znalezc). Ok to tyle. Jesli ktokolwiek wie cos o tym niech odpisze a bede wdzieczny ![]() Cya |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 12 2004
|
![]() 1. sterowniki : http://www.opendrivers.com/driver/21...Codec-UDA.html
2. Jaką masz płytę główną można chyba sprawdzić w menadźerze urządzeń, a jeśli nie to chyba pisze nazwa na ekranie kiedy włączasz komputer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Menadzerze urzadzen bylem i albo jestem slepy albo tam tego nie ma. Jesli byl bys tak mily i sprawdzil czy tobie pisze i dal np. screena z zaznaczonym miejscem lub napisal gdzie sie to znajduje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza
|
![]() uzyj programu aida32
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
|
![]() A włączałeś ponownie komputer i zobaczyłes czy pisze jaką masz płytę główną ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() btw. ta strona z sterownikami nie dziala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
|
![]() sciagnij everest -- wszystko sie tam dowiesz
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 08 2004
Lokacja: Neverwinter
![]() ![]() |
![]() Co do płyty, to raczej powinno być na pudełku. Ale pewnie i tak sprawdzałeś. Spróbuj wyciągnąc płyte, może na niej gdzieś jest napisane
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Heh, ile razy mozna powtarzać. żeby sprawdzić podzespoły komputera urzyj programu - Aida32 lub Everest. program i opiasna obsługa programu Aida32 znajdziesz na stronie:PcTweak.net (kliknij, a przejdzisez do artykułu)
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2005
Lokacja: 4D
![]() |
![]() Mam taką samą karte dzwiękową i sterowniki muszą znajdować się na płycie dołączonej do mainboarda, gdyż jest to zintergowana karta.
Nazwe płyty głównej znajdziesz w menadżerze urządzeń, przy starcie systemu (aby zatrzymać przelatujący ekran naciśnij Scroll Lock). Albo użyj programu AIDA, i na gwarancji także powinno być napisane. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zbanowany
Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: ... zapomniałem!
![]() |
![]() 1. "W" internecie. Co ty z polskiego miałeś??!! Otwórz www.google.pl i wpisz nazwe firmy, która wyprodukowała kartę, wejdź na jej strone firmową i tam zazwyczaj jest dział Drivers/Sterowniki.
2. Każda karta graficzna pasuje do każdej płyty głównej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
2. Myslisz sie, nie kazda. Sa rozne gniazda. Nawet w kazdym ze sklepow w ktorym bylem mowili ze nie kazda karta pasuje do kazdej plyty glownej. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Mahakam
|
![]() Cytuj:
jaki masz system operacyjny? jak xp to: start->uruchom->cmd. w lini polecen piszesz systeminfo |find "Model systemu:" zapisujesz wyniki i wpisujesz jeszcze systeminfo |find "Producent systemu:" i juz masz wszystko podane jak nalezy. mozna tez sprobowac na innych osach ( windosowskich oczywiscie ![]() Cytuj:
Cytuj:
warto by wspomniec rowniez o czyms takim jak karta grafiki wbudowana na plycie glownej. PRZEWAZNIE takie komputery niestety nie maja zlacza agp, wiec ewentualna rozbudowa moze odbyc sie tylko poprzez dokupienie karty grafiki na pci ( te karty niestety dzialaja duzo wolniej od kart opartych na agp ).
Hail Mahakam!!! ![]() Ostatnio edytowany przez khazad - 24-06-2005 o 11:07. |
|||
![]() |
![]() |