|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 06 2005
|
![]() Zapewne pamietacie jeszcze moj temat "MÓj mmorpg", który załozylem na tym forum czego pozniej bardzo zalowalem...Ale co tam.. w tym temacie, ktory obecnie czytacie bede zamieszczal niusy z postepow w pracach nad gra jakie czynie. Jest to temat dla tych, ktorzy staneli po mojej stronie (thx for them all
![]() ![]() ![]() ![]() Aha, jesli narobilem bledow, to prosze wszelkich 10-12 latkow, uzywajacych tego forum o NIE zachecanie mnie do kupna slownika ortograficznego, bo takowy posiadam, a gdybym was, drogie dzieciaczki mial napominac o kazdym bledzie przez was robionym to by mi strony zabraklo, dziekuje, czekam ![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
Stan: Niegrający
|
![]() Może po prostu zrób stronę projektu i na niej informuj ludzi o postępach. Możesz reklamować stronę na różnych forach i wtedy być może więcej ludzi się tym zainteresuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów
Stan: Niegrający
Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
|
![]() hmm stworzenie gry jest aż takie proste że można ją samemu zrobić? ciekawe, chyba że robicie to w kilku, powiedz jesteś jakimś programistą, grafikiem kim jesteś w tym projekcie? jak bedzie owa gra wyglądać? czy bedzie online czy tylko dla twej własnej satysfakcji?? uchyl rąbka tajemnicy?? co sie w owej grze bedzie czyniło i tak dalej, na jakim serwerze to umieścisz i jak rozpowszechnisz ową gre??
zadałem tyle pytań żeby sie zorientować czy mamy doczynienia z kolejnym małoletnim maniakiem któremu sie wydaje że to łatwizna czy też może z profesjonalistą ![]() pps. nie czepiajcie sie powtórzeń "owa" był to bowiem zabieg celowy Ostatnio edytowany przez Pacek - 27-06-2005 o 22:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 11 2004
Stan: Na emeryturze
|
![]() Czy tibia.pl to darmowy hoster vBulletin dla twojego projektu?
btw. skoro masz słownik to naucz sie go używac
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Znalazł se miejsce żeby reklamować grę. Załóż swoje forum, stronę czy coś w tym stylu.
@Pacek: Nie powtarzaj słowa "owa" ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Zamierzasz stworzyć swój MMORPG w pojedynkę?
Musisz spełnić poniższe warunki: - być programistą, grafikiem, adminem i Bóg wie, kim jeszcze - stworzyć lub kupić engine gry - załatwić sprawy w urzędzie (jeśli zaczniesz sądzić, że twoja gra powinna być płatna) - stworzyć serwery - stworzyć interaktywny świat, do którego ludzie ciągleliby jak ćmy do lampy Mam jeszcze pytanie: Czy twórcy RPG Makera rozważyli danie WSZYSTKIM licencji na rozpowszechnianie stworzonych w ich programie gier w celach komercyjnych? I jeszcze coś: Nawet tak... khm... profesjonalny program jak RPG Maker nie przekształci mapy bezpośrednio z pliku do świata. I wreszcie: Przestań mydlić nam oczy pierdołami jak czy krasnoludy będą załatwiać potrzeby fizjologiczne pod krzaczkiem czy pod drzewkiem, tylko powiedz coś konkretnego. I teraz słusznie czepię się twojej osoby. Tak, Sz.P. potomku Miodka, rozumiemy, że jest Pan wprost geniuszem w sprawach języka polskiego, a ten pierwotny błąd w wyrazie "muj" to tylko celowe pokazanie społeczności będącej na bakier z oświatą, jak nie należy pisać. I prosimy Pana o nie zabranianie krytyki. Co by to była za książka, gdyby autor powiedział "Negatywnych komentarzy nie przyjmuję"? Dla mnie wciąż jest Pan nadętym, pragnącym rozgłosu dzieciakiem (nie interesuje mnie twój wiek - i tak dla mnie jesteś bachorem), który założył stworzenie w generatorze RPG gry bijącej wszystkie inne z podium. Czekamy na grę...
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
|
![]() Nie dość, że tytuł to dość oczywiste i chyba celowe nawiązanie do World of Warcraft, to jeszcze te nazwy mocno śmierdzą mi Władcą Pierścieni.
A teraz trzy pytania do Ojca Prowadzącego: 1. Masz jakiekolwiek wykształcenie informatyczne? Gównianym RPG Makerem NIGDY nie zrobisz gry na światowym poziomie (albo chociaż na poziomie Tibii). 2. Masz engine? 3. Masz fundusze na kupno i utrzymanie serwerów?
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
|
![]() Powiem krótko, bo wszystko co chciałem napisać napisali już inni.
Ty tej gry nawet nie dokończysz! Sam zabierałem się kiedyś za taki projekt - próbowałem stworzyć grę tekstową - na stronie internetowej w PHP. Powstał beta-engine, stworzyłem prostą mapkę, ale z przenoszeniem jej do świata wirtualnego było tyle roboty, że nie skończył bym tego przez dobre kilka lat. Moja rada dla ciebie jest więc oczywista: ucz się na błędach innych - daj sobię spokuj, lub poszukaj kogoś chętnego do pracy z tobą.
![]() |
#9 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Myślę, że temat właśnie upadł. Autor już się pewnie nie wypowie na temat "gry", będzie tylko krytyka.
@Edit: Dopiero teraz przezczytałem, że on ma zamiar robić tą "grę" w RPGmakerze... <rotfl>
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 28-06-2005 o 11:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() Gry nie robie sam, nie przypominam sobie zebym pisal"moj" przez "u", tak, z wladca pierscieni to gra ma sporo do czynienia (wiekszosc z was, graczy tibii nie ma zadnego pojecia o fantastyce i nie wie, ze tibia cholernie duzo ma wspolnego z WP, a Tolkien zapoczatkowal fantasy), co jeszcze chcecie-chcecie bym wiecej nie pisal juz tych tematow i zniechecacie mnie do robienia gry-prosze ja was bardzo, nie napisze wiecej tematow, chcialem wczoraj jak czlowiek poinformowac ludzi o postepach w grze a tu z "twarzami" do mnie-dziekuje wszystim za uprzejmosc... aha-z World of Warcraft to akurat panie (a nie trudzilem sie by zapamietac ksywe-nie warto) jakistam nei ma to nic wspolnego, gdybys pan byl troszke zorientowany w fantastyce to jeszcze by pan potrafil znalezc znaczenie nazwy kontynentu, ale ok
![]() AAAAAA, jedyny pan, ktory umie rozmawiac i moze mimo, ze krytykuje mnie ostro, wypowiadac sie kulturalnie to (bodajze) gremlin, w kazdym razie ma avatar z takim smisznym trollem trzymajacym maczuge (hłehłehłe), a odnosnie szkicu mapy, to jest on robiony juz w rpg makerze, wiec niech Pan osadzi czy jestem prof. czy takim idiota (jak to sobie pan zadawal pytanie) a do tych ktorzy mowia, ze jestem nadety (??) czy nadetym bachorem (sic) czy jakos tak to radze, zeby nie pisali co im slina na jezyk przyniesie ![]() ![]() __________________________________________________ ______ |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2004
Stan: Zbanowany
![]() |
![]() Cytuj:
Jako dojrzały (?) mężczyzna powinieneś odróżniać krytykę od wyzwisk. Od razu widać, że nie nadajesz się na osobę obierającą sobie stanowisko wymagające obiektywizmu. Dodatkowo ze sklerozą nie powinieneś zostać przyjęty do pracy innej niż kopanie rowów. Powiedz mi - jak twoi rodzice mają na imię? Co odpowiesz? Nie warto zapamiętać, hę? Jeżeli ja miałbym osądzić twoją sytuację, to na pewno nie zostałbyś profesjonalistą. Czemu? Nie tworzy się gry improwizując, trzeba mieć jakiś plan, a planem na pewno nie jest stworzenie gierki w programie, który wszystko zrobi za ciebie! I niech Szanowny Pan Gówniarz, którego nicka nie zdołałem zapamiętać (nie warto) kontynuuje swój znakomity projekt. I jeszcze cuś: Nie stworzysz NIC - książki, programu komputerowego lub gry nie znając obecnego prawa. Nie wiesz, co to licencja - poczekaj parę lat, może wtedy dorośniesz do poziomu obywatela. A zassanie programiku "za darmo" z neta nie daje ci prawa do dowolnego rozpowszechniania go. Cytuj:
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 03 2004
Lokacja: from Dwarves Lands...
|
![]() A mnie tylko rozbawiło uznanie rpg makera za profesjonalny program do tworzenia gier...
Smoki powinny być okrutne, chytre, nieczułe i straszne. Ale coś ci powiem, czlowieku.... Smoki nigdy nie paliły na stosie, nie torturowały, nie rozpruwały na kawałki i nie nazywały tego moralnością. Terry Pratchett, "Straż! Straż!" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() Taaak, Tibia ma tyle wspulnego z WP... jedynie chyba Elfów i Krasnoludów.
A czy J.R.R.Tolkien zapoczątkował fantasy? Nie był bym tego tak pewien. P.S. Rozpoczynam projekt nad moim mmorpgiem, mam już szkice mapy!!1 POtężne góry gdzieś na mapie a pod nimi wielkie miasta krasnoludów, obok będzie wielki las z elfami i jeziorko!!!* *-P.S.'a nie należy traktować poważnie ![]()
![]() |
#14 |
Użytkownik Forum
|
![]() koncze, nie chce miec z wami na pienku-uznajm, ze tego nie bylo, nie chce sie wiecej sprzeczac, nie dawajcie mi juz rad, prosze, po prostu zapomnijmy, bede robil swoje i siedzial cicho jak mysz pod miotla, a wieszak, czy jak mu tam, to jeden z tych panow, ktorzy to graja w rpg oparte o fantastyke ale wola czytac kryminaly
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City
![]() |
![]() Jak byłem mały, to wziąłem młotek i słoik gwoździ i powiedziałem że ide domek dla ptaków budować. Z tobą jest podobnie...
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 11 2004
|
![]() A mnie się pomyslpodoba. Niech robi grę- zobaczymy, jaka bedzie i dopiero wtedy będziemy oceniac.
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Mithrilowa Hala
![]() ![]() |
![]() Hehe przestudiowalem dwa tematy i doszedlem do wniosku, ze to nie jest zalosne tylko...smieszne. Ktoś (kogo nicka nie ma po co zapamietywac) robi "profesjonalna" gre i ma JUZ MAPE! Ba! Ma nawet swoj super program do robienia profesjonalnych produktow. Ciekawe czy podczas tworzenia dialogow do tej wspanialej gry uzyjesz slownika ortograficznego.
Btw. Co Tibia ma do WP? Dobra - sa pewne nawiazania - krasnoludy, elfy, Durin bodajze jest w Tibii i inne. Ale co ponadto? Czytales inna ksiazke niz WP? Cos osadzonego w innym swiecie niz Srodziemie? Tam tez sa krasnoludy i elfy...:d Jeszcze jedno - mozesz pokazac te Twoje gry, ktore stworzyles? Ostatnio edytowany przez Afinor - 28-06-2005 o 15:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2003
Lokacja: Toruń
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
|
![]() alfinor, pokaz gdzie robie tak duzo bledow ort, ze musze slownika do dialogow uzywac? zescie sobie uroili chyba. A prosze Ciebie, wielki znawco fantastyki, nie mowi sie elfy a elfowie, bo to okreslenie ludu a nie malego fruwajacego stworka, tak samo krasnoludowie, a owszem wczesniej byly smoki itp. ale to byly jak napisal poprzednik slsuznie legendy a nie dziela fantasy, fantasy zaczeto tak okreslac pozniej, tak, czytalem inne ksiazki fantasy procz WP nie osadzone w srodziemiu, Miecz Prawdy, Wiedźmin itp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Cytuj:
2.Bledy ortograficzne - staralem sie zaznaczyc bledy w twoim poscie. Zreszta, pierwszy temat i blad od razu w nazwie : 'MUJ'. 3.Dziela fantasy istnialy duzo wczesniej przed Tolkienem, jednak nie byly przypisywane do "fantasy", bowiem ten gatunek powstal glownie po wydaniu dziel Tolkiena. 3. Aby zrobic gre w Srodziemiu, nalezy wykupic jej prawa.
Nieaktywny. Ostatnio edytowany przez Ashlon - 28-06-2005 o 18:00. |
|
![]() |
![]() |