Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 30-03-2004, 11:26   #1
Michaas
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 22 02 2004

Michaas ma numer GG 2284876
Domyślny Valoria - AB już nie jest bezpieczne

Ab'Dendriel przestało już być bezpiecznym miastem, przynajmniej na Valorii!!! Przed chwilą chciałem wejść do depo, ale 3 osoby mi zablokowały wejście mówiąc, że depo przejęła rodzina Soprano i trzeba płacić 500 gp za wejście. Nie miałem tyle (nawet gdybym miał, to bym nie zapłacił) i nie dałem się zastraszyć, więc chcieli mnie sPeKować: Tooget, Juliet Soprano i Toodee. Na szczęście udało mi się uciec do świątyni (byłem już na czerwonym).
Założyłem ten temat jako ostrzeżenie dla innych graczy grających na Valorii i wybierających się lub mieszkających w Ab'Dendriel. Sam chyba przeniosę się gdzieś indziej, bo czuję, że nie będę miał tu łatwego życia.
A może którzyś z wysokopoziomowych forumowiczów grających na Valorii by się tym zajęli?
Michaas jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 30-03-2004, 12:02   #2
Kaczor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 10 02 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Michaas
Ab'Dendriel przestało już być bezpiecznym miastem, przynajmniej na Valorii!!! Przed chwilą chciałem wejść do depo, ale 3 osoby mi zablokowały wejście mówiąc, że depo przejęła rodzina Soprano i trzeba płacić 500 gp za wejście. Nie miałem tyle (nawet gdybym miał, to bym nie zapłacił) i nie dałem się zastraszyć, więc chcieli mnie sPeKować: Tooget, Juliet Soprano i Toodee. Na szczęście udało mi się uciec do świątyni (byłem już na czerwonym).
Założyłem ten temat jako ostrzeżenie dla innych graczy grających na Valorii i wybierających się lub mieszkających w Ab'Dendriel. Sam chyba przeniosę się gdzieś indziej, bo czuję, że nie będę miał tu łatwego życia.
A może którzyś z wysokopoziomowych forumowiczów grających na Valorii by się tym zajęli?
Blokowanie depo jest nielegalne w swietle praw Tibii.Zglos to do GM i dostana bana niezaleznie od tego jaki maja level albo do jakiej gildii naleza
Kaczor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 30-03-2004, 16:23   #3
jura
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 28 01 2004

Stan: Początkujący
Imię: Juroqu
Profesja: Elite Knight
Świat: Nebula
Poziom: 103
Poziom mag.: 6
Domyślny

proste rozwiązanie - jak widzisz przy wejściu do depo grupkę ludzi, którzy blokują jedno wejście oalbo oba, to lepiej nadłożyć kawaleczek drogi i wejść górą lub dołem. W Ab' to nie tak daleko, a wejścia są na 3 poziomach...

Ja osobiście mało jestem teraz w depo w Ab', tylko jak wracam z lootbagiem z Elvenbane. Ale ... Ab' ma kilka wejść do depo, gorzej jest gdzie indziej, gdzie jest tylko jedno wejście...

Porada raz jeszcze - jak dużo ludzi przy wejściu, to wchodź wejściem mniej uczęszczanym a bezpieczniejszym.
jura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania