Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-08-2005, 18:10   #1
Matilus
Użytkownik Forum

Matilus's Avatar

Data dołączenia: 16 08 2004
Lokacja: Poznań

Stan: Na Emeryturze
Imię: Tefurius
Matilus ma numer GG 6843986
Domyślny Bulwersująca reklama

Holandia: Skandaliczna reklama imprezy techno
"Kurier Szczeciński": W Holandii jedną z imprez techno reklamuje się w Internecie przy pomocy zdjęć i aluzji do obozu koncentracyjnego w Auschwitz.
Reklama ma przyciągnąć uwagę do imprezy nazwanej przez organizatorów Housewitz.

Potencjalnych uczestników ma zachęcić hasło: "Tanzen macht frei" wkomponowane w oryginalne zdjęcie bramy wejściowej KZ Auschwitz. Dalej są zdjęcia komór gazowych z dopiskiem "dla balowiczów gorący prysznic", wozów wypełnionych ciałami zamordowanych z adnotacją "taksówki gratis" i obrazem wynędzniałych więźniów obozów z sugestią "obowiązuje strój chudy Żyd" - czytamy w dzienniku.Prezentacja zbulwersowana czytelników "Kuriera Szczecińskiego". To oni powiadomili redakcję. Dziennikarze zadzwonili do Instytutu Pamięci Narodowej oraz Rady Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa. Obie instytucje podjęły kroki, by stronę internetową zablokować.

Gazeta zawiadomiła także ambasadę Królestwa Holandii - serwer, na którym bulwersujący anons umieszczono, był holenderski - czytamy w dzienniku.

"To jest po prostu wstrętne. Jest nam wstyd" - powiedział "Kurierowi Szczecińskiemu" sekretarz holenderskiej ambasady Jeroen Boender. "Natychmiast przekazujemy sprawę władzom holenderskim. Chcemy, by właściciel serwera usunął tę ohydną reklamę. Jeśli się nie zastosuje do prośby, rząd podejmie stosowne kroki prawne" - dodaje rozmówca gazety.

Jest to news z onet.pl

http://www.geenstijl.nl/paginas/housewitz.html <--- link do reklamy

Jakie macie odczucia na temat tego wszystkiego ? Ja jestem zażenowany...
Matilus jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-08-2005, 20:24   #2
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

A ja na to leje...

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 23:09   #3
Dan the Automator
Dobo Srobo

Data dołączenia: 23 07 2003

Domyślny

Buahahahahaha "Kultura Techno" ;-)

Za grosz wyczucia.
Dan the Automator jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 23:32   #4
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Stan: Niegrający
Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dobo
Buahahahahaha "Kultura Techno" ;-)

Za grosz wyczucia.
Buahahahahaha.
Równie żałosny komentarz jak reklama... ;-)

Ostatnio edytowany przez Gonzo von Krenzel - 09-08-2005 o 23:33.
Gonzo von Krenzel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 23:38   #5
Dan the Automator
Dobo Srobo

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gonzo von Krenzel
Buahahahahaha.
Równie żałosny komentarz jak reklama... ;-)
Uzasadnij. Po czymś takim można naprawde zwątpić w coś, co media nazywają "Kulturą Techno".

hmm nawet nie mam nastroju by podjąć dyskusje. Nie moge dostać sie do swoich empeczy ;/. Tak więc masz racje, wygrałeś.

Ostatnio edytowany przez Dan the Automator - 09-08-2005 o 23:47.
stary 09-08-2005, 23:56   #6
Nosfer Revelmaar
Użytkownik Forum

Nosfer Revelmaar's Avatar

Data dołączenia: 29 06 2005
Lokacja: kto to wie...

Domyślny

Widziałem tą reklamę. Po prostu zatkało mnie. Jak można reklamować "party", wykorzystując do tego obrazki z obozu zagłady, gdzie setki tysięcy ludzi poniosło śmierć. W sumie to ja wiem co należy zrobić z pomysłodawcą - zrobić mu taką "impę" jaką sam wymyślił i pokazał w tym flimiku

Aha i jeszcze jedno - nie zauważyliście, że holendrzy są pionierami w wymyślaniu debilnych zabaw? Np. klubów gdzie można uprawiać seks z nieznajomymi itp.?

Ostatnio edytowany przez Nosfer Revelmaar - 10-08-2005 o 00:08.
Nosfer Revelmaar jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-08-2005, 23:59   #7
Slagolash
Użytkownik Forum

Slagolash's Avatar

Data dołączenia: 14 10 2004
Lokacja: Kwidzyn

Stan: Na emeryturze
Świat: Saphira
Slagolash ma numer GG 3177912
Domyślny

Cudne podejście...robić sobie jaja z masowej zagłady. -.-'
Niestety, w dzisiejszych czasach dla pieniędzy/reklamy człowiek jest w stanie wykorzystać wszystko, nawet cudze nieszczęscie -.-'
Slagolash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 01:04   #8
Gonzo von Krenzel
Użytkownik Forum

Gonzo von Krenzel's Avatar

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Szczecin

Gonzo von Krenzel ma numer GG 2029181
Domyślny

Cytuj:
Uzasadnij. Po czymś takim można naprawde zwątpić w coś, co media nazywają "Kulturą Techno".
Nie słyszałem o takiej kulturze. Poza tym czym ona jest? Zapewne dla Ciebie to każdy słuchający elektronicznej muzyki. Nie, tak nie jest... Techno to techno. Odmiana elektronicznej muzyki. Mam wrażenie, że mówiąc 'kultura techno' masz na myśli wszystkich słuchających wspomnianej muzyki.
Poza tym nie oceniaj grupy po zachowaniu jednostek...

Cytuj:
hmm nawet nie mam nastroju by podjąć dyskusje.
Ja też...
Cytuj:
Tak więc masz racje, wygrałeś.
Ironia?

________

To jest tylko odpowiedź... Nie róbmy offtopicu Michałku .
________

@topic:
Mój dziadek przez pewien czas był uwięziony w podobnym obozie. Całe szczęście, że nie zginął. Ale chyba wiadomo jak musial cierpieć...
Patrząc na tą reklamę... Żal mi ludzi, którzy ją stworzyli...

Ostatnio edytowany przez Gonzo von Krenzel - 10-08-2005 o 01:07.
Gonzo von Krenzel jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 01:19   #9
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Niektórzy ludzie, to naprawdę mają nierówno pod sufitem. Toż to musi być jakiś idiota, socjopata. Czy normalny, zdrowy psychicznie człowiek, był by wstanie zrobić coś takiego? Twórca tej "reklamy" powinien zostać natychmiast wsadzony do wariatkowa
stary 10-08-2005, 08:42   #10
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

A nie?

Niech kazdy z was z erka na sercu powie, ze nigdy nie opowiadal dowcipow w style 'Hitler popelnil samobojstwo bo przyslali mu rachunek za gaz'. ja znam mnostwo takich i wcale sie tego nie wstydze.

Nie to, zebym popieral reklame. Gowno mnie ona tak naprawde obchodzi. Ale komentarze w stylu 'to musial robic psychopata' sa dla mnie smieszne. To, ze on nie ma smaku, bo holokaust zna tylko z lekcji historii to chyba nie swiadczy ze jest nienormalny?

Moj jogger
stary 10-08-2005, 10:07   #11
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

no tak to znowu my nie wiem kto bawi się w takie reklamy może dla niego to świetny żart ale nie dla wszystkich i dla mnie też nie co ciekawe zastanawiam się kiedy wejdzie grupa która powie "dobo masz rację!!"czekamy z niecierpliwością.
ps.i tak nic nigdy nie zastąpi Love Parade:/
PiXik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 10:24   #12
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny

A czego można spodziewać sie po czlowieku, ktory mieszka w bogatym kraju, gdzie gejom legalizuje sie malzenstwa, aborcja i eutanazja jest legalna (trawka zdaje sie tez). Zaciera mu sie granica miedzy wolnoscia slowa a rozumem. Nie wariat, tylko idiota.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 11:06   #13
Gromnjir
Zbanowany

Gromnjir's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2005
Lokacja: Susz

Profesja: Master Sorcerer
Świat: Eternia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nosfer Revelmaar
Aha i jeszcze jedno - nie zauważyliście, że holendrzy są pionierami w wymyślaniu debilnych zabaw? Np. klubów gdzie można uprawiać seks z nieznajomymi itp.?
To akurat fajna zabawa xD
Gromnjir jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 12:17   #14
Tasior
Użytkownik Forum

Tasior's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Rubber City

Tasior ma numer GG 4749077
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
A czego można spodziewać sie po czlowieku, ktory mieszka w bogatym kraju, gdzie gejom legalizuje sie malzenstwa, aborcja i eutanazja jest legalna (trawka zdaje sie tez). Zaciera mu sie granica miedzy wolnoscia slowa a rozumem. Nie wariat, tylko idiota.
OD TEGO LUKSUSU TO IM SIE W GŁOWACH POPRZEWRACAŁO!11111111oneoneone
@topic
Tonący brzytwy się łapie. ^^
stary 10-08-2005, 12:37   #15
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Domyślny

Dokladnie

Nie ma to jak postepowanie jednostki zwalic na ogol...

Oto co napisalem na innym forum:

Cytuj:
a babeczki, ktore ogladasz przez neta powinny? To tez godzi w poczucie gustu skrajnych katolikow.

A ostre sceny erotyczne powinny byc w internecie? To tez godzi w moranosc wiekszosci ludzi chociaz kazdy z nas po cichu oglada/ogladal takie rzeczy.

A serwisu typu 'rotten' - czemu one nie znikaja? Tam przeciez ludzie pisza calkiem zgryzliwe komentarze do obrazkow przedstawiajacych glowe samobojcy po spotkaniu z kulami od shotguna. Dla mnie widok ciala zmasakrowanego przez pociag podpisany komentarzem 'stracil glowe?' jest o wiele gorszy niz te przedstawione przez autora reklamy.

A osloskop.net, ktory bezczelnie pomaga rozprowadzac pirackie kopie piszac, ze serwis sluzy sprawdzaniu sum kontrolnych!

I ciebie boli wystawa, ktora w zaden sposob nie krzywdzi ludzi (no moze w znikomym stopniu niektorych)

Internet to wolnosc: calkowita demokracja przez wiekszosc ludzi nazywana anarchia. Tutaj nieczego nie zabroni sie powiedziec/napisac/pokazac. A to,ze cie to boli? Mnie boli polski katolicyzm i co? Nikt tego nie zabrania.
Autor zadal pytanie czyu powinno sie kasowac takie reklamy z netu

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 10-08-2005 o 13:27.
stary 10-08-2005, 15:32   #16
Nosfer Revelmaar
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
a babeczki, ktore ogladasz przez neta powinny? To tez godzi w poczucie gustu skrajnych katolikow.

A ostre sceny erotyczne powinny byc w internecie? To tez godzi w moranosc wiekszosci ludzi chociaz kazdy z nas po cichu oglada/ogladal takie rzeczy.

A serwisu typu 'rotten' - czemu one nie znikaja? Tam przeciez ludzie pisza calkiem zgryzliwe komentarze do obrazkow przedstawiajacych glowe samobojcy po spotkaniu z kulami od shotguna. Dla mnie widok ciala zmasakrowanego przez pociag podpisany komentarzem 'stracil glowe?' jest o wiele gorszy niz te przedstawione przez autora reklamy.

A osloskop.net, ktory bezczelnie pomaga rozprowadzac pirackie kopie piszac, ze serwis sluzy sprawdzaniu sum kontrolnych!

I ciebie boli wystawa, ktora w zaden sposob nie krzywdzi ludzi (no moze w znikomym stopniu niektorych)

Internet to wolnosc: calkowita demokracja przez wiekszosc ludzi nazywana anarchia. Tutaj nieczego nie zabroni sie powiedziec/napisac/pokazac. A to,ze cie to boli? Mnie boli polski katolicyzm i co? Nikt tego nie zabrania.
Masz racje, że nikt tego nie zabrania. Ale to nie znaczy, że nie trzeba z tym walczyć - bo inaczej nas zaleje fala takich głupich filmów, stron itp. A za kilkanaście lat okaże się, że obozów wogóle nie było, że to tylko bajka do straszenia małych dzieci, żeby byłe grzeczne, z której starsi mogą się już śmiać.
Jeżeli będziemy obojętni na takie problemy, to wkrótce nas zeleją i nie będziemy ich zauważać - a wtedy do scenariusza jaki opisałem, będzie tylko jeden malutki krok...
stary 10-08-2005, 15:33   #17
Nosfer Revelmaar
Użytkownik Forum

Domyślny

sory za 2 posty, ale miałem lekką awarię neta i wydawało mi się że wysłałem go tylko raz

Ostatnio edytowany przez Nosfer Revelmaar - 10-08-2005 o 15:34.
stary 10-08-2005, 16:12   #18
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Czyż to nie ironia ?Wchodząc w temat o nazwie: Bulwersująca reklama,włączyła mi się reklama Heyah "Dawno,dawno temu..." co jest denerwujące
btw:
Gdzie jest ten obóz?Bo bynajmniej ja nie wiem czy istnieje takie miasto jak
Auschwitz...
stary 10-08-2005, 16:20   #19
TehRegent
Zbanowany

TehRegent's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2005

TehRegent ma numer GG 4790363
Domyślny

@up

Aushwitz-Birkenau = Oświęcim-Brzezinka

@topic

Mnie to tam zwisa. W Holandii juz dawno trafka wszystkim mozg zezarla
TehRegent jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 10-08-2005, 16:31   #20
Dan the Automator
Dobo Srobo

Domyślny

Już śpiesze z tłumaczeniem. Kultura techno - mówie o tym co jest lansowane przez media, głównie VIVE i MTV. Chodzi o młodzież wychowaną bezstresowo, opalonych metroseksualistów w łańcuchach, panny z tak utlenionymi włosami ze mogły by nimi oddychać pod wodą, o młodzieży dla której każda okazja do zrobienia techno-imprezy jest dobra. Potem wychodzą takie krzaczki... Tak, wiem, to stereotyp, i mam świadomość że muzyka techno to tylko odłam elektronicznej, która sama dzieli się na ponad sto gatunków. Wiem żę są gatunki b.interesujące, wiem też, że w z "techno" często są powiązane twory niezwykle interesujące. To, co mnie śmieszy - to młodzież klubowa, dla których manieczki to bardzo dobre techno (hehehe...) i dla których to co dobiega z głosników nie musi mieć kompletnie żadnej wartości muzycznej. Tak to przynajmniej wygląda w WuWuA drogi Gonzo (Michale? zapomniałem już :-()
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania