Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Pokaż wyniki sondy: Jaki typ serwera lubicie najbardziej?
Serwery typu PvP 28 53.85%
Serwery typu Non-PvP 18 34.62%
Serwery typu PvP-Enforced 5 9.62%
Nie interesuje mnie typ serwera ; byle grać 1 1.92%
Głosujących: 52. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 10-08-2005, 19:09   #1
Wilkq
Użytkownik Forum

Wilkq's Avatar

Data dołączenia: 21 05 2005
Lokacja: Warszawa-Wesoła

Stan: Aktywny gracz
Imię: Redes
Profesja: Sorcerer
Świat: Saphira
Poziom: 18
Skille: 20/20
Poziom mag.: 19
Wilkq ma numer GG 3723015
Domyślny Jaki typ serwera jest najlepszy?

Mam do was pytanie. Jaki typ serwerów uważacie za najlepszy?

Ja osobiście uważam , że dla postaci Magicznych (Sorcerer , Druid) najlepsze są serwery Non-PVP. Ponieważ sam gram magiem , przeniosłem się w końcu na tego typu serwer. Sytuacja typu : Robisz runki na cypelku daleko od carlin , cieszysz się z kaski za robiony bp hmm , a tu przychodzi high lvl Paladyn , i zanim się ruszysz widzisz "You are dead"! Knight i paladyn natomiast są przyzwyczajeni do serwerów pvp , gdyż szybko expią , nabijają skilla , kupują uhy i nikt nie podskoczy z low-lvl. Ja uznaję Wyższość serweró typu Non-PvP.
Natomiast kompletną głupotą jest świat typu PvP-Enforced - zupełna strata czasu.

Piszcie więc , jakie serwery wy wolicie. Liczę na ciekawą , dogłębną dyskusję , więc jak co , to temat do zamknięcia.

Edit : Zaletą serwerów Non-PvP jest też to , że są bardzo puste!
"Nie mogę się lękać. Strach zabija umysł. Strach jest małą śmiercią, która niesie ze sobą całkowite unicestwienie. Stawię mu czoło. Pozwolę aby zalał mnie i przelał się przeze mnie, a kiedy odpłynie, odwrócę oko swej jaĄni i spojrzę na jego drogę. Tam gdzie przeszedł strach, nie będzie już nic. Zostanę tylko ja."
Frank Herbert , Diuna

Guild Wars - The best!!!

Ostatnio edytowany przez Wilkq - 10-08-2005 o 20:39.
Wilkq jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 10-08-2005, 19:16   #2
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Pergamin

... a grałeś kiedyś na pvp-en ?? , bo ja bym nie grał gdyby koledzy nie grali , mówili "będzie fajna zabawa , będziemy uciekać" , no i doczłapali do 12 lvli i im sie znudziło wkółko ginąć , a ja miałem szczęście osiągnąć 20 lvl pallem , ale mi sie gra znudziła jak mnie berserker zabił na voc quest (nikt nie wiedział jak trzeba dojść i szliśmy gdzie popadło ) ... pvp-en nie jest taki straszny , dużo osób sie przyzwyczaja i nawala się tam na chama afkerów , a innych zostawia w spokoju (carlin wyjątek , ciągle mass-pk) ...
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 19:08   #3
Tibio-gracz
Użytkownik Forum

Tibio-gracz's Avatar

Data dołączenia: 19 05 2005
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Druid
Świat: Askara
Poziom: 27
Poziom mag.: 27
Domyślny

Na czym polega server pvp-enforced?Wiem, ze na pvp mozna sie zabijac i grac normalnie, a na non pvp nie da sie zabijac?A na czym polego server pvp-enforced?
Tibio-gracz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 19:28   #4
Xeltix
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 12 2004
Lokacja: Gliwice

Xeltix ma numer GG 20143712
Domyślny

@Tibio-Gracz
0sec exhaustu czyli zabijasz demona w 4 sekundy , nie ma banisha za zabijanie ludzi , brak systemu czaszek

@topic
Ja preferuje e-pvp , afkowanie konczy sie najczeciej deadem po 2 minutach
wybicie sie nie jest trudne jak sie co robic ja np. wczoraj zrobilem knighta i tera tylko trenie 12 lvl 45/45 0 deadow mam itp . E-pvp najlepszy jest dla ludzi co maja pacc wtedy sprzedasz od 8 lvl - 25 lvl na darashi\edron i expisz nikt cie raczej nie zabije bo boi sie hunta\rooka , potem to robi sie male pg i od 40 lvl masz respect i nikt ci nie podskoczy
stary 24-08-2005, 19:31   #5
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tibio-gracz
Na czym polega server pvp-enforced?Wiem, ze na pvp mozna sie zabijac i grac normalnie, a na non pvp nie da sie zabijac?A na czym polego server pvp-enforced?
szukaj.. są to servery na których dostaje sie exp za ludzi nie mam tam czaszek.

@topicc

Ja gram pallem i najbardziej mi odpowiada pvp, nie ma wielu pkrow na wyszych lvlach czyli mozna soe spokojnie przebic przez te pierwsze dni na mainie, na h lvlu mozna powojowac , jeśli ktos ci cos zjuma lub wyzwie cie mozna go zabic(gdy sie ma protectora hlvlowego praktycznie bez ryzyka)
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 19:55   #6
boorex
Zbanowany

boorex's Avatar

Data dołączenia: 29 07 2005
Lokacja: Wa-wa

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Furora
Domyślny PVP rules

Hm wedlug mnie najlepsze sa pvp xD ...to jest mniej wiecej tak : zdobywasz 8 lvl idziesz na maina xD chodzisz sobie taki uwazany za n00ba ;] i nikt nie chce cie zabic bo szkoda unjusta na takiego z ktorego wyleca MAX brass legsy xD no od 15 lvl moze cie ktos zabic ( oczywiscie wczesniej tez o ile ktos jest nupkiem ;] ) wiec przez pierwsze kilkanascie dni na mainie trzeba skillowac az lvl 15 sam wskoczy a wtedy na extra skillach ciezej bedzie cie zabic ) zdobywanie h lvlu na pvp nie jest trudne xD to tyle narks glosuje na pvp
boorex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 19:58   #7
Gufat III
Użytkownik Forum

Gufat III's Avatar

Data dołączenia: 08 12 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Na emeryturze
Świat: Nova
Gufat III ma numer GG 8644522
Domyślny

Non-pvp, to serwer dla lamuchów. 90% grających tam to ludzie którzy nie radza sobie z PVP, a jesli sobie nie radzą, niech nie grają. Pvp-en, był by najlepszy, gdyby nie był nastawiony na zabijanie w celu zdobycia doświadczenia. Dlatego wybieram pvp. A najlepszym serwerem był by serwer pvp bez czaszek, bo ten system śmierdzi.
Gufat III jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 20:24   #8
Shinjix
Master Alucard

Shinjix's Avatar

Data dołączenia: 27 09 2004
Lokacja: www.tibiaspy.com

Imię: Yatiru
Profesja: Elite Knight
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Shinjix ma numer GG 4032930
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gufat III
Non-pvp, to serwer dla lamuchów.
Taaaa, dla lamuchow... whatever you want darling.
A moze dla osob ZNUDZONYCH "liwordaj'em", "hunded in majn nuup". Moze po prostu nie chca znow marnowac chara na glupie wojny "pol vs swe" albo o panowanie na servie? Moze po prostu jako mlodzi gracze zaczeli na non-pvp i szkoda im charow? Moze po prostu juz im sie nie chce grac na pvp?
(powtorzenia "moze po prostu celowe )
Cytuj:
90% grających tam to ludzie którzy nie radza sobie z PVP, a jesli sobie nie radzą, niech nie grają.
zmuś ich, zeby nie grali. IMO 90% graczy z non-pvp pojechaloby cie albo chociaz nadszarpnelo nerwy.

Cytuj:
Pvp-en, był by najlepszy, gdyby nie był nastawiony na zabijanie w celu zdobycia doświadczenia.
bylby ale on jeszcze jak go nie bylo byl nastawiony na expienie na ludziach...

Do tej pory gralem na pvp magiem i mi sie dobrze gralo. Teraz zrobilem knighta na non-pvp i tez jest dobrze. Mi to wszystko jedno byle bylo z kim pogadac. Kazdy serv ma swoje wady i zalety.
†††

I am the pure flame that burns
I am Sirius son
I am the infinite space
I am the most conquering One

Ostatnio edytowany przez Shinjix - 24-08-2005 o 20:35.
Shinjix jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 24-08-2005, 21:17   #9
Buffon
Użytkownik Forum

Buffon's Avatar

Data dołączenia: 18 08 2005
Lokacja: Ostrów Wlkp

Buffon ma numer GG 5984919
Domyślny

Głosuje na PvP , jest luz , rzadko widzisz pk (zależy) , a jak cię ktoś wkurzy to możesz mu walnąć
Buffon jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania