Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Inne

Notki

Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-08-2005, 19:23   #1
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny Teoria Fiszbina :P

Oststnio wynułem teorię ( ) że Cipsoft moze specialnie utrudnil palladynom trening walki na dystatns aby "powstało" coraz więcej prawdziwych palladynów (rycerzy o większych umiejetnosciach magicznych). Co wy o tym sądzicie?

Ostatnio edytowany przez Fiszbin - 19-08-2005 o 19:26.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-08-2005, 19:30   #2
DRoN
Użytkownik Forum

DRoN's Avatar

Data dołączenia: 02 08 2005
Lokacja: Przasnysz

Król

... a może po to , żeby to był palladyn na miecze z rozszerzonymi umiejętnościami magicznymi ...
DRoN jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 19:32   #3
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

@up:
własnie o to mi chodziło, tylko nie koniecznie miecz
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 20:37   #4
master czajoh
Guest

Domyślny

a może po to , żeby nieużywano taskerów i podobnych programów do treningu ?
  Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 20:42   #5
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2004
Lokacja: Brzydgoszcz, Fordograd

Profesja: Knight
Świat: RL
Domyślny

Ja juz dawno zauwazylem ten.. bug.

Palladyn, to jest praworządny dobry rycerz w pełni oddany dobru, który walczy z wszelkimi mocami ciemności. Taka wersja fantazy Krzyżowca.

A my dostajemy co? - łucznika -.-

Powinni zmienic nazwe z Paladin na Hunter.
Khan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 20:43   #6
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Khan

Palladyn, to jest praworządny dobry rycerz w pełni oddany dobru, który walczy z wszelkimi mocami ciemności. Taka wersja fantazy Krzyżowca.

Racja, ale zamiast hunter lepsze (imo) byłoby Archer.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 20:45   #7
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Domyślny

@up
Nie. Archer to 'łucznik'. A tibijski paladyn nawala tez ze spirow, kuszy, shurikenów i kamyczkow. Moze jeszcze dojda mu inne bronie w przyszlosci.
stary 19-08-2005, 21:07   #8
Hory portier
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 05 2005

Stan: Na emeryturze
Domyślny

tylko ze hunter juz jest
z kolei pojecie archer tez jest blednie uzywane przez cipsoft (ja nie widze zeby mino archer strzelal z luku ) wiec co to za roznica czy archer rzuca kamieniami czy nie, z dwojga zlego wole juz archer niz paladin czy hunter.

Ostatnio edytowany przez Hory portier - 19-08-2005 o 21:47.
Hory portier jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 21:40   #9
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:

Tak samo ze sprawą smoków i trolli i orców, tak samo sprawa z archerem. CipSoft narobił trochę błędów...

@Topic
Nie liczcie na jakieś rewelacje dla paladinów...
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 21:47   #10
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
Tak samo ze sprawą smoków i trolli i orców, tak samo sprawa z archerem. CipSoft narobił trochę błędów...

@Topic
Nie liczcie na jakieś rewelacje dla paladinów...
A co masz do smoków ?Wg mnie są dobrze zrobione.Za to te trolle...przecież one zawsze były uważane za istoty obdarzone niezwykle wielką siła oraz dużym wzorstem.A my co dostaliśmy ?Jakieś za przeproszeniem gówno nie większe od krasnoluda i na dodatek słabsze...
@Topic:
Ten temat był już poruszany wiele razy...poprostu CIPsoft tak sobie wyobraża Paladyna i takim go zrobił w swojej grze.
stary 19-08-2005, 21:52   #11
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gohan-san
A co masz do smoków ?Wg mnie są dobrze zrobione.Za to te trolle...przecież one zawsze były uważane za istoty obdarzone niezwykle wielką siła oraz dużym wzorstem.A my co dostaliśmy ?Jakieś za przeproszeniem gówno nie większe od krasnoluda i na dodatek słabsze...
Przeiceż smoki to były straszne stwory ziejące ogniem, niewielu wojowników przeżywało spotkanie z nim, bardzo rzadko występowały, a jeśli już to samotnie. Zabicie takiego graniczyło z cudem, a w Tibii co dali? po jednym dniu gry można już takiego zabić.
stary 19-08-2005, 21:52   #12
Suverase
Użytkownik Forum

Suverase's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2004
Lokacja: Polska

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Paladin
Świat: Zanera
Poziom: 15
Skille: 46/37
Poziom mag.: 9
Suverase ma numer GG 1823477
Domyślny

Cytuj:
@up
Nie. Archer to 'łucznik'. A tibijski paladyn nawala tez ze spirow, kuszy, shurikenów i kamyczkow. Moze jeszcze dojda mu inne bronie w przyszlosci.
podobnie jest z minotaurem archerem. archer to lucznik a mino archer naparza z kuszy (choc trzeba przyznac ze calkiem niezle )

Wystaw mi notkę plz

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Marcin Rozynek - Siłacz
I niech noc przykryje nas
jak końca świata świat
w obawie przed świtaniem ,
niczym król Karol kupię Ci
korale planet i
w nich samych przy mnie staniesz
lol
Suverase jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 21:55   #13
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Domyślny

@up up enełej: (do tego co o trolach gadał ze silne)

Istota o ktorej mowisz często byla nazwyana Ogrem.

Ja znam trola z duzyn nosem i zdolnoscia regeneracji. Takiego jak w warkafcie albo baldurze.

apropo.. w tibii nie ma tak 'oczywistych potworow' jak Ogr, Gnom, Centaur czy nawet Zombie!

A mamy jakies behemothy, ghoule, nie mówiąc o stalkerach, beholderach, czy inteligentnych minotaurach - magach -.-
stary 19-08-2005, 22:03   #14
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Domyślny

Noi powinny być diabły, chochliki i kilka innych. Innym błędem (i to wyraźnym) jest to, że Demon jest najsilniejszym stworem w grze, moim zdaniem to troche dziwne, naśilniejszy, moim zdaniem, powinien być diabeł.

EDIT:
@Down
Zgadzam się w 100%. Diabęł powinien mieć jeden spawn schowany gdzieś głęboko, tak żeby po drodze trzeba było zabić conajmniej jednego Demona (chodzi o to żeby nie trafił tam żaden niedoświadczony gracz...). Powinien być w mrocznej jaskini ze stolikiem, na którym znajdowały by się ludzkie (i nie tylko) czaszki... ech, marzenia, CipSoft sprowadza nas na ziemię swoimi pomysłami... tak więc na najsilniejsze stworzenie w całej Tibii może polować od groma ludzi, gdybym robił w CipSofcie i potrafiłbym, zrobiłbym coś takiego, na pewo miła perspektywa w czasie kiedy wszystko w Tibii jest już oklepane ;/.

Ostatnio edytowany przez Thero - 19-08-2005 o 22:27.
stary 19-08-2005, 22:18   #15
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Domyślny

Diabeł (Devil) ale nie firedevil powinien być niepokonany!
Zeby nawet ludzie z wysokim levem trzęsli gaciami jak zwiedzają podziemia, bo ciągle rosnąca liczba DemonSlayerów jest conajmniej irytująca.
stary 19-08-2005, 22:23   #16
Noshame
Użytkownik forum

Data dołączenia: 03 05 2004

Domyślny

Cytuj:

Blad? Jaki blad? Tibia to swiat fantasy stworzony calkowicie przez CIPSOFT. Wiem, ze utarly sie pewne stereotypy palladyna czy roznych potworow (trolle, smoki itp.) ale CIPy mialy prawo do wlasnej interpretacji danych nazw. Skoro chcieli zeby w ich swiecie palladyn szalal z lukiem/kusza, to tak zrobili i nie mozna tego nazywac bledem. Zauwazcie, ze kazdy swiat fantasy stworzony jest jakos inaczej. Czy to pisze Sapkowski czy Salvatore czy Tolkien. Kazdy czyms sie rozni i kazdy z tych pisarzy ma pelne prawo do dowolnych zmian. To nie sa bledy, tylko zamierzenia CIP'ow
Noshame jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-08-2005, 22:35   #17
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Noshame
Blad? Jaki blad? Tibia to swiat fantasy stworzony calkowicie przez CIPSOFT. Wiem, ze utarly sie pewne stereotypy palladyna czy roznych potworow (trolle, smoki itp.) ale CIPy mialy prawo do wlasnej interpretacji danych nazw. Skoro chcieli zeby w ich swiecie palladyn szalal z lukiem/kusza, to tak zrobili i nie mozna tego nazywac bledem. Zauwazcie, ze kazdy swiat fantasy stworzony jest jakos inaczej. Czy to pisze Sapkowski czy Salvatore czy Tolkien. Kazdy czyms sie rozni i kazdy z tych pisarzy ma pelne prawo do dowolnych zmian. To nie sa bledy, tylko zamierzenia CIP'ow
Tak, ale nas ma prawo, to irytować i możemy uważać za błąd pewne rzeczy, wielu irytuje postać palladyna, ale fakt faktem, CipSoft może zrobić z tym co chce, ja osobiście ubolewam nad tym, że wprowadzają w błąd niejednego doświadczonego gracza, a potem wyzywa się od noobów graczy, którzy byli przekonani, że paladin powienien walczyć wielkim młotem. Potem latają takie 17 lvl z c-mace ;/, moim zdaniem (i pewnie nie tylko moim) CipSoft poniekąd kaleczy tę grę pozbawiając ją specyficznych potworów rzędu Gnoma etc., cóż, zamiast np. wielkiego, mitycznego stwora ziejącego ogniem i sięjącego strach wśród doświadczonych poszukiwaczy przygód mamy duże, zielone, niewiadomo co w grze coraz bardziej przypominającej hack'n'slash, bo mogli dać do świata Tibii tyle klimatu, świetne pomysły: ogromne miasta w dźugnlach, potwory bossy, rasa nieumarłych. Ale niestety, po kilku tygodniach grania możemy odkryć wszystkie tajemnice tego "wielkiego i tajemniczego" świata. Wtedy ten świat robi się coraz nudniejszy bo możemy sobie bić na masę vampiry i inne świetne pomysły, z których CipSoft zrobił kiepskie czarne, małe coś... jedynym urozmaiceniem w tej grze może być potem zakup pacca, ale ja wolę wydać 100 zł. i popykać trochę w World of Warcraft (gdzie świat jest nieporównywalnie większy i ciekawszy) niż czuć potem żal, że wydałem kasę na hack'n'slash... trochę bezsensu sobie napisałem, ale lepiej się teraz, dzięki temu czuję .

Ostatnio edytowany przez Thero - 19-08-2005 o 22:38.
stary 19-08-2005, 22:58   #18
Yoh Asakura
Użytkownik Forum

Yoh Asakura's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Emirates Stadium
Wpisy bloga: 3

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
@up up enełej: (do tego co o trolach gadał ze silne)

Istota o ktorej mowisz często byla nazwyana Ogrem.

Ja znam trola z duzyn nosem i zdolnoscia regeneracji. Takiego jak w warkafcie albo baldurze.
Ja nie mówie,o tych eee,ograch.Tylko o trollach.Ja je znam np. z Gothica i bynajmniej tam eee,są duże
stary 19-08-2005, 23:00   #19
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gohan-san
Ja nie mówie,o tych eee,ograch.Tylko o trollach.Ja je znam np. z Gothica i bynajmniej tam eee,są duże

i w sumie sa dosyc mocne
stary 19-08-2005, 23:09   #20
Khan
Użytkownik Forum

Khan's Avatar

Domyślny

Mnie własnie najbardziej bolą mashunty.

W tibii całkiem NORMALNĄ sytuacją jest to, że wchodzę do obozu amazonek a tam.. trupy. Cała ziemia trupy, krew i porozrzucane elementy uzbrojenia, jak po wojnie. Gdzieniegdzie napotyka się amazonke, to zaraz się ja oczywiscie zabija (a to w koncu tez czlowiek). I tak siedzi się tam kilka dni czasu tibijskiego i wyrzyna się człowieka, po człowieku w nadziei, ze troche nas to wzmocni. A po skończonym ludobójstwie wraca się do domu i jeszcze ma pretensje ze jakis peker nas napadł.
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania