Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 14-04-2004, 15:05   #1
Ketibro
Użytkownik Forum

Ketibro's Avatar

Data dołączenia: 02 11 2003
Lokacja: Olsztyn

Stan: Aktywny Gracz
Ketibro ma numer GG 4245713
Domyślny Problem ze Skillami

Mam 17 Knight'a i mam cienkie skille 38(Sword)/39(Shield Gram na Non-PvP czyli niemoge trenic z ludzmi a jak ide na potowry trenic to za duzo ludzi, kazdy zabija jak trenie. Czy ktos mi moze podpowiedziec ? Mieszkam w Carlin. Zna ktos jakies miejsce gdzie malo ludzi do trenienia z potworami .

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 14-04-2004, 16:12   #2
Wujek eustachy
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 20 03 2004

Domyślny

Naj prościej to wylurować jakiegoś potwora np. Goblina i pujść z nim na jakieś totalne odludzie, np. Wybrzeże morza. Żadko kto tamtędy przechodzi więc bedziesz mógł spokojnie trenić, a nawet jak ktoś przejdzie może nie okaże się totalnym chamem...
Wujek eustachy jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2004, 16:25   #3
rex
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 09 2003
Lokacja: Gdynia City

Domyślny

Cytuj:
a nawet jak ktoś przejdzie może nie okaże się totalnym chamem...
Hieh? człowieku nie wiesz jak to jest na non pvp chyba ^^ umnie jest tak, że jak trenisz a ktoś przechodzi to już wiesz że skończyłeś trening ^^.

Ketibro nie martw sie o skille na non pvp zazwyczaj ludzie mają fatalne skille bo to normalne. Dla ciebie proponowałbym iść do jakiejś mało odwiedzanej kopalni wział 1-2 dwarfy w róg i bez światła ćwiczył (żeby nikt nie widział że tam jesteś)
rex jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 14-04-2004, 16:25   #4
Magus
eX Moderator

Magus's Avatar

Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest

Stan: Na Emeryturze
Magus ma numer GG 2279467
Domyślny

@Ketibro
Polecam podziemia pustyni lub lodowe wyspy (Folda, Senja, Vega). Sam tam trenowalem.
4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora.
5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego.
Magus jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2004, 18:22   #5
Gremlin
Buuuuu

Gremlin's Avatar

Data dołączenia: 06 10 2003
Lokacja: Edron

Stan: Niegrający
Imię: Sir Grali
Profesja: Elder Druid
Gildia: Dreamers
Świat: Secura
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Magus
@Ketibro
Polecam podziemia pustyni lub lodowe wyspy (Folda, Senja, Vega). Sam tam trenowalem.
Sekret polega na tym zeby usadowic sie gdzie chodzi jak najmniej low lvl expujacych.

Dobrymi miejscami sa:
Wybrzeza, ale tam gdzie nic nie ma (obecnie takich praktycznie nie ma po zmianach w mapach).
Jakies glebokie podziemia, dobrze jak sa za jakims mocniejszym stworkiem, na twoim miejscu puszukal bym w jaskiniach przeplatajacych sie z Ancient temple (kolo Thais).

Jako ze masz niskie skille oplaca ci sie wziasc troche IH i leczyc stworki jak bys znalazl spawn gdzies a tylko 2 (rotworm przy tych skillach powinien wytrwac 10-30 minut).
stary 15-04-2004, 19:38   #6
Raluvuxa
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 04 2004
Lokacja: Poznań

Raluvuxa ma numer GG 8875540
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Ketibro
Mam 17 Knight'a i mam cienkie skille 38(Sword)/39(Shield Gram na Non-PvP czyli niemoge trenic z ludzmi a jak ide na potowry trenic to za duzo ludzi, kazdy zabija jak trenie. Czy ktos mi moze podpowiedziec ? Mieszkam w Carlin. Zna ktos jakies miejsce gdzie malo ludzi do trenienia z potworami .
Ja też na sucurze miałem knighta na 17lvlu to miałesm skille 45/39 ale wogóle nie trenowałem tylko expowałem w jaskiniach dwarfów
Wiec sie nie przejmuj tylko expuj w kopalni dwarfów, ja tak robiłem i dobrze na tym wyszedłem 8)
Raluvuxa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2004, 21:23   #7
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
Ja też na sucurze miałem knighta na 17lvlu to miałesm skille 45/39 ale wogóle nie trenowałem tylko expowałem w jaskiniach dwarfów
Nikt chyba jescze na samym expowianiu dobrze nie wyszedl.

A co do tematu to idz w jakies odludne miejsce np.: lodowe wyspy albo wziac sobie rata i pojsc np. do northport ze znajomym magiem i zeby CI przywolal ghula lub monka i wszytko ok. Ty bijesz monka/ghula rat bije Ciebi i gra muzyka :tongue:

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 15-04-2004, 21:52   #8
Kanasek
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 03 2004

Kanasek ma numer GG 6667247
Domyślny

Ja miałem knighta na securze lvl 18 skille 51/48 i ciągle trenowałem w kopalniach dwarfów. Teraz przestałem grać Knightem i zacząłem grać palladynem.
Kanasek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 16-04-2004, 20:25   #9
Mister Knight
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 03 2004

Mister Knight ma numer GG 4002226
Domyślny

U mnie był ten sam problem...Na 30 levelu miałem skille 56/52 i trenowałem narazie mam 60/57. I zawsze podchodził jakiś nOOb i zabijał mi jednego (np. lub dwa) i mówił że jeden jego a drugi moj...Zawsze mnie to wkurza...Musze się przemieszczać z jednego konta w drugi.
Do tematu... koło kopalni jest taka jedna najdalej w dół i tam jest w miarę spokojnie.
Mister Knight jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 18-04-2004, 17:25   #10
Gondor guard
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 04 2004

Domyślny

Cytuj:
lodowe wyspy albo wziac sobie rata i pojsc np. do northport ze znajomym magiem i zeby CI przywolal ghula lub monka i wszytko ok. Ty bijesz monka/ghula rat bije Ciebi i gra muzyka
Niestety na tym servie nie moze tak zrobic, a co do treningu to idz na folde ustaw sie w waskim przejsciu (najlepiej na jego koncu i w takim do ktorego jest tylko jedno dojscie) przed soba postaw skrzynke albo cos podobnego i wtedy potworki ktore beda cie bily beda staly pod katem do ciebie nikt cie wtedy nie przesunie i raczej ich ci nie zabije (ale musza byc dwa potworki tak zeby zapelnic dwa miejsca bo inaczej cie przesuna), jak jest tylko jeden potworek to zalatw sobie skrzynki albo cos (nie trudno o nie na foldzie)
Gondor guard jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-04-2004, 16:05   #11
eldian
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 26 10 2003
Lokacja: Venore

Stan: Na emeryturze
Profesja: Paladin
Świat: Secura
Poziom: 36
Skille: 68/59
Poziom mag.: 15
eldian ma numer GG 7414703 eldian ma login Tlenu Eldian@o2.pl
Domyślny

e mój brat trenowal jakos w kopalniach kolo carlin i jakos wyciongol na 20 lev 51/50
stary 30-04-2004, 12:21   #12
Nieœmiertelny
Użytkownik forum

Data dołączenia: 06 12 2003

Domyślny

nmoj brat jest kinghtem na harmoni(swiat PvP) i trenuje sobie na dwarfach w kaz co prawda czasem przyjdzie gostek ale nie zabije mu jego dwarfow tylko zluruje mu jeszcze z 5
Nieœmiertelny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania