|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 14 01 2005
Lokacja: ZNIENACKA!
Stan: Niegrający
Poziom: 69
![]() |
![]() http://www.mojasd.prv.pl/strony/ghosttown/
Polecam. Chętnie tam bym się wybrał.. lubię takie klimaty.. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Me too... ech zawsze chciałem tam pojechać. Nie wiem czemu, po prostu mnie tam ciągnie choć wiem, że to niemożliwe. Czarnobyl pięknie pokazuje jak kruchy jest ten świat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() Hm, mnie też to pociąga. Hm, to może dlatego, że w ogóle interesuję się komunizmem we wschodniej Europie. Gdyby nie wybite okna, pustki na ulicach, drzewa w pokojach i dziki, wszystko byłoby tam jak dawniej. Coś mnie w tym pociąga.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Tibiaspy.com
Data dołączenia: 10 11 2003
Lokacja: Wrocław
|
![]() Dzieki za strone, Wikt. Swietnie jest to opisane. Kiedys myslalem o tym problemie, jednak ten...hmm..reportaz(?) opisuje to, czego nie mozna sie dowiedziec z ksiazek.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Strony nie znalazłem sam, tylko ktoś na innym forum znalazł. Na forum Ke?.
Ara'Gorn, ciągnie cię pewnie ten klimat, jaki ma post-apokaliptyczne miasto, puste. Takie Ravenholm jak HL2 - tylko mniej mroczne. (Ravenholm to odcinek w HL2 - miasto, które zostało zbombardowane, a populacja zamieniona w zombie. Opustoszała postapokaliptyczna wiocha, tylko jeden ŻYWY człowiek - troszkę świrnięty klecha.) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 10 2005
Lokacja: W twojej kieszeni. Z Desertem Eagle :-). Postów:100
Stan: Aktywny gracz
|
![]() Jeżeli chodzi o gre podobną do Czarnobylu polecam S.T.A.L.K.E.R'a
![]() Co do tematu. Dzięki za stronę ![]()
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 07 2004
Lokacja: Dunno :!
|
![]() Mi się odrazu nasuwa klimat Resident Evil... niby wszystko spokojne, cisza... a za rogiem czają się żywe trupy :> A tak w ogóle bo jestem trochę ciekawy a sięnei znam, Jak wygłąda śmierć napromieniowanego człowieka? Nie wiem, wyparowywuje? ^^
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 10 2004
Lokacja: Właśnie, gdzie ? ;<
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Wystarczy looknac na pl.wikipedia.org pod haslo 'choroba popromienna' i juz sie wie, ze napromieniowanie napromieniowaniu nierowne ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
eX Moderator
Data dołączenia: 26 09 2003
Lokacja: Fangorn Forest
Stan: Na Emeryturze
Gildia: Defenders of Fangorn
![]() |
![]() Wiekszosc z Was nie pamieta twgo wybuchu, ja mialem wtedy 4 lata ale pamietam jak podawali dzieciom plyn lugola, mial chronic przed radioaktywnym opadem. Fakt ze promieniowanie nie jest tak silne jak poczatkowo sadzono ale jest, a ludzie z okolic czarnobyla, ktorzy sadza ze go nie maa, bo wszystkie owoce itp, itd rosna jak cudownie bez nawozu sa dla mnie smieszni. Fakt ze wszystko rosnie pieknie, bo zaden robak ani pasozyt o zdrowych zmyslach nie wyzyje w tak napromieniowanym srodowisku. Ostatni reaktor wylaczono bodaj dopiero w 2000 roku. A betonowy sarkofag to zadna ochrona.
Jak ktos szuka mocnych wrazen to zapraszam w moje strony w sobotni wieczor do parku. Mozna sie natknac na nisko latajace kosze na smieci, ludzi ubranych w same gatki i grajacych na bebenku (pozdro dla skiby ![]()
2. Moderator nie myli się - moderator ma inne zdanie 3. Moderator nie obraża innych - moderator dobitnie zwraca uwagę 4. Kto przychodzi ze swoimi przekonaniami - wychodzi z przekonaniami moderatora. 5. Szanuj moda swego - możesz mieć gorszego. Ostatnio edytowany przez Magus - 06-10-2005 o 10:00. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 06 2005
Lokacja: Poznań - Rataje
![]() |
![]() Dzieki za rzucenie tego linku, naprawde ciekawe to jest. Zwłaszcza, że sam jestem dzieckiem Czarnobyla xP. Me want more!
![]() PS. STALKER niech już wyjdzie hehe ![]()
<Take a look inside my head, do you see how I feel, 'cos I'm a freak dirty rocker with sex appeal, 'cos I will take your drugs, and I'll get you high, 'cos I'm a freak dirty rocker, and i'll make you fly>
-- Mitsubishi Eclipse Klub Polska -- www.eclipse.net.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2005
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Poziom: 168
Poziom mag.: 8
|
![]() dobre przeczytałem od deski do deski dzięki za linka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Co do sarkofagu - to jest gówno, a nie ochrona - już zanotowano pęknięcia na tej cholernej skorupie... Co do wycieczki - coś mnie kręci taki wyjazd, ale raczej bym nie wyruszył. Jakaś blokada w mózgu, która mi nie pozwala tam jechać.
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 07 2005
Lokacja: Płock
Świat: RL
|
![]() Nparawde polecam stronke. Najlepsza jaką kiedykolwiek widzialem. Poprostu jestem zafascynowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 12 09 2004
Lokacja: Układ słoneczny-Ziemia-Europa- Polska-Dom-Krzesło przed komputerem
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Fajne, fajne... Ciągle sie dziwie jak to tam sie dzieje, że miasto stoi sobie całkiem puste...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Tibiaspy.com
|
![]() Cytuj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
![]() Ogladalem Film Dokumentalny o czarnobylu i nie mile to wygladalo.
A i wlasnie ten niby to cos co chroni nas od tej radioaktywnosci i tak ja przepuszcza nie jest taki dobry jak sadzono. I nie ma co mowic omg ale za***iscie chcialbym tam byc albo mieszkac nie ma sensu. Uwierzcie mi Nikt kto tam mieszka nie jest z tego zadowolony -.- Zmutowane ryby, radioaktywna woda, chore dzieci. Nic wesolego. Ostatnio edytowany przez OnlyM(PL) - 06-10-2005 o 22:56. |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: III RP
|
![]() Miasto Duchów...
To straszne co sie tam stało... Lektura jest bardzo ciekawa... Wszystkie te filmy dokumentalne nie mówią tak naprawde o Czarnobylu, a tutaj, jest to opowiedziane, tak po "ludzku" ...
![]() |
#20 | |||
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
W sumie mnie też coś blokuje.. i to byłby pewnie strach, albo leniwość. ;] Podobno mutacje nie wystąpiły w tamtych okolicach... Tak mówi koleżanka, podobno jacyś naukowcy nie stwierdzili większych mutacji. Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Wikt - 06-10-2005 o 16:31. |
|||
![]() |
![]() |