Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 02-11-2005, 15:49   #1
Mystic Evil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2005
Lokacja: Bełchatów

Stan: Na emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Isara
Poziom: 37
Skille: 68/65
Poziom mag.: 5
Mystic Evil ma numer GG 1115060
Domyślny Menedżer zadań w Widnows XP pro

Witajcie!
Od 3 dni mam problem z menedżerem zadań :/ Juz tłumacze o co chodzi. Gdy próbuję włączyć menedżera zadań pojawaia się on na ułamek sekundy i po chwili znika. Tak samo dzieje się gdy próbuję wlączyć msconfiga poprzez Uruchom. Sciągnąłem procexp, taki program podobny do menedżera zadan ale nie ma w nim zadnych procesów takich które mogłyby to blokować. Całego kompa przeskanowałem avastem i mks-em online, niestety nic nie wykrył żaden. Czyscilem rejestry Reg Cleanerem. Przeglądałem procesy startowe w easy cleanerze i jeszcze inne rzeczy. Skanowalem kompa Spybot - Search & destroy- znalazł jakies spyware, które naprawilem ale problem nie zniknał. Zablokowalem w XP-Antyspy poslance i inne *******y. Ale nic nie pomaga! No i próbowalem również HijackThis - jakis tam detonator, czytalem w necie ze ma pomoc, ale nie chce sie uruchomic.:/ Mam Mozille Firefox także nie korzystam z IE. I odrazu mówie ze nie wchodzilem na lamerskie stronki i nie sciagalem zadnych szitów. Jeżeli mogłby mi ktoś pomóc to byłbym niezwykle wdzięczny. Chodzi mi tutaj o jakies konkretne programy lub o łatki czy też nawet program antywirusowy który znalazł by problem no i rozwiązał go. Z góry wielkie dzięki!

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 02-11-2005, 17:36   #2
szoopa
Użytkownik Forum

szoopa's Avatar

Data dołączenia: 13 06 2004
Lokacja: Z kątowni

szoopa ma numer GG 6788630
Domyślny

Prawdopodobnie masz na kompie coś takiego o nazwie winsvc32*****
Nie wiem do końca jak to wywalić, nie znam sie jakos tak super, ale moge Ci sprobowac pomoc to unieszkodliwic...
Jesli masz na kompie Hijackthis zmien jego nazwe na "Hijackthis[jakieś cyferki]" np. Hijackthis1544
Odpalasz i jeżeli bedzie tam sciezka z koncowka wlasnie tego winsvc32.ext to wywalasz to. Bedziesz mogl wchodzic w menadzer, rejestr i to cos co odpalasz komenda msconfg. Jednak... Do momentu kolejnego restartu ;/
Sciagnij program KillBox i sprobuj go wywalic tez nim, jesli nie pomoze to tryb awaryjny i ręcznie... I polecam zainstalowac avasta! pomaga...

Ostatnio edytowany przez szoopa - 02-11-2005 o 17:38.
szoopa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 02-11-2005, 20:27   #3
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

C:\WINDOWS\system32\DllCache Tu masz kopie msconfig (menedżera zadań), która zostaje przywracana kiedy msconfig w system32 pada. Złatw sobie czysty plik msconfig i go podmień, wykasuj stary i masz nowiutkiego menedżera zadań.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-11-2005, 06:01   #4
daroslaw
Użytkownik Forum

daroslaw's Avatar

Data dołączenia: 03 10 2004
Lokacja: Wrocław

Stan: Niegrający
daroslaw ma numer GG 9180198
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mystic Evil
Chodzi mi tutaj o jakies konkretne programy lub o łatki czy też nawet program antywirusowy który znalazł by problem no i rozwiązał go.
Konkretniej nie umie. Sciągasz hijackthis. Wchodzisz w tryb awaryjny i skanujesz kompa hijackthis'em. Bedziesz miał tam albo 2 albo 4 wpisy z winsvc32. Usuń je. Później też w trybie awaryjnym znajdź plik winsvc32***** (ale lepiej w wyszukiwarke plików wpisz winsvc32(BEZ EXE) i powinno też znaleźć plik jego odnowy. Czyli znajdzie Ci tam 2 pliki usuń je(plik exe i plik odnowy) (nie do kosza, na zawsze). Włącz kompa i wszystko lux smiga.
daroslaw jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 03-11-2005, 14:37   #5
Mystic Evil
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 13 04 2005
Lokacja: Bełchatów

Profesja: Knight
Świat: Isara
Poziom: 37
Skille: 68/65
Poziom mag.: 5
Mystic Evil ma numer GG 1115060
Dumny Udalo sie!

Udalo mi sie rozwiazac problem! Oczywiscie dzieki waszej pomocy Chodzilo wlasnie o ten proces winsvc***** w system32. wylaczylem go w procexp, pozniej usunalem z kompa i gra ^^ Wielkie dzieki za pomoc!
Temat do zamknięcia.
stary 27-11-2005, 09:41   #6
Scream
Użytkownik Forum

Scream's Avatar

Data dołączenia: 30 07 2004
Lokacja: who cares.....?

Stan: Niegrający
Profesja: Master Sorcerer
Świat: tu i tam
Poziom mag.: wy
Scream ma numer GG 9478893
Domyślny

mam ten sam problem, ale nie ma u mnie takowego pliku... jest tylko winsvc.dcu ale to plik od c++buildera

@
pozatym jak uruchomic tego winshita(xp pro) w trybie awaryjnym? w boot menu nie ma takiej mozliwosci >.<

kliknij pana garrisona!

Ostatnio edytowany przez Scream - 27-11-2005 o 11:17.
Scream jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania