|
Notki |
Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
eX Moderator
Data dołączenia: 31 01 2004
Imię: Dabeek
Profesja: Elite Knight
Świat: Calmera
Poziom: 100
|
![]() Ponieważ wielu graczy ma problemy związane z uruchomieniem nowego klienta Tibii, CipSoft spieszy z odpowiedzią jak im zaradzić.
Błąd "Video surface allocation failed (error Code 12). Please choose another video graphics mode" oznacza że klient nie potrafi rozpoznać właściwego silnika graficznego, i należy ustawić go ręcznie. W tym celu edytuj właściwości skrótu (Skrótu! Nie samego pliku exe - aby utworzyć skrót kliknij prawym na pliku tibia***** i wybierz "Utwórz skrót".) do Tibii (kliknij prawym przyciskiem myszy i wybierz "Właściwości"). W zakładce "Skrót" poszukaj linijki oznaczonej "Element docelowy". Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla OpenGL lub 2 dla DirectX 9.0 (np: "C:\Tibia*****" engine 1). Jeżeli nie wiesz jaka wersja jest Ci potrzebna, wypróbuj wszystkie. Najbardziej prawdopodobnym rozwiązaniem jest dodanie 0, gdyż jest to wersja DirectX z którą klient działał przed update. Błąd "Could not delete old Tibia program Tibia*****. Error: specified file is read-only" może mieć kilka powodów. Jednym z nich może być brak uprawnień do edycji folderu Tibii. Aby temu zaradzić powinieneś zalogować się na konto administratora komputera aby ściągnąć patch, lub poprosić administratora o pomoc. Drugim powodem może być źle nazwany plik w twoim folderze z Tibią. Otwórz go, i jeżeli znajdziesz tam plik tibia.bak, zmień jego nazwę na tibia*****. Po zrobieniu tego aktualizacja powinna przebiec pomyślnie. Jeżeli żadne z powyższych nie zadziała, spróbuj ponownie pobrać klient i przeinstalować Tibię. Upewnij się też że gdy to robisz Tibia nie jest uruchomiona. Kolejnym często pojawiąjącym się pytaniem jest pytanie o TibiCam - z tym updatem przestało ono działać, nie można już nagrywać filmików ani oglądac ich przy pomocy nowego klienta, niestety na razie nie wiadomo czy i kiedy pojawi się jakaś nowa wersja. Radzimy więc też uważać przed oszustami próbującymi wcisnąć pod przykrywką 'nowej TibiCam' keyloggery i inne świństwa. Ostatnio edytowany przez Dabek - 18-05-2006 o 22:56. |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 30 04 2006
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Knight
Świat: Guardia
|
![]() 8) big thx własnie tego potrzebowałem
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Santa Claus
Data dołączenia: 31 01 2006
Lokacja: Polska/England
Wpisy bloga: 6
Stan: Na Emeryturze
Imię: Gawagi Slayer
Profesja: Elite Knight
Gildia: Kocham Natalie! ;*;* <3
Świat: Secura
Poziom: 123
Skille: 90/83
Poziom mag.: 8
|
![]() I nic mi to nie daje -.-
Działa mi nma 5.0... zmieniam na 9.0 i mi sie tibia wylacza -.-! A na 5.0 jak chodze klawiatura to mam okropne lagi, freeze i co tam jeszcze za przeproszeniem kur*a moze byc.. a klikne se myskza i idzie bez lagow, wtf?! |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 08 05 2006
Lokacja: Warszawa
Stan: Na emeryturze
Imię: Quintar Maly
Profesja: Druid
Świat: Guardia
Poziom: 35
Poziom mag.: 36