Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 27-05-2006, 17:07   #1
Łuk4sz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Domyślny Prezentacja.Halp plx ;)

Otóż mam dodatkową pracę z informatyki, żeby zrobić krótką prezentację na temat mojej klasy.W tej prezentacji tak se mysle żeby wstawić jakieś napisy, obrazki, muzykę.I tu was proszę o pomoc.W jakim programie to zrobić?Myślałem o Power Poincie, kiedyś na nim robiłem różne prezentacje, ale wyleciało mi z głowy jak to się robiło i z resztą mam starą wersję 2003.Czy znacie jakieś inne programy(najlepiej darmowe), na którch łatwo mogłbym zrobić taką prezentacje?
Z góry dziękuję!
Łuk4sz jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 27-05-2006, 20:14   #2
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Zależy, czy to ma być prezentacja w stylu pokazu slajdów. Jeśli tak, to pakiet Microsoftu jest chyba najłatwiejszy do opanowania, nie wiem, jak można zapomnieć, jak coś się robi, skoro wszystko tam się robi intuicyjnie

2003 to stara wersja?

Można też zrobić prezentację np. w LaTeX-u, ale to na pewno nie będzie takie szybkie i przyjemne...

Jeśli to nie musi być pokaz slajdów, spróbuj wykorzystać Internetowe technologie typu flashe jakieś może, czy coś...
stary 27-05-2006, 20:19   #3
Karlos
Użytkownik Forum

Karlos's Avatar

Data dołączenia: 31 10 2004
Lokacja: Krakow

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Knight
Świat: Nebula
Poziom: 52
Domyślny

Raynold umiesz Lateha? Szacun! Ja bede zglebial jego tajniki w wakacje - a nie jakis word... __.__
stary 27-05-2006, 20:38   #4
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Karlos
Raynold umiesz Lateha? Szacun! Ja bede zglebial jego tajniki w wakacje - a nie jakis word... __.__
Dzięki
REKLAMA:

LaTeX jest ciężki na początku (po ok 3 miesiącach pisania tylko w LaTeXu śmiem powiedzieć, że ledwo coś umiem ), ale jak się go rozpracuje, to jest niesamowitym narzędziem, po prostu full respect. Wyspecjalizowanie się w tym czymś na pewno może zająć długie tygodnie, zależy, jak intensywnie do tego podejść. Jednakże możliwości i wysoka jakość składu po prosu powala na kolana. Cóż, zakochałem się od pierwszej kompilacji 8)

Polecam LaTeX-a, naprawdę warto! Niesamowite narzędzie do składania tekstu, przy którym wszystkie inne się chowają. Daje pełną kontorlę nad pisanym tekstem i zero problemów z rozjeżdżaniem się tabel, rysunków itp, tak dobrze znanych podczas komponowania dłuższych tekstów w MS Wordzie.

Przepraszam za offtopic, musiałem...

Ostatnio edytowany przez Raynold - 27-05-2006 o 20:45.
Raynold jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-05-2006, 21:17   #5
Łuk4sz
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 04 2006

Domyślny

Z tego co mówiłeś o Latexie:
Cytuj:
LaTeX jest ciężki na początku (po ok 3 miesiącach pisania tylko w LaTeXu śmiem powiedzieć, że ledwo coś umiem )
to chyba zrezygnuje, bo skoro Ty masz czasami problemy z tym, to co dopiero ja , zresztą mam tylko jeden dzień xD.
Udało mi się rozszyfrować Power Pointa.Miałeś Raynold racje, że to jest najlepszy sposób na szybkie zrobienie prostej prezentacji.
Dziękuje Raynold, uratowałeś mi życie!
Łuk4sz jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania