|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Guest
|
![]() Mam pytanie co do blokowania silnych potworow np.dragon lordow czy behemotow.Dlaczego blokuje sie tarcza i bronia z duza defensywa zamiast dwoma tarczami?Przeciez nawet z dobrymi skillami duzo zycia nie zabierze sie behemotowi na full defie,a z dwoma tarczami bedzie sie tracilo mniej zycia.Wytlumaczcie mi to prosze...
|
![]() |
|
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() aha,ciekawe...Ale i troche bez sensu...
|
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
![]() dlatego bez sensu,bo w prawdziwym zyciu jak sie broni dwoma tarczami to jest lepsza skutecznosc i wieksza szansa na zablokowanie ataku.Ale magic sworda nie ma prawie nikt,a szczegolnie dwoch.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Rzeszów
![]() |
![]() na antice miec 2 magic sword to nie az taki wielki problem...
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 02 2004
|
![]() Cytuj:
![]() 1. Obrona to nie tylko chowanie sie, ale przede wszystkim manewrowanie - nawet najlepsza tarcza pęknie szybko jeśli nie amortyzujesz uderzeń. 2. Jeśli przeciwnik wie, że możesz zaatakować, nie "pójdzie na całość", tylko też będzie sie asekurował - dlatego lepiej mieć jakąś broń niż drugą tarczę. Reasumując - najlepszą kombinacją z możliwych jest jednak tarcza + broń (no chyba że jaka lanca albo łuk..., musiałem dodać bo zaraz sie ktoś będzie czepiał ![]() Pozdrawiam serdecznie.
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Gdynia
![]() |
![]() Popieram stanowisko kolegi 2 tarcze nic neidaja wiec bezsensem jest blokowac 2 a po 2 bloker azwsze mosi bic silniejszego potwora zeby ten sie nie przerzocil
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 13 06 2004
|
![]() Po pierwsze to nie można brać do ręki 2 tarcz więc ten temat jest troche bez sensu ale jesli byla by taka opcja w grze to popieram Stu
![]() @edit: Jak da się założyć 2 tarcze to bardzo mi przykro ale każdy ma prawo sie pomylić ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Riwimi - 09-08-2004 o 16:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
![]() |
![]() @Riwimi: Da się załorzyć 2 tarcze ale nieda się załorzyć 2 mieczy.
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 19 09 2003
|
![]() Wyobrazesz sobie ze koles ma nowaom postac 15 lvl i bierze dwaie tarcze i idze blokowac draga (LOL) a jesgo kumpel paladyn zabija
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 08 2004
Lokacja: Bydgoszcz
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Royal Paladin
Świat: Askara
Poziom: 101
Skille: 93/60
Poziom mag.: 19
|
![]() Koleś kupuje 2 dobre atrcze i blokuje dragi?
Co najmniej dziwne ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: Sosnowiec
Stan: Na Emeryturze
Imię: Polalunia
Świat: Aldora
|
![]() A ja w jednym z poradnikow wyczytalem, że jednak można używać 2 tarcz, nie pamiętam skąd mam ten poradnik ale tu macie ten konkretny kawalek:
" FISTS: Unless any fist fighting weapons are implimented, fist fighting is quite worthless. Using a club with 10 clubbing skill is about as effective as having 70 fist fighting. The biggest difference comes in the fact that a fist fighter can hold 2 shields for extra DEF value. " |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 10 08 2004
|
![]() Ej..., chlopaki (i dziewczyny :tongue: ), a co powiecie na to...
![]() Dla czego nie mozna zalozyc na siebie 2 zbroii??...no jedna na druga!!...jesli jedna bylaby wiekrza, od drugiej...albo nawet 3 zbroje!!... ![]() ![]() Te dwa miecze to jeszcze, ewentualnie, ale dwie tarcze...lekki LOL... ...ale jezeli juz porownujecie Tibie, do realnego swiata (i znowu lekki LOL), to: Prosze, wyjasnijcie, jak mozna wypchac caly plecak i wlozyc do nigo, jeszcze jeden plecak wypchany po brzegi ![]() ![]() ...tak Tibia, jest lekko podobna, do realnego swiata, przez swobode, luz, mozliwosc porozumiewania sie z innymi ludzmi i wiele innych rzeczy, ale nie uzasadniajcie rozwiazan zastosowanych w grze przykladami, z realnego zycia...wiele sytuacji sie potwierdza w rlu, ale bez przesady... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 08 2004
|
![]() Zalozenie na siebie 2 tarczy nic nam nie daje - liczy sie ta ktora ma wiekszy def. A jesli chodzi o blokowanie z bronia i tarcza to wychodzi na lepsze niz z sama tarcza (lub dwoma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Lokacja: Braniewo
![]() |
![]() nie wiem czy to dobre miejsce do zadania pytania ale tytul to "blokowanie" wiec pytam... jakie skille eq i lvl powinien miec knajt by bez wiekszego stresu blokowac dragon lorda
bo mam taka okrutna ochote sprubowac... ;p przykladowo bedzie bilo tego dla 2 palkow na ~40 lvl |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 07 2004
![]() |
![]() Ja raz blokowałem Dl'a
Moje skile (wtedy) 72/68 LvL: 38 eq: K-set, demon shiedl od kolegi i bright poszły 2 uhy na dl'a Zabijali: 2 palki 38 lvl (74/66/) 43 lvl (78/70) 15 mlvl (sd) Ale proponuje miec lepsze skile i eq ![]() i lepszy lvl... bo komba casami sa ostre ![]()
![]() |
#18 |
Użytkownik forum
Lokacja: Braniewo
![]() |
![]() lol thx za tak szybko odpowiedz ;p to ja mam skille lepsze
![]() a gdzie na tego DLa moge isc ? wiem ze sa na dragonlandzie i pohu a czy gdzies jeszcze ?.. oczywiscie jestem facc ;/ tak na marginesie juz po 20 a tu ni ch*ja ![]() Ostatnio edytowany przez Kanarmaster - 11-08-2004 o 20:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() Mam pytanie... jak myslicie?? zablokuje mino guarda z eq p-armor, p-legs, dark helmet, spike sword i dwarfen shield???
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 08 2004
Lokacja: Libiąż
![]() |
![]() Zalezy od tego czy bierzesz go na klate czy powoli odchodzisz i kto bedzie atakowal[jest to uzaleznione od czasu blokowania] bo mino guard moze zadawac duze obrazenia[ nawet do 60 ]
|
![]() |
![]() |